12 Οκτωβρίου 2012

Ο Μιχελάκης ρωτά τον Στουρνάρα γιατί δεν έχει τοποθετήσει ακόμα ΓΓ φορολογικών θεμάτων

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάννης Μιχελάκης ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να του δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει τοποθετηθεί γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων.

Αναλυτικά η ερώτηση:


Κύριε Υπουργέ,

Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της πιο βαθιάς και σοβαρής οικονομικής κρίσης της μεταπολεμικής της ιστορίας. Κάτω από αυτές τις τόσο αντίξοες συνθήκες η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης, προκειμένου να διασφαλίσει τη ζωτικής σημασίας δόση των 31,5 δις ευρώ.
Όμως είναι προφανές ότι η επίτευξη αυτών των τόσο κρίσιμων δημοσιονομικών στόχων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη αφ’ ενός με την περιστολή των κρατικών δαπανών και αφ’ ετέρου με την τόνωση των δημοσίων εσόδων.
Υπό το πρίσμα αυτό προκαλεί εύλογα μεγάλη έκπληξη και δικαιολογημένη απορία στην κοινή γνώμη το γεγονός ότι σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η θέση του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων παραμένει κενή.
Επειδή είναι τουλάχιστον παράδοξο την ώρα που ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων να χηρεύει η θέση του καθ’ ύλην αρμόδιου για τον επίμαχο αυτό τομέα Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών,
Επειδή η κυβέρνηση οφείλει για το θέμα αυτό να κινηθεί άμεσα προκειμένου να μην διακυβευθούν οι δυσβάστακτες θυσίες του ελληνικού λαού,

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα ;

Πότε σκοπεύετε να καλύψετε αυτό το τόσο νευραλγικό κενό  ;

Ο ερωτών Βουλευτής

                                           Ιωάννης Μιχελάκης