11 Μαΐου 2014

Aννα Στάμου, άλλαξε θρησκεία, φόρεσε μαντήλα και είναι υποψήφια ευρωβουλευτής [εικόνες]

Η Άννα Στάμου είναι η πρώτη Ελληνίδα μουσουλμάνα που θέτει υποψηφιότητα στις επερχόμενες ευρωεκλογές με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. Η υποψήφια ευρωβουλευτής δηλώνει πως στόχος της είναι να παλέψει για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων και την ίση μεταχείρισή τους.
«Είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα των οικολόγων πράσινων που ανήκει στο Ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα καθώς αντανακλά στο εκατό τοις εκατό τις απόψεις μου» δηλώνει η Άννα Στάμου.
Η υποψήφια με τους οικολόγους πράσινου είναι η πρώτη υποψήφια ευρωβουλευτής που φοράει μπούρκα κι αν εκλεγεί η μόνη στο ευρωκοινοβούλιο που θα τηρεί αυτό το ισλαμικό έθιμο.

Η Άννα Στάμου έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και δούλευε χρόνια ως καθηγήτρια γιόγκα. Στον πολιτικό «στίβο» κατέβηκε στην ηλικία των 30, αμέσως μόλις ασπάστηκε τον Ισλαμισμό.
Η κ. Στάμου λέει πως γεννήθηκε χριστιανή ορθόδοξη «αλλά βρήκε τις απαντήσεις που έψαχνε» στο Ισλάμ αφού πρώτα για χρόνια μελέτησε όλες τις θρησκείες.

Ζώντας ως μουσουλμάνα, έγινε Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας.
Τόνισε πως αυτό που την ώθησε να κατέβει ως υποψήφια και να διεκδικήσει μια έδρα του ευρωκοινοβουλίου είναι επιθυμία της να εξασφαλίσει στου μουσουλμάνους της Ελλάδος και της Ευρώπης ίση μεταχείριση.

Τι γράφει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων
«Μια ελληνίδα μουσουλμάνα τρέχει για μια θέση, για τη χώρα της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το βλέμμα στραμμένο στα εμπόδια κάθε διάκρισης σε βάρος των μουσουλμάνων και για να διασφαλίσει την ισότητα στους Έλληνες Μουσουλμάνους», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Η Άννα Στάμου, σύζυγος ενός Αιγυπτίου, περιγράφει τον εαυτό της, στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ως μια δραστήρια γυναίκα, που θα διεκδικήσει θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα από το κόμμα των οικολόγων-πρασίνων της Ελλάδας, που είναι μέλος των Ευρωπαίων Πρασίνων.
Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η Στάμου γεννήθηκε ως Ορθόδοξη Χριστιανή, αλλά «βρήκε τις απαντήσεις της» μέσα στο Ισλάμ, το οποίο ασπάσθηκε σε ηλικία 30 ετών.
Η ίδια είναι υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, ενώ ο σύζυγός της είναι επικεφαλής αυτής της οργάνωσης.

Ένας άλλος στόχος της Στάμου- γράφει το δημοσίευμα- είναι να εργασθεί για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα, – η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί.
«Οι προσπάθειες για το σκοπό αυτόν έχουν καθυστερήσει αρκετά χρόνια από μια 'άγνωστη αιτία', ισχυρίζεται.







Ο κύριος αριστερά είναι ο Αιγύπτιος σύζυγός της: