14 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΑΡίτικη αξιοκρατία (αλλά ας πρόσεχαν κι οι δικοί μας)

Είχαμε γράψει πρόσφατα για τη κα Δώρα Χουλιάρα, μία ακόμη σαφέστατα “αξιοκρατική” επιλογή της ΔΗΜΑΡ. Τόσο αξιοκρατική που όταν ακουγόταν η λέξη ποσόστωση έπεφτε κλάμα: foniagroti.gr. Εν πάσει περιπτώσει, μια και μας προκαλούν, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, οι ανακοινώσεις για αξιοκρατία, (οι οποίες γίνονται γιατί οι αναθρεμμένοι στο ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡίτες δε θέλουν να αφήσουν τη θεσούλα, καρεκλοκένταυροι όντες) ας πούμε ότι η κα Χουλιάρα, παρότι φέρεται και πλασάρεται ως δασκάλα, έχει σπουδάσει...
νηπιαγωγός και “αναβαθμίστηκε” με εκείνα τα 6μηνα αξιοκρατικά προγράμματα “μετεκπαίδευσης” του ΠΑΣΟΚ που έπαιρναν κηπουρό και τον μετέτρεπαν σε αστροναύτη. Επίσης, έχει και Μάστερ (MSc) το οποίο όποιος γνωρίζει τα ΠΑΣΟΚικά κυκλώματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να καταλάβει πώς το πήρε. (Να φανταστείτε υπάρχει άλλο μεγάλο πρασινοστέλεχος της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Ηπείρου που έχει Διδακτορικό χωρίς να έχει Μεταπτυχιακό, επειδή για χρόνια έκανε τα θελήματα του Πρύτανη που τον άφηνε να δίνει εξετάσεις με ανοιχτά βιβλία.)

Φυσικά οι εκπαιδευτικοί της Ηπείρου, γνωρίζοντας την περίπτωση της, την έχουν απαξιώσει τελείως και κυκλοφορούν και ανέκδοτα σχετικά στα Γιάννενα! Ειδικά όταν γνωρίζουν πώς η κυρία αυτή απείχε 15 χρόνια περίπου από τις αίθουσες καθώς ήταν αποσπασμένη σε γραφείο βουλευτή το οποίο άφησε μόλις πέρυσι για να γίνει διευθύντρια και να βγάζει νταηλίδικες ανακοινώσεις του τύπου:
Για να εξηγούμαστε, επειδή πολλή φασιστομαγκιά κυκλοφορεί εσχάτως στην ατμόσφαιρα, στον αέρα και στη γη που την πατούμε:
...
Οπότε, ΔΙΑΛΕΧΤΕ, θεματοφύλακες των πάντων...τσαμπουκάς=κάγκελο (έτσι για να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα)
Επίσης, πουλάκι νομικής προέλευσης ελάλησε και είπε, ότι και τα δύο παραπάνω αδικήματα εμπίπτουν στη διάταξη περί αυτόφορου...οπότε ξαναδιαλέχτε...
facebook.com
 
Οπότε ας τα αφήσει η ΔΗΜΑΡ τα πέρι αξιοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι υπήρχε άλλη γυναίκα υποψήφια, κανονική δασκάλα, με προσόντα ίσα και πλεονάζοντα της κας Χουλιάρα, στα οποία έρχεται να προστεθεί και Διδακτορικό από κορυφαίο πανεπιστήμιο της Ευρώπης.
ΥΓ Εκτός από τη Χουλιάρα και την άλλη υποψήφια, υπάρχει και τρίτος υποψήφιος, χωρίς κανένα προσόν πέραν από το πτυχιακό του δίπλωμα και χωρίς καμία ιδιαίτερη ιστορία στο κόμμα. Εθεάθη να τριγυρνάει το προπερασένο Σαββατοκύριακό στο Συνέδριο της ΝΔ, παρακαλώντας για τη θεσούλα του Περιφερεακού Δ/ντη, ενώ εναντίον του ανα διαστήματα έχουν βγάλει ανακοινώσεις τόσο η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ όσο όμως και δεξιοί. Ας προσέχουν λοιπόν οι “εγκέφαλοι” οι δικοί μας. Τουλάχιστον η Χουλιάρα το ‘χε το Μάστερ. Μπορεί οι διορισμοί να μην είναι όσο αξιοκρατικοί όσο διατείνεται η ΔΗΜΑΡ αλλά ας μην το ξεφτυλίσουμε τελείως.