18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΑΣ: Ομολόγησε ο δράστης-Τον μαχαίρωσε για το ποδόσφαιρο-Ανήκει στη ΧΑ-Ερευνα ΕΛΑΣ σε γραφεία ΧΑ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. , ο 45χρονος που συνελήφθη, για την αιματηρή συμπλοκή στο Κερατσίνι, ομολόγησε την δολοφονια του Π.Φύσσα, ενώ παραδέχτηκε ότι ανήκει στο χώρο της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει και από μαρτυρικές καταθέσεις.


Αναζητούνται από την ΕΛΑΣ κι άλλα άτομα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αμφιάλη. Ο 34χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 45χρονο, σε καφετέρια, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν αρχικά για το ποδόσφαιρο αλλά στη συνέχεια υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση.

Το θύμα ήταν ένας ράπερ ο οποίος ανήκε στον αριστερό χώρο, γνωστό για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Παράλληλα, επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη σε γραφεία της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα κλιμάκια της ΕΛΑΣ βρίσκονται στα κομματικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, στη Δηληγιάννη και στη Μεσογείων. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από το θάνατο του 34χρονου στο Κερατσίνι, για τον οποίο κατηγορείται μέλος της Χρυσής Αυγής.

Οι έρευνες γίνονται παρουσία εισαγγελέα και μεταξύ άλλων συλλέγονται δακτυλικά αποτυπώματα, κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και υπολογιστές.

Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται στις 12 το μεσημέρι.

news247.gr