12 Ιουλίου 2013

ΞΕΦΤΙΛΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ;;; "Ο ΟΟΣΑ διαψεύδει οτι υπαρχει η μελετη που επικαλειται ο Χατζηδακης για τα οφελη απο τη λειτουργια καταστηματων την Κυριακη!!

Προσωπικα στα παπαρια μου αν θα λειτουργησουν η οχι τα μαγαζια την Κυριακη... Καποιοι ομως θελουν να μας πεισουν οτι την Κυριακη θα περισσευουν λεφτα για να ψωνιζουμε επειδη τωρα δεν ψωνιζουμε οχι επειδη δεν υπαρχουν λεφτα αλλα επειδη ειναι κλειστα τα μαγαζια... Με λογικη καφενειου, "θα αυξησουμε τις εργασιμες μερες της βδομαδας στις 10 (δημιουργωντας αλλες 3 μερες) και θα σας αυξησουμε το τζιρο" κινειται ο Χατζηδακης που προσπαθει εδω και ενα χρονο να κανει μια τρυπα στο νερο...


Μαιμου λοιπον συμφωνα με οσα καταγγελονται, η μελετη ΟΟΣΑ που επικαλειται ο Χατζηδακης για τα 309 εκ ευρω οφελος απο τη λειτουργια των καταστηματων την Κυριακη... ο ΟΟΣΑ δηλωνει πως δεν εχει ιδεα... φανταζομαι οτι θα απαντησει το σαινι...

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα προκύψει οικονομικό όφελος 309 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τους καταναλωτές, ενώ θα δημιουργηθούν και 30.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Αυτά τα στοιχεία δεν τα λέμε εμείς, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, αλλά αναφέρονται σε πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ, που δημοσιεύεται στον Τύπο».
Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην αγορά καθώς οι εκπρόσωποι όλων των φορέων και των καταστηματαρχών εκφράζουν αντιρρήσεις.

Τα στοιχεία της συγκεκριμένης μελέτης όμως που ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι «δεν τα λέμε εμείς, αλλά δημοσιεύονται στον Τύπο», περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση του υπουργείου μετά από συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ίδιος. Η ανακοίνωση του υπουργείου διανεμήθηκε χθες, 11 Ιουλίου, με πληρωμένη καταχώριση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επειδή τα στοιχεία της έρευνας προκαλούν ερωτηματικά, υπήρξε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ζητώντας να δοθούν τα αναλυτικά στοιχεία της έρευνας, χωρίς όμως να υπάρξει ικανοποίηση του αιτήματος.

Στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία με τη ΓΣΒΕΕ και η απάντησή των αρμοδίων ήταν ότι έχουν ζητήσει εγγράφως τη μελέτη του ΟΟΣΑ που επικαλείται ο κ. Χατζηδάκης, αλλά δεν τους είχε δοθεί.

Ο πλέον αρμόδιος όμως να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που γεννώνται ήταν το γραφείο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Σε επικοινωνία με email με την υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού κα Λουίζα Φιτς, ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον συντάκτη της μελέτης που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα στοιχεία της έρευνας, όπως και από πού έχει αντλήσει τα στοιχεία αυτά ώστε να γίνουν καλύτερα κατανοητά τα αποτελέσματα.

Η απάντηση της αρμοδίας υπαλλήλου ήταν ότι στη βάση δεδομένων του Οργανισμού δεν υπάρχει καμία μελέτη με τίτλο «Τhe Regulation of Sunday opening», όπως είναι ο τίτλος της έρευνας που διένειμε το υπουργείο, παρά μόνο μία μελέτη 134 σελίδων για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ελλάδα στην οποία όμως δεν υπάρχουν τα στοιχεία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην πρώτη σελίδα της μελέτης που διανεμήθηκε συνημμένη με τη ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου, εκτός από τον τίτλο «Τhe Regulation of Sunday opening» υπάρχει και το σήμα του ΟΟΣΑ, ενώ οι υπόλοιποι πίνακες και κείμενα στις υπόλοιπες σελίδες είναι στα ελληνικά.

Από τον ΟΟΣΑ επισημαίνεται ότι ο Οργανισμός χρησιμοποιεί μόνο την αγγλική γλώσσα καθώς δεν διαθέτει γραφείο στην Ελλάδα για να τα μεταφράζει στα ελληνικά.

Επειδή τα στοιχεία που επικαλείται η μελέτη που δημοσιοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης αμφισβητούνται από εκπροσώπους της αγοράς και οι αρμόδιοι του ΟΟΣΑ διατείνονται ότι δεν υπάρχει τέτοια μελέτη, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στην αγορά και ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το υπουργείο πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρονται:

1. Την πρωτότυπη μελέτη του ΟΟΣΑ με τον πλήρη τίτλο και τους πίνακες.

2. Πώς αντιμετωπίζει το υπουργείο την απάντηση του ΟΟΣΑ ότι δεν υπάρχει τέτοια μελέτη, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά ως προς τη χρήση του λογοτύπου το Οργανισμού στην πρώτη σελίδα της μελέτης.










http://www.matrix24.gr