14 Σεπτεμβρίου 2012

Άδωνις προς Κιουτσούκη: "Να είχες φύγει μόνος σου αν διαφωνούσες με όσα πρεσβεύει η ΝΔ επί χρόνια"

Ανοιχτή επιστολή του βουλευτή της ΝΔ στον διαγραφέντα συνδικαλιστή

Προχθές, κατά την συνεδρίαση της ΚΟ ομάδος της ΝΔ μαζεύτηκαν ορισμένα στελέχη της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, με επικεφαλής τον κ. Κιουτσούκη και ανέβηκαν κάπως οι τόνοι. Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε την διαγραφή του κ. Κιουτσούκη πράγμα που οδήγησε σε κάποιες άστοχες δηλώσεις εκ μέρους του Προέδρου της ΔΑΚΕ.
Τις ονομάζω άστοχες διότι εάν πράγματι αισθάνεται Τιμή την διαγραφή του από τη ΝΔ, θα έπρεπε προφανώς να έχει αποχωρήσει μόνος του πολύ νωρίτερα.

Όμως με μία ψύχραιμη ματιά θέλω να πω στον κ. Κιουτσούκη, και σε όλους τους συνδικαλιστές της ΝΔ που πιστεύουν τα ίδια με αυτόν, ότι και αδικούν κατάφωρα το κόμμα και τον Πρωθυπουργό τους, αλλά και κάνουν λάθος.


Αδικούν το κόμμα, διότι με τις δηλώσεις τους, πχ ότι η πώληση της Αγροτικής στην Πειραιώς, ότι είναι ξεπούλημα ή ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσουμε τα νέα μέτρα, είναι σαν να υιοθετούν όλη την επιχειρηματολογία της Αριστεράς. Μά πιστεύει στ’ αληθεια ο κ. Κιουτσούκης ότι τόσα χρόνια ήταν σε ένα κόμμα, τυράννων που με χαρά κόβουν συντάξεις ή μειώνουν μισθούς; Πιστεύει ότι ο ίδιος και οι συναγωνιστές του έτρεχαν τόσα χρόνια για να ανεβάσουν στην εξουσία ένα κόμμα, το οποίο ως στόχο είχε το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας; Τι είμαστε δηλ σπείρα;
Τις περικοπές των δαπανών τις κάνουμε εξ ανάγκης, διότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και να πείσουμε την Ευρώπη ότι αξίζουμε να παραμείνουμε στο Ευρώ και στην ΕΕ. Τις κάνουμε διότι δεν υπάρχουν από αλλού πλέον χρήματα για να καλύψουμε τα ελλείμματά μας και πρέπει να μάθουμε επιτέλους να ζούμε με τα δικά μας χρήματα.
Όμως αγαπητέ κ. Κιουτσούκη, έχετε δίκιο να λέτε ότι πρέπει να βρούμε λύση διότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Η λύση είναι η χώρα να αρχίσει επιτέλους να παράγει πλούτο. Θα αυξήσουμε την πίτα και θα μπορέσουμε να διορθώσουμε όλες τις αδικίες. Για να αυξήσουμε όμως την πίτα πρέπει να γίνουν επενδύσεις, δηλ Αποκρατικοποιήσεις.


Όμως εσείς κ. Κιουτσούκη δεν θέλετε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Οι μειώσεις δαπανών, που μας κρατάνε στην Ευρώπη, στο όραμα του αειμνήστου Κων/νου Καραμανλή, είναι το επάρατο Μνημόνιο πού δεν πρέπει δήθεν να ψηφίσουμε.
Και οι Αποκρατικοποιήσεις που θα φέρουν λεφτά στη Χώρα και Θέσεις εργασίας είναι Ξεπούλημα…
Και ρωτώ ευθέως και δημοσίως, τι θέλετε;
Μά αν πιστεύετε στα ελλείμματα έπρεπε να ήσασταν ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έμαθε στους έλληνες να σκορπούν δανεικά χωρίς να νοιάζονται για το αύριο.


Εάν πάλι σας αρέσει το μεγάλο Κράτος, και οι επιχειρήσεις του Δημοσίου, έπρεπε να ήσασταν στο ΚΚΕ ή στον Σύριζα, οι κομμουνιστές θέλουν μεγάλο Κράτος. Εμείς είμαστε Δεξιοί: Εμείς θέλουμε Ισχυρό όχι μεγάλο Κράτος. Θέλουμε Κράτος που θα παράγει πλεονάσματα και όχι ελλείμματα. Κράτος που θα είναι ο διαιτητής των επιχειρηματιών και όχι επιχειρηματίας. Εάν πιστεύατε λοιπόν τόσα χρόνια άλλα, απλά δεν ήσασταν δεξιός, εάν πιστεύετε αυτά, γιατί δεν αφήνετε τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίον ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι αναγνωρίζουν ότι είναι η θετική έκπληξη με την εργατικότητά του, να κάνει την δουλειά του;
Γιατί κ. Κιουτσούκη βιαστήκατε να υιοθετήσετε όλες τις κατηγορίες του Σύριζα κατά του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, ότι δήθεν ξεχάσαμε την Επαναδιαπραγμάτευση και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, ενώ ήδη και σήμερα η Ευρώπη δειλά δειλά μιλάει για την επιμήκυνση, βλέποντας τις προσπάθειες που κάνει ο Πρωθυπουργός.


Κύριε Κιουτσούκη εάν θέλατε να φύγετε από την ΝΔ δεν έπρεπε να εκβιάσετε την διαγραφή σας, μία οικειοθελής αποχώρηση θα ήταν εντιμότερη. Εάν πάλι θέλατε να μείνετε τότε γιατί τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό και στο κόμμά σας;
Κύριε Κιουτσούκη, και σας το λέω φιλικά, η χθεσινή σας διαγραφή δεν είναι Τιμή όπως είπατε για σας, αλλά μία ημέρα λύπης για το κόμμα, που αναγκάζεται να διώξει –ελπίζω προσωρινά- έναν αγωνιστή και για σας είναι η ημέρα που θα σας θυμίζει πόσο αδικήσατε το κόμμά σας, τον Πρόεδρό σας, τον Πρωθυπουργό σας αλλά επιτρέψτε μου και τους αγώνες σας για τη Νέα Δημοκρατία και άρα και τον εαυτό σας.
Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, όπως άλλαξαν το κλίμα στην Ευρώπη έτσι θα το πράξουν σύντομα και στην Ελλάδα και τότε θα αισθανθείτε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη, διότι σε αυτή την τόσο δύσκολη και ιστορική μάχη επιλέξατε να είστε απέναντι. Κρίμα…

Άδωνις Α. Γεωργιάδης