19 Ιουλίου 2012

Ο μόνος που παίρνει αποφάσεις είναι ο Γ. Βρούτσης... όλοι οι άλλοι κρύβονται: Αρνούμαι να βάλω νέους φόρους για να πληρωθεί το εφάπαξ

[Αποφασιστικότητα απέναντι στους ΔΥ και την ΑΔΕΔΥ επέδειξε ο υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης και έκανε αυτό για το οποίο ο λαός ψήφισε ΝΔ: Να βάλει τάξη στο κράτος και να σταματήσουν οι φορολογούμενοι να επιδοτούν το πάρτι του Δημοσίου. Όπως μέχρι τώρα έτσι και σήμερα η πρόταση της ΑΔΕΔΥ ήταν επιδοτήσει το κράτος το φαγοπότι.
Όλοι συμφωνούν και δέχονται ότι όπως δείχνουν οι αναλογιστικές μελέτες δεν μπορούν να συνεχίσουν να δίνονται τα εφάπαξ που δίνονταν μέχρι τώρα. Ποια ήταν η πρόταση της ΑΔΕΔΥ; Να αυξηθούν οι εισφορές και να πληρώσουν οι νέοι εργαζόμενοι το φαγοπότι των βολεμένων ή να επιδοτηθεί το έλλειμμα από τον προυπολογισμό και τους φορολογούμενους!! Να πληρώσω δηλ. εγώ το εφάπαξ κάποιων που πέρασαν ζωή και κότα! Επόμενο ήταν ο Βρούτσης να μην κάνει δεκτές τέτοιες προτάσεις και να μειώσει το εφάπαξ σε αυτό που μπορούν να πληρώσουν τα Ταμεία τους που είναι ανάλογο με αυτό που πλήρωσαν όσο είχαν αράξει στο δημόσιο...

Σημειώστε ότι μέχρι τώρα ο μόνος που παίρνει αποφάσεις είναι ο Βρούτσης... όλοι οι άλλοι κοιτάνε τους διπλανούς τους... να δούμε μέχρι πότε;]


Τη μείωση του εφάπαξ στο δημόσιο «κατά το ποσοστό του αναλογιστικού ελλείμματος» παραδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός αμέσως μετά: «Δυστυχώς τα αναλογιστικά ευρήματα για το ταμείο πρόνοιας δείχνουν σημαντικές αποκλίσεις που το καθίσουν μη βιώσιμο».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η προσαρμογή θα γίνει μετά από αναλογιστικές μελέτες και με δίκαιο τρόπο. Ο υπουργός απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών ή κάλυψης του ελλείμματος μέσω ΛΑΦΚΑ δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ως υπουργός, δε δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε με την επιβολή φόρων στους πολίτες είτε με την επιβολή εισφορών στη νέα γενιά εργαζομένων προκειμένου οι παλιοί να πάρουν εφάπαξ ποσά που δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβάλλει».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βρούτσης δήλωσε στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι ποσό 1,2 δισ. ευρώ από την επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης θα διατεθεί για την άμεση αποπληρωμή του εφάπαξ για την οποία σήμερα περιμένουν στην ουρά 53 χιλ. δημόσιοι υπάλληλοι.

Αιτία πολέμου προκαλεί για την ΑΔΕΔΥ η μείωση κατά 22,68% του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο ήδη από το προηγούμενο μνημόνιο μειώθηκε κατά 20%. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός δεν έκανε καμία από τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ δεκτές παρά επέμενε στην πρότασή του να προχωρήσει σε επιπλέον μείωση κατά 22,68%. Να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο το εφάπαξ των δημοσίων υπάλληλων ανέρχεται σε 40.000 ευρώ, συνεπώς η μέση μείωση θα αγγίζει τα 8.000 ευρώ για κάθε ασφαλισμένο. Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί από την κυβέρνηση να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και να διαπραγματευτεί τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Της Ρούλας Σαλούρου
Πηγή:www.capital.gr