28 Ιουνίου 2015

ΦΩΤΟ-ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΜΕΣ'ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ! Δείτε τι τρώει ο Φίλης στη Βουλή

Στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση της κυβέρνησης να γίνει την επόμενη Κυριακή δημοψήφισμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δεν ψήφισε ούτε "ναι" ούτε "οχι". Ψήφισε... μακαρόνια!
Μάλιστα, μακαρόνια. Με ΦΠΑ 13% κιόλας, αφού η πρόταση των δανειστών δεν έχει γίνει δεκτή και ο ΦΠΑ δεν έχει ανέβει στο 23%. Ούτε τα μακαρόνια έχουν ακριβύνει κατά 6 λεπτά του ευρώ.

Και αμέσως έρχεται στο νου ο Σάκης Ρουβάς, που έκανε και πολιτική παρέμβαση νωρίτερα, και το τραγούδι του "θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας". Διότι μακαρόνια με κιμά επέλεξε ο Νίκος Φίλης όταν πήγε στο εστιατόριο της Βουλής για να βάλει μια μπουκιά στο στόμα του και να πάρει δυνάμεις για τη συνέχεια της συζήτησης, που θα κρατήσει ως το ξημέρωμα.



Και γιατί τέτοια πρεμούρα για το πιάτο που επέλεξε ένας βουλευτής αναρωτιέστε.

Γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα (μεταξύ τους και τα μακαρόνια) από το 13% στο 23%, είχε απορήσει: "πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος;", σημειώνοντας δε ότι επί της ουσίας η αύξηση στα μακαρόνια είναι 6 λεπτά του ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
http://www.newsit.gr/politikh/o-nikos-filhs-trwei-makaronada-sth-boulh/413277