13 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση Alco: Κι εδώ χοντρό ψαλίδισμα στο 2,9% η διαφορά... σε 2 βδομαδούλες θα είναι μπροστά η ΝΔ

Και φυσικά η είδηση χαράς είναι πως μένουν εκτός Βουλής οι ψεκασμένοι....

Το κλίμα πόλωσης των τελευταίων ημερών, ενόψει της εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του ορατού πλέον ενδεχομένου πρόωρων εκλογών, αποτυπώνεται σε δύο νέες δημοσκοπήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να δείχνει τάση συσπείρωσης και τα μικρότερα κόμματα μία τάση συμπίεσης με τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής.

Δημοσκόπηση Alco

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», στην πρόθεση ψήφου η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες (μετά από αναγωγή των αναποφάσιστων, ενώ χωρίς είναι στο 2,9%) υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, από...
4,8% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει 24%, έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται η Χρυσή Αυγή με 5,6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,4% και το Ποτάμι με 4,1%. Οι ΑΝΕΛ καταγράφουν 2,9%,  ποσοστό οριακό για την είσοδό τους στη Βουλή. Σημαντικό το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται στο 11,8%.

Σε ό,τι αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή την προσφυγή στις κάλπες, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, δηλαδή το 54%, προτιμούν να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το 37% θέλει εκλογές και ένα 9% δεν έχει άποψη.