23 Σεπτεμβρίου 2012

Spiegel: Σαμαράς έχει ζητήσει νέο κούρεμα και επιμήκυνση

«Φωτιές» ανάβει το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο αναφέρει πως σύμφωνα με κύκλους της Τρόικα το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού είναι διπλάσιο από αυτό που υπολογίζεται και αγγίζει τα 20 αντι 11,5 δισ. ευρώ.


Το γερμανικό περιοδικό γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις ενώ επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης οι οποίοι παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων.

Στο σχετικό άρθρο δεν αναφέρεται το πως σκοπεύουν να χειριστούν οι δημόσιοι πιστωτές αυτό το θέμα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα, ωστόσο σημειώνει πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει θέσει το θέμα της παραίτησης των πιστωτών από μέρος του χρέους. Μάλιστα, το δημοσίευμα προσθέτει πως η Ελλάδα ελπίζει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για την εκπλήρωση των στόχων λιτότητας, οπότε θα έπρεπε να καταβληθούν άλλα 20 δισ. ευρώ βοήθεια.

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, πάντως, επισημαίνουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι 13,5 δισ. ευρώ.