17 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία δημάρχου Ζακύνθου: Πάλι «έκαναν τα στραβά μάτια» στους επανέλεγχους για επιδόματα τυφλότητας!

Πάλι «έκαναν τα στραβά μάτια» στους επανέλεγχους για επιδόματα τυφλότητας παρά το σάλο που σημειώθηκε... Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, από τους 107 δημότες Ζακύνθου (σε σύνολο περίπου 350) που με εντολή εισαγγελέα εξετάστηκαν για επίδομα τυφλότητας στην Πάτρα και κρίθηκαν τυφλοί, τουλάχιστον 30 με 40 ακόμα άτομα έπρεπε να κοπούν!

«Έχω αποδείξεις ότι τουλάχιστον 30 με 40 δεν δικαιούνται επίδομα (...) το σύστημα είναι σάπιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μποζίκης.

Ανέφερε μάλιστα, ότι η μόνη τιμωρία του γιατρού που χορηγούσε αποδεικτικά για πλαστά επιδόματα τυφλότητας ήταν ότι μετατέθηκε στον Πύργο...

«Δε μαζεύεται το κράτος, είναι σαν βάζο που έχουν ρίξει μπίλιες και προσπαθούν να το μαζέψουν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, σε επανέλεγχο κάλεσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα υπόλοιπα 388 άτομα που λάμβαναν επίδομα τυφλότητας στη Ζάκυνθο, από τα οποία δεν προσήλθαν συνολικά 167.

Από τα υπόλοιπα 221 άτομα που εμφανίσθηκαν στη Ζάκυνθο για επανέλεγχο μόνο 39 είχαν πραγματικό πρόβλημα, ενώ ο κ. Μποζίκης έκανε λόγο για 23...