24 Νοεμβρίου 2011

Το 'λεγε ο Ανδρέας εδώ και 30 χρόνια: «ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΪΑ»

Δείτε το βίντεο του φίλου μας του Κρόγια:

Έκθεση ΣΟΚ του Ελ. Συνεδρίου: Το 2010 έδωσαν, κυρίως για τις Τράπεζες, εγγυήσεις 50 δις ενώ ο Νόμος προέβλεπε 3 και άφησαν ανείσπρακτα 39 δις!!!

Ωρολογιακή βόμβα για το δημόσιο χρέος μεσοπρόθεσμα χαρακτηρίζονται οι αυξημένες εγγυήσεις που χορήγησε το ελληνικό Δημόσιο το 2010, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν τελικά τα 72 δισ ευρώ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου - Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βίντεο: Διαδηλωτές στη Σ. Αραβία φωνάζουν "Θάνατος στον Αλ Σαούντ"!!!

Αρχίζουν τα όργανα και στη Σ. Αραβία; Ενδεχομένως όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο από την πόλη Qatif που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο μεταξύ Κουβέιτ και Ντουμπάι. Πλήθος διαδηλωτών έκαναν πορεία μέσα στην πόλη φωνάζοντας "Θάνατο στον Αλ Σαούντ" ο οποίος είναι ο απόλυτος Μονάρχης της Σ. Αραβίας. Πάντως αν γίνει κανά μπαμ και στη Σ. Αραβία θα γελάνε και τ αυτιά του Τσάκα που θα έχει άλλη μια δικαιολογία να μην εμφανίσει τον Πρίγκιπα φάντασμα ο οποίος λόγω έκτακτων γεγονότων δεν θα μπορεί να έρθει :)... Δείτε το βίντεο:

Αυτό είναι! 11 λαθρέμποροι ναρκωτικών απαγχονίστηκαν στο ΙΡΑΝ

[Να διαμαρτυρηθεί η Κουναλάκαινα πάραυτα επειδή τα θρησκευτικά είναι υποχρεωτικά και εφαρμόζεται ο θρησκευτικός νόμος!!!]


Έντεκα λαθρέμποροι ναρκωτικών απαγχονίστηκαν σήμερα στο Ιράν, μετέδωσε η τηλεόραση. Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών εκτελέστηκαν σε μία φυλακή στην πόλη Σιράζ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Φαρς, μετά από την καταδίκη τους από το ανώτατο δικαστήριο.

Έρχεται ο επόμενος εκβιασμός των δανειστών

του Μ. Ιγνατίου

Η επιστολή του προέδρου της ΝΔπρος τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup και της ΕΚΤ φαίνεται να κλείνει τον τελευταίο γύρο των εκβιασμών των Ευρωπαίων εναντίον της Ελλάδας, των αρχηγών των πολιτικών της κομμάτων και του λαού της. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να ακολουθήσει τις επιταγές των δανειστών της Ελλάδας. Εάν έπραξε ορθά, θα το πληροφορηθεί στις κάλπες, εάν και όποτε στηθούν…

Μαύρο δάκρυ χύνει η "πρόοδος" της Ελλάδας για την επαναφορά των Θρησκευτικών

[Πολύ κλάμα ρίχνει η κόρη του γνωστού αποτυχημένου γλύφτη του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη, Κουναλάκη, που κάνει την δημοσιογράφο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Το άγχος της για την επαναφορά των Θρησκευτικών σαν υποχρεωτικό μάθημα είναι έκδηλο, ενώ από το κείμενο αναβλύζει και ο τρόμος της για την κατάργηση του λαθρονόμου... γερά λοιπόν να τον καταργήσουμε κάποια στιγμή και να τους δούμε να αφρίζουν...]

Ρόδα, τσάντα και Θρησκευτικά
Tης Ξενιας Kουναλακη

Λίγες μέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, διακήρυξε ότι πρώτο μέλημά του είναι η επαναφορά ως υποχρεωτικού του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος δίνει 50.000 ευρώ στον Βενιζέλο

Ο μητροπολίτης αντάλλαξε επιστολές με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για το θέμα των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
Η πρώτη επιστολή εστάλη τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Ανάμεσα σε άλλα ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος αναφέρει:

Σε τροχαίο με εγκατάλειψη εμπλέκεται διεθνής μπασκετμπολίστας

Σύμφωνα με το "Mega", ο Νικ Καλάθης είναι ο παίκτης που δέχτηκε μήνυση, λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος πριν από δυο εβδομάδες. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κάτι το σοβαρό.

Μήνυση σε βάρος του γκαρντ του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθη κατέθεσε ένα νεαρό ζευγάρι στο τμήμα τροχαίας Κηφισιάς για πρόκληση αυτοκινητιστικού ατυχήματος και εγκατάλειψη, τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/11.

Στις 5 Δεκεμβρίου η απόφαση της Χάγης για το όνομα των Σκοπίων

Στις 5 Δεκεμβρίου θα γνωστοποιήσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την απόφασή του για την προσφυγή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας για το θέμα του ονόματός της, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Απελευθέρωση Αμερικανών φοιτητών στην Αίγυπτο

Ελεύθεροι, μετά από απόφαση αιγυπτιακού δικαστηρίου οι 3 Αμερικανοί φοιτητές που κατηγορούνταν για συμμετοχή στα επεισόδια.

Οι αρχές της Αιγύπτου απελευθέρωσαν τρεις Αμερικανούς φοιτητές που κρατούνταν στο Κάιρο ως ύποπτοι για συμμετοχή στα επεισόδια στην διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Iκανοποίησή ΔΝΤ για την επιστολή Σαμαρά: «Καλωσορίζουε την υποστήριξη της ΝΔ»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε και αυτό, μετά τους Ευρωπαίους εταίρους, την ικανοποίηση τους για την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ι. Μουρμούρας: «Αυτό που συμβαίνει είναι μια προληπτική συντεταγμένη χρεοκοπία»

Ψηφίζει …αλλά διαφωνεί η ΝΔ με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις στελεχών της στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, όπου ψηφίστηκε επί της αρχής του από την ευρύτατη πλειοψηφία που συγκροτούν τα κόμματα της (συγ)κυβέρνησης υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο. Στην παρθενική ομιλία του ως υφυπουργός Οικονομικών ο κ. Ι. Μουρμούρας, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, αναφερθείς στα «φιλόδοξα νούμερα του προϋπολογισμού» εμφανίστηκε «ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος», όπως είπε, υπογραμμίζοντας πως «όλοι σήμερα αναγνωρίζουμε ότι το Μνημόνιο 1 έχει αποτύχει», λόγω των «λαθών και παραλείψεων των τελευταίων δύο ετών, που είχαν ως συνέπεια να φτάσουμε σε ένα χρέος μη βιώσιμο».

Αποθέωση!! Άδωνις βγάζει λόγο (δηλ. λέει μαλακί@@) κάτω απ' την εικόνα του Ανδρέα

Δείτο:

Αναλαμπή σοβαρότητας απ' τον Ψαριανό: « Ή πελάτες είναι ή μαλάκ@@!»

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η πετυχημένη αναφορά για τους «Αγανακτισμένους» [αλήθεια πολύ καιρό έχει να γίνει λαϊκή συνέλευση στο Σύνταγμα, να μιλάει ο Καζάκης και να μας λύνει όλα τα προβλήματα], του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος τελευταία πρέπει να έχει κόψει τα ναρκωτικά και η αριστερά τον ψάχνει για να του κόψει το λαιμό....

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό informer, ο κ. Ψαριανός υποστήριξε ότι οι «Αγανακτισμένοι» είναι «είτε πελάτες είτε μ...ες».

Διεθνής Τύπος: «Κι όμως ο Σαμαράς δίνει τη συγκατάθεσή του»

Συναίνεση βλέπουν πίσω από την επιστολή Σαμαρά προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Eurogroup και ΔΝΤ σχετικά με τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητούν, τα ξένα ΜΜΕ.

«Κι όμως ο Σαμαράς δίνει τη συγκατάθεσή του» είναι ο τίτλος της Kleine Zeitung, η οποία στο άρθρο της αναφέρεται στην επιστολή του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία δήλωσε ότι συναινεί στους στόχους το προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Εγκρίνει και ο Παπαδήμος την επιστολή Σαμαρά και μας δίνει την 6η δόση...

Θετική εκτίμησε ο Πρωθυπουργός ότι θα είναι η υποδοχή της επιστολής Σαμαρά στο Eurogroup, εκφράζοντας και ο ίδιος την ικανοποίησή του για το περιεχόμενό της. Έτσι μετά και την έγκρισή της από τον Πάσχο, το μόνο που μένει είναι να πάμε ταμείο να την εισπράξουμε και να αρχίσουμε να τρώμε με χρυσά κουτάλια...

Ελεύθερος ο Φωτόπουλος επιστρέφει στο Χολαργό! Στις 30.11 η δίκη των συλληφθέντων που αναβλήθηκε

Αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου πήρε η δίκη των 15 ατόμων που συνελήφθησαν έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό, κατηγορούμενοι για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δέκα υπάλληλοι της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι ΥΠΕΧΩΔΕ Οικονομικών, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.

Επιμένει ότι θέλει να φύγει ο Κοντρέρας

Συνέχεια στο σενάριο της επιστροφής του στη Χιλή, έδωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας, με νέες δηλώσεις που έκανε σε ΜΜΕ της πατρίδας (στην ιστοσελίδα «latercera.com»), διευκρινίζοντας, όμως, ότι «δεν έχω κάνει καμία διαπραγμάτευση με τους ανθρώπους της Κόλο Κόλο». Επιθυμία του Χιλιανού αμυντικού, πάντως, είναι να φύγει από τον ΠΑΟΚ, αλλά όπως τονίζει «δεν εξαρτάται από εμένα».

Εγκύκλιος για το χαράτσι ακινήτων – Θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν αλλά σε 80 ημέρες

- Οι λογαριασμοί με λάθη θα εξοφληθούν κανονικά και μετά θα γίνεται συμψηφισμός στις επόμενες δόσεις
- Επιτροπές στις εφορίες θα αποφασίζουν ποιός θα εξαιρεθεί από το χαράτσι στα ακίνητα
- Όσοι βρουν λάθη μέχρι 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να απευθυνθούν στους Δήμους
- Η Κομισιόν εκφράζει την αντίθεσή της για τις διακοπές ρεύματος

Βίντεο: Πως είναι το γυναικείο μυαλό κατά τον οργασμό;

Η Nan Wise, "μόνο" 54 ετών, έκατσε μπροστά σε ένα ψηφιακό μαγνητικό τομογράφο που τραβούσε "φωτογραφίες" του εγκεφάλου της κάθε 2 δευτερόλεπτα, καθώς αυτή αυτοικανοποιούνταν για τις ανάγκες του διδακτορικού της :). Το αποτέλεσμα δείχνει την κατανάλωση οξυγόνου σε 80 σημεία του εγκεφάλου της γυναίκας κατά τον οργασμό, εκφρασμένο σε ένα φάσμα χρωμάτων που ποικίλει από...

Η μέρα που κόπηκε το ρεύμα…

Πολλές φορές αδυνατείς να το πιστέψεις εάν δεν το δεις να συμβαίνει. Είναι τόσο σκληρός ο κόσμος εκεί έξω; Και όμως είναι, ακόμη και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Πριν ένα χρόνο ακριβώς η ΔΕΗ διαφήμιζε το πολυσυζητημένο κοινωνικό της τιμολόγιο. Πολλοί άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως και χαμηλόμισθοι και άνεργοι επωφελήθηκαν από αυτό. Μέχρι που ήρθε το χαράτσι! Αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία εάν πληρώνεις βάσει του κοινωνικού τιμολογίου ή όχι, απλώς πρέπει να πληρώσεις το χαράτσι τους ακόμη και αν δεν έχεις τη δυνατότητα.

Απόφαση του σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Οι πάροχοι δεν υποχρεούνται να φιλτράρουν το πειρατικό περιεχόμενο

Οι δισκογραφικές εταιρείες και τα κινηματογραφικά στούντιο δεν μπορούν να υποχρεώνουν τους πάροχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο να μπλοκάρουν το κατέβασμα πειρατικών αρχείων από τους καταναλωτές, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να ζητούν από τους παρόχους (ISP) να μπλοκάρουν συγκεκριμένους δικτυακούς τόπους με πειρατικό περιεχόμενο. Το να ελέγχουν όμως όλα τα αρχεία που κατεβάζουν οι χρήστες θα παραβίαζε την ευρωπαϊκή Οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ώρα για γέλιο-Τσάκας: «Προετοιμάζουμε το έδαφος για Ροναλντίνιο»

Ο Τσάκας μίλησε στον NovaΣπορFM και αρχικά αναφέρθηκε στη χθεσινή επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χαίρομαι όταν άλλες ομάδες αντιγράφουν τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη». Στη συνέχεια και μιλώντας πλέον πολύ σοβαρά, επιβεβαίωσε την πληροφορία που τον ήθελε το βράδυ της Πέμπτης να συναντά στην Αθήνα τον Νούνο Ασίς, αδελφό και ατζέντη του Ροναλντίνιο.

«Υπάρχει επαφή και θέληση. Οταν η επιθυμία είναι κοινή, λίγο πάνω ο ένας, λίγο κάτω ο άλλος, ίσως κάτι γίνει. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε το έδαφος ώστε τον Δεκέμβρη να κάνουμε την τελική συζήτηση», ισχυρίστηκε δίνοντας αρκετές πιθανότητες στην υλοποίηση αυτής της μεγάλης μεταγραφής, εφόσον πάντα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών και ο πρίγκιπας αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Ερωτηθείς για το ζήτημα που έχει προκύψει με την τράπεζα στην οποία θα μπουν τα 15 εκ. ευρώ της ΑΜΚ και το αν αυτή θα είναι ελληνική ή ξένη, όπως λέγεται, ο Τσάκας τόνισε ότι «αυτό που έχω πει εγώ είναι ότι όταν δείχνεις τα χρήματά σου, μπορείς να τα δείξεις από οποιαδήποτε άκρη του κόσμου σε οποιαδήποτε άλλη. Για να τα εμφανίσεις πρέπει να υπάρχει ανταποκρίτρια τράπεζα η οποία θα πάρει και κλειδαριθμημένο σήμα. Η ελληνική τράπεζα είναι ενήμερη. Ισχύει η ημέρα που έχουμε πει για την καταβολή των χρημάτων και είναι η επόμενη Τετάρτη. Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα προβλέπει η Bank to bank επαφή. Ετσι γίνεται η διαδικασία».

