29 Ιουλίου 2012

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα!!! Οι Άγγλοι αποκαλούν τα Σκόπια "Μακεδονία"

[Δηλ. τι περιμένατε; Να τα πούνε FYROM όταν το Υπουργείο εξωτερικών τους τα αποκαλεί "μακεδονία" και ο Κάμερον έχει πει ότι η Ελλάδα πρέπει να λέγεται "πρώην οθωμανική κτήση", όπως είχαμε αποκαλύψει πριν από 3,5 χρόνια όταν ήταν ακόμα στην αξιωματική αντιπολίτευση;]

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, τα Σκόπια αναφέρονται ως "Μακεδονία".

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία με τις χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, τα Σκόπια αναγράφονται με τα αρχικά "MKD", δηλαδή Μακεδονία και όχι ως FYROM, δηλαδή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.


Κάνοντας κλικ στη σημαία της, ο καθένας μπορεί να πλοηγηθεί στη σελίδα της χώρας. Εκεί, ως επίσημη ονομασία της χώρας αναφέρεται η "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας", όμως διαβάζοντας προσεχτικά τις πληροφορίες στο προφίλ της, η χώρα κατονομάζεται και πάλι ως Μακεδονία.

Επισημαίνεται μεταξύ άλλων:
"O παλαιστής Mogamed Ibragimov κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην ελεύθερη πάλη στην κατηγορία ελαφρών βαρέων βαρώνστους Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000 και έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης της Μακεδονίας μετά την ανεξαρτησία της. Αγωνίστηκε για το Ουζμπεκιστάν στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 Ολυμπιακούς, αλλά στη συνέχεια εκπροσώπησε την Μακεδονία".

Αντίστοιχη είναι και η αναφορά για τον πρωταθλητή του κανό Lazar Ποπόφσκι.