27 Ιουνίου 2011

Απίστευτη παπαριά Τρέμη!!!

Απίστευτη παπαριά Τρέμη που δείχνει την χαμηλή πνευματική στάθμη αυτών που μας ενημερώνουν:

"Άρα λοιπόν Παύλο το δίλημμα που έβαλε ο κ. Πάγκαλος είναι:
ή τανκς ή χρεοκοπία"!!!

Όλγα εγώ πάντως διαλέγω τανκς...

ΥΓ. Φυσικά ο Παυλής τη διόρθωσε ότι το δίλημμα Πάγκαλου ήταν Μεσοπρόθεσμο ή τανκς...

"Κατά συνείδηση" [NAI], δήλωσε ότι θα ψηφίσει για το Μεσοπρόθεσμο ο Σήφης Βαλυράκης

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/01/gap-balyrakis-tsoykatos1.jpg"Κατά συνείδηση" [η οποία θα του επιβάλλει να ψηφίσει ΝΑΙ δαγκωτό] θα ψηφίσει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και του εφαρμοστικού νόμου, όπως δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Χανιά, καθώς σκέφτηκε ότι δεν μπορούν να μονοπωλούν την επικαιρότητα τα νούμερα όπως ο Αθανασιάδης ο Ρομπόπουλος και ο Κουρουπλής, και να σιωπά αυτός, που είναι απ' τα παλιότερα νούμερα της Βουλής και έλυσε και το γρίφο της Siemens σαν Πρόεδρος της εξεταστικής [αλήθεια τι έγινε μ΄αυτή την ιστορία;]....

Ο Χανιώτης βουλευτής απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει δήλωσε: "To μεσοπρόθεσμο, είναι ένας συμβιβασμός που πρέπει να γίνει. Εγώ δεν έχω σοβαρές αντιρρήσεις σε τακτικούς συμβιβασμούς, αλλά δεν δέχομαι στρατηγικούς συμβιβασμούς και βεβαίως δεν θα σας κάνω δήλωση εγώ , τι ψηφίζω στη βουλή, ούτε και έχω κανενός είδους προκατάληψη. Είμαι από τους βουλευτές που ψηφίζω πάντα κατά συνείδηση. Δεν επηρεάζομαι ούτε από κομματικές γραμμές, ούτε από απειλές ούτε από φοβέρες. Θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω κατά συνείδηση".

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στις κατηγορίες ΝΔ περί μη απορρόφησης ΕΣΠΑ: Έχετε δίκιο αλλά ΘΑ, ΘΑ, ΘΑΘΑΘΑΘΑ

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση σήμερα οι Χατζηδάκης-Λέγκας κατηγόρησαν την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ότι δεν απορροφά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ όπου επί ΝΔ ήμασταν 5οι σε απορρόφηση και σήμερα 13οι. Η απάντηση του Mike εκπληκτική! Δεν αμφισβητεί τίποτα απ΄όσα είπαν οι της ΝΔ και δεν παραθέτει κανένα στοιχείο για να τ' αμφισβητήσει!! Το μόνο που λέει είναι ότι θα εφαρμόσει νέες διαδικασίες λες και δεν είναι κοντά 2 χρόνια κυβέρνηση!!!

Διαβάστε την ανακοίνωσή του και της ΝΔ:

Η άμεση και ταχεία απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, με νέες ευέλικτες διαδικασίες, είναι εθνικός στόχος, ώστε να ενισχύσουμε τα έργα υποδομών και την επιχειρηματικότητα.

Σήμερα η Ευρώπη, δια στόματος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημιουργεί προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης για την επιτάχυνση και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συζητά και διαπραγματεύεται εδώ και μήνες λύσεις απλοποίησης και αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, ώστε να υπηρετήσουμε τον εθνικό στόχο.

Είναι σαφές ότι οι εμπνευστές και δημιουργοί του πλέον γραφειοκρατικού συστήματος διαχείρισης κοινοτικών πόρων βρίσκονται σε σύγχυση, αλλά οφείλουν να συμπαρασταθούν στη διαπραγμάτευση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή προς όφελος της χώρας.

Γερμανία: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας λέει «ναι» στις επενδύσεις στην Ελλάδα... για να τους δούμε

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας "BDI" Χαν Πέτερ Καϊτέλ επισήμανε την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. «Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε επενδύσεις στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Καϊτέλ στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio.

«Έχω προσωπική εμπειρία από επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν πρόκειται για κάποια εξωτική χώρα, αλλά για μέλος της ΕΕ και πολλά από αυτά που συζητούνται στην παρούσα φάση επηρεάζονται από την τωρινή συγκυρία», σημείωσε ο κ. Καϊτέλ.

Ο πρόεδρος του BDI αναφέρθηκε ειδικά στον τομέα της ενέργειας επισημαίνοντας ότι «προσφέρει μία ευκαιρία, να σκεφτούμε πανευρωπαϊκά και να εμπλέξουμε στις σκέψεις αυτές και την Ελλάδα, όπως και το χώρο της Μεσογείου εν γένει. Έτσι θα προκύψουν και δυνατότητες να βοηθηθούν αυτές οι χώρες μέσω των κονδυλίων που παρέχει π.χ. η Ε.Ε. στους τομείς αυτούς».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν θα συμμετείχε η γερμανική βιομηχανία σ’ ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ ή σε μία “επενδυτική επίθεση” στην Ελλάδα. «Ναι, σαφώς και είμαστε διατεθειμένοι να σκεφτούμε την προοπτική επενδύσεων εκεί που υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις», είπε ο κ. Καϊτέλ. Σημείωσε δε ότι δεν πρέπει να εστιάζεται το ενδιαφέρον μόνον στο σκέλος των χρεών αλλά «και στην αριστερή πλευρά του ισολογισμού, δηλαδή στην απόδοση, κι εκεί πρέπει να βοηθήσουμε στην πράξη αυτές τις χώρες, διαφορετικά δε θα τα καταφέρουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Ταυτόχρονα ο κ. Καϊτέλ υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει η ματιά της Γερμανίας μια ευρωπαϊκή διάσταση. «Ακόμη και το θέμα της εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας δε μπορεί να επιτύχει σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάντοτε, ότι αυτή τη στιγμή στη Γερμανία ακολουθούμε ένα δικό μας δρόμο. Αυτός ο δρόμος μπορεί να αποτελέσει πρότυπο, μπορεί όμως να γίνει και αδιέξοδο. Εναπόκειται σε μας να εξεύρουμε ένα λογικό δρόμο από κοινού με τους Ευρωπαίους γείτονές μας», είπε ο κ. Καϊτέλ.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_fCgOgaf3YMlO38XOWMu830f6tzXTmifh6L80MKNrWeaBoPykD8DQxU-shgyXDj1AvXgHfoSxGON99-TNnwMvHiiMdvxscgTonWVJZ1ubl0Si6zG1S0Ul0hzqWpum74MDOex2GJUmv6g/s1600/TAXISnet.jpgΠαρατείνεται έως και τη 15η Ιουλίου η προθεσμία, που λήγει στις 30 Ιουνίου, για την υποβολή ηλεκτρονικά των δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, παρατείνονται και οι προθεσμίες για την υποβολή της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης, του "Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ" μέσω διαδικτύου και των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, ως εξής:

- Παρατείνεται έως και την 30η Σεπτεμβρίου, η προθεσμία υποχρεωτικής υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης, που λήγει στις 29 Ιουλίου.

- Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής του "Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ" της παραγράφου 2 του άρθρου 3 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1098/04.05.2011 (ΦΕΚ 826 Β΄/12.05.2011), ως ακολούθως:

α) Την 18η Ιουλίου 2011, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, 2.

β) Την επόμενη εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας για τα ψηφία 1 και 2, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3, 4.

γ) Την επόμενη εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας για τα ψηφία 3 και 4, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 5, 6.

δ) Την επόμενη εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας για τα ψηφία 5 και 6, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7, 8.

ε) Την επόμενη εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας για τα ψηφία 7 και 8, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 9, 0.

Σε περίπτωση γενικής ή τοπικής αργίας, ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας, οι παραπάνω προθεσμίες μετακυλίονται ανάλογα.

Παρατείνεται έως και την 30η Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, που η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή τους ήταν η 26η Ιουνίου. Η υποβολή αυτών των περιοδικών δηλώσεων, καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού στην περίπτωση των χρεωστικών δηλώσεων ΦΠΑ, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον στην αρμόδια Εφορία.

Προφυλακιστέος ο Τσακογιάννης...έρχεται και η σειρά του Μπέου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2AKedsEOGLeA2ePEt0iK0oy8nujdWxnHTwfHsr_8tSFSpHU5I2jqCBjB976dqCQQOSD6kYb6evyrvxMjAIUO_JujD6r7rhYzp9YeOP9WNv6cnebhObiNWWt7h3oG98KVVsnGuH_JVCMw/s1600/tsakogiannis.jpgΠροφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης, μετά την απόλογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή. Μετά τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, σειρά παίρνει ο Νίκος Ζαμάνης και περίπου στις 21.00 ο Αχιλλέας Μπέος με τον οποίον ολοκληρώνονται οι σημερινές απολογίες. Αύριο, ενώπιον του ανακριτή θα παρουσιαστούν ο Νίκος Χάλκος και ο Βασίλης Γεωρτσιάκος.

Αύριο, μετά το μεσημέρι, η απόφαση για την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

http://www.energia.gr/photos/articlefiles/genop.jpgΑύριο μετά το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ. Η αίτηση της Διοίκησης της επιχείρησης με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική συζητήθηκε σήμερα και όπως έγινε γνωστό, η απόφαση αναμένεται αύριο.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι: «στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι. Το κεφάλι δεν θα το σκύψουμε ποτέ, θα μας βρίσκουν στο δρόμο».

Ρόδος: Συνελήφθη 18χρονος για εμπλοκή του σε υπόθεση βιασμού νεαρής Σουηδέζας... και φυσικά είναι αλλοδαπός (Αλβανός)

Ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση βιασμού νεαρής Σουηδέζας συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, 18χρονος αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, μετά από καταγγελία που έκανε χθες το πρωί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η αλλοδαπή, σύμφωνα με την οποία τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τέσσερα άγνωστα άτομα την οδήγησαν στην ακτή Σαχτούρη στη Ρόδο, οι τρεις από αυτούς την ακινητοποίησαν και ο τέταρτος τη βίασε.

Μετά από έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν, την ίδια μέρα το μεσημέρι, έναν αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 18 ετών, ο οποίος και αναγνωρίστηκε από τη Σουηδέζα ως ένα από τα άτομα που την ακινητοποίησαν.

Σήμερα ο συλληφθείς, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του προσήχθη ενώπιον του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, Γ. Μητσιόπουλου, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο 18χρονος στη συνέχεια προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αρνείται τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν γνωρίζει την κοπέλα, αλλά ούτε και είχε την παραμικρή επαφή μαζί της, ενώ προτίθεται να προσκομίσει στοιχεία τέτοια, που να αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Γκιουλέκας για τα καραγκιοζιλίκια των Τσάμηδων στα ελληνοαλβανικά σύνορα

«Σε μια εποχή που οι εντάσεις που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές δημιουργούν τεράστια προβλήματα, όπως η αναταραχή που σημειώνεται στις χώρες του αραβικού κόσμου - και όχι μόνο - δυστυχώς βλέπουμε γειτονικές μας χώρες να διατηρούν τη σκληρή και αδιάλλακτη στάση τους, η οποία όχι μόνο δυσχεραίνει τις σχέσεις τους με την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά δυναμιτίζει και την πορεία τους προς τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό τους όπως και την πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Οι προκλήσεις συνεχίζονται. Προχθές, μια ομάδα αλβανοτσάμηδων συγκεντρώθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στη συνοριακή διάβαση Μαυροματίου -Σαγιάδας και μέσα σ’ ένα έντονα ανθελληνικό κλίμα φώναζε «Νά τη η πατρίδα μας», δείχνοντας την Θεσπρωτία και διεκδικώντας τον δήθεν «επαναπατρισμό» τους, καθώς και την… απόδοση των «περιουσιών» τους. Από την άλλη πλευρά, πριν λίγες ημέρες, τοποθετήθηκε ο ανδριάντας του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Όλα αυτά αποτελούν συνέχιση των προκλήσεων. Διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή χώρα, παρά την οικονομική κρίση από την οποία διέρχεται, και είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει αποτελεσματικά την ιστορία και τα απαράγραπτα δίκαιά της.

Οφείλουμε, λοιπόν, να θυμίσουμε και στα Τίρανα και τα Σκόπια ότι ο δρόμος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το ΝΑΤΟ - στην περίπτωση των Σκοπίων - και για άλλους διεθνείς οργανισμούς, στους οποίους η χώρα μας συμμετέχει, περνάει μέσα από την Αθήνα.

Αν, λοιπόν, συνεχίσουν να προκαλούν και να σφετερίζονται την ιστορία, διαστρεβλώνοντας τα πάντα, το μόνο βέβαιο είναι ότι, όχι μόνο θα βρουν απέναντι, σ’ αυτή την πορεία τους, την Ελλάδα, αλλά, και θα αντιληφθούν ότι, χωρίς ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο δεν χτίζονται σχέσεις καλής γειτονίας»

Η εταιρεία TEPCO άρχισε σήμερα να ανακυκλώνει το νερό που έχει απολυμανθεί στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/27_31_v_s.jpgΟ φορέας εκμετάλλευσης της κατεστραμμένης πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα (βορειοανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας) άρχισε σήμερα να ανακυκλώνει το μολυσμένο νερό που επεξεργάζεται μια ειδική μονάδα απορρύπανσης στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων.

Ωστόσο, η επιχείρηση χρειάστηκε να ανασταλεί μετά την ανακάλυψη μιας διαρροής σε μια σωλήνωση, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Tokyo Electric Power Company (TEPCO).

Περίπου 100.000 τόνοι εξαιρετικά ραδιενεργού νερού έχουν συσσωρευτεί στα κτίρια των αντιδραστήρων και των στροβίλων της Φουκουσίμα Νταϊίτσι από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, διότι η TEPCO πρέπει να ρίχνει περίπου 500 τόνους νερού κάθε μέρα για να αποτρέψει τη θέρμανση του πυρηνικού καυσίμου.

Για την εκκένωση αυτών των αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίησή τους στο σύστημα ψύξης της μονάδας, κατασκευάστηκε --σε χρόνο ρεκόρ-- μια εγκατάσταση απολύμανσης με εξοπλισμό του γαλλικού πυρηνικού ομίλου Areva και της αμερικανικής εταιρείας Kurion.

"Στις 16:20 (τοπική ώρα· 10:20 ώρα Ελλάδας), θέσαμε σε λειτουργία ένα σύστημα κυκλοφορίας (καθαρού) νερού" για την ψύξη των αντιδραστήρων, ανακοίνωσε το απόγευμα ένας εκπρόσωπος της TEPCO, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα βήμα προς τη σταθεροποίηση του καυσίμου κάτω από τη θερμοκρασία των 100 βαθμών Κελσίου.

Περιμένοντας να μπορέσει να αντικαταστήσει τα συστήματα ψύξης που καταστράφηκαν από το τσουνάμι, η TEPCO ανέπτυξε ένα τεράστιο δίκτυο σωληνώσεων και αντλιών συνδεδεμένων με τους τέσσερις κατεστραμμένους αντιδραστήρες από τους έξι που έχει το εργοστάσιο.

Ωστόσο, μια διαρροή που ανακαλύφθηκε σε μια από αυτές τις σωληνώσεις είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η επιχείρηση ανακύκλωσης των επεξεργασμένων αποβλήτων μετά από μόλις 90 λεπτά.

"Έπρεπε να σταματήσουμε, παρ' όλες τις ελπίδες που είχαμε επενδύσει σε αυτό. Ζητάμε συγγνώμη", δήλωσε ο εκπρόσωπος της TEPCO. Πρόσθεσε ότι οι τεχνικοί θα ελέγξουν ολόκληρο το σύστημα, την Τρίτη.

Η μονάδα απορρύπανσης που έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 1.200 τόνων μολυσμένου νερού την ημέρα, μειώνοντας τη ραδιενέργεια με μια ειδική χημική ουσία κατά 1.000 έως 10.000 φορές, συνεχίζει να λειτουργεί, ανέφερε η TEPCO.

Η ανακύκλωση του καθαρού πια νερού θα επιτρέψει να σταματήσει η έγχυση επιπλέον ύδατος και να μειωθεί έτσι το επίπεδο των μολυσμένων αποβλήτων στα κτίρια.

Η Areva διευκρίνισε ότι αφότου τέθηκε σε λειτουργία, στις 17 Ιουνίου το βράδυ, η εγκατάσταση πέτυχε να επεξεργαστεί περισσότερους από 6.000 τόνους εξαιρετικά μολυσμένου ύδατος.

Υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για την απόκτηση αστυνομικής ταυτότητας από τους ομογενείς της Γερμανίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWl-N6fBxczcMT6SGiup6HRrRw-Be0_RT5NvLYnL7C4QGWiY5i20SnqjIFAwWySDKx35-4owf6d65c3jDkVmhX1gbrwuxGwWV9-cXNwCGi_O3qQrs9J5BaW1hAk8u6FTPbD1oSG8j-KidM/s1600/proxeneio.jpgΒάσει του νόμου 127/1969 περί αποδεικτικής ισχύος Αστυνομικών Ταυτοτήτων και της ειδικής παραγράφου που προστέθηκε το 2008 από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να αναγνωρίζεται το δικαίωμα εφοδιασμού με δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και σε Έλληνες πολίτες που κατοικούν μόνιμα σε άλλες χώρες με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των αρμόδιων Υπουργών.

Για το λόγο αυτό με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη αυτές τις ημέρες από τους Υπουργούς Εξωτερικών κ. Σταύρο Λαμπρινίδη και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, δίδεται πλέον η δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες που κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία να εφοδιάζονται, κατόπιν αίτησής τους, με δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση της διαδικασίας, με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου, θα συγκροτηθεί ειδικό κλιμάκιο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., που θα τοποθετηθούν στη Γερμανία. Το κλιμάκιο αυτό θα συνδράμει τις προξενικές αρχές τόσο στη διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων, όσο και στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων των ομογενών, εφόσον το επιθυμούν.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι ομογενείς να προχωρούν ΑΜΕΣΑ στην έκδοση δελτίων ταυτότητας από τις προξενικές αρχές της Γερμανίας, ενώ παράλληλα θα επιταχυνθεί η διαδικασία υποδοχής και αποστολής στην Ελλάδα των δικαιολογητικών για την έκδοση διαβατηρίων.

Η λύση αυτή, αν και με σχετική καθυστέρηση για την οποία και ζητείται η κατανόηση των ενδιαφερομένων, κρίνεται εν τέλει ως η πλέον ενδεδειγμένη για την απεμπλοκή των διαδικασιών έκδοσης διαβατηρίων που καθυστερούσε πολύ από τις προξενικές αρχές.

Μ. Τζίμας: Νέο κρυφό χαράτσι για όσους βγήκαν στη σύνταξη κάτω από 60 ετών... δηλ. για όλους...

«Νέα οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων με τη δημοσίευση των διατάξεων του εφαρμοστικού νόμου.

Το άρθρο 44 παράγραφος 11 προβλέπει ότι όσοι αποστρατεύτηκαν με αίτησή τους και είναι κάτω των 60 ετών, υπόκεινται σε νέα μηνιαία παρακράτηση - εισφορά, που κυμαίνεται από 6 - 10% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

Το απίστευτο αυτό νέο χαράτσι σε δεκάδες χιλιάδες απόστρατους και στις οικογένειες τους - μόνον το 2010 παραιτήθηκαν 3100 στελέχη - είναι καταφανέστατα άδικο και μόνο ως μέτρο εκδίκησης μπορεί να εκληφθεί και μάλιστα από τον μέχρι πρότινος Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Είναι γνωστό σε όλους- εκτός ίσως του κ. Βενιζέλου - ότι οι ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος οδηγούν πολλά στελέχη σε παραίτηση, είτε για λόγους υγείας, είτε για να αντιμετωπίσουν οικογενειακά προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργούνται από τις συχνές μεταθέσεις και μετακινήσεις - που σε πληθώρα περιπτώσεων - ο στρατιωτικός αναγκάζεται να συντηρεί δύο ή και τρία σπίτια, λόγω σπουδών τέκνων, με αποτέλεσμα να εξοντώνεται οικονομικά.

Αλλά με τη διάταξη αυτή δημιουργούνται και μεγάλες αδικίες και ανισότητες.

Παρουσιάζεται το φαινόμενο, οι παραιτηθέντες αξιωματικοί με 30 ή ακόμη και 35 πραγματικά έτη υπηρεσίας να υπόκεινται στις συνέπειες της απαράδεκτης αυτής διάταξης.

Καλούμε την κυβέρνηση, το νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, να αναλογιστούν την προσφορά των αποστράτων αξιωματικών προς την Πατρίδα, την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματος του αξιωματικού και να αποσύρει άμεσα αυτή την άδικη διάταξη, που προσβάλλει δεκάδες χιλιάδες απόστρατους αξιωματικούς και κυρίως τις οικογένειές τους και προκαλεί δίκαια, αισθήματα οργής και αγανάκτησης».

Μαγκριώτης: Τα έργα σταματάνε το ένα μετά τ' άλλο επειδή το Κράτος δεν πληρώνει... κι αυτός έταξε έργα 4,3 δισ. ευρώ στη Μακεδονία!!!

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=110404&w=400&h=300&q=80Την παρακάτω σκηνοθετημένη παράσταση τσίρκου από τον Μαγκριώτη [στη φώτο λέει: "πείτε μου τι θέλετε και θα σας το κάνω"]στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε την έχοντας στο πίσω μέρος τους μυαλού σας τα εξής δύο παραδείγματα που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό: τη διακοπή των έργων κατασκευής λιμανιού στη Νέα Καρβάλη-Καβάλας και της κατασκευσής φράγματος για την υδροδότηση του Ηρακλείου της Κρήτης... οι εργολάβοι εγκατέλειψαν τα εργοτάξια μιας και το κράτος δεν είχε πληρώσει επί μήνες τις οφειλές του... την ίδια ώρα που ο Μαγκριώτης σαν κομματάρχης ελληνικής ταινίας υπόσχεται νέα έργα 4,3 δις!!! Έλεος ρε! Δε ζούμε πια στο 1960...

Διαβάστε και τι υποσχέθηκε:

Αναπτυξιακές υποδομές ύψους 4,3 δισ. ευρώ εξασφαλίστηκαν στο υπό ψήφιση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα από κοινού με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ευθύμιο Σώκο.

Ο κ. Μαγκριώτης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα ζει «σκληρές» ημέρες τους τελευταίους 20 μήνες και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνει «όρθια» η χώρα και να «πατήσει στα πόδια» της η ελληνική οικονομία, βασιζόμενη στο τρίπτυχο: ανάπτυξη, αύξηση θέσεων εργασίας, ενίσχυση εξωστρέφειας.

Υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδείχθηκε ότι έκανε την καλύτερη προετοιμασία για το ΕΣΠΑ, έναντι των άλλων και ότι η Β. Ελλάδα «κοστίζει» λιγότερα στο κράτος από άλλες περιφέρειες. Στη συνέχεια ανέπτυξε τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης για την περιοχή, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «μέχρι το τέλος του 2015 όλες οι μεγάλες πρωτεύουσες θα συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη, με κλειστό αυτοκινητόδρομο».

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα εκτελούνται έργα ύψους 2 δισ. ευρώ και το αργότερο στις αρχές του 2012 πρόκειται να δημοπρατηθούν έργα προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ. Με την έλευση του 2013 αναμένεται να ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον υφυπουργό, και νέα έργα αξίας 720 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε ότι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι σε εξέλιξη η επέκταση του διαδρόμου προσαπογείωσης 10/28 εντός της θάλασσας (κόστους 167 εκατ. ευρώ), ενώ έχει εγκριθεί και η αναβάθμισή του, αξίας 36 εκατ. ευρώ. Για το μετρό Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι το αργότερο στις αρχές του 2012 θα δημοπρατηθεί η επέκτασή του προς Καλαμαριά, επαναλαμβάνοντας ότι οι πόροι είναι διασφαλισμένοι και ότι πρόσφατα υπεγράφη και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Θα ακολουθήσει η επέκταση της γραμμής Λαγκαδά -Ευκαρπία προς τα Δυτικά, ύψους 600 εκατ. ευρώ. Η σχετική δημοπράτηση αναμένεται μέχρι το τέλος του 2013.

Για την Εγνατία Οδό επεσήμανε: βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους 203,5 εκατ. ευρώ, είναι προς δημοπράτηση άλλα αξίας 303 εκατ. ενώ μελετώνται και νέα, κόστους 1,6 δισ. ευρώ. Τα τελευταία πρόκειται να δημοπρατηθούν, το αργότερο, μέχρι τις αρχές του 2013.

Για τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παρατήρησε ότι από 14 που προέβλεπε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, περιορίστηκαν σε επτά. Τόνισε ότι τέσσερις σταθμοί θα λειτουργήσουν τον Ιούλιο, με χαμηλές χρεώσεις που θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Για τους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, πέρα από αυτόν στον Πλάτανο Ημαθίας, είπε ότι συμβασιοποιημένοι είναι αυτοί σε Ελευθεροχώρι και Σώστη και θα ακολουθήσει αυτός στο Αρντάνι Έβρου, το 2012.

Για τον ευρωπαϊκό οδικό άξονα 10, ο κ. Μαγκριώτης σημείωσε ότι παρά τη διστακτικότητα ορισμένων γειτόνων μας (FYROM) το έργο, ύψους 255 εκατ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί στις αρχές του 2012, ενώ μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε ότι το project αναφορικά με τα καραβάκια στο Θερμαϊκό προχωρά βάσει σχεδίου και μετά τον ανασχηματισμό.



Στο ράφι επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ …λόγω γραφειοκρατίας



Μελέτη που έδειξε ότι την τελευταία επταετία «εμποδίστηκαν» 1.013 μικρές ή μεσαίες επενδύσεις (ως 3 εκατ. ευρώ έκαστη), συνολικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, παρουσίασε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ευθύμιος Σώκος. Τόνισε ότι τα έργα αυτά δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω γραφειοκρατίας, άρνησης ανάληψης ευθύνης ή και δυσκολίας κατανόησης του νόμου.

Με αφορμή την από 1ης Ιουλίου παράδοση της διαχείρισης του ΕΣΠΑ στην αιρετή Περιφέρεια, ο κ. Σώκος ανακοίνωσε απολογιστικά στοιχεία για την πορεία διαχείρισης του προγράμματος. Σημείωσε ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται υπό δημοπράτηση έργα ύψους 850 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα θα είναι συνολικού ύψους 2, 13 δισ. ευρώ (το 99,5% της προγραμματικής δέσμευσης), τα συμβασιοποιημένα 1,43 δισ. ευρώ (66,7%) και η απορρόφηση θα φθάνει στα 569 εκατ. ευρώ (26,6%). Τόνισε δε ότι το τελευταίο εξάμηνο εντάχθηκαν συνολικά 54 έργα, αξίας 250 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα ενταγμένα και περαιωμένα έργα στο ΕΣΠΑ είναι η κατασκευή κόμβων Μυγδονίας, 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ σε φάση κατασκευής βρίσκονται τα εξής:

-οδικός άξονας Σέρρες-Αμφίπολη τμήμα Μεσσορράχη-Αμφίπολη, 38,6 εκατ. ευρώ,

-κατασκευή οδικού τμήματος Ποτίδαια-Κασσανδρεία, 79,6 εκατ. ευρώ,

-οδικός άξονας Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Δοϊράνη, τμήμα Άσσηρος-Ν.Σάντα, 58 εκατ. ευρώ,

-περιμετρική οδός Πολυγύρου, τμήμα Αγ.Βλάσης προς Βράσταμα, 8,65 εκατ. ευρώ και

-οδικός άξονας Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, αποπεράτωση τμήματος Παραλίμνης, 5,9 εκατ. ευρώ.

Ενταγμένα στο ΕΣΠΑ είναι τα έργα:

-κατασκευή Α/Κ Κ16 στη συμβολή ΠΑΘΕ και Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, 89,5 εκατ. ευρώ και

-κατασκευή παράκαμψης Αρναίας, 25,3 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ ανέρχεται στα 114,8 εκατ. ευρώ.

Τα έργα που προτάθηκαν για ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι:

-οδικός άξονας Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

- κατασκευή παράκαμψης Γιαννιτσών, 105 εκατ. ευρώ,

-κατασκευή περιφερειακής οδού Κατερίνης, 65,5 εκατ. ευρώ και

-βελτίωση εισόδου Κιλκίς από Α/Κ Μαυρονερίου έως Κιλκίς, 28 εκατ. ευρώ.

Τα έργα με μελετητική ωριμότητα για ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι:

-ολοκλήρωση σύνδεσης Β.Ι.Π.Ε.Θ. με Π.Α.Θ.Ε. και Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, 70 εκατ. ευρώ,

-οδικός άξονας Βέροια-Σκύδρα, τμήμα Νάουσα-Σκύδρα, 110 εκατ. ευρώ,

-βελτίωση της εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ.Δημητρίου, τμήμα Κατερίνη-Φωτεινής, 29 εκατ. ευρώ και

-οδικός άξονας Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, τμήμα παράκαμψης Χαλκηδόνας, 115 εκατ. ευρώ.

Ο αντ/λέας του Α.Π., Κανελλόπουλος, ζήτησε την αντικατάστασή του από τη θέση του εποπτεύοντος τους αθλ. εισαγγελείς, λόγω εμπλοκής του αδελφού του

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/ngmuqycqgo4ca22e8e7954b.jpgΝα αντικατασταθεί από τη θέση του εποπτεύοντος τους αρμόδιους για τον αθλητισμό εισαγγελείς (άρθρο 128 του Νόμου 2725/1999), ζήτησε γραπτώς από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι αδελφός του Α' αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, στη Σούπερ Λίγκα. Όπως είναι γνωστό, ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος εμπλέκεται στην υπόθεση του σκανδάλου του παράνομου στοιχήματος και των «στημένων» αγώνων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος παρέδωσε σήμερα στο γραφείο τού Ιωάννη Τέντε, ο οποίος απουσίαζε, το έγγραφο με το οποίο ζητάει την αντικατάστασή του από τη θέση του εποπτεύοντος τους αθλητικούς εισαγγελείς. Επί του επίμαχου αιτήματος θα αποφανθεί ο κ. Τέντες.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος στο έγγραφό του αναφέρει ότι είχε ζητήσει τον περασμένο Απρίλιο από τον κ. Τέντε την αντικατάστασή του.

Special Olympics-«Αθήνα 2011»-Δυναμική Άρση Βαρών: Τέσσερα ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα

http://www.eurocharity.gr/images/library/special_olympics_logo.jpgΤέσσερα ασημένια μετάλλια χάρισε στην Ελλάδα ο Δημήτρης Γρυμάνης. Ο νεαρός αθλητής των Special Olympics είχε εξαιρετική παρουσία στη Δυναμική Αρση Βαρών και εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις με 115κ. βαθύ κάθισμα (squat), 65κ. στον πάγκο (benchpress) και 125κ. στη δυναμική άρση (deadlift). Ετσι, ήταν δεύτερος σε όλα τα events αλλά και στο σύνολο με 305κ. Ο Γρυμάνης είναι 18 ετών, διαμένει στον Πειραιά και ασχολείται με τη Δυναμική Αρση Βαρών τους τελευταίους εννέα μήνες.

Η Moody's αναφέρει ότι μετά την πρωτοχρονιά φέτος οι ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες απώλεσαν περίπου το 8% των καταθέσεών τους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3tdzewlBmXYagkW6-g2B0eWC2rGKI9c70WqW1pFDeD2RQfrxXJUQIG6_IdV19mdUL8tDe0X59kFHbinvJ94dansOMwSHh-wx00sLJqm6w05Rhnn5EGvOuMUW66L3Co6FMmjmnNjXLHy8/s1600/greek_banks_2.jpgΣύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, που επικαλείται τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, οι ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες έχουν απωλέσει περίπου 8% των καταθέσεών τους από την πρωτοχρονιά φέτος και μετά, καθώς, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του, καταθέτες που φοβούνται μια υποθετική στάση πληρωμών "στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε είτε μεταβίβασαν κεφάλαιά τους σε ξένες τράπεζες, είτε αγόρασαν χρυσό".

Υπόθεση «στημένων» αγώνων: Αρνείται την εμπλοκή του ο Γιώργος Τσακογιάννης-Ελεύθεροι οι Παντέλης, Ζαβαντίας και Ντότσης

http://static.doldigital.net/webstatic/81F967191DB7051EA6CD9565260DD3F1.jpgΟ Γιώργος Τσακογιάννης αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παράγοντας της Ηλιούπολης στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει τα εξής: «Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη».

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή αμφισβητεί μάλιστα το σύστημα ανίχνευσης της ΟΥΕΦΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνύει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του».

Τονίζει ακόμη ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος δικό του ή κάποιου συγγενικού ή φιλικού του προσώπου και δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή του στις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Στο υπόμνημα αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ τονίζοντας ότι το περιεχόμενό τους έχει παρεξηγηθεί και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Τις χαρακτηρίζει μάλιστα ως «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων», ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται ως συνομιλητές του.

Ελεύθερος με όρους και ο Νίκος Παντέλης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Νίκος Παντέλης, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή. Στον Έλληνα προπονητή, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Σε λίγη ώρα, στον τακτικό ανακριτή θα απολογηθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολη και ένας από φερόμενους ως εγκεφάλους της πολύκροτης υπόθεσης που έχει προκαλέσει πολλά «μποφόρ» στις τάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, Γιώργος Τσακογιάννης.

Ελεύθεροι με όρους οι Ζαβαντίας και Ντότσης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απολογία τους άλλοι δύο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των «στημένων», Δημήτρης Ζαβαντίας πρώην ποδοσφαιριστής και ο Αθανάσιος Ντότσης μάνατζερ. Στους δύο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση, στον καθένα ύψους 200.000 ευρώ. Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν ήδη την προφυλάκιση του θεωρούμενου ως μεγαλύτερου «στοιχηματζή», Βασίλη Καρακούλια ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,απάτη, δωροδοκία και εγκληματική οργάνωση. Απολογούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του και υποστήριξε ότι δεν σχετίζεται με καμία οργάνωση. Φέρεται επίσης να είπε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα που κατά την δικογραφία «φέρομαι να έχω συστήσει εγκληματική οργάνωση».

Κατά την σύλληψη του , οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταξύ άλλων και 450 δελτία του ΟΠΑΠ, κανένα ωστόσο από τα οποία δεν είναι για «στημένο» αγώνα. Με αυτό το δεδομένο οι συνήγοροι του φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Με καθυστέρηση, λόγω αίτησης εξαίρεσης του προέδρου που υπέβαλε η ΓΕΝΟΠ και απερρίφθη, ξεκίνησε η συζήτηση στο Πρωτοδικείο της αίτησης της ΔΕΗ

http://www.energia.gr/photos/articlefiles/genop.jpgΣυζητείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου (Τμήμα Ασφαλιστικών) η αίτηση της Διοίκησης της ΔΕΗ με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης, παρά τα τερτίπια του Φωτόπουλου και την κωλυσιεργία.

Η συζήτηση, είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε πριν λίγη ώρα καθώς προηγήθηκε αίτηση εξαίρεσης του προέδρου που υπέβαλε η πλευρά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όταν ο διευθύνων την συζήτηση αρνήθηκε το αίτημα των εργαζομένων για νέα διακοπή της εκδίκασης.

Αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δια των εκπροσώπων της στο δικαστήριο, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης η οποία κρίθηκε από άλλη σύνθεση και απερρίφθη.

Στο δικαστήριο βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες εργαζόμενοι καθώς και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος.

Χατζηδάκης-Λέγκας για τις δήθε συσκέψεις ΓΑΠ για τα έργα του ΕΣΠΑ

«Η αναποτελεσματικότητα και η σύγχυση της κυβέρνησης αποτυπώνονται και στους χειρισμούς της για το ΕΣΠΑ. Εκδηλώνονται δε, ακόμα μια φορά, και στην προσπάθεια ανασχεδιασμού των προγραμμάτων. Συγκεκριμένα:

1. Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ προχωρεί με πολύ αργούς ρυθμούς και η χώρα μας συνεχίζει να είναι πίσω σε σχέση με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ. Η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν στην 5η θέση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, ενώ τον Μάρτιο του 2011 είχε πέσει στην 13η θέση.

2. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων είναι και η πορεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔE) που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με το ΕΣΠΑ. Στην προσπάθεια για μείωση ελλείμματος, το πρώτο πεντάμηνο του 2011 μειώθηκε και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 47,3 % σε σχέση με πέρυσι.

3. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης συνεχίζει να επικαλείται αβάσιμες δικαιολογίες όσον αφορά στις καθυστερήσεις, όπως για παράδειγμα η πολυπλοκότητα της νομοθεσίας για το ΕΣΠΑ. Διερωτώμαστε γιατί δεν θυμάται ότι η προκάτοχός του, έφερε τον ν.3840/2010 ισχυριζόμενη ότι απλοποιήθηκαν έτσι όλες οι σχετικές διαδικασίες.

4. Ως προς την εξαγγελία αναθεώρησης των προγραμμάτων, ενώ ήταν μια προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ, που επαναλήφθηκε κάμποσες φορές μετεκλογικά, μέχρι σήμερα, δεν έχει παρουσιαστεί τίποτε συγκεκριμένο.

5. Επιτείνοντας τη σύγχυση, την προηγούμενη εβδομάδα, ο αρμόδιος Υπουργός, κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στη Βουλή, μίλησε αφενός για «φρούδες ελπίδες» που καλλιεργούνται και αφετέρου για «έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης» που θα διαπραγματευτεί με την Κομισιόν. Ακόμα και μετά τις δηλώσεις Μπαρόζο για το θέμα, οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης δεν αποσαφηνίστηκαν.

Η Νέα Δημοκρατία, από το Φεβρουάριο του 2010, είχε προτείνει, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, να ζητηθεί από την Κομισιόν αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων και να ελαφρυνθεί ο Προϋπολογισμός. Δυστυχώς, από τότε τίποτε δεν έχει γίνει.

Ο χρόνος τρέχει εις βάρος της Ελλάδας. Το ΕΣΠΑ δεν λύνει φυσικά όλα τα προβλήματα, αλλά αποτελεί ένα εργαλείο που δεν επιτρέπεται να μην αξιοποιείται. Ευχόμαστε, έστω και την τελευταία στιγμή, να κάνει η κυβέρνηση αυτό που απαιτείται για να μην χαθεί ένα από τα βασικά όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Βαρυσήμαντη επίσκεψη που ενδιαφέρθηκε και για τις ΑΠΕ στην Ελλάδα κάνει ο Πρωθυπουργός... των Νήσων Cook, Henry Puna

http://www.radiofiji.com.fj/news_images/32717PHHGM.jpgΕπίσκεψη γνωριμίας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός των Νήσων Cook, Henry Puna. Η επίσκεψη συνδέεται με την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να αυξήσει τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (15% διείσδυση ΑΠΕ μέχρι το 2015 και 100% έως το 2020).

Ο κ. Puna ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΑΠΕ, κ. Μ. Σανταμούρη για τα Προγράμματα του ΥΠΕΚΑ "Πράσινα Νησιά" που διαχειρίζεται το ΚΑΠΕ και εξέφρασε ενδιαφέρον για συνεργασία με το ΚΑΠΕ, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα σε θέματα ανάπτυξης και σχεδιασμού ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε νησιωτικές κοινότητες.

Αυτά να τα βλέπουν όποιοι πάνε διακοπές στην Τουρκία: Ελληνίδα τραυματίστηκε θανάσιμα στην Πόλη κι ο Νταβούτογλου εξέφρασε τη λύπη του

Τη βαθιά του λύπη για το επεισόδιο στο οποίο έχασε τη ζωή της η Ελληνίδα Δήμητρα Πρέκα, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Νίκο Σαπουντζή.

Η Ελληνίδα επισκέπτρια, που καταγόταν από την Καππαδοκία, είχε ταξιδέψει στην Τουρκία για να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα της. Βρισκόταν στη γείτονα χώρα τις τελευταίες 10 ημέρες, όπου βρήκε τραγικό θάνατο στην περιοχή Εμινονού της Πόλης, σε ηλικία 67 ετών.

Η Δήμητρα Πρέκα είχε την ατυχία να βρεθεί στη μέση επεισοδίου μεταξύ δύο εμπλεκομένων, ο ένας εκ των οποίων χρησιμοποίησε όπλο. Το θύμα χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα που εξοστρακίστηκε και υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, στην περιοχή του Ταξίμ. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν επιπλέον 4 άτομα που βρέθηκαν, επίσης τυχαία, στον τόπο του συμβάντος.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος έχει επιληφθεί του θέματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, η αστυνομία έχει συλλάβει το δράστη ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τη σορό της παρέλαβαν τα παιδιά της, ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας της.

Ν. Κακλαμάνης για το μουσουλμανικό τέμενος

http://nationalpride.files.wordpress.com/2010/02/kaklamanhs3.jpg?w=468&h=255Με αφορμή την κωλυσιεργία της νέας διοίκησης του Δήμου Αθηναίων σε επείγοντα ζητήματα της πόλης, όπως η ίδρυση τεμένους, η Ακαδημία Πλάτωνος και η Διπλή Ανάπλαση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, με επιστολή του στον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, ζήτησε να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου τα παραπάνω επείγοντα θέματα, που αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή των Αθηναίων.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην επιστολή του στην Ίδρυση τεμένους στην Αθήνα επισημαίνοντας ότι "Η δημιουργία τεμένους για τους μουσουλμάνους στην πόλη μας δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Αθηναίων και των πολιτών"

Στην απάντησή του ο Καμίνης, ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δείχνοντας ότι είναι σκόπιμη απ' την πλευρά του η μη συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο:

"Και τα τρία θέματα - ισλαμικό τέμενος, Ακαδημία Πλάτωνος, διπλή ανάπλαση - αποτελούν δεσμεύσεις μας τις οποίες μας έδωσαν εντολή οι δημότες να υλοποιήσουμε. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε, αντιμετωπίζοντάς τα όμως όχι με τη βιασύνη και την καταστροφική προχειρότητα που επέδειξε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά με την πρέπουσα σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης."

Ανταπαντώντας ο Ν. Κακλαμάνης το μόνο που είπε ήταν:

«Ο κ. Γιώργος Καμίνης δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα. Θα φέρει τα τρία ζητήματα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο; Αν ναι, τότε θα τα πούμε όλα εκεί…»

Η ληστεία κάνει καλό στην υγεία...των λαμόγιων!

Τάχα για την υγεία μας απαγόρευαν το τσιγάρο σε δημόσιους χώρους κι όχι για να δημιουργήσουν άλλη μία αφορμή να βάλουν το χέρι στην τσέπη μας.

Με 200 ευρω το τετραγωνικό...τα λαμόγια θα νιώσουν πολύ καλύτερα!

Σ.Λ.

Χριστοδουλάκης-Μας δούλευε κι από πάνω: "Χαμένη η 15ετία του ΠAΣOK 80-94"!!!

http://www.tovima.gr/files/1/migratedData/D2002/D0922/1poa16a.jpgΤου Στεφ. Β. Αναγνώστου

Mπορεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία να ήταν αρνητική, ωστόσο αυτό δεν εμπόδιζε τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠAΣOK κ. K. Σημίτης να ισχυρίζεται ότι η οικονομία μόνο επί ΠAΣOK "πάει καλά"! Μάλιστα την άποψή του αυτή την είχε επαναλάβει περί το τέλος του δευτέρου 10ημέρου του Μαΐου στη Βουλή. Το αποτέλεσμα αυτής της επιμονής του κ. Σημίτη ήταν να έλθουν στην επιφάνεια στοιχεία και απόψεις αποκλειστικά από ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ καθώς και από το οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ.

Αποκαλύψεις Χριστοδουλάκη με …Βιβλίο!

Το πρώτο ήταν το περιεχόμενο βιβλίου του τότε υπουργού Ανάπτυξης κ. Nικ. Xριστοδουλάκης αλλά και τα στοιχεία της πορείας της Eλληνικής Oικονομίας κατά την περίοδο 1960-1997 που είχε εκδώσει το τότε υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Από το περιεχόμενο τόσο του βιβλίου του κ. Χριστοδουλάκης όσο και από τα στοιχεία του ΥΠΕΘΟ διέψευδαν τους ισχυρισμούς του κ. Σημίτη. Οι δύο αυτοί παράγοντες (Xριστοδουλάκης- Eκθεση YΠEΘO) ουσιαστικά επιβεβαίωναν την ορθότητα των επισημάνσεων της πραγματικότητας. Συγκεκριμένα ο τότε υπουργός Aνάπτυξης και καθηγητής Nικ. Xριστοδουλάκης έχει ήδη διαψεύσει τον κ. Σημίτη από τον χειμώνα του 1998, όταν ήταν υφυπουργός Oικονομικών και εκυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο "Tο νέο Tοπίο της Aνάπτυξης"! Eιδικότερα στο κεφάλαιο 1 με τίτλο " H Mακροοικονομική καθήλωση της Aνάπτυξης" και υπότιτλο "Aναδρομή στις οικονομικές εξελίξεις της περιόδου 1980-1994 και τις επιπτώσεις τους στην ανάπτυξη της Xώρας,", μεταξύ άλλων, γράφει και τα εξής:

" Tα τρία κυριότερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας κατά την δεκαπενταετία 1980-94 είναι η πτώση του ρυθμού ανάπτυξης, η δραματική μείωση των επενδύσεων και η απειλητική διόγκωση του δημόσιου χρέους". Kαι προσθέτει αμέσως μετά: «Mια απλή σύγκριση των μεγεθών κατά την περίοδο αυτή με τους μέσους όρους της προγενέστερης πενταετίας ( 1975-79) δείχνει την συρρίκνωση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την επαχθή κληρονομιά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σημερινές και οι επόμενες γενιές των Eλλήνων». Kαι προσθέτει με έμφαση αμέσως μετά: «Tήν περίοδο 1980-94 η οικονομία αυξανόταν με ρυθμούς τρεις φορές χαμηλότερους, οι επενδύσεις είχαν ελαττωθεί κατά το ένα τέταρτο και το δημόσιο χρέος τερμάτισε τέσσερις φορές μεγαλύτερο απ ό,τι ήταν στην αρχή της περιόδου»!

Με το «εδώ και τώρα» ναρκοθετήσαμε το μέλλον

Στη συνέχεια ο κ. Xριστοδουλάκης, αναφερόμενος στην πολιτική που επεκράτησε μετά την μεταπολίτευση και φωτογραφίζοντας την περίοδο του ΠAΣOK, μεταξύ άλλων, επεσήμαινε στο ίδιο βιβλίο και τα εξής: «Oι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις, τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς είχαν κυριευθεί από μία καλπάζουσα αδημονία ικανοποίησης «εδώ και τώρα» των αυξημένων καταναλωτικών απαιτήσεων των στρωμάτων, που κατά καιρούς εκπροσωπούσαν, μετακυλίοντας στο μέλλον την προσπάθεια εξεύρεσης των πόρων που θα τις χρηματοδοτούσαν..» Kαι ο κ. Xριστοδουλάκης, γιά να αποφύγει να κάνει διάκριση για την περίοδο 1990-1993, προσθέτει τα εξής: « Με ελάχιστες εξαιρέσεις ολόκληρη η δεκαπενταετία 1980-94 χαρακτηρίζεται από το φαινόμενο που ο Rudiger Dornbusch είχε αποκαλέσει μακροοικονομικό λαϊκισμό. Σύμφωνα με αυτόν, κυβερνήσεις που θέλουν να γίνουν αρεστές σε ορισμένα στρώματα για μία συγκεκριμένη και σύντομη χρονική περίοδο καταφεύγουν σε καταναλωτικές παροχές, χωρίς παράλληλα να εξασφαλίζουν την χρηματοδότησή τους από την χρονικώς προηγούμενη ή την τρέχουσα αύξηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Eτσι η Kυβέρνηση αναγκάζεται να δανειστεί και για να αποπληρώσει το χρέος που δημιουργείται, προβαίνει σε αύξηση της φορολογίας σε μελλοντικές χρονικές περιόδους, επιβαρύνοντας τις επερχόμενες γενιές, οι οποίες όμως καμία ευθύνη δεν έχουν για την σπάταλη διαχείριση των γονέων τους"! Στην ουσία στο σημείο αυτό ο κ. Xριστοδουλάκης ομολογούσε ότι η φορολογική λαίλαπα που εξαπολύθηκε στην πενταετία 1996-2000 με την θέσπιση 82 φορολογιών έγινε για να βρεθούν τα χρήματα που σπατάλησαν οι κυβερνήσεις του ΠAΣOK την περίοδο 1981-1989!

Βούλιαξαν οι επενδύσεις

O κ. Xριστοδουλάκης στο κεφάλαιο για την σχέση μεταξύ δημοσίων υποδομών και της ανάπτυξης, παραθέτει πίνακα με καταλυτικά για το ΠAΣOK στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά, οι Δημόσιες Eπενδύσεις στην 10ετία 1961-70 αντιπροσώπευαν το 7,7% του Aκαθαρίστου Eγχωρίου Προϊόντος(AEΠ), οι επενδύσεις σε υποδομές το 4,5% του AEΠ, η δημόσια κατανάλωση το 15,2%, ενώ το AEΠ αυξήθηκε με ρυθμό 7,6%! Στην περίοδο 1971-80 οι δημόσιες επενδύσεις αντιπροσώπευαν το 6,7% του AEΠ, οι επενδύσεις σε υποδομές το 4,4% η δημόσια κατανάλωση το 15,7% του AEΠ ,ενώ η μέση αύξηση του AEΠ ήταν 4,7%. Ωστόσο στην δεκαετία 1981-90 οι δημόσιες επενδύσεις αντιπροσώπευαν το 5,6% του AEΠ, οι επενδύσεις σε υποδομές το 3,4% του AEΠ, η δημόσια κατανάλωση το ..18,1% του AEΠ, ενώ το AEΠ κατά μέσο όρο στην δεκαετία του ΠAΣOK αυξήθηκε κατά μέσο όρο μόλις κατά 1,5%! Φυσικά στο βιβλίο του ο κ. Xριστοδουλάκης αναφερόταν και σε άλλα θέματα, αλλά θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να παραθέσουμε και ορισμένα άλλα στοιχεία για την Oικονομία , όπως αυτά καταγράφονται στην έκδοση του υπουργείου Eθνικής Oικονομίας του 1998 με τίτλο " H Eλληνική Oικονομία 1960-1997" αλλά και των "Eθνικών Λογαριασμών", ώστε οι αναγνώστες μας να έχουν πλήρη και σαφή εικόνα για την Oικονομία.