Ο Τσάκας τόνισε εκ νέου ότι ο πρίγκιπας δεν έρχεται να επενδύσει μόνος του στον Παναθηναϊκό, αλλά θα έχει και... συμπαραστάτες, ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να στραβώσει κάτι και το deal να χαλάσει, υποστήριξε ότι «εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει λόγος να μην είμαι αισιόδοξος. Εκφράζω όχι μόνο αισιοδοξία, αλλά βεβαιότητα. Μόνο αν συμβεί κάτι το τρελό θα έχουμε λόγο να σκεφτόμαστε αρνητικά. Αν για παράδειγμα παρατηρηθεί κατάρρευση της οικονομίας ή καθεστώς ακυβερνησίας, τότε τα πράγματα ίσως είναι πιο δύσκολα. Τέτοιες καταστάσεις απομακρύνουν τους επενδυτές»

Κλείνοντας τις δηλώσεις του και κληθείς να σχολιάσει τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο νόμος περί ξένων επενδυτών, ο Τσάκας επανέλαβε ότι υπάρχει plan B. «Τα πάντα μπορούν να γίνουν, αλλά γιατί να πηγαίνεις Σύνταγμα-Ομόνοια μέσω Χολαργού και να μην ακολουθείς τον κανονικό δρόμο; Ο κ. Γερουλάνος έδωσε μια υπόσχεση και καλό είναι κάποτε στην Ελλάδα οι υποσχέσεις να γίνονται και πράξεις. Υπάρχει εναλλακτικό πλάνο, αλλά θα παρατηρηθεί καθυστέρηση και ίσως ταλαιπωρηθούμε. Εχω πάντως πληροφορίες ότι η σχετική τροπολογία θα περάσει σύντομα και όλα θα πάνε καλά. Σε όσους, δε, υποστηρίζουν ότι έχουμε καθυστερήσει, θα τους πω απλά ότι σε 19 μέρες ολοκληρώνουμε οικονομικό έλεγχο και σε 2 περίπου μήνες ετοιμαζόμαστε να ολοκληρώσουμε μια μεγάλη επένδυση. Αν θέλετε ρωτήστε πόσος καιρός χρειάστηκε για να αλλάξει χέρια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είναι απλές υποθέσεις αυτά τα deal και το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε καθυστερήσει».

Και ο συνήγορος του πολίτη διαπιστώνει προβλήματα στο χαράτσι στα ακίνητα

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που σχετίζονται με την επιβολή, τον υπολογισμό και την είσπραξη του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπογραμμίζει επίσης ότι η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά, σε κάθε περίπτωση, ένα υπέρμετρα επαχθές μέτρο κυρίως για ορισμένες ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας. Για το ίδιο θέμα, κλιμάκιο της ανεξάρτητης αρχής είχε επισκεφτεί στις 9 Νοεμβρίου τη διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου.

Στην επιστολή της η Συνήγορος του Πολίτη προτείνει:

Βόμβα Κομισιόν για το χαράτσι: Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να κόβει το ρεύμα!!!

Σαφή διαβεβαίωση παραχώρησε ο Γερμανός Επίτροπος Ότινγκερ στον κ. Χούντη πως η ΔΕΗ δε φέρει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο ωστόσο είναι συνεπής με την πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.

Είναι λάθος κ. Ροντούλη το αίτημά σου για εξαίρεση από τυο τέλος ακινήτων των αγροτοκτηνοτρόφων

Διάβασα σήμερα ότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστ. Ροντούλης (ο οποίος προέρχεται από το ΛΑΟΣ), ζητάει από τον Υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο

ΝΔ:Η Επιστολή Σαμαρά Πράξη Ευθύνης και Αξιοπρέπειας

Σε ένα κλίμα πολύ αρνητικό για την Ελλάδα, το οποίο προκάλεσε η τραγική έμπνευση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ο Αντώνης Σαμαράς, με την επιστολή του προς τους εταίρους και δανειστές, χωρίς να διακινδυνεύσει τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε., διατυπώνει ξεκάθαρα τις βασικές του θέσεις.

Στην επιστολή, βασικός κορμός της οποίας είναι η παλαιότερη επιστολή προς την ηγεσία του ΕΛΚ:
Επαναλαμβάνεται η δέσμευση για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της 26ης Οκτωβρίου, η οποία άλλωστε εκφράστηκε με τη στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης που θα τις υλοποιήσει.

Επαναλαμβάνεται, επίσης, και η δέσμευση για την επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Όλα αυτά τα διακηρύσσει με συνέπεια επί δύο χρόνια.
  • Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προσυπέγραψε μια κοινή επιστολή με υπαγορευμένο περιεχόμενο με τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Με την αποστολή της επιστολής, που ελπίζουμε ότι θα γίνει δεκτή, αίρονται τα όποια προσκόμματα είχαν τεθεί από κάποιες πλευρές για τη μη καταβολή της 6ης δόσης, και την παράταση της αγωνίας για τη δυνατότητα του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
  • Αφαιρείται η δυνατότητα από όσους επεδίωκαν να κατηγορηθεί για το τραγικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία η Ν.Δ., το κόμμα, δηλαδή, που ήταν στην αντιπολίτευση τα δύο έτη που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, και εναντιώθηκε στην αποτυχημένη πολιτική.
  • Επισημαίνεται ότι η μέχρι τώρα οικονομική πολιτική ήταν λάθος και γι’ αυτό απέτυχε.
  • Τίθεται στο κείμενο, με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο, η ανάγκη τροποποίησης της οικονομικής πολιτικής, με την αλλεπάλληλη και άδικη φορολόγηση που οδηγεί στην εκτόξευση της ανεργίας, στον πολλαπλασιασμό των «λουκέτων» και στο βάθεμα της ύφεσης.
  • Η αποδοχή της θέσης αυτής, στην οποία επίσης επέμενε ο Αντώνης Σαμαράς από την εποχή της ψήφισης του μνημονίου, ανοίγει το δρόμο για την άσκηση διαφορετικών «βιώσιμων εναλλακτικών πολιτικών», πολιτικών ανάκαμψης και ανάπτυξης. Και αυτό θα συμβεί από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει μετά από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν όπως έχει συμφωνηθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 19 Φεβρουαρίου 2012.
Η δημόσια συζήτηση όλο αυτό το διάστημα σχετικά με την επιστολή απέδειξε ότι:
  • η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το κέντρο των πολιτικών διεργασιών,
  • η Νέα Δημοκρατία είναι η αυριανή κυβέρνηση.
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς κατέδειξε ότι ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες υπάρχει η δυνατότητα διαφύλαξης της αξιοπρέπειας και τήρησης της πολιτικής συνέπειας.

Πηγή: ΝΔ

Παραιτείται ο Μπιτσαξής από ΓΓΑ γιατί δεν υπάρχει σάλιο και πρέπει να κάνει τον Χάρυ Πότερ, ενώ θα 'θελε κα κάνει τον Άι Βασίλη

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε ότι τελεί υπό παραίτηση.

Ο κ.Μπιτσαξής αιτιολόγησε ότι παίρνει αυτή την απόφαση λόγω της δραματικής συρρίκνωσης των οικονομικών πόρων της ΓΓΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η κατάσταση χρειάζεται ραβδί «Χάρι Πότερ» και ταχυδακτυλουργό, ενώ θα προτιμούσε να μοίραζε τους πακτωλούς των εκ που μοίραζαν μέχρι σήμερα στους Σεβαστήδες και τους Διαθεσόπουλους...

Με χωριστές επιστολές από τους αρχηγούς φαίνεται ότι κλείνει το θέμα για την 6η δόση

Το θέμα των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο πρωθυπουργός στις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους τις προηγούμενες ημέρες, όπως ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό Συμβούλιο.

Κούρεμα 25% στους μισθούς εισηγμένων ΔΕΚΟ – Πλαφόν μισθού στις 2.000 ευρώ

Αναδρομικό «ψαλίδι» από 1ης Νοεμβρίου μπαίνει και στις αποδοχές των υπαλλήλων των εισηγμένων ΔΕΚΟ, με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τίθεται και «πλαφόν» που φτάνει τα 2.000 €. Ακόμη και οι κερδοφόρες ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη του Μνημονίου, το ίδιο θα ισχύσει και για την ΑΤΕ και το ΤΤ.

Τελεσίγραφο πήραν πριν από λίγο με εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα Γ. Κυριακού οι διοικήσεις των:

Συνελήφθη 57χρονος επιχειρηματίας για χρέη 1,1 εκ στο Δημόσιο=Παρασκευή στον εισαγγελέα και Σάββατο ελεύθερος

Συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, από την Οικονομική Αστυνομία, για χρέη προς το Δημόσιο. Το συνολικό ύψος των οφειλών ανέρχεται σε 1.150.556,40 ευρώ.

Καστανίδης: Μερίδα βουλευτών και ΜΜΕ «έριξε» τον Παπανδρέου... ενώ ο λαός τον ήθελε σαν τρελός...

Την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «έπεσε» από μερίδα βουλευτών σε σύμπραξη με μέσα ενημέρωσης εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο τέως υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, υπήρξαν βουλευτές που είπαν στον τέως πρωθυπουργό «ή θα δηλώσεις ότι φεύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή». Ο τέως υπουργός Εσωτερικών υπεραμύνθηκε της επιλογής του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι ακόμη και χωρίς να διενεργηθεί «πέτυχε όλα όσα δεν είχαν επιτευχθεί έως εκείνη την ώρα».

Υποβάθμισε την Πορτογαλία ο Οίκος Fitch

Υποβάθμισε την Πορτογαλία ο Οίκος Fitch

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγηση της Πορτογαλίας προώρησε ο Οίκος Fitch κατά μια βαθμίδα, από το επίπεδο BBB- στο επίπεδο BB+, δηλαδή στην βαθμίδα "σκουπίδια", επικαλούμενος το υψηλό κρατικό χρέος και τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές της χώρας και προβλέποντας συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2012 κατά 3%.

«Φλερτάρει» με τη θέση του Προέδρου του ΕΣΚ ο Γ. Παπανδρέου

Τη διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος φέρεται να εξετάζει, παράλληλα με τη διεκδίκηση μιας νέας θητείας στη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που σήμερα και αύριο βρίσκεται στις Βρυξέλλες και τη Γερμανία.

Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ αφέθηκε ο μοναχός Αρσένιος

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, έπειτα από μαραθώνια απολογία ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, ο μοναχός Αρσένιος κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Πρόταση Σόιμπλε για καθιέρωση δημοσιονομικής ένωσης στην Ευρωζώνη

Μιλώντας για τα δημοσιονομικά καθήκοντα του κράτους ο κ. Σόιμπλε επέμενε ότι ήταν λάθος η ίδρυση της ευρωζώνης χωρίς την καθιέρωση δημοσιονομικής ένωσης, με αυστηρά κριτήρια και κυρώσεις.

Βέβαια ο Γερμανός υπουργός γνωρίζει ότι οι όποιες αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας με την συμμετοχή και των 27 κρατών - μελών της ΕΕ δεν θα είναι μόνον χρονοβόρες, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην υλοποιηθούν ποτέ. Είτε επειδή αρκετά κράτη μέλη που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη φοβούνται την ΕΕ των δύο ταχυτήτων, είτε επειδή εξ αρχής απορρίπτουν την ιδέα της απώλειας και άλλων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ή επειδή, σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, τα δημοσιονομικά ζητήματα δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενο δημοψηφίσματος:

Αυτός είναι ο ηθοποιός που συνελήφθη για τα 250 κιλά χασίς

Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε η είδηση πως ο 46 χρόνος ηθοποιός και τραγουδιστής Φράνκο Αλφόνσο συνελήφθη και πάλι για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Λίγους μήνες μετά την περιπέτεια που είχε στην Καραϊβική όπου και είχαν βρεθεί στις αποσκευές του δύο κιλά καθαρής κοκαΐνης ο ηθοποιός για ακόμα μια φορά αναμένετε να αντιμετωπίσει βαριές κατηγορίες. Ο ηθοποιός συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή του Γαλατσίου, όπου και διαμένει, έχοντας στην κατοχή του 250 κιλά χασίς.

Ποιοι είναι οι πιο κατοικήσιμοι πλανήτες;

Ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας και εξωπλανήτες στο σύστημα Γκλίζε 581 συγκαταλέγονται στα σώματα που είναι πιθανότερο να μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή. Διεθνής ομάδα επιστημόνων, η οποία ετοιμάζεται να επιδοθεί σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια αναζήτησης εξωγήινης ζωής, επινόησε δύο συστήματα αξιολόγησης προκειμένου να συντάξει λίστα με τους πλέον κατοικήσιμους πλανήτες και δορυφόρους. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Astrobiology.

Φινλανδία: Απειλή για τις υγιείς χώρες τα ευρωομόλογα... εντάξει, δεν έχουν κι άδικο

Κατά της έκδοσης ευρωομόλογων τάσσεται η Φινλανδία, καθώς, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών της χώρας, θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την άποψη των επενδυτών για τις υγιείς οικονομίες.

«Στη χειρότερη περίπτωση, τα κοινά ευρωομόλογα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια κατάσταση στην οποία οι επενδυτές θα έχαναν την τελευταία πίστη τους στην ευρωζώνη, ενώ οι υγιείς χώρες θα έρχονταν αντιμέτωπες με την κοινή ευθύνη για την αγορά χρέους των προβληματικών κρατών», είπε η Γιούτα Ουρπιλάινεν (φώτο) σε σεμινάριο.

Πάντα στην 10η θέση της κατάταξης της UEFA η Ελλάδα

Η νίκη του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, στη Μασσαλία επί της Μαρσέιγ (1-0), χάρισε βαθμούς και η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε στην 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλο στόχο φέτος, ο οποίος βέβαια είναι δύσκολο να επιτευχθεί, να τερματίσει στην 9η θέση της βαθμολογίας, που συνεπάγεται παρουσία περισσότερων ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων χωρών:

Γ. Βρούτσης για την τραγική προεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού

«Δυστυχώς, η ανακοίνωση των  οριστικών αποτελεσμάτων  για το 10μηνο του 2011, αποτελεί τον πιο  αδιάψευστο μάρτυρα της κακής πορείας των εσόδων του προϋπολογισμού. Αποτέλεσμα, μιας πρόχειρης, αποσπασματικής και λανθασμένης φορολογικής πολιτικής.

Τα  ίδια τα στοιχεία απαντούν στον κ. Οικονόμου, ο  οποίος σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Ν.Δ. παραπλανά και ψεύδεται καθώς τα φορολογικά έσοδα βαίνουν καλώς!!

Αποδέχεται την υπογραφή Σαμαρά και μας δίνει την 6η δόση ο Πάσχος!

[Μιλάνε και εκφέρουν δημόσιο λόγο κάνοντας τους κριτές των πάντων οι άνθρωποι που πίσω απ' την πλάτη του κόσμου έχουν με το αζημίωτο συναλλαγές με την εξουσία και συμβουλεύουν μυστικά υπουργούς για το τι πρέπει να κάνουν με την εφεδρεία, με τις απολύσεις ή με τα ταξί ;)... Εκμεταλλεύονται το ότι ο κόσμος δεν ξέρει τη δράση τους και και αυτοί που την ξέρουν δεν μιλάνε...έτσι Πάσχο; ;)]

Η στροφή προς τη λογική

Tου Πασχου Μανδραβελη

Πολύ σωστά έπραξε ο κ. Αντώνης Σαμαράς και έστειλε την επιστολή στο Eurogroup, κι ας αλυχτά η παλαβή δεξιά του κόμματός του. Στη δυτική Ευρώπη έτσι γίνονται οι δουλειές· οι δανειακές συμβάσεις υπογράφονται από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Οσο για εκείνους που σήμερα ουρλιάζουν, πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι οι ίδιοι που μας είχαν ζαλίσει τόσα χρόνια με τα «μουσουλμανικά τόξα στα Βαλκάνια»· με τις μεγαλόπνευστες ιδέες περί συμμαχίας με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν για να... καταρρεύσει η Τουρκία· με τους «αδελφούς» Κάρατζιτς και Μπλάντιτς για να φτιάξουμε το «ορθόδοξο τόξο στα Βαλκάνια»· γενικώς, με κάθε παλαβωμάρα που κυκλοφορούσε στα καφενεία και αυτοί τη βάφτιζαν «γεωπολιτική» [Ενώ οι δικές σου ιδέες πχ. για τα ταξί ξαναλέω είναι φαεινές...].

Θλιβερή εξέλιξη η υπογραφή Σαμαρά, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Την εκτίμηση ότι οι έγγραφες δεσμεύσεις που απέστειλε χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε ΕΕ, Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ αποτελεί «θλιβερή εξέλιξη, γιατί δένει χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό για δεκαετίες», εξέφρασε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος ζήτησε εκλογές, καθώς -όπως είπε- «ο ιδρυτικός σκοπός της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει εκλείψει, εφόσον τόσο η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, όσο και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) είναι στον αέρα, λόγω του ότι φλέγεται ο πυρήνας της Ευρωζώνης».

Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα δε βρίσκεται ακόμη στον πάτο

H κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω, εκτιμά ο επικεφαλής της taskforce της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η Ελλάδα, ως τόπος οικονομικής δραστηριοποίησης, είναι επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας, λέει ο κ. Ράιχενμπαχ, προσθέτοντας ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. 

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Σαμαράς από την στρατηγική του

Για τον κ. Αντ. Σαμαρά, η υπόθεση των επιστολών προς τους πιστωτές, ήταν ουσιαστικά σαν μια γερή παρτίδα σκάκι, από την οποία θεωρεί ότι βγήκε κερδισμένος. Εμφανώς ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσιάζεται δικαιωμένος από τη μέχρι σήμερα στρατηγική του και υποστηρίζει ότι με τη σταθερή του στάση «τα πετύχαμε όλα».

Επτά νεκροί στη Λιβύη σε μάχες του NTC με Κανταφικούς

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης (NTC) επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μάχες μεταξύ εθελοντών στρατιωτών του NTC και οπαδών του Καντάφι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της νέας κυβέρνησης Mahmud Warfalli, οι συγκρούσεις έγιναν στην πόλη Bani Walid, της επαρχίας Misrata και 5 απ' τους νεκρούς άνηκαν στο στρατό του NTC. Το Bani Walid ήταν το επίκεντρο των κανταφικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της 9μηνης "επανάστασης" στη Λιβύη.

Μεγάλα κοιτάσματα χρυσού στο Κιλκίς

Τι λέει ο θρύλος για τον "χρυσαφένιο" νομό και τι δείχνουν οι εώς τώρα έρευνες.

Η αξία του κοιτάσματος της Βάθης υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 7 δισεκατομμύρια € ενώ η υπολογιζόμενη αξία του νέου κοιτάσματος της Ποντοκερασιάς ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια €.

Βίντεο: Πανηγύρια και στη Λευκωσία για το ΑΠΟΕΛ


Το ΑΠΟΕΛ έγραψε ξανά ιστορία αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ, αποτέλεσμα που έστειλε και μαθηματικά τους «γαλαζοκιτρίνους» στους «16» του Champions League.

«Κούρεμα» 250.000 ευρώ σε χρέος δανειολήπτη

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Κούρεμα» κατά 250.000 ευρώ σε χρέος δανειολήπτη αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Τώρα, ο δανειολήπτης θα κληθεί να πληρώσει το υπόλοιπο ποσόν των 50.000 ευρώ από το χρέος που ήταν συνολικού ύψους 300.000 ευρώ. Την υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Δεν έχουν το θεό του οι αλήτες: Ακριβαίνουν το ρεύμα από 1 Ιανουαρίου

Το ακριβές ποσοστό της αύξησης θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.

Σπυρόπουλος: Διαβεβαιώνω ότι δε υπάρξει άλλη μείωση συντάξεων! ΚΑΛΟ! ΓΕΛΑΣΑΜΕ!

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω μείωση των συντάξεων εμφανίστηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. «Θα αντιμετωπίσουμε με εξειδικευμένο τρόπο τη μείωση των εσόδων και εκτιμώ ότι από το 2013 τα έσοδα θα ανακάμψουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος. Παρέπεμψε ωστόσο για περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στο Γενάρη.

Βίντεο: Πολύ τρέλα ο κόσμος!

Το βίντεο είναι πριν την οικονομική κρίση... οπότε φαντάζεστε τώρα σε τι κατάσταση βρίσκεται ο παρακάτω:

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τη μη παροχή γραφείου για τις ανάγκες της απ' τη ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

[Καλά ρε αλήτες της ΝΟΔΕ! Αν είναι αλήθεια αυτά που καταγγέλλουν τα παιδιά είστε για πολλές κλωτσιές...]
«Μακάρι οι νέοι να ήξεραν και οι γέροι να μπορούσαν...»

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση, να ενημερώσουμε πρωτίστως τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλη την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, για την αδικία που έλαβε χώρα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα εις βάρος των μελών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το χρονικό μιας συμβιβαστικής δέσμευσης

Σε συμβιβαστική λύση ως προς την έγγραφη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης-27ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, την οποία ζητούσαν μετ' επιτάσεως οι δανειστές και την έθεταν ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, κατέληξαν, όπως φαίνεται, οι εμπλεκόμενες πλευρές, έπειτα από ένα πλούσιο παρασκήνιο, το οποίο κορυφώθηκε χθες.

Γερμανία: Θετική αντίδραση κυβερνητικών παραγόντων στην επιστολή Σαμαρά

Θετικά υποδέχθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες της Γερμανίας την επιστολή του Αντ. Σαμαρά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η σχετική αποτίμηση θα γίνει έπειτα από μια καλύτερη μελέτη της επιστολής και θα είναι σε σύμπνοια με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε συνάντησή τους με Έλληνες δημοσιογράφους, Γερμανοί κυβερνητικοί παράγοντες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το αν θα επαρκέσει τελικά το «κούρεμα» του 50%, ενώ αναγνώρισαν ότι από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα έγιναν πολλά λάθη στη διαχείρισή της.

Τριμελής επιτροπή στην εφορία θα αποφασίσει για την εξαίρεση από το τέλος ακινήτων

Τριμελής επιτροπές θα συσταθούν στις κατά τόπους εφορίες και σε αυτές θα απευθύνονται οι πολίτες, προκειμένου να εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων, επικαλούμενοι λόγους αδυναμίας πληρωμής. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει στην οριστική ρύθμιση - απόφαση, βάσει της οποίας δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους πολίτες δεν πληρώσουν το λογαριασμό ΔΕΗ λόγω της εισφοράς στα ακίνητα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις και οι τριμελής επιτροπές θα αναλάβουν να κρίνουν για το ποιος έχει αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής και ποιος όχι.