23 Μαΐου 2014

ΚΛΑΙΩ! Ζαρούλια και Ματθαιόπουλος συναντήθηκαν στη Μόσχα με επική φάτσα, ψεκασμένο σύμβουλο του Πούτιν

Ταξίδι με προορισμό τη Μόσχα και στο βάθος το... Κρεμλίνο, πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Δεν ήταν ένα εθιμοτυπικό ταξίδι, αλλά είχε ως κύριο στόχο της συνάντησης των δύο με τον καθηγητή Πανεπιστημίου και σύμβουλο του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Το ουσιαστικό στο όλο θέμα είναι ότι ο Ντούγκιν θεωρείται θιασώτης φασιστικών ιδεών και κυκλοφορεί στα ενδότερα του Κρεμλίνου. Το ραντεβού αποκαλύπτει το searchlight magazine και σημειώνει πως σηματοδοτεί την επίσημη προσέγγιση του κόμματος με την Ορθόδοξη Ρωσία του Πούτιν και την ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων.

Με τον Ντούγκιν συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τις διώξεις εναντίον κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής, τη γεωστρατηγική θέση της Ρωσίας και τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, ενώ αναλύθηκαν και γεωπολιτικά ζητήματα όπως η ενέργεια, η διεθνής ασφάλεια και ο πολιτισμός.

Όσον αφορά τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, ο κ. Ντούγκιν ήταν σαφής και τόνισε ότι αυτό είναι επιτακτική, «διότι μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού . Η Ελλάδα πρέπει να οδηγήσει μια πολιτιστική (και γεωγραφική ) αυτοκρατορία στην περιοχή της Μεσογείου, με βάση τις αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν φέρεται να δήλωσε σε αυτή τη συνάντηση ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας, καθώς παλεύει εναντίον της αμερικανικής επεκτατικής πολιτικής. Όσον αφορά τις εκλογές , ο κ. Ντούγκιν φέρεται να δηλώνει ότι ο χρόνος πλησιάζει για να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη των Εθνών και του πολιτισμού ενάντια στους τοκογλύφους και την παρακμή.

Η Ελένη Ζαρούλια και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, εκτός του Ντούγκιν, είχαν συναντήσεις με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.