23 Μαΐου 2013

Τα "Heil Hitler" του Λαμπρακη και ο φασιστικος χαιρετισμος (φωτο)

[Ενταξει αποκαλυψε η ΧΑ οτι οι μεγαλυτερες κοτες ειναι οι αριστεροι που ενω ειναι οι πρωτοι προσκυνημενοι μετα το παιζουν αντιστασιακοι... τα ιδια εκαναν και επι χουντας...]

Σε ανάρτηση στον ιστότοπο xryshaugh.com, η Χρυσή Αυγή έχει ανεβάσει μια παλιά φωτογραφία από τους Βαλκανικούς Αγώνες, η οποία δειχνει τον Γρηγόρη Λαμπράκη να έχει υψωμένο το δεξί χέρι και να χαιρεταει φασιστικα-ναζιστικα.


Στη συνέχεια του δημοσιεύματος υπάρχουν δύο φωτογραφίες, οι οποίες είναι ιδιόχειρα σημειώματα του Γρήγορη Λαμπράκη, με το πρώτο να δίνει την ακριβή ημερομηνία των αγώνων όπου έλαβε μέρος, ενώ το δεύτερο όπως υποστηρίζουν είναι μια επιστολή του δολοφονηθέντα βουλευτή το 1936 σε Ελληνίδα φίλη του, στην οποία της περιγράφει την κατάσταση στη Γερμανία και εν τέλει κλείνει το γράμμα με τον χαιρετισμό «Heil Hitler».

Η Χρυσή Αυγή κλείνει το αρθρο της αφήνοντας τις γνωστες υπόνοιες και για τον κ. Γλέζο και τον κ. Θεοδωράκη (αυτος το εχει παραδεχθει εξαλλου), ενώ στο τέλος μιλαει απαξιωτικά και ειρωνικά για τον Γρηγόρη Λαμπράκη λέγοντας: «Αν ζούσε σήμερα ο Γρηγόρης Λαμπράκης, και έπραττε όσα δείχνει το υλικό που παραθέτουμε, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, θα είχε σοβαρό πρόβλημα και για τον «φασιστικό» χαιρετισμό και για το σύνθημα Heil Hitler...».