21 Δεκεμβρίου 2012

Έτσι! Και κερατάς και δαρμένος ο Μαυραγάνης: Μήνυση ΠΟΕ-ΔΟΥ για τις μετακινήσεις εφοριακών

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση «κάθε έκνομης και δόλιας πράξης» σχετικά με το θέμα των μετακινήσεων εφοριακών ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει η ΠΟΕ - ΔΟΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες καταλογίζει προσωπικές ευθύνες στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάννη, τονίζοντας ότι η στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διακομματικών συνεννοήσεων και διαβουλεύσεων».

Η ΠΟΕ- ΔΟΥ καλεί τον υπουργό Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τα κριτήρια με τα οποία επιχειρούνται οι συγκεκριμένες μετακινήσεις, επισημαίνοντας πως «η επιμονή του στην άρνηση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από διαδοχικές συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών και στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και έπειτα από αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μαυραγάνης υπαναχώρησε αναφορικά με τις αλλαγές των 164 διευθυντών, υποδιευθυντών και εποπτών εφοριών.