22 Οκτωβρίου 2014

Σε λίγες ώρες κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Αύριο κατατίθεται εκτός απροόπτου στη Βουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως αποφάσισαν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Η ρύθμιση θα έρθει τάχιστα» προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ήταν πιο συγκεκριμένος λέγοντας πως «έρχεται τις επόμενες ώρες».

Η πολιτική διαπραγμάτευση μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου, για τις εκκρεμότητες της χώρας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης Πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του, εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση στην οποία κινείται η χώρα» δήλωσε.

«Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι και πάρα πολύ προσεκτικοί» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζητώντας «ενότητα, συναίνεση και υπευθυνότητα» από τις πολιτικές δυνάμεις.

Ερωτηθείς για το αν οι εκκρεμότητες της κυβέρνησης με την τρόικα κινδυνεύουν να τινάξει στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο κ. Βενιζέλος απάντησε αρνητικά. «Δεν εκτιμώ ότι θα τινάξει στον αέρα κάτι. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί κανονικά μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου»

Τέλος, επέμεινε ότι δεν υπάρχει plan B εκτός από εκείνο της κυβέρνησης και πως «όποιος σκέφτεται έτσι, παίζει με τη φωτιά».