27 Ιουλίου 2015

ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ! Βουλευτές της ΝΔ εκπέμπουν SOS για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο Νοσοκομείο Παίδων

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, έκαναν 27 βουλευτές της ΝΔ, εκπέμποντας SOS για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Με πρωτοβουλία της Φωτεινής Αραμπατζή, οι βουλευτές εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τον ορατό κίνδυνο να ανασταλεί η λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», λόγω της «απογύμνωσης» του ΕΣΥ από ανθρώπινο δυναμικό και του παγώματος διαρκείας των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον χώρο της υγείας.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι αν και το συγκεκριμένο τμήμα του Νοσοκομείου είναι το μοναδικό στη χώρα και αποτελεί έναν εξειδικευμένο χώρο, στον οποίο υποβάλλονται επί του παρόντος σε θεραπεία περίπου 14 παιδιά, η στελέχωση του τμήματος γίνεται με μη μόνιμους ακτινοθεραπευτές ιατρούς - η σύμβαση του ενός εκ των δύο μάλιστα λήγει τον Σεπτέμβριο - αφού η μοναδική μόνιμη γιατρός, που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα.

Ο ευαίσθητος χώρος της υγείας και ειδικά όταν αυτή αναφέρεται στα παιδιά, θα πρέπει αυτονόητα να αποτελεί την πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα της κρατικής μέριμνας και φροντίδας, τονίζουν οι βουλευτές. Πόσο μάλλον όταν αφορά στην συνέχιση της λειτουργίας ενός τόσο σημαντικού τμήματος του συστήματος δημόσιας υγείας, η προσφορά του οποίου είναι αδιαμφισβήτητη και αναγνωρισμένη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου, οι 27 βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να προβεί αμέσως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί αλλά και να επιταχυνθεί η πρόσληψη εξειδικευμένου μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Παράλληλα δε, ζητούν να αξιοποιηθεί επιτέλους η άρτια υλικοτεχνική υποδομή του εν λόγω τμήματος ώστε να λειτουργεί και τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες - ως οφείλει – για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών – ασθενών και των οικογενειών τους.