12 Αυγούστου 2012

Τα σκοτεινά σημεία στην απολογία του "δράκου" της Πάρου

Αρκετά θολά σημεία που προκαλούν έντονο προβληματισμό έχει αφήσει στην απολογία του ο 19χρονος "δράκος" της Πάρου.

Ο αδίστακτος Αχμέτ Βακάς, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, μπορεί να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και να περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πώς χτύπησε το άτυχο κορίτσι, ωστόσο, σύμφωνα με την Espresso, οι ισχυρισμοί του δεν ρίχνουν άπλετο φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.


Όπως ανέφερε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή Σύρου, πλησίασε τη Μυρτώ από πίσω δίχως εκείνη να τον καταλάβει, επειδή φορούσε ακουστικά στα αφτιά και άκουγε μουσική. Την αιφνιδίασε και άρχισε να τη χτυπά για να της πάρει το κινητό.

"Οπως χτύπησα την κοπέλα πάνω στην πέτρα (σ.σ.: βράχια), έμεινε στην πλάγια αριστερή θέση. Εκείνη τη στιγμή ήταν ακόμη ξύπνια… Με το δεξί χέρι μου τη γύρισα ανάσκελα, πήρα με τα δύο μου χέρια μια πέτρα περίπου πέντε κιλών και την έριξα πάνω στο αριστερό μάτι της" ισχυρίστηκε ο 19χρονος και πρόσθεσε: "Είδα να τρέχει αίμα, αλλά ήταν ακόμη ζωντανή. Πήρα την πέτρα που είχε αίμα επάνω και την πέταξα στη θάλασσα".

"Ωστόσο, σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιατροδικαστική εξέταση, η Μυρτώ φέρει συντριπτικά κατάγματα στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από βίαιη πρόσκρουση στα βράχια. Δηλαδή ο δράστης χτυπούσε με βία το κεφάλι της στις πέτρες", τονίζει το δημοσίευμα, και συνεχίζει, πως στα νύχια της κοπέλας βρέθηκε δέρμα του δράστη, που σημαίνει ότι πάλεψε μαζί του.

"Δεν αιφνιδιάστηκε. Ακόμη ένα σημείο που δεν διευκρινίζεται είναι το ότι στον λαιμό της είχαν εντοπιστεί σημάδια, τα οποία μαρτυρούν ότι ο μανιακός της ασκούσε πίεση. Την πίεζε στον λαιμό, είτε με σχοινί είτε με κάποιο ύφασμα, προκειμένου να την κρατά ακίνητη".

Από την απολογία του 19χρονου δεν προκύπτει πουθενά ότι κρατούσε τη 15χρονη από τον λαιμό και για ποιον λόγο, αφού ήδη, όπως λέει, την είχε χτυπήσει με την πέτρα βάρους πέντε κιλών στο κεφάλι, που σημαίνει ότι αποκλείεται να ήταν σε θέση να αντισταθεί.

Απαντήσεις μπορεί να δώσει μόνον η Μυρτώ, η οποία εξακολουθεί να χαροπαλεύει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου. Είναι η μόνη που γνωρίζει όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το απόγευμα στην παραλία της Χρυσής Ακτής.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η μικρή εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Κανείς δεν είδε τα αίματα στο λευκό παντελόνι;


Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι το μοιραίο απόγευμα της 22ας Ιουλίου που κακοποίησε το κορίτσι, ο 19χρονος κατάφερε να φύγει από το σημείο χωρίς να τον δει κανένας. Κανείς δεν πρόσεξε έναν νεαρό αλλοδαπό, που ήταν βουτηγμένος στα αίματα.

Ο 19χρονος, όπως είπε στον ανακριτή, φορούσε άσπρο παντελόνι, μπλε μπλούζα και μαύρα παπούτσια. Αφού χτύπησε τη 15χρονη, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σημείο και μετέβη στο ξενοδοχείο όπου δούλευε. Μπήκε μέσα, έβγαλε τα ρούχα του και άρχισε να ποτίζει τα λουλούδια. Δύο ημέρες μετά βρήκε την ευκαιρία και έπλυνε τα αιματοβαμμένα ρούχα του.

Και όλα αυτά τα έπραξε υπό το φως του ηλίου. Στις 7 το απόγευμα σε ένα από τα πιο τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία της Πάρου. Σηκώθηκε και περπάτησε τουλάχιστον 200 μέτρα μέχρι το ξενοδοχείο που δούλευε και κανείς, μα κανείς δεν πρόσεξε τα αίματα στο λευκό παντελόνι του. Ούτε καν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο.