07 Οκτωβρίου 2011

Νικολάκη: Όλοι έχουν την τιμή τους... εσένα πόσο πάει;

Το θέμα με την υπάλληλο του Βενιζέλου που κάνει ότι γουστάρει στο Υπουργείο και ανέβηκε μέσα σε 10 μέρες 4 μισθολογικά κλιμάκια ο "ανεξάρτητος" Νικολάκης το έπαιξε έστω και χωρίς να αναφέρει ότι το είδε στο kolotoubes.blogspot.com το άλλο όμως με το ακίνητο της πεθεράς του Αντρίκου που το νοίκιασε το ΤΤ με συνοπτικές διαδικασίες το έκανε γαργάρα παρότι στο ραδιόφωνο είχε πει ότι θα κάνει "ρεπορτάζ" στη  Real... έτσι είναι Νικολάκη:

Όλοι έχουν την τιμή τους... 
εσένα πόσο πάει;

Αχάριστοι Έλληνες! Δεν καταλαβαίνεται τι θα πει Globalthinker ρε!

Που να καταλάβετε εσείς έναν τέτοιο στοχαστή:

Steal Jobs
(Κλέψε δουλειές)

Ρόμπα τον έκανε τον Παναγόπουλο ο Κουΐκ!!!

Με μια απλή ερώτηση τον έκανε να μην ξέρει που να κρυφτεί και να λέει κουταμάρες, με αποτέλεσμα μέχρι και ο Νικολάκης να του πει κ. Παναγόπουλε δεν απαντήσατε στην ερώτηση. Η απλή ερώτηση του Τέρενς Κουΐκ ήταν:

κ. Παπαγόπουλε συνεχίζετε να είστε μέλος του ΠΑΣΟΚ;

Οπότε φαντάζεστε τι ακολούθησε... "η πολιτική αυτή δεν είναι ΠΑΣΟΚ... θα αγωνιστώ να αλλάξει" κ.λπ. κουλτούρες για να ακούσει "γιατί δεν λέτε ξεκάθαρα ότι είστε ΠΑΣΟΚ; Ντρέπεστε;".

ΥΓ. Πιστεύουμε πάντως ότι ο Τ. Κουίκ (τον οποίο πρόσφατα κράξαμε) αναβαθμίζει το δελτίο του Νικολάκη σε αντίθεση με την εμετική και αλγεινή παρουσία του προστατευόμενού του Τράγκα

ΠΑΣΟΚ 22%

   Πόσο πήρε το ΠΑΣΟΚ στη τελευταία δημσκόπηση της PUBLIC για τον ΣΚΑΙ ? 22%
  Δηλαδή με αναγωγή 25-30 %
   ΑΡΙΣΤΑ 
   Εγώ αν ήμουνα ΠΑΣΟΚΟΣ θα πανηγύριζα. Θα ήμουνα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.Θα έβγαινα να πανηγυρίσω όπως την βραδιά των εκλογών του 2009.
   Ο ΕΛΛΗΝΑΣ βιάστηκε για πρώτη φορά μετά την κατοχή από τους Γερμανούς το 1941.Παρολα αυτά δίνει ποσοστό 22% στο ΠΑΣΟΚ.
   Τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους μας άφησαν ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ.Ενα από αυτά, το χειρότερο ήταν ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ.
    Αυτό το ήξερε ο Ανδρέας και η παρέα του όταν ήρθε στην Ελλάδα το 1974.Ηξερε επίσης οτι ο Ελληνας ήταν ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑΣ.
    Εκεί επένδυσε  το ΠΑΣΟΚ και  δικαιώθηκε.
   Τελικά μπορεί στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να πάρει και την κυβέρνηση. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ.

Τους έφτυσε κι έφυγε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών

http://www.nis-summer-school.eu/nis10/cvs/images/sokratis_katsikas.jpgΤην παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της παραίτησής του, ωστόσο πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι επιθυμεί να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

Ο Σωκράτης Κάτσικας είναι καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου είναι και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνο-οικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Συστημάτων.

Για να μην μας παραμυθιάζει ο Χρυσοχοΐδης και ο Χατζηνικολάου...

Για να ηρεμήσει ο Νικολάκης που τον είδα πολύ αγχωμένο χθες μήπως πάρει η Siemens καμία δουλειά, αν και δεν χρειάζεται να αγχώνεται γιατί τώρα κυβερνάνε οι πεντακαθαρίδηδες που ποτέ δεν έδειξαν τέτοια δείγματα, και για να μην σας παραμυθιάσει ο Χρυσοχοΐδης ότι θα φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις να σας πούμε ότι:

- Η επίσκεψη Ρέσλερ έγινε πιο πολύ για εσωτερική κατανάλωση και ειδικά η κουστωδία ήταν χωρίς ουσία μιας και οι επιχειρήσεις που ήρθαν ξέρουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα λόγω των γνωστών προβλημάτων (γραφειοκρατία, φορολογικό σύστημα κ.λπ) είναι "Άγρια Δύση"

- Το μόνο συγκεκριμένο θέμα που συζητήθηκε ήταν η συνεργασία στις ΑΠΕ όπου η Ελλάδα διατίθεται να προσφέρει δημόσια έκταση 200 τετρ. χλμ για ΑΠΕ με την προοπτική να εξάγουμε ενέργεια στη Γερμανία, κάτι που μπορεί να πάρει πολλά χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί και να κοστίσει μέχρι 20 δις ευρώ.

- Πρόταση των Γερμανών ήταν να δημιουργηθεί μια αναπτυξιακή τράπεζα (όπως είχαμε την ΕΤΒΑ και τη διέλυσαν) στην οποία να μπούνε τα 13 δις ευρωπαϊκά κονδύλια και εν μέρει να χρηματοδοτήσει, δανειοδοτήσει φτηνά, ελληνικές και ξένες επενδύσεις.

-Τέλος για να ηρεμήσουν οι Ελληναράδες που φοβούνται μην έρθει εδώ κανένας ξένος και κόψει κώλους βάζοντας μερικά ρεμάλια να δουλέψουν και για να μην πουλήσει φούμαρα απόψε σε κανα κανάλι ο Χρυσοχοΐδης, να πούμε ότι οι μόνες συμφωνίες που έγιναν πέρα από μνημόνια και παπαριές, ήταν δύο συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και γερμανικών μικροεπιχειρήσεων για επενδύσεις ύψους 2,5 εκ ευρώ που θα δημιουργήσουν 50 νέες θέσεις εργασίας...

Μ. Κεφαλογιάννης: Για ποιό λόγο η κυβέρνηση συντηρεί εχθρικό κλίμα προς τους απόστρατους;

http://static.madata.gr/files/kefalogiannis613_141646056.jpgΜε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ρωτά να πληροφορηθεί η Βουλή και ο Ελληνικός λαός για ποιό λόγο η κυβέρνηση συντηρεί το εχθρικό κλίμα προς τους απόστρατους και την απαξία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ,σε μια περίοδο μάλιστα που διαδραματίζονται εξαιρετικά κρίσιμα γεγονότα στην περιοχή  της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της περιοχής..

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ Α Παπανδρέου έχει ώς εξής:

ΘΕΜΑ: Η βάναυση και απαξιωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης σε βάρος των Ελλήνων αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε συνέχεια των περιφρονητικών δηλώσεων και των απειλών που εκτόξευσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης κατά των αποστράτων στη Βουλή την  30/9/2011, η Κυβέρνηση παρέταξε στην είσοδο του ΓΕΕΘΑ τις σιδερόφρακτες δυνάμεις καταστολής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  την Τετάρτη 6/10/2011 για να «αντιμετωπίσουν» τους αποστράτους των ενόπλων μας δυνάμεων.

Επειδή οι απόστρατοι ζήτησαν να συναντήσουν τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και έλαβαν την απάντηση πως ο κ. Μπεγλίτης είναι εκτός και ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να λάβει άδεια ... άνωθεν για να τους δεχθεί

Επειδή οι συγκεντρωμένοι απόστρατοι φέροντες την Ελληνική Σημαία και παιανίζοντας  πατριωτικά εμβατήρια, αντιμετωπίσθηκαν στην Πύλη του Πενταγώνου από τα ΜΑΤ σε θέση... άμυνας ως κοινοί τρομοκράτες

Επειδή οι απόστρατοι μαζί με όλο τον Ελληνικό Λαό δίκαια διαμαρτύρονται για τη δραματική μείωση των συντάξεων τους και την υπερφορολόγηση τους από τη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Επειδή στο «Κύκλο» των αρχαίων Σπαρτιατών εδώ και 3000 χρόνια συμβολίζοντας την ενότητα λόγου και πίστεως στη διαδοχή παλιών και νεώτερων αξιωματικών,  στην  φωνή των αποστράτων  "Άμες ποκ ημέθ άλκιμοι νεανίες",  οι νέοι δεν απαντούσαν με δακρυγόνα, αλλά με την υπόσχεση  "Άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρονες"  αναγνωρίζοντας τη γνώση και τη σοφία των αποστράτων.

Ερωτάσθε για ποιό λόγο η κυβέρνηση συντηρεί το εχθρικό κλίμα προς τους απόστρατους και την απαξία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ,σε μια περίοδο μάλιστα που διαδραματίζονται εξαιρετικά κρίσιμα γεγονότα στην περιοχή  της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της περιοχής ?

Στάινμπρουκ: Η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρέους

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, ένα κούρεμα είναι αναπόφευκτο και το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι το "πώς" και "πότε", καθώς και ο περιορισμός παράπλευρων επιπτώσεων στην υπόλοιπη Ευρώπη, επισήμανε ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και πιθανότερος υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για το αξίωμα του καγκελαρίου, στις επόμενες εκλογές για την ομοσπονδιακή Βουλή στη Γερμανία, Πέτερ Στάινμπρουκ (και όχι ΣτάινμπουρΓκ όπως τον γράφει ο αμόρφωτος), σε χθεσινοβραδινή διάλεξή του στη Βιέννη.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του αυτή και σε σημερινή συνομιλία του με Αυστρικούς δημοσιογράφους στη Βιέννη, ο Πέτερ Στάινμπρουκ, ο οποίος θεωρείται σήμερα ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη Γερμανία, ανέφερε πως, ως επί το πλείστον συζητείται μια διαγραφή του 50% του ανερχόμενου σε περίπου 350 δισεκατομμύρια ευρώ κρατικού χρέους της Ελλάδας, η οποία, σημείωσε, θα πρέπει κατόπιν να βοηθηθεί για να υπάρξει αναθέρμανση της πραγματικής της οικονομίας.

Προβλέποντας πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει τα επόμενα πέντε έως οκτώ χρόνια να επιστρέψει στις χρηματαγορές, για να αυτοχρηματοδοτηθεί και πάλι κάτω από λογικές προϋποθέσεις, ο κ. Στάινμπρουκ τόνισε πως υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αρκετά μέσα για να βοηθηθεί η Ελλάδα και εάν αυτά δεν επαρκούν, θα πρέπει να εξεταστεί η επιβολή ενός φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Συγχρόνως προειδοποίησε πως ο κίνδυνος θα είναι πολύ μεγαλύτερος εάν συνεχιστεί η μέχρι τώρα τακτική προχειρότητας, καθώς δεν είναι λύση το ένα πακέτο βοήθειας να διαδέχεται το άλλο, αντί να γίνει ένα ριζοσπαστικό βήμα, ενώ δεν θέλει καν να σκεφτεί τι θα συμβεί τον ερχόμενο Μάρτιο με το επόμενο πακέτο, ή ακόμη εάν τελικά δεν ψηφιστεί από τη Σλοβακία η ενίσχυση του ΕΤΧΣ.

Ο κ. Στάινμπρουκ προειδοποίησε πως κάποτε θα εκλείψει η νομιμοποίηση από τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς αυτών των πακέτων διάσωσης και θα ανοίξει ο δρόμος για μαζική διαρροή ψηφοφόρων από όλο το πολιτικό φάσμα στα δεξιο-σοβινιστικά κόμματα και ως εκ τούτου απαιτείται να υλοποιηθούν ανεμπόδιστα τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο των προσπαθειών διάσωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ο 64χρονος δημοφιλής πολιτικός, είναι αναγκαίο να υπερψηφιστεί από τη σλοβακική Βουλή η επέκταση του ΕΤΧΣ, αμέσως μετά να γίνει η εκταμίευση στην Ελλάδα της επόμενης δόσης από το πρώτο πακέτο διάσωσης και στη συνέχεια, μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, να υλοποιηθεί ο Μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας που αποτελεί και το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, η διαγραφή χρέους θα έχει σίγουρα επιπτώσεις για ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως και για ελληνικές, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία κατά την άποψή του θα πρέπει να επιστρέψει στην παραδοσιακή νομισματική της πολιτική, ήδη έχει αγοράσει ελληνικά ομόλογα από αυτές τις τράπεζες, ύψους 45 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Της μονταζιέρας το κάγκελο !

Δείτε τώρα
πως λειτουργεί
η φαιοπράσινη πρακτική
της κατά τα άλλα
"φιλελεύθερης" ΝΕΤ
που ευαγγελίζεται
ο αλεξιπτωτιστής
υπουργός Μόσιαλος.

Η συνέχεια στο korinthix.blogspot.com

«Καθαρά» τα όπλα από το διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης

http://images.inews.gr/hlarge/29-ekrixi-me-ena-nekro-sti-triandria-thessalonikis.jpg«Καθαρά» είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκε έκρηξη το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία μετά από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του διαμερίσματος εξερράγη χειροβομβίδα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 32χρονος κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας.

http://www.naftemporiki.gr

Στο κενό προσπάθειες για ανάληψη κατασκευών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

http://www.skai.gr/files/temp/920993EDB5B5ABBA9BD9D2DB68B91763.jpgΣε αδιέξοδο δείχνει να οδηγείται η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση που έχει επιβάλει η Κομισιόν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για ανάληψη κατασκευής στρατιωτικού υλικού χωρών εκτός ΕΕ.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.

Η διασταλτική ερμηνεία της ΕΕ καταστρέφει κάθε προοπτική βιωσιμότητας των ναυπηγείων καθώς δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνο με παραγγελιές του πολεμικού ναυτικού της χώρας μας δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης μετά τη συνάντηση με τον κ. Αλμούνια.

Η Fitch υποβαθμίζει σε Α+ την Ιταλία και σε ΑΑ- την Ισπανία

Κατά μία κατηγορία υποβάθμισε η Fitch πριν από λίγο την Ιταλία από AA- σε A+ ενώ την Ισπανία την υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες, από ΑΑ+ σε ΑΑ-

Άλλη «συνταγή» μέτρων θέλει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Διαφορετική «συνταγή» μέτρων θα πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Αντόνιο Μπόρχες, που τονίζει ότι το Ταμείο δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Dow Jones Newswires, που αναδημοσιεύει η Wall Street Journal, ο Αντόνιο Μπόρχες τονίζει:

"Είναι σχεδόν βέβαιο ότι, ανεξάρτητα από τις προσδοκίες που μπορεί να υπάρχουν, θα χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι ποιοτικά διαφορετικό από ό,τι έχει έρθει μέχρι τώρα".

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να "λειτουργήσει συμπληρωματικά στα μέτρα του προϋπολογισμού για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση και θα καταστήσει την οικονομία και πάλι ανταγωνιστική".

Το στέλεχος του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν είναι "καθόλου χαρούμενο" με το πώς προχωράει το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων."Υπήρξε ενδιαφέρον από χώρες στη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές. Πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται", ανέφερε, υποδεικνύοντας την ελληνική κυβέρνηση.

"Η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα από μόνη της. Η ανησυχία προκαλείται από τη συστημική φύση της κρίσης και το πόσο γρήγορα τα πράγματα μπορούν να εξαπλωθούν. Ο φόβος ήδη εξαπλώνεται, η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ήδη εμφανής" πρόσθεσε.

Ανακρίνονται τρεις για τη ληστεία στο «Ελ. Βενιζέλος»

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111003/engine/assets_LARGE_t_420_53837750_type12128.jpg Τρία άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής, που θεωρούνται ύποπτοι από την αστυνομία για τη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ασφάλεια ανακρίνει δύο άντρες και μία γυναίκα. Η ληστεία σημειώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, όταν ένας άντρας κατόρθωσε να αρπάξει ένα εκατ. ευρώ από την τράπεζα.

Σαμαράς: Αυτή η κυβέρνηση, δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως

http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Politiki/article1205414.ece/ALTERNATES/w460/samaras300511sk.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα, συνάντηση με το Γερμανό Αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ.Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Με τον κ. Ρέσλερ μιλήσαμε μια κοινή γλώσσα. Τη γλώσσα της ανάπτυξης, για την οποία -όπως ξέρετε- παλεύω και επιμένω δύο χρόνια τώρα. Και η οποία, δυστυχώς, υπονομεύεται ή βραχυκυκλώνεται από την κυβερνητική οικονομική πολιτική.
Ως εκ τούτου, η πρόθεση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να θεωρηθεί από όλους μας ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, συνεχίζονται και εντός Ελλάδας και εκτός και σήμερα τα σενάρια περί κουρέματος του ελληνικού χρέους. Έχετε κάποια εικόνα γι’ αυτό;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Όπως θυμάστε και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου, ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια. Αλλά δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
Ως εκ τούτου, ελπίζω αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΟΡΑ

        Δεν υπάρχει λίστα με ονόματα φοροφυγάδων, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς για τις καταγγελίες που έκανε την Πέμπτη στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς
       Με άλλα λόγια    "ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΚΑΣΕ ΜΗ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΝΤΑΚΙ ".

Και ο Άδωνις ζει το δικό του δράμα με την Ευγενία... όχι για λεφτά, γιατί απ' αυτά έχει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEje-fxBk7kO0DiQhTRVjVytF4YVS_Z-Kd1C8OZoVfEHsee1_Ujhqmxlspj_e0T5_n7fBse2G9O6v1pRwzH-JhOy89lLXbnfiqzW8A3maN-IQ5lyxfIXMe9tyhrXMRQjw73GyxG6D2K1hcuQ/s400/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%85++%CE%B1%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%82.jpg[Απλά φοβάται μη του την κακοποιήσουν και την έχει κλειδωμένη με συναγερμό... ξέρετε μένει και σε καμιά Κηφισιά ή Εκάλη και εκεί αυτά τα φαινόμενα είναι καθημερινά]

Διαβάστε τι αποκάλυψε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνης Γεωργιάδης, - στο πλαίσιο ερώτησης στη Βουλή για την αύξηση της εγκληματικότητας - για την κατάσταση που επικρατεί στο σπιτικό του και τι μέτρα έχει πάρει για να μην πέσει θύμα ληστείας και κακοποιών:

«Ξέρετε ότι εγώ στο δικό μου σπίτι αναγκάστηκα και έβαλα συστήματα με φωτοκύτταρα έξω απ’ το σπίτι και πλέον η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι κλειδωμένοι μέσα με συναγερμό ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου; Νομίζετε ότι αυτό είναι πράξη πολιτικώς υποκινούμενη για να αμφισβητήσουμε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, αυτό νομίζετε; Αυτό φαντασιώνεστε στο Υπουργείο σας; Δεν ξέρετε τι γίνεται στην Ελλάδα; Δεν έχετε ακόμα καταλάβει; Έχετε καταλάβει ότι φοβόμαστε να μένουμε στα σπίτια μας; Και νομίζετε ότι αυτό είναι «πολιτική κριτική»; Είναι η προσπάθειά μας να «εμποδίσουμε τις πολιτικές σας φιλοδοξίες», αυτό νομίζετε; Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν χρειάζεται πλέον στην Ελλάδα να επενδύσει κανείς στο φόβο γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που φοβάται. Φοβόμαστε! Και εσείς κ. Υπουργέ είστε ο πολιτικός υπεύθυνος να μας διώξει αυτό το φόβο».

«Εμάς δεν μας αρέσει καθόλου η αυτοάμυνα. Εμείς πιστεύουμε στα οργανωμένα κράτη. Και τα οργανωμένα κράτη εξασφαλίζουν στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας. Όταν όμως έχουμε ένα «κράτος Χρήστου Παπουτσή», όπου ο Υπουργός δεν έχει καταλάβει τι του γίνεται, εκεί αγαπητέ υπουργέ μου –πράγματι– υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος όταν εγώ θα φοβάμαι στο σπίτι μου εάν θα είναι καλά η γυναίκα μου και το παιδί μου, να έχω τη καραμπίνα δίπλα στο κρεβάτι. Και θα υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος, επειδή θα φοβάμαι, να την χρησιμοποιήσω κιόλας!

Έλληνες κάφροι δεν καταλαβαίνουν τον Globalthinker Πρωθυπουργό τους! Είπε τον πόνο του στο twitter και τον ξέχεσαν!!

"Σκεφτόμενος διαφορετικά και εκτός πεπατημένης, άλλαξε με τόλμη τα πρότυπα γύρω του και μαζί τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων" έγραψε ο ΓΑΠ στο twitter για τον θάνατο του Steve Jobs και το κράξιμο έπεσε βροχή... η πιο αστεία όμως απάντηση ήταν αυτή:


"ακολούθησε το μονοπάτι του και ψόφα"

Ελληνίδα στην παγκόσμια δεκάδα με τις ισχυρότερες γυναίκες

Η Ελληνίδα Αγγελική Φράγκου μπήκε στη λίστα των 10 γυναικών σε άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο (global women on the rise) του περιοδικού Fortune.Η κ. Φράγκου είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου της Navios και κόρη του Καπετάν Νικολάου Φράγκου, Καρδαμυλιώτη εφοπλιστή.

Μετά την παραίτησή της από την Wall Street το 2004, η κ. Φράγκου σε λιγότερο από ένα έτος μάζεψε 200 εκατομμύρια δολάρια και εξαγόρασε την ναυτιλιακή εταιρεία Navios.

Στη συνέχεια μπήκε στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης αφού συγκέντρωσε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 22 Φεβρουαρίου του 2007 η Navios Maritime Holdings, η πρώτη εταιρία του ομίλου μπήκε στο Χρηματίστηριο και το Νοέμβριο του ίδιου έτους διαπραγματεύτηκε τις μετοχές της Navios Maritime Partners με σύμβολο «ΝΜΜ».

Τον Ιούλιο του 2008 εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η Navios Maritime Acquisitions (η νεότερη εταιρεία του Ομίλου) ενώ εξασφάλισε από τους επενδυτές 253 εκατομμύρια δολάρια.
Ο όμιλος σήμερα διαθέτει 22 υπερωκεάνια πλοία, με μέσο όρο ηλικίας 7,7 ετών.

Η κ. Φράγκου έχει τιμηθεί από τον Ναυτιλιακό Σύνδεσμο του Κονέκτικατ αλλά και από τον Οργανισμό Ελληνοαμερικανίδων Γυναικών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλους ομογενειακούς φορείς.

cosmo.gr

Ο "δημοσιογράφος" Φ. Καμπούρης είναι ο συλληφθείς που παρουσιαζόταν σαν επενδυτής απ' το Κατάρ!!

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Φίλιππος Καμπούρης -με θητεία σε αρκετά κανάλια ALTER, TEMPO, STAR, EXTRA- καθώς κατηγορείται για μεγάλη απάτη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μετά από έρευνες των ηλεκτρονικών λαγωνικών της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στο όνομα του Κατάρ, φέρεται να είχε στήσει σελίδα-απάτη στο ίντερνετ, μέσω της οποίας ζητούσε να αγοράσει οικόπεδα από Έλληνες, κατά προτίμηση οικόπεδα «φιλέτα».

Ειδικότερα, η πρεσβεία του Κατάρ κατήγγειλε την απάτη, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος λειτουργεί ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας τα επίσημα εμβλήματα και τη σημαία της χώρας και διαφημίζει ψευδώς ότι αναζητούνται οικήματα και οικόπεδα στην Ελλάδα, για αγορά από Καταριανούς επενδυτές.

Επιπλέον, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας προέτρεπε τους ενδιαφερομένους να προκαταβάλουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για διαδικαστικά έξοδα και να αποστείλουν το τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Μετά από ψηφιακή έρευνα, για την απάτη εντοπίστηκε η ιστοσελίδα και σε έρευνα που έγινε στην εταιρεία του 30χρονου ιδιοκτήτη της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός, έντυπο διαφημιστικό υλικό της ιστοσελίδας και αποδείξεις από εταιρείες μεταφορών.

fimes.gr

Τον έτσουξε τον Β. Κωστέτσο... η έκτακτη εισφορά εννοούμε βρε βρωμόμυαλοι :)

"Μεγάλωσα για να δημιουργήσω μια προσωπικότητα. Όχι για να ζω αυτό που γίνεται στην Ελλάδα", είπε ο Βασίλειος Κωστέτσος αναφερόμενος στην τωρινή κατάσταση της χώρας μας.Όπως είπε στην εκπομπή Πρωινή Μελέτη:

"Διαφωνώ κάθετα με αυτά που βλέπω και διαβάζω από τον κόσμο που λέει να προσποιηθούμε ότι όλα είναι μια χαρά. Όχι, δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ότι όλα είναι μια χαρά. Πάντοτε έλεγα την αλήθεια, είτε αυτή ήταν σκληρή είτε όχι. Μεγάλωσα για να δημιουργήσω μια προσωπικότητα. Όχι για να ζω αυτό που γίνεται στην Ελλάδα".

Προσέθεσε δε πως πλήρωσε έκτακτη εισφορά η οποία ήταν... τσουχτερή. "Σαφώς και ήταν τσουχτερή, όπως ήταν για όλους. Είτε λίγα, είτε πολλά, δεν παύει να είναι μια έκτακτη εισφορά. Έχουμε να πληρώνουμε αυτό, σύν όλα τα άλλα που μας… διακυβεύουνε. Σαφώς ήταν τσουχτερή και έτσουξε πολύ καλά", τόνισε.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταναστεύεσει για τα ξένα.

"Το σκέφτομαι πάρα πολύ καλά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη λύση για τους δημιουργικούς ανθρώπους. Δεν γίνεται να φύγω από το Κολωνάκι και να μετακομίσω για παράδειγμα σε κάποιο άλλο προάστιο, γιατί είναι η έδρα μου εδώ. Εάν χρειαστεί να φύγω από το Κολωνάκι, αυτό σημαίνει ότι αυτόματα θα πάω στο Λος Αντζελες, την Νέα Υόρκη ή την Μελβούρνη. Πουθενά αλλού", συμπλήρωσε.

Εξήγησε επίσης πόσο τον έχει επηρεάσει η κρίση: "Πλέον μαγειρεύω μόνος μου στο σπίτι μου. Επίσης, παλιότερα, επειδή ντύνομαι μόνο με ρούχα Βασίλειος Κωστέτσος, ό,τι φορούσα, μου το έραβαν. Δεν θα απασχολήσω πλέον το προσωπικό μου για να ράψει ρούχα για μένα".

Δείτε την εξέλιξη του δημόσιου χρέους της Μ. Βρατανίας μερικοί... μπας και ανάψει κανα λαμπάκι

Προσέξτε ότι ενώ σε όλη τη διάρκεια του μεσοπολέμου είναι σταθερά πάνω από 150% μετά απ' το 1950 όπου είχε πάει στο 250%, άρχισε να πέφτει θεαματικά και μέσα σε 20 χρόνια πήγε στο 50%!!! Τι έγινε άραγε εκεί γύρω στο 1950 και παρόλο που η Αγγλία άρχισε να αποσύρεται από τις αποικίες και να μην εξάγει τίποτα ξαφνικά σχεδόν εκμηδένισε το χρέος της; οοεεοο; Δείτε το σχεδιάγραμμα:


1900-2000

http://www.economicshelp.org/uploaded_images/uk-national-debt-ifs-751548.jpg

2000-2011 και ξανά προς τη δόξα τραβά μιας και σχεδόν το διπλασίασε μέσα στα 3 τελευταία χρόνια όπου τα παιχνίδια στα Χρηματιστήρια έχουν γίνει πιο δύσκολα...

http://www.ons.gov.uk/ons/resources/110816netdebt_tcm77-224828.png

Γερμανικές επιφυλάξεις για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η γραφειοκρατία είναι ένα από τα κυριότερα εμπόδια για τις ξένες επενδύσεις στην ΕλλάδαΜε προτάσεις για 32 συγκεκριμένες συνεργασίες ήρθαν στην Αθήνα τα μέλη της γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής που συνοδεύουν τον υπουργό Οικονομίας Φ. Ρέσλερ, ωστόσο οι Γερμανοί διατηρούν ακόμα ισχυρές επιφυλάξεις για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι προτάσεις που έφεραν αφορούν κυρίως επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κατασκευές, ακίνητα, τουρισμό, μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και υπηρεσίες συμβούλων, πληροφορικής κ.ά.

Η γερμανική επιχειρηματική αποστολή αποτελείται από 70 επιχειρηματίες και στελέχη των αντίστοιχων κλάδων οι οποίοι συμμετείχαν στο φόρουμ και σε επιμέρους συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες.

Από ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒ, συμμετείχαν περισσότεροι από 350 επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων από 24 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ, τεχνολογίας, φαρμακοβιομηχανίας, ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και του λιανεμπορίου.

Η εικόνα που προκύπτει από τον κλάδο της ενέργειας, που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι ότι οι Γερμανοί επιχειρηματίες ενδιαφέρονται κυρίως να πουλήσουν στην ελληνική αγορά εξοπλισμό και τεχνολογία.

Στην κτηματαγορά το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τουριστικές επενδύσεις (ξενοδοχεία και κατοικίες) και γήπεδα γκολφ.

Στο φόρουμ, εκπρόσωποι του γερμανικού τραπεζικού συστήματος παρουσίασαν σε Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες τις δυνατότητες χρηματοδότησης και ασφάλισης των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική, από την άποψη των επιφυλάξεων, ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου της Γερμανικής Ένωσης Τραπεζών Μίκαελ Κέμερ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κέμερ είπε ότι οι τράπεζες εξετάζουν συνολικά το ρίσκο κάθε επένδυσης και στην περίπτωση της Ελλάδας το ρίσκο αυτό περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή.

Ο Δρ. Λουτς-Κρίστιαν Φούνκε, διευθυντικό στέλεχος (Corporate Manager) της αναπτυξιακής τράπεζας KfW, ανέφερε ότι έχουν ήδη διαμορφωθεί συγκεκριμένα σχήματα χρηματοδότησης επενδύσεων στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι αυτές γίνονται από γερμανικές επιχειρήσεις ή θυγατρικές τους ή κοινοπραξίες στις οποίες αυτές μετέχουν με ποσοστό τουλάχιστον 30%.

Επιπλέον, για τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων εξετάζεται η δημιουργία κοινού ταμείου με αξιοποίηση και κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Εκτενής αναφορά στην επίσκεψη του κ. Ρέσλερ υπήρχε στον γερμανικό Τύπο.

«Επίσκεψη με καρότο και μαστίγιο» χαρακτηρίζει την αποστολή Ρέσλερ η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel» και εξηγεί:

«Η κρίση χρέους ασφαλώς παίζει ρόλο στο ταξίδι αυτό και θα συζητηθεί […] Όμως για τον Ρέσλερ άλλος είναι ο σκοπός του ταξιδιού: να διερευνήσει κατά πόσον μπορεί να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Εκατοντάδες Έλληνες επιχειρηματίες ήρθαν την Πέμπτη το βράδυ στο ελληνογερμανικό οικονομικό φόρουμ της Βουλιαγμένης. Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα αυτή την εποχή: Λόγω της ευρωκρίσης και της υπερχρέωσης της χώρας τους δεν έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια για να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Γι αυτό αναζητούν επαφές με Γερμανούς συνεταίρους, που διαθέτουν οικονομική επιφάνεια».

«Ο κ. πτώχευση φέρνει επενδυτές» τιτλοφορεί το δικό της ρεπορτάζ η Frankfurter Allgemeine. Η εφημερίδα σημειώνει:

«Για να είναι συμφέρουσες οι επενδύσεις στην Ελλάδα, πρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα της χώρας. Ο δρόμος γι αυτό είναι μακρύς και περνάει μέσα από οδυνηρές περικοπές μισθών. Για παράδειγμα, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το 2008, τελευταίο έτος πριν από την κρίση, στην Ελλάδα ο μέσος μισθός ανερχόταν σε 1.727 ευρώ. Στη Βουλγαρία, τον βόρειο γείτονα της Ελλάδας και μέλος της Ε.Ε. από το 2007, το αντίστοιχο ποσό είναι 265 ευρώ. Η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να αντισταθμίσει αυτή τη διαφορά και μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει».

Η εφημερίδα Generalanzeiger της Βόννης γράφει: «Η γερμανική οικονομία πρέπει να βοηθήσει τους Έλληνες να αναπτύξουν κυρίως τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας. Πρόκειται για έναν από τους λίγους κλάδους που μπορούν να τροφοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Αλλά ο εκσυγχρονισμός των παρωχημένων σήμερα δικτύων στοιχίζει δισεκατομμύρια, τα οποία η Αθήνα δεν διαθέτει».

Τις δυσκολίες του εγχειρήματος αναφέρει η εφημερίδα «Tagesspiegel» του Βερολίνου:

«Οι Γερμανοί επιχειρηματίες είναι επιφυλακτικοί, αναλογιζόμενοι το δυσμενές επενδυτικό κλίμα και τις περίπλοκες διαδικασίες έγκρισης στην Ελλάδα. Για παράδειγμα η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Αθήνας χρειάστηκε 18 μήνες για να κατασκευάσει τη δική της μονάδα φωτοβολταϊκών που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, αλλά η διαδικασία για την έγκρισή της πήρε 3,5 χρόνια. Γερμανοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα εκφράζουν παράπονα για τη διαφθορά, τις ασάφειες της νομοθεσίας, το φορολογικό δίκαιο που συνεχώς αλλάζει και την ασυνέπεια του κράτους στις πληρωμές».

Σε αυτό επιμένει και η «Rheinische Post» του Ντύσσελντορφ: «Πριν φτάσει στην Αθήνα ο Ρέσλερ είχε απευθύνει μομφές προς την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει θολό, εφόσον το κράτος δεν τακτοποιεί ανοιχτούς λογαριασμούς. "Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί κανείς να προτείνει στις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα" είπε ο Ρέσλερ. Η Deutsche Telekom, η Siemens και η BASF είναι μερικές από τις επιχειρήσεις, που έχουν λαμβάνει από την Αθήνα» σημειώνει η εφημερίδα.

Newsroom ΔΟΛ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί»

http://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/karasmanis_nd_600_375_-1520156846.jpgΣε συνέχεια της Ερώτησής του στη Βουλή (19889/18-07-11) με την οποία έπαιρνε ξεκάθαρη θέση καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος των ιδιοκτητών Ταξί, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή και την τελευταία έντονη διαμαρτυρία – καταγγελία που υπογράφουν τα Σωματεία του Νομού (Ρ/ΤΑΞΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ¨ΕΡΜΗΣ¨, Ρ/ΤΑΞΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ¨ΑΓ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ¨, Ρ/ΤΑΞΙ ΕΔΕΣΣΑΣ ¨ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ¨ και Ρ/ΤΑΞΙ ΣΚΥΔΡΑΣ ¨ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨), για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για τον κλάδο τους τυχόν ψήφιση του κυβερνητικού Νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι από την πρώτη στιγμή που η Κυβέρνηση ανακίνησε το θέμα της λεγόμενης ¨απελευθέρωσης¨, στάθηκε στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί και, μάλιστα, αναγνωρίζοντας το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελούν, τάχθηκε αλληλέγγυος στα σημαντικότερα αιτήματά τους, όπως αυτό των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Ο Γιώργος Καρασμάνης υπογραμμίζει ακόμη ότι και η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εξ αρχής ξεκάθαρη. Κατήγγειλε το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου και την μεθοδευόμενη ψήφιση και εφαρμογή του ως προϊόντα προχειρότητας και αλαζονείας ενώ, παράλληλα, προειδοποίησε ότι η ανεξέλεγκτη και χωρίς κριτήρια απελευθέρωση των ταξί θα δημιουργήσει μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες του κλάδου. Γι΄ αυτό άλλωστε και η θέση του Κόμματος για την ανάγκη να ισχύσουν πληθυσμιακά κριτήρια – όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη – παραμένει πάγια και αδιαπραγμάτευτη και μάλιστα, την συμμερίζονται πλήρως και κορυφαίοι υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης.

Βιεϊρίνια: «Γιατί όχι και στην Εθνική Ελλάδας»

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να δεχθεί την πρόσκληση της Εθνικής Ελλάδας, εάν φυσικά αυτή γίνει, αφήνει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξή του στα «Σπορ του Βορρά».

«Η αλήθεια είναι μία: είμαι Πορτογάλος και θέλω να παίξω στην εθνική Πορτογαλίας. Ήρθα στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια, αγάπησα τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, αγάπησα τη Θεσσαλονίκη» τονίζει ο Πορτογάλος άσος και συμπληρώνει πως «όπως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου θα πάρω και το ελληνικό διαβατήριο, χωρίς να το έχω σκεφτεί νωρίτερα πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο».

Αυτό , όπως τόνισε, τον κάνει να σκεφθεί όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Εθνικής Ελλάδας: «Αν δε με καλέσουν εκεί (σ.σ.: Εννοεί την Πορτογαλία) και στο μεταξύ έχω τα χαρτιά που χρειάζεται για την Ελλάδα, τότε, γιατί όχι, θα το σκεφτώ να παίξω στην εθνική Ελλάδας αν με καλέσουν. Αν γίνουν όλα αυτά και έρθει εκείνη η ώρα, θα πρέπει να πάρω μία απόφαση και τώρα δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα…».

star.gr

Συνεχίζεται η άσφαιρη εκ των έσω κριτική στο ΠΑΣΟΚ

http://img.protothema.gr/6FA75515A877C9ABD0915EEEE2478DF1.jpgΚαθυστερήσεις και έλλειψη αποφασιστικότητας χρέωσε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

«Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και δεν αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι όπως έπρεπε, για να προχωρήσουμε γρήγορα και συνεπώς υπάρχουν πιέσεις των δανειστών μας για να πάμε πιο γρήγορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βουδούρης σημείωσε ακόμη ότι «στελέχη που υπήρξαν υπουργοί επί δεκαετίες κάνουν σωστή μεν κριτική, αλλά παραλείπουν να κάνουν αυτοκριτική για τη δική τους ευθύνη σχετικά με την κατάσταση».
«Το θέμα για μένα είναι ότι, ενώ ξέρουμε ποια μέτρα πρέπει να πάρουμε και τα παίρνουμε και η κοινοβουλευτική ομάδα τα ψηφίζει, δεν προχωράμε με αποφασιστικότητα και την κατάλληλη ταχύτητα» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Μας τον φορτώσατε, πληρώστε τώρα !

Ρε κουφάλες Αμερικανοί: ρίξατε -λαδώνοντας τα ξεφτιλισμένα ελληνικά ΜΜΕ, τους πεινάλες  της ενημέρωσης- τον Καραμανλή. Μοιράσατε χρήμα με το τσουβάλι σε λιγδιάρηδες εκδότες, καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους για να αποδομήσουν τον "κουρασμένο" και καλά κάνατε.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Πάλι ρόμπα τον έκανε τον Μπένυ η τρόικα: "Δεν ολοκληρώθηκαν οι διαπραγμνατεύσεις" λέει ο Τόμσον

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/72A7E8218EAC88399BD593BA7ED04140.jpg [Εμείς το γράψαμε απ' το πρωί...]
- Πριν από λίγο εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται
- Χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τελείωσαν
- Διαβάστε τι αποκάλυψαν στο Reuters αξιωματούχοι της τρόικας και τι ανακοίνωσε χθες ώρα 22.45 το υπουργείο Οικονομικών
- Ζούμε την επανάληψη του φιάσκου: ''Η αναχώρηση της τρόικας ήταν απολύτως προγραμματισμένη'';

Ώρα 12.27 όπως μετέδωσε το Reuters, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν άδειασε κομψά τον Ε.Βενιζέλο και την ''βιασύνη'' του να ανακοινώσει πως τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις.

''Έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά παραμένουν ακόμα προς συζήτηση κάποια σημαντικά θέματα.Ελπίζουμε πως θα καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί'' δήλωσε ο Τόμσεν μετρώντας μία μία τις λέξεις του.

Νωρίτερα πάλι στο πρακτορείο Reuters δήλωσε στέλεχος της τρόικας πως ''οι συζητήσεις συνεχίζονται γιατί πολύ απλά δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία με καμία πλευρά''.



Εαν αυτό ισχύει, και θα αποδειχθεί πολύ σύντομα, τότε η χθεσινοβραδυνή ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών είναι για τα σκουπίδια και ο Ε.Βενιζέλος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Δεν μπορεί ένας τόσο ευφυής άνθρωπος, όπως ο υπουργός Οικονομικών, να μην κατάλαβε πως οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν.
Ή μας λέει ψέμματα ή εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα.

Διαβάστε την ανακοίνωση που έστειλε χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:
''Η συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας τελείωσε πριν λίγο. Στη συνάντηση οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο του ΔΝΤ (το Μνημόνιο για την Οικονομική και Χρηματο-οικονομική Πολιτική ή MEFP). Αύριο, ίδια ώρα, θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα εξεταστεί το αντίστοιχο μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής''.


Και όλα αυτά ενώ ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας οι επανειλημμένες ψευδείς διαβεβαιώσεις Βενιζέλου πως στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις οι τροικανοί έφυγαν προγραμματισμένα και όχι άρον άρον.Η επανάληψη ενός φιάσκου;

Όπως και να έχει ο έλεγχος της Τρόικα τελειώνει ΣΗΜΕΡΑ, οι ελεγκτές ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και στις αποσκευές θα πάρουν μαζί, κυρίως τις κακές εντυπώσεις τους για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Όλα δείχνουν πάντως πως παρά τα πολλά προβλήματα που εντόπισε ο έλεγχος, η 6η δόση πιθανότατα θα εγκριθεί έως τις 24 Οκτωβρίου.

Πριν αναχωρήσουν τα στελέχη της τρόικας για Ουάσιγκτον, Φραγκφούρτη και Βρυξέλλες, όπου θα συντάξουν και θα παραδώσουν το τελικό πόρισμα την επόμενη εβδομάδα, οι ξένοι ελεγκτές αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τα βασικά σημεία των συμπερασμάτων τους.



Χθες βράδυ πάντως καταγράφηκαν ακόμα σημαντικά «αγκάθια» στο Μεσοπρόθεσμο:

1. το κράτος χρωστά και δεν πληρώνει σε ιδιώτες περί τα 9 δισ. ευρώ. Στο Μνημόνιο υπάρχει όρος για πλήρη εξόφληση κάθε χρέους του δημοσίου μέσα σε 90 μέρες. Στα 9 δισ. η Τρόικα υπολογίζει και τα περίπου 3 δισ. ομόλογα με τα οποία κάλυψε το Κράτος χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους. Στο υπ. Οικονομικών θεωρούν πρόβλημα μόνο τα 6 δισ. που δεν έχει να πληρώσει το Κράτος.

2. το χρονοδιάγραμμα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων δεν ικανοποιεί την Τρόικα που ζητά να συντομευθεί δραστικά, ειδικά στον τομέα των μεταφορών όπου η αποδίδει και ιδιαίτερη σημασία.

Ο υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας και την γνώμη του υπουργού υποδομών κ. Γ Ραγκούση τόνισε ότι τα επαγγέλματα του χώρου των μεταφορών θα είναι πλήρως απελευθερωμένα μέσα στο α΄τρίμηνο του 2012. Σε ότι αφορά τα περίπου 350 επαγγέλματα που περιλαμβάνονται στην οδηγία για απελευθέρωση των υπηρεσιών σε πανευρωπαίκό επίπεδο υποσχέθηκαν ότι θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί η πλήρης λίστα πριν από την επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος οικονομικής στήριξης.

3. μεγάλη γκρίνια υπήρξε και για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων οι οποίες εξαγγέλλονται αλλά δεν ολοκληρώνονται . Η υποχρέωση για αποκρατικοποιήσεις ύψους 28 δις ευρώ μέχρι και τα μέσα του 2014 συνδέονται άμεσα με την συμφωνία της 21ης Ιουλίου και συνεπώς η αθέτηση των στόχων σημαίνει και αστοχία του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος

Η Τρόικα επέμεινε και χθες στην επιτάχυνση της πώλησης δημόσια ακίνητης περιουσίας ώστε τόσο οι δανειστές μας όσο και οι αγορές να αρχίσουν να πείθονται πως κάτι κινείται. Οι λύσεις της μακροχρόνιας ενοικίασης δημόσιων ακινήτων έβρισκε αντίθετους από την αρχή τους τεχνοκράτες της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ .

newsit.gr

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Κουσελά περί φοροφυγάδων

http://www.newsbeast.gr/files/temp/36A5E4CEBCC1D0D7BC3AC07885CCCAE3.jpgΝα διερευνηθεί γιατί δεν προχώρησε με την επίμαχη λίστα ζητά ο εισαγγελέας

Την άμεση παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αντιμετώπιση των φοροφυγάδων τα ονόματα των οποίων είχαν περιληφθεί σε σχετική λίστα επί των ημερών του.

Ο κ. Κουσελάς, όπως προκύπτει και από σημερινά δημοσιεύματα, είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Τι γίνεται με του μεγαλοοφειλέτες; Γιατί δεν δίνετε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους - είναι 3.800- και τους αφήνετε ήσυχους την ώρα που θέλουμε να κόψουμε το ρεύμα από ανθρώπους που δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ στην εφορία;» είπε ο κ. Κουσελάς.

«Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός στο Οικονομικών. Εσύ τί έκανε ρε Δημήτρη που ήσουν και στο αρμόδιο υπουργείο; » αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος για να πάρει την εξής απάντηση από τον βουλευτή: Αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από την κυβέρνηση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά λοιπόν να ερευνηθεί για ποιόν λόγο ο πρώην υφυπουργός δεν προχώρησε με τη λίστα των φοροφυγάδων .

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου θα κληθεί να καταθέσει ο κ. Κουσελάς προκειμένου να εξηγήσει τί ακριβώς εννούσε και με την επίμαχη φράση που είδε σήμερα τη δημοσιότητα συνδέοντας τη λίστα των φοροφυγάδων με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

newsbeast.gr

Γιούχα στον Σηφουνάκη

http://www.tovima.gr/oldPhotos/Article%20Photos/20110117/378654.jpgΈντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα κατά του υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη την Πέμπτη το βράδυ στο Ελ. Βενιζέλος. Οι ταξιδιώτες, που περίμεναν επί ώρες πότε θα… δεήσουν να δουλέψουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να πάνε στους προορισμούς τους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του Σηφουνάκη, που ήθελε να πάει στη Μυτιλήνη ή στο Ηράκλειο, άρχισαν να τον γιουχάρουν.

Ο υφυπουργός, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,  έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και έφυγε άρον άρον από τον χώρο αναμονής και όπως μάθαμε αναγκάστηκε να επιστρέψει στην  Αθήνα.

kentrinews.gr

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΜΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ»

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/06/94294_1603.jpg«Η ελληνική Πολιτεία, αφού κατόρθωσε να αναβιώσει το μεταναστευτικό ρεύμα, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες να αναζητήσουν το μέλλον τους στο εξωτερικό, φαίνεται πως θέλει να ξεριζώσει και το χαμόγελο που μας προσφέρουν οι μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν οι εικόνες ντροπής στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης.

Ήδη η ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ «εξορίστηκε» στην Πτολεμαίδα, η προετοιμασία των αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου διεξάγεται κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες, σε άδειες πισίνες, χωρίς υποδομές και θέρμανση, το Ποσειδώνιο και το Εθνικό Κολυμβητήριο αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Η ίδια εικόνα παρακμής επικρατεί σε όλα, σχεδόν, τα αθλητικά κέντρα του τόπου μας.

Εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην Κεντρική Μακεδονία, οι ελλιπείς υποδομές σε συνδυασμό με την περικοπή των ήδη «κουτσουρεμένων» κονδυλίων οδηγούν αθλητές και αθλήτριες στην απόγνωση, «ψαλιδίζουν» τα όνειρά τους και στέλνουν χιλιάδες παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε άλλα, επικίνδυνα, μονοπάτια.

Καλώ αυτούς που τρέχουν πρώτοι να φωτογραφηθούν με τους αθλητές μας όταν φέρνουν μετάλλια και διακρίσεις στην Πατρίδα, να σταματήσουν να κρύβονται στα δύσκολα πίσω από την οικονομική κρίση και να στηρίξουν έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό. Ας ακούσουν, τουλάχιστον, την κραυγή αγωνίας τον Παγκόσμιου Πρωταθλητή μας Άρη Γρηγοριάδη, που σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Αθήνα για να μπορέσει να προπονείται κανονικά, αφού, όπως δηλώνει: «Είμαι είκοσι χρόνια κολυμβητής και είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω δει. Εμείς προσπαθούμε να προπονηθούμε και πάμε όπου βρούμε». Αυτή είναι η κατάντια, η μίζερη πραγματικότητα του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη…

Κύριοι υπεύθυνοι, δεν έχετε το δικαίωμα να βγάζετε στην εφεδρεία τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, να υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου.

Δώστε λύσεις, τώρα».

Οι «κολλητοί» του Παπακωνσταντίνου στο ΥΠ. ΟΙΚ. παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους κε Βενιζέλο;

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2010/22/38178-ypoyrgeilarge.jpg....και όχι μόνον αυτοί που αναφέρονται παρακάτω, αλλά και όσοι άλλοι από την φορολογική διοίκηση "επέδειξαν αμέλεια" [βαριά ;] στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια του οικονομικού πόλεμου και ζημίωσαν έτσι με τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους, ανεπανόρθωτα την χώρα...

Οι "παροικούντες" στον οικονομολογιστικοφοροτεχνικό χώρο, γνωρίζουν καλώς....

[Από Ελεύθερος Τύπος]

Ποιες ομάδες ελέγχουν το υπουργείο Οικονομικών.

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να επαγγέλλεται ότι προωθεί την αξιοκρατία, αλλά όπως φαίνεται οι κανόνες δεν ισχύουν για τους «κολλητούς»… Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο συντοπίτης του υπουργού Οικονομικών και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, κ. Παύλος Αμανατίδης, καθώς και ο συνεργάτης του κ. Κωνσταντίνος Κάρμας χρίστηκαν διευθυντές σε εφορείες της περιφέρειας για 48 ώρες ώστε να αποκτήσουν τα «προσόντα» και να επανέλθουν στις διευθύνσεις που τους είχαν δοθεί μετεκλογικά.

Ο «τοπάρχης», κατά πολλούς, του Παπακωνσταντίνου στην Κοζάνη, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας και μέχρι τα μέσα του 2009 υποδιευθυντής ελέγχου στο υποκατάστημα της τοπικής εφορίας, κ. Παύλος Αμανατίδης τοποθετήθηκε για ένα με δύο 24ωρα διευθυντής στην εφορία Κοζάνης για να μπορεί στην συνέχεια να επιστρέψει στην διεύθυνση προσωπικού όλων των ΔΟΥ, την οποία και κατείχε λίγο μετά τις εθνικές εκλογές του 2009.

Ενώ ο κ. Κ. Καρμάς, ο οποίος είχε καταλάβει μετά τις εκλογές του 2009 τη θέση του επικεφαλής στο ΔΕΚ Αθηνών (Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο, στην εφορία που εποπτεύει τις μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 8 με 9 εκατ. ευρώ), τοποθετήθηκε στη θέση του διευθυντή της Εφορίας Λευκάδας( περίπου 48 ώρες), για να έχει τα μόρια να επιστρέψει στην προηγούμενη του θέση.

Κι όλη αυτή η διαδικασία έγινε λόγω του νόμου 3839/2010 που πέρασε στις 29 Μαρτίου στη Βουλή ο Ραγκούσης, για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις υπηρεσίες του Δημοσίου και οι κ.κ. Αμανατίδης και Καρμάς έπρεπε να κριθούν ξανά από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η παραμονή των δύο στελεχών του ΠαΣοΚ στις προηγούμενες διευθυντικές τους θέσεις προσέκρουε στο νέο νόμο. Ο Παπακωνσταντίνου, όμως, δεν άργησε να βρει παραθυράκι για τους λεγόμενους «κολλητούς».

Γ.Δ.

ΔΕΗ: "Κάτω από 19% η αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος"... ε ένα ευχαριστώ πρέπει να το πούμε αφού δεν θα είναι 19% αλλά 18%

Χαμηλότερη του 19% θα είναι η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η Επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

H ΔΕΗ αναφέρει ότι υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τα κοστολογικά στοιχεία της τριετίας 2010 - 2012. Aπό αυτά προκύπτει αύξηση του κόστους της τάξης του 16% από το 2010, χρονιά με χαμηλό κόστος, στο 2011 και από το 2011 στο 2012 της τάξης του 3%.

Επίσης επισημαίνει ότι αυτές οι αυξήσεις αφορούν το κόστος ενέργειας (ανταγωνιστικό κομμάτι τιμολογίου) και ότι η συνολική επιβάρυνση των καταναλωτών θα είναι «σαφώς μικρότερη» καθώς θα συμπεριληφθούν οι μονοπωλιακές αλλά και άλλες χρεώσεις.

Η αύξηση στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων, όπως τονίζεται, δεν οφείλεται σε ενδογενείς παράγοντες, καθώς η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας της τάξης του 15% και συνολικά στις λειτουργικές δαπάνες της τάξης του 17%.

Η αύξηση του κόστους ενέργειας οφείλεται σε «εξωγενείς και μη ελέγξιμους από την επιχείρηση παράγοντες», όπως τονίζει, οι οποίοι είναι:

· η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο,

· η αύξηση των τιμών στη Χονδρεμπορική Αγορά σε συνδυασμό με τις αυξημένες αγορές από το Σύστημα,

· η μειωμένη υδροηλεκτρική παραγωγή,

· η αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.

Επενδυτικές ευκαιρίες σε ενέργεια και περιβάλλον παρουσίασε ο υπ. Περιβάλλοντος

http://s.enet.gr/resources/2011-10/f-thumb-medium.jpgΤις επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου σε ελληνογερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Ήλιος» για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Στο φόρουμ παρευρέθηκε και ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φ. Ρέσλερ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα "Ήλιος" για την παραγωγή στη χώρα μας ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, ο υπουργός τόνισε ότι το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις αντίστοιχες επενδύσεις στη Γερμανία είναι το γεγονός ότι η χώρα μας έχει 50 % μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, άρα και αντίστοιχα μεγαλύτερη απόδοση της επένδυσης.

Το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση έως και 10 γιγαβατ φωτοβολταϊκών, κόστους επένδυσης έως 20 δισ. ευρώ σε δημόσια γη συνολικής έκτασης 200.000 στρεμμάτων η οποία θα εισφερθεί από το Ελληνικό Δημόσιο με μακροχρόνια μίσθωση και με εξασφαλισμένες όλες τις απαιτούμενες άδειες. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η ενέργεια που θα παράγεται μπορεί να μεταφέρεται στην Ευρώπη είτε πραγματικά είτε στατιστικά. Για τη φυσική μεταφορά της ενέργειας χρειάζεται η κατασκευή νέων δικτύων καθώς η υπάρχουσα υποδομή επιτρέπει τη μεταφορά έως 2 γιγαβάτ. Για την κατασκευή των νέων δικτύων επιδιώκεται η χρηματοδότηση από Κοινοτικούς πόρους αλλά και με τη μέθοδο του project financing.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η εξοικονόμηση ενέργειας, η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τη σύσταση τριών νέων εταιρειών παροχής αερίου σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου, στο πλαίσιο των προκηρύξεων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, η κατάρτιση του Κτηματολογίου για την οποία θα ζητηθεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, η διαχείριση απορριμμάτων και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο υπουργός έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνει όπως είπε τις εταιρείες ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.

ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής

«Η αδικία μας συσπειρώνει όλους γύρω από την δικαίωση της ομάδας μας της Παναχαϊκής»

Άναυδους μας άφησε όλους τους Πατρινούς η απρόσμενη απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Football League με την οποία η ομάδα της Παναχαϊκής υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και ο πρόεδρος της Αλέξης Κούγιας αποκλείεται με πενταετή απαγόρευση από οποιαδήποτε δραστηριότητα με το ποδόσφαιρο.

Η απόφαση του υποβιβασμού της Παναχαϊκής μια ομάδας που φέρει μεγάλη ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου με πρόσχημα την υπόθεση των «στημένων παιχνιδιών» και των δωροδοκιών αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την Πάτρα και υποβαθμίζει τον αθλητισμό της πόλης.

Αδιαμφισβήτητα το θύμα της υπόθεσης είναι η ομάδα μας καθώς ταυτίζεται λανθασμένα με το πρόσωπο του πρόεδρου της Αλέξη Κούγια και τις εμπάθειες προς το πρόσωπό του. Πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι είναι άλλο η ομάδα και άλλο οι προσωπικές διενέξεις και τα «νομικίστικα παιχνίδια». Είναι απαράδεκτο να ισοπεδώνεται έτσι η ιστορία της Παναχαϊκής και να ακυρώνεται η λαμπρή αγωνιστική πορεία της έως τώρα με την άνοδο της στην Β΄ Εθνική αλλά και με υψηλές επιδιώξεις για την φετινή χρονιά.

Αυτή η απόφαση είναι πέρα για πέρα προειλημμένη, άδικη και μεροληπτική για την Παναχαϊκή. Με τέτοιους είδους αποφάσεις δεν θα επέλθει η εξυγίανση και η κάθαρση του αθλητισμού αλλά θα ενισχύεται η ατιμωρησία των πραγματικών ενόχων!

Το θέμα δεν αφορά μόνο την Παναχαϊκή αλλά ολόκληρη την Αχαΐα. Ως πολίτες της Πάτρας ως οπαδοί και φίλαθλοι πρέπει να ενωθούμε και να στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες της ομάδας που μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους σε αυτή την δοκιμασία. Η αδικία μας συσπειρώνει όλους γύρω από την δικαίωση της ομάδας μας!

Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Συνεχίζεται το δράμα του Β. Κωστέτσου!!! «Εάν χρειαστεί να φύγω από το Κολωνάκι, θα φύγω κι από την Ελλάδα» δήλωσε συντετριμμένος!

Έκτακτη εισφορά, χαράτσια, λογαριασμοί, υποχρεώσεις. Είναι μόνον ένα μέρος της καθημερινότητας του Βασίλειου Κωστέτσου, ο οποίος διαφωνεί κάθετα με όλο αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας και γίνεται έξαλλος όταν ο κόσμος του ζητάει να κάνει πως… δεν καταλαβαίνει: «Διαφωνώ κάθετα με αυτά που βλέπω και διαβάζω από τον κόσμο που λέει να προσποιηθούμε ότι όλα είναι μια χαρά. Όχι, δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ότι όλα είναι μια χαρά. Πάντοτε έλεγα την αλήθεια, είτε αυτή ήταν σκληρή είτε όχι. Μεγάλωσα για να δημιουργήσω μια προσωπικότητα. Όχι για να ζω αυτό που γίνεται στην Ελλάδα», δήλωσε στην Πρωινή Μελέτη.

Όπως ήταν φυσικό και δεδομένου ότι κανείς δεν γλιτώνει από την έκτακτη εισφορά… αλληλεγγύης, ο σχεδιαστής αποκαλύπτει ότι και εκείνος πλήρωσε: «Σαφώς και ήταν τσουχτερή, όπως ήταν για όλους. Είτε λίγα, είτε πολλά, δεν παύει να είναι μια έκτακτη εισφορά. Έχουμε να πληρώνουμε αυτό, σύν όλα τα άλλα που μας… διακυβεύουνε. Σαφώς ήταν τσουχτερή και έτσουξε πολύ καλά», είπε, χωρίς να αναφερθεί πιο συγκεκριμένα στο τι ποσόν πλήρωσε στην Εφορία.

Συγκαταλέγεται στους Έλληνες που σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγουν από την Ελλάδα: «Το σκέφτομαι πάρα πολύ καλά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη λύση για τους δημιουργικούς ανθρώπους». Άλλωστε, όπως αποκάλυψε, το εξωτερικό είναι η μόνη λύση για εκείνον: «Δεν γίνεται να φύγω από το Κολωνάκι και να μετακομίσω για παράδειγμα σε κάποιο άλλο προάστιο, γιατί είναι η έδρα μου εδώ. Εάν χρειαστεί να φύγω από το Κολωνάκι, αυτό σημαίνει ότι αυτόματα θα πάω στο Λος Αντζελες, την Νέα Υόρκη ή την Μελβούρνη. Πουθενά αλλού».

Στην συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το πόσο… δραματικά τον έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση: «Πλέον μαγειρεύω μόνος μου στο σπίτι μου. Επίσης, παλιότερα, επειδή ντύνομαι μόνο με ρούχα Βασίλειος Κωστέτσος, ό,τι φορούσα, μου το έραβαν. Δεν θα απασχολήσω πλέον το προσωπικό μου για να ράψει ρούχα για μένα».

Οσο για τους γκλαμουράτους ηθοποιούς, τραγουδιστές και άλλους εγχώριους σταρ; Δύσκολα τα πράγματα. «Πάρα πολύς κόσμος μου έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω όσους περισσότερους γίνεται, αλλά προέχει να βοηθήσω τον ίδιο μου τον εαυτό».

star.gr

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και αφού στο μεταξύ ακύρωσε πρωτοποριακές ανάλογες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη) δύο σημαντικές αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση φορέων της Θεσσαλονίκης: την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) του Λιμένος Θεσσαλονίκης και την προκήρυξη της πρόσληψης τεχνικού συμβούλου για την πώληση του μεριδίου του Δημοσίου στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ.).

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης για την εξέλιξη αυτή επιθυμεί, να τονίσει τα παρακάτω:

  1. ΕΥΑΘ.
Είναι νωπές ακόμη στη μνήμη μας οι εικόνες του Γιώργου Παπανδρέου  με τα μπλουζάκια των συνδικαλιστών της ΕΥΑΘ και των βουλευτών και στελεχών του, να ασκούνται σε κινήσεις επαναστατικής γυμναστικής και ανέξοδες ρητορείες κατά της αποκρατικοποίησης, που από το 2005 προωθούσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σήμερα, δύο ολόκληρα χρόνια μετά την ανάρρησή του στην εξουσία, επιχειρούν (δυστυχώς μόλις τώρα), να υλοποιήσουν ένα σχέδιο, που δεν το πιστεύουν, επειδή ακριβώς τους επιβάλλεται.
Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μέρος της οποίας είναι και η συμμετοχή του Δημοσίου στην ΕΥΑΘ, θα έπρεπε, να είχε ξεκινήσει πριν ακόμη υπογραφεί το Πρώτο Μνημόνιο. Τότε, ο ελληνικός Λαός θα είχε την ελπίδα, ότι κάτι θα μπορούσε να περισωθεί.

  1. ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ
Είναι επίσης νωπές στη μνήμη μας οι εικόνες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να  εφορμουν κατα των ΜΑΤ και να αναρριχώνται στα κάγκελα του Λιμανιού, για να αποτρέψουν αυτό, που σήμερα η Κυβέρνηση τους εύχεται να πραγματοποιηθεί.
Είναι πάντως ενθαρρυντικό, να λέγεται από κρατικούς αξιωματούχους, όπως  στην περίπτωση του Προέδρου του ΟΛΘ κ.Αγγελούδη, ότι σε πολλές περιπτώσεις ακολουθείται η πολιτική της προηγούμενης Διοίκησης της Ν.Δ. Αυτό  δεν αίρει βέβαια τις εν γένει  ευθύνες των προϊσταμένων του για τη διετή καθυστέρηση, εν πάση περιπτώσει όμως ευχόμεθα, να δούμε την ίδια γενναιότητα και σε άλλους τομείς.

Ας προσεχθεί επίσης, ότι ο κ. Αγγελούδης χθες με την έκφραση «είναι οριστικό, ότι το 51% του ΟΛΘ θα παραμείνει στον έλεγχο του Δημοσίου», ουσιαστικά ανακοίνωσε την πώληση του άλλου 23,5% των μετοχών, κάτι με το οποίο είναι  αντίθετη η ΝΔ, λόγω της χαμηλής χρηματιστηριακής του αξίας. Η διάθεση αυτή δεν πρόκειται, να αποφέρει κανένα όφελος.

Συμπερασματικά,

Αυτές είναι δύο από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που επιχείρησε να προωθήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ και τελματώθηκαν από το σοσιαλιτικό λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ.

Ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί, ποιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης σήμερα. Χρειάστηκε, να μπούμε στην άγρια στενωπό της λιτότητας και των Μνημονίων, που έφεραν σε επίπεδα εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό, για να προωθηθούν οι αποκρατικοποιήσεις.

Προφανώς κανείς  από τους φωστήρες του ελληνικού σοσιαλισμού  δε θα μας εξηγήσει ποτέ, τι θα είχαμε περισώσει , εάν οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν ολοκληρωθεί από το 2007 ή το 2008.
Οι ευθύνες τους είναι πλέον ιστορικές.

ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γυμνές φωτογραφίες της Madonna διέρρευσαν στο διαδίκτυο!! (φώτο)

http://www.cosmo.gr/Lifestyle/Celebrities/skandala-celebrities/article1400729.ece/ALTERNATES/w460/madonna.jpgΝέο σκάνδαλο με διαρροή ακατάλληλων φωτογραφιών κλονίζει τη showbiz, αυτή τη φορά με "θύμα" τη βασίλισσα της ποπ Madonna. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν από τρία χρόνια κατά τη διάρκεια φωτογράφησης για το περιοδικό W με τη Madonna να είναι σε "μαύρα χάλια".

Τα μαλλιά της πασίγνωστης τραγουδίστριας δεν είναι σε άριστη κατάσταση ενώ η ίδια δε δείχνει να είναι και στα καλύτερά της... Παρόλα αυτά, το κορμί της παρά τα 50 της χρόνια (που ήταν τότε) το έχει άψογα διατηρημένο.




Περισσότερες και πιο αποκαλυπτικές φώτο εδώ

Μισθούς Πορτογαλίας ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση

Το επιχείρημα ότι η τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη το 2010, με την οποία «πάγωσε» ο εθνικός κατώτερος μισθός, «δεν προωθεί την απαραίτητη μισθολογική συγκράτηση στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων για το εθνικό εισόδημα και την ανεργία» χρησιμοποιεί η τρόικα σχετικά με το αίτημα για μείωση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, παρά τις κυβερνητικές αντιδράσεις, η τρόικα επιμένει στην ανάγκη νομοθετικής πρωτοβουλίας και χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την Πορτογαλία, όπου οι κατώτατοι μισθοί είναι περίπου 200 ευρώ χαμηλότερα από την Ελλάδα.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο κατώτατος μισθός είναι στα 560 ευρώ, περίπου, ενώ την ίδια ώρα στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός -βάσει της εθνικής συλλογικής σύμβασης- είναι στα 740 ευρώ.

Η τρόικα επισημαίνει ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να μειωθούν, ώστε το επίπεδό τους «να είναι αντίστοιχο με το επίπεδο της ελληνικής οικονομίας».

Η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της έγγραφο, στο οποίο η τρόικα αναπτύσσει τα επιχειρήματά της για την περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους στη χώρα. «Η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει μια τριμερή συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους και να προσαρμόσει τη συμφωνηθείσα οδό για τον εθνικό μισθό στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες.

»Αυτό είναι σημαντικό, καθώς η αγορά εργασίας της Ελλάδας εισέρχεται τώρα σε μια ζώνη κινδύνου με πάρα πολλές θέσεις εργασίας να έχουν χαθεί. Αυτό επηρεάζει τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο κατώτατο σημείο του εισοδηματικού καταμερισμού πολύ περισσότερο από όσους διαθέτουν ειδικά προσόντα και βρίσκονται στα υψηλότερα εισοδηματικά επίπεδα».

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι για να σωθούν θέσεις εργασίας των πιο ευάλωτων εργαζομένων, ο κατώτερος μισθός θα πρέπει να μειωθεί κάτω από το σημερινό επίπεδο των 740 ευρώ. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι σε άλλες χώρες, όπου υπήρχαν παρόμοιες οικονομικές συνθήκες, εφαρμόστηκε η μείωση του κατώτερου μισθού ώστε να βελτιωθούν οι προοπτικές απασχόλησης των χαμηλόμισθων.

Στους λόγους για να προχωρήσουν οι περικοπές αμοιβών, η τρόικα περιλαμβάνει και την απορρόφηση στον ιδιωτικό τομέα των εργαζομένων που πρέπει να ελευθερωθούν από το Δημόσιο.

Τι βλέπει, αντί να το κάνει, τα βράδια ο Νίκος Χατζηνικολάου;

http://www.star.gr/uploads/fotoreportaz/2011/10/10794_0906.jpgΦανατικός του «Sex and the City» είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου που το παρακολουθεί τακτικά κάθε φορά που παίζεται, αντί να το κάνει μόνος του....

Ο anchorman, που τελευταία το παίζει αντιπολίτευση στον οικογενειακό του φίλο ΓΑΠ (μην ξεχνάμε πως μόλις πρόσφατα είχε γραφτεί χωρίς να διαψευσθεί ότι τα 2 ζεύγη τρώνε τακτικά μαζί), παρόλο που ξέρει τα επεισόδια της πολύ επιτυχημένης σειράς απ΄έξω και ανακατωτά, δεν μπορεί να τους αντισταθεί με τίποτα!

«Πόσες φορές ακόμη θα ξαναδώ τα ίδια επεισόδια του Sex&the City; Μήπως πρέπει να το κοιτάξω γιατρέ μου;» αναρωτήθηκε χθες το βράδυ στο Twitter του.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου τρελαίνεται όπως είπε για την εν λόγω σειρά και δεν την αλλάζει με τίποτα!

Πετσοκομμένες και οι φοροαπαλλαγές

- Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα από δάνεια, ιατρικές δαπάνες κ.α.
- Τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις
- Ποιοι δικαιούνται επιπλέον 2.000 ευρώ αφορολόγητο

Οι φοροαπαλλαγές μειώνονται. Τόκοι στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ασφάλιστρα, έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, δίδακτρα κ.α. δεν θα σας εξοικονομήσουν τα ίδια χρήματα με πέρυσι.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες που θα εκπίπτουν από το φόρο, ορίζεται ότι από τα φετινά εισοδήματα (για τα οποία άλλωστε ισχύει και η νέα φορολογική κλίμακα) θα εκπίπτει από το φόρο το 10% της κάθε δαπάνης, ενώ, έως τώρα, αφαιρούνταν το 20% αυτής.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

-Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται σε 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου. Αν το ποσό των αποδείξεων δαπανών είναι μικρότερο, τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 2.000 ΕΥΡΩ

- Το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ ως δαπάνη χωρίς δικαιολογητικά, για όσους

α) παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από νοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση, με βάση τη γνωμάτευση της οικείας πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, που εδρεύει σε κάθε νομό. Δεν λαμβάνεται υπόψη επαγγελματική ή ασφαλιστική αναπηρία.

β) είναι τυφλοί και είναι γραμμένοι στο γενικό μητρώο τυφλών, που τηρείται στην οικεία νομαρχία.

γ) είναι νεφροπαθείς που τελούν υπό αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, ή, δεν έχουν κάνει μεταμόσχευση νεφρού, καθώς και τα πρόσωπα που πάσχουν από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και κάνουν μεταγγίσεις αίματος.

δ) είναι ανάπηροι αξιωματικοί ή οπλίτες, οι οποίοι με την ιδιότητα του αναπήρου παίρνουν σύνταξη από το δημόσιο ταμείο, ή, αξιωματικοί οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατάσταση πολεμικής διαθεσιμότητας, ή, αξιωματικοί που εξαιτίας πολεμικού τραύματος, ή, νοσήματος που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο, μπορούν να υπηρετήσουν μόνο σε γραφεία

ε) είναι θύματα πολέμου. Θύματα πολέμου κατά την έννοια του παρόντος, θεωρούνται τα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη από πολεμική αιτία. Με τα θύματα πολέμου εξομοιώνονται και τα πρόσωπα τα οποία ως μέλη οικογενειών αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας σε ειρηνική περίοδο, δικαιούνται σύνταξη από το δημόσιο ταμείο,

στ) παίρνουν σύνταξη από το δημόσιο ταμείο ως ανάπηροι, ή, θύματα εθνικής αντίστασης ή εμφυλίου πολέμου


-10% ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΑΠΟ ΔΑΠΑΝΕΣ ΌΠΩΣ:

α) Των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ. Ως έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης θεωρούνται:

* οι αμοιβές που καταβάλλονται σε ιατρούς, όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, καθώς και οι αμοιβές που καταβάλλονται σε οδοντιάτρους, για οδοντοθεραπεία, οδοντοπροσθετική και γναθοχειρουργική.

* τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ή, ιδιωτικές κλινικές, στα οποία περιλαμβάνονται και τα έξοδα για φαρμακευτική περίθαλψη μέσα σε αυτά, καθώς και οι δαπάνες που καταβάλλονται για διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών,

*οι αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσοκόμο για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο, ή, κλινική, ή, στο σπίτι,

* η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών του σώματος με τεχνητά μέλη, καθώς και η δαπάνη για την αγορά ή τοποθέτηση στο σώμα του ασθενούς οργάνων, τα οποία είναι αναγκαία για τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού,

* τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης των τέκνων που είναι άγαμα, ή, διαζευγμένα, ή, τελούν σε κατάσταση χηρείας, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα τους δεν υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ και πάσχουν από ανίατο νόσημα, καθώς επίσης και με τις ίδιες προϋποθέσεις η δαπάνη για την περίθαλψη με οποιοδήποτε τρόπο των τυφλών, κωφαλάλων, ή, διανοητικά καθυστερημένων τέκνων του φορολογουμένου, όπως και η δαπάνη τους για δίδακτρα, ή, διατροφή που καταβάλλονται γι` αυτά τα τέκνα σε ειδικές για την πάθηση τους σχολές ή θεραπευτήρια,

* ποσό ίσο με το 50% της δαπάνης που καταβάλλεται σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων, οι οποίες λειτουργούν νόμιμα.

Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των προσώπων που συνοικούν με το φορολογούμενο και παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από νοητική υστέρηση, φυσική αναπηρία, ή, ψυχική πάθηση με βάση τη γνωμάτευση της οικείας πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, που εδρεύει σε κάθε νομό, ή, είναι τυφλοί που είναι γραμμένοι στο γενικό μητρώο τυφλών, που τηρείται στη νομαρχία και έχουν αποκτήσει ετήσιο εισόδημα πάνω από 6.000 ευρώ.

β) Του μισθώματος που καταβάλλεται ετησίως για κύρια κατοικία του φορολογουμένου και της οικογένειάς του. Ανώτατο όριο δαπάνης για τον υπολογισμό της μείωσης θεσπίζονται τα 1.000 ευρώ. Δεν δικαιούνται την έκπτωση όσοι παίρνουν στεγαστικό επίδομα. Επίσης, δεν δικαιούνται τη μείωση οι φορολογούμενοι, όταν οι ίδιοι, ή, οι σύζυγοί τους, ή, τα τέκνα που τους βαρύνουν έχουν πλήρη κυριότητα, ή, κατοχή εξ ολοκλήρου, σε οικία με επιφάνεια τουλάχιστον ίση με εκείνη της μισθωμένης κύριας κατοικίας, η οποία βρίσκεται στον ίδιο νομό με τη μισθωμένη.

- Του ποσού του μισθώματος που καταβάλλει ετησίως για τα τέκνα του ο φορολογούμενος που μισθώνει κατοικίες για την ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών τους, τα οποία φοιτούν σε αναγνωρισμένα σχολεία ή σχολές του εσωτερικού, εφόσον αυτά τον βαρύνουν και εφόσον οι κατοικίες που μισθώνονται βρίσκονται στην πόλη που έχει την έδρα της η σχολή ή το σχολείο που φοιτούν τα τέκνα του και αυτός ή τα τέκνα του δεν έχουν άλλη κατοικία σ` αυτή την πόλη.

γ) Του ποσού της δαπάνης για παράδοση κατ’ οίκον ιδιαίτερων μαθημάτων, ή, για φροντιστήρια οποιασδήποτε αναγνωρισμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας, ή, ξένων γλωσσών, το οποίο καταβάλλει ετησίως ο φορολογούμενος για κάθε τέκνο που τον βαρύνει ή για τον ίδιο. Επίσης θεσπίζεται ανώτατο όριο δαπάνης τα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

δ) Των τόκων που καταβάλλονται για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας που χορηγούνται στον φορολογούμενο με υποθήκη ή προσημείωση από τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τα Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια και άλλους πιστωτικούς οργανισμούς,

ε) Των τόκων που καταβάλλονται από το φορολογούμενο για στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας που χορηγούνται από ασφαλιστικές επιχειρήσεις στους υπαλλήλους τους.

στ) Των τόκων που καταβάλλονται από το φορολογούμενο για προκαταβολές που χορηγούνται από τα Ταμεία Αλληλοβοηθείας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, για απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύσουν για το ποσό των τόκων που αντιστοιχούν σε στεγαστικό δάνειο ως 200.000.

η) Του ποσού της ετήσιας δαπάνης που καταβάλλει ο φορολογούμενος για ασφάλιστρα ασφαλίσεων ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας για την ασφάλιση του ίδιου, της συζύγου του και των τέκνων που τους βαρύνουν.

Το ποσό της δαπάνης ασφαλίστρων επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση, δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.200 ευρώ για άγαμο και τα 2.400 ευρώ για οικογένεια.

θ) Του ποσού της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο και επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη. Το ποσό της μείωσης του φόρου δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.500 ευρώ.

ι) Των ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, τους ιερούς ναούς, τις ιερές μονές του Αγίου Όρους, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, την Ιερά Μονή Σινά, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, τα ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

* Της αξίας των ιατρικών μηχανημάτων και των ασθενοφόρων αυτοκινήτων, που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

* Των χρηματικών ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς προς τα κοινωφελή ιδρύματα, τα σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και χορηγούν υποτροφίες, τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που νόμιμα έχουν συσταθεί ή συνιστώνται και τα οποία επιδιώκουν κοινωφελείς σκοπούς, τους ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς και τα ερευνητικά κέντρα που αποτελούν ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

* Των χρηματικών ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω χορηγίας προς τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που νόμιμα υπάρχουν ή συνιστώνται, εφόσον επιδιώκουν σκοπούς πολιτιστικούς. Πολιτιστικοί σκοποί είναι, ιδίως, η καλλιέργεια, προαγωγή και διάδοση των γραμμάτων, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των τεχνών γενικότερα, καθώς και η ίδρυση, επέκταση και συντήρηση των αναγνωρισμένων ιδιωτικών μουσείων, όπως τέχνης, φυσικής ιστορίας, εθνολογικών και λαογραφικών.

* Του ποσού της δαπάνης για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου που εντάσσονται σε έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» και αφορούν:

αα) Την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου για την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης ή για νέα εγκατάσταση τηλεθέρμανσης ή συστήματος που κάνει χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για παρεμβάσεις στο υφιστάμενο σύστημα που αφορούν σε σύστημα αντιστάθμισης στον καυστήρα / λέβητα σε συνδυασμό με αυτονομία θέρμανσης και μόνωση σωληνώσεων.

ββ) Την αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή για νέα εγκατάσταση φυσικού αερίου.

γγ) Την αγορά και εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και για την εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού με χρήση ηλιακής ενέργειας.

δδ) Την αγορά και εγκατάσταση αποκεντρωμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταΐκά, μικρές ανεμογεννήτριες) και συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και ψύξης - θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή ανανεώσιμων πηγών.

εε) Τη θερμομόνωση σε υφιστάμενα κτήρια με τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων και θερμομονωτικών πλαισίων / κουφωμάτων (συμπεριλαμβάνονται εξωτερικά καλύμματα, παντζούρια και ρολά) και τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος ή/και στην οροφή (δώμα ή στέγη).

στστ) Τη δαπάνη για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από αρμόδιο επιθεωρητή.

Το ποσό της δαπάνης αυτής επί της οποίας υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

* Του ποσού της δαπάνης των εισφορών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο σε ταμεία ασφάλισης του, εφόσον η καταβολή τους είναι υποχρεωτική από το νόμο, καθώς και το ποσό των καταβαλλόμενων εισφορών στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης του σε ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα χίλια 1.000 ευρώ.

- Για το φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εφόσον αυτός προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για εννέα (9) τουλάχιστον μήνες μέσα στο έτος που απέκτησε το εισόδημα αυτό στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, καθώς και σε περιοχή των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλης, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας, η οποία περιλαμβάνεται σε ζώνη βάθους 20 χιλιομέτρων από τη μεθοριακή γραμμή, το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση την φορολογική κλίμακα μειώνεται κατά 60 ευρώ για κάθε τέκνο που τον βαρύνει.

- Αν στο συνολικό εισόδημα του φορολογούμενου περιλαμβάνεται και εισόδημα από ακίνητα, εκτός από το απαλλασσόμενο εισόδημα από ιδιοκατοίκηση γενικά, τότε στο ποσό αυτό (ενοίκια) επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5%. Ο συντελεστής αυτός αυξάνεται σε 3% εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει 300 τετραγωνικά μέτρα

-Ο φόρος στις αμοιβές που αποκτούν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού από την παροχή υπηρεσιών σε εμπορικά πλοία, υπολογίζεται με συντελεστή 6% για τους αξιωματικούς και 3% για το κατώτερο πλήρωμα, στις αμοιβές που αποκτώνται από το έτος 2010 και μετά.

Μειώσεις μισθών για όλους... εκτός των εφοριακών-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

- Πρώτος μισθός στα 660 ευρώ στο Δημόσιο
- Ποιοι χάνουν ως και τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας
- Μόνοι κερδισμένοι και πάλι οι εφοριακοί για να... δουλεύουν!

Επί της ουσίας δεν υπάρχει κερδισμένος με το νέο μισθολόγιο, από τη στιγμή που ενώ αυξάνεται λίγο ο βασικός μισθός καταργείται η προσωπική διαφορά, ενώ παράλληλα μειώνεται το αφορολόγητο και οι φοροαπαλλαγές πέφτουν από το 20% στο 10%.

Ας δούμε αρχικά ποιοι είναι οι νέοι μισθοί ανά κλιμάκιο και με βάση της εκπαίδευση.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΑ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
                                 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
                                   ΥΕ          ΔΕ          ΤΕ          ΠΕ
ΒΑΘΜΟΣ
Α                                 -             -          1.992        2.096
Β                                 -           1.497     1.811        1.906
Γ                             1.134        1.248     1.509        1.588
Δ                                986        1.085     1.312        1.381
Ε                                858           943     1.141        1.201
ΣΤ                              780           858     1.037        1.092

Για να αυξήσει λίγο ακόμη το μηνιαίο του εισόδημα ο υπάλληλος θα πρέπει να έχει κάποιο μεταπτυχιακό που θα του αποφέρει άλλα 150 ευρώ το μήνα.

Πρώτος μισθός 660 ευρώ το μήνα

Το νέο μισθολόγιο δεν έγινε για να δώσει αυξήσεις σε κανέναν. Για παράδειγμα ένας δάσκαλος ή ένας καθηγητής που μπήκε τώρα στο δημόσιο θα βρεθεί να χάνει από την τσέπη του πάνω από 200 ευρώ (καθαρά) το μήνα!

Με το παλιό μισθολόγιο ένας καθηγητής, για παράδειγμα, είχε βασικό μισθό 935 ευρώ και μαζί έπαιρνε 50 ευρώ κίνητρο απόδοσης, άλλα 85 ευρώ για τη διδακτική προετοιμασία και 288 ευρώ για την εξωδιδακτική απασχόληση. Είχε δηλαδή μεικτές αποδοχές 1.408 ευρώ.
Τώρα μπορεί ο μισθός του να αυξάνεται στα 1.092 ευρώ, όμως καταργούνται όλα τα επιδόματα που έπαιρνε και έτσι αυτός είναι και ο τελικός του μισθός και έτσι χάνει 316 ευρώ μεικτά το μήνα ή 208 ευρώ καθαρά! Ο μισθός δηλαδή που θα μπει στην τσέπη του θα είναι μόλις 660 ευρώ!


Τα επιδόματα και το πλαφόν ανώτατου μισθού

Θα υπάρχει πλαφόν στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων στα 3.000 ευρώ και θα ισχύσει το ίδιο και για εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στις ΔΕΚΟ όπου το μέσος κατά κεφαλήν κόστος των αμοιβών δεν θα ξεπερνά τα 1.900 ευρώ, με εξαίρεση τα διευθυντικά στελέχη.

Τα επιδόματα που διατηρούνται:

- Επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ)

- Απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (100 ευρώ)

- Εορτών και Αδείας (1000 ευρώ)

- Οικογενειακή παροχή (50 ευρώ για το πρώτο παιδί)

Τα επιδόματα θέσης ευθύνης διαμορφώνονται ως εξής:

- Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων Διοίκησης (700 ευρώ)

- Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Διοίκησης (400 ευρώ)

- Προϊστάμενοι Τμημάτων Διοίκησης (250 ευρώ)

- Προϊστάμενοι Παιδικών Σταθμών (100 ευρώ).


To 1/4ο του μισθού μπόνους σε όσους... δουλεύουν!


Καταργείται το γνωστό κίνητρο απόδοσης που λάμβαναν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και θεσμοθετείται το επίδομα επίτευξης στόχων που θα είναι έως +10% του ετήσιου βασικού μισθού και +25% για επίτευξη στόχου πάνω από το 90%.

Παράλληλα, μπαίνει ένα καινούριο επίδομα επίτευξης δημοσιονομικών στόχων που θα είναι στο +15% μηνιαίου βασικού μισθού για επίτευξη άνω του 90%.

Δηλαδή ουσιαστικά το μπόνους αυτό αφορά στους υπαλλήλους του υπουργείου οικονομικών και ιδιαίτερα τους εφοριακούς αφού μιλάμε για δημοσιονομικούς στόχους, κοινώς φόρους

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

-Αν σήμερα ένας υπάλληλος Π.Ε. Του Δημοσίου έχει μισθό 1.700 ευρώ (μειτκά) και επιδόματα 1.250 ευρώ (μεικτά) καθώς υπηρετεί 35 χρόνια στο δημόσιο και είναι έγγαμος και έχει έτσι φτάσει σε υψηλό κλιμάκιο, παίρνει κάθε μήνα μισθό 2.920 ευρώ, με το νέο μισθολόγιο θα έχει μισθό 2.200 ευρώ (μειτκά), τα επιδόματά του δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν τα 220 ευρώ και έτσι δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τα 2.420 ευρώ (μειτκά), θα έχει δηλαδή μια απώλεια της τάξης των 500 ευρώ, περίπου 17%.

-Υπάλληλος ΥΠ.ΟΙΚ με υπηρεσία 14 έτη θα δεί το βασικό του μισθό να αυξάνεται από τα 1.103 στα 1.248 ευρώ (μεικτά), όμως τα επιδόματά του από τα 1.200 ευρώ (μειτκά) που είναι σήμερα θα πέσουν στα 124 ευρώ και έτσι θα έχει απώλεια 931 ευρώ (μειτκά). Ο μισθός του από τα 2.303 σήμερα θα πέσει στα 1.372 ευρώ (μεικτά).

-Υπάλληλος Υπ. Παιδείας με 14 έτη στο Δημόσιο και με μισθό σήμερα 1.305 ευρώ(μειτκά) θα δει τον βασικό να ανεβαίνει στα 1.588, τα επιδόματά του θα πέσουν από τα 280 ευρώ στα 159 ευρώ (μεικτά) και έτσι τελικά το σύνολο του μισθού του θα ανέβει από τα 1.585 ευρώ στα 1.747 ευρώ (μεικτά).

-Ένας υπάλληλος που σήμερα διορίζεται στο υπουργείο Παιδείας θα έχει μισθό 1.092 ευρώ, ενώ με το παλιό μισθολόγιο θα λάμβανε 1.311 ευρώ, έχει δηλαδή μια απώλεια της τάξης των 219 ευρώ (μεικτά).
Αντίστοιχα ένας υπάλληλος που προσελήφθη τώρα στο υπουργείο Οικονομικών αντί μισθού 2.076 ευρώ το μήνα (μεικτά) θα παίρνει με το νέο μισθολόγιο 1.092, θα έχει δηλαδή απώλειες 948 ευρώ (μεικτά) το μήνα


ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΑΝ...

Ας υποθέσουμε τώρα ότι κάποιος υπάλληλος έχει πολλά έτη υπηρεσίας, είναι και από τους τυχερούς που μπορεί να αυξήσει το εισόδημά του πιάνοντας το στόχο της υπηρεσίας έχει διευθυντική θέση κλπ.
Καταφέρνει λοιπόν ο υπάλληλος αυτός να έχει σταθερά έναν καλό μισθό.
Ο ίδιος υπάλληλος κινδυνεύει με βάση το νέο μισθολόγιο να χάσει μέρος του δώρου Πάσχα και Χριστουγέννων, αλλά και μέρος του επιδόματος αδείας αφού πλέον ορίζεται πως αυτά θα καταβάλλονται εφόσον οι μηνιαίες αποδοχές δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ μεικτά το μήνα (υπολογιζόμενες σε 12μηνη βάση).
Αν ο υπάλληλος τους μήνες που καταβάλλονται δώρα και επιδόματα βρεθεί να έχει μεικτά πάνω από 3.000 ευρώ τότε τα επιδόματα θα μειώνονται μέχρις ότου τα μεικτά να φτάνουν το πολύ τις 3.000 ευρώ.

newsit.gr