17 Ιουνίου 2013

Δημοσκόπηση Metrisi: Κι εδώ μπροστά η ΝΔ-Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές οι ψηφοφόροι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Τις αλλαγές που επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ καταγράφει νέα δημοσκόπηση, στην οποία διαπιστώνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της κυβέρνησης επιθυμεί να εξαντλήσει η τρικομματική τη θητεία της.

Ειδικότερα η έρευνα της εταιρείας Metrisi για το parapolitika καταγράφει ότι εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές επιθυμούν η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία και να μην προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Σε ποσοστό 78,9% οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούν εκλογές, ενώ στη ΔΗΜΑΡ το ποσοστό πέφτει στο 61,5% και στη Νέα Δημοκρατία το 87,2% επιθυμεί εξάντληση της τετραετίας.

Στο ερώτημα εάν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να αποσύρουν τη στήριξή τους προς την κυβέρνηση, το 65,5% των ψηφοφόρων του κόμματος του Φώτη Κουβέλη απαντά αρνητικά, ενώ από το ΠΑΣΟΚ απαντά αρνητικά το 51,2%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21% έναντι 20,5% (τον περασμένο μήνα η διαφορά ήταν 1%-δείτε στο τέλος) με τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με 10,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,7%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,2%, ΠΑΣΟΚ με 5,1%, ΔΗΜΑΡ με 4,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 23,1%.



Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 36,8% έναντι 25,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα με 33,8%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 26,6%.

Τέλος η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά και στην επίλυση θεμάτων όπως η οικονομική κρίση, εθνικά θέματα και εγκληματικότητα




Δείτε και τι έδινε η ίδια εταιρία στις 18 Μαίου 2013: