22 Νοεμβρίου 2012

Πολιτική του 1980: Ο Μιχαλολιάκος ζητάει να συνεχίσουν να του πληρώνουν με δανεικά το πάρτυ...

[Μάλλον δεν έχει καταλάβει ο κ. Μιχαλολιάκος ότι η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να απολυθούν 2.000 μέχρι το τέλος του έτους!! Ζητάει από τον Μανιτάκη να αλλάξει συμπεριφορά δηλ. να του δώσει ας πούμε καμιά επιδότηση 10 εκ ευρώ για να προσλάβει μερικούς ακόμα ή να έχει δημοτικό σύμβουλο το γιο του Μελά... ή μήπως θέλει παραπάνω; Τότε ο Μανιτάκης θα δείξει καλή συμπεριφορά στον κ. Μιχαλολιάκο; Αστειότητες με τα λεφτά άλλων...].

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, με αφορμή την εγκύκλιο για τη διαθεσιμότητα εργαζομένων ΙΔΑΧ.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχαλολιάκος ζητά από τον κ. Μανιτάκη, να σταματήσει να απειλεί εργαζομένους και να στρέφετε κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των ΟΤΑ, διότι εκτός των άλλων εκθέτει και την κυβέρνηση. Τέλος ο Δήμαρχος Πειραιά, καλεί τον Υπουργό εάν δεν σκοπεύει να αλλάξει συμπεριφορές και νοοτροπία να παραιτηθεί. Ακολουθεί η επιστολή.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές σας να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν γίνει υπό το κλίμα είτε πανικού, είτε ελλιπούς ενημέρωσης. Διότι σε διαφορετική περίπτωση η πρόθεσή σας αυτή που στόχο έχει να τρομοκρατήσει εργαζομένους που δοκιμάζονται και η ζωή τους ανατρέπεται από τις αποφάσεις σας, είναι το λιγότερο άστοχη.
Εκτίθεστε κύριε Υπουργέ αλλά και εκθέτετε και την ίδια την κυβέρνηση.
Οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι, είναι οι φυσικοί σύμμαχοι της Πολιτείας και όχι οι εχθροί της, όπως επιχειρείτε με τέτοιου είδους συμπεριφορές να τους εμφανίσετε.
Σας καλώ έστω και την ύστατη στιγμή να ανακαλέσετε εγκυκλίους που δυναμιτίζουν τις σχέσεις Πολιτείας-ΟΤΑ και απειλούν τους εργαζόμενους και παράλληλα να κάνετε αποδεκτή την πρόταση που σας έχω κάνει τόσο εγώ όσο και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες .
Εάν δεν σκοπεύετε να αλλάξετε λογική και συμπεριφορά, φοβούμαι ότι δεν υπάρχει για εσάς άλλος δρόμος από αυτόν της παραίτησης.

Βασίλειος Ι. Μιχαλολιάκος
Δήμαρχος Πειραιά «