31 Ιουλίου 2012

Σούζα ο Ρουπακιώτης στη σωστή απαίτηση της τρόικα: "Μέχρι τέλος του χρόνου θα ανοίξω τα νομικά επαγγέλματα και θα επιταχυνθεί η απονομή δικαιοσύνης"... άντε να δούμε

Το ουσιαστικό άνοιγμα των νομικών επαγγελμάτων και ειδικότερα την κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης των δικηγορών στα συμβόλαια, καθώς και μέτρα για την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με τους εκπρόσωπους της τρόικας.

Το υπουργείο δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του 2012 θα λάβει όλα τα νομοθετικά αναγκαία μέτρα και για τα άνοιγμα των επαγγελμάτων και για την άμεση εκκαθάριση χιλιάδων υποθέσεων που λιμνάζουν.

Και επιτάχυνση των δικών ζήτησε η Τρόϊκα από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Επιτάχυνση των δικών ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας που επισκέφτηκαν σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Το κλιμάκιο, σχεδόν σε πλήρη σύνθεση, με επικεφαλής τον Ματίας Μόρς (ο κ.Τόμσεν δεν μπόρεσε τελικά να παραστεί) συναντήθηκαν επί δυο ώρες με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απαίτηση να επιταχυνθούν οι δίκες το υπουργείο, με δεδομένο ότι απαγορευόνται οι προσλήψεις, επικαλέστηκε την ανάγκη τροποποίησης του κώδικα πολιτικής δικονομίας και του κώδικα δικηγόρων.

Συμφωνήθηκε ότι η πρώτη τροποποίηση μπορεί να γίνει ως το 2013 ενώ ο δεύτερος κώδικας μπορεί να τροποποιηθεί έως τα τέλη του 2012.

Συμφωνήθηκε επίσης να γίνεται ξεκαθάρισμα των αστικών αγωγών πριν προωθηθούν στα ακροατήρια όπως γίνεται και στις ποινικές δίκες.