24 Σεπτεμβρίου 2012

Το Facebook «κατέβασε» την υβριστική σελίδα για τον Γέροντα Παΐσιο

[Κατέβηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ Χ. Παππά, ο οποίος τελευταία ανακάλυψε και την Ορθοδοξία αφού πρώτα περιπλανήθηκε μεταξύ Μυστικισμού της Εταιρίας της Θούλης και "ινδικών θρησκειών δράσης που απαλλαγμένες από τα δεσμά της ορθοδοξίας αποβλέπουν στην πνευματική τελειότητα του πολεμιστή και την εισόδό του στη Βαλχάλλα"... ]

Αριθμούσε μόνο μερικές χιλιάδες ανεγκέφαλων χρηστών οι οποίοι θεωρούν ότι όλα στη ζωή είναι προς γελοιοποίηση. Και λέω "μόνο" γιατί οι ηλίθιοι είναι πολλοί περισσότεροι...


Στη διαγραφή της προσβλητικής σελίδας «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS» προχώρησαν οι διαχειριστές του facebook, που έκριναν το περιεχόμενό της προσβλητικό.

Η συγκεκριμένη σελίδα προκάλεσε από την πρώτη στιγμή την οργή των πιστών, που έδωσε την απάντηση για τον εμπαιγμό του Γέροντος Παϊσίου, μια από τις πλέον φωτισμένες μορφές της Εκκλησίας μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού εξέφρασε την ενόχλησή της για όσους προκαλούν το θρησκευτικό της συναίσθημα. Οι χρήστες του facebook προχώρησαν σε μαζικές αναφορές της εν λόγω σελίδας και πέτυχαν τη διαγραφή της.

Με τον τρόπο αυτό, δόθηκε ηχηρή απάντηση σε όσους, πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, επιχειρούν να προσβάλλουν τα θεία, αδιαφορώντας για τα συναισθήματα που προκαλούν σε εκατομμύρια πιστούς.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών απ' όλον τον κόσμο για τη συγκεκριμένη σελίδα, από πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις βλασφημίες και τις ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Μετά τη διαγραφή της σελίδας από το facebook, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 27χρονου, που φέρεται ότι ήταν ο δημιουργός της.

Αντιδράσεις για τη σύλληψη του 27χρονου

Πέραν της διαγραφής της σελίδας, αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη 27χρονου που φέρεται ως δημιουργός της. Η κινητοποίηση των αρχών έγινε λίγες ημέρες μετά την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστου Παππά προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως.

Ο κ. Παππάς έγραφε χαρακτηριστικά: «Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου;».