24 Δεκεμβρίου 2013

Αποκάλυψη των Ισραηλινών: Η Μοσάντ είχε εκπαιδεύσει τον Μαντέλα

Προσέξτε σκηνικό: Τον εκπαίδευσαν σε στρατόπεδα που είχαν στην Αιθιοπία χωρίς να ξέρουν ποιος είναι. Τους παρουσιάστηκε σαν Ρεοδεσιανός το 1962... και ιδού η απορία: Το 1962 που η Ροδεσία ήταν Αγγλική αποικία και οι σύμμαχοί τους οι Ισραηλινοί στα μουλωχτά εκπαίδευαν μαύρους Ροδεσιανούς! Γιατί άραγε; Προετοίμαζαν κάτι; Το 1978 οι Άγγλοι αποχώρησαν μετά από πολυετή αντίσταση και οι μαύροι ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας μετονομάζοντάς την σε Ζιμπάμπουε

Περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, ένα απόρρητο έγγραφο που έφερε στο φως η κυβέρνηση του Ισραήλ αποκαλύπτει κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής είχε εκπαιδευθεί από τη Μοσάντ, χωρίς μάλιστα η μυστική υπηρεσία να γνωρίζει ποιος ήταν.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Haaretz, η οποία δημοσίευσε μία επιστολή της Μοσάντ στην οποία η υπηρεσία αναφέρει πως χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για τον νεαρό Μαντέλα του προσέφερε παραστρατιωτική εκπαίδευση στην Αιθιοπία το 1962. Μεταξύ άλλων είχε εκπαιδευθεί στο τζούντο, στην «τέχνη» του σαμποτάζ και τα όπλα.

Το Ισραήλ είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν ψυχρές. Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής είναι ένθερμος υποστηρικτής των Παλαιστινίων, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απουσίασε από την επιμνημόσυνη τελετή για τον Μαντέλα.

Σύμφωνα με το έγγραφο από τις 11 Οκτωβρίου του 1962, που είχε χαρακτηριστεί άκρως απόρρητο, ο άνδρας που παρουσιάστηκε στη Μοσάντ με το όνομα Ντέιβιντ Μομπσάρι, δηλώνοντας ότι είναι από τη Ροδεσία- τη σημερινή Ζιμπάμπουε- ήταν στην πραγματικότητα ο Μαντέλα. Η μυστική υπηρεσία το διαπίστωσε μόνο έπειτα από τη σύλληψή του και τη δημοσίευση των φωτογραφιών του.

Το ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα αμφισβητεί τα συγκεκριμένα έγγραφα. Αν και επιβεβαίωσαν πως εκείνη τη χρονιά ο Μαντέλα είχε βρεθεί σε διάφορες αφρικανικές χώρες και πως εκπαιδεύθηκε στην Αιθιοπία, ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι είχε έρθει σε επαφή με Ισραηλινούς.