09 Αυγούστου 2012

Μεγάλη πίκρα μοιράζει ο Βρούτσης στον "αντιμνημονιακό καραγκιόζη"

[Λογικό αφού βλέπει ότι ο Βρούτσης είναι υπουργός εργασίας και όλοι λένε ότι τα πάει καλά αναλογικά με το βάρος των περικοπών που έχει αναλάβει... η πίκρα είναι ακόμα πιο μεγάλη γιατί στη θέση αυτή πριν ήταν συνάδελφος συνδικαλιστής του αντιμνημονιακού καραγκιόζη και ό ίδιος όχι μόνο δεν μπορεί να ονειρεύεται θέση υπουργού, αλλά ούτε καν να βγει βουλευτής δεν κατάφερε...]

Επίθεση κατά του υπουργού Απασχόλησης Γιάννη Βρούτση, με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε ο γραμματέας Εργασιακών θεμάτων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιάννης Μανώλης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού για τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα.


Ο κ. Μανώλης κατηγορεί τον υπουργό, υποστηρίζοντας ότι "δήλωσε πρόθυμος να κατακρεουργήσει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα και έχοντας τη στήριξη του δήθεν «αριστερού» Κουβέλη, ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε αυτό που σχεδιάζει και ονειρεύεται η συγκυβέρνηση: Μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας".

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, "το πρώτο βήμα έγινε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μείωσε τον κατώτερο μισθό στα 580 ευρώ και στα 510 για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας", το δε δεύτερο βήμα, που αφορά τις συντάξεις, "αποκαλύπτεται από την ακόλουθη δήλωση- σοκ του υπουργού: "όταν οι κατώτεροι μισθοί είναι 580 και 510 ευρώ δεν μπορεί να υπάρχουν υψηλότερες συντάξεις".

Ο γραμματέας Εργασιακών Θεμάτων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων χαρακτηρίζει "κηπουρό" του κ. Σαμαρά, τον υπουργό, λέγοντας ότι "φιλοδοξεί να ξεπεράσει ακόμα και τον κ. Παπακωνσταντίνου" και υποστηρίζει ότι "στόχος της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης είναι η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα των 500 ευρώ".

Ο κ. Μανώλης καταλήγει αναφέροντας ότι "πρέπει να μπει ένα τέλος στην καταστροφική αυτή πολιτική που σχεδιάζουν και αποφασίζουν οι δανειστές μας και υλοποιούν σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης".