05 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ: "Ξέρει 54.000 Έλληνες, που έβγαλαν 20 δισ. στο εξωτερικό"... ε και; Καμία κατάσχεση θα δούμε επιτέλους;

Συνάντηση με την ηγεσία του ΣΔΟΕ είχε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, στη διάρκεια της οποίας -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ-, συζητήθηκαν λεπτομερώς «όλες οι παράμετροι που διαχρονικά εξέθρεψαν τη γάγγραινα της φοροδιαφυγής και την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα».
Το ουσιαστικό όμως, στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, δεν είναι τα προηγούμενα, αλλά η παράγραφος, που αναφέρεται, στα στοιχεία, που έχει ήδη ο ΣΔΟΕ, στη διάθεσή του, αναφορικά με την εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, από Έλληνες πολίτες.
Τα στοιχεία, περιλαμβάνουν ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, αλλά και καταγραφή της διαδικασίας ελέγχου και διασταυρώσεων όλων αυτών των συναλλαγών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, το CD(;) περιέχει 54.000 ονόματα με εμβάσματα συνολικά άνω των 20 δισ. ευρώ.
Να σημειώσουμε, εδώ, ότι η εξαγωγή καφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού, δεν είναι αυτή καθ’ αυτή παράνομη, εφόσον η οποιαδήποτε συναλλαγή είναι σε γνώση των αρχών, τα ποσά είναι δηλωμένα, και έχουν καταβληθεί, οι αντίστοιχοι φόροι.

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τέλος, τονίζεται ότι «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα».

http://www.antinews.gr/2012/09/05/177761