06 Νοεμβρίου 2012

Μεϊμαράκης: «Πάλι ψέμματα λέει ο Χατζηνικολάου»... Μα τι είπες τώρα;;;

Επίθεση για άλλη μια φορά στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου εξαπολύει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Αφορμή δημοσίευμα της Real News που ανέφερε ότι η σύζυγος του προφυλακισμένου για την υπόθεση των Energa και Hellas Power, Στέφανου Σιαφάκα είχε διατελέσει διευθύντρια του γραφείου του.

«Ακόμα μια φορά ο Νίκος Χατζηνικολάου συλλαμβάνεται ψευδόμενος», αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το βουλευτικό του γραφείο, ενώ στη συνέχεια τον κατηγορεί ότι με «δόλο παραποιεί και παραπληροφορεί».

«Παρότι ο ίδιος έλεγξε ποιος ήταν διευθυντής του γραφείου μου (από το δημοσιευμένο ΦΕΚ ), την περίοδο που ήμουν υπουργός Εθνικής Άμυνας, ψευδώς και με δόλο παραποιεί και παραπληροφορεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέδωσε την ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα της Real News, στον οποίο αναφερόταν πως ο κ.Σιαφάκας τον Οκτώβριο του 2006 με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μετά από περίπου ένα χρόνο κατέλαβε τη θέση του προέδρου, όπου παρέμεινε μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, καθώς και ότι την ίδια περίοδο η σύζυγός του Κλαίρη Σιαφάκα, ήταν διευθύντρια του γραφείου του τότε του κ. Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της Βουλής διαψεύδει το γεγονός ότι η σύζυγος του Στέφανου Σιαφάκα διετέλεσε την εν λόγω περίοδο διευθύντρια του γραφείου του. «Ως γνωστόν όλοι οι υπηρετούντες σε γραφείο υπουργού δημοσιεύονται σε ΦΕΚ. Μετακλητοί, υπάλληλοι, αποσπασμένοι και πολύ περισσότερο οι διευθυντές, γραφείου Υπουργού, οι οποίοι άλλωστε συμμετέχουν σε συσκέψεις, έχουν δικαίωμα υπογραφής και πολλές φορές εκπροσωπούν τον Υπουργό. Όλα αυτά ρητά πρέπει να αναφέρονται στην Υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ. Άλλως δεν είναι νομικά υπαρκτή καμία σχέση εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα, εξαπολύει δριμεία επίθεση στον δημοσιογράφο λέγοντας πως «έχει προσωπική εμπειρία από διορισμούς στο Δημόσιο» και τον καλεί να δώσει στη δημοσιότητα το ΦΕΚ του διορισμού της κυρίας Κλαίρης Σιαφάκας.

«Όπως λοιπόν ο βουλευτής Αργύρης Ντινόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση για το διορισμό του Νίκου Χατζηνικολάου από τον ίδιο του τον μπαμπά, ως μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή (όχι για 3 μήνες όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος αλλά τελικά για 2 χρόνια), τον καλώ κι αυτόν να πράξει το ίδιο, να δώσει δηλαδή το ΦΕΚ που επιβεβαιώνει τα όσα ισχυρίζεται. Είναι πλέον βέβαιο ότι η εμπάθεια του κ.Χατζηνικολάου προς το πρόσωπο μου, τον οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές κιτρινισμού, οι οποίες δεν θα μένουν αναπάντητες», καταλήγει η ανακοίνωση.