01 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΕΜΗ-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Άρτα του γκαντέμη– Κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας

Μια βδομάδα κυβέρνηση και ήδη έχουμε την πρώτη μεγάλη καταστροφή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ... στα χωριά του Τσίπρα, στα Τζουμέρκα... άντε να ήταν ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, τι θα ακούγαμε!

Στην εκκένωση χωριών στα πεδινά προχωρούν οι Αρχές στην Αρτα, καθώς ο Άραχθος, ο Αχέροντας και ο Λούρος έχουν υπερχειλίσει εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Άρτας και Νικολάου Σκουφά.
Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από χθες το πρωί τα Τζουμέρκα.



Η είδηση έχει συγκλονίσει τους Ηπειρώτες για τους οποιους αποτελεί την «Ακροπόλη» της περιοχής τους. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μαστόρους της πέτρας τον 18ο αιώνα.

Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους.

Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ζημιές στις υποδομές, καταστροφές σε καλλιέργειες και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, καταστημάτων καθώς και σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Από τις 5 τα ξημερώματα άνοιξε το φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό στο Πουρνάρι της ‘Αρτας και αποφορτίζεται ελεγχόμενα από τον υδάτινο όγκο, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Θεσπρωτία ο ποταμός Καλαμάς υπερχείλισε και πλημμύρισαν εκτάσεις στην περιοχή της Βρυσέλλας ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στον Αχέροντα, κυρίως στην περιοχή του κάμπου Φαναρίου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί πλέον και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Σεισμόπληκτα, Βοτανικός, Μπάφρα, Πεδινή, Κατσικά, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί με ιδιαίτερη ένταση.

Μάλιστα στα Σεισμόπληκτα, το Βοτανικό και την Κατσικά έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια σπιτιών.
Οριακή είναι η κατάσταση είναι η κατάσταση στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καθώς οι ποσότητες νερού είναι τεράστιες και το αντιπλημμυρικό δίκτυο βρίσκεται στο κόκκινο.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων βρίσκονται επί ποδός και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ενημερώνονται για τα πλημμυρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή τους.

Ο ποταμός Κομποτέικος αλλά και ο χείμαρρος Ανίννου, υπερχείλισαν και παρέσυραν γέφυρες. Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και μονάδες. Επίσης, πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Πρόβλημα φαίνεται πως δημιουργείται και με το φράγμα στο Πουρνάρι, όπου η στάθμη έχει ανέβει επικίνδυνα, ενώ στις Συκιές, που βρίσκονται κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Στα Τζουμέρκα έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις, το ίδιο και σε άλλες περιοχές του Ζαγορίου και την Πρέβεζα.

Χιονίζει στα ορεινά
Από τη νύχτα του Σαββάτου χιονίζει στα ορεινά χωριά της Ηπείρου που βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 800 μέτρων. Σε όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο εργάζονται 30 μηχανήματα αποχιονισμού του οδοστρώματος από τα ξημερώματα.

Προβλήματα έχει προκαλέσει, κυρίως στο οδικό δίκτυο, η κακοκαιρία που πλήττει τη Σάμο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις από την προηγούμενη Κυριακή, έχουν ως αποτέλεσμα την κατάπτωση βράχων σε κεντρικά σημεία του περιφερειακού Σάμου, όπως χθες το βράδυ όπου ένας βράχος έφυγε από τη θέση του και έπεσε στον δρόμο στο σημείο μεταξύ των δύο κόμβων που οδηγούν στην Βλαμαρή και στην πόλη, στο ύψος του Νεκροταφείου, αντίστοιχα.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε όχημα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Επίσης καταπτώσεις υπήρξαν στο εθνικό δίκτυο Σάμου-Καρλοβασίου στα Αυλάκια, στον δρόμο προς Παγώνδα, Πύργο και Μυτιληνιούς.

Επί ποδός ήταν τα συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας προκειμένου να παρέμβουν στα σημεία που υπήρξε κατολίσθηση των βράχων. Με ανακοίνωσή τους εφιστούν την προσοχή των οδηγών.

Τον γκαντέμη για την γκαντεμιά του οποίου δεν τολμάει να πει τίποτα, κανείς στρατευμένος κωμικός, τον παρακολουθούμε εδώ και 6 χρόνια και ιδού τι καταγράψαμε... και φανταστείτε τα στο μυαλό σας με πρωταγωνιστή τον Μητσοτάκη αναλογιζόμενοι τι θα του έσουρναν:

- το 2008 έκανε διακοπές στο Λονδίνο 10 μέρες και... συναντήθηκε με τον επί 8 χρόνια δήμαρχο, Κίνγκστον και «ήρωα» των εργατικών... λίγες μέρες μετά έγιναν δημοτικές εκλογές και ο Κίνγκστον έχασε από τον τρελό Bo Johnson

- τον Ιούνιο του 2011 είδε στη Γαλλία τον Μελανσόν... και ο Μελανσόν δεν εκλέχτηκε βουλευτής

- στις 12 Ιουνίου του 2012 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την ώρα που ξεκίναγε ο αγώνας με την Τσεχία ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική... και φάγαμε 2 γκολ σε 5 λεπτά κάνοντας ρεκόρ σε αγώνες Euro (απλά θυμίζω ότι ο "γκαντέμης" Μητσοτάκης ήταν παρών και πανηγύρισε τον τίτλο του eurobasket το 1987)!!

