22 Ιουνίου 2012

Αφιερωμένο στους γραφικούς που λέγαν ότι η Ισπανία δεν θα υπογράψει μνημόνιο...

[Βέβαια οι μαλακοπίτουρ@@ θα πούνε "μα αυτοί υπογράφουν μνημόνιο μόνο για τις Τράπεζες και παίρνουν λεφτά μόνο από ΕΕ"... αφού ρε ζώα έχουν προβλήματα μόνο οι Τράπεζές τους και δανείζονται μόνο για αυτές μια και τα υπόλοιπα τα κάνουν από μόνοι τους χωρίς βούρδουλα, πως να υπογράψουν μνημόνιο για όλα;]

Η Ισπανία θα ζητήσει επισήμως τη βοήθεια της ευρωζώνης την Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Λουίς δε Γκίνδος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο.

''Την επόμενη Δευτέρα θα καταθέσουμε την επιστολή με το επίσημο αίτημα βοήθειας", είπε ο υπουργός, μετά την απαίτηση των Βρυξελλών να προχωρήσει η Μαδρίτη στην κίνηση αυτή το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το θέμα είναι "τυπικό" και διευκρίνισε ότι στην επιστολή δεν θα αναγράφεται το ποσό που χρειάζονται οι ισπανικές τράπεζες.

"Το σημαντικό είναι το μνημόνιο όπου θα αναφέρονται οι όροι που θα τεθούν στις τράπεζες", πρόσθεσε ο Ισπανός υπουργός στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου βοήθειας για τις ισπανικές τράπεζες αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι τις 9 Ιουλίου, δηλαδή όταν θα συνεδριάσουν ξανά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ωστόσο ο δε Γκίνδος είπε ότι το δάνειο που θα χορηγηθεί στις ισπανικές τράπεζες μπορεί να είναι διάρκειας άνω των 15 ετών και το επιτόκιο να ανέρχεται στο 3 με 4%, διευκρινίζοντας ότι "προς το παρόν" πρόκειται για "υποθέσεις εργασίας" και όχι για οριστικές αποφάσεις.