07 Σεπτεμβρίου 2012

Σταϊκούρας: Αφού τα έκανε σαλάτα θυμήθηκε να στείλει επιστολή σε ΤτΕ - ΕΕΤ για οφειλόμενα τραπεζών στο Δημόσιο

[Διερωτώμαι αν πρέπει να είναι κάποιος φωστήρας για να πει κατευθείαν τη Δευτέρα που αποκαλύφθηκε το θέμα, "θα τα ζητήσουμε άμεσα" αντί του "αν τα ζητήσουμε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις τράπεζες" που είπε ο Σταικούρας και τρέχει τώρα να το σώσει με επιστολές στον Προβόπουλο...]

Την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Σταϊκούρας είχε ενημερώσει ότι οι τράπεζες χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο το χρηματικό ποσό των 555 εκ. ευρώ.


Τη διευθέτηση της εκκρεμότητας που υπάρχει σε σχέση με το θέμα της σταθερής απόδοσης 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου στις τράπεζες, οι οποίες υπήχθησαν στο πρώτο μέτρο του ν.3723/2008, ζητεί ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με επιστολή του προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά.

Την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Σταϊκούρας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, είχε ενημερώσει ότι οι τράπεζες χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο το χρηματικό ποσό των 555 εκ. ευρώ από την υποχρέωση που είχαν αναλάβει επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη, να επιστρέψουν σε ρευστό το 10% των εγγυήσεων ύψους 28 δισ. που είχαν λάβει.