19 Ιουλίου 2012

Στα 1.700 ευρώ ο μέσος μισθός στη ΔΕΗ... καθαρά εννοείται και χωρίς να υπολογίζουμε τα δωράκια

κλασική απάτη των ΔΥ... λέμε τον καθαρό μισθό, χωρίς επιδόματα, χωρίς δώρα, χωρίς υπερωρίες και νυχτερινά (εκεί γίνεται το πάρτι στη ΔΕΗ), χωρίς να υπολογίζουμε το εφάπαξ, χωρίς να υπολογίζουμε τις έξτρα παροχές όπως ότι όσοι έχουν παιδιά παίρνουν 300 ευρώ για παιδικό σταθμό ή όταν ενηλικιωθούνε τα παιδιά τους παίρνουν μπόλικα χιλιαρικάκια και χωρίς να υπολογίζουν όλα τα υπόλοιπα που κρατάνε κρυφά... ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΚΤΑ...]

Στοιχεία για τις μέσες αποδοχές και το συνολικό κονδύλι μισθοδοσίας στη ΔΕΗ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η διοίκηση της επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι η μείωση του προσωπικού, των μισθών και των δαπανών για υπερωρίες, οδήγησαν σε μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 700 εκατ. ευρώ ή 41%, από 1,7 δισ. το 2009 σε 1 δισ. ευρώ το 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, ο μέσος μισθός (συνολικές καθαρές αποδοχές σε δωδεκάμηνη βάση μαζί με υπερωρίες, αποζημιώσεις εκτός έδρας, βάρδιες, κλπ.) διαμορφώνεται στα 1.700 ευρώ και την τελευταία τριετία η μέση μισθολογική δαπάνη ανά εργαζόμενο μειώθηκε κατά 36%.

«Παρά την παράλληλη σημαντική μείωση του προσωπικού, λόγω αποχωρήσεων, που δεν αντικαθίστανται (με αποτέλεσμα την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας του προσωπικού στα 46 έτη), η υλοποίηση εσωτερικών δράσεων εξορθολογισμού απέφερε πρόσθετη βελτίωση της παραγωγικότητας με τη μείωση των συνολικών ωρών υπερωρίας και βάρδιας», αναφέρει η ΔΕΗ.

«Η ιδιαίτερα σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας της ΔΕΗ επέτρεψε την απορρόφηση από την ίδια την εταιρεία σημαντικού μέρους πολύ μεγάλων εξωγενών αυξήσεων στο κόστος της ενέργειας, που διαφορετικά θα είχαν μετακυληθεί στον καταναλωτή και τις επιχειρήσεις».

Η ΔΕΗ επισημαίνει, τέλος, ότι παρά τις μειώσεις βελτιώθηκε η ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς ο μέσος ετήσιος χρόνος διακοπής ανά πελάτη λόγω βλάβης μειώθηκε, το 2011, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κατά 9%, και συγκεκριμένα από 121 λεπτά σε 110 λεπτά, ενώ το πλήθος διακοπών ανά 100 χλμ δικτύου στη χαμηλή τάση μειώθηκε κατά 12%, από 41 το 2010 σε 36 το 2011.