- στις 30 Μαίου του 2012 ο μίλησε στην Κερατέα και ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που την επισκέφθηκε! .... Μερικές μέρες μετά μεγάλη πυρκαγιά κατάκαψε την Κερατέα

- τα Χριστούγεννα του 2012 συναντήθηκε στη Βραζιλία με τον πρώην Πρόεδρο Λούλα και λίγες μέρες μετά ο γενικός εισαγγελέας της χώρας διέταξε έρευνα για το αν ο Λούλα είναι υπεύθυνος για τον χρηματισμό αντιπάλων του γερουσιαστών ώστε να ψηφίζουν τους νόμους της κυβέρνησης μειοψηφίας που είχε σχηματίσει το 2006


Τα Χριστούγεννα του 2012 πήγε στη Αργεντινή και ξεκίνησαν λεηλασίες με 2 νεκρούς... για κερασάκι στην τούρταεξερράγη και το ηφαίστειο Κοπαχούε μετά από 12 χρόνια

- Τον Φεβρουάριο του 2013 κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σημειώθηκε ολιγόλεπτο μπλακ άουτ

- Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει ταξίδι στη Ρωσία... την επόμενη μέρα εξερράγη πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας ο μεγαλύτερος μετεωρίτης των τελευταίων 100 ετών προκαλώντας τον τραυματισμό 1500 ανθρώπων και προκαλώντας ζημιές εκ ευρώ

- Τον Απρίλιο του 2013 (2.04.2013) επισκέφθηκε την Εθνική Τράπεζα στον Γέρακα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους εργαζόμενους σημειώθηκε πάλι ολιγόλεπτο μπλάκ άουτ

-Στις 13 Φεβρουαρίου του 2014 ο Ιταλός Πρωθυπουργός Λέτα παραιτήθηκε αφού έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή... λίγες μέρες πιο πριν είχε συναντηθεί με τον Τσίπρα ο οποίος του εξέφρασε την υποστήριξή του για το ξεπέρασμα της κρίσης που μάστιζε την ιταλική κυβέρνηση 

-Στις 7 και 8 Αυγούστου 2014 επισκέφθηκε το Άγιο Όρος... λίγο μετά την αποχώρησή του άνοιξαν οι ουρανοί και οι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην ΙΜ Μεγίστης Λαύρας...

-Στις 5 Δεκεμβρίου 2014 επισκέφθηκε το Βελιγράδι και ένα κομμάτι πάγου έπεσε στο κεφάλι του Υπουργού Ενέργειας που ευτυχώς φορούσε κράνος...

-Στις 17 Ιανουαρίου 2015 χάλασε το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στα Ιωάννινα μόλις επιβιβάστηκε σε αυτό ο γκαντέμης

-Στις 26 Ιανουαρίου 2015 την ώρα που ορκιζόταν με πολιτικό όρκο ελληνικό  F-16 έπεσε πάνω σε ιταλικά και γαλλικά πολεμικά που ήταν έτοιμα για απογείωση με αποτέλεσμα τον θάνατο 2 Ελλήνων πιλότων και 9 Γάλλων!

-Στις 27 Ιανουαρίου 2015 αστυνομικός γκρεμοτσακίστηκε με τη μοτοσυκλέτα που τον συνόδευε φεύγοντας απ'το σπίτι του για το Μαξίμου

-Στις 28 Ιανουαρίου 2015 πήγε στο πρώτο του υπουργικό συμβούλιο με πυρετό...

- Στις 1 Φεβρουαρίου 2015 η ιδιαίτερή του πατρίδα, η Άρτα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρών που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας

-Στις 24 Μαρτίου 2015 ευρισκόμενος στη Γερμανία για επίσημη επίσκεψη, έπεσε αεροπλάνο της γερμανικής German Airwings το οποίο συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις παρασέρνοντας στο θάνατο τους 150 επιβαίνοντες

Δηλ. τι άλλο πρέπει να γίνει ρε νούμερα, για να να πείτε ότι ο Αλέξης είναι γκαντέμης; 

Αλλά δεν πειράζει... θα 'χουμε και συνέχεια...