10 Μαΐου 2011

Προφυλακίστηκαν έξι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη. Ελεύθεροι με όρους τέσσερις συγκατηγορούμενοι τους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD-4rujC8nNe6z8KoFUzWK_LVdPbuWatOazDlip9M8Hz5dZd9EJGYWo9-8c68tKCgZrZX9U73j7hiYvuRkSFbqi_HtffjF_FYSvOHlEWewdNt3_PwaBc8wSftAEuoyAZPVPZy_FGgxyq0/s1600/4FB160F7C57D86D1491D9F8B9E5EA11D.jpgΜε την προφυλάκιση των έξι από τους δέκα κατηγορούμενους στην υπόθεση της ληστείας στο Μενίδι που κατέληξε, μετά από καταδίωξη, στη δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ολοκληρώθηκε η πολύωρη διαδικασία των απολογιών ενