25 Δεκεμβρίου 2012

Σύμβουλος του Καραχάλιου ο απατεώνας του ΕΟΤ που συνελήφθη... καταλάβατε τώρα γιατί αναγκάστηκε να τον διώξει άρον άρον η Όλγα

[Μη μας παραμυθιάζουν λοιπόν ότι η Όλγα έδιωξε τον Καραχάλιο το Δεκέμβριο για το χάλια βίντεο του ΕΟΤ που γύρισαν μαζί το Σεπτέμβριο ή τον έδιωξε 15 μέρες αφότου έγινε γνωστό ότι πλήρωσε τα έξοδα της γυμνάστριας να έρθει από τις ΗΠΑ ;)... ΄για να μη θυμηθούμε ότι τότε η ειδησεογραφία έλεγε ότι δεν θα ανανεωθεί η θητεία του που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου... μέχρι και πριν λίγες μέρες έλεγαν ότι θα είναι Διευθυντής μέχρι το τέλος του έτους... και ξαφνικά σουτ, λίγες μέρες πριν αποδειχθεί ότι ο ξενύχτης της Μυκόνου είχε μαζέψει το λαμόγιο στον ΕΟΤ... Δυστυχώς για την Όλγα ο κόσμος καταλαβαίνει... και γελάει με τα κουραφέξαλα Καραχάλιου ότι αυτός έκανε μήνυση για απάτη επειδή ισχυρίζεται ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του στην επιταγή και αποκαλύφθηκε η υπόθεση]

Nέα μεγάλη απάτη που αφορά σε υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτή φέρεται να εμπλέκεται πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, ενώ ήδη, για την εν λόγω υπόθεση, συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Σύμφωνα με το Mega, στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, που εργαζόταν ως σύμβουλος του τέως γενικού γραμματέας του Οργανισμού, Νίκου Καραχάλιου.

Ηδη ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος και των πέντε δίωξη για υπεξαίρεση, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας, όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Πώς δρούσε η συμμορία


Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται ότι έστηναν εταιρείες-φαντάσματα και κατόπιν έκοβαν από τον ΕΟΤ επιταγές πληρωμών στις δήθεν εταιρείες.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Η δράση του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο πρώην ειδικός σύμβουλος πήρε στο γραφείο του, παρατύπως, το μπλοκ επιταγών.

Την Παρασκευή, μια γυναίκα πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος για να εισπράξει μια επιταγή ύψους 147.000 ευρώ. Οταν η Τράπεζα ζήτησε από τον ΕΟΤ επιβεβαίωση, τότε ο Οργανισμός ζήτησε «πάγωμα» της διαδικασίας και ο νέος Διευθυντής του ΕΟΤ, Λειβαδάς, που είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις την προηγούμενη μέρα, απευθύνθηκε στην Αστυνομία

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιταγή αφορούσε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Σύρο. Οταν οι άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, εκείνος τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή του ΕΟΤ προς τον ίδιο.

Εν συνεχεία οι αρχές εντόπισαν την μητέρα της και την Δευτέρα την ίδια. Μάλιστα τους είπε ότι την επιταγή της την έδωσε κάποιος φίλος της, τον οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν για να φτάσουν τελικά σε έναν επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας ανέφερε στους αστυνομικούς πως τον Δεκέμβριο τον πλησίασε ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, με σκοπό να βρει ανύπαρκτες εταιρείες ώστε να κοπούν οι επιταγές σε αυτές.

Ο επιχειρηματίας μάλιστα τόνισε πως για την συγκεκριμένη «υπηρεσία» θα λάμβανε αμοιβή 4.000 ευρώ.

Η έρευνα των «Αδιαφθορων» θα συνεχιστεί, προκειμένου να εξακριβωθεί το βάθος της απάτης, αλλά και για πόσο καιρό γινόταν αυτό.

iefimerida.gr/node/83166#ixzz2G6G4CNB6
newsbomb.gr/koinwnia/story/265060/prospathisan-na-exargyrosoyn-epitagi-147000-eyro-se-varos-toy-eot#ixzz2G6KCzKJH