26 Μαΐου 2014

Η ΝΔίτισσα πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Καβάλας χόρευε μέχρι το πρωί με τραγούδια του Χατζηγιάννη [βίντεο]

Μια γυναίκα που έχει συνηθίσει τις πρωτιές, και που κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές με όπλο το χιούμορ εξελέγη δήμαρχος στην Καβάλα, Είναι η Δήμητρα Τσανάκα, πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης που χθες έστησε ένα γλέντι όπου άφησε ιστορία στην πόλη, με χορούς και τη συνεχή υπενθύμιση σε όποιον μιλούσε «δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτά που σας υποσχέθηκα».
Η χθεσινή πρωτιά της κυρίας Τσανάκα δεν είναι η μοναδική που έχει κατακτήσει, αφού το 1998 είχε εκλεγεί πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος πανελληνίως. Η κυρία Τσανάκα είναι πνευμονολόγος.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα από γονείς καπνεργάτες προσφυγικής καταγωγής. Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από τότε ασκεί το λειτούργημα του γιατρού, αρχικά στο νοσοκομείο Καβάλας και στη συνέχεια στον ΕΟΠΥΥ και στο ιδιωτικό της ιατρείο.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας από το 1990 μέχρι το 2008 και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας από το 1995 μέχρι το 1998.

Ήταν αιρετό μέλος του διοικητικού συμβουλίου των γιατρών του ΙΚΑ Καβάλας από το 2000 μέχρι το 2008 και μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας από 30ετίας.


Είναι μέλος σε πολλά φιλανθρωπικά και κοινωνικά σωματεία της Καβάλας, ενώ εξελέγη τρεις φορές δημοτική σύμβουλος Καβάλας- το 2002, το 2006 και το 2010. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας.

Υπήρξε υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2009 με τη Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας 8015 ψήφους.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακορείο Ειδήσεων.