01 Ιουλίου 2011

Nέα αποκλειστική συνομιλία από το κύκλωμα των στημένων αγώνων!!!

Tην 20.6.2011 άτομο με τα αρχικά Γ.Α.Π, αγνώστων λοιπών στοιχείων, συνομιλεί με την Άγκελα Μέρκελ, καγκελάριο της Γερμανίας και αναφέρουν:

Γ: Κυρία Αγκέλα, καλημέρα, τι κάνετε;
Μ: Καλημέρα. Συγχαρητήρια αγόρι μου να πούμε για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Γ.: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ναι, κυρία Αγκέλα, καλά, δεν έχω κοιμηθεί τα τελευταία βράδια. Μια η συναίνεση, μια ο ανασχηματισμός, μια η συζήτηση στη βουλή.
Μ.: Το ίδιο παθαίνουν κι οι άλλοι, οι δικοί μου, δεν μπορούν να κοιμηθούνε.
Γ. Τόσο πολύ, κύρια Αγκέλα;
Μ: Κι όσο περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία επιβάλλω, τόσο γίνεται. Κατ' αρχάς έλα να σου πω, εχθές κοιτάγανε, βλέπαμε τη συνεδρίαση με τον Βόλφανγκ και τον Μπαρόζο στο ξενοδοχείο το Sofitel. Ξέρεις τι είπαν όλοι; «Ο μόνος που αγορεύει με ψυχή και είναι έτοιμος να τους φάει όλους είναι ο Γιώργος», χωρίς να ξέρουνε τίποτε…. (γέλια).
Γ: Α, δεν ξέρουν, έχουν (ακατάληπτο)… (γέλια)
Μ: Ολοι οι άλλοι παίζανε σε δεύτερο βαθμό από εσένα να πούμε. Και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Δεξιά. Δηλαδή, εσύ έπαιζες μία, μη σου πω δύο πιο δυνατά. Αφού κάποια στιγμή που βάρεσες αυτήν την κορώνα στο τελευταίο δίλεπτο της ομιλίας για τη σωτηρία της πατρίδας, σηκωθήκανε οι βενιζελικοί και χοροπηδάγανε, τους έδειχνε η τηλεόραση.
Γ.: Ηρθαν και οι βλάκες από κάτω, ήρθαν να μου μιλήσουνε, αλλά εγώ έκανα τον μ…, έφυγα. Κύρια Αγκέλα, μόνο ότι τελείωσε το φάρμακο να ξέρετε! Δεν θα έχω πάλι να πληρώσω μισθούς και συντάξεις.
Μ: Εντάξει, αγορίνα μου, θα σου φέρω εγώ. Πότε θέλεις εσύ άλλο;
Γ: Ε, τώρα θέλω την πέμπτη δόση.
Μ: Πότε θέλεις αγόρι μου;
Γ.: Αρχές Ιουλίου.
Μ: Ε καλά ρε παιδάκι μου, έχεις τρελαθεί; Θα σου έχω ετοιμάσει να πούμε, εντάξει. Θα σου έχω φτιάξει αγόρι μου. Το μεσοπρόθεσμο μόνο να έχεις ψηφίσει και τον εκτελεστικό.
Γ.: Εντάξει κύρια Αγκέλα. Φεύγετε για Φρανκφούρτη ή θα σας δούμε Βρυξέλλες;
Μ: Όχι, δεν πάω στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να τους δώσω και την τιμή να πάω στους μπινέδες αυτούς. Μάλλον μεθαύριο θα φύγω για Βρυξέλλες για 1-2 μέρες για να πάω να σας πληρώσω να πούμε.
Γ.: Έγινε, θα τα πούμε.
Μ: Έγινε αγόρι μου, συγχαρητήρια λεβέντη μου.

Όνειρα θερινής νυκτός από Παυλή και Τρέμη

Τη στιγμή που όλοι πλέον παραδέχονται ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή μεταξύ Στρος Καν και καμαριέρας, ο Παυλής και η Όλγα βρήκαν ευκαιρία να την πέσουν στον εισαγγελέα (θυμίζουμε όπως έχουμε γράψει παλαιότερα ότι ο Βανς εκλέχθηκε από τους πολίτες της ΝΥ το 2009 με ποσοστό 91%... γιατί εκεί τους εισαγγελείς τους εκλέγει ο λαός) που κατηγόρησε τον "κακομοίρη" τον Στρος-Καν , και τον ονειρεύονται μέχρι και Πρόεδρο της Γαλλίας όταν ο άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει καλά το πουλί του...

αναμένεται να μείνει για πολλούς ακόμα μήνες στις ΗΠΑ μέχρι να γίνει το δικαστήριο καθώς σήμερα ο δικαστής είπε: "δεν βιαζόμαστε"...

Εντάξει Παυλή συνέχισε να ονειρεύεσαι τον Στρος Καν Πρόεδρο της Γαλλίας...

Άσχετο: Το ΔΝΤ όπου πάει, το πρώτο που κάνει είναι να λαδώνει τους δημοσιογράφους και οι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι σοβαροί άνθρωποι... εκτιμάνε το ψωμί που τρώνε...

Μήκους 42,4 χιλιομέτρων Εγκαινιάστηκε στην Κίνα η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου, μήκους 42,4 χλμ.

http://static.doldigital.net/webstatic/43FDCCF1232C1755B90158018ED940F4.jpgΠαραδόθηκε στην κυκλοφορία στην Κίνα η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο, η οποία άνετα θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν μαραθώνιο (42,195 χιλιόμετρα), καθώς εκτείνεται στο εκπληκτικό μήκος των 42,4 χιλιομέτρων. Συνδέοντας το λιμάνι του Τσινγκντάο με το βιομηχανικό προάστιο Χουανγκντάο, στον κόλπο του Ζιαονζού, η γέφυρα θα μπορούσε εύκολα να υπερκαλύψει το κανάλι της Μάχγης, που στο στενότερο σημείο του έχει πλάτος 32 χιλιομέτρων.

Είναι κατά τέσσερα χιλιόμετρα μακρύτερη από την προηγούμενη κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, τη http://static.doldigital.net/webstatic/4CFFAB52A50323472E7647DBB1AE3D8B.jpgγέφυρα της λίμνης Ποντσαρτρέιν, στη Λουϊζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για να χτιστεί χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια κοπιαστικής εργασίας και σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο κόστισε περισσότερα από 1,07 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει έξι λωρίδες κυκλοφορίας, συγκρατείται από 5.200 πυλώνες, ενώ, με τους 450.000 τόνους χάλυβα και τα 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της, είναι είναι ικανή να αντέξει ένα σεισμό μεγέθους οκτώ βαθμών.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η γέφυρα πέρασε με επιτυχία τις κατασκευαστικές δοκιμασίες και είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί περισσότερα από 30.000 αυτοκίνητα ημερησίως, μειώνοντας ως και κατά 30 λεπτά τη διαδρομή για την μετακίνηση των επιβατών http://static.doldigital.net/webstatic/8EA663FB9094749810DBB27F4C3289FD.jpgαπό την μία πλευρά στην άλλη.

Παρόλα αυτά, δεν θα συνεχίσει για πολύ να κατέχει την παγκόσμια πρωτιά. Το 2009, η Κίνα ξεκίνησε την ανοικοδόμηση μιας γέφυρας η οποία θα συνδέει τη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, τον κύριο βιομηχανικό τομέα της Κίνας, με το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο. Πάντως, μόνο τα 35 χιλιόμετρα της κολοσσιαίας κατασκευής που αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό το 2016 θα βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Newsroom ΔΟΛ

Η καμαριέρα που κατηγορεί τον Στρος-Καν παραδέχτηκε μόνο ότι είπε ψέματα όσον αφορά τη σειρά των γεγονότων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXAvR90sgEy0AmuF5OAe_YTFKm0gvabvoZbORa_-0JG_hQ7Kqej2UxUKxi5zJ3RL1uXfgO6M74eKP0oDo5TSX34FpkOvmJNNgYiVrybdjKG8wZzS7bmetG6q73gI0B9ABl-ODFKJSYLjo/s1600/Stros_Kan_Kamariera.jpgΗ γυναίκα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο Συμβούλιο των Ενόρκων που εξέταζε την υπόθεση αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα των γεγονότων, αναφέρει η εισαγγελία της Νέας Υόρκης σε επιστολής της προς τους συνηγόρους του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.

Η 32χρονη καμαριέρα είχε δηλώσει στους εισαγγελείς και στους ενόρκους ότι μετά την επίθεση βγήκε στο διάδρομο του 28ου ορόφου του ξενοδοχείου, όπου βρισκόταν η σουίτα του Στρος-Καν, τον περίμενε να φύγει και κατόπιν ενημέρωσε τον προϊστάμενό της για το τι συνέβη.

Έκτοτε όμως "παραδέχτηκε ότι αυτή η εξιστόρηση ήταν ψευδής και ότι μετά το επεισόδιο στη σουίτα 2806 (σ.σ. η σουίτα του Στρος-Καν) καθάρισε ένα γειτονικό δωμάτιο, στη συνέχεια επέστρεψε στη σουίτα 2806 και άρχισε να την καθαρίζει προτού καταγγείλει το περιστατικό στον επόπτη", σημειώνεται στην επιστολή.

Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές "θα συνεχίσουν την έρευνά τους" μέχρι να αποκαλύψουν όλα τα γεγονότα.

Ο δικηγόρος της καμαριέρας που κατηγορεί τον Στρος-Καν για βιασμό διαψεύδει ότι εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες

Η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση την κατάθεσή της και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε, δήλωσε ο δικηγόρος της λίγη ώρα αφότου δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο χωρίς εγγύηση τον Ντομινίκ Στρος-Καν.

"Το θύμα από την πρώτη ημέρα περιέγραψε μια βίαιη σεξουαλική επίθεση. Δεν έχει αλλάξει ούτε μια λέξη από την ιστορία της. Ο εισαγγελέας το γνωρίζει. Αυτή ήταν η αλήθεια την ημέρα που συνέβη, αυτή είναι η αλήθεια και σήμερα", είπε ο Κένεθ Τόμσον μιλώντας στους δημοσιογράφους.

"Το θύμα μπορεί να έκανε κάποια λάθη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι θύμα βιασμού", πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον Τόμσον, η καμαριέρα του Sofitel αποκάλυψε η ίδια στις αρχές το "πρόβλημα" που υπήρχε με την αίτηση για χορήγηση ασύλου που είχε καταθέσει. Όσον αφορά το δημοσίευμα που την έφερε να εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο δικηγόρος της το διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι είναι "ψέμα".

Η μοναδική υπερασπιστική γραμμή που έχουν οι συνήγοροι του Στρος-Καν είναι ότι έκανε "συναινετικό" σεξ με την γυναίκα, κάτι που είναι ψευδές, σύμφωνα πάντα με τον Τόμσον, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι διαθέτει "αποδεικτικό υλικό".

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε βέβαιος ότι ο πελάτης του θα απαλλαχθεί. Οι τελευταίες εξελίξεις "ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι θα αθωωθεί (...) είναι μια μεγάλη ανακούφιση", είπε.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι ο Στρος-Καν είναι αθώος και επέμεινε και αυτός ότι ούτε η δική του εκδοχή των γεγονότων έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας, που αποφάσισε νωρίτερα σήμερα να αφεθεί ελεύθερος ο Στρος-Καν χωρίς την καταβολή εγγύησης, είπε ότι οι εισαγγελικές αρχές θα συνεχίσουν την έρευνά τους και θα επανεξετάσουν τα στοιχεία που διαθέτουν για την υπόθεση. "Δεν θα βιαστούμε να δικάσουμε την υπόθεση", είπε ο δικαστής.

Τέρμα στην αποφυγή της στράτευσης με πρόφαση λόγους ψυχικής υγείας... χαλάρωσε Τριανταφυλλόπουλε... μιλάμε για την Κύπρο

http://www.matsmouts.com.cy/data/2009/%CE%A6%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82%20%CE%BA%CF%84%CE%BB/%CE%BF%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1.jpgΑπό τη φετινή κατάταξη νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά ουδείς θα μπορεί να προφασίζεται λόγους ψυχικής υγείας ή δυσκολία προσαρμογής, προκειμένου να αποφύγει τη στράτευση. Το υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί μάλιστα ότι, όσοι τολμήσουν κάτι τέτοιο θα υπηρετούν οκτώ μήνες επιπλέον.

Ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, εν όψει της κατάταξης τής 2011 Β’ ΕΣΣΟ, διαβεβαίωσε πως «ό,τι ήταν δυνατό να γίνει για την πάταξη του φαινομένου της φυγοστρατίας, με βάση τα όσα μας επιτρέπει η νομοθεσία, έχουν γίνει» και σημείωσε ότι το υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να εφαρμόσει «ουσιαστικά και αποτελεσματικά το νέο νόμο».

Επίσης, τόνισε ότι όσοι κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια να πάρουν αναστολή, θα επανεξετασθεί η περίπτωσή τους. Ο κ. Παπακώστας διαβεβαίωσε για την ετοιμότητά του να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους, με βάση το νέο νόμο, στην πρόσληψη μικρού σχετικά αριθμού συμβασιούχων οπλιτών, για την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος. Από το πρόγραμμα αυτό, πρόσθεσε, θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα, κατά πόσο θα μπορέσει να μειωθεί από το 2012 η στρατιωτική θητεία, η οποία σήμερα είναι δύο χρόνια.

Πειραιάς: Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια προς τη Γάζα

Την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ενώ κανένας δεν λέει ότι κομμάντο του λιμενικού κατέλαβαν το αμερικάνικο πλοίο!!!

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές, λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής αγγελίας προς ναυτιλομένους, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ. Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.

Νεότερα για τον Στρος-Καν: Δεν αμφισβητήθηκε στο δικαστήριο ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή!! Η καμαριέρα παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα!

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/politik/2011/KW26/DSK_Frei_420_maxpane_420_280.jpgΌπως γράψαμε πριν, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Στρος Καν στον οποίο απαγορεύτηκε η έξοδος από τις ΗΠΑ από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ θα του επιστραφεί μέρος ή όλη η εγγύηση που είχε καταβάλει. Κατά τη διάρκεια της σύντομης ακροαματικής διαδικασίας οι δικηγόροι του Στρος Καν δεν αμφισβήτησαν ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή με την καμαριέρα [έτσι είναι οι σολιαλΗστές: πηδάνε ότι κινείται από λαό μέχρι καμαριέρες ακι αεροσυνοδούς], ενώ οι δικηγόροι της τελευταίας παραδέχθηκαν ότι η πελάτης τους είπε ψέμματα!!

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν το είπε ψέμματα αναφέρεται στην απόπειρα βιασμού από τον Στρος Καν ή στο ότι η καμαριέρα, πριν χρόνια, κατά την αίτηση ασύλου στις ΗΠΑ είχε πει ότι στη Γουινέα είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, προκειμένου να της επιτραπεί να μείνει στις ΗΠΑ, κάτι που ανασκεύασε αργότερα.

Αυτό που επίσης δεν αμφισβητείται είναι ότι η καμαριέρα μίλησε με κρατούμενο, για κατοχή 181 κιλών μαριχουάνας, την επόμενη της επαφής της με τον Στρος Καν. Η τηλεφωνική συνομιλία είναι καταγεγραμμένη και οι αρχές υποψιάζονται ότι η καμαριέρα συμμετέχει σε ξέπλυμα χρήματος μιας και στο λογαριασμό της έχουν γίνει καταθέσεις πάνω από 100.000$ τον τελευταίο χρόνο μεταξύ άλλων και από τον συγκεκριμένο κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε πως μπορεί να βγάλει λεφτά από την υπόθεση Στρος Καν

Βιεϊρίνια, Λίνο και Γκαρσία βλέπουν τίτλο... αν μας αφήσουν

http://static.doldigital.net/webstatic/E2BC6DEE471836FFE0738ACD3BECEBEC.jpgΤρεις από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους για την εφετινή προσπάθεια του «Δικεφάλου», φτάνει αυτή να μην επηρεαστεί από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με συνέντευξή του στο «Αθλητικό Metropolis», υποσχέθηκε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν έναν τίτλο.

Tον ίδιο στόχο έθεσε και ο Βραζιλιάνος, Λίνο μιλώντας στον «Sport 103 fm», ενώ και ο Πάμπλο Γκαρσία κατά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», δεν ξέχασε να αναφερθεί στους «αγαπημένους» του διαιτητές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βιεϊρίνια:

Για το αν ξεκουράστηκε και πως αισθάνεται με την επιστροφή του στη δράση: «Είμαι λίγο κουρασμένος από τη μέχρι τώρα προετοιμασίας. Ευτυχώς, ξεκουράστηκα, πήγα διακοπές, πήρα τις ανάσες μου και τώρα είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι έτοιμος για οτιδήποτε χρειαστεί. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου. Να είμαι έτοιμος για όλα. Περιμένουμε μία δύσκολη χρονιά, με έναν ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η φυσική κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε ό,τι παρουσιαστεί στη χρονιά».

Για τη σχέση του με τον Μπόλονι: «Δεν έχει ξεχωρίσει μόνο εμένα, αλλά με όλους τους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό ένας νέος προπονητής να φέρεται όπως ο Μπόλονι. Είναι πολύ μεθοδικός και είναι πολύ καλό να έχουμε αυτή τη σχέση με τον προπονητή μας».

Για τη μέχρι τώρα πώληση των εισιτηρίων διαρκείας: «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας τον κόσμο για τη στήριξη που μας δείχνει. Στον τομέα των διαρκείας έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά. Αυτός ο κόσμος είναι η αιτία που ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος. Οι οπαδοί μας στηρίζουν την ομάδα, παρά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Για αυτό, όλοι εμείς θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε μία μεγάλη χαρά».

Για το που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ φέτος: «Το καλύτερο για εμάς θα ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα πέρσι και φέτος. Όλοι, όμως, είδαμε τι γίνεται στα ματς με τις μεγάλες ομάδες. Είχαμε ομάδα που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο. Δεν θέλω να πω παραπάνω πράγματα. Όλοι ξέρουν γιατί μιλάω. Και φέτος έχουμε ποιότητα και αν μας αφήσουν, μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα."

Για τη μεταγραφολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του: "Δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτά τα σενάρια. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Δεν με κουράζουν όσα ακούγονται, γιατί είμαι αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ. Εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι στον ΠΑΟΚ. Τώρα, αν ο ΠΑΟΚ σκέφτεται κάτι άλλο θα το πει η ίδια η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου. Αν υπήρχε περίπτωση να φύγω, τότε θα ήθελα να μείνουμε ευχαριστημένοι και οι δύο. Αξίζει στον ΠΑΟΚ να βγάλει ένα μεγάλο ποσό».


Λίνο: «Τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Ενθουσιασμένος και αισιόδοξος για την νέα χρονιά εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Λίνο, που θέλει η περυσινή παρουσία του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις να αποτελέσει «οδηγό» για την ομάδα. Mάλιστα ο Βραζιλιάνος άσος τόνισε ότι θέλει να κατακτήσει έναν τίτλο με τον «Δικέφαλο». Οι δηλώσεις του Λίνο στον «Sport 103 fm»:

Για την αλλαγή χλοοτάπητα στην Τούμπα: «Το περιμένω πώς και πώς. Δεν ξέρω αν θα παίξει μεγάλο ρόλο, μακάρι να είναι καλό».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κράτησε τον κορμό του: «Με χαροποιεί ότι επιστρέφουν όλοι σιγά σιγά. Είναι μια παρέα που άφησε το στίγμα της τα τελευταία χρόνια, που μπορεί να κάνει πολλά μέσα στο γήπεδο. Περιμένουμε να επιστρέψει και ο Βιτόλο, ενώ η παρέα αυξάνεται με τα νέα παιδιά και γίνεται ακόμη πιο δυνατή».

Για την προετοιμασία και το γεγονός ότι είναι πλέον από τους μεγαλύτερους ηλικιακά στην ομάδα: «Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ καλό, το να έχουμε πολλά νεαρά παιδιά, αλλά και την εμπειρία των μεγαλύτερων. Οι νέοι είναι αυτοί στους οποίους στηρίζονται οι ομάδες και αυτοί στους οποίους μπορούν να επενδύσουν οι ομάδες, γι' αυτό υπάρχουν και τα τμήματα υποδομής. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα δουλέψω με τα νέα παιδιά και με τον Λάζλο Μπόλονι».

Για την προσωπική του παρουσία: «Φυσικά χρειάζεται τύχη. Ακόμη και ο καλύτερος παίκτης, με τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, δε θα μπορέσει να είναι καλός, αν δεν έχει τύχη. Εγώ είχα κάποια προβλήματα τραυματισμού, κάποιες ατυχίες και ελπίζω φέτος τα πράγματα να είναι καλύτερα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν: «Και στις τρεις διοργανώσεις θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Η περσινή παρουσία αποτελεί οδηγό, αλλά φέτος θα θέλαμε να πανηγυρίσουμε και έναν τίτλο. Είμαστε ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά».

Για αν είναι πιο κοντά το Πρωτάθλημα ή το Κύπελλο: «Θεωρώ ότι το να επιτευχθεί ένας από τους δύο στόχους είναι εξίσου δύσκολο. Το Πρωτάθλημα έχει 30 αγώνες, ενώ στο Κύπελλο υπάρχουν τα νοκ άουτ παιχνίδια. Εύχομαι να πάρουμε έναν τίτλο, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, θα πρέπει να δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε».


Γκαρσία: «Τίτλο... αν μας αφήσουν»

«Να ευχαριστηθώ την τελευταία μου χρονιά στον ΠΑΟΚ», τόνισε ο Πάμπλο Γκαρσία σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λίγο μετά την επιστροφή του από την Ουρουγουάη όπου βρέθηκε για διακοπές. Παράλληλα ο έμπειρος μέσος έδειξε σίγουρος πως η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

«Νιώθω πολύ καλά μετά την επέμβασή στο γόνατο μου. Έκανα θεραπεία και στην Ουρουγουάη και ακολούθησα ειδικό πρόγραμμα για να είμαι έτοιμος. Πιστεύω ότι σε δέκα ημέρες το αργότερο θα είμαι έτοιμος να συμμετέχω κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας. Τις προηγούμενες πέντε ημέρες ακολούθησα χαλαρό τρέξιμο και είμαι σε καλή κατάσταση», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του και συνέχισε:

«Προσωπικά για μένα είναι η τελευταία μου χρονιά στον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσω να την ευχαριστηθώ. Ελπίζουμε όλοι μέσα στην ομάδα να κυλήσουν όλα ομαλά και να διεκδικήσουμε υψηλούς στόχους, ακόμη και τον τίτλο, χωρίς να έχουμε προβλήματα από εξωγενείς παράγοντες. Θέλω να ευχαριστηθώ την χρονιά που έρχεται με τον ΠΑΟΚ».

Κατέληξε απαντώντας γιατί είπε ότι αυτή που έρχεται θα είναι η τελευταία του χρονιά στον «Δικέφαλο»: «Δεν υπονοώ κάτι. Απλά έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, γι' αυτό το ανέφερα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Όσο με κρατάνε τα πόδια μου και είμαι καλά θα προσφέρω στον ΠΑΟΚ με όλες μου τις δυνάμεις».

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τη βρωμοδουλειά του Ισραήλ ανέλαβε ο ΓΑΠ και κανένας δεν το λέει: Έλληνες κομμάντο κατέλαβαν το πλοίο για τη Γάζα!!!

http://i.cdn.turner.com/cnn/2011/WORLD/meast/07/01/israel.gaza.flotilla/t1larg.flotilla.gaza.jpgΈλληνες κομμάντο του Λιμενικού κατέλαβαν πριν λίγο, μετά από προσπάθειες ωρών, το αμερικάνικο πλοίο "The Audacity of Hope" που σκόπευε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης!!! Οι κομμάντο του Λιμενικού ανέβηκαν στο πλοίο οπλισμένοι σαν αστακοί και με τη χρήση δακρθγόνων προσπαθούν να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους!!! Η απόλυτη ξεφτίλα για τον ΓΑΠ που έχει ρίξει τη μάσκα και δρα σαν μαριονέτα του διεθνούς κεφαλαίου-σιωνισμού ενώ δεν διαστάζει να δηλώνει ότι θα σταματήσει όλα τα πλοία που σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!!!

Περισσότερα στο cnn.com

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ προϊόντων μολυσμένα με E- Coli απ' τα Lidl στην Αν. Μακεδονία

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/4/4/4/328444/LIDL_LOGO.jpgΚατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της», τόνισε ο κ. Νυχάς.

Συγκεκριμένα πρόκειται: κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

Ελεύθερος ο Στρος Καν: Αίρεται η εγγύηση, όχι όμως και οι κατηγορίες σε βάρος του

http://www.epikairo.gr/images/stories/stefanos/stroskan.jpgΔικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε σήμερα να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας 32χρονης καμαριέρας από τη Γουινέα.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας δέχτηκε την πρόταση να επιστραφεί στον Στρος-Καν η εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει, ωστόσο οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, "η υπόθεση δεν κλείνει".

Το δικαστήριο ζήτησε επίσης να κρατηθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Στρος-Καν και όρισε την επόμενη ακρόαση της υπόθεσης για τις 18 Ιουλίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Στρος-Καν θεάθηκε να βγαίνει από το δικαστήριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

Αθώος απ' το αυτόφωρο ο 32χρονος που συνελήφθη με διαδικασίες εξπρές για το "απειλητικό" μήνυμα εναντίον του ΓΑΠ

http://www.athina984.gr/files/news-images/20092010%20gap.jpgΣτο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε 32χρονος, ο οποίος «ανέβασε» σε μπλογκ γνωστού ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου μήνυμα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη και ακολούθως κλιμάκιο της ίδια υπηρεσίας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέλαβε τον 32χρονο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

«Ήθελα μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσω την αγανάκτησή μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα δημιουργούνταν τέτοιο θέμα», είπε απολογούμενος στο δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη κακουργηματικής πράξης». Παραδέχθηκε δε κατά την απολογία του ότι το περιεχόμενο του σχολίου ήταν «υπερβολικό».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, συμβουλεύοντάς τον να έβγαινε στο δρόμο για να διαδηλώσει, αντί να γράφει τέτοιου είδους μηνύματα.

Το δικαστήριο, τελικά, τον έκρινε αθώο, κρίνοντας ότι δεν είχε σκοπό να προτρέψει κάποιον σε διάπραξη αδικήματος.

Ο Άκης τους κάρφωσε όλους και μας είπε ότι κι ο ΓΑΠ συμμετείχε στο ΚΥΣΕΑ... όχι ότι θα γίνει κάτι δηλ. αλλά μας λύθηκε η απορία

Ποτέ δεν έφτασαν στη Βουλή τα πρακτικά από τις περιβόητες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ που ανέθεσε τις συμβάσεις για τα υποβρύχια…είπε στην Βουλή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και κάλεσε τους τότε συμμετέχοντες υπουργούς να μιλήσουν και να πουν τι διημείφθη κατά τη διαδικασία της συζήτησης

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ρωτήστε τον Θ. Πάγκαλο, τον Γιώργο Παπανδρέου, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Δημήτρη Ρέππα και τον Μιχ. Χρυσοχοίδη να μιλήσουν…και να που τι έγινε …

Κανείς βέβαια από τους ανωτέρω δεν ήταν στην Βουλή, αλλά τουλάχιστον μάθαμε ποιοί μετείχαν…


http://www.antinews.gr/2011/07/01/110075

Μιχελάκης για τις φλυαρίες ΓΑΠ στους συντρόφους ΣοσιαΛΗΣΤΕΣ

«Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει αμετανόητος να συκοφαντεί τη χώρα στους ξένους ηγέτες. Μιλώντας στη Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δήλωσε ότι παρέλαβε ‘’χάος’’ από την προηγούμενη κυβέρνηση, τη διακυβέρνηση της οποίας χαρακτήρισε «ύβρη».

«Ύβρις» είναι η απαράδεκτη τακτική του κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει να διασύρει και να εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Έλληνες και τη χώρα στο εξωτερικό.

Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή, μιλούσε για ‘’Οικονομία στην εντατική’’, για ‘’διεφθαρμένη χώρα’’ και “Τιτανικό”. Έκανε μυστικές επαφές με τον κ. Στρος- Καν για προσφυγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και αρνήθηκε να λάβει οποιοδήποτε μέτρο μέχρι να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.

Ο κ. Παπανδρέου, με την τακτική του, πληγώνει τους Έλληνες πολίτες, την ώρα που δίνουν την πιο μεγάλη μάχη και κάνουν αιματηρές θυσίες. Βάζει την πολιτική του επιβίωση και εικόνα πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Όσο για τη λέξη «χάος» που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου, μήπως εννοεί:
-Τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα τα προηγούμενα 24ωρα;
-Τον οικονομικό μαρασμό και την κοινωνική αποσάθρωση;
-Τα spreads, που -επί των ημερών του- ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ;
-Τα λουκέτα σε ολόκληρη τη χώρα και τους χιλιάδες ανέργους;
-Την αδυσώπητη και άδικη φοροαφαίμαξη σε βάρος των ίδιων και των ίδιων πολιτών;

Τελικά, τα ίδια τα γεγονότα καταμαρτυρούν πόσο λίγη είναι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου…»

O Μπένυ κεντάει: Από ύφεση 3,9% (ανέβασε την πρόβλεψη ΠΑΠ για 3,5%) θα μας περάσει σε ανάπτυξη σε λίγους μήνες!! Είσαι θεός ρε!!! Στα λόγια...

http://sgial.pblogs.gr/files/52579-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%20%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82.JPGΟ τιτάνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Μπένυ δήλωσε στο Reuters [ε ρε χλίδα] την Παρασκευή ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί με ρυθμό 3,9% φέτος, πριν επιστρέψει με ταχυδακτυλουργικό τρόπο στην ανάπτυξη μέσα σε λίγους μήνες το 2012!!! Ουσιαστικά ο γίγαντας υπ. καρφώνει τον πρώην υπουργό Παπακωνσταντίνου που μιλούσε για ύφεση 3,5%.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Μπένυς είπε ότι ο φετινός στόχος είναι εφικτός και δεσμεύθηκε να κινηθεί γρήγορα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ξένο μέσο, o υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από την εμπροσθοβαρή καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

«Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, η ελπίδα και ο στόχος μας. Να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο κ. Μπένυς.

«Διότι χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους» συμπλήρωσε.

Ο Μπένυ είπε ότι με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης θα βοηθήσει την χώρα να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητά του είναι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

«Ο πρωθυπουργός και εγώ μπορούμε να συντονίσουμε το σύστημα με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε.

«Η εφαρμογή βεβαίως είναι δύσκολη και για αυτό δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα. Στη σύσκεψη που έκανα με το επιτελείο μου η οδηγία μου είναι ότι κάθε μέρα πρέπει να μετράει όσο μετράει ένας μήνας».

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Μπένυ προανήγγειλε την άμεση σύσταση του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας.

«Θα θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή το ταμείο για την ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον ποσοτικό στόχο που έχει τεθεί για φέτος και φυσικά για όλη την περίοδο μέχρι το 2015».

«Ο στόχος που έχουμε για το 2011 είναι βατός, διότι είναι ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση στοιχείων της περιουσίας του δημοσίου που δεν θέτει νομικά πολύπλοκα θέματα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντλήσει 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος και άλλα 10 δισ. ευρώ το 2012, με στόχο τα 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Στους 19 μήνες διακυβέρνησής της δεν πραγματοποιήθηκε καμία ιδιωτικοποίηση.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης με την κοινωνία και την αγορά στο εσωτερικό», είπε ο κ. Μπένυ.

«Η κυβέρνησή μας έχει αναλάβει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, αλλά είμαστε όλοι αποφασισμένοι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, ως νέος υπουργός Οικονομικών, να φέρω σε πέρας αυτό το έργο».

Τέλος, σύμφωνα με τον Μπένυ, η ανεργία αναμένεται να φτάσει στο 16%-17% φέτος...

Παραπέμπεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος... μένουν μόνο οι "καθαροί" στο ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhS_5apxjLPtNHhMB252loIC_a5XQYbDqE19PWjjHgHmqq8xwu_-sZIGWfjRav5W9AtAjSnCLSK3rGXKbjm875C3lvv1u-UejLDcBD6uoDdl6doByaZl447ADXdrhP7RWDZ0WXT3IStX_RY/s400/akis.jpgΟύτε 1 σύντροφος δεν είχε την τόλμη να σταθεί μέχρι τέλους δίπλα στον Άκη!!!

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας δεκτό το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συνολικά ψήφισαν 242 βουλευτές και στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα, 6 άκυρα και 4 λευκά. Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα, με τα οποία διώκεται ο κ. Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Την απελευθέρωση του Στρος Καν προτείνει ο ίδιος ο εισαγγελέας!!

Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης συμφωνεί να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ο Ντομινίκ Στρος-Καν, υποστηρίζει το τηλεοπτικό κανάλι Bloomberg. Ο Στρος Καν έφτασε νωρίτερα το απόγευμα (11 το πρωί, ώρα Νέας Υόρκης), συνοδευόμενος απ' τη γυναίκα του Αν Σενκλέρ, στο δικαστήριο του Μανχάταν που θα κρίνει εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή αν θα παραμείνουν οι κατηγορίες σε βάρος του.

Όπως γράψαμε και το πρωί, βουτηγμένη στην παρανομία φαίνεται ότι είναι η καμαριέρα που κατηγόρησε τον Στρος-Καν, για σεξουαλική επίθεση, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, που υποστηρίζουν πως το Δικαστήριο έχει σοβαρές ενδείξεις για να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των κατηγοριών της. «Ο εισαγγελέας συμφωνεί να απελευθερωθεί ο Στρος-Καν», ανέφερε το κανάλι βασιζόμενο σε δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg η εγγύηση που έχει καταβάλει θα επιστραφεί στον κατηγορούμενο. Επαφίεται πλέον στο δικαστή Μάικλ Όμπας να αποφασίσει εάν θα δεχτεί την πρόταση αυτή.

Χαλαρό Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ με 15% ανεργία κατατκαλόκαιρα εν μέσω τουρισμού... τα καλά ρεκόρ με 20άρια% από χειμώνα...

Description: Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έφθασε στην στην Ελλάδα στο 38,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2011.  Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έφθασε στην στην Ελλάδα στο 38,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Από πλευράς αύξησης της ανεργίας σε ετήσια βάση, η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία, λαμβανομένου υπόψη ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2010 η ανεργία ήταν στο 11%.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ εμφάνισαν η Ισπανία (20,9%), η Λιθουανία (16,3%) και η Λετονία (16,2%), ενώ τα μικρότερα ανήκουν στην Ολλανδία (4,2%), στην Αυστρία (4,2%) και στο Λουξεμβούργο (4,5%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 9.3%.

Τη μεγαλύτερη αυξητική τάση της ανεργίας σε ετήσια βάση εμφάνισαν μετά την Ελλάδα η Βουλγαρία (από 10,1% στο 11.2%), η Κύπρος (από 6,4% στο 7,4%) και η Σλοβενία (από 7,3% στο 8,3%), ενώ στον αντίποδα, με πτωτική την τάση της ανεργίας, βρίσκονται η Εσθονία (από 18,8% στο 13,8%), η Λετονία(από 19,9% στο 16,2%), η Γερμανία (από 7,2% στο 6%) και η Ουγγαρία(από 11,2% στο 10%).

Τέλος, η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έφθασε στην Ισπανία στο 44,4% και στην Ελλάδα στο 38,5%, έναντι 20,4% κατά μέσο όρο στην ΕΕ.

Η Ελληνική οικονομική κρίση - αιτίες και προοπτικές

Η παρούσα μεγάλη Ελληνική οικονομική κρίση έχει φανερώσει μια ισχυρή ιδεολογική διαμάχη που υπέβοσκε στην Ελληνική κοινωνία: τους κρατιστές και τους φιλελεύθερους. Πολλά φιλικά ιστολόγια τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πρώτο (αντιμνημονιακό) στρατόπεδο. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως είναι αδύνατον να συνεχίσουμε με το ίδιο μοντέλο οικονομίας.

Ακόμη και αν μας χάριζαν όλο το χρέος, σε πέντε χρόνια λόγω του ελλείμματος μας (30 δις!! ευρώ) θα βρισκόμασταν ακριβώς στην ίδια θέση. Χωρίς μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% η Χώρα μας δεν έχει μέλλον, η μάλλον το μέλλον της ομοιάζει με αυτό των Χωρών (Ουγγαρία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία) που ανένηψαν στην ελεύθερη οικονομία μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Ρωσία.

Τα προβλήματα που μας οδήγησαν ως εδώ είναι ο αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας (650.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε σύνολο 10.000.000!!!), το κρατικιστικό μοντέλο ανάπτυξης που έπνιξε την ιδιωτική πρωτοβουλία (π.χ. αγροτικές επιδοτήσεις, κρατικοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων), η γραφειοκρατία, η εκτεταμένη φοροδιαφυγή (πάνω από 40 δις ευρώ!!!), η διαφθορά του δημόσιου τομέα σε υψηλές βαθμίδες (πολεοδομία, εφορίες), τα χρέη τον οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, οι διεφθαρμένοι και κλέφτες Έλληνες πολιτικοί, η υπογεννητικότητα, ο κακώς πολιτευόμενος συνδικαλισμός ο οποίος παρασιτικά προπαγάνδιζε και υπερθεμάτιζε πάντα τα δικαιώματα μας αλλά ποτέ τις υποχρεώσεις μας, η γενικότερη κοινωνική αντίληψη για το κρατικοδίαιτο δημόσιο ως τόπος σίγουρης εργασίας και βολέματος, η σπατάλη στην φαρμακευτική δαπάνη που διπλασιάστηκε σε 4 χρόνια!!, η πτώση της Ελληνικής παραγωγής ακόμα και στα τρόφιμα, η ακατάσχετη παράνομη εισροή λαθρομεταναστών που αύξησαν κατακόρυφα το κόστος ζωής, την εγκληματικότητα και το παραεμπόριο, η πλήρης εξαθλίωση των ΑΕΙ με κύριους υπαίτιους τους καθηγητές που δεν είναι παραγωγικοί και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ενώπιον της απαξίωσης των ιδρυμάτων στα οποία εργάζονται, τα αριστερά κόμματα συλλήβδην, που ποτέ δεν παρουσίασαν λογικές οικονομικές και κοινωνικές προτάσεις αλλά πάντοτε λαΐκιζαν μέχρι αηδίας (ελάχιστος μισθός 1350 ευρώ, 100.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο!!! κτλ), προκλητικά προνόμια σε εργαζόμενους των ΔΕΚΟ κτλ.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες και κανείς να μην μπορεί να μου φέρει κάποια σοβαρή αντίρρηση. Το πρόβλημα είναι αυτό που περιέγραψα και ουσιαστικά καθιστά την οικονομία και την κοινωνία μας ελλειμματικές και μας οδηγούν σε σίγουρο χαμό. Σε περίπτωση μάλιστα που πτωχεύσουμε αυτοί που θα πληγούν περισσότερο είναι αυτοί που αντιτίθενται περισσότερο στο να μην αλλάξει τίποτε, αφού η χρεοκοπία πρώτα πλήττει όσους έχουν άμεση οικονομική συναλλαγή με το Δημόσιο. Η επιστροφή στην δραχμή ίσως να αποκαταστούσε το εκδοτικό προνόμιο, αλλά θα διπλασίαζε το δημόσιο χρέος αφού το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί δραστικά.

Η κυβέρνηση, μας επιβάλλει υψηλή φορολογία γιατί ακριβώς απέτυχε παταγωδώς να κάνει κάτι για όλα τα παραπάνω, έτσι τα ελλείμματα όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά διευρύνθηκαν. Κατά την γνώμη μου, από την καθημερινή μου επαγγελματική εμπειρία, στην εισπρακτική αποτυχία του Κράτους έχουν συντελέσει και οι εφοριακοί οι οποίοι κάνουν κάτι σαν λευκή απεργία λόγω των πρωτόγνωρων περικοπών που έχουν γίνει στις αποδοχές τους. Η κρατική περιουσία πωλείται αφού στο μεγαλύτερο μέρος της γεννάει ελλείμματα και είναι αντιπαραγωγική (παρά το γεγονός ότι δρα μονοπωλιακά). Η αποτυχία αυτή έχει προέλθει τόσο από τις κοινωνικές αντιστάσεις, όσο και από τις εσωκομματικές, αφού οι λύσεις που προτείνονται πλήττουν είτε τους κρατικοδίαιτους πελάτες-ψηφοφόρους του κόμματος αυτού, είτε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που χρηματοδοτούν και διαπλέκονται με το πολιτικό κατεστημένο. είναι φανερό πως όλο το πολιτικό σύστημα είναι εντελώς ανίκανο να δώσει λύση επειδή και τα προβλήματα είναι σύνθετα και μεγάλων διαστάσεων, αλλά και λόγω έλλειψης στοιχειωδών ικανοτήτων.

Είναι επίσης γεγονός ότι την Ελλάδα την έβλαψε η συμμετοχή στο ευρώ, καθώς το κοινό νόμισμα ευνόησε τις ισχυρές οικονομίες και εξαθλίωσε τις φτωχές. Όταν η Ελλάδα εντασσόταν στο Ευρώ, οι Έλληνες αξιωματούχοι έβγαζαν λόγους για "Ελληνική πρόκληση", "αύξηση της ανταγωνιστικότητας" και άλλα ηχηρά. Τίποτε από αυτά φυσικά δεν έγινε (σε όλο τον Νότο, όχι μόνο στην Ελλάδα) και έτσι ο πλούσιος Βορράς σώρευσε κέρδη και ο φτωχός Νότος χρέη.

Η ΛΥΣΗ

Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι το μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί και άνετα μάλιστα. Δυστυχώς όμως δεν επαρκεί γιατί δεν μας οδηγεί σε μόνιμη λύση καθώς η υπερφορολόγηση οδηγεί στην οικονομική ύφεση, στην ανεργία και σε ένα ανατροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και αστάθειας. έτσι ακόμη και τα έσοδα από την υπερφορολόγηση θα βαίνουν μειούμενα. Ακόμη και η μείωση του ελλείμματος που έχει επιτευχθεί ως τώρα δεν είναι απολύτως αληθινή αφού το κράτος δεν επιστρέφει τον ΦΠΑ ενώ κάνει δαπάνες προς τρίτους χωρίς να τις πληρώνει.
Η πολυπόθητη "Λύση" για τον κάθε Έλληνα είναι πλέον κάτι διαφορετικό. Άλλοι θέλουν να επανεπίβεβαιωθεί η μονιμότητα τους στο Δημόσιο, άλλοι να μην πληρώνουμε τόσους φόρους, άλλοι απλώς να σταματήσει αυτή η μαζική ψυχολογική παράκρουση που μας έχει πιάσει όλους. Προσωπικά πιστεύω πως η υπάρχουσα κυβέρνηση είναι εντελώς ανίκανη και δεν επιπλέον δεν πιστεύει την πολιτική που της έχει επιβληθεί από την Τρόικα. Η Τρόικα χειρίζεται το όλο θέμα εντελώς άκομψα και τεχνοκρατικά, δεν επιβάλλει τις πραγματικές αλλαγές και δέχεται οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων που τελικώς καταστρέφουν την ζήτηση και αυξάνουν την ύφεση, ενώ το πρόγραμμα της ως τώρα δεν κατάφερε να προβλέψει ιδιαιτερότητες της Ελληνικής οικονομίας που οδήγησαν σε πληθωρισμό, το όποιο άνοιγμα επαγγελμάτων δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα εκτός από το να μηδενίσει την άυλη αξία των αδειών σε πολλά από αυτά, ενώ σφοδρή κριτική έχει ασκηθεί και στην τακτική της τρόικας να ισοσκελίζει τον λογαριασμό αυξάνοντας τους φόρους και όχι κόβοντας από τις δαπάνες.

Η αντίδραση της κοινής γνώμης είναι σπασμωδική, καθώς η ενημέρωση της είναι ελλιπής και βασίζεται σε μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέμματα. Τα ΜΜΕ είτε είναι φιλοκυβερνητικά είτε λαϊκίζουν (βλέπε Αυτιά και Αλέξη Μητρόπουλο) και υπεραπλουστεύουν την κατάσταση. Μια καλή λύση για τους λαϊκιστές που ταλανίζουν τον δημόσιο διάλογο θα ήταν να υπάρχει ένας νόμος που να τους εξαναγκάζει πριν μιλήσουν δημόσια να δείξουν το εκκαθαριστικό με τα εισοδήματα τους και τους φόρους που πληρώνουν. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες πίεσης (συνδικαλιστές, ακροαριστεροί, ακροδεξιοί, αναρχικοί, "πανεπιστημιακοί", "αγανακτισμένοι", "Σπίθα" κτλ) μιλούν και κινούνται αποσπασματικά χωρίς σχέδιο η κάποια ξεκάθαρη θέση εκτός της άρνησης στα μέτρα και μάλλον αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, η μάλλον την φοβίζουν ακόμη περισσότερο για αυτό που έρχεται και έτσι αποτελούν κρίκο του προβλήματος.

Μια εύκολη λύση θα ήταν οι εταίροι του ευρώ να αλλάξουν το σύμφωνο σταθερότητας και να τυπώσουν ένα τρις ευρώ και να το μοιράσουν στις χώρες με χρηματοπιστωτικά προβλήματα (υπενθυμίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τυπώνουν 1 τρις $ τον μήνα). Αυτό ίσως μείωνε την αξία του ευρώ και θα δημιουργούσε πληθωρισμό, αλλά θα τόνωνε τις εξαγωγές προς τρίτες χώρες και θα εξασφάλιζε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον στην Ευρώπη για μια δεκαετία. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει.

Το σίγουρο είναι ότι πάνω από το 50% του Ελληνικού δημοσίου χρέους δεν θα αποπληρωθεί ποτέ. Και αυτό γιατί και αν ακόμη καταφέρναμε να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, το πλεόνασμα αυτών δεν θα μπορούσε ποτέ να καλύψει τον αυτοτροφοδοτούμενο ρυθμό αύξησης του Χρέους λόγω των υψηλών επιτοκίων που μας δανείζει η Τρόικα. Όλοι το γνωρίζουν αυτό ασχέτως αν προσποιούνται τους υπεραισιόδοξους. Η λογική της Ε.Ε. και της Γερμανίας δεν είναι να πάρει πίσω τα δανεικά, αλλά να μην χάσει άλλα. Όταν ο Ελληνικός προϋπολογισμός θα έχει ισοσκελιστεί η ΕΚΤ και οι εταίροι μας θα επωμιστούν όσο χρέος θα έχει μείνει απλήρωτο ως τότε αφού στο μεσοδιάστημα θα έχουμε πουλήσει από δημόσια περιουσία οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί.

Κατά τα άλλα ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Ι. Β. Δ.

Πηγές - Βοηθήματα
Πάνος Καζάκος, Μετά το "μνημόνιο" (Οικονομική πολιτική στην Ελλάδα υπό Διεθνή έλεγχο)

Οι πεχλιβάνηδες του Σοχού

http://www.agelioforos.gr/files/ouzounidis/sohos_eleytheri_pali.jpgΗ παραδοσιακή ελεύθερη πάλη, των «πεχλιβάνηδων» είναι το πιο δημοφιλές έθιμο του φημισμένου πανηγυριού του Σοχού Λαγκαδά, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Οι τριήμερες εκδηλώσεις, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων, ολοκληρώνονται απόψε, με αγώνες ανάμεσα σε παραδοσιακούς παλαιστές, από την Ελλάδα, την Τουρκία και χώρες των Βαλκανίων.

Η παράδοση των πεχλιβάνηδων επιβάλλει στους αθλητές να αγωνίζονται με ειδικό δερμάτινο παντελόνι (κισπέτ), αλειμμένοι σε όλο το σώμα με λάδι και χωρίς παπούτσια.

«Εμείς γυμναζόμαστε από μικρά παιδιά και παίρνουμε μέρος κάθε χρόνο. Είναι ωραίο να συναγωνίζεσαι με αθλητές από άλλες χώρες και να νοιώθεις ότι αυτή η ωραία παράδοση συνεχίζεται, βασισμένη στο σεβασμό του αντιπάλου, στην άμιλλα, στον ευγενή συναγωνισμό» λέει ο «πεχλιβάνης» κάτοικος Σοχού, Αναστάσιος Κατσούφης.

Οι παλαιστές με την έναρξη των αγώνων μπαίνουν χορεύοντας στο γήπεδο. Οι ζουρνάδες και τα νταούλια δίνουν το ρυθμό και δημιουργούν διονυσιακή ατμόσφαιρα. Τα «κισπέτια» είναι το μόνο μέρος που ευνοεί, κάπως, τις λαβές, αφού τα κορμιά των παλαιστών είναι αλειμμένα με λάδι. Οι αθλητές χωρίζονται σε ζευγάρια και παλεύουν επάνω στο γρασίδι του γηπέδου.

Μέσα στο γήπεδο υπάρχουν δύο κριτές, στους οποίους επιδεικνύεται απόλυτος σεβασμός. Νικητής αναδεικνύεται όποιος καταφέρει να ακουμπήσει τον αντίπαλο με την πλάτη στο έδαφος. Όμως, αν αυτό δεν επιτευχθεί μέσα στα τριάντα λεπτά του αγώνα, τότε νικητής αναδεικνύεται ο αθλητής που θα καταφέρει, δύο φορές να καθίσει τον αντίπαλο του στα γόνατα, συγκεντρώνοντας έτσι δύο πόντους.

Κυρίαρχος στόχος είναι η επίδειξη της τεχνικής, η επιδεξιότητα, ο έξυπνος χειρισμός που θα φέρει τον αντίπαλο με την πλάτη στο γρασίδι. Η ιδιαίτερη αυτή πάλη απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, ρυθμό και εκπαίδευση και προϋποθέτει αγάπη για την παράδοση. Απαγορεύονται, οι επικίνδυνες λαβές στο λαιμό, τα χτυπήματα και ορισμένες κινήσεις, που εγκυμονούν κινδύνους για τους αθλητές.

«Είναι μια αρχαία παράδοση που αναβιώνει κάθε χρόνο στο Σοχό, μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και δίνει μια διαφορετική νότα και πολλά μηνύματα, ιδιαίτερα χρήσιμα στη σημερινή εποχή» επισημαίνει ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης.

Η πατροπαράδοτη πάλη αυτού του είδους έλκει τις ρίζες της από την αρχαιότητα. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να προέρχεται από την περσική παράδοση. Οι παλαιστές ονομάζονται πεχλιβάνηδες από την περσική λέξη pehlev?n, που σημαίνει «ήρωας» ή «πρωταθλητής». Τα χειροποίητα, δερμάτινα παντελόνια πάλης κατασκευάζονται από δέρματα ζώων, όπως μοσχαριού, βουβαλιών, ή κατσικιού, βάρους έως και δέκα κιλών.

Το άθλημα αυτό είναι γνωστό και εξαιρετικά δημοφιλές στη λαϊκή παράδοση των Βαλκανίων, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Οι κάτοικοι του Σοχού επαίρονται ότι η δική τους παλαιστική διοργάνωση «είναι από τις πιο παλιές, τις πιο δίκαιες».

«Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του είδους, μετά από εκείνη της Αδριανούπολης. Υπάρχουν τριάντα κριτές, οι οποίοι παρακολουθούν τους αγώνες και δεν χαρίζονται σε κανένα. Εδώ, μετράει η αξία, όχι η εθνικότητα. Αγαπούμε την πάλη και την παράδοση και επιβραβεύουμε την τεχνική και την επιδεξιότητα» λέει ο κοινοτάρχης Σοχού, Θανάσης Λέτσιος.

Στα παλαιότερα χρόνια, το έπαθλο ήταν ένα δαμάλι, ή ένας τράγος, αφιερωμένος στο λαϊκοθρησκευτικό πανηγύρι των δώδεκα Αποστόλων. Μετά την διοργάνωση των αγώνων γινόταν το «κουρμπάνι» δηλαδή, η διανομή φαγητού σε όλους τους συμμετέχοντες, που μαγειρευόταν σε μεγάλα καζάνια. Ο κ. Λέτσιος αφηγείται ότι κατά το μεσοπόλεμο «ένας αθλητής από τον κάμπο των Σερρών κατάφερνε να στέφεται επί χρόνια πρωταθλητής και επέστρεφε στο χωριό του με τα πόδια, μεταφέροντας στην πλάτη του το έπαθλο, δηλαδή το ζώο που αφιέρωναν». Άλλη μία ιστορία αναφέρεται στη συμμετοχή ενός Έλληνα πεχλιβάνη, που αν και στρατιώτης στον ελληνοτουρκικό πόλεμο, αποφάσισε να συμμετάσχει σε τοπικό τουρκικό πανηγύρι και να παλέψει με Τούρκους παλαιστές.

«Συμμετείχε κανονικά, ενώ βρισκόμασταν σε πόλεμο, κανείς δεν τον πείραξε, όλοι αναγνώρισαν την παλικαριά του και τον τίμησαν και έφυγε με το αφιερωμένο ζώο» προσθέτει ο κ. Λέτσιος.

Στις μέρες μας, τα έπαθλα είναι χρηματικά, αλλά οι κάτοικοι εξακολουθούν να αφιερώνουν συμβολικά ζώα στη γιορτή και γενικώς συμμετέχουν και ενισχύουν και με δικές τους εισφορές το πανηγύρι.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης διεξάγονται και άλλα αθλήματα. «Γίνονται αγώνες δρόμου, σκοποβολής, ομαδικά αθλήματα, διελκυστίνδα και ο καθένας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή. Άλλωστε, στόχος είναι η ίδια η συμμετοχή στο άθλημα», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Σοχού, Απόστολος Μισχόπουλος.

Το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις παραδόσεις που αναβιώνουν στο Σοχό, ενώ η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας, αφού πολλοί είναι και οι επισκέπτες από γειτονικές χώρες. Την διοργάνωση αναλαμβάνει κάθε χρόνο ειδική οργανωτική επιτροπή, που αποτελείται από κατοίκους του Σοχού, ενώ ο δήμος Λαγκαδά συμβάλλει με τις χορηγίες και τις παράλληλες εκδηλώσεις. Οι παλαιστές φτάνουν τους εκατό, ενώ οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τους δεκαπέντε χιλιάδες.

Απόψε, η διοργάνωση θα κλείσει με τους τελικούς αγώνες παραδοσιακής πάλης ανδρών και θα γίνει η απονομή επάθλων στους νικητές. Φέτος, η οργανωτική επιτροπή θα βραβεύσει δύο από τους πιο σημαντικούς παλαιστές για την προσφορά τους στο άθλημα. Τον Γιώργο Δερμιτζάκη, προπονητή πάλης και πρωταθλητή Ελλάδας επί σειρά ετών και τον Τούρκο παλαιστή, Χουσείν Τσουκάλ, τρεις φορές νικητή, κάτοχο «χρυσής ζώνης» στους αγώνες παραδοσιακής πάλης στην Αδριανούπολη.

Οι δύο παλαιστές είχαν αναμετρηθεί το 1987, σε μία ιστορική για το είδος αυτής της πάλης αναμέτρηση. Η δική τους αναμέτρηση συζητιόταν για πολλά χρόνια και ενέπνευσε αρκετούς νεολαίους να προσχωρήσουν στο άθλημα. Απόψε θα βραβευτούν, σε ανάμνηση εκείνης της συμμετοχής, που έγραψε τη δική της ιστορία στους αγώνες των πεχλιβάνηδων.

Άγιος μας έσωσε...

Φαντάζεστε τι κινδυνέψαμε να πάθουμε;!!!
Δείτε:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Σόιμπλε: "Πρέπει να σπάσουμε το ολιγοπώλιο των οίκων αξιολόγησης"

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι πρέπει "να σπάσουμε το ολιγοπώλιο των οίκων αξιολόγησης" και "να περιορίσουμε την επιρροή τους", την επομένη μιας υποβάθμισης από τον οίκο Moody's της αξιολόγησης του χρέους της Πορτογαλίας.

"Δεν καταλαβαίνω τι βρίσκεται πίσω απ' αυτή την αξιολόγηση", δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με τη γνώμη αυτή της Moody's, προσθέτοντας ότι "τον εξέπληξε όπως και όλους τους άλλους".

Ο κόσμος των οίκων αξιολόγησης κυριαρχείται από ένα ολιγοπώλιο: τους Moody's, Standard and Poor's και Fitch, οι απόψεις των οποίων υπαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο επικεφαλής του οίκου Standard and Poor's στη Γερμανία, ο Τόρστεν Χίνρικς, επιχείρησε σήμερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, να υπερασπιστεί τις αξιολογήσεις λέγοντας: "Υπάρχουν περίπου εκατό οίκοι αξιολόγησης στον κόσμο. Η σημασία των τριών μεγάλων απορρέει από την ακρίβεια των αξιολογήσεών τους στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών".

Νεος αποκαλυπτικός διάλογος με πολιτικές προεκτάσεις από το κύκλωμα των στημένων

Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως της επικαιρότητας από το κύκλωμα των στημένων αγώνων που απ' ότι φαίνεται "έστηνε" και άλλα πράγματα εκτός από αγώνες!!! Διάλογος ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων όπως καταγράφηκε τα ξημερώματα 17.6.2011:

Μ: Ρε Γιώργο, δεν ήθελα να σου στείλω μήνυμα αυτή τη φορά, ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο να σου πω καλή επιτυχία.
Γ: Καλά κάνατε, είχαμε έκτακτη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κυρία Αγκέλα. Τώρα τελειώσαμε.
Μ: Λοιπόν, Γιώργο, ένα θα σου πω αγόρι μου, ξέχασε ότι έχει γίνει την προηγούμενη μέρα, ξέχασε αν σε έχει στεναχωρήσει κανένας πρώην συμφοιτητής σου στο Χάρβαρντ και τέτοια. Παίξε για πάρτη σου σήμερα. Μ’ ακούς;
Γ: Σας ακούω, κυρία Αγκέλα.
Μ: Κυβέρνησε για σένα αγόρι μου, κυβέρνησε για πάρτη σου. Μην σκέφτεσαι το προηγούμενο φιάσκο.
Γ: Ναι, ναι έτσι είναι, έχω και το … γιατί προχθές δε πήρα τη Συναίνεση που μου είχατε πει σε επίπεδο αντιπολίτευσης αφού διαφώνησε η οικογένειά μου και θα τη πάρω σήμερα σε επίπεδο κόμματος. Έχω σχεδόν τη μισή Συναίνεση πάνω από το φακελάκι.
Μ: Κυβέρνησε για σένα αγόρι μου, μη κυβερνάς για κανένανε. Χωρίς κανένα άγχος και μη σκέφτεσαι τίποτα.
Γ: Τι γράφανε οι εφημερίδες, τι γράφανε γιατί δεν διάβασα;
Μ: Τίποτα, τι να γράψουν οι εφημερίδες; Γράψτους στα αρχ… σου. Δείξε σήμερα τα αρχ… σου και να τους τελειώνεις επί τόπου.
Γ: Θα παίξω καλά, ναι.
Μ: Πάρτον πάνω σου τον ανασχηματισμό σήμερα, εντάξει;
Γ: Έγινε, κυρία Αγκέλα.
Μ: Καλή επιτυχία, Γιώργαρε.

Πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που τους διαβάζουν;

Εξαφανίστηκαν οι αναρχικοί απ' τα Γιάννενα... ρε μπας και κατέβηκαν Αθήνα;

Στη φωτό βλέπετε τους “αγανακτισμένους” στα Γιάννενα τις τελευταίες μέρες. Αν κοιτάξετε καλά θα δείτε μάλιστα ότι οι λίγοι που είναι, είναι καθώς πρέπει άνθρωποι (δηλ. όχι αναρχικοί). Από αναρχικούς μαζεύτηκαν προχθές το πρωί γύρω στα 30 άτομα πίσω από την Περιφέρεια Ηπείρου στο κέντρο της πόλης (πρώην Νομαρχία) οι οποίοι φαίνονταν απλά αριστεροί νέοι κτός από τους κλασικούς 5-6 με μαλλί και μούσι και καδρόνια με ερυθρομαυρες σημαίες. Μάλιστα είχαν και τους καφέδες και τα τσιπουράκια τους.

Χθες μαζεύτηκαν όλοι αυτοί, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το κακό συναπάντημα στην κεντρική πλατεία, όχι πάνω από 350-400 άτομα συνολικά, και πάλι οι περισσότεροι δεν έμοιαζαν να είναι ικανοί για ζημιές.

Η αστυνομία (10 άτομα) τους ακολουθούσε γελώντας, όπως γελούσε και ο κόσμος που περνούσε τριγύρω!!!

Συμπέρασμα (όπου και θέλω να καταλήξω): εξαφανισμένοι οι αναρχικοί στα Γιάννενα. Κι ενώ άλλες φορές, μέχρι και την τελευταία εβδομάδα, έκαναν ζημιές κι επιδρομές στην Νομαρχία, την Τρίτη “του Μεσοπρόθεσμου” ήταν όλοι εξαφανισμένοι (φωτό). Βέβαια, μαζεύτηκαν κάποια στιγμή καμια 20αριά μπροστά από την Νομαρχία κι έπαιζαν μουσική με τενεκέδες από λάδι... αλλά ακίνδυνοι

Μήπως, λέω, μήπως, πήραν σήμα και πήγαν στην Αθήνα να τα σπάσουν;...

Μ.Δ.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τι θα γίνει στον κόσμο αν η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών (default)

Πριν λίγες μέρες το CNBC παρουσίασε ένα slide show, δείχνοντας τι μπορεί να γίνει αν δούμε ένα ελληνικό πιστωτικό γεγονός. Θα ήθελα σήμερα να σχολιάσω αυτά τα σημεία ένα - ένα. Έχουμε και λέμε...

Κρατικοποιούνται οι ελληνικές τράπεζες

Πράγματι, το πρώτο πράγμα που θα γίνει θα είναι αυτό. Μάλιστα, εγώ λέω να γίνει πριν το γεγονός για λόγους ασφαλείας. Δείτε το άρθρο: Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό αδιέξοδο.

Ταράζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Πράγματι θα ταραχτούν λίγο, αλλά πέραν από ένα μικρό ταρακούνημα δεν θα πάθουν τίποτα άλλο, ή τουλάχιστον κάτι που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τις ευρωπαϊκές νομισματικές αρχές. Τόσο οι τράπεζες όσο και η αγορά στο σύνολο είναι προετοιμασμένοι για ένα ελληνικό πιστωτικό γεγονός και δεν θα πιαστεί κανένας στον ύπνο.

Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τα CDS’s

Πράγματι κάποιος θα πληρώσει τη λυπητερή, αλλά αυτό θα έπρεπε να το έχει σκεφτεί αυτός ο κάποιος πριν αναλάβει το ανάλογο ρίσκο. Όποιος βασίζεται στην ικανότητα της Ελλάδος να αποπληρώσει τις τωρινές της υποχρεώσεις, έτσι ώστε αυτοί οι κάποιοι να μην πληρώσουν τη λυπητερή, πλανώνται. Σε κάθε περίπτωση, τα ποσά τα οποία θα πληρωθούν δεν είναι πολλά και δεν θα πτωχεύσει κανένας. Αλλά ακόμα και αν πτώχευε κάποιος, αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μας.

Παγκόσμια πιστωτική συρρίκνωση

Τίποτα δεν θα γίνει. Επί Lehman Brothers η ζημιά ήταν μεγάλη διότι η αγορά δεν είχε προετοιμαστεί και όλα έγιναν εν ριπή οφθαλμού. Στην περίπτωση της Ελλάδος, όχι μόνο δεν θα ξαφνιαστεί η αγορά, αλλά έχει λάβει και όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αυτοί που λένε τα περί του αντιθέτου, δεν ξέρουν πως λειτουργούν οι αγορές.

Οι αγορές κεφαλαίου τύπου money markets θα βρεθούν σε δεινή θέση

Και εδώ πράγματι θα έχουμε ταρακουνήματα, αλλά για τους ίδιους λόγους που περιέγραψα πιο πάνω, δεν θα γίνει κατακλυσμός (να μην πω δεν θα γίνει απολύτως τίποτα). Βέβαια αν κάποιοι έχουν πάρει θέσεις σε Ευρωπαϊκό κρατικό χρέος, με σκοπό να πάρουν μερικές παραπάνω μονάδες βάσης απόδοση, ε, αυτό είναι άλλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι ενδείξεις που εγώ έχω είναι ότι δεν θα γίνει σχεδόν τίποτα.

Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ίσως κάνουν το ίδιο

Για την Πορτογαλία δεν ξέρω, αλλά η Ιρλανδία δεν έχει κανένα λόγο να μην κάνει το ίδιο. Μάλιστα τολμώ να πω ότι, το default οι Ιρλανδοί ίσως το κάνουν και πριν από εμάς! Σε κάθε περίπτωση ούτε αυτό θα προκαλέσει καταστροφή. Αλλά ακόμα και αν οι επιπτώσεις είναι χειρότερες από ό,τι φαντάζομαι, είναι κάτι που πρέπει να γίνει διότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Η ΕΚΤ εισέρχεται σε κρίση

Και βέβαια θα έχει κρίση. Αν κάνει κούρεμα η Ελλάδα και η Ιρλανδία, τότε το πιο πιθανό είναι η ΕΚΤ να βρεθεί με αρνητικά ίδια κεφάλαια. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην το κάνουμε. Η ΕΚΤ θα βρει τρόπο να επιβιώσει.

Πολιτική κρίση στην Γερμανία

Νομίζω το αντίθετο θα γίνει. Αν έχουμε κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να δώσουν άλλα λεφτά στην Ελλάδα. Νομίζω ότι θα έχει θετικές επιδράσεις στη Γερμανία, ειδικά αν η Γερμανική κυβέρνηση είναι θετική απέναντι σε ένα τέτοιο γεγονός.

Κλονίζεται η εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών

Μπορεί πράγματι να γίνει αυτό, αλλά θα είναι βραχυπρόθεσμο και δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση, οι Αμερικανοί καταναλωτές έχουν υπέρ αρκετούς λόγους να είναι επιφυλακτικοί και δεν χρειάζεται ένα ελληνικό πιστωτικό γεγονός για να ενεργοποιηθεί το ένστικτο της οικονομικής τους αυτοπροστασίας. Ας αφήσουμε στην άκρη το ότι οι μισοί δεν ξέρουν καν που πέφτει η Ελλάδα.

Οι πολιτικοί λένε μη πανικοβάλλεστε

Καλά, αυτό το λένε και τώρα. Ακόμα και την ύστατη ώρα, όπου τίποτα από όσα λένε δεν έχει κανένα νόημα, εξακολουθούν και λένε τα ίδια και απαρνιούνται την πραγματικότητα. Δεν περιμένω τίποτα καλύτερο και μετά από ένα τέτοιο γεγονός.

Θα αναβιώσει ο προστατευτισμός

Δεν νομίζω. Η παγκόσμια οικονομία είναι πιο δεμένη μεταξύ της παρά ποτέ. Δεν νομίζω να δούμε τον προστατευτισμό του παρελθόντος ό,τι και να γίνει. Αν μη τι άλλο, αυτό ήταν το συμπέρασμα των defaults των ασιατικών οικονομιών στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 αλλά και με την κρίση της Νότιας Αμερικής πριν από αυτό. Παντελώς αβάσιμοι αυτοί οι φόβοι.

Η ανάπτυξη της Κίνας μειώνεται κατακόρυφα

Ναι αυτό πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει. Αλλά εκτιμώ ότι η Ελλάδα δεν θα είναι η πραγματική αίτια. Θα μπορούσαμε να δούμε απότομη μείωση της ανάπτυξης στην Κίνα για πάρα πολλούς λόγους. Υπάρχουν όρια στο πόση cyber ανάπτυξη μπορεί να έχει κανείς λόγω πιστωτικής επέκτασης. Ιδίως δε, αν τα περί των προβληματικών δανείων που διαβάζουμε (50% NPL) έχουν κάποια βάση. Ρωτήστε του Ιάπωνες αν δεν με πιστεύετε!

Το όριο χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ τερματίζεται

Ακόμα δεν το έχουν ξεπεράσει αυτό;; Έχω χάσει επεισόδια.

Ο ήλιος επίσης θα ανατείλει

Αν το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να ταρακουνηθεί λίγο η αγορά money market, τότε με το συμπάθιο αλλά μάλλον δεν αξίζει καν τον κόπο να το συζητάμε.

Πέραν αυτού, οι μόνοι που κάνουν λόγο για καταστροφές είναι οι πολιτικοί και όχι οι οικονομολόγοι και όχι οι εμπλεκόμενοι της αγοράς. Η τρομοκρατία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας είναι ολοκληρωτική.

Ένα ελληνικό πιστωτικό γεγονός δεν είναι ούτε το τέλος του κόσμου και ούτε το τέλος της Ελλάδος. Θα βρούμε και πάλι τον βηματισμό μας, αρκεί να βρούμε καινούργια πολιτικά πρόσωπα που θα αλλάξουν το σύστημα προετοιμάζοντας την χώρα μας για την επόμενη γενιά.

Πάντως άσχετα του τι θα γίνει (διότι θα το δούμε όταν το δούμε), αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο ήλιος πράγματι θα ανατείλει από την ανατολή και η μέρα θα συνεχίσει να έχει 24 ώρες.

Γιώργος Καισάριος

Δανία: Από την Τρίτη αρχίζουν ξανά οι τελωνειακοί έλεγχοι στα σύνορα της χώρας

http://www.spiegel.de/images/image-213700-panoV9free-rwph.jpgΗ Δανία πρόκειται να αρχίσει ξανά τους τελωνειακούς ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία και τη Σουηδία την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός αρμόδιος για φορολογικά θέματα Πέτερ Κρίστενσεν αφού το κοινοβούλιο έδωσε σήμερα το πράσινο φως.

Από την Τρίτη η Δανία θα αναπτύξει αρχικά 30 τελωνειακούς για να διενεργούν ελέγχους σε μεθοριακά φυλάκια, είπε ο Κρίστενσεν.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των ταξιδιωτών δεν θα προσέξουν τίποτε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δε θα υπάρξουν «κυκλοφοριακά προβλήματα ή άλλα εμπόδια» για τους ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στη Δανία.

Οι θερινές διακοπές αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα σε πολλά γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια του βορρά.

Η βουλή της Κοπεγχάγης ενέκρινε σήμερα τις προτάσεις που έκανε η κυβέρνηση μειοψηφίας και ερμηνεύθηκαν ως χειρονομία προς το δεξιό Λαϊκό Κόμμα.

Νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης που επεδίωκε να ανατρέψει την απόφαση για την επιβολή των συνοριακών ελέγχων καταψηφίστηκε με 55 ψήφους κατά έναντι 50 υπέρ.

Η Κοπεγχάγη λέει ότι οι τελωνειακοί έλεγχοι έχουν στόχο να μειώσουν τη διασυνοριακή εγκληματικότητα κι επιμένει ότι δεν παραβιάζουν τη συμφωνία που διέπει το χώρο Σένγκεν.

Η Γερμανία επέκρινε την απόφασή της και η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε ότι ενδέχεται η επιβολή των νέων ελέγχων να αντιτίθεται στην ελεύθερη διακίνηση προσώπων που αποτελεί βασική προϋπόθεση της συνθήκης Σένγκεν.

Η επιτροπή οικονομικών της βουλής της Δανίας πρόκειται να εγκρίνει τις πρόσθετες δαπάνες που αναμένεται να δημιουργήσει η επανέναρξη των ελέγχων σε μια χωριστή ψηφοφορία την αργότερα σήμερα.

Με τόσα «δωρεάν» δακρυγόνα που να περισσέψουν λεφτά για δωρεάν Παιδεία – Υγεία και Κοινωνικές Παροχές!!!

http://pernongrata.files.wordpress.com/2010/07/ceb4ceb1cebacf81cf85ceb3cebfcebdceb1.jpgΗ ισχνή και «παραπαίουσα» κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε μέσω «δακρυγόνων» και κοινωνικής κατακραυγής το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα της σκληρής λιτότητας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Ψηφίστηκε χθες 29/6/2011 από την ισχνή και παραπαίουσα κυβερνητική κυβερνητική πλειοψηφία το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα που προσθέτει νέα δεινά και σκληρή λιτότητα στον ελληνικό λαό και τον οδηγεί στην υποβάθμιση της ζωής του και στην εξαθλίωση.

H συνέχεια στο dakepe.gr

Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΛΗ

http://apasxolisi.files.wordpress.com/2008/04/_38722585_euros300.jpg?w=600Καταρχάς ειμαι υπέρ της ανωνυμίας και της ελευθερίας λόγου των μπλογκ. Αυτο το ξεκαθαρίζω και το εννοώ. Μόνο έτσι έχουμε αδέσμευτη δημοσιογραφία, ανεξάρτητη και πραγματικά απο καθημερινούς ανθρώπους, ενώ βλέπουμε οτι εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα και όλες οι τάσεις.

Παρόλαυτά κάπου πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο. Πολλές φορές βλέπουμε μπλόγκ να αναδημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις, να στοχοποιούν άτομα, να εκβιάζουν άλλα ή να προσπαθούν να προσπορίσουν οικονομικό όφελος. Μερικοί δε το έχουν παραεξεφτελίσει βγάζοντας όλα τα απωθημένα τους και ξερνώντας χολή και ψεύδη κατά ατόμων.

Συγκεκριμένα μιλάω για γνωστό δημοσιογράφο (ο οποίος μάλιστα γράφει επώνυμα στο μπλογκ, και γνωστό "μπράβο", κάθως έχει σηλληφθεί γιατι έβγαλε πιστόλι σε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, για προταιρεότητα στον δρόμο αλλά και παλαιότερα σε πολίτη). Το συγκεκριμένο μπλογκ, το οποίο βγαζει εγκλήματα στον αέρα, τακτικά εκθειάζει συγκεκριμένους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που του πετάνε κανα ξεροκόκκαλο ενώ εξυβρίζει χυδαίως όσους δεν του "κάθονται".

Επανηλλημένως έχει βάλει ανώτερους αξιωματικούς στο μάτι όπως πρόσφατα ο κ.Σαλαμούρας, επειδή έκανε το "λάθος" να συμπεριλάβει συνομιλίες του με κατηγορουμένους σε δικογραφία ή ο κ.Κοκκαλάκης που δεν του δίνει αποκλειστικά νέα όπως έκανε άλλος "τζέντλεμαν" (χαχαχα) ή κάποιος που κατέληξε στο τέλος της καρίερας του να κάνει μεταγωγές.

Τι θίγεται ο συγκεκριμένος κύριος άραγε εφόσον ο ίδιος δηλώνει θαυμαστής των εγκληματιών, ενώ δεν παρέλειψε να πάρει και τον κ.απόστολο Πετράκη , απαγωγέα του Παναγόπουλου, χτες τηλέφωνο για την ονομαστική του εορτη, τον οποίο παρουσιάζει και φιλάνθρωπο?

Άλλωστε τις μεθόδους τους αντιγράφει άψογα, κυκλοφορόντας ζωσμένος με κουμπούρια, τάχαμου για την προστασία του τα οποία επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Αγαπητέ κύριε σταματήστε να βρίζετε τους συναδέλφους σας και όσους δεν σας κάνουν τα χατήρια, και ανεβάστε λίγο το επίπεδο του μπλόγκ σας, για να μή χρειάζεται να βάζετε συνεχώς αναρτήσεις με γυμνές για να ανεβάζετε τους δείκτες επισκεψιμότητας...φιλικά, ένας συνάδελφος.

Δ.Δ.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ένα χρόνο πριν

Στα 120 δισ. ευρώ του σχεδίου επενδύει ο κ. Γ. Παπανδρέου

30/04/2010
Tων Κωνσταντινου Zουλα – Βασιλη Nεδου

Ως μοναδική και επιβεβλημένη λύση για την έξοδο της χώρας από το σημερινό πρωτόγνωρο πρόβλημα που αντιμετωπίζει περιέγραψε χθες ο πρωθυπουργός τα άκρως επαχθή μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Αυτή άλλωστε θα είναι και η κεντρική γραμμή επικοινωνιακής «αμύνης» της κυβέρνησης. Οτι δηλαδή τα 120 δισ. ευρώ που αναμένεται να εισρεύσουν την προσεχή τριετία στη χώρα από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. διασφαλίζουν πλήρως την Ελλάδα από τη δανειακή εξάρτηση που έχει σήμερα έναντι των απρόβλεπτων αγορών, καθώς της δίνεται ο αναγκαίος χρόνος για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει εγκλωβισθεί, ενώ εάν τα προβλεπόμενα μέτρα εφαρμοστούν δεν θα απαιτηθούν νέα.

Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε εξ αρχής κατανόηση, χωρίς να αρνείται τη σκληρότητα των μέτρων που τους περιέγραψε και εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν την Κυριακή, καθώς η αυριανή ημέρα ευλόγως αποκλείστηκε, καθώς συμπίπτει με την εργατική Πρωτομαγιά. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, άλλωστε, οι σχετικές ανακοινώσεις θα κατατεθούν και ως νόμος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου τάχιστα να «περάσει» από τη Bουλή. Οπως διευκρίνιζαν χθες συνεργάτες του πρωθυπουργού για την υπερψήφισή του δεν θα απαιτείται παρά η απλή πλειοψηφία των 151 της κυβερνητικής παράταξης. Διέψευδαν έτσι τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν πίεζε για την υπερψήφιση των μέτρων από τα 3/5 της Βουλής, προκειμένου να απολαμβάνουν αυξημένης νομιμοποίησης.

Στη συνάντησή τους με τον κ. Παπανδρέου, οι εκπρόσωποι των φορέων άκουσαν με μεγάλη προσοχή το προσκλητήριο «εθνικής συστράτευσης» στο οποίο ευθέως τους κάλεσε ο πρωθυπουργός. Κατά πληροφορίες μάλιστα ο κ. Παπανδρέου φέρεται να υπονόησε ότι οι τεχνοκράτες της Ε. Ε. και του ΔΝΤ ασκούν αφόρητες πιέσεις στην κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες όπως και να εξήγησε ότι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης ήταν εξ αρχής πολύ περιορισμένα.

Η έκκληση του πρωθυπουργού εισακούσθηκε, αν κρίνει κανείς από τις ήπιες δηλώσεις που ακολούθησαν. Με την εξαίρεση του γενικού γραμματέα της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλιόπουλου ο οποίος μίλησε για «τελειωμένη συμφωνία που έρχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων», όλοι οι άλλοι μετέχοντες απέφυγαν να δυναμιτίσουν το κλίμα. Ακόμη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος μίλησε για «προσπάθεια με τους αγώνες μας να μπορέσουμε να περιορίσουμε την έκταση αυτής της επίθεσης», έχοντας προηγουμένως αναγνωρίσει τη συγκυρία ως «την πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας». Σημειώνεται, πάντως, ότι τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ όσο και ο ομόλογός του της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν χθες και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, αλλά από το Μαξίμου δεν είχε επιβεβαιωθεί αν αυτές θα γίνουν άμεσα.

«Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές είμαστε όλοι συμπαραστάτες στην αναγκαία εθνική προσπάθεια και οι σύγχρονες επιχειρήσεις θα συμβάλουν έτσι ώστε να ξαναδοθεί ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημ. Δασκαλόπουλος. «Πρέπει να πολεμήσουμε. Είναι εθνική ανάγκη να στηρίξουμε την κυβέρνηση» ανέφερε και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ν. Αγγελόπουλος, ενώ στην παραδοχή ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» προχώρησε και ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος. «Τα μέτρα που μας ζητάει η “τρόικα” είναι πολύ σκληρά, αλλά τουλάχιστον μας δίνουν τη δυνατότητα να το παλέψουμε χρονικά και οικονομικά», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Β. Κορκίδης, πρόεδρος ΕΣΕΕ.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί σύσκεψη της διυπουργικής επιτροπής που συστάθηκε προχθές για τη διαχείριση των επόμενων κρίσιμων ημερών και στην οποία μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η τακτική την οποία θα ακολουθήσει η κυβέρνηση έναντι των κομμάτων της Αριστεράς αν κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_30/04/2010_399428

Ραγκούσης-Νταλάρας κατά Ρέππα: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα έργα

http://img.protothema.gr/D4061597B7F96C2F7DD8223FFC03CDE4.jpgΔιακομματική συναίνεση για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των συμβάσεων παραχώρησης θα ζητήσει την Τρίτη από τα κόμματα της βουλής ο υπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία και τον Δ. Ρέππα, για την εξέλιξη των έργων.

«Δεν υπάρχει συμφωνία για τις συμβάσεις παραχώρησης. Άλλο πλαίσιο προθέσεων και άλλο να υπάρχει λύση» διευκρίνισε σε άτυπη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με εκπροσώπους του τύπου, δείχνοντας ενοχλημένος στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι ο προκάτοχός του κ. Δημήτρης Ρέππας είχε ανακοινώσει μονομερή συμφωνία με τους παραχωρησιούχους, με προοπτική οριστικής επίλυσης στα τέλη Ιουλίου εφόσον συναινέσουν οι τράπεζες.

Ο υπουργός Υποδομών εμφανίζεται να επιζητά διάλογο και λύσεις για τα έργα από σχεδόν μηδενική βάση, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει μεν ένα πλαίσιο που είναι το μνημόνιο συναντίληψης και το οποίο έχει δοθεί στους παραχωρησιούχους ως βάση διαλόγου, δεν έδειξε όμως την αισιοδοξία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας ότι μπορεί να υπάρξει άμεσα έξοδος από το σκοτεινό τούνελ.

Χαρακτήρισε τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που «τρέχει» η χώρα μας αυτή την περίοδο για αυτό όπως είπε, χρειάζεται να ενημερωθούν αρχικά όλα τα κόμματα για την πορεία που έχουν πάρει τα έργα και να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση για να λυθούν τα προβλήματα. «Είναι εθνική βούληση και του Πρωθυπουργού να υπάρχει συνεννόηση για μεγάλα εθνικά θέματα» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, τονίζοντας ότι δεν θα καταλογίσει πολιτικές σκοπιμότητες σε περίπτωση που τα κόμματα δεν συμφωνήσουν στις προτεινόμενες λύσεις. Ο υπουργός Υποδομών εξήγησε ότι ο ίδιος δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους για τα έργα, πράγμα που θα γίνει τις επόμενες μέρες. Μίλησε μάλιστα με ρεαλισμό για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει στο υπουργείο αλλά και στον τομέα των δημοσίων έργων λέγοντας ότι αυτή την περίοδο στο υπουργείο Υποδομών είναι να «σαν προσπαθείς να φτιάξεις χιονοδρομικό κέντρο στην Ρόδο».

protothema.gr

Διαψεύδει τις φήμες περί δανείου ο Ρομπόπουλος

Διαψεύδει τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και τον θέλουν να αλλάζει την άποψή του και τελικά να ψηφίζει υπέρ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έναντι συμφωνίας με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών , ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος.

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο αναπαράγεται η φήμη πως ο κ. Ρομπόπουλος είπε τελικά το "ΝΑΙ" καθώς Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος υποσχέθηκαν στον κ. Ρομπόπουλο να τον βοηθήσουν να λάβει δάνειο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζες, οι οποίες απέρριψαν προηγουμένως το αίτημα του βουλευτή.

Στο σχετικό ερώτημα από το SPNews ο κ. Ρομπόπουλος χαρακτήρισε "γελοία τα δημοσιεύματα". " Δεν τέθηκε ποτέ και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δεν έχω πάει σε τράπεζες πρόσφατα. Γνωρίζω πως οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια γιατί δεν έχουν χρήματα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόπουλος.

http://spnews.gr/index.php/politiki/greece/pasok/10170-pasok-robo

Ν. Νικολόπουλος: Εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες για αμοιβές στελεχών… όπως του κ. Πανταλάκη

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/uapkgdvesu4e087cecec7ee.jpghttp://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20091204/engine/assets_LARGE_t_942_14052804_type11585.jpgΠροκλητικές αμοιβές τραπεζικών στελεχών σε μία περίοδο που οι Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους και αναγκάζονται να επιβιώσουν με τα απολύτως απαραίτητα εξ αιτίας της παράδοσης της χώρας στις «ορέξεις» της τρόικας ενώ οι τράπεζες γεμίζουν τα ταμεία τους από τις κρατικές ενισχύσεις, αποκαλύπτει ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος. Ο κ. Νικολόπουλος παρενέβη με αφορμή την περίπτωση του διοικητή της Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος κ. Θεόδωρου Πανταλάκη [για τον γνωστό πρασινοφρουρό της δεκαετίας του 80 μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ, εδώ και εδώ], που εμφανίζεται να έλαβε τεράστια ποσά κατά την παραίτησή του, το 2009, από το Δ.Σ. της Τραπέζης Πειραιώς, της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος.

Το θέμα φέρνει για συζήτηση στην Βουλή με Ερώτησή του και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων καταγγέλει ότι: στις 7 Ιανουαρίου εφέτος εκδόθηκε Ενημερωτικό Δελτίο ΑΜΚ της Τραπέζης Πειραιώς, όπου στην σελίδα 296 στην ενότητα περί αμοιβών, αναφέρεται ότι κ. Πανταλάκης, αν και παραιτηθείς στις 3 Δεκεμβρίου 2009 από το Δ.Σ της τράπεζας, έλαβε έκτακτη αμοιβή ποσού 470.000 ευρώ!!!” [Δεξί Εξτρέμ: Εδώ μπορεί να υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής μιας και η συνήθης τακτική των μεγαλοτραπεζιτών είναι να παίρνουν τα μπόνους όχι σαν μπόνους που φορολογούνται βαριά αλλά σαν δήθεν ασφαλιστικά συμβόλαια τα οποία φέρονται να πλήρωναν εικονικά και τα οποία είναι σχεδόν αφορολόγητα!]

Συνεχίζει μάλιστα ο Αχαιός Βουλευτής με νέα στοιχεία: «Αθροιστικά για το έτος 2009, ο κ. Πανταλάκης, αποχωρώντας από το Δ.Σ της Τραπέζης Πειραιώς, πέραν από τις τακτικές αμοιβές του για το έτος 2009 (257.000 ευρώ) έλαβε το ανωτέρω ποσό από μια τράπεζα, η οποία ευρίσκετο σε δυσχερή οικονομική θέση καθώς έχει ενισχυθεί κεφαλαιουχικά από το ελληνικό Δημόσιο με προνομιούχες μετοχές αξίας 370.000.000 ευρώ και έχει λάβει μεγάλο μέρος από το πακέτο εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου.

Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τον Υπουργό Οικονομικών γιατί ο κ. Πανταλάκης, αν και παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Τραπέζης Πειραιώς, έλαβε έκτακτη αμοιβή 470.000 ευρώ και σε τι αφορά το ποσό και με ποιον τρόπο έχει φορολογηθεί το ποσό και σε ποια κατηγορία υπάγεται.

Επίσης, ερωτά ποιες είναι οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. της Αγροτικής Τραπέζης Ελλάδος και ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. της Αγροτικής Τραπέζης Ελλάδος.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/76395

Απαντήσεις του ''κουκουλοφόρου - ασφαλίτη'' με ονοματεπώνυμο (!!!) στο δελτίο του MEGA

Δείτε το βίντεο...
Ενώ υπάρχουν τόσες δεκάδες πράγματα να καταλογίσουν στην (Γ)ΕΛ.ΑΣ στέκονται σ αυτή την δήθεν αποκάλυψη αποπροσανατολίζοντας και αβαντάροντας την. Είναι για γέλια οι δημοσιοκάφροι. Κάθε απάντηση και μια τάπα μέσα στα μούτρα της Τρέμη, του Τσίμα και του Πρετεντέρη.

'Βρίζανε τη σημαία, λέγανε θα πεθάνετε μαζί με τη σημαία, σκατά στην Ελλάδα, σκατά στη σημαία, στη Κύπρο γαμάγανε οι Τούρκοι τις αδερφές σας και τις μανάδες σας, το 22 στη Σμύρνη γαμάγαν οι Τούρκοι τις Ελληνίδες''. Αυτά λέγανε οι επιτιθέμενοι στους εργαζόμενους που τόλμησαν στη πορεία να φέρουν ελληνικές σημαίες. Κόκκαλο ο Τσίμας!

Η απάντηση στην ερώτηση στο τέλος του βίντεο ότι δεν είδαμε άλλους διαδηλωτές να έχουν τέτοια μεταχείρηση είναι: Υπάρχουν επικοινωνίες 3 ώρες εγκλωβισμένων από κουκουλοφόρους που έχουν δεχτεί τέτοια δολοφονική επίθεση και δεν τους απεγκλώβισαν; Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζόμενους που ξεφτύλισαν όλα τα καθεστωτικά παπαγαλάκια.



egersis2.blogspot.com

Εισηγητής ΠΑΣΟΚ: Θεμελιωμένα στοιχεία για παραπομπή Άκη... όλοι οι άλλοι είμαστε "πεντακαθαρίδηδες"

http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2011/04/%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLSUnlmseUBhT8STu7hufuWKCDr9Im8fxcGN3UO8LEX0MWG54h2PILhumoIeDIrO7D_tn8FY78hGtc021zXFchBKMZ9XAWWN1mBcK-ZCVQYHuAroRtN9ZGPPykI35OCOzDw8r676A1TqU/Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία και φυσική αυτουργία για παράβαση του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να πάρει το λόγο λίγο πριν αρχίσει η μυστική ψηφοφορία, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Μανωλάκης τάχθηκε υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Άμυνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η καταγραφή των ενδείξεων που προέκυψαν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση δεν αφήνουν καμία αμφιβολία και θεμελιώνουν την πρόταση για την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμα, ο κ Μανωλάκης τόνισε ότι η Επιτροπή θεωρεί «πως δεν αρκεί μόνο η πρόταση για άσκηση δίωξης του πρώην υπουργού, αλλά επιβάλλεται να διαβιβαστεί το πόρισμα στην εισαγγελία για να διευκολυνθεί για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία και των επίορκων υπαλλήλων».

«Η Φέροσταλ» οργάνωσε ένα εκτεταμένο δίκτυο με υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να της ανατεθεί το έργο, ενώ 80 εκατ. ευρώ δόθηκαν για δωροδοκίες στην Ελλάδα χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι αποδέκτες τους, τους οποίους θα πρέπει να εντοπίσουν οι διωκτικές αρχές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανωλάκης.

Τέλος, επεσήμανε ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο σε Γερμανία και Ελλάδα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης και να ζητήσει και την ποινική καταδίκη των ενόχων.