26 Ιουλίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την …”πάπια” στις κρίσεις του Μπεγλίτη

O Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε χθες ωμή πολιτική παρέμβαση στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή την παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι «μείζον ζήτημα το γεγονός ότι ο Α/ΓΕΣ καταγγέλλει παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας στις κρίσεις του στρατεύματος. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις» και πρόσθεσε πως «Αναμένουμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση και υπενθυμίζω ότι είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθούμε να γίνει ο στρατός κομματικό φέουδο. Επίσης περιμένουμε εξηγήσεις και από τους κ.Βενιζέλο και Κουβέλη».

Τέλος ο κ. Τσίπρας μίλησε για άξιο αξιωματικό αναφερόμενος στον κ. Ζιαζιά.

Αρχές Νοεμβρίου, όταν έγιναν οι κρίσεις από τον Π. Μπεγλίτη και η βαθιά βουτιά στην επετηρίδα ώστε να επιλεγεί ο κ. Ζιαζιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει την πάπια. Συγκεκριμένα, τότε ο υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, χαρακτήρισε απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός Άμυνας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η αλλαγή ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται υπό κατάρρευση και προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και συγκεκριμένα πριν από την απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός. O κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου βρίσκεται υπό κατάρρευση. Από καιρό απομονωμένη από το λαό κινδυνεύει να χάσει και την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Το Νοέμβριο δηλαδή που ο Ζιαζιάς παρέκαμψε 8 αξιωματικούς για να γίνει αρχηγός, ο ΣΥΡΙΖΑ περί άλλα ετύρβαζε. Σήμερα ξαφνικά ο κ. Ζιαζιάς έγινε άξιος στρατηγός και ο Τσίπρας ζητά εξηγήσεις.

Αν μη τι άλλο στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να γίνονται… αντιπολίτευση με όλα τα κακά που έχει. Και το είδαμε κι αυτό: Ένα «αριστερό» κόμμα να υποστηρίζει έναν στρατηγό.

http://www.antinews.gr/2012/07/26/172310