18 Φεβρουαρίου 2015

Ρε Πάνο έχουμε κανα νέο απ'τη ΜΟΜΑ; Άτνε γιατί οι εργολάβοι έχουν τρομάξει!

Στην πραγματικότητα προσγείωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το αστείο θέμα που άνοιξε ο Πάνος Καμμένος με τις ΜΟΜΑ, ο πολύπειρος υφυπουργός, Νίκος Τόσκας, ο οποίος «παίζει στα δάχτυλα» τα θέματα, όντας εν αποστρατεία ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, με θητεία σε κάθε γωνιά της μεθορίου, όπου ως αξιωματικός ή/και διοικητής, εκλήθη ουκ ολίγες φορές να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», παρέχοντας πολύτιμη συνδρομή στις τοπικές κοινωνίες.

Τα προβλήματα που υφίστανται στο επίπεδο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, δεν αποκλείουν τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όμως την περιορίζουν στην παρέμβαση σε περιπτώσεις όπου προκύπτει ανάγκη άμεσης συνδρομής σε απομονωμένα σημεία της ελληνικής επικράτειας, αφού η γεωγραφική διαμόρφωση της χώρας, πέραν της οικονομικής κατάστασης, επιβάλει τη δυνατότητα παρέμβασης από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες για τους ακρίτες ήταν πάντα «φύλακας άγγελος»…

Ο Νίκος Τόσκας ρωτήθηκε για το θέμα και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος:

Υπάρχουν, λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της χώρας μας, μικρά νησιά, υπάρχουν ορεινές περιοχές, στις οποίες το οδικό δίκτυο ή τα γεφύρια είναι σε αθλία κατάσταση, γιατί και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά και γιατί εγκαταλείφθηκαν κάποιες περιοχές. Η ΜΟΜΑ θα επανασυσταθεί, όχι με τη μορφή που είχε τότε, γιατί τώρα υπάρχουν και δεσμεύσεις με την ΕΕ:

Για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις σε διαγωνισμούς, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις. Όμως, μπορείς να πας να φτιάξεις ένα δρόμο στα Κουφονήσια, σε ένα μικρό χωριό ή στις Οινούσες ή στην Πίνδο. Τέτοια έργα, με αυτεπιστασία, όπως λένε οι μηχανικοί, μπορούν να αναληφθούν.

Από τα υπόλοιπα σημεία της εξαιρετικής παρουσίας του υφυπουργού στην εκπομπή, θα πρέπει να υπογραμμιστεί το ξεκαθάρισμα ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι «να συντηρηθεί το πανάκριβο υλικό που έχει συσσωρευτεί και το οποίο σε ένα μεγάλο μέρος είναι ασυντήρητο».

http://www.defence-point.gr/news/?p=122881