31 Μαΐου 2013

Ρε Αντωνη γιατι εχασες πολυτιμο χρονο να απαντησεις στον αρρωστο ΣΥΡΙΖΑιο Βαλαωριτη;

Μαλλον λαθος εκανε ο Σαμαρας που ασχοληθηκε με το νουμερο τον Βαλαωριτη και του απαντησε στην επιστολη. Σημερα ο ξεμωραμενος επανερχεται και λιγο πολυ υποστηριζει οτι ο Σαμαρας ειναι Χρυσαυγιτης αφου δεν χρησιμοποιει την ορολογια του ΣΥΡΙΖΑ περι μορφωματος ΧΑ κ.λπ... Τι αλλο να περιμενεις απο καποιον "αρρωστο" που εχει δηλωσει οτι στηριζει τον ΣΥΡΙΖΑ οταν αυτος ειχε ακομα 4% και...
οταν τον εκραξαν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ που τον ειχαν υποψηφιο το 2007 την εκανε γυριστη και ξεφτιλιστηκε απο το ηχητικο της συνεντευξης;

Πριν τις εκλογες του 2009 ειχε δωσει συνεντευξη σε μια φυλλαδα "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" που κυκλοφορει μια απο τις κομμουνιστικες συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ η ΚΟΕ. τοτε ειχε δηλωσει:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα εγώ μπορώ να βάλω τίτλο στην κουβέντα που είχαμε, εκτός των άλλων, ότι ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης στηρίζει και το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, ναι, βεβαίως. Έτσι. Βάλ' το. Καιρός είναι να χτυπήσω κι εγώ. Με χτύπησαν έτσι, θα χτυπήσω κι εγώ με τον ίδιο τρόπο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με δεδομένους, λοιπόν, τους αγώνες που έχει δώσει για το περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται στις βασικές του προτεραιότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ σας πείθει να τον στηρίξετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως με πείθει - όπως θα στήριζα και άλλους, αν με έπειθαν ότι δίνουν πραγματικά μια μάχη...

Μολις οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ τον εκραξαν επειδη τον ειχαν στην πρωτη θεση του ψηφοδελτιου επικρατειας στις εκλογες του 2009, ο γεροξεκουτης αμφισβητησε τη δηλωση του με αποτελεσμα οι κομμουνιστες του ΣΥΡΙΖΑ να του βγαλουν το ηχητικο της συνεντευξης (ακουστε το εδω) και να τον κανουν ρομπα...

Εχασε την ωρα του λοιπον ο Σαμαρας μπαινοντας σε διαλογο με τετοια νουμερα που μπρδευουν τον πολιτισμο με την πολιτικη..

Δειτε και τι δηλωσε σημερα:

Δεν έχει αποκηρύξει τη Χρυσή Αυγή ο πρωθυπουργός, ανταπαντά ο Ν.Βαλαωρίτης

Την άποψη ότι στην απαντητική του επιστολή ο πρωθυπουργός αναφέρεται κυρίως στην αντίθεση που έχει με την Χρυσή Αυγή εντός της Βουλής εξέφρασε ο Νάνος Βαλαωρίτης. Ο ποιητής επισήμανε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει αποκηρύξει τη Χρυσή Αυγή ως μόρφωμα και οι διατάξεις του σχεδίου νόμου κατά του ρατσισμού θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να την θέτουν εκτός Βουλής.

«Θα έπρεπε να υπάρχουν διατάξεις που να ξεκαθαρίζουν ότι η βία δεν αρμόζει σε ένα κόμμα μέσα στο κοινοβούλιο. Θα έπρεπε να τίθεται εκτός Βουλής εκ των πραγμάτων με ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Η στάση της είναι αντιδημοκρατική, πρόκειται για τρομοκράτες» τόνισε ο κ. Βαλαωρίτης.

Ο ποιητής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επί Κατοχής «αντιμετωπίσαμε τους ναζί. Έκαναν φοβερά πράγματα. Μην το ξεχνάμε. Και θα φοβηθούμε τώρα τη Χρυσή Αυγή;»
Επισήμανε, δε, ότι δεν είναι εθνικιστές όπως υποστηρίζουν. «Πόσο ελληνικό είναι το "τρόφιμα ή αίμα μόνο για Έλληνες"; Αυτό δεν είναι εθνικισμός είναι ρατσισμός» παρατήρησε.

Κάλεσε, δε, τους πολίτες που σκέφτονται να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή «να το σκεφτούν και δεύτερη φορά και να ψηφίσουν ένα δημοκρατικό κόμμα για να δείξουν τη διαμαρτυρία τους».

«Δεν βλέπω γιατί να ψηφίζουν τραμπούκους που κυνηγούν μετανάστες. Αλλά όχι μόνο μετανάστες. Αύριο θα είμαστε εμείς. Σήμερα μιλούν κατά του πολιτικού κόσμου, μετά θα κινηθούν εναντίον μας. Εναντίον όσων έχουν αντίθετη άποψη από τη δική τους» υπογράμμισε.

Ο Νάνος Βαλαωρίτης κάλεσε τους ποιητές να ενεργοποιηθούν και κατέληξε, λέγοντας ότι η ποίηση πρέπει να ακούγεται σήμερα γιατί ανυψώνει το ηθικό.