19 Μαΐου 2011

Ελεύθερος ο Στρος Καν με 1 εκ μετρητά, 5 εκ μετοχές και κλεισμένος στο σπίτι της γυναίκας του με βραχιόλι στο πόδι-Σεπτέμβριο η δίκη

Λοιπόν. 1 εκ μετρητά, 5 εκ σε μετοχές, σπίτι στην Washington DC, βραχιόλι, και κλεισμένος στο σπίτι που νοικίασε η γυναία του.

Ο εισαγγελέας έπαθε την πλάκα του!!!
Ενα εκατ μετρητά, 5 εκατ. σε μετοχές.
Αντε να τελειώνουμε. Ελεύθερος.

Σεπτέμβριο η δίκη. Στις 3 Σεπτεμβρίου πληροφορήθηκε ο Μιχάλης Γριπιώτης (ΕΡΤ/ΝΕΤ). 6 Ιουνίου ξανά στο δικαστήριο για τα προδικαστικά.
Αύριο θα αφεθεί ελεύθερος. Οχι σήμερα. Να καταθέσει πρώτα το χρήμα..

Michail Ignatiou

ΗΠΑ:Οι δικαστές αποσύρθηκαν για να μελετήσουν εάν θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο κ. Στρος-Καν

Το σώμα του διακστηρίου της Νέας Υόρκης ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος- Καν απεσύρθη για να συσκεφθεί για το εάν θα αφήσει ελεύθερο με εγγύηση τον κατηγορούμενο.

Ενας από τους δικαστές κατά την έξοδό του από την αίθουσα του δικαστηρίου υπογράμμισε ότι ο κ. Στρος-Καν προέρχεται από μια χώρα όπου η έκδοσή του θα ήταν "δύσκολη, αν όχι αδύνατη".

"Το πραγματικό πρόβλημα για το δικαστήριο είναι να υπάρξουν εγγυήσεις και όχι μόνο οικονομικές , ώστε να υπάρξει εγγύηση ότι ο υπερασπιζόμενος θα είναι παρών" στις επόμενες ακροάσεις, δήλωσε ο δικαστής Μάικλ Ομπους όταν το σώμα αποσύρθηκε για ένα διάλειμμα.

Ο κ. Στρος-Καν προέρχεται "από μια χώρα όπου είναι δύσκολο άν όχι αδύνατον" να εκδοθεί , πρόσθεσε ο δικαστής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Γαλλία δεν εκδίδει τους πολίτες της.

Δεν στράβωσαν μόνο στον Πειραιά...

Η αλήθεια είναι πως στον Ολυμπιακό δεν άρεσε πολύ ο ορισμός του Κάκου στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό αλλά δεν είναι η μόνη πλευρά που νιώθει έτσι... Ανάλογα αισθάνονται και οι άνθρωποι του Δικέφαλου του Βορρά...

Έστω και για πικάρισμα, οι Πειραιώτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τον ορισμό του Κερκυραίου ρέφερι... Όχι δεν έχουν έννομο συμφέρον από την εν λόγω κίνηση, απλά όσο να πεις, θέλουν τον αιώνιο αντίπαλο να χάνει ακόμη και στο... τάβλι...

Κάτι όμως που περνάει στα ψιλά, είναι η γκρίνια του ΠΑΟΚ, που για την ώρα δεν τυγχάνει ανάλογης προβολής... Οι Θεσσαλονικείς δεν ξεχνούν τη διαιτησία του Κερκυραίου στο ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και δεν είδαν με καλό μάτι τον συγκεκριμένο ορισμό...

Αξίζει να θυμίσω σε αυτό το σημείο πως ο Κάκος βγήκε πρόωρα από το ψυγείο, όπου τον είχε στείλει η ΚΕΔ για την κάκιστη απόδοση του στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο...

Υ.Γ Μην ακούτε φήμες για το πράσινο παρελθόν κάποιων...


Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Φώτο από το τη στιγμή που το τσουνάμι χτύπησε τη Φουκουσίμα, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα

Σειρά φωτογραφιών από τη στιγμή που το τσουνάμι χτύπησε το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρία, σήμερα στη δημοσιότητα.Δείτε τις:

Το τσουνάμι πλησιάζει το μώλο που υποτίθεται θα προστάτευε το εργοστάσιο από τα κύματα

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/Fukushima_Tsunami/Fukushima_Tsunami_1_maxsize_735_490.jpg

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/Fukushima_Tsunami/Fukushima_Tsunami_2_maxsize_735_490.jpg

Τα κύματα όμως είναι τόσο δυνατά που όχι μόνο περνάνε το μώλο αλλά τον καταστρέφουν όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτο

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/Fukushima_Tsunami/Fukushima_Tsunami_3_maxsize_735_490.jpg

Μετά από λίγο το νερό έχει καλύψει τις δεξαμενές καυσίμων

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/Fukushima_Tsunami/Fukushima_Tsunami_4_maxsize_735_490.jpg

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/Fukushima_Tsunami/Fukushima_Tsunami_5_maxsize_735_490.jpg

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/Fukushima_Tsunami/Fukushima_Tsunami_6_maxsize_735_490.jpg

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/Fukushima_Tsunami/Fukushima_Tsunami_7_maxsize_735_490.jpg

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/Fukushima_Tsunami/Fukushima_Tsunami_8_maxsize_735_490.jpg

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/Fukushima_Tsunami/Fukushima_Tsunami_9_maxsize_735_490.jpg

Ενημέρωση για τη δίκη Στρος Καν από τον Μ. Ιγνατίου

mignatiou Michail Ignatiou
Αμερικανοί συνάδελφοι υποστηρίζουν πως η αστυνομία δεν έχει απόδειξη ότι η καμαριέρα εισήλθε στο δωμάτιο του Στρος Καν... Είναι δυνατόν;
10 minutes ago
»

Ο Στρος Καν έστειλε προσωπική επιστολή στον δικαστή Michael Obus. Αναφέρει ότι θα διαμένει με την κόρη του Camille, φοιτήτρια στο Columbia
33 minutes ago
»

Εάν επιτρέψουν κάμερες στο δικαστήριο θα τον κάνουν εντελώς "ρόμπα"! Μάλλον τον φέρνουν με την στολή των φυλακισμένων... Για να δούμε.
35 minutes ago
»

Εγγυήσεις: Ενα εκ. δολάρια, το σπίτι του στην Ουάσιγκτον, βραχιόλι στο πόδι, να μένει με την κόρη του, να παραδώσει το διαβατήριο του.
37 minutes ago
»

Οι δικηγόροι του διαρρέουν πως "αν δεν είναι σήμερα,θα είναι αύριο ή την Δευτέρα". Ομιλούν για την αποφυλάκιση του. Ξέρουν καλύτερα από εμάς
44 minutes ago
»

Υπολογίζω ότι θα ακούσουμε την απόφαση γύρω στις 10 μ.μ. (ώρα Ελλάδος). Οι δικηγόροι του αισιοδοξούν ότι θα αφεθεί ελεύθερος...
1 hour ago
»

Λοιπόν. Γίνεται χαμός. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι αλλά και ...περίεργοι. Η διαδικασία αρχίζει 2.15 μ.μ. τοπική ώρα (9.15 ώρα Ελλάδος)

Σαμαράς για τη σημερινή νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ ΔΑΠίτες και ΔΑΠίτισες όλους σας για τον καταπληκτικό θρίαμβο. Αποδείξατε ότι αποχή σημαίνει ανοχή σε εκείνα τα οποία μας πικραίνουν και τα οποία θέλουμε να τα βγάλουμε από το διάβα το δικό μας.

Γιατί εμείς κοιτάμε το αύριο. Ζητάμε: Όχι αποχή, αλλά συμμετοχή. Για να μπορέσουμε να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή και να δώσουμε το δικαίωμα, το διαβατήριο στην Ελπίδα σε κάθε νέο άνθρωπο.

Κερδίσατε και πετύχατε αυτή την περιφανή νίκη για έναν ακόμα λόγο: Γιατί είχατε πολιτικό πρόγραμμα. Γιατί είχατε συγκεκριμένες θέσεις που σπάνε κατεστημένα άλατα δεκαετιών μέσα στα πανεπιστήμια.

Σας συγχαίρω και για αυτά. Αυτό το σημερινό καταπληκτικό αποτέλεσμα φωτογραφίζει την ευρύτατη ανάγκη ολόκληρης της κοινωνίας να δει, επιτέλους, να αλλάζουν τα πράγματα μέσα στα πανεπιστήμια. Το παράδειγμα που είπε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, το παράδειγμα, δηλαδή, του ασύλου, που πρέπει πια να μπει στο χρονοντούλαπο του χθες είναι εκείνο το οποίο έδειξε την αποφασιστικότητά σας και τη δύναμή σας, αλλά και τη συνέπειά σας.

Όταν ξεκινήσατε αυτόν τον αγώνα ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι λέγανε ότι, σε τέτοιες δύσκολες ώρες, με μεγάλες οικονομικές αναταράξεις για όλο τον κόσμο, είναι δύσκολο να περνάς θέσεις. Εσείς αντίθετα αποδείξατε ότι η νεολαία είναι σκεπτόμενη, ότι ο κόσμος θέλει να ανοίξει τα αυτιά του και να ακούσει τα καινούρια μηνύματα των καιρών. Πραγματικά από την καρδιά μου, από τα βάθη της καρδιάς μου, συγχαρητήρια.

Έχετε την αγάπη μας και το ευχαριστώ μας».

Υπογράφηκε νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και του Συλλόγου Υπαλλήλων

http://realinfoportal.com/gr/wp-content/uploads/2009/12/opap-300x225.jpgΣε ισχύ τέθηκε η νέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την οποία υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΠΑΠ Α.Ε. Μαρίνα Μασσαρά, μετά την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Η νέα σύμβαση ισχύει ως 31.12.2013.

Με βάση τη νέα Συλλογική Σύμβαση προβλέπεται ετήσια μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στην ΟΠΑΠ Α.Ε. ποσοστού περίπου 14%, ενώ αυξάνονται οι ώρες εργασίας καθημερινά από 7,5 σε 8 ώρες.

Ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ για την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης και τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

http://www.isotimia.gr/files/ArticlePhotos/stelios/Juncker%20Jean%20Claude.jpgΟ επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ζητά την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης της Ελλάδας και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Ο στόχος μείωσης του ελλείμματος που έχει τεθεί πρέπει να υλοποιηθεί και αυτό προϋποθέτει πρόσθετα μέτρα» λέει ο κ. Γιουνκερ σε προδημοσίευση συνέντευξής του στη Γερμανική εφημερίδα «Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ».

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απορρίπτει συνολική αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, αλλά επανέρχεται στην πρόταση ήπιας αναδιάρθρωσης.

Κατά τον κ. Γιούνκερ μια επιμήκυνση της αποπληρωμής θα πρέπει να αποτελεί μέρος ενός συνολικού πακέτου και ο ίδιος προειδοποιεί ότι «ουδείς στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να αφεθεί στην ελπίδα ότι η χώρα μπορεί να αποφύγει πρόσθετες προσπάθειες και περισσότερα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις».

Κιλκίς: Σύλληψη 26χρονου που κατηγορείται για συμμετοχή σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων στην Κόρινθο

http://4.bp.blogspot.com/-wbTpdMOWwZ0/Tc9xEz_zNkI/AAAAAAAAADA/OjSP6_L-T8I/s374/200px-Olympiakos4_svg.pngΈhttp://www.resimcity.com/data/media/855/www.resimcity.com_kalasnikof_resimleri.jpgνας 26χρονος που φέρεται ως «πρωταγωνιστής» σε προ ημερών αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Κόρινθο συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές, στο Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων Κιλκίς.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 28χρονο, ο οποίος διώκονταν με ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή.

Μαζί του συνελήφθη κι ένας 26χρονος, ο οποίος δεν έχει σχέση με το επεισόδιο, αλλά διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση για κλοπές. Οι δύο νεαροί επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος, προερχόμενοι από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Το αιματηρό επεισόδιο για το οποίο κατηγορείται ο 28χρονος έλαβε χώρα στις 7 Μαΐου. Ο φερόμενος ως δράστης μαζί με άλλους δύο οπαδούς του Ολυμπιακού -εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη λίγες ώρες μετά το περιστατικό- έκλεισαν «ραντεβού» με οπαδούς του Παναθηναϊκού προκείμένου να λύσουν τις διαφορές τους μετά από επεισόδιο που προηγήθηκε έξω από σύνδεσμο φιλάθλων των «ερυθρόλευκων» στην Κόρινθο.

Ένας εκ των οπαδών του Ολυμπιακού πυροβόλησε με καλάζνικοφ εναντίον των οπαδών του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο εξ αυτών στα πόδια.

Καθηγητής Βιολογίας παραιτήθηκε, για λόγους συνείδησης και εξαιτίας των "λαθών", από τα καθήκοντα του βαθμολογητή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Tην παραίτησή του από τα καθήκοντα του βαθμολογητή στο μάθημα της Βιολογίας, υπέβαλε βιολόγος στο 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας / ΓΕΛ Κρεστένων, για λόγους συνείδησης.

Σε ενυπόγραφη επιστολή, που απέστειλε σε εκπαιδευτική ιστοσελίδα (www.esos.gr), ο βαθμολογητής, αφού προηγουμένως αναφέρεται στα «δεδομένα» των θεμάτων της βιολογίας, επισημαίνει: «Τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε όλα τα μαθήματα θα πρέπει να είναι διατυπωμένα με τέτοιον τρόπο, που να μην αφήνουν τους μαθητές να σκεφτούν διαφορετικά, να τους καθοδηγούν στη σωστή απάντηση, αν τη γνωρίζουν, με κλιμακωτές ερωτήσεις και σε καμιά περίπτωση να μην προκαλούν σύγχυση και αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και βαθμολογητές.

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, και περισσότερο από όλα για λόγους συνείδησης, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και αρνούμαι να συμμετάσχω, ως βαθμολογητής, στη διόρθωση γραπτών Πανελληνίων Εξετάσεων 2011 στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας Γ΄ Λυκείου.

Γερμανία: Ασφαλιστές γνωστής εταιρείας πήραν μέρος σε βραδιά οργίων στη διάρκεια "σεμιναρίου υποκίνησης"

Mία ασφαλιστική εταιρεία, θυγατρική της γερμανικής εταιρείας Munich Re, παραδέχθηκε σήμερα ότι οι εμπορικοί της αντιπρόσωποι πήραν μέρος σε μία βραδιά στην οποία συμμετείχαν περίπου είκοσι πόρνες στη διάρκεια ενός "σεμιναρίου υποκίνησης" που πραγματοποιήθηκε το 2007 στην Ουγγαρία.

"Έπειτα από έρευνες πιστοποιήσαμε ότι περίπου είκοσι πόρνες ήταν παρούσες σε μία βραδιά η οποία διοργανώθηκε στη διάρκεια του σεμιναρίου", ανακοίνωσε η εταιρεία Ergo, ο κλάδος ασφαλειών της Munich Re, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

"Ένα τέτοιο γεγονός πλήττει σημαντικά το κύρος της εταιρείας μας και δεν θα το ανεχθούμε", πρόσθεσε η εταιρεία.

Περίπου εκατό ασφαλιστές της εταιρείας βρίσκονταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Ουγγαρία όταν έγινε το συμβάν, επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Ergo, ενώ πρόσθεσε ότι η εν λόγω βραδιά είχε διοργανωθεί στα θερμά λουτρά Γκέλερτ στη Βουδαπέστη.

Για να ξεχωρίζουν οι πόρνες από τις σερβιτόρες φορούσαν κόκκινα, κίτρινα και λευκά βραχιόλια. "Αυτές που φορούσαν λευκό βραχιόλι προορίζονταν για τους επικεφαλής και τους καλύτερους πωλητές", είχε δηλώσει ένας αυτόπτης μάρτυρας στη Handelsblatt.

Ένας άλλος είχε επισημάνει ότι δίπλα στα λουτρά είχαν εγκατασταθεί κρεβάτια "όπου κάθε ένας μπορούσε να πάει συνοδευόμενος από μία δεσποινίδα και να κάνει αυτό που επιθυμούσε".

Η εταιρεία IJ PARTNERS SA δηλώνει ότι "ποτέ δεν προέβη σε οποιαδήποτε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων", όπως τους κατηγορεί ο Π. Καμμένος

"Η εταιρεία IJ PARTNERS SA ποτέ δεν προέβη σε οποιαδήποτε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ κάποιο από τα στελέχη της δεν αγόρασε CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ δεν αγόρασε CDS για λογαριασμό πελατών της. Ποτέ δεν συμβούλευσε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων". Αυτό αναφέρει η εταιρεία σχετικά με όσα υποστήριξε σε εμφανίσεις του σε μέσα ενημέρωσης, αλλά και στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος.

Επίσης, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία προσθέτει: "Αντιθέτως, η IJ PARTNERS SA, τόσο δημοσίως όσο και κατ' ιδίαν, έχει συστήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων, από τον Φεβρουάριο του 2010. Και μάλιστα, προέβη σε αγορές ελληνικών ομολόγων, τόσο για λογαριασμό πελατών της όσο και στελεχών της. Ακόμα και σήμερα, στελέχη της κατέχουν ελληνικά ομόλογα".

Ο διευθύνων σύμβουλος της IJ PARTNERS SA, κ. Θεόδωρος Μαργέλλος, έχει επανειλημμένως και δημοσίως λάβει θέση υπέρ της άμεσης κατάργησης των ακαλύπτων CDS, προστίθεται στην ανακοίνωση που καταλήγει αναφέροντας ότι η εταιρία "θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για να προστατεύσει τη φήμη της από κοινούς συκοφάντες".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ

http://www.athina984.gr/files/news-images/dimokratiki%20simaxia.jpg«Σε πολύ λίγο χρόνο θα συμπληρωθούν 100 έτη από την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας των Νεότουρκων και στη συνέχεια δυστυχώς του ίδιου του Τουρκικού κράτους, για το ξερίζωμα και τη φυσική εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή η πανάρχαια ιστορική κοιτίδα του Ελληνισμού, έχει πλήρως ερημωθεί από το Ελληνικό στοιχείο.

Είναι παρήγορο βέβαια ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής σήμερα, άμεσα ή έμμεσα, αναγνωρίζουν Ποντιακές ρίζες στον εαυτό τους και όταν έρχονται σε επαφή με Έλληνες Ποντίους αναγνωρίζουν σε αυτούς, χορό, τραγούδι, διατροφικές συνήθειες και άλλα ήθη και έθιμα που και οι ίδιοι λίγο πολύ διατήρησαν.

Όσο ήταν τραγική η μοίρα του Ποντιακού Ελληνισμού στην κοιτίδα του, άλλο τόσο έχει προκαλέσει τον πανελλήνιο θαυμασμό με το απίστευτο επίτευγμά του να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, να προκόψει και να διαπρέψει διατηρώντας πάμπολλα χαρακτηριστικά από τις πατρογονικές του παραδόσεις.

Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται να μην ξεχάσουν ποτέ τη γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και τους ίδιους τους Πόντιους συμπατριώτες να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και με την ίδια αποτελεσματικότητα να τιμούν τις παραδόσεις που μετέφεραν στην Ελλάδα από τον μακρινό Πόντο. Να τιμάνε το παρελθόν και να κοιτάζουν πάντα το μέλλον».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στόχος της Σέχτας στην Πεύκη;

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=f25c2c6351&view=att&th=1300909ddec52682&attid=0.1&disp=thd&zwΓιατί δε λένε τα κανάλια πως το… «πολιτικό πρόσωπο», το οποίο διαμένει σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας των τρομοκρατών είναι ο Γ. Γ. της Χρυσής Αυγής;

Από τα σημερινά δελτία ειδήσεων η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε ότι η συμπλοκή της Πεύκης – με τραυματίες δύο τρομοκράτες και δύο αστυνομικούς – σχετίζεται πιθανότατα με… «πολιτικό πρόσωπο», το οποίο διαμένει πολύ κοντά στο σημείο ανταλλαγής των πυροβολισμών.

Κανείς τους όμως δεν είπε ποιο είναι το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο ή τουλάχιστον σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει. Κανείς τους δεν είπε πως ο μοναδικός… «πολιτικός παράγοντας», ο οποίος διαμένει σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας είναι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Για την ακρίβεια, μόνο ΤΟ ΒΗΜΑ ανέφερε ότι «πιθανός στόχος ήταν υψηλόβαθμος παράγοντας της Χρυσής Αυγής».

Το συμπέρασμα είναι προφανές. Ακόμα και σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη υπόθεση υπερισχύει η συνωμοσία της σιωπής. Οι χρυσοπληρωμένοι απατεώνες των καναλιών το βουλώνουν, αναλογιζόμενοι προφανώς πως δεν τους συμφέρει να εμπλακεί το όνομα της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της σε μία τόσο σοβαρή ιστορία τρομοκρατίας. Μη ξεχνάτε πως ο συλληφθείς και οι συνεργοί τους σχετίζονται κατά πάσα βεβαιότητα με την Σέχτα Επαναστατών, την εγκληματική οργάνωση που δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια και τον αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα.

Για τα κανάλια της διαπλοκής η Χρυσή Αυγή, που επί μία εβδομάδα ήταν μία «φασιστική, δολοφονική συμμορία», δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να… θυματοποιηθεί. Δεν πρέπει να μάθει ο λαός ότι αποτελούμε διαρκή στόχο του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ. Δεν πρέπει να ειπωθεί ούτε λέξη για τις δεκάδες εις βάρος μας τρομοκρατικές ενέργειες, τις βόμβες και τις επιθέσεις που έχουμε δεχθεί, τον διαρκή πόλεμο που μας έχει κηρύξει το Σύστημα. Ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που η Χρυσή Αυγή είναι αδιαμφισβήτητα η ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, η υπόθεση της Πεύκης έχει τεράστια βαρύτητα, σκοτεινό παρασκήνιο και πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

4 αγωνιστικές ο Γκαρσία και κάκος διαιτητής με τον ΠΑΟ... επειδή μας σπρώχνουν όπως λέει η ΑΕΚ

Ο Ουρουγουανός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε αλλά και άλλες τρεις για το χτύπημα στον Μίτσελ.

Με όλα αυτά θα είναι απών από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή(22/5) για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ αλλά και με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα την επόμενη Τετάρτη(25/5) για την έκτη αγωνιστική.

Παράλληλα όμως ο παίκτης του "Δικεφάλου του Βορρά" θα χάσει και τα δύο πρώτα παιχνίδια για το νέο πρωτάθλημα.

Στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής πέραν του Γκαρσία του ΠΑΟΚ, ο Μάκος της ΑΕΚ, ο Κατσουράνης του Παναθηναϊκού και ο Σολάκης του Ολυμπιακού Βόλου.

Sport24.gr

Οι Αμερικάνοι είδαν ότι το show πουλάει και μετέφεραν τον Στρος Καν στο δικαστήριο με αυτόματα και οπλισμένοι σαν αστακοί!!!

Δείτε το βίντεο:

Βρήκαν την ταυτότητα του δράστη της Πεύκης... αφού κάποιος που τον γνώριζε το έδωσε στεγνά και καλά έκανε-Καλά είναι ο Αστυνομικοί

Δένει η αστυνομία την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης στην Πεύκη, καθώς πλέον γνωρίζει τα στοιχεία του τραυματία που φέρεται ότι είναι ο ένας από τους δύο δράστες. Περίπου τρεις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του η αστυνομία έχει στα χέρια της το όνομα και τα προσωπικά στοιχεία του φερόμενου ως δράστης, που ο ίδιος αρνιόταν να αποκαλύψει, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άλλου κακοποιού.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη είναι έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του δράστη, ενώ εξετάζεται κι ένα σπίτι στην επαρχία, αφού ο φερόμενος δράστης είναι φοιτητής και σπουδάζει εκεί, ενώ στην Αθήνα μένουν οι γονείς του.

Ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση πάντως, είναι πως στην περιοχή της συμπλοκής, βρέθηκαν 3 κλεμμένα αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα τύπου βαν. Η αστυνομία εξετάζει τόσο τα αυτοκίνητα, όσο και το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν στην περιοχή το κρησφύγετό τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχε δώσει ο ίδιος στις Αρχές ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο. Στη κατοχή του βρέθηκε ένα 9ρι πιστόλι τύπου Glock με γεμιστήρα 13 φυσιγγίων, μπιτόνι με εύλεκτο υλικό, κατσαβίδια και ένα κάλυμμα τιμονιού.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και να ετοιμάζονταν να διαρρήξουν αυτοκίνητο.

Πάντως, η βαλλιστική εξέταση που έγινε στο όπλο που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν προέκυψε ταύτιση με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.

Συνελλήφθησαν 2 λαθραία ζώα απ το Αφγανιστάν για τη σφαγή του Μ. Καντάρη!!

http://www.newsit.gr/files/Image/19-05-11/resized/KANTARIS_373_355.jpg- Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπίσουν και τον τρίτο δράστη
- Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες είναι Αφγανοί

Δύο άτομα βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής και ανακρίνονται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στη συμβολή των οδών Γ. Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να μεταφέρει την σύζυγό του στο μαιευτήριο, για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο αφγανούς που έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για τρίτο άτομο, το οποίο φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη.

Η δολοφονία αυτή είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς αυτός ο άνθρωπος την ώρα που πήγαινε στο μαιευτήριο για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του, κάποιοι του έκοψαν το νήμα της ζωής, για να του κλέψουν μία κάμερα που κρατούσε για να απαθανατίσει τις πρώτες στιγμές του παιδιού του.

newsit.gr

Ανακοίνωση της Αστυνομίας


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 44χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 04.50΄ ώρα της 10-05-2011 στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου 59, στην Αθήνα.

Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί, Αφγανοί υπήκοοι, ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ομολόγησαν την πράξη τους με λεπτομέρειες, ενώ ένας τρίτος συνεργός τους, πακιστανικής καταγωγής, αναζητείται.

Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς αφαίρεσαν τη βιντεοκάμερα από τον 44χρονο και στη συνέχεια την πούλησαν στο Μοναστηράκι αντί του ποσού των 120€.

Δράστες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο DSK ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΡΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΧΡΩΣΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/05/19/dailynews_stroskan.jpgΟ πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν έφτασε σήμερα στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ή όχι, δήλωσε πηγή της αστυνομίας.

Είτε απαλλαγεί είτε όχι ο τέως διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν από την κατηγορία του βιασμού μίας καμαριέρας στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ στη Νέα Υόρκη, μία αστική αγωγή του θύματος θα μπορούσε να εκδικασθεί ανεξάρτητα από την έκβαση του ποινικού δικαστηρίου.

Θεωρητικά η αγωγή μπορεί να στραφεί τόσο κατά του δράστη, όσο και κατά του ξενοδοχείου, μολαταύτα νομικοί κύκλοι τονίζουν πως θα είναι δύσκολο να αποδοθεί αστική ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον πλην του Στρος-Καν.

Ο Τζέφρι Σαπίρο, συνήγορος της καμαριέρας, έχει τονίσει πως «δεν υπήρξε κάποια συζήτηση» για κάποια αστική διεκδίκηση: «δεν έχει αντιμετωπισθεί ως πιθανότητα και δεν έχει συζητηθεί», τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας πως προσπαθεί «καθημερινά όπως μπορεί» να βοηθήσει το θύμα.

«Επιβεβαιώθηκε πως η επίθεση πραγματώθηκε, και η υπόθεση μπορεί να διεκδικήσει πάνω από ένα εκατ. δολάρια», τόνισε ο Τζόναθαν Ντάμασεκ, δικηγόρος ειδικευμένος σε τέτοιες υποθέσεις και ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση πολυάριθμων θυμάτων βιασμού.

Ο Ντάμασεκ, στέλεχος του δικηγορικού ομίλου Χεκτ Κλίγκερ Πίντελ και Ντάμασεκ, πρόσθεσε πως η καμαριέρα, η οποία ζει στο Μπρονξ, μπορεί να κερδίσει πολλές περισσότερες αποζημιώσεις για ηθική και σωματική βλάβη εάν καταθέσει αγωγή στον τόπο κατοικία της και όχι στο Μανχάταν, όπου φέρεται να διαπράχθηκε ο βιασμός.

«Ένας δικαστής στο Μπρονξ θα είναι πιο φιλικός στα όσα της συνέβησαν», τόνισε ο ίδιος.

Όσον αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης απαιτούνται αδιάσειστα τεκμήρια, πέραν πάσης αμφιβολίας. Απεναντίας, σε μία αστική αγωγή, το θύμα μίας σεξουαλικής επίθεσης αρκεί απλώς να αποδείξει πως η επίθεση όντως πραγματοποιήθηκε επί τη βάσει απλών αποχρωσών ενδείξεων--ακόμη και των μισών τεκμηρίων εξ όσων απαιτούνται.

Οι δικηγόροι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός Καν που έχει προφυλακιστεί για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού εις βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του προβεβλημένου πελάτη τους, με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων. Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ'οίκον περιορισμός αλλά και η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, του Στρος Καν.

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=207980&-V=articles

Ρωσία: Απελάθηκε από τη χώρα ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας του Ισραήλ με την κατηγορία της κατασκοπείας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι απέλασε τον στρατιωτικό ακόλουθο της ισραηλινής πρεσβείας στη Μόσχα διότι τον συνέλαβε στις 12 Μαΐου να κατασκοπεύει. Ο στρατός και το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ είχαν ανακοινώσει χθες Τετάρτη βράδυ την απέλαση του ακόλουθου, ο οποίος κατονομάσθηκε από τις ισραηλινές αρχές ως ο σμήναρχος Βαντίμ Λίντερμαν.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι "ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας του Ισραήλ στη Μόσχα, Βαντίμ Λίντερμαν, συνελήφθη στις 12 Μαΐου τη στιγμή που λάμβανε απόρρητες πληροφορίες από έναν ρώσο υπήκοο".

Νωρίτερα σήμερα εξάλλου μία πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι ο σμήναρχος Λίντερμαν "βοηθούσε ιδιαιτέρως ενεργά τις δραστηριότητες των ισραηλινών εταιρειών στη ρωσική αγορά".

Πάντως το Ισραήλ επεσήμανε ότι ερεύνησε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας και τους βρήκε "εντελώς αβάσιμους".

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η Ρωσία απέλασε τον διπλωμάτη χωρίς να του απαγγείλει κατηγορίες εξαιτίας της διπλωματικής του ασυλίας.

Ο ίδιος ο Λίντερμαν "ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες (της Ρωσίας) είναι αβάσιμες και ότι το επεισόδιο οφείλεται σε μία παρεξήγηση", σύμφωνα με τον ιστότοπο Ynet, την έκδοση της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ στο Διαδίκτυο. "Τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ κάνει σημαντικές προσπάθειες ώστε να καθησυχάσει τη Μόσχα και να αποτρέψει μία σοβαρή διπλωματική κρίση", προσθέτει.

Παναγιωτόπουλος για τη Μέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

"Η 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αναδεικνύει μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας. Τα δραματικά και αποτρόπαια γεγονότα, που δρομολογήθηκαν το 1919, με την άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμψούντα του Πόντου, αλλά και τα όσα προηγήθηκαν, με αθώα θύματα τους Έλληνες Ποντίους και με θύτη τον ακραίο Τουρκικό Εθνικισμό, είναι καταγεγραμμένα και γνωστά.

Όπως είναι καταγεγραμμένη και η προκλητική και επίμονη άρνηση του σύγχρονου Τουρκικού Κράτους να αποδεχθεί την Ιστορική ευθύνη και να αναγνωρίσει την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Ελληνικός λαός επιδιώκει -διαχρονικά-σχέσεις καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας με τον λαό της Τουρκίας.

Αλλά η φιλία αυτή για να είναι στέρεα και αποδοτική και να έχει διάρκεια, πρέπει να είναι ειλικρινής και από τις δυο πλευρές και να βασίζεται, εκτός των άλλων, στον σεβασμό των ιστορικών βιωμάτων και στην παραδοχή των ιστορικών γεγονότων στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Αποτελεί θετικό γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου πολλαπλασιάζονται στην Τουρκία οι φωνές ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, που ζητούν να αναγνωριστεί από το Τουρκικό Κράτος η Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και των Αρμενίων.

Τα θετικά όμως αυτά μηνύματα προσκρούουν στην αδιαλλαξία και στην κατηγορηματική άρνηση των κρατικών μηχανισμών εξουσίας να παραδεχθούν τα ιστορικά αυτά δεδομένα, με άμεση συνέπεια η σύγχρονη Τουρκία να δείχνει, σε μία ακόμη περίπτωση, ότι αποκλίνει προς το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, αντί να συγκλίνει προς αυτό.

Η θυσία του Ποντιακού Ελληνισμού , οι σκληροί πατριωτικοί αγώνες του για να διαφυλάξει τις εστίες του και τον πολιτισμό του, οι περιπέτειές του κατά την διάρκεια της προσφυγιάς και οι άοκνες και δημιουργικές του προσπάθειες για να στεριώσει όπου βρέθηκε μετά τους διωγμούς, προσθέτουν ένδοξες σελίδες και τιμούν την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Η 19η Μαΐου, όπως ορίζει και η ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, είναι η Hμέρα που συμβολίζει την κορύφωση της τιμής αυτής".

Νέα δολοφονική επίθεση αλλοδαπών στην καρδιά της Αθήνας - Με τρείς σφαίρες στο λαιμό χαροπαλεύει ο Έλληνας καταστηματάρχης

kantaris-aimaAκόμα δεν στέγνωσε το αίμα του Καντάρη από το πεζοδρόμιο της Ηπείρου και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, 2 αλλοδαποί έσπασαν το τζάμι του κοσμηματοπωλείου στην οδό Ευγενίας Καραβία 56 στα Κάτω Πατήσια, μπήκαν μέσα με σκοπό να τον ληστέψουν και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ τρείς φορές. Ο άτυχος άνδρας με όσες δυνάμεις είχε καλούσε αιμόφυρτος σε βοήθεια.

Λίγα λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις του στο ασθενοφόρο και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Μερικά χρόνια πριν επίθεση με μαχαίρι είχε δεχθεί και ο πατέρας του σε κοσμηματοπωλείο που διατηρούσε στην ίδια περιοχή.
Οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Το αίτημα για εφοδιασμό των λαθρομεταναστών που ζουν στην Αθήνα με διπλωματικά έγγραφα και προώθηση τους σε χώρες της ΕΕ γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ... Η συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας θεωρείται δεδομένη, αναμένεται να ακολουθήσει και η συναίνεση των πολιτικών αρχηγών...

http://www.elkosmos.gr/

Φώτο του Στρος Καν μέσα στη φυλακή! Λίγο περίεργα κοιτάζει-Έφτασε πριν λίγο στο δικαστήριο

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/05/19/dailynews_stroskan.jpgΛίγο περίεργο είναι το βλέμα του Στρος Καν μέσα στη φυλακή όπως δείχνει και η φώτο που κυκλοφόρησε πριν από λίγο. Με τέτοιο βλέμμα δεν έχουν άδικο να τον προσέχουν μη τυχόν και αυτοκτονήσει. Πριν από μισή ώρα περίπου έφτασε πάλι στο δικαστήριο όπου περιμένει τη σειρά του να συζητηθεί πάλι η αίτηση αποφυλάκισής του με εγγύηση. που είχε απορριφθεί τη Δευτέρα, ενώ αύριο κρίνεται αν θα πάει σε δίκη ή όχι

Θα σας ενημερώνουμε...

Παιδί και διαζύγιο - Στις ανεπτυγμένες χώρες υπολογίζεται ότι ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο

http://www.zougla.gr/Uploads/Oikogeneia/oiko-diazygio-mesa11.jpgΤο διαζύγιο είναι μία τραυματική εμπειρία για τα παιδιά και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον ψυχολογικό κόσμο τους, αφήνοντας αρνητικά κατάλοιπα για όλη τους τη ζωή. Στις ανεπτυγμένες χώρες υπολογίζεται ότι ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Αν και δεν αποτελεί πλέον κοινωνικό στίγμα, δεν παύει να είναι από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες στη ζωή ενός ατόμου.

Ωστόσο, ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι αυτό δεν πρέπει να αποτρέπει τους γονείς να προχωρούν στη διάλυση του γάμου τους και τη σύναψη μίας νέας σχέσης και τούτο γιατί, όπως σημειώνουν, τα παιδιά μπορούν να αισθανθούν άνετα, αλλά και εξίσου ευτυχισμένα με το νέο σύντροφο του γονιού τους.

Όπως, τονίζει ο παιδοψυχολόγος, Γιάννης Ξηντάρας πρέπει «οι ίδιοι οι γονείς να πιστέψουν ότι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία και να μην αισθάνονται ενοχές». Διευκρινίζει ότι «στην Ελλάδα που η κοινωνία είναι πιο παραδοσιακή επικρατεί ακόμη ως ταμπού. Συνηθίζουν να κρύβουν από τα παιδιά οι διαζευγμένοι γονείς το νέο σύντροφο, γιατί πιστεύουν ότι θα τα πληγώσουν».

Εξηγεί ότι επιβάλλεται «οι γονείς να μην παρουσιάζουν στα παιδιά συντρόφους αν η σχέση δεν είναι σοβαρή. Αν πρόκειται όμως για κάτι σοβαρό θα πρέπει να το πουν γιατί μία ανοιχτή κουβέντα είναι η καλύτερη λύση, σε ό,ποια ηλικιακή ομάδα και αν ανήκει το παιδί». Σύμφωνα μάλιστα με τον ειδικό εάν οι γονείς το πιστέψουν και το μεταδώσουν με χαρά στο παιδί τότε και εκείνο, «στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των περιπτώσεων, θα το υποστηρίξει και θα αισθανθεί το ίδιο».

Η ηλικιακή ομάδα των παιδιών των διαζευγμένων γονιών, είναι πολύ σοβαρή παράμετρος για τον τρόπο προσέγγισης τους και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουν οι γονείς τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Έτσι για παράδειγμα για ηλικίες έως 5 χρόνων δεν έχει νόημα να γίνει κάποια συζήτηση γιατί το παιδί δεν θα καταλάβει. Άλλωστε δεν γνωρίζει καν έννοιες, όπως «δεσμός». Έτσι ο κ. Ξηντάρας, προτείνει «ο νέος σύντροφος του ενός εκ των δύο γονέων, μπορεί να εμφανιστεί αρχικά στην παρέα ως φίλος, να τον γνωρίσει και να τον συνηθίσει το παιδί και κατόπιν να αποκαλύψει το ρόλο του», άλλωστε, όπως υποστηρίζει, ο παιδοψυχολόγος «τα μικρά παιδιά έχουν απλές ανάγκες και εύκολα θα αγαπήσουν όποιον τους φερθεί καλά».

Στην ηλικιακή ομάδα 6 έως 12 χρόνων «τα παιδιά θα δεχθούν πιο δύσκολα το νέο σύντροφο της μητέρας ή την αντίστοιχη του πατέρα», επισημαίνει ο κ. Ξηντάρας. Και τούτο γιατί στην ηλικία αυτή αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί, αλλά και γιατί διαθέτουν μία άκαμπτη ηθική σε ό,τι αφορά το σωστό και το λάθος, το θεμιτό και το αθέμιτο. «Οι γονείς όμως και πάλι οφείλουν να είναι ανοιχτοί με τα παιδιά, να τους εξηγήσουν την κατάσταση και να συνεχίσουν να ασχολούνται το ίδιο μαζί τους, χωρίς να χάσουν καθόλου την αγάπη, τη στοργή και τον χρόνο καθενός από τους δύο γονείς».

Από την ηλικία των 13 χρόνων και πάνω, οι γονείς θα πρέπει να είναι ειλικρινείς και να προσπαθούν να δημιουργήσουν μία φιλική σχέση ανάμεσα στον έφηβο και στο νέο σύντροφο. Ενδεχομένως, να είναι και πιο εύκολη υπόθεση, όπως επισημαίνει ο κ. Ξηντάρας γιατί «αφενός οι έφηβοι έχουν πλέον τις δικές τους ανησυχίες, τους έρωτες και έννοιες, αφετέρου είναι πολύ πιο ικανοί να κατανοήσουν ορισμένες καταστάσεις και να τις κρίνουν με επιείκεια».

Μέσα από κάποιο κοινό χόμπι ή κάτι διασκεδαστικό, για παράδειγμα την κοινή αγάπη για τον κινηματογράφο, οι έφηβοι είναι δυνατόν να έρθουν πιο κοντά με το νέο πρόσωπο στη ζωή του γονιού τους, αλλά όπως λέει ο παιδοψυχολόγος, «όχι εάν αυτό τους επιβληθεί. Άλλωστε είναι καχύποπτοι οι έφηβοι, αλλά και εύθικτοι και μπορεί να πάρουν τα πράγματα στραβά».

Όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Ξηντάρας εκτός από τις ηλικιακές ομάδες και τον τρόπο προσέγγισης των παιδιών υπάρχουν και γενικοί κανόνες που θα πρέπει να σεβαστούν οι δύο γονείς.

Το παιδί, αρχικά, μπορεί να αισθανθεί ζήλια και ανταγωνιστική διάθεση, αλλά όπως εξηγεί ο παιδοψυχολόγος «δεν θα φθάσει στο τραύμα. Ειδικά αν ο γονιός του εξηγήσει ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης και ότι δεν θα μπει σ’ αυτή τη διαδικασία». Το ιδανικό για το παιδί ή τον έφηβο όπως εξηγεί ο κ. Ξηντάρας είναι να του αφαιρεθεί η δυνατότητα να θέσει τον εαυτό του σε ένα είδος σύγκρισης και διαγωνισμού με το νέο σύντροφο.

Σημαντικό στοιχείο, σύμφωνα με τον κ. Ξηντάρα, είναι και το εάν η σχέση προϋπήρχε του διαζυγίου. «Ο νέος σύντροφος δεν θα πρέπει να κάνει την εμφάνιση του αμέσως μετά τον χωρισμό των γονιών", τονίζει και συμπληρώνει «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τα παιδιά να συνδέσουν τον χωρισμό με το νέο σύντροφο, γιατί τότε είναι πιθανόν να τον θεωρήσουν υπαίτιο και η σχέση τους μαζί του δεν θα είναι αρμονική».

Το πιο σημαντικό, όμως, όπως λέει ο κ. Ξηντάρα είναι «να μη διαβάλλει ο ένας γονέας το σύντροφο του άλλου γονιού, γιατί μπορεί ένας χωρισμός να επέλθει με την αφορμή ενός τρίτου προσώπου, αλλά πάντοτε οι αιτίες είναι πιο βαθιές. Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά είναι εκείνα που πληγώνονται από το άσχημο κλίμα».

Ο Λαρς Φον Τρίερ κηρύχθηκε ανεπιθύμητος στις Κάννες μετά τις δηλώσεις περί Χίτλερ... λογικό... η εικόνα δεν ξεχνιέται και κάθεται στο στομάχι των Γάλλ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIQOGMEBHgJD_N-THbsIZVFb7n2xFzhBiHGR0g6uu5O280gMI2qO3fUm_-cjzTJDd0y-MYWi-RPnWWf5Yy6fj3AdwxWdZqqvxn845rb_9vWbVvQJ5ItEjyufLXwyMypfIlXqJjUDFQGSOH/s1600/hitler+in+front+of+the+eiffel+tower+paris.jpgΟ δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ, ο οποίος εξέφρασε χθες τη "συμπάθειά" του για τον Χίτλερ, κηρύχθηκε σήμερα "ανεπιθύμητο πρόσωπο" από το Φεστιβάλ των Καννών "με άμεση ισχύ", αλλά δεν αποκλείσθηκε από το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, ανακοίνωσε η διεύθυνση του φεστιβάλ... Λογική εξέλιξη μιας και ως γνωστόν οι Γάλλοι έχουν ένα μικρό πρόβλημα με τους Γερμανούς [μην ακούτε τις παπαριές για Γαλλογερμανικό άξονα... αυτά είναι λυκοφιλίες]... δεν μπορουν να ξεχάσουν εύκολα ότι σε δύο πολέμους οι Γερμανοί έφτασαν στο Παρίσι με τα τάνκς τέρμα τα γκάζια, καθώς στη διαδρομή δεν υπήρξε αντίσταση... και φυσικά η διπλανή εικόνα είναι απαγορευμένη για τους Γάλλους :))))

"Το διοικητικό συμβούλιο καταδικάζει πολύ αυστηρά τις δηλώσεις αυτές και κηρύσσει τον Λαρς Φον Τρίερ ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Φεστιβάλ των Καννών με άμεση ισχύ", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η διεύθυνση του Φεστιβάλ διευκρίνισε ότι η κύρωση αυτή δεν αποκλείει τον κινηματογραφιστή από τον διαγωνισμό για τον Χρυσό Φοίνικα.
Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, ο Γκι Ζακόμπ, συγκάλεσε σήμερα το πρωί έκτακτη σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου για να εξετάσει ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος του σκηνοθέτη.

"Το Φεστιβάλ των Κανών προσφέρει στους καλλιτέχνες όλου του κόσμου ένα εξαιρετικό βήμα για να παρουσιάσουν τα έργα τους και να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας" και "λυπάται βαθιά που το βήμα αυτό χρησιμοποιήθηκε από τον Λαρς Φον Τρίερ για να εκφραστούν σχόλια απαράδεκτα, μισαλλόδοξα, αντίθετα προς τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της γενναιοδωρίας στα οποία βασίζεται η ίδια η ύπαρξη του Φεστιβάλ", προσθέτουν οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με έναν απ' αυτούς που συμμετείχαν στην έκτακτη σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου, ο Λαρς Φον Τρίερ "εξακολουθεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό, όμως παρακλήθηκε να φανεί διακριτικός: έτσι, αν βραβευθεί την Κυριακή, του ζητήθηκε να μην έρθει να παραλάβει το βραβείο του".

Η υπηρεσία Τύπου του φεστιβάλ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να πει αν τέτοια απόφαση λαμβάνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ των Καννών.

Άλλος ένας μύθος της κλιματικής αλλαγής καταρρίπτεται: Υπερεκτιμημένος "μόνο" κατά 160% ο ρυθμός εξαφάνισης φυτών και ζώων

http://www.brazadv.com/images/biodiversity.bmpΟ ρυθμός μείωσης της βιοποικιλότητας και εξαφάνισης των φυτικών και ζωικών οργανισμών εξαιτίας της καταστροφής των ενδιαιτημάτων τους από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, είναι πολύ πιο αργός από ό,τι θεωρούν μέχρι σήμερα οι περισσότεροι επιστήμονες και ο ΟΗΕ που μιλούσε για έως και 10.000 φορές γρηγορότερη εξαφάνιση ειδών απ΄ότι ο ΜΟ σε όλη τη ζωή της Γης. Μια νέα αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα, αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις και έρχεται να αμφισβητήσει την κυρίαρχη αντίληψη, αποδεικνύοντας ότι η απώλεια της βιοποικιλότητας έχει υπερεκτιμηθεί τουλάχιστον κατά 160% (Κάντε κλικ στη εικόνα: η Ελλάδα έχει από τους μεγαλύτερους δείκτες βιοποικιλότητας παγκοσμίως με 2-3000 διαφορετικά είδη ανά 10.000 km² και τώρα η Μπιρμπίλη θα μας τον αυξήσει ακόμα περισσότερο με την απαγόρευση της δόμησης σε οικόπεδα κάτω των 10 στρ.... ζούγκλα κανονική θα γίνουμε...).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας Στέφεν Χούμπελ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Λος Άντζελες (UCLA), που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, αναγνωρίζουν ότι τα οικοσυστήματα των διαφόρων ειδών συνεχίζουν να απειλούνται λόγω αποψίλωσης των δασών, κλιματικής αλλαγής, μόλυνσης των θαλασσών, λιμνών και ποταμών από χημικά, υπερεκμετάλλευσης κ.α. Όμως υποστηρίζουν ότι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των συναδέλφων τους και των διεθνών οργανισμών για την ταχύτητα και την έκταση της εξαφάνισης των οργανισμών είναι «θεμελιακά λανθασμένες», με συνέπεια να υπερεκτιμούν τη σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με την απώλεια της βιοποικιλότητας.

Όπως είπαν, ακόμα και αυτός ο κατάλογος με τα επαπειλούμενα είδη που καταρτίζει η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN), πρέπει να αναθεωρηθεί. Χρησιμοποιώντας νέα μαθηματικά μοντέλα και επαναξιολογώντας τις εμπειρικές παρατηρήσεις, οι επιστήμονες, όπως δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου, εκτιμούν ότι οι υπάρχοντες αριθμοί για την εξαφάνιση των ειδών δεν είναι στην πραγματικότηταούτε οι μισοί (συγκεκριμένα θα έπρεπε να διαιρεθούν με το 2,5 περίπου).

Όπως ανέφεραν, από τη μια, αυτό αποτελεί καλό νέο, καθώς σημαίνει ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική και υπάρχει περισσότερος χρόνος για την προστασία των φυτών και των ζώων από τις υπαρκτές απειλές. Από την άλλη όμως, πρόσθεσαν, το νέο είναι δυσάρεστο, καθώς πρέπει να αναθεωρηθεί ένας τεράστιος όγκος ερευνητικών δεδομένων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά δυστυχώς στηρίζονται σε λάθος βάση.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα είδη στην εποχή μας εξαφανίζονται με ρυθμό 100 έως 1.000 φορές ταχύτερο σε σχέση με τον μέσο όρο των εξαφανίσεων που έχουν λάβει χώρα στον πλανήτη μας από τότε που φιλοξενεί ζωή. Οι εκτιμήσεις των οργανισμών του ΟΗΕ μάλιστα ήσαν ότι οι ρυθμοί αυτοί θα επιταχυνθούν κι άλλο, δεκαπλασιαζόμενοι μέσα στους επόμενους αιώνες (δηλαδή ο ρυθμός θα φτάσει τις 1.000 έως 10.000 φορές σε σχέση με σήμερα). Η νέα μελέτη αμφισβητεί όλες αυτές τις εκτιμήσεις ως υπερβολικές.

Το σφάλμα αποδίδεται στο ότι οι επιστήμονες αναγκαστικά καταφεύγουν σε υποθέσεις και στατιστικά μοντέλα, αφού δεν είναι σε θέση να μετρήσουν άμεσα τον ρυθμό εξαφάνισης των ειδών, ενώ κάθε χρόνο ανακαλύπτονται πολλά νέα είδη. Η νέα έρευνα υποστηρίζει ότι υπάρχουν σοβαρά λάθη σε αυτές τις απλοϊκές μαθηματικές μεθόδους (κυρίως θεωρεί ότι υπερβάλλουν όσον αφορά τη σημασία της απώλειας των ενδιαιτημάτων), τις οποίες κατηγορεί ότι αποτυγχάνουν να συλλάβουν την πολυπλοκότητα της φύσης και καταλήγουν έτσι να υπερεκτιμούν το πρόβλημα εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. Το βασικό νέο επιχείρημα, με απλά λόγια, είναι ότι χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη σε έκταση απώλεια ενδιαιτήματος για να εξαφανιστεί ένα είδος.

Εκπρόσωπος της IUCN (ξέρετε αυτοί που ζούνε από τον "κλιματρομοκρατία" και μας πουλάνε ανανεώσιμε πηγές ενέργειας και πράσινη ανάπτυξη), αν και δεν αμφισβήτησε άμεσα τις νέες επιστημονικές εκτιμήσεις, εξέφρασε το φόβο του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο από όσους δεν παίρνουν σοβαρά τα περιβαλλοντικά ζητήματα... ενώ οι δικές του "πειραγμένες" έρευνες χρησιμοποιούνται με το σωστό τρόπο για να τρομοκρατήσουν...

http://www.nature.com/nature/journal/v473/n7347/full/nature09985.html

Όλα καλά τα βρίσκει ο Ρακιντζής που είναι συνέχεια του εαυτού του παρότι η θητεία του έληξε πριν 1,5 χρόνο

http://www.skai.gr/files/temp/E3069F844E8ABB0CE293936FDF008FDD.jpg"Ασκώ τις νόμιμες αρμοδιότητές μου [παρότι η θητεία μου έχει λήξει]" και "δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης αποφάσεων", τονίζει σε δήλωση, προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής (τον βλέπετε στη φώτο με τα ανάλογα κυβικά του Πάγκαλου...)... [Τώρα πως είναι δυνατόν να είναι νόμιμες οι αποφάσεις κάποιου που έχει λήξει η θητεία του... μόνο ο ίδιος ξέρει]

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα [αλίμονο... μόνο οι άλλοι παρανομούν και τους ελέγχει ο Ρακιντζής], ούτε νομικό θέμα, βρίσκομαι στο γραφείο μου [αυτό είναι το πρόβλημα αλλά που να συγκινηθεί ο Λέανδρος...] και ασκώ τις νόμιμες αρμοδιότητές μου», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σχολιάζοντας την επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου, σχετικά με τη θητεία του Γενικού Επιθεωρητή.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, αναφέρει στην ερώτησή του ότι η θητεία του κ. Ρακιντζή έχει λήξει από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2009 και πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ενδεχομένως «να υπάρχουν επιπτώσεις στην ισχύ των αποφάσεων που έχει εκδώσει ο Επιθεωρητής μετά τη λήξη της θητείας του». Σημειώνει, δε, ότι η κυβέρνηση όφειλε να έχει ανανεώσει τη θητεία του Επιθεωρητή ή να τον αντικαταστήσει.

Ο κ. Ρακιντζής εξέφρασε την απορία του [έχει και απορίες ο μπαγάσας...] για το σκεπτικό της ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, τόνισε ότι «η διοίκηση είναι ενιαία και έχει συνέχεια», ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, ή ακύρωσης των υποθέσεων, που χειρίστηκε η αρχή»... [Βέβαια ο κ. Ρακιντζής ξεχνάει πως εκτός απ' τη συνέχεια, πρέπει που και πότε στις δημοκρατίες να υπάρχει και καμιά αλλαγή, ειδικά σε τέτοιες θέσεις ελέγχου που δεν κάνει να "παραγνωριζόμαστε"... εκτός αν λόγω όγκου έχει σφηνώσει στην καρέκλα και δεν μπορεί να ξεκολλήσει οπότε θα μείνει εκεί για πολλά χρόνια ακόμα...]

[ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τώρα ακολουθεί και το γλύψιμο του ΑΠΕ-Μάτσικα και η μπηχτή για το μαλάκα τον δεξιό που τον διόρισε:]

Υπενθυμίζεται ότι ο Λέανδρος Ρακιντζής, αρεοπαγίτης επί τιμή, είναι δικαστικός μεγάλου κύρους, με σημαντικό έργο και ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, θέση που κατέχει από τις 13/9/2004 [Μπράβο μαλάκες δεξιοί και όρσε...].

Γ. Μιχελάκης για την συναίνεση, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τις φοιτητικές εκλογές

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpgΠαραδείγματα από τα οποία φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν κινείται στη λογική της συναίνεσης, παρουσίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Στις 14 Ιουλίου του 2010 η ΝΔ είχε κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων, πρόταση που το ΠΑΣΟΚ τότε την είχε απορρίψει, ανέφερε. "Το ΠΑΣΟΚ στις 29 Απριλίου του 2011 κατέθεσε ουσιαστικά μια πιστή αντιγραφή της πρότασης της ΝΔ. Πιστή αντιγραφή φράση φράση" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Στην ίδια λογική τον Οκτώβριο του 2010 η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου για τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για την υιοθεσία. "Τόσους μήνες μετά η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τοποθετηθεί", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα και τις διαφοροποιήσεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.

"Το μείζον ζήτημα είναι η ενδοκυβερνητική συνεννόηση. Άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις δράσεις", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επικαλούμενος δηλώσεις των κκ. Παπακωσταντίνου και Πεταλωτή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τη θέση του κόμματος για το δημόσιο, πρόταση που περιλαμβάνει τρία χρόνια "πάγωμα" στις προσλήψεις και μετά 1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και το θεσμό της μισθωτής εφεδρείας.

Για την ανταγωνιστικότητα ελληνικής οικονομίας

"Όλα τα στοιχεία στον τομέα της οικονομίας πάνε από το κακό στο χειρότερο, ιδιαίτερα μάλιστα για το θέμα της ανάπτυξης," τόνισε ο αρμόδιος Τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Παρεμβαίνοντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στοιχεία, από τα οποία, όπως είπε, φαίνεται πως η χώρα μας κατέλαβε την 56η θέση μεταξύ 59 χωρών, σημειώνοντας πτώση κατά 10 θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης.

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την ανταγωνιστικότητα, την οικοδομή, το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οίκον, τον επενδυτικό νόμο και άλλα, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ επεσήμανε πως η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.

"Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πράξεις" τόνισε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας τις προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μάλιστα θεματική εξειδίκευση των προτάσεων αυτών. Ο κ. Χατζηδάκης άσκησε έντονη κριτική και για το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ συνεχίζει να κινείται πολύ αργά καθώς από την 5η θέση που βρισκόταν σε απορροφητικότητα τον Σεπτέμβριο του 2009 στην ΕΕ, βρέθηκε στην 13η την 1η Μαρτίου του 2011.

Για τις φοιτητικές εκλογές

Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ θα μεταβεί στις 19.00 ο Αντώνης Σαμαράς για να συγχαρεί τους φοιτητές για την επιτυχία τους στις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα γραφεία της ΝΔ σε 197 από 206 σύλλογοι στα ΑΕΙ της χώρας η παράταξη της ΝΔ συγκεντρώνει το 41,3% έναντι 37,9% που είχε συγκεντρώσει πέρσι. Ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 27,09%, η ΠΚΣ με 13,25%, ΕΑΑΚ με 8,55%, κλπ.

Στα ΤΕΙ της χώρας και σε 60 από τους 75 συλλόγους η ΔΑΠ καταγράφει ποσοστά της τάξης του 50,62% με την ΠΑΣΠ να συγκεντρώνει το 31,01%.

Ο κ. Παπαμιμίκος κάλεσε όλες τις παρατάξεις να μπουν στην λογική της έκδοσης κοινών αποτελεσμάτων επαναλαμβάνοντας την πρότασή του κόμματος για την κατάργηση της ΕΦΕΕ και τη σύσταση νέου οργάνου, έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί το φοιτητικό κίνημα.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έκανε λόγο για σημαντική αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον των φοιτητών για τα κοινά. Ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στους νέους ανθρώπους και εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτό θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

Ο Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΚΟ ΣΕΦΕΡΛΗ!

Στην κυβέρνηση δεν αντέχουν τη σάτιρα, η μάλλον ξέρουν πλέον ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες και τους έχει πιάσει πανικός. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την κίνηση του Θεόδωρου Πάγκαλου να απαγορεύσει τη διαφήμιση του Μάρκου Σεφερλή, με τα πατατάκια, στην οποία σατιρίζεται η γνωστή φράση του αντιπροέδρου «μαζί τα φάγαμε». Δείτε το βίντεο...



Απ’ ό,τι μας λένε, έχουν σταλθεί και εξώδικα στα κανάλια για να μην τη μεταδώσουν.

prezatv.blogspot.com

"Καραϊβική" έγινε ο Θερμαϊκος με τα καταπράσινα νερά!-Πρόκειται περί "αυτοκάθαρσης" όπως λένε οι επιστήμονες

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/40-thumb-large-425x287.jpg«Καραϊβική» θυμίζει τις τελευταίες μέρες ο όρμος του Θερμαϊκού κόλπου καθώς τα νερά έχουν πάρει ένα καταπράσινο χρώμα που προκαλεί για... βουτιές!

«Η αλλαγή του χρώματος είναι αποτέλεσμα των οπτικών ιδιοτήτων του νερού σε συνδυασμό με την σύνθεση του φυτοπλαγκτού, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας του ΑΠΘ, Μαρία Μουστάκα, η οποία εξέτασε σημερινό δείγμα από τον όρμο της Θεσσαλονίκης.

Όπως διευκρίνισε η κ. Μουστάκα, διαπιστώθηκε μεγαλύτερη ποικιλότητα ειδών στον όρμο, μικρότερη αφθονία φυτοπλαγκτού και άφθονο ζωοπλαγκτό, ενδεικτικά της καλύτερης λειτουργίας του τροφικού πλέγματος.

«Το αποτέλεσμα της αλλαγής της σύνθεσης και επικράτησης του φυτοπλαγκτού αποτελεί μέρος της οικολογικής διαδοχής και των μεταβολών των περιβαλλοντικών παραμέτρων, όμως δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η σημερινή κατάσταση του φυτοπλαγκτού, όπως διαπιστώθηκε από τις μετρήσεις, αποτελεί θετικό σημάδι για το Θερμαϊκό, που δείχνει ότι το σύστημα μπορεί να "αυτοοργανώνεται" και να «αυτοκαθαρίζεται».

Μέλη ενός μικρού δεξιού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος ανακίνησαν θέμα "ελληνικής κατοχής" στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι

http://www.beyazgazete.com/haberresim/LiveImages_Foto%20Haber_150_DP%27liler%20E%C5%9Fek%20Adas%C4%B1%27na%20gitti_D18170335.jpghttp://www.haberx7.com/images/news/19-05-2011-dpnin-milletvekili-adayi-emekli-albay-umit-yalim-bulamac-ve-esek-adalarina-cikmaya-kalkinca-egede-sicak-saatler-yasandi.jpgΜέλη του μικρού δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος (DP) , προσπάθησαν να επισκεφθούν τα μικρά ελληνικά νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, απέναντι από τις τουρκικές ακτές των Διδύμων, αναφέρουν σήμερα τουρκικές εφημερίδες.

Ο κ. Umit Yalim, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος DP --που δεν εκπροσωπείται στην τουρκική εθνοσυνέλευση--, συνταγματάρχης εν αποστρατεία , δήλωσε στη εφημερίδα Hurriyet ότι «τα νησιά αυτά βρίσκονται υπό την στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων».

«Οι Έλληνες στρατιώτες δεν επέτρεψαν τα μέλη του DP να προσεγγίσουν το νησί», είπε ο απόστρατος συνταγματάρχης που ξεκίνησε με μικρό σκάφος αναψυχής από την τουρκική ακτή για να πάει μαζί με πολιτικούς του συμμάχους και υποστηρικτές στα μικρά νησάκια που βρίσκονται απέναντι από την Τουρκική ακτή στη περιοχή των Διδύμων.

Άλλη εφημερίδα, η Haber Turk, αναφέρεται σκωπτικά στην «απόβαση» που επιχείρησε ο απόστρατος συνταγματάρχης στα νησιά Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι (Bulamac και Esek στα τουρκικά).

Ο κ. Gunay Tikkin, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του DP στα Δίδυμα μαζί με τον απόστρατο υποψήφιο βουλευτή και τον τοπικό ανταποκριτή της εφημερίδας Haber Turk, Mehmet Inmez, ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί με το μήκους δέκα μέτρων σκάφος Poseidon, που έφερε ελληνική σημαία, για το Αγαθονήσι. Οι επιβάτες του σκάφους πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων και έμειναν στο Αγαθονήσι για λίγο, αφού δεν είχαν θεώρηση, γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας που συμμετείχε στην αποστολή.

Στην συνέχεια οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι, σύμφωνα πάντα με τη διήγηση του ανταποκριτή της εφημερίδας .

Επιστρέφοντας στα Δίδυμα ο απόστρατος συνταγματάρχης κατήγγειλε ότι δεν μπόρεσαν --παρά τα διαβατήρια-- να βγουν στο Φαρμακονήσι, «το οποίο στους διεθνείς χάρτες παρουσιάζεται ότι ανήκει στην Τουρκία», και απηύθυνε έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση «να εμποδίσει αμέσως αυτήν την κατοχή».

«Δυστυχώς εγώ ως πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας μπήκα με διαβατήριο στα δικά μου εδάφη», είπε και πρόσθεσε «εκεί μας έχει φθάσει η πολιτική των ‘μηδενικών προβλημάτων’ με τους γείτονες, που έχει ξεκινήσει το ΑΚΡ». Ο απόστρατος συνταγματάρχης τόνισε ότι «θα κάνω ότι μπορώ γι να τεθεί --μέσω του Κόμματος μας-- το θέμα στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Πρέπει να επιστραφούν αυτά τα νησιά στην χώρα μας!».

Το θέμα έθιξε με δηλώσεις του στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας Hurriyet ο Πρόεδρος του DP, Δρ. Namik Kemal Zeybek, την περασμένη εβδομάδα.

Αν δεν κάνω λάθος εδώ έχουν ανεβάσει και βίντεο

Κάμερες και σεκιούριτι στην υπηρεσία της προστασίας του Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα

http://s.enet.gr/resources/2009-05/20b-2-thumb-large.jpgΜε κάμερες, εταιρεία σεκιούριτι και δημοτικούς αστυνομικούς προσπαθεί πλέον ο Δήμος Δέλτα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπαζών και ογκωδών αντικειμένων στην περιοχή του Δέλτα Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα. Υπεύθυνοι του Δήμου χαρακτηρίζουν την κατάσταση τραγική και επισημαίνουν ότι υπάρχουν καθημερινά φαινόμενα απόρριψης μπαζών και στερεών αποβλήτων.

Η δημοτική αστυνομία πραγματοποιεί ήδη περιπολίες μέσα στο Δέλτα ενώ την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν και έλεγχοι από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, ομάδες της οποίας φωτογραφίζουν και βιντεοσκοπούν κάθε τι ύποπτο. «Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με σωστή αστυνόμευση» αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, Νίκος Μυλώσης, και επισημαίνει ότι εφόσον εντοπιστεί με οποιοδήποτε τρόπο κάποιο περιστατικό, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες επιβολής προστίμων.

Την ίδια στιγμή, η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει το έντονο πρόβλημα της δυσοσμίας από τη λειτουργία των βιομηχανιών, τον βιολογικό καθαρισμό, τη λυματολάσπη που συσσωρεύεται στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ αλλά και ειδικά από τη δραστηριότητα των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν παράγωγα πετρελαίου.

Αυτοψία σε εργοστάσια και εργασιακούς χώρους της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης έκανε ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας, μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών. Το τελευταίο πεντάμηνο έγιναν πέντε καταγγελίες και αφορούσαν, στις περισσότερες περιπτώσεις, διαφυγή αέριων ρύπων από βιομηχανίες κατά τη φάση της αντικατάστασης των αντιρρυπαντικών φίλτρων.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, δήμοι, βιομηχανίες και επιστημονικοί φορείς συγκρότησαν «κοινό μέτωπο» ώστε μια ειδική ομάδα να καταγράψει όλες τις βιομηχανίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, να διερευνήσει ποια υλικά χρησιμοποιούν ώστε να γνωρίζει τι ουσίες ενδέχεται να διοχετευτούν στο περιβάλλον, να πραγματοποιεί μετρήσεις και να ενημερώνει τις βιομηχανικές μονάδες για περιστατικά ρύπανσης και κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισής της.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τέσσερις βιομηχανίες έχουν υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης του συγκεκριμένου εγχειρήματος από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life +2010 και σε λίγες μέρες θα γνωρίζουν αν η πρόταση έχει εγκριθεί ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή της. «Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στις ίδιες τις βιομηχανίες να εφαρμόζουν τον αυτοέλεγχο σε συνεργασία με τους Δήμους Κορδελιού -Ευόσμου, Δέλτα και Μενεμένης - Αμπελοκήπων που εξέφρασαν την υποστήριξή τους» εξηγεί ο ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου Λεωνίδας Τσόγκας.

Αλβανία: Οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος συρρέουν έξω από το κτίριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, στα Τίρανα

http://www.dramini.gr/wp-content/uploads/2011/05/ALVANIA-EKLOGES-240x155.jpgΧιλιάδες οπαδοί, αλλά και ορισμένοι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, στα Τίρανα, και προσπαθούν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να μπουν μέσα.

Από τις μέχρι στιγμής συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων έχουμε τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Η συγκέντρωση του πλήθους, στα Τίρανα, έγινε μετά την εκ νέου, χθεσινή, έκκληση του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απερχόμενου δημάρχου Τιράνων, Έντι Ράμα, και άλλων ηγετών της αντιπολίτευσης προς τους οπαδούς τους, να βγουν στους δρόμους προς υπεράσπιση της ψήφους τους.

Διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις της χώρας, αλλά σήμερα οι οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατευθύνθηκαν προς τα Τίρανα.

Στην πόλη της Καβάγια, περίπου 300 διαδηλωτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος έκλεισαν την εθνική οδό, που συνδέει τα Τίρανα με το νότο της χώρας.

Περίπου 2000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη του Φίερι για να ταξιδέψουν προς τα Τίρανα. Συγκέντρωση οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπάρχει αυτή την ώρα και στο Δυρράχιο και την Αυλώνα.

Στο μεταξύ, ένταση επικρατεί και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, όπου από χτες συνεχίζεται η αξιολόγηση και καταμέτρηση των ψήφων, που ρίχτηκαν από τους ψηφοφόρους σε λάθος κάλπη (στην κάλπη για τους δημοτικούς συμβούλους) και αφορούν κυρίως τους υποψήφιους δημάρχους στην πρωτεύουσα.

Με μια ειδική, δική της απόφαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανέλαβε ρόλο επιτροπής αξιολόγησης και καταμέτρησης αυτών των ψήφων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Κατά την αντιπολίτευση, ο ρόλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής εξαντλείται στην επισημοποίηση του προκαταρκτικού εκλογικού αποτελέσματος, που προκύπτει από τις επιτροπές καταμέτρησης των ψήφων στα εκλογικά Τμήματα. Η αντιπολίτευση φοβάται ότι στη διαδικασία αυτή θα χαλκευτεί το εκλογικό αποτέλεσμα για το δήμαρχο Τιράνων.

Παρά τις αντιδράσεις, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή συνεχίζει από χτες την εκτέλεση της απόφασής της, χωρίς τη συμμετοχή των μελών της, που εκπροσωπούν την αντιπολίτευση. Προβλέπεται να επανεξεταστούν 65 κάλπες από το σύνολο των 485. Ο αριθμός αυτός όμως μπορεί να αυξηθεί.

Η αξιολόγηση και καταμέτρηση αυτών των ψήφων, στις 20 πρώτες κάλπες, ανέτρεψαν ήδη το προκαταρκτικό αποτέλεσμα. Βρέθηκαν 46 υπέρ του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσια και μόλις 14 υπέρ του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα . Συνεπώς η διαφορά των δέκα ψήφων, με την οποία είχε προβάδισμα ο Ράμα έναντι του αντιπάλου του, στο αποτέλεσμα που είχαν βγάλει προκαταρκτικά οι επιτροπές καταμέτρησης των ψήφων στα εκλογικά τμήματα, ανατράπηκε υπέρ του Μπάσα.

