17 Σεπτεμβρίου 2012

Γουστάρει τ' άγρια το "αγόρι": Είμαι κατά της βίας της ΧΑ-Η βία είναι μόνο για σπορ ή για σεξ

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Χρυσή Αυγή καθώς και για την υπόθεση με τις φορολογικές δηλώσεις των καλλιτεχνών μίλησε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλές από Χρυσαυγίτες.
«Η Χρυσή Αυγή είναι το πρώτο κόμμα στη χώρα μας. Δεν ντράπηκα να το πω και ακούω πάρα πολύ κακή κριτική λόγω αυτού. Και δυστυχώς επαληθεύομαι», είπε ο κ. Βαλλιανάτος.

Στην συνέχεια αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, είπε πως: «Στη χώρα μας κάνουμε πλάκα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτά θεωρούμε πως είναι πολυτέλειες και σαχλαμάρες. Μακάρι να μην αντιμετωπίσουμε έχθρες με άλλες χώρες, με μουσουλμάνους κλπ».

«Δεν συμφέρει κανέναν και ας τα ξανασκεφτούν αυτοί που τα προκαλούν όλα αυτά -η Χ.Α. δηλαδή. Είναι μία οργάνωση που στα μάτια τα δικά μου είναι εγκληματική και έχω πρόβλημα με την άδεια του Αρείου Πάγου να συμμετέχει στις εκλογές. Εγώ λειτουργώ με λόγια, η βία είναι μόνο για σπορ ή για σεξ», είπε.

Επιπλέον όπως είπε στο newpost.gr, αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλές από την Χρυσή Αυγή, «όπως και όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είμαι εξαίρεση. Αγωνίζομαι για το δικαίωμα του Χρυσαυγίτη να λέει αυτά που λέει, διατηρώντας συγχρόνως το δικαίωμα να τον κατακρίνω με πάρα πολύ πάθος. Αλλά μέχρι εκεί, διαφέρουμε στον τρόπο έκφρασης. Σέβομαι το γεγονός ότι η Χ.Α. θέλει να αποκαλείται εθνικιστική και όχι ναζιστική οργάνωση, όταν όμως και η Χ.Α. σέβεται το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μας θέλουν να λέγονται Μακεδόνες και όχι Έλληνες. Έχουν δικαίωμα όλοι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης να λέγονται Τούρκοι. Αυτό σημαίνει ελευθερία και σεβασμός».

Τέλος σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις αρκετών Ελλήνων καλλιτεχνών που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είπε: «Αρχίζουμε να κανιβαλίζουμε ο ένας τον άλλον. Όλοι ξέρουμε ότι η νύχτα πληρώνει άλλα από εκείνα που κόβει στις αποδείξεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι η νύχτα έχει μαύρο χρήμα. Ήθελα να 'ξερα όλοι αυτοί που δείχνουν με το δάχτυλο τους άλλους που κάνουν διάφορες αταξίες, είναι έτοιμοι να εξετασθούν οι δικές τους περιπτώσεις; Γιατί πολλοί νομίζουν ότι δεν θα έρθει η σειρά τους».

http://www.iefimerida.gr/node/68162#ixzz26kT3CTqd