05 Νοεμβρίου 2013

Πάγκαλος: Κυριλέ ηθοποιός, δημαγωγός και ψηθοφήρας ο Τσίπρας - Ποιά είναι τα Λαφαζάνια...

Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Βήμα FM.
«Δεν πιστεύω ότι ούτε αυτά που έλεγε πριν είναι ειλικρινή ούτε αυτά που λέει τώρα έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πρόκειται απλώς για δημαγωγικές υποθέσεις και συμπεριφορές. Έχει γίνει κυριλέ ο κ. Τσίπρας και επειδή έχει γίνει κυριλέ, λέει το εξής απλό, στο βαθμό που το μυαλό του μπορεί να κάνει αναλύσεις:
αν είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτό θα περάσει μέσα στις επαφές μου και θα πάω στο Τέξας με συνομιλητές μου αυτούς που έγλυφαν πριν τον Παπανδρέου, τον Γκάλμπρεϊθ και τον Πάρκερ, και που τους φώναζε για ψύλλου πήδημα να πουν την άποψή τους και τώρα είναι δικοί μου. Αυτό όλο θα μου δώσει ένα φωτοστέφανο ότι μπορώ να γίνω και πρωθυπουργός» τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Είναι ένας ηθοποιός που παίζει έναν ρόλο, από την εποχή που ήταν στο Λύκειο. Αλλά του βγαίνει. Είναι ένας καλός ηθοποιός, όπως ο Πελεγρίνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι καλός ηθοποιός, έκανε τις καταλήψεις του, μετά έγινε αρχηγός και μάζεψε λεφτά, υποσκέλισε πρόσωπα αξιόλογα του χώρου του και τους έβαλε σε δεύτερη μοίρα και τώρα ήρθε η ώρα, όπως γίνεται πάντα σ’ αυτές τις ιστορίες, να νοικοκυρευτεί το παιδί» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.

Ο ίδιος συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρχουν εκλογικεύσεις του φόρου ιδιοκτησίας αλλά υποστήριξε πως «το να λες ότι δεν πρέπει να υπάρχει και οι περιουσίες όσων έχουν ιδιοκτησία να μην επιβαρύνονται, είναι πρωτότυπο. Είναι θέση της Αριστεράς και σημαίνει ότι για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας κατοχυρώνει τη θέση του ως δημαγωγός και ψηφοθήρας».

Ο κ. Πάγκαλος συνέχισε τις σπόντες και τις επιθέσεις κατά του κ. Τσίπρα, εκφράζοντας απορία για το αν ελέγχει το κόμμα του: «Θέλουμε μια αξιόλογη αξιωματική αντιπολίτευση, με την προϋπόθεση πρώτα να ελέγχει την αντιπολίτευση και το κόμμα του, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω. Γιατί όλα αυτά τα παιδάκια από κάτω, τα «Λαφαζάνια» και άλλα, θα ορμήσουν τώρα».

Τέλος, όσον αφορά το νόμο για την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων με ενιαίο, ονομαστικό ψηφοδέλτιο ο κ. Πάγκαλος σημείωσε: «Θεωρώ πολύ σημαντικό να μπορείς να επιλέξεις δήμαρχο ασχέτως της λίστας των υποψηφίων μελών του δημοτικού συμβουλίου. Θα ήθελα μια λίστα αλφαβητική των υποψηφίων όλων των κομμάτων. Είναι το νομοσχέδιο που πρότεινε ο κ. Μιχελάκης. Σας πληροφορώ πως η μόνιμη αγωνία των βουλευτών, ανεξαρτήτως κομμάτων, είναι ο εκάστοτε δήμαρχος της εκλογικής τους περιφέρειας που μπορεί στο μέλλον να τους υπονομεύσει. Ο δήμαρχος σήμερα είναι δικτάτωρ γιατί παίρνει την ενιαία πλειοψηφία του κόμματός του, ενώ οι βουλευτές έχουν πάντα εσωκομματικό αντίπαλο».