H μέση ροπή προς αποταμίευση το 1960 αντιπροσώπευε το 12,3% και το 1970 έφθασε στο 20,9%. Tο 1975 το ποσοστό αυτό έφθασε στο 24,7%, το 1976 μειώθηκε στο 23,5%, το 1977 αυξήθηκε στο 25,1%, το 1978 έφθασε στο 28,2%, το 1979 στο 30,6% , το 1980 μειώθηκε στο 26,9% και το 1981 διαμορφώθηκε στο 28,9%. Aπό το 1982 και μετά, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΠAΣOK, η αποταμίευση άρχισε να μειώνεται. Kαι το 1997 μειώθηκε στο 11,5%! Αλλά πέρα από τα στοιχεί αυτά, η δημοσιοποίηση λίγες ημέρες προηγουμένως των στοιχείων της πορείας του ελλείμματος στο Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ουσιαστικά υπενθύμισε μια ακόμη «λεπτομέρεια» που παρέπεμπε σε αποτυχημένη οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, καθώς από την εφαρμογή της επί της ουσίας δεν δημιούργησαν εθνικό πλούτο, αλλά απλά αύξησαν την ζήτηση και τις …εισαγωγές.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Δευτέρα 27-6-2011, σελίδα 19

Ραγκούσης-Νταλάρας μας περνάει για ηλίθιους: Προτείνει έκτακτη και βαριά (sic) φορολόγηση σε όσους άσκησαν εξουσία από το 1974

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/01/Ragousis-Papandreou.jpgΤις προηγούμενες εβδομάδες που συζητιούνταν τα μέτρα που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ έκανε την πάπια και ήταν μουγγός... τώρα που όλα έχουν τελειώσει και για άλλη μια φορά όπως γίνεται στο Σοσιαλισμό ® το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι ταλαίπωροι, εμφανίστηκε να λαϊκίσει και να κοροϊδέψει καναν ηλίθιο για να κερδίσει κανα σταυρό στις εκλογές που έρχονται... έτσι μετά από τόσες εβδομάδες έκανε την καινοτόμα πρόταση να φορολογηθούν "βαριά", το "βαριά" για να τσιμπήσουν ακόμα περισσότερο οι ηλίθιοι, όσοι κυβέρνησαν πριν από τους άχρηστους που μας έστειλαν στο ΔΝΤ και υπογράφουν ότι τους δίνουν χωρίς καν να το διαβάσουν... η πρόταση περιλαμβάνει άραγε και τους αμόρφωτους μουσάτους πρασινοφρουρούς της δεκαετίας του 80;

Διαβάστε και την πρωτοποριακή πρόταση του Γιαννάκη:

Την επιβολή έκτακτης φορολόγησης σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που, από το 1974 και μετά, κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας, πρότεινε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm.

Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου έχει «ηθική και ιστορική υποχρέωση» να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση. Όπως ανέφερε, «όσοι από το 1974 και μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από το αναπτυξιακό "μπουμ" πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν μέσω κινητών και ακίνητων αξιών».

Αναλύοντας την πρόταση του, ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι αυτή τη φορολόγηση θα πρέπει να υποστούν όλοι όσοι από το 1974 έχουν χρηματίσει υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και γενικά όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης.

«Τέτοιες προτάσεις έχουν συζητηθεί, μπορούν να εμπλουτιστούν και ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για να αποκατασταθεί το στοιχείο της έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να πείσουμε τον λαό ότι κατανέμουμε τις θυσίες και τα βάρη με δίκαιο τρόπο», είπε ο υπουργός.

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας αύριο και την Τετάρτη στον ΟΑΣΘ

http://www.newsfilter.gr/wp-content/uploads/2009/04/oasth.jpgΣτάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου, στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄ π.μ. και έως τις 08:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Τουρκία: Εξελίξεις στο θέμα της ισραηλινής επίθεσης του "Μαβί Μαρμαρά" που συνέβη πέρυσι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj818Eas5k1K4W3C6L0dho_jC2_zVjKdv1tUeNinUBn9Q6rcgyG3sw27JXG1eaXedzI_CO-oRRhJapKACPnWbQ5yhYprV6MF953ovBC2_-gRwA2ZxCZYktKDPo0sAyYwqe1bMrBWV91ckon/s400/mavi_marmara.jpgΗ Τουρκία επιμένει στην επίσημη απολογία και παροχή αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων από την περυσινή επίθεση των ισραηλινών αρχών ασφαλείας στο σκάφος "Μαβί Μαρμαρά", που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, και μελετά προσεκτικά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση του θέματος.

Διπλωματικές πήγες λένε ότι το Ισραήλ συμφωνεί στο θέμα των αποζημιώσεων, περιορίζεται όμως στην έκφραση της λύπης του για τα γεγονότα, αντί της επίσημης απολογίας.

Διακριτικός διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε πυροσβεστικά αεροσκάφη για να συνδράμουν στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στο Ισραήλ.

Έκτοτε, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και το Ισραήλ είχε αποδεχθεί τα τουρκικά αιτήματα για απολογία για την έφοδο στο "Mαβί Μαρμαρά" και την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπαναχώρησε λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση της απολογίας του Ισραήλ και περιορίστηκε στην έκφραση της λύπης προκειμένου να αποτρέψει ίσως και την πτώση της εύθραυστης κυβέρνησης συνεργασίας. Τρεις ακόμα φορές το Ισραήλ υπαναχώρησε από την συμπεφωνημένη έκφραση της απολογίας.

NYT: Η Δανία προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαθιδρύοντας ελέγχους στα σύνορά της

http://www.europaplus.tv/wp-content/uploads/2011/05/Denmark-announces-decision-to-reintroduce-border-controls-ahead-of-Schengen-meeting.jpgΠριν από δέκα χρόνια, όταν η Δανία εντάχθηκε στη ζώνη ελευθέρων μετακινήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Δανικό Λαϊκό Κόμμα αγόρασε ένα παροπλισμένο μεθοριακό φυλάκιο και υποσχέθηκε ότι μια μέρα θα το έθετε ξανά σε χρήση.

Τότε, οι περισσότεροι Δανοί θεώρησαν εκείνη την κίνηση προπαγανδιστική και την απέδωσαν στην ανωριμότητα ενός νεοσύστατου κόμματος.

Τον περασμένο μήνα, όμως, το κόμμα αυτό πανηγύρισε για τη δικαίωσή του και προσφέρθηκε να δωρίσει αυτό το φυλάκιο στην κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί η συμφωνία του πρωθυπουργού Λαρς Λόκε Ράσμουσεν να αποκαταστήσει τους μεθοριακούς ελέγχους με αντάλλαγμα την υποστήριξη ενός σκληρού δημοσιονομικού προγράμματος.

Η συμφωνία αυτή προκάλεσε αίσθηση στις Βρυξέλλες, καθώς η Δανία έγινε η πρώτη χώρα που αμφισβητεί σοβαρά την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και υπηρεσιών στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τι θα συμβεί στη συνέχεια παραμένει ασαφές. Το δανικό κοινοβούλιο πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία και η ΕΕ έχει προειδοποιήσει ότι η απόφαση αυτή είναι πιθανότατα ασύμβατη με τις υποχρεώσεις της Δανίας με βάση την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Οι ειδικοί όμως εκτιμούν ότι η πρωτοβουλία της Δανίας, όπου η υποστήριξη της ακροδεξιάς αυξάνεται συνεχώς την τελευταία δεκαετία, θα βρει μιμητές και σε άλλες χώρες. Μικρά, εθνικιστικά κόμματα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που τάσσονται εναντίον των μεταναστών και εναντίον της ευρωπαϊκής ιδέας, επιβάλλουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διάφορες αλλαγές στην πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με τον Φρέντρικ Έριξον, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τη Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, τέτοιες αλλαγές περιλαμβάνουν την ψήφιση νόμου στην Ιταλία που χαρακτηρίζει ορισμένες εταιρείες στρατηγικές και εμποδίζει την εξαγορά τους από ξένα συμφέροντα, την πρόσφατη απειλή της Γαλλίας ότι θα κλείσει τα σύνορά της για να εμποδίσει την είσοδο μεταναστών από την Ιταλία και την επιτυχία του κόμματος των Αληθινών Φινλανδών.

«Ορισμένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ δέχονται επίθεση», τονίζει ο Έριξον.

Η Μαρλίν Ουίντ, μια πολιτική επιστήμονας στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, επισημαίνει ότι καθώς είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές τους ερχόμενους μήνες στη Δανία, μόνο το Σοσιαλφιλελεύθερο Κόμμα τόλμησε να αντιταχθεί στη συμφωνία για τα σύνορα. «Κανείς άλλος δεν μίλησε, γιατί όλα τα κόμματα ελπίζουν να πάρουν πίσω ψηφοφόρους που την τελευταία φορά ψήφισαν το Δανικό Λαϊκό Κόμμα», σημειώνει.

Όπως συμβαίνει και αλλού, μεγάλο μέρος της υποστήριξης προς το κόμμα αυτό προέρχεται από την εργατική τάξη. Η τελευταία επλήγη από τους φιλελεύθερους νόμους για τη μετανάστευση, χάρις στους οποίους χιλιάδες μετανάστες από το Ιράν, το Ιράκ και τα Βαλκάνια έφτασαν στη Δανία τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90. Πολλοί απ’ αυτούς δεν έμαθαν τη δανική γλώσσα και παρέμειναν χωρίς δουλειά, περιπλανώμενοι σε συνοικίες της Κοπεγχάγης.

Αντίθετα με τα περισσότερα κόμματα, που απέφυγαν να θίξουν το θέμα ως πολιτικά απρεπές, η ηγέτις του Δανικού Λαϊκού Κόμματος Πία Κέρσγκααρντ έκανε σημαία της τη μετανάστευση και επέβαλε την αλλαγή της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Χένρικσεν, εκπρόσωπο του κόμματος για κοινωνικά θέματα, προκειμένου να επιβιώσει μια χώρα πρέπει οι κάτοικοί της να έχουν κοινές αξίες και έθιμα. Κατά την άποψή του, η Σουηδία θα καταρρεύσει γιατί εκεί ζουν πάρα πολλοί μετανάστες.

Ανοιχτό είναι το ερώτημα πόσο μπορεί να μεγαλώσει η δύναμη των εθνικιστικών κομμάτων της Ευρώπης, επισημαίνει η Σούζαν Ντέιλι στους Νιου Γιορκ Τάιμς. Το Δανικό Λαϊκό Κόμμα, για παράδειγμα, είδε τη δημοτικότητά του να μειώνεται όταν ενέκρινε το δημοσιονομικό πρόγραμμα, που προβλέπει μεταξύ άλλων μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Με βάση τη συμφωνία για τα σύνορα, η Δανία θα εγκαταστήσει ή θα επαναλάβει τη λειτουργία μεθοριακών σταθμών, θα αυξήσει κατά 100 τους αξιωματούχους στα σύνορα και θα καθιερώσει ειδικές λωρίδες όπου θα μπορούν να σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, όλες αυτές οι κινήσεις δεν παραβιάζουν τη Συνθήκη του Σένγκεν. Ο υπουργός φορολογίας Πέτερ Κρίστενσεν, μάλιστα, υποστήριξε κάποια στιγμή ότι ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει άλλες έξι χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανακαλέσει τον ισχυρισμό του.

The New York Times

Άξελ Βέμπερ (πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας ): Να εγγυηθεί η ΕΕ για το συνολικό χρέος της Ελλάδας

http://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/05/axelWeber.jpgΗ Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την εγγύηση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, για να αποφευχθεί μία άτακτη χρεοκοπία που θα είχε μεγαλύτερο κόστος και θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική αναταραχή, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο κ. Βέμπερ δήλωσε ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι βαθύ και χρειάζεται μακρύ χρονικό ορίζοντα, ενδεχομένως άνω των τριάντα ετών, για να λυθεί. «Το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ένα βραχυπρόθεσμο πρόβλημα και δεν προκλήθηκε από το κοινό νόμισμα», είπε ο κ. Βέμπερ, προσθέτοντας : «Αντίθετα, είναι ένα βαθιά ριζωμένο δημοσιονομικό και διαρθρωτικό πρόβλημα, το οποίο πιθανόν χρειάζεται έναν ορίζοντα μεγαλύτερο των τριάντα ετών για να λυθεί, παρά έναν τριετή έως πενταετή ορίζοντα. Τα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το θέμα είναι πολύ περισσότερα από την παροχή μόνο ρευστότητας».

Ο κ. Βέμπερ σημείωσε ότι η χορήγηση εγγυήσεων θα βοηθούσε να πεισθούν οι πιστωτές της Ελλάδας να ανταλλάξουν τα ομόλογα που έχουν του ελληνικού Δημοσίου με νέα ομόλογα με μεγαλύτερη διάρκεια, δίνοντας περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Βέμπερ είπε: «Τελικά, η λύση του ελληνικού προβλήματος χρέους πρέπει να ασχοληθεί με το υφιστάμενο, παλαιό, ποσό του χρέους και, δυστυχώς, είναι περιορισμένες οι επιλογές: Είτε μία χρεοκοπία ή μερικά «κουρέματα» είτε μία εγγύηση για το ανεξόφλητο ποσό του», προσθέτοντας ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίσουν ποια επιλογή θέλουν, αλλά η τρέχουσα τμηματική προσέγγιση των επαναλαμβανόμενων προγραμμάτων βοήθειας αναπόφευκτα οδηγούν στη δεύτερη λύση».

Η γερμανική κυβέρνηση κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

http://www.fundsandfinance.com/wp-content/uploads/2010/12/eurozone.jpgΤο Βερολίνο χαιρετίζει τη γαλλική πρόταση για τη συμμετοχή των τραπεζών στη βοήθεια στην Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ούτε ως Σχέδιο Β την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το πακέτο περικοπών από την ελληνική βουλή.

«Έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι ο σωστός δρόμος για την Ελλάδα", είπε στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Δεν είναι ο δρόμος τον οποίο ακολουθούμε, ούτε ως Σχέδιο Β», πρόσθεσε.

Ο κ. Ζάιμπερτ συμπλήρωσε ότι για την Ελλάδα θα είναι «ένας μακρύς, επώδυνος δρόμος», αλλά στόχος είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα για να ξαναγίνει μία αξιόπιστη και οικονομικά επιτυχημένη χώρα.

Ταυτόχρονα η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε τη γαλλική πρόταση για τη συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών στη βοήθεια για την Ελλάδα. «Αξίζει να χαιρετιστεί ιδιαίτερα, όταν από τον ιδιωτικό χώρο έρχονται προσφορές», είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών Μάρτιν Κραϊενμπάουμ σήμερα στο Βερολίνο. Ο κ. Κραϊενμπάουμ αντέκρουσε ότι ο υπ. Οικονομικών Σόιμπλε έχει ένα "σχέδιο Β" για την κρίση, λέγοντας ότι "δεν βλέπω κανένα".

Άρχισαν οι δηλώσεις μετάνοιας: Ποτέ δεν υπονόησα ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σαλαγιάννης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhEilGI-HOOaxaKZu-ujAFWkKfSPsB9tLQIrPFY0e5V5qy8LZSmqNkqVXHGs8Nuk4BFnPIfRuRpRfUYvKk5Sp3GKGE_BUK33USqw7-nS0KvjpXXETwFiA2xEV_SO0w9CD9zTDwGwB9YBZC/s400/1.jpg«Ποτέ δεν υπονόησα ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, ή κάτι από αυτά που είναι τόσο πολύ κρίσιμα, θα προτιμούσα αν έφτανα εκεί να παραιτηθώ. Άρα ποτέ στο μυαλό μου δεν ήταν να πάρω ένα τόσο μεγάλο ρίσκο σε τόσο κρίσιμα θέματα, το ρίσκο στην πλάτη μου για το μέλλον της χώρας. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σαλαγιάννης.

Ο κ. Σαλαγιάννης είπε ότι δεν κρίνει ούτε κατακρίνει τις διαφοροποιήσεις συναδέλφων του, ενώ άφησε αιχμές κατά του Θ. Πάγκαλου και τις δηλώσεις του, λέγοντας «διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο που εκφέρει τον λόγο του ο κ. Πάγκαλος. Και διαφωνούσα κάθετα και με το ότι "τα φάγαμε όλοι" και με το ότι "είναι κοπρίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι". Όταν τους ισοπεδώνουμε όλους, τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι, αυτό είναι καταστροφικό. Δεν είμαι καθόλου σε αυτή τη λογική.»

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΑ SPECIAL OLYMPICS

http://1.bp.blogspot.com/-C74kVOdfOw0/TZnrOvLnwpI/AAAAAAAAO2U/Ohk-SgR-amg/s1600/MARGARITIS%252811%2529.jpgΙδιαίτερα προσβλητική και απαξιωτική ήταν η συμπεριφορά του ανήμπορου και ανίκανου πρωθυπουργού, να μην παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics – Αθήνα 2011 που γίνονται στη χώρα μας.

Έδειξε φοβία για την ενδεχόμενη στάση του κοινού που θα ήταν στους αγώνες και προτίμησε να κρυφτεί, από το να εκπροσωπήσει την πατρίδα μας. Άραγε που είναι ο πατριώτης πρωθυπουργός που θα ενδιαφερθεί για τα συμφέροντα της χώρας του;

Στην τελετή έναρξης όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην πολιτική ηγεσία της χώρας, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ένοιωσα οργή και αγανάκτηση, όταν είδα ότι απουσίαζε ο πρωθυπουργός από το κορυφαίο γεγονός, που ίσως αποτελεί και την καλύτερη προβολή – διαφήμιση για την Ελλάδα μας.

Το αναπηρικό κίνημα έχει την ανάγκη υποστήριξης όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας. Είναι αδιανόητο να τους προσβάλει ο πρωθυπουργός και να επιδεικνύει τέτοια αδιαφορία απέναντί τους. Στέκομαι δίπλα τους με σεβασμό και προτρέπω όλους τους αγανακτισμένους πολίτες να έρθουν κοντά στα ΑΜΕΑ.

Το δικαίωμα στη ζωή και στις ευκαιρίες αφορά όλους τους πολίτες. Δεν επιδέχεται εξαιρέσεις.

Το αναπηρικό κίνημα θα απομονώσει και θα τιμωρήσει όσους το απαξιώνουν.

Ας αισθανθούμε πρωταθλητές με τους πρωταθλητές.

Δεν θέλουμε τέτοιους πολιτικούς, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Δεν μας αξίζουν πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων, που δειλιάζουν να κυκλοφορήσουν γιατί φοβούνται την οργή του κόσμου.

Ένοιωσα ιδιαίτερα περήφανος και πατριώτης πολιτικός, που είμαι ο μοναδικός πολιτικός εθελοντής στους παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, που γίνονται στη χώρα μας.

Ελπίζω σύντομα να βρούμε και τον πατριώτη πρωθυπουργό που θα βάζει πάνω απ’ όλα την Ελλάδα μας!

Το ΄΄ΆΡΜΑ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ΄΄ θα κάψει κάθε τι παρωχημένο, μικροκομματικό και ξεπερασμένο.

Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης
Δημοσιογράφος
www.kmargaritis.gr

Εκτός από τους στημένους αγώνες...λέτε να άφηναν στην τύχη και τα εκλογικά αποτελέσματα;

Είδα ένα όνειρο που έχει ως εξής:

Καθόμουν σε ένα παγκάκι στην παραλία της Θεσσαλονίκης και σκεφτόμουν… πάντα στο όνειρό μου… Σκεφτόμουν ότι … τα λαμόγια που λυμαίνονται τον τζόγο στην Ελλάδα δεν θα άφηναν ΠΟΤΕ στην τύχη … την διανομή των εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια. Δεν θα μας άρεσε να μαθαίναμε που καταλήγουν τα έσοδα από τα «τυχερά» παιχνίδια. Άραγε τα λαμόγια της πολιτικής θα άφηναν τη Δημοκρατία να λειτουργήσει ελεύθερα;

Θα επέτρεπαν την ανατροπή του πολιτικού συστήματος ρισκάροντας να καταλήξουν στη φυλακή για τη ληστεία του Δημοσίου πλούτου ;

Ζήσαμε αλλεπάλληλες αλλαγές εκλογικών νόμων , εισαγωγές αλλοδαπών ψηφοφόρων, μισθώσεις πτήσεων για τους ομογενείς και εκλογομαγειρέματα εδρών κλπ με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση του πολιτικού συστήματος από … εκπλήξεις.

Τελικά ζήσαμε και τις μεγάλες «εκπλήξεις» … που όχι μόνο δεν θα ανέτρεπαν το σύστημα αλλά θα το ενδυνάμωναν και θα το κινούσαν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Δεν πιστεύω ότι μπορεί οι Θεσσαλονικείς του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, οι ίδιοι ψηφοφόροι που εξέλεξαν Ψωμιάδη για Νομάρχη και Περιφερειάρχη … να εξέλεξαν τον κ.Μπουτάρη για Δήμαρχο , χωρίς να είναι καν άνθρωπος μηχανισμού κάποιου μεγάλου κόμματος, κι έχοντας μία προεκλογική παρουσία… αρκετά χιουμοριστική. Δεν μπορεί να συνέβη στην πραγματικότητα. Δεν γίνεται εκατοντάδες χιλιάδες Θεσαλονικείς, πρόσφυγες και θύματα της Κεμαλικής θηριωδίας να ψήφισαν για Δήμαρχο έναν άνθρωπο που θέλησε να τιμήσει τον σφαγέα Κεμάλ για την προσφορά του στην ανθρωπότητα μέσα από δύο τουλάχιστον γενοκτονίες ! Μόνο ως όνειρο, αν όχι ως εφιάλτης θα μπορούσε να συμβεί μία τέτοια ανατροπή.

Ομοίως στην Αθήνα … που υποφέρει από την εγκληματικότητα και τους εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες… πως είναι δυνατόν να εξέλεξαν και πάλι ΕΚΤΟΣ κομματικού μηχανισμού έναν σχεδόν άγνωστο άνθρωπο που στήριξαν οι πορτοκαλί γνωστοί «άγνωστοι» της Δράσης , της Φιλ.Συμμαχίας ,των Οικολόγων Πρασίνων κλπ … όλοι μαζί … ούτε 3%;

Οι άνθρωποι που ψήφισαν Μπακογιάννη κι Αβραμόπουλο … δεν μπορεί να ψήφισαν … Καμίνη για Δήμαρχο. Αλλά μάλλον ονειρεύομαι.

Μπορώ να καταλάβω πως κατάφερε κι εκλέχτηκε ο κ.Παπανδρέου που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είχε τα λεφτά , ότι θα απάλλασσε τους πολίτες από τα χρέη τους στις τράπεζες κλπ. Άλλωστε εκτός των άλλων ήταν κι αναγνωρίσιμος, και με επίθετο που σχετίζεται με την πολιτική σχεδόν έναν αιώνα.

Αλλά να εκλέγει Δήμαρχο θεσσαλονίκης και Αθηνών … ένα πορτοκαλί κόμμα όπως η ΔΡΑΣΗ … δεν μου κολλάει, δεν μπορεί να συνέβη στην πραγματικότητα.

Μετά ξύπνησα … στο κρεβάτι μου όντας σίγουρος ότι Μπουτάρης και Καμίνης … εξελέγησαν με την αξία τους Δήμαρχοι των μεγαλύτερων και πιο προβληματικών πόλεων της χώρας μιας και έχαιραν την σπουδαία στήριξη των προσωπικοτήτων της Δράσης. Έτσι η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Μακεδονίας έχει Δήμαρχο έναν κύριο που θεωρεί ότι οι Σκοπιανοί δεν πρέπει να στερούνται τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» .

Για νοθεία στην καταμέτρηση…ούτε λόγος. Αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες όπως η δική μας όπου ο λαός συνειδητά εκλέγει πρωθυπουργούς παππού, μπαμπά κι εγγονό από το 1923 . Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Δημοκρατία μας λειτουργεί πάντα και «τέλεια».

Κι όπως είπε και ο γνωστός κ.Πάγκαλος … αν αποτύχει η τέλεια «Δημοκρατία» … μας περιμένουν τάνκς για αντίποινα. Έτσι είναι οι δημοκρατίες αγαπητοί φίλοι μου… στην πραγματικότητα. Διάφανες … όπως και οι μεγάλοι αγώνες ποδοσφαίρου.



Σ.Λ.

Κι όμως κάποιοι έκαναν ερωτήσεις στη Βουλή για τη μαφία του ποδοσφαίρου, αλλά οι αρμόδιοι... πέρα βρέχει

Από τον Μάρτιο του 2008 στη ΝΔ μιλάνε για «μαφία» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δυστυχώς επιβεβαιώνονται τώρα με τις τρομακτικές αποκαλύψεις που βγαίνουν καθημερινά στο φως.

Ήταν αμέσως μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Ηλιούπολης – Παναιτολικού και το γάζωμα με σφαίρες του λεωφορείου της ομάδα3 του Αγρινίου, όταν ο τότε βουλευτής Έβρου και σήμερα αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Άκης Γεροντόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «εγκληματική, που παραπέμπει σε μεθόδους μαφίας». Τρία χρόνια μετά, η ιστορία τον δικαιώνει αν και όπως λέει δεν είναι καθόλου χαρούμενος γι΄αυτό.

Αδέσμευτος Τύπος Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ποιος Τσακ Νόρρις και παπαριές... Ανδρέας Λοβερδος ιs the man

http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/loverdos16-458x315.jpgΌταν ο Γκράχαμ Μπελ ανακάλυψε το τηλέφωνο είχε ήδη δύο αναπάντητες κλήσεις. Και οι δύο ήταν από τον Ανδρέα Λοβέρδο!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνει οικονομίες κλίμακας. Είναι αυτός που περιέκοψε τον κύκλο σε μόλις 300 μοίρες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει πάει στον Άρη. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ζωή εκεί.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πιο γρήγορος από κάθε υπολογιστή. Πρώτα εμφανίζει τα αποτελέσματα και μετά διαβάζει τα δεδομένα.

O Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να στραγγαλίσει ένα προμηθευτή που εκμεταλλεύεται το δημόσιο χρησιμοποιώντας το καλώδιο ενός ασύρματου τηλεφώνου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αγαπάει τους συνδικαλιστές της αριστεράς και μπορεί να τους χειροκροτήσει μόνο με το ένα χέρι.

Ο Χριστός δεν αναστήθηκε...Απλά ο Ανδρέας Λοβέρδος του έδωσε μια 2η ευκαιρία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξέρει ΠΟΥ πάει ο Καραμήτρος.

Όταν ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 10 εντολές χαραγμένες σε πέτρινες πλάκες, ο Ανδρέας Λοβέρδος τις είχε ήδη σε φλασάκι.

ΣΟΚ έπαθε το παχύδερμο ο Θέμος!!!

Δείτε τι του το προκάλεσε:



Όχι ρε γαμώτο!!!
Και τώρα ποιος θα πληρώνει τους χασογκόληδες σαν τον Μπουρούση με τα φαρμακάκια, για να τον λένε και "βλάκα" από πάνω;

Γ. Μιχελάκης για Μεσοπρόθεσμο, μπουρδολογία Πάγκαλου και εξελίξεις στο σκάνδαλο με τα "στημένα παιχνίδια"

http://voreia.gr/filestore/modules/news/4/1/41688/pic-0-norm.jpgΗ ΝΔ θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά δεν θα αποχωρήσει από τη Βουλή διευκρίνισε ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει τεθεί η υπερψήφιση ως προϋπόθεση για το δάνειο.

"Η κυβέρνηση θέτει διάφορα εκβιαστικά διλήμματα, δεν θα μπω σε αυτή τη λογική", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να επιβληθεί κομματική πειθαρχία, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως θα ληφθούν επ' αυτού αποφάσεις το επόμενο διάστημα, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμία διαδικασία αποβολής της ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. "Δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία. Αν είχε τεθεί αυτό το θέμα θα είχε τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Σφοδρή επίθεση στον Θόδωρο Πάγκαλο, εξαπέλυσε η ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. "Μετά τον "Τιτανικό", τη "διεφθαρμένη χώρα", ήρθαν τα "τανκς" του κ. Πάγκαλου. Και αυτό μετά την απαράδεκτη δήλωσή του πως δήθεν η δημοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981", τόνισε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πως ενσυνείδητα αυτοϋπονομεύει την οικονομία.

"Ξέρει τις παρενέργειες που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις και όμως προχωράει σε αυτές και μάλιστα μέσα από ξένα έντυπα. Ο κ. Παπανδρέου συμφωνεί με τον κ. Πάγκαλο; " διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η οποία μπορεί να αποκαλύψει όλη την αλήθεια , να οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και να σπάσει το απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό, τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθεί ένα αποτελεσματικό χτύπημα στην εξαπάτηση, στη διαφθορά και στη διακίνηση μαύρου χρήματος, ενώ επεσήμανε πως οι μάστιγες του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού είναι η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια.

"Στηρίζουμε τη δικαιοσύνη στο έργο που προωθεί και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μάστιγες του ποδοσφαίρου", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Υπόθεση «στημένων» αγώνων: Ο Σταύρος Ψωμιάδης αρνείται τις κατηγορίες... Εδώ τις αρνούνται Μπέος-Μαρινάκης δεν θα τις αρνούνταν αυτός;

http://kavalagoal.gr/wp-content/uploads/2011/02/PSONIADHSA11.jpgΑρνείται τις κατηγορίες της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδονται ο Σταύρος Ψωμιάδης, στο υπόμνημα που παρέδωσε στον 9ο Τακτικό Ανακριτή. Ο Σταύρος Ψωμιάδης, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ισχυρίζεται στο υπόμνημά του ότι μετέχει τυπικά στην ΠΑΕ Καβάλας "όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως, στην οποία αναφέρεται ότι ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας".

Ο κατηγορούμενος τονίζει στο υπόμνημα ότι δεν μετέχει σε καμία εγκληματική οργάνωση και ότι δεν είχε την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα να συμμετάσχει. "Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου".

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έχει υποστεί βαρύτατο διασυρμό από τα ΜΜΕ, ο οποίος συνιστά βαρύτατη προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και "αποτελεί μονομερή, βάναυση και λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό μου την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αφού δεν έχω τη θεσμική δυνατότητα να απαντήσω στους εκδοτικούς και τηλεοπτικούς κολοσσούς οι οποίοι χάρην κερδοσκοπίας εμπορεύονται την εμπλοκή μου σε μία ποινική υπόθεση στην οποία είμαι αμέτοχος."

Τέλος, αναφέρει ότι παρέχει τη συναίνεσή του στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων από τις δικαστικές αρχές, διερεύνηση την οποία και ζητάει. Προτείνει δε ως μάρτυρες τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος Σούπερ Λιγκ).

Ν. Σαρκοζί: "Παρανοϊκό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη"

http://www.tvxs.gr/sites/default/files/images/story/sarkozy_5.jpgΩς « τρέλλα », χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί την ιδέα πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με την ευκαιρία συνέντευξης τύπου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη γαλλική πρόταση για επανεπενδύσεις μεγάλης διάρκειας από τις γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες σε ελληνικά δάνεια (ομόλογα).

Εξήγησε ότι δουλεύει εντατικά με την υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να περάσει σε εφαρμογή η απόφαση εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που πήρε μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο.

« Καταλήξαμε » είπε, « ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά (ομόλογα) στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρούν ενδιαφέρον ».

Είναι το συμφέρον όλων, πρόσθεσε, να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα « και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη», αφού το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το εθνικό υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

Η γαλλική πρόταση που αποσκοπεί στο να εμφανίσει ελκυστικότερη προς τους δανειστές της Ελλάδας την ανακύκλωση του χρέους, έχει ως εξής : Επανεπένδυση από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες του 70% των ομολόγων που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους. Εξ αυτών το 50% θα επανεπενδύεται σε ομόλογα διαρκείας 30 ετών αντί για πενταετία που ισχύει μέχρι σήμερα. Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο μετοχών υψηλής ποιότητας "μηδενικού όμως τοκομεριδίου", μηδενικής απόδοσης δηλαδή, το οποίο θα ανατροφοδοτείται από την υπεραξία των μετοχών.

Διαμαρτύρεται η Αννούλα: Θέλει να σώσει τη χώρα και δεν την αφήνουν!!

http://2.bp.blogspot.com/_Zg5jWVSGvoc/S8OIqEM0ucI/AAAAAAAAKTo/ZMajrg5-gzk/s1600/%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%91+%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A5.jpgΓια τη σημασία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μίλησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, το οποίο, όπως είπε, αφορά τη χώρα μας και όχι μόνον.

«Σ΄αυτό έχουν εστιάσει τα διεθνή και εθνικά μέσα ενημέρωσης. Είναι συνιστώσα του εθνικού σχεδίου που οφείλει να υλοποιήσει η χώρα μας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό και αφορά όλους τους τομείς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μη κατεβάσουμε τα μολύβια αλλά να ανασηκώσουμε τα μανίκια» είπε η κα Διαμαντοπούλου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της επανήλθε στο θέμα, μιλώντας για ένα γκρίζο σύννεφο, μια κατάθλιψη, μια αμφιβολία πάνω από τη χώρα. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη στιγμή στη Βουλή, εκτιμώντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες στιγμές και τόνισε ότι πρέπει «καθένας από την πλευρά του, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μη γυρίζει γύρω από την ουρά του».

Αποστολή στη Γάζα: Πιέσεις για αποτροπή της αποστολής

http://www.creteplus.gr/t10509/images/karavigaza.jpgΤην Τρίτη, κατά πάσα πιθανότητα, 10 σκάφη με 350 ακτιβιστές από 22 χώρες (ανάμεσα στους οποίους και ο Σουηδός συγγραφέας Χέννινγκ Μάνκελλ) αναμένεται να ξεκινήσουν τον πλου τους προς τη Γάζα, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, ένα ασθενοφόρο και τσιμέντο.

Η πρωτοβουλία αυτή, αντίστοιχη της περσινής (που έληξε με την επιδρομή ισραηλινών κομάντος στο τουρκικό σκάφος και τον θάνατο εννιά τούρκων πολιτών), έχει κατακριθεί από τις αρχές του Ισραήλ που απειλούν με τελεσίγραφα όσους εμπλακούν στην αποστολή, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «παράνομη πράξη», καθώς το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα της αυτο-άμυνας».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ παρεμβαίνοντας κατευναστικά κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών που μετέχουν κατά ένα τρόπο στην αποστολή, να αποθαρρύνουν τους πολίτες τους καθώς δημιουργείται ένα «δυναμικό επικίνδυνης κλιμάκωσης». Στη συνέχεια αυτών των εξελίξεων, η Γαλλία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ προέτρεψαν τους πολίτες τους να απέχουν από αυτή την αποστολή, ενώ η τουρκική οργάνωση ΙΗΗ δήλωσε πως το πλοίο «Mavi Marmara» δεν θα λάβει μέρος στην αποστολή «εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων».

Επίσης δύο γερμανοί βουλευτές (που είχαν λάβει μέρος στην περσινή αποστολή) δήλωσαν πως θα πειθαρχήσουν στην απόφαση του κόμματός τους (της Αριστεράς) και δεν θα λάβουν μέρος στην αποστολή, ενώ αντίθετα αμερικανο-εβραίοι εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να φύγουν με σκάφος που θα έχει την αμερικανική σημαία προς συνάντηση με τον στολίσκο στα ανοιχτά της Κύπρου και ιρλανδοί ακτιβιστές ζήτησαν την παρέμβαση της κυβέρνησής τους για να επιτραπεί από το Ισραήλ ο ελλιμενισμός των πλοίων στη Γάζα.

Κατά πληροφορίες επίσης, ο «στόλος» περιλαμβάνει: ένα σκάφος ιταλικό, ένα ιρλανδικό, ένα ισπανικό, δύο ελληνο-σουηδο-νορβηγικά, ένα της Παλαιστινιακής διασποράς, δύο γαλλικά (το ένα απέπλευσε από την Κορσική και το άλλο θα αποπλεύσει από Ελλάδα) και δύο ελβετικά (που θα αποπλεύσουν από ιταλικά λιμάνια).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης, εξάλλου, οι δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος στην αποστολή θα υποστούν την κύρωση της απαγόρευσης εισόδου στο Ισραήλ για 10 χρόνια, ενώ το υλικό τους θα κατασχεθεί. Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών που εδρεύει στο Ισραήλ, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τη δήλωσή της που «εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δέσμευση του Ισραήλ υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου» και υπογράμμισε πως «οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς απειλές κι εκφοβισμούς».

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι το θέμα της αποστολής στη Γάζα, στην Τουρκία εμφανίσθηκε να συναρτάται με μια ευρύτερη αναδιάταξη της τουρκικής στρατηγικής στην περιοχή. Όπως σημειώνει σχετικά ο τουρκικός Τύπος («Χουριέτ») ο Φετουλλάχ Γκιουλέν (ισχυρός ισλαμιστής ιμάμης) είχε αποδοκιμάσει την περσινή απόπειρα του «Mavi Marmara» να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, ενώ η οργάνωση ΙΗΗ βρέθηκε φέτος χωρίς επιχειρήματα αφού οι Ισραηλινές αρχές επέτρεψαν στην Ερυθρά Ημισέληνο να μεταφέρει στη Γάζα όσο φαρμακευτικό υλικό είχε συλλέξει μέσω του περάσματος Ερέζ.

Ο ανασχεδιασμός των σχέσεων Τουρκίας-Συρίας, εξάλλου, φαίνεται πως ευνοεί την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, καθώς ενώ μέχρι πρότινος η Άγκυρα και η Δαμασκός σχεδίαζαν κοινά υπουργικά συμβούλια και άρση του καθεστώτος των θεωρήσεων, οι εσωτερικές εξελίξεις στη Συρία και η πίεση που ασκεί η κυβέρνηση Ερντογάν στην κυβέρνηση Άσαντ, είχε ευμενή αντίκτυπο στο Ισραήλ - χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχάρη τον Τ. Ερντογάν για την επανεκλογή του.

Τέλος, το θέμα της αποστολής της Γάζας αναμφίβολα θα επηρεάσει και την εξέλιξη του αιτήματος των Παλαιστινιακών αρχών για αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους, που αναμένεται να υποβληθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο. Επί του θέματος πάντως, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζυππέ συγκάλεσε σύνοδο του Κουαρτέτου (όπου μετέχουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η ΕΕ και ο ΟΗΕ) στις 11 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον.

Βαφτίζουν το Μεσοπρόθεσμο... Προϋπολογισμό και τα μέτρα... ανάγκη

http://www.newsit.gr/files/Image/27-06-11/resized/1669989_483_355.jpgΟ στόχος είναι ένας και μοναδικός, το “μάντρωμα” των βουλευτών. Πλέον από επίσημα κυβερνητικά χείλη, εδώ και λίγα 24ωρα το μεσοπρόθεσμο έχει αλλάξει όνομα, έχει γίνει πολυετής προϋπολογισμός.

Δηλαδή ένα “χαρτί” εσωτερικής χρήσης το οποίο μπορεί να αλλάξει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ξεχάσαμε ξαφνικά το η ψηφίσουμε ή έχουμε στάση πληρωμών, ακόμη και το... μεσοπρόθεσμο η τανκς του Θ. Πάγκαλου.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Γ.Γ. της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχου “να ανταποκριθούμε ως χώρα σε αυτή την υποχρέωση, να έχουμε πολυετή προϋπολογισμό. Αυτοί οι προϋπολογισμοί μπορούν στην πορεία να αλλάξουν”

Δήλωση που μπορεί να μεταφραστεί σε “ψηφίστε τώρα και μετά βλέπουμε”. Ειδικά από τη συνέχεια των δηλώσεων του κ. Έξαρχου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ πως “υπάρχουν μεγάλου ενδιαφέροντος αποκρατικοποιήσεις, όπως είναι της ΔΕΗ, της αξιοποίησης των νερών, όπου εκεί η συζήτηση δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη και ίδια όπως για παράδειγμα σε άλλες, ήσσονος σημασίας, επιχειρήσεις που σήμερα είναι στο κράτος. Για κάθε θέμα θα έρθει νόμος στη Βουλή και για λόγους διαφάνειας και γιατί δεν θέλουμε να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις.”

Δηλαδή δεν θα παρθούν τώρα οι αποφάσεις; Τότε γιατί αναφέρονται ρητά τα ποσοστά κλπ στο μεσοπρόθεσμο;

newsit.gr

Όλη η παπαρολογία Πάγκαλου, στην ισπανική «EL MUNDO», 25.6.11.

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/pagkalos9-458x315-458x0.jpgΗ πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας.

Είναι φυσικό. Και εγώ το ίδιο. Η ερώτηση είναι αν μπορούμε να μην εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα. Η απάντηση είναι «όχι».

Τι θα συμβεί την ερχόμενη Τρίτη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν θα ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας;

Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και ότι οι βουλευτές μας θα ψηφίσουν ξανά με συντεταγμένο τρόπο. Πιστεύω πως το πακέτο των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων με τα οποία ουσιαστικά προσπαθούμε να θέσουμε το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων θα εγκριθεί χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Και μετά θα ψηφιστούν οι συγκεκριμένοι νόμοι που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση των φορολογικών μεταρρυθμίσεων, το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων και τα υπόλοιπα. Εκεί είναι πιθανόν να παρουσιαστούν προβλήματα. Δεν ξέρω αν κάποιοι από τους βουλευτές μας θα ψηφίσουν κατά. Μπορεί. Υπάρχουν ζητήματα για τα οποία πρέπει να εφαρμόζεται κομματική πειθαρχία, όπως για παράδειγμα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά αυτό είναι άλλη περίπτωση. Αναμφίβολα, πιστεύω ότι το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, θα ψηφίσει υπέρ ορισμένων από αυτά τα μέτρα.

Στους δρόμους υπάρχει ένα κλίμα βαθειάς οργής…

Αυτό που υπάρχει στους ελληνικούς δρόμους είναι το αποτέλεσμα μίμησης αυτού που συμβαίνει στην Ισπανία. Το κίνητρο που ώθησε μερικούς Έλληνες να κατασκηνώσουν στην πλατεία Συντάγματος ήταν η επιθυμία τους να απαντήσουν σε ένα πανό ή σύνθημα των Ισπανών αγανακτισμένων που έλεγε: «Μη μιλάτε πολύ δυνατά γιατί μπορεί να ξυπνήσουν οι Έλληνες». Έτσι, μερικοί Έλληνες, λόγω πληγωμένης περηφάνιας, αποφάσισαν να δείξουν στους Ισπανούς ότι δεν κοιμόντουσαν και ότι και αυτοί διαμαρτύρονταν και κατασκήνωναν σε πλατείες. Έπειτα, κάποιοι από τη Βαλένθια αποφάσισαν να φτάσουν περπατώντας στη Μαδρίτη, και αμέσως, μια ομάδα ατόμων από τη Σπάρτη αποφάσισε να έρθουν περπατώντας στην Αθήνα. Υπάρχει μια μεγάλη επιρροή. Αλλά οι πιο μεγάλες συγκεντρώσεις που καταγράφηκαν στην πλατεία Συντάγματος έφτασαν τα 50.000 άτομα. Πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό, αλλά δεν είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που κάποια μέσα επικοινωνίας θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε.

Πώς είναι να είστε ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Στην πλατεία Συντάγματος ακούγονται πολλά τραγούδια και συνθήματα εναντίον σας…

Ναι, στην Αθήνα υπάρχουν άνθρωποι διαφόρων ειδών. Μερικοί με μισούν επειδή είμαι χοντρός. Άλλοι με μισούν επειδή είμαι γέρος. Άλλοι με μισούν επειδή ανήκουν σε κόμματα ή ομάδες κομμουνιστικές ή αναρχικές, εναντίον των οποίων καταφέρομαι γιατί δε σέβονται τη δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτοί της άκρας δεξιάς με μισούν επειδή είμαι ένας μετριοπαθής άνθρωπος και δεν μοιράζομαι την παράνοιά τους ότι υπάρχει μια συνομωσία εναντίον της Ελλάδας. Αλλά η πλειοψηφία του κόσμου με μισεί επειδή λέω την αλήθεια. Κοιτάξτε: εγώ είμαι 73 ετών, είμαι στο τέλος της πολιτικής μου σταδιοδρομίας και λέω αυτό που σκέφτομαι. Και μια μέρα στη Βουλή είπα ότι τα χρήματα του χρέους της Ελλάδας τα ξοδέψαμε όλοι οι Έλληνες μαζί, και ο κόσμος θύμωσε. Αλλά είναι αλήθεια.

Αλλά ήταν οι ελληνικές κυβερνήσεις, όχι οι πολίτες μου δημιούργησαν αυτή την τεράστια τρύπα των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού ελλείμματος είναι αποτέλεσμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων. Και θέλετε να μάθετε γιατί έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και για συντάξεις; Γιατί το πολιτικό σύστημα λειτουργούσε για πολλά χρόνια με αυτόν τον τρόπο: προσλάμβανε κόσμο στο δημόσιο με αντάλλαγμα την ψήφο του. Αλλά είναι ο κόσμος που πουλούσε την ψήφο του, άρα και αυτοί είναι συνυπεύθυνοι. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι.

Κάθε φορά υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να κήρυττε στάση πληρωμών, να έβγαινε το ευρώ και να επέστρεφε στη δραχμή…

Όσοι το λένε αυτό είναι εξαιρετικά ηλίθιοι. Ακόμα και αν το λένε αναλυτές, καθηγητές πανεπιστημίου ή οικονομολόγους, πρόκειται για μια τεράστια ηλιθιότητα. Το να επιστρέψουμε στη δραχμή, σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα, οι τράπεζες θα ήταν περικυκλωμένες από ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να πάρουν τα λεφτά τους, ο στρατός θα έπρεπε να τους προστατεύσει με τανκς γιατί η αστυνομία δε θα ήταν αρκετή, θα υπήρχαν ταραχές παντού, τα μαγαζιά θα ήταν άδεια, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και θα ήταν επίσης καταστροφικό για όλη την οικονομία της Ευρώπης. Γιατί πιστεύετε ότι οι εφημερίδες όλου του κόσμου ασχολούνται τόσο με την Ελλάδα; Δεν είναι ότι τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, είναι γιατί αυτό που μπορεί να συμβεί θα έχει σημαντικές συνέπειες για όλο τον κόσμο.

Το θέμα είναι ότι εδώ και ένα χρόνο η ελληνική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει ένα πακέτο μέτρων λιτότητας και δεν λειτούργησαν.

Έχουμε καταφέρει να μειώσουμε το έλλειμμα από το 15% στο 10%. Και το να μειωθεί το έλλειμμα κατά 5% είναι κάτι πολύ καλό, είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ευρωζώνη.

Αλλά ζητάτε ένα νέο δάνειο επειδή βρίσκεστε το χείλος της χρεοκοπίας, δεν είναι έτσι;

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η μείωση του ελλείμματος θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τόσο μέσω της μείωσης των δαπανών όσο και μέσω της αύξησης των εσόδων με φορολογικά μέτρα, και αυτό το τελευταίο δεν λειτούργησε αρκετά καλά. Αλλά πρόκειται επίσης και για ένα πρόβλημα δικαιοσύνης, γιατί το να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες σημαίνει ότι έπρεπε να μειώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις ενώ αυτοί που φοροδιαφεύγουν είναι επιχειρηματίες και άνθρωποι με λεφτά.

Η φοροδιαφυγή είναι, αναμφίβολα, ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της Ελλάδας.

Ναι. Από την μια πλευρά, σε σύγκριση για παράδειγμα με την Ισπανία ή την Πορτογαλία, η φορολόγηση είναι πολύ χαμηλή. Και σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι πράγματι, η φοροδιαφυγή είναι πολύ εκτεταμένη. Μόνο στον δρόμο που είναι εδώ κάτω, στην Πατριάρχου Ιωακείμ, έναν από τους πιο ακριβούς της πόλης, συνελήφθησαν 140 γιατροί που είχαν τεράστια ιατρεία, εντυπωσιακά γραφεία, βοηθούς, γραμματείς.. και δήλωναν ότι κέρδιζαν 2000 ευρώ το μήνα, λες και ήταν η Μητέρα Τερέζα.

Τον περασμένο χρόνο προκαλέσατε έντονες συζητήσεις όταν δηλώσατε ότι η Γερμανία πρέπει να πληρώσει την Ελλάδα για την ναζιστική κατοχή.

Αφήστε με να σας εξηγήσω: όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ελλάδα, εγκατέστησαν μια ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας, την οποία ανάγκασαν να υπογράψει μια συμφωνία με την οποία οι Γερμανοί μπορούσαν να πάρουν όλο το χρυσό που υπήρχε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Και πιστεύω ότι θα έπρεπε να μας επιστρέψουν αυτό το χρυσό, γιατί είναι δικό μας και μας το έκλεψαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Γερμανοί επέστρεψαν στους νόμιμους κατόχους τους ιδιοκτησίες που είχαν κατασχεθεί στην Ανατολική Γερμανία από τους κομμουνιστές το 1945, και δε μας επιστρέφουν τον δικό μας χρυσό.

Αν τα πράγματα περιπλεχθούν την Τρίτη, αν δεν καταφέρουν να εγκριθεί το πακέτο μέτρων και η ΕΕ δε σας δώσει το δάνειο, τι θα συμβεί;

Εγώ πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να εγκριθούν τα μέτρα. Αν δεν έχουμε αυτά τα χρήματα πριν τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το τρομακτικό σενάριο που σας περιέγραψα για την περίπτωση που θα εγκαταλείψουμε το ευρώ…