12 Δεκεμβρίου 2011

Έληξε η ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού

Πριν από λίγο ο Βλαστός και τα κλεφτρόνια της Συνωμοσίας των Πυρήνων της φωτιάς, παρέδωσαν το όπλο και τα μαχαίρια, ελευθέρωσαν τους ομήρους και οδηγήθηκαν στα κελιά τους, όπως είπε πριν από λίγο ο Πεταλωτής στο MEGA

Έλεος ρε πούστ@ μου!!! Πόσο ακόμα θα προκαλεί το παχύδερμο ο Πάγκαλος; «Εγώ τα γάμησ@ όλα αλλά θα συνεχίσω να σας κυβερνάω»

Γράψαμε χθες ότι πριν από λίγο το παχύδερμο συμμετείχε σε συζήτηση, μιας ΜΚΟ, για τη γνωστή ρήση του, "μαζί τα φάγαμε" και γράψαμε ότι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα της συνευθύνης λέγοντας ότι "στη Δημοκρατία η ευθύνη είναι συλλογική". Δείτε τι είπε πάλι το παχύδερμο που συμμετείχε στην συζήτηση:


Έλεος πια! Που είναι η ΝΔ να τον ξεσκίσει που έχει και το θράσος να μας λέει ότι αυτός με τον Αντρέα και τους υπόλοιπους λιγούρηδες της δεκαετίας του 80 μας οδήγησαν σταδιακά στο σημερινό αδιέξοδο;

Μέχρι πότε θα μας λέει κατάμουτρα: "Εγώ τα γάμησ@ όλα αλλά θα συνεχίσω να σας κυβερνάω";

«300 εκατομμύρια έτη φωτός» είναι η αμορφωσιά του παχύδερμου Θέμου

Γράφει σε άρθρο του για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Έλεος ρε Mike!! Λυπήσου μας! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ...

[Από τον Ιούνιο μας έχει γκαστρώσει όπως γράψαμε και πρόσφατα με την κοροϊδία ότι στα ταξιδάκια του ο Mike προσελκύει επενδύσεις...]

Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο για προσέλκυση επενδύσεων

Σε κλειστή σύσκεψη με Γερμανούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στο Βερολίνο αύριο ο Χρυσοχοϊδης για την προσελκυση επενδυσεων στην Ελλάδα.

Αναρχικοί λένε ότι ξυλοφόρτωσαν τον Κουβέλη και του έκλεψαν την τσάντα που ήταν γεμάτη προφυλακτικά!!!

Φωτογραφίες και ένα κείμενο «ανάληψης ευθύνης» αποκαλύπτει επίθεση εναντίον του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπύρου Κουβέλη, από ομάδα αντιεξουσιαστών.
Το κείμενο που αναρτήθηκε έχει ως εξής:


ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

Του Στράτου Γ. Σιμόπουλου*

Διάβασα πολύ προσεχτικά την Κυριακάτικη παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, στην εφημερίδα «Καθημερινή». Σέβομαι το πρόσωπο, αναγνωρίζω πως πρόκειται για έναν «μετρημένο» άνθρωπο, ωστόσο, δεν μπορώ να αυτολογοκριθώ και να μην εκφράσω δημόσια τις ενστάσεις μου.

Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα-ΗΠΑ: Θετικό σημάδι οι διαδηλώσεις στη Ρωσία

Ως «θετικό σημάδι» για τη Δημοκρατία στη Ρωσία χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος τις διαδηλώσει που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Οι Ρώσοι διαδηλωτές κατήγγειλαν νοθεία και παραβιάσεις στην εκλογική διαδικασία υπέρ του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

Προθεσμία έλαβε από τον Εισαγγελέα ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε από τον οικονομικό Εισαγγελέα, ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, που είχε κληθεί σήμερα, Δευτέρα, να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικήματος, στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Ενδείξεις για τον εντοπισμό του Χιγκς ανακοινώνονται την Τρίτη στο CERN

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) θα ανακοινώσει την Τρίτη την πορεία των ερευνών για το μποζόνιο Χιγκς. Η ανακάλυψη του σωματιδίου που θεωρείται το Ιερό Δισκοπότηρο της Φυσικής θα λύσει τον γρίφο για την ύπαρξη της μάζας στην ύλη. Η επιστημονική κοινότητα περιμένει εναγωνίως τις ανακοινώσεις και υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα δημοσιοποιηθούν σαφείς ενδείξεις - αν και όχι αποδείξεις - για την ανακάλυψη του αποκαλούμενου και «σωματιδίου του Θεού».

Προκαλούν τα Σκόπια: «Ελλάδα καλή νέα... χρεοκοπία»

Τις "πρωτοχρονιάτικες ευχές" τους... φρόντισαν να στείλουν "προκαταβολικά" στην Ελλάδα οι οπαδοί της γνωστότερης και μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων "Βαρντάρ" (Vardar), οι οποίοι σε χθεσινό αγώνα του πρωταθλήματος α' εθνικής μεταξύ των ομάδων Βαρντάρ και Μπρεγκάλνιτσα, που διεξήχθη σε γήπεδο των Σκοπίων, ανήρτησαν ένα μεγάλο πανό, που έγραφε: "Ευχόμαστε στην Ελλάδα καλή νέα ... χρεοκoπία" (Greece, We Wish You Happy New ... Bankruptcy).

Ο δισεκατομμυριούχους αντίπαλος του Πούτιν

Ο δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προχόροφ είναι ο άνθρωπος που θα αναμετρηθεί πολιτικά με το πρωθυπουργό της Ρωσίας και υποψήφιο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν , για τον προεδρικό θώκο, στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

JP Morgan: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο «κούρεμα»

Ένα νέο «κούρεμα» βλέπει για την Ελλάδα η JP Morgan, μετά τις εθνικές εκλογές που ορίζονται για τον Φεβρουάριο του 2012.

Ο διεθνής οίκος έστειλε σημείωμα στους πελάτες του, στο οποίο επισημαίνει ότι εάν η Ελλάδα αθετήσει μονομερώς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, από το οποίο έχει ήδη λάβει τα 65 δισ. ευρώ, μπορεί να θεωρηθεί ότι παραβιάζει την αλληλεγγύη που απορρέει από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας.

Αφού παραιτείται και ο Άκης από τα αναδρομικά... υπάρχει μέλλον για τη χώρα

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση ότι βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά ένας ακόμη πρώην βουλευτής, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δηλώνει ότι παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση χρηματικού ποσό από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο Ισραήλ ο Α.Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα το βράδυ προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου...

Φ. Πετσάλνικος: «Δεν υπογράφω για την εκταμίευση αναδρομικών» ... σιγά θα σου σκιστεί το καλσόν

[Τώρα θυμήθηκε κι αυτός να αντιδράσει... μέχρι τώρα έκανε την πάπια]

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι, ακόμη και αν γίνουν δεκτές οι δικαστικές προσφυγές πρώην βουλευτών για διεκδίκηση αναδρομικών, δεν πρόκειται ο ίδιος να υπογράψει για την εκταμίευση των σχετικών ποσών, παρέσχε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Welt Online: Νάνα Μούσχουρη «Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες»

Μια εκρηκτική συνέντευξη έδωσε η Νάνα Μούσχουρη στη «Welt online» του Σαββάτου, με αφορμή την πρόσφατη συναυλία της στο Βερολίνο.

Με τον τίτλο «Είμαι πολύ, πολύ θυμωμένη» η εκτενής συνέντευξη επικεντρώνεται στην κατάσταση που επικρατεί σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η 77χρονη πια τραγουδίστρια αναφέρεται στην σύγχρονη Ελλάδα λέγοντας:

Τζίγκερ μιλάει με τον εαυτόν του.... δηλ τον Τσάκα: «Βάλε τα λεφτά να τελειώνουμε»...

Θέση στους ισχυρισμούς του Βλάση Τσάκα περί εμφάνισης των εγγυήσεων για τα 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και της παρουσίασης του συνολικού πλάνου (βάσει του οποίου θα αλλάξει χέρια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ) την Τρίτη (13/12) πήρε η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη τονίζοντας πως ο τρόπος δέσμευσης των «πριγκιπικών» χρημάτων θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να εξασφαλίζει την ομάδα.

Υπερασπίστηκε το βέτο ο Κάμερον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε σε δήλωσή του στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι προσήλθε στη σύνοδο των Βρυξελλών καλή τη πίστη επιδιώκοντας πραγματικά μία συμφωνία των 27 χωρών μελών της ΕΕ. Υποχρεώθηκε όμως τελικά να ασκήσει βέτο διότι οι μετριοπαθείς και λογικές, όπως είπε, εγγυήσεις που ζητούσε για την προάσπιση των βρετανικών συμφερόντων ως προς τους κανονισμούς για το χρηματοπιστωτικό τομέα δεν έγιναν δεκτές.

Εισαγγελικό «όχι» για την αποφυλάκιση του Δ. Καπράνου

Την παραμονή του πρώην προέδρου του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο (ΤΣΠΕΑΘ) Δημήτρη Καπράνου στην φυλακή εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Καραγιάννης με αφορμή αίτησης του κατηγορούμενου στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, για αποφυλάκιση με όρους.

Κυβέρνηση και τράπεζες «βρίσκουν κοινό έδαφος» για το PSI

Σε «κατ' αρχήν κοινό έδαφος» πλησιάζουν η κυβέρνηση και οι ιδιώτες πιστωτές κατά τις διαβουλεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, σύμφωνα με τραπεζική πηγή που επικαλείται το Reuters.

EKTAKTO-ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ: Βλαστός και 4 μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς κρατούν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους!!

Έκρυθμη η κατάσταση στις Φυλακές Κορυδαλλού. Σε εξέλιξη περιστατικό ομηρείας με πρωταγωνιστή βαρυποινίτη.

Το περιστατικό ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα όταν μία ομάδα κρατουμένων προσπάθησε να αποδράσει αλλά έγινε αντιληπτή από τη φρουρά της φυλακής. Τότε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός μαζί με κρατούμενους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έπιασαν υπό την απειλή όπλου ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Δύο ακόμη συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα για χρέη προς το Δημόσιο.

Στην Πτολεμαΐδα συνελήφθη ένας 41χρονος υπεργολάβος για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 6.518.739.17 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Στην Ελλάδα φοροδιαφεύγει ακόμα και το ΔΝΤ!

Θέμα έχει προκύψει για το εάν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ πλήρωσαν τον ΦΠΑ κατά τον εκτελωνισμό του θωρακισμένου αυτοκινήτου με το οποίο κυκλοφορούν στην χώρα μας.

Με ερώτηση του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης επανήλθε στο θέμα των παρατυπιών του αυτοκινήτου των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κατέθεσε νέα ερώτηση στην Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πιθανή ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Κορυδαλλού

Πιθανή ομηρία σωφρονιστικών υπάλληλων από κρατούμενους στις φύλακες Κορυδαλλού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός βαρυποινίτης...

Το πρώτο ελληνικό Σύνταγμα του 1844 (φώτο)

Πρόκειται για το αντίγραφο που παρέλαβε ο Όθωνας και στο τέλος φέρει τις υπογραφές αντιπροσώπων απ' όλες τις περιοχές της ελεύθερης, αλλά και της ακόμα υποδουλωμένης Ελλάδος. Βρίσκεται στην Κρατική Βιβλιοθήκη της Βαυαρίας στο Μόναχο η οποία και το ψηφιοποίησε. Δείτε το:

Σκάνδαλο: Γερουλάνος νομοθετεί για τις οικογενειακές ιχθυοκαλλιέργειες και κανείς δε μιλάει!!

Δείτε το βίντεο:

Ο δανειστής του Αντρέα...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ-13.01.1995

-Σε "προσπάθεια επιστροφής της πολιτικής ζωής στο '89", αποδίδει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το θόρυβο που προκλήθηκε
-Σύγχυση γύρω από το ρόλο του σημαντικότερου δανειστή του πρωθυπουργού Τζ. Χάλαγκ
-Απάντησε ο Παπούλιας που δάνεισε τον Ανδρέα 10εκ ενώ έχει εισόδημα 16...

Αμηχανία έχει προκαλέσει στο χώρο το κυβερνώντος κόμματος η δημοσιοποίηση του "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου,ενώ οι αντιδράσεις της ηγεσίας του κόμματος προσδιορίζονται από τον αμυντικό τους χαρακτήρα.

Ν. Νικολόπουλος: Τώρα που βγήκε το όνομά του... θυμήθηκε να παραιτηθεί από τα αναδρομικά!!! Τόσους μήνες έκανε την πάπια...

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση 117 πρώην και συνταξιούχων βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας με αγωγές καταβολές αναδρομικών, που προκύπτουν από διαφορές των αποδοχών τους, ο Ν. Νικολόπουλος θυμήθηκε σήμερα, μετά από μήνες που συζητάμε το θέμα, και αφού χθες βγήκε το όνομά του στη φόρα, να μας ρίξει στάχτη στα μάτια και να μας πει ότι ανέθεσε στον δικηγόρο του να παραιτηθεί κάθε αξίωσης από την αγωγή που είχε κατατεθεί.

Καλά θα κάνει ο Νικολόπουλος να μη μας θεωρεί χαχόλους:

Και με Παπαδήμο το ΠΑΣΟΚ σπάει όλα τα ρεκόρ: πάνω από τις 10.000 μβ το CDS του 5ετούς ομολόγου!!!!!!

Απόδοση 104%!!! Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σπαράλια τα μαθηματικά και όλες τις οικονομικές θεωρίες. Δείτε την εικόνα:

S+P: «Η Ευρώπη χρειάζεται μάλλον κι άλλο μεγάλο σοκ για να καταλάβει»

Μεγαλύτερες πιέσεις στην Ευρωζώνη ασκεί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, καθώς ο επικεφαλής οικονομολόγος του ανέφερε ότι τελειώνει ο χρόνος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και ότι ενδέχεται να απαιτείται ένα νέο χρηματοοικονομικό σοκ για την ωθήσει σε μεγαλύτερη δραστηριοποίηση.

Προχωρά σε αναγκαστικές κατασχέσεις το ΙΚΑ

Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο, με την οποία ζητεί από τις κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις την «άμεση και απόλυτη εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε όσους εργοδότες οφείλουν και με δική τους ευθύνη δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή σε προσωρινό διακανονισμό», εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ.

Αφού η τρόικα του έκανε ρόμπα με την κατάργηση των δώρων... άρχισαν νέο παραμύθι: Τους πιέζει για τον κατώτατο μισθό, λένε

Δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής από την τρόικα θέμα κατάργησης του 13 και 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Γιώργο Κουτρουμάνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. [Και αφού δεν τείθεται θέμα γιατί δεν είχε βγει να το πει την περασμένη βδομάδα που άρχισε να γράφεται και το λέει τώρα, αφού τους ξεμπρόστιασε η τρόικα;]

Εκτροπή με το... σταγονόμετρο στον Αχελώο

Στη λύση της μεταφοράς μόλις 110 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού τον χρόνο προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια έσχατη προσπάθεια να ξεπαγώσει τα μισοτελειωμένα έργα της εκτροπής του Αχελώου. Η μεγάλη μείωση στον όγκο των εκτρεπόμενων υδάτων, από τα 600 εκατ. κυβικά που προβλέπει ο ισχύων σχεδιασμός, φαντάζει ως το επικρατέστερο από τα σενάρια που εξετάζονται, με απώτερο στόχο την επανεκκίνηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας μέσα στο 2012.

Γαλλία: «Η παράταξη του Κάμερον είναι η πιο ανόητη στον κόσμο»

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απέδειξε ότι η δεξιά παράταξη στη Βρετανία είναι η πιο ανόητη αρνούμενος την περασμένη εβδομάδα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να συμφωνήσει σε μία νέα ευρωπαϊκή συνθήκη υποκύπτοντας σε πιέσεις οικονομικών λόμπι, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής, Ζαν Πιερ Ζουγιέ.

Βουλευτές ανακοινώνουν την παραίτησή τους από τη διεκδίκηση αναδρομικών

Αρκετοί από τους βουλευτές που παρουσιάζονται στις λίστες όσων έχουν καταθέσει προσφυγές διεκδικώντας αναδρομικά διαφορές αποδοχών, είτε διαψεύδουν, είτε ανακοινώνουν την παραίτησή τους από τη διεκδίκηση των αναδρομικών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης έχουν παραιτηθεί οι Μιχ.Λιάπης, Λεων.Τζανής, Γ.Ανωμερίτης, Δ.Γεωργακόπουλος, Π.Τατούλης, Π.Μαντούβαλος, Γ.Καψής και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Ενα «κοράκι» της χρεοκοπίας συμμετέχει στην επιτροπή PSI

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Με ναρκοθετημένο έδαφος από το ίδιο το IIF, το οποίο έσπευσε να τοποθετήσει στη συντονιστική επιτροπή (steering committee) εταιρείες που επιδιώκουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ξεκινάει σήμερα ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων του Δημοσίου με τις τράπεζες για τη συμμετοχή τους στο περίφημο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI+).

Σπάνια ελληνικά ντοκουμέντα σε έκθεση στη Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη του Μονάχου

Το Σύνταγμα του 1844 και άλλα σπάνια ντοκουμέντα παρουσιάζονται σε έκθεση στη Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνονταν χθες, αλλά λόγω του ενδιαφέροντος του κοινού θα παραταθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Οι καθημερινές ληστείες από το βράδυ ως σήμερα το πρωί στην Αττική

Τέσσερις ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν, συνολικά, από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί στην Αττική, σύμφωνα με την αστυνομία.

PSI: Την εγκατάλειψή του για ανάκτηση εμπιστοσύνης, ζητά ο Κύπριος κεντρικός τραπεζίτης

Οι φορείς χάραξης πολιτικής θα πρέπει να πουν ότι δεν ενθαρρύνουν πλέον τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, προκειμένου να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Αθανάσιος Ορφανίδης.

Ρόμπα κάνει το ΠΑΣΟΚ και πάλι η τρόικα: Δεν θέσαμε θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού!

«Εμείς δεν ξέρουμε να υπάρχει θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα» είπε εκπρόσωπος της τρόϊκα σε απάντηση μπαραζ δημοσιευμάτων που μιλάνε για κατάργηση δώρων στον ιδιωτικό τομέα!

Την επισήμανση αυτή κάνει μέσω του protothema.gr ένας εκ των τριών κορυφαίων στελεχών της τρόικας που λαμβάνει μέρος στις νέες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Ο ίδιος κορυφαίος αξιωματούχος, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του,  απορεί από πού εκπορεύονται αυτές οι φήμες περί ανοίγματος των εργασιακών ζητημάτων στον ιδιωτικό τομέα.

Η επιστολή με την οποία ο Μπίστης παραιτείται από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

«Με την επιστολή αυτή σας ενημερώνω για την απόφαση μου να αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια να παραιτηθώ και από το Εθνικό Συμβούλιο. Οι λόγοι της συμπόρευσης μου με το ΠΑΣΟΚ το 2000 έχουν προ πολλού εκλείψει. Πρακτικά, όπως απεδείχθη, από το 2004. Έκτοτε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δειλά στην αρχή και με επιταχυνόμενους ρυθμούς στην συνέχεια απομακρύνθηκε από αρχές, θέσεις και πρακτικές που είχαν κινητοποιήσει ένα τμήμα της ανανεωτικής αριστεράς το οποίο αρνούμενο την μετάλλαξη του ΣΥΝ συμπαρατάχθηκε με τον Κώστα Σημίτη και το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα.

Ταξιδάκι στις ΗΠΑ οι Αβραμό-Άρη... και πήξε εσύ ηλίθιε

[Και θα μας πούνε ότι το Ίδρυμα Ωνάση τους πλήρωσε τα έξοδα... σίγουρα, αλλά δε νομίζουμε να πλήρωσε και τα έξοδα των γραμματέων και φαρισαίων που κουβαλάνε μαζί τους...]

Η σύνθετη, πολύπλευρη, ταραγμένη πραγματικότητα εν μέσω επαναπροσδιορισμών και ανακατατάξεων στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί το θέμα της νέας μεγάλης έκθεσης του Θυγατρικού Ιδρύματος Ωνάση που εγκαινιάστηκε την περασμένη βδομάδα στο Ωνάσειο Μορφωτικό Κέντρο, στο Μανχάταν.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας καταγγέλλει τη θέση του Κάμερον στις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός (Πρώτος Υπουργός) της Σκωτίας Αλεξ Σάλμοντ κατηγόρησε σήμερα, σε ανοικτή επιστολή του που μετέδωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association, τον συντηρητικό Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι βλάπτει τα σκωτσέζικα συμφέροντα προβάλλοντας αντίθεση σε μια αλλαγή της συνθήκης στις Βρυξέλλες.

Στην Κίνα για 235.000 ευρώ "βδομαδιάτικο" ο Νικολά Ανελκά!

Στον δρόμο που… χάραξε ο Εμάνουελ Ολιζαντέμπε (ο οποίος αγωνιζόταν στην κινέζικη Ενάν για τρία χρόνια) και ο Νικολά Ανελκά! Ο 32χρονος επιθετικός της Τσέλσι, ο οποίος βρισκόταν εκτός πλάνων του Αντρέ Βίλας Μπόας, υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την κινέζικη Σανγκάι Σένουα, το οποίο τίθεται σε ισχύ από τον Ιανουάριο.


Ίντερνετ, στρατό και Εκκλησία εμπιστεύονται οι Έλληνες ...!!!

Σε ένα θαύμα ελπίζουν πλέον οι Έλληνες, οι οποίοι καθημερινά «γονατίζουν» όλο και περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»,αυξημένο σε σχέση με το 2008 είναι το ποσοστό των πολιτών που εναποθέτει τις ελπίδες του στηνΕκκλησία, ενώ την ίδια στιγμή καμία εμπιστοσύνη δεν φαίνεται να έχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εντάξει παιδιά! Το πιάσαμε το υποννοούμενο ότι είστε αμίληκτοι: Σύλληψη για χρέη στο δημόσιο ύψους 7 εκ ευρώ... κι αυτός θα είναι έξω σε 2 μερούλες

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 47χρονος , για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ζηλευτή ανάπτυξη 8,2% της τουρκικής οικονομίας το γ΄ τρίμηνο... κι εμάς ζηλευτή είναι... απ' την ανάποδη

«Εξαιρετικό» ρυθμό ανάπτυξης που ανήλθε στο 8,2% παρουσίασε το γ’ τρίμηνο η οικονομία της Τουρκίας, υπερβαίνοντας για μια ακόμη φορά τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Ρε άι στα διάολα! Εδώ ο κόσμος δεν έχει φαί και σεις μας λέτε ότι "κινδυνεύουν να μην γίνουν πράσινες επενδύσεις"

[Ποιος αγχώνεται; Φυσικά ο ΣΚΑΪ που γράφει:]

Κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν εκατοντάδες έργα φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. [Ποτέ να μη σώσουν... ]

Το τραπεζικό σύστημα δεν δίνει δάνεια σε υποψήφιους επενδυτές με αποτέλεσμα σε πολλά έργα που λήγει η σύμβαση για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν.

Ώρα για γέλιο-Καρχιμάκης: Η χώρα παραμένει όρθια χάρη στον αγώνα του Παπανδρέου

Λέει ο Καρχιμάκης σε άρθρο του για εφημερίδα χαμηλής κυκλοφορίας:

"Και αν αποπειραθούμε να δώσουμε μια μεγαλύτερη χρονική διάσταση στο ερώτημα «πώς φτάσαμε έως εδώ», δεν θα απέφευγα να υπενθυμίσω ότι όταν η Ευρώπη και όλος ο κόσμος δεν είχε καλά-καλά βγει από την δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα βρέθηκε να είναι εγκαταλειμμένη.
Χωρίς ούτε καν μία στοιχειώδη διαχείριση.

Η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ στο επίκεντρο των επαφών Χαν και Ράιχενμπαχ στην Αθήνα

Εκτός από τα στελέχη της τρόικας, στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα, Δευτέρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, καθώς και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

[Τώρα λένε πως μόνο τα 8 από τα 41 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να εισπραχθούν... ενώ επί ΝΔ μπορούσαν να εισπραχθούν όλα όπως μας έλεγε ο ΓΑΠ]

Τη θέσπιση μίας νέας, ακόμη ευνοϊκότερης από την τελευταία, ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να τονώσει άμεσα τα δημόσια έσοδα.

Ιράν: "Με ηλεκτρονική ενέδρα "ρίξαμε" το UAV"

Το Ιράν δεν θα επιστρέψει το uav RQ-170 ,δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης Χουσεΐν Σαλάμι.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Ιράν είπε ότι η παραβίαση του εθνικού χώρου του Ιράν είναι εχθρική πράξη και προειδοποίησε για “απαντήσεις με μεγαλύτερη ισχύ”,χωρίς όμως να διευκρινήσει τι εννοούσε.

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για την “επόμενη μέρα” στο ΠΑΣΟΚ

Ανησυχίες ότι η παρατεταμένη αναμονή εν όψει των εσωκομματικών εξελίξεων  που συνεχώς αναβάλλονται εντός  του ΠΑΣΟΚ, θα βυθίσει το κόμμα  ακόμα περισσότερο στις δημοσκοπήσεις, εκφράζονται ολοένα και εντονότερα από στελέχη της Ιπποκράτους. Η φθορά του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία  δύο χρόνια ενδέχεται να επεκταθεί  μέσα σε κλίμα εσωστρέφειας και αντεγκλίσεων και γι’ αυτό ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου καλείται να ανοίξει τη συζήτηση μέσα στα  θεσμικά όργανα του κόμματος, αφού ούτως ή αλλως ο σχετικός δημόσιος διάλογος έχει ξεκινήσει.

Έρευνα για καταπατήσεις ακινήτων μέσω της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκονται κυκλώματα τα οποία, έχοντας πρόσβαση στα στοιχεία του Κτηματολογίου, εντοπίζουν ακίνητα που εμφανίζονται να έχουν άγνωστο ιδιοκτήτη και με την επίκληση έκτακτης χρησικτησίας μέσω του Κτηματολογίου, αποκτούν την κυριότητά τους.

Ο τύπος με το μουστάκι, ο ψηλός με την καράφλα, έγινε αντιμνημονιακός!

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο διεθνής καπιταλισμός τη γλίτωσε από τον … Λένιν. Η Οκτωβριανή Επανάσταση τελείωσε άδοξα με το αποτυχημένο πραξικόπημα, που έφερε στην εξουσία τον οινόφλυγα Γέλτσιν. Ο Μάο πέθανε κι οι επίγονοι του φοράνε κουστούμια και κάνουν μπίζνες. Ο Τσε έγινε μπλουζάκια κι ο Φιντέλ οικουρεί με την κόκκινη φόρμα του μετά την αποχώρηση του από τα αξιώματα.

Μειώνεται το προσδόκιμο ζωής για τους χαμηλόμισθους!

Σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα τελευταία 10 χρόνια το προσδόκιμο ζωής, έχει μειωθεί για τους χαμηλόμισθους, τη στιγμή που ο μέσος όρος συνεχίζει να αυξάνεται! Ενώ το 2001 ήταν στα 77,5 χρόνια, το 2010 έπεσε στα...

Εξηγήσεις Κάμερον για το «βέτο» στη Βουλή των Κοινοτήτων

Στη Βουλή των Κοινοτήτων θα μιλήσει τη Δευτέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να εξηγήσει την απόφασή του να θέσει βέτο σε αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, μία ημέρα μετά τη δήλωση του ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και αναπληρωτή πρωθυπουργού, Νικ Κλεγκ, ότι η κίνηση αυτή «είναι κακή» για τη Βρετανία.

Επιφυλάξεις της Moody's για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα δεν συνέβαλε σημαντικά στην επίλυση της κρίσης χρέους, είπε η Moody's τη Δευτέρα, επαναδιατυπώνοντας την την προειδοποίησή της ότι ενδέχεται μέσα στους επόμενους μήνες να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με Κουβέλη και ΝΤόρα θα συναντηθεί η τρόικα

Αυτή τη φορά η τρόικα ζήτησε συνάντηση και με τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος-σύμφωνα με τις πληροφορίες-απάντησε θετικά και έτσι η συνάντηση θα γίνει αύριο Τρίτη και 13. Αύριο ωστόσο προγραμματίζεται η τρόικα να συναντηθεί και με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.  Αντιθέτως, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν δέχονται να συζητήσουν με τους τροϊκανούς…

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ


Του Στράτου Γ. Σιμόπουλου*

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» στις 11-12-2011)

Με την ανάληψη από τον Αντώνη Σαμαρά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έπρεπε να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκαμψης μετά από μια βαριά εκλογική ήττα.

Η προσπάθεια αυτή απαιτούσε την ισορροπία ανάμεσα στη στήριξη των κυβερνητικών επιτυχιών του παρελθόντος, αλλά και στην αναγκαία αυτοκριτική, μέσα μάλιστα σε ένα περιβάλλον δύσκολο πολιτικά, λόγω της άρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει το Μνημόνιο, θέση η οποία την έφερε σε αντίθεση με ένα τμήμα του αστικού κόσμου που παραδοσιακά συμπορεύεται μαζί της. Παράλληλα, είχε να αντιπαλέψει και ένα κλίμα γενικής απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών.

Έχει χιούμορ ο Τζαβάρας: Δηλώνει κατάπληκτος από την παρέμβαση Στεφανόπουλου

Η παρέμβαση του Κωστή Στεφανόπουλου άνοιξε τη συζήτηση για το ζήτημα της παράτασης του πολιτικού βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας δήλωσε κατάπληκτος από την παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου κινείται στο όριο του πολιτεύματος και πως ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να δώσει κυβέρνηση δημοκρατικά νομιμοποιημένη.