17 Σεπτεμβρίου 2012

Ενα χολλυγουντιανό θρίλερ ζητά άδεια να γυριστεί στην Ακρόπολη... οι μαλάκες θα συσκεφθούν και μπορεί να το απορρίψουν... να τους στείλουν στην Τουρκία

Μετά την Κνωσό, για την οποία ζήτησε και πήρε άδεια, η εταιρεία παραγωγής της διεθνούς ταινίας «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», τώρα ζητά να της επιτραπεί να κάνει γυρίσματα και στην Ακρόπολη. Στον ίδιο χώρο, όμως, άδεια να γυρίσει σκηνές της ταινίας του, «Κοιλάδα των ρόδων», επιθυμεί να πάρει και ο έλληνας σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εξετάσει τα δύο συγκεκριμένα αιτήματα την Τρίτη. Ωστόσο, αυτά δεν είναι και τα μοναδικά, καθώς τα αιτήματα που φθάνουν καθημερινά από κάθε μέρος του κόσμου για κινηματογράφηση στο σπουδαίο αυτό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι πολλά.

Πρωταγωνιστές του θρίλερ «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», είναι οι διάσημοι ηθοποιοί Βίγκο Μόρτενσεν και Κίρστεν Ντανστ και υπενθυμίζεται ότι ήδη τους έχει επιτραπεί από το ΚΑΣ να γυρίσουν κάποιες σκηνές στην Κνωσό.

Το σενάριο της ταινίας «Η κοιλάδα των ρόδων» του Νίκου Παναγιωτόπουλου βασίζεται στο βιβλίο του ελβετού φιλέλληνα Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ και αναφέρεται στο έτος 3906 μ.Χ. και στην πνευματική πρωτεύουσα του κόσμου, η οποία βρίσκεται σε κάποια περιοχή της Μεσογείου. Κάτοκοί της μόνο εξαιρετικά προικισμένοι πνευματικά άνθρωποι.

iefimerida.gr