Δημοσίευση φωτογραφίας ένοπλου άγνωστου δράστη που πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση δύο αστυνομικούς στην περιοχή της Πεύκης

Σε συνέχεια σημερινού (19.05.11) Δελτίου Τύπου, που αφορά στη συμπλοκή αστυνομικών με δύο (2) άγνωστους ένοπλους δράστες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου, χθες το απόγευμα στη περιοχή της Πεύκης, δίνεται στη δημοσιότητα φωτογραφία του ένοπλου δράστη που τραυματίστηκε, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, και σήμερα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.

Ο συγκεκριμένος ένοπλος άγνωστος δράστης πυροβόλησε από ελάχιστη απόσταση εναντίον των δύο (2) αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Η δημοσίευση αποσκοπεί στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του παραπάνω ένοπλου δράστη, καθώς και στη παροχή κάθε πληροφορίας σχετικά με αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Δρούτσας: "Η ελληνική προεδρία στην ΕΕ το 2014 αφιερωμένη στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ"... και ποιος του 'πε ότι θα κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhPl13ucu-kxYrq8BXTKOqqePl4DC3mPurzkuMo3Yu5bm2jGoCnWNY_O3cexn4c9Jj1aIwbkyPkHZO8J8y0oGBR59HJ2l46SyIfGahL10a8P-YXEqqbiYkFagg4bdlhJlMWtHLavezeaph/s400/%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%A3+%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%99%CE%9F%CE%96%CE%97%CE%A3.jpgΑναφερόμενος, ο νέος Μέτερνιχ, στους στόχους της Ελλάδας για την περιοχή των Βαλκανίων και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, επανέλαβε τη σταθερή προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο και υπογράμμισε ότι η Προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014 θα είναι αφιερωμένη στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια.... και την Τουρκία θα την αφήσεις στην απ' έξω ρε Μέτερνιχ;

Όπως παρατήρησε, πρόκειται για έναν εφικτό στόχο, για την υλοποίηση του οποίου η Ελλάδα ως Προεδρία το 2014 σχεδιάζει να συγκαλέσει μια Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών Δυτικών Βαλκανίων, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η σαφής ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών αυτών θα αποτελέσει ένα πραγματικό κίνητρο για την επίλυση των διαφορών, που υπάρχουν ακόμη στα Βαλκάνια.

Έργο ΠΑΣΟΚ: Γίναμε ρεντίκολο και στην Τουρκία-Ο Μπαμπατζάν μας παροτρύνει να μην βγούμε απ' την Ευρωζώνη!!!

http://www.tovima.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1136659_b.jpg"Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για την αύξηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και προβάλλει κάποια πρόσθετα αιτήματα. Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεχτεί τα αιτήματα αυτά και δεσμευτεί να προβεί στα συγκεκριμένα βήματα, φαίνεται ότι θα αυξηθεί η οικονομική βοήθεια που θα πάρει, αλλά πέραν τούτου, στη φάση αυτή δεν προβάλλει ως επιλογή η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ" δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα οικονομίας αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Μπαμπατζάν απαντώντας σε ερώτηση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας. Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι ο τούρκος υπουργός πήρε μέρος στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Η μεταφορά υπόπτων με χειροπέδες σε δημόσιο χώρο οφείλεται κυρίως στον Ρούντολφ Τζουλιάνι

http://www.tourportal.gr/blog/wp-content/uploads/2011/05/stros-kan.jpgΌταν εμφανίστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ιδρωμένου και με εμφανή τα σημάδια της κακουχίας στο πρόσωπό του, το βράδυ της Κυριακής, έξω από την Μονάδα Ειδικών Θυμάτων του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, κάποιοι το χαρακτήρισαν απολύτως αντιδημοκρατικό, σχολιάζει το Ρόιτερς.

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Γκιγκού, χαρακτήρισε "απολύτως αηδιαστική" τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση πριν ακόμη από τη δίκη του Στρος-Καν. Και ένας άλλος γάλλος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο Ρομπέρ Μπαντιντέρ, σχολίασε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ "θανατώθηκε από τα μήντια."

Σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες, η πολιτική της μεταφοράς με χειροπέδες ενός υπόπτου σε δημόσιο χώρο είναι σκληρή, λέει η Λόρι Λίβενσον, καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Loyola στο Λος Άντζελες.

"Υπάρχουν όρια σε άλλες χώρες," προσθέτει η ίδια.

Στη Βρετανία και τη Γαλλία, οι ύποπτοι συχνά μεταφέρονται στο δικαστήριο με οχήματα με σκούρα τζάμια, ώστε να είναι αδύνατο για τους δημοσιογράφους που περιμένουν να διακρίνουν ποιός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η μεταφορά υπόπτων ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου είναι στις ΗΠΑ μία συνήθης διαδικασία εδώ και χρόνια.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την εποχή ακόμα που επικεφαλής του FBI ήταν ο Έντγκαρ Χούβερ, τη δεκαετία του ΄20, χρησιμοποιούν αυτή την τακτική για να ενισχύσουν τη λαϊκή στήριξη προς τους εισαγγελείς. Ο Χούβερ, μάλιστα, είχε φροντίσει ώστε οι δημοσιογράφοι να είναι παρόντες τη στιγμή της σύλληψης των μαφιόζων Άλβιν Κάρπις και Χάρι Κάμπελ και να τους φωτογραφήσουν.

Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, ο αμερικανός πρώην υφυυπουργός Δικαιοσύνης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, εξέλιξε αυτή την τακτική. Ο Τζουλιάνι γνώριζε την αξία που έχει για τις δημόσιες σχέσεις, τουλάχιστον για τους εισαγγελείς, η εμφάνιση των κατηγορούμενων με χειροπέδες ενώπιον των δημοσιογράφων κατά τη μεταφορά τους.

Διεφθαρμένοι τραπεζίτες, έμποροι ναρκωτικών και μαφιόζοι, είχαν αυτή τη μεταχείριση στη διάρκεια της θητείας του Τζουλιάνι. Όλοι θυμούνται ότι ο Τζουλιάνι είχε κατευθύνει τους αστυνομικούς το 1987 να εισβάλουν στο χώρο συναλλαγών της εταιρίας Kidder, Peabody & Co. και να περάσουν χειροπέδες στον χρηματιστή Ρίτσαρντ Ουϊνγκτον οδηγώντας τον εκτός κτιρίου περνώντας μπροστά από τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Μάλιστα, οι φωτογράφοι που βρίσκονταν εκεί απαθανάτισαν τον Ουϊνγκτον να κλαίει κατά τη μεταφορά του.

ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Το πρόβλημα με τέτοιου είδους σενάρια είναι ότι ενδεχομένως να υπονομεύουν το τεκμήριο της αθωότητας του υπόπτου. To Aμερικανικό Εφετείο έκρινε το 2000 τη συνταγματικότητα της υπόθεσης. Στην υπόθεση Λάουρο εναντίον Τσαρλς, το εφετείο έκρινε ότι η δημόσια μεταφορά με χειροπέδες του υπόπτου είναι νόμιμη.

"Είναι σαν να στέλνεις κάποιον στη λαιμητόμο," λέει ο Έρνεστ Λιτζ, καθηγητής Νομικής και μελετητής της συγκεκριμένης πρακτικής μεταφοράς υπόπτων στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου του Μέμφις.

"Τουλάχιστον εκείνοι που οδηγούνταν στη λαιμητόμο είχαν ήδη καταδικαστεί," προσθέτει ο ίδιος.

Πράγματι, στην περίπτωση του Ουϊνγκτον, ο ύποπτος απαλλάχθηκε των κατηγοριών που τον βάραιναν 3,5 μήνες μετά την απαγγελία τους. Για τα επόμενα 2,5 χρόνια συνεχίστηκε να ερευνάται η υπόθεση μέχρι που τελικά μπήκε στο αρχείο. Ο Ουϊνγκτον πέθανε το 2007 σε ηλικία 77 ετών.

Για να εξασφαλίσουν φωτογραφίες του Στρος-Καν οι δημοσιογράφοι, οι φωτογράφοι, αλλά και οι απλοί πολίτες περίμεναν επί 15 ώρες έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου μεταφέρθηκε. Περίμεναν μέχρι να εμφανιστεί ο άνθρωπος ο οποίος μέχρι πριν από μερικές ημέρες θεωρούνταν ο πιθανός επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Η δημόσια μεταφορά του έγινε από αστυνομικούς του τμήματος της Νέας Υόρκης πριν από την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του την επόμενη μέρα για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Αφού οι φωτογραφίες του έκαναν τον γύρο του κόσμου, ορισμένοι γάλλοι πολιτικοί και κάποιοι άλλοι εξέφρασαν την οργή τους απέναντι στο αμερικανικό αυτό "έθιμο".

Δεν είναι όμως αποκλειστικότητα των Αμερικανών. Σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι αρχές υποχρεώνουν τους υπόπτους να ομολογούν την πράξη τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Μεξικανοί αξιωματούχοι συχνά εμφανίζουν τους ύποπτους για εμπόριο ναρκωτικών περιστοιχισμένους από δεσμίδες χρημάτων, όπλων και ναρκωτικών.

Στην Ταϊλάνδη, όσοι κατηγορούνται για κάποιο έγκλημα συχνά αναγκάζονται να κάνουν και αναπαράσταση του υποτιθέμενου εγκλήματος που διέπραξαν ενώπιον κοινού ή να εμφανιστούν με τη λεία που υποτίθεται ότι απέσπασαν.

Η Κίνα έχει παράδοση στις δημόσιες εμφανίσεις υπόπτων ως μέσον αποτροπής του εγκλήματος.

Οι αρχές συχνά προβάλλουν τις φωτογραφίες τόσο των υπόπτων όσο και των καταδικασθέντων στην τηλεόραση για να δείξουν στο λαό πόσο σκληρά αντιμετωπίζουν το έγκλημα.

Ωστόσο, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τη δημόσια μεταφορά υπόπτων μετά την "παρέλαση της ντροπής" κατηγορούμενων για πορνεία που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ακτιβίστριες των δικαιωμάτων των γυναικών.

Στη Νότια Κορέα, η αστυνομία και οι εισαγγελείς εκθέτουν τους υπόπτους που είναι δημόσια πρόσωπα, αλλά και συχνά αφήνουν να διαρρεύσουν στον Τύπο πληροφορίες που αφορούν στην έρευνα, παρότι βάσει νόμου ακόμη κι οι καταδικασμένοι για κάποιο αδίκημα ή κακούργημα μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αν θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις έχουν σπιλώσει το όνομά τους.

Μέχρι και για κούρεμα πηγαίνουν στην πΓΔΜ κάποιοι γύφτοι Έλληνες!!!

http://www.newstime.gr/resources/2009-12/kinitopoiisi_151209-thumb-large.jpgΓύρω στα 1.200 με 1.700 άτομα μεταβαίνουν καθημερινά από την Ελλάδα στη γειτονική πΓΔΜ, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός τους είναι διπλάσιος σε σχέση με τις καθημερινές. Σύμφωνα, μάλιστα, με το διοικητή του σταθμού, Βάιο Μπιζιώτη, ο αριθμός των Ελλήνων που καθημερινά μεταβαίνουν τους θερινούς μήνες στα Σκόπια υπερβαίνει τις 3.000.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην πΓΔΜ μεταβαίνουν Έλληνες για την παροχή διαφόρων ειδών υπηρεσιών - για παράδειγμα επίσκεψη σε ορθοδοντικό ή οφθαλμίατρο - αλλά και για αγορές τροφίμων, ποτών, ρουχισμού και υποδημάτων. Επιπλέον, διασχίζουν τη μεθόριο για διασκέδαση, στα καζίνο, τα μπαρ και τα κλαμπ της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μπιζιώτη, εξάλλου, σε όσους περνούν καθημερινά τη μεθόριο συμπεριλαμβάνεται κι «ένας, μικρός μεν, σημαντικός δε» αριθμός Ελλήνων, που επιβάλλεται να βρίσκονται στη γειτονική χώρα, διότι εργάζονται σε εταιρίες που εδρεύουν στην πΓΔΜ.

Σήμερα, ο δήμος Παιονίας διοργάνωσε στο μεθοριακό σταθμό μια ενημερωτική εκδήλωση, με στόχο να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, που - όπως εκτιμάται - έχει επιφέρει στα καταστήματα της περιοχής πτώση τζίρου γύρω στο 30%. Πλην όμως, το δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα, που ήταν ο επικεφαλής, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Είδε έναν φίλο του να πλησιάζει και αρχικά υπέθεσε ότι ήρθε στους Ευζώνους, ώστε να συνεισφέρει στην καμπάνια ενημέρωσης. Απογοητεύτηκε, όμως, όταν εκείνος πέρασε τα σύνορα, λέγοντας του: «Με δέκα ευρώ θα κουρευτώ, θα φάω κάτι και θα πιω και τον καφέ μου, ενώ θα γεμίσω και το ρεζερβουάρ μου, με τα μισά λεφτά».

Χριστόφιας-Πολιτική μετάλλαξη: το 2000 διαφωνούσε με την εκ περιτροπής προεδρία... ενώ σήμερα συμφωνεί... αυτό είναι σταθερότητα απόψεων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_KvOO4hKuGdcU8GAG-LSn8AG2uidxzrUHzVz_vGsnXEDewJP0E0Kv-LVlWaPfj_bkcHSSdmiJ3WlvFZJlCgcOgTnyqaKFe9UbgrnFl2AID2uVoiraJWf75cB3OL6hstF2Eqp7Rreurrb6/s400/xristofias-christofias(2).jpgΝέο σημείο αντιπαράθεσης σε σχέση με την πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για εκ περιτροπής προεδρία σε μια μελλοντική ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία ανέκυψε στην προεκλογική εκστρατεία, μετά την αποκάλυψη ότι ο κ. Χριστόφιας εξέφραζε σφοδρή αντίθεση στην εκ περιτροπής προεδρία το 2000.

Συγκεκριμένα, ο ιστότοπος "SigmaLive" δημοσιοποίησε απόσπασμα τηλεοπτικής συνέντευξης του κ. Χριστόφια στην τηλεόραση του ΡΙΚ, το 2000. Ο Κύπριος Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε κατά πόσο δεχόταν την εκ περιτροπής προεδρία, που βρισκόταν στο προσκήνιο της συζήτησης και τότε, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που οδήγησαν στην υποβολή των διαδοχικών σχεδίων Ανάν, απάντησε -χωρίς σκέψη και απερίφραστα- ότι δεν συμφωνούσε με εκ περιτροπής προεδρία.

Η επαναφορά στο προσκήνιο της συνέντευξης αυτής προκάλεσε ήδη επικριτικές δηλώσεις από κόμματα.

Ο αντιπρόεδρος του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος έθεσε το ερώτημα«μήπως αποδέχεται σήμερα το ΑΚΕΛ την εκ περιτροπής προεδρία, επειδή σύμφωνα με μελέτες των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες έχουν αποκαλυφθεί μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα Downer (Ντάουνερ), δείχνουν ότι με τη σταθμισμένη ψήφο θα βγάζει πάντα πρόεδρο το ΑΚΕΛ μετά τη λύση του Κυπριακού;» και κάλεσε τον «Δημήτρη Χριστόφια του 2011 να εισακούσει επί τέλους το Δημήτρη Χριστόφια του 2000 και να αποσύρει την πρόταση» για εκ περιτροπής προεδρία.

(Η αναφορά σε έγγραφα Downer έγινε σε σχέση με την αποκάλυψη αλληλογραφίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του συμβούλου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ και άλλων επισήμων του διεθνούς οργανισμού σε σχέση με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, που είχε υποκλαπεί και δημοσιοποιήθηκε από ΜΜΕ και μέσα από βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα).

Εξ άλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, που έχει ήδη ζητήσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απόσυρση της πρότασης, δήλωσε ότι πρόκειται για «καραμπινάτη περίπτωση διάστασης των λόγων και έργων κάποιων πολιτικών».

Περαιτέρω, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Αντώνης Κουταλιανός κατηγόρησε τον κ. Χριστόφια για πολιτική μετάλλαξη και ανέφερε ότι το γεγονός αυτό γεννά πολύ σοβαρά ερωτηματικά. Ειδικότερα, έθεσε το ερώτημα τι έχει αλλάξει από το 2000 και από αρνητής της εκ περιτροπής προεδρίας ο κ. Χριστόφιας μετατράπηκε στον πιο ένθερμο υποστηρικτή της.

Εξ άλλου, το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η αλλαγή θέσης του κ. Χριστόφια καταγράφει την πορεία των συνεχών και αναποτελεσματικών υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, χωρίς οι Τούρκοι να έχουν μετακινηθεί ούτε ένα βήμα από τις αρχικές τους θέσεις στο Κυπριακό.

Επιστημονικά και όχι πολιτικά τα κριτήρια για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3jcPcr39bzjG5tk6-GrrOibsGy66Ca1rIl4KfdQ_MI74fNkdTXx1fMqEbPywomDg04nqLL_V1fUf4uHEeuVkkcZ2I5cWaw80cGO3FYgI4O7IsWSkShBB3UhlqO0jAv-3jaIZYIRV2xhHZ/s1600/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%91%CE%96%CE%95%CE%99.jpgΜε την εξέταση των 100 περίπου αιτημάτων για την ένταξη ή την απένταξη επαγγελμάτων που βρίσκονται στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών ασχολείται κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κρίσης για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (στη φώτο βλέπετε ένα βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα που κινδυνεύει να απενταχθεί). Τα περισσότερα αιτήματα έχουν κατατεθεί από τα συνδικάτα και αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την ένταξη νέων επαγγελμάτων στη λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών, έχουν υποβληθεί όμως από εργοδοτικές οργανώσεις και αιτήματα για την απένταξη ειδικοτήτων.

Η αξιολόγηση γίνεται με επιστημονικά κριτήρια τα οποία αφορούν τη νοσηρότητα τη θνησιμότητα ή το προσδόκιμο ζωής που συνοδεύουν ορισμένα επαγγέλματα. Τα βαρύτητας και ανθυγιεινότητας στα οποία έχει καταλήξει ήδη η επιτροπή είναι τα κυλιόμενα ωράρια, κυρίως τα νυχτερινά, η έκθεση σε καρκινογόνους και βιολογικούς παράγοντες, η εργασία σε ύψη ή σε μεγάλα βάθη, η εργασία στο ύπαιθρο και η έκθεση σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

Η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων θα λάβει υπόψη της όλα τα προηγούμενα πορίσματα των επιτροπών Μπεχράκη, Λινού και Ανδρέου Ζάμαλη. Από την άποψη της μεθοδολογίας, βρίσκεται πιο κοντά στην επιτροπή Λινού, η οποία ήταν η πρώτη που ζήτησε την ένταξη νέων επαγγελμάτων στη λίστα μετά από πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Θεόδωρο Κωνσταντινίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το έργο της είναι αμιγώς επιστημονικό, βασισμένο σε αντικειμενικά κριτήρια και όχι πολιτικό.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ενταχθούν στη λίστα εργαζόμενοι που εκτίθενται σε "βιολογικούς και άλλους παράγοντες επικινδυνότητας", ενώ είναι αντιεπιστημονικό να βρίσκονται σε αυτή εργαζόμενοι οι οποίοι "έχουν πετύχει να ενταχθούν στα "βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ η εργασία του δεν είναι βαριά και ανθυγιεινή"

Και πρόσθεσε: "Αν κάποιοι έχουν καταφέρει να είναι ενταγμένοι και η δουλειά που κάνουν δεν είναι βαριά και ανθυγιεινή, μου φαίνεται ότι με προσβάλλει επιστημονικά αυτό. Και η απάντηση πρέπει να είναι μονοσήμαντη εδώ. Προφανώς, δεν πρέπει να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα".

Η επιτροπή Μπεχράκη το 2008, είχε προτείνει τον αποχαρακτηρισμό 61 από τις 124 επαγγελματικές ομάδες, δηλαδή το 50% των ειδικοτήτων και είχε δεχθεί κριτική από τα συνδικάτα ότι δεν συνέδεσε την κρίση της με συγκεκριμένα κριτήρια και πάντως αγνόησε τα κριτήρια του επαγγελματικού κινδύνου

Στη νομοθετική ρύθμιση που θα διαμορφώσει το υπουργείο Εργασίας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής θα τεθούν ενιαία κριτήρια για κάθε περίπτωση κρινόμενης ειδικότητας η επαγγέλματος και δεν θα υπάρξει διαχωρισμός στο θέμα της προστασίας των εργαζομένων, ή διαφορετικά κριτήρια ανάμεσα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους δημόσιους υπαλλήλους του ίδιου κλάδου, κάτι το οποίο έχει τονίσει σε παλαιότερες δηλώσεις του και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η επιτροπή θα επεξεργαστεί τη νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών και θα πρέπει να παραδώσει την αρχική της προσέγγιση ως τις 15 Ιουνίου και το τελικό πόρισμα ως την 1η Ιουλίου. Ο νέος Κανονισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σήμερα στο ειδικό αυτό καθεστώς είναι 538.234 εργαζόμενοι εκ των οποίων 394.817 άνδρες και 143.417 γυναίκες.

Οι ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που θα αποχαρακτηριστούν και θα εξαιρεθούν από τη σχετική λίστα, αλλά διαθέτουν ένσημα δώδεκα ετών (3600 ένσημα), δεν θα θιγούν και θα διατηρήσουν το σημερινό - ευνοϊκότερο - ασφαλιστικό καθεστώς.

Ανίκανος ο Παπακωνσταντίνου: Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για πρόσληψη συμβούλου για την αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού!

http://img104.mytextgraphics.com/photolava/2007/06/12/balladestoubasili-46sg9tsfx.jpgΣτην ματαίωση του ανοικτού διαγωνισμού που αφορούσε στην πρόσληψη συμβούλου για την εφαρμογή μέτρων πάταξης της γενικευμένης φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης προχώρησε ο Παπακωνσταντίνου (στη φώτο βλέπετε τον άλλο Παπακωνσταντίνου αλλά είπαμε ότι είναι το ίδιο μιας και από οικονομία έχουν τις ίδιες γνώσεις), λόγω της κατάθεσης περιορισμένων και μη συγκρίσιμων μεταξύ τους προσφορών.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών είχε ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου 2010 τη διαβούλευση για το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,67 εκατ. ευρώ και βάσει της προκήρυξης το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί εντός 15 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το σχέδιο δράσης -που αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του Μνημονίου- θα έπρεπε να υλοποιηθεί με τη δημιουργία μιας ειδικής, για τον συγκεκριμένο σκοπό, δομής διαχείρισης έργου εντός του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα παρέμενε ενεργή έως τις αρχές του 2012, οπότε θα ενσωματωνόταν στη νέα δομή οργάνωσης της φορολογικής διοίκησης.

Ωστόσο, η ακύρωση του διαγωνισμού -που θα επαναπροκηρυχθεί στο επόμενο διάστημα- καθυστερεί σοβαρά τον προγραμματισμό του υπουργείου, ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς πως το έργο απαιτεί 15 μήνες για την ολοκλήρωσή του.

Βούγιας: Το 2012 θα ξεπουλήσουμε σε ιδιώτες τα πρώτα αεροδρόμια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_tl7wsLqTG1pOPhd8fz7_MjVMVkg2NFGFrMlIUg_PJN-GE9CBP0YjiHtWOR9vsbxQ83Szea7n3cXjqhIESt7aGnTvdoqa0fzONU2HaNE00o8iV0sQHzVwstOhxA46F4JzP1vWtzyt7A/s320/AERODROMIO.JPGΤο 2012 αναμένονται οι πρώτες παραχωρήσεις σε ιδιώτες των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, από το βήμα ημερίδας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με θέμα την προώθηση του τουρισμού μέσω της προσέλκυσης των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η επιλογή του συμβούλου, με στόχο η υποβολή των μελετών για τις ιδιωτικοποιήσεις να γίνει έως το τέλος του 2011.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός από τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων.