28 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπικές οι απόψεις του Κουράκη – ΝΔ: Είστε υποκριτές, Διώξτε τον

Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ της κόντρας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν να προσθέσουν οι τοποθετήσεις του Τάσου Κουράκη για τη μισθοδοσία των κληρικών και τη φορολόγηση των Χριστιανών Ορθόδοξων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή του τονίζει πως αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο διαχωρισμός μεταξύ εκκλησίας και κράτους, μετά, όμως, από διάλογο και συνεννόηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η πρόταση του κ. Κουράκη απηχεί προσωπικές απόψεις και στη συνέχεια επιτίθεται στην κυβέρνησης κατηγορώντας της ότι επιχειρεί μια ακόμη στρατηγικής επίθεσης στοχοποίησης ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία, να την εντάξει και αυτήν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στοχοποίησης της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν άμεση. Σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για άδειασμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το ίδιο του το κόμμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, “αδειάζει” άλλο ένα στέλεχός του, τον κ. Κουράκη, χαρακτηρίζοντας “προσωπικές απόψεις” τα όσα είπε περί θέσπισης “ειδικού φόρου ΣΥΡΙΖΑ”, αποκλειστικά για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους».

Μάλιστα η Συγγρού, τονίζει ότι εάν δεν απομακρύνει τον κ. Κουράκη από τομεάρχη Παιδείας, ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά υιοθετεί τις τοποθετήσεις του: «Ο κ. Κουράκης τυγχάνει τομεάρχης Παιδείας, οπότε οι δρόμοι για τον κ. Τσίπρα είναι δύο: ή τον απομακρύνει από τη θέση του ή δηλώνει ευθέως ότι υιοθετεί πλήρως τα λεγόμενα του τομεάρχη του».

«Και κάτι ακόμα: Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό, αυτοί που μανιωδώς πολέμησαν την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες των Ελλήνων, να ζητούν τώρα μετ’ επιτάσεως, το θρήσκευμα να προσδιορίζεται στη φορολογική δήλωση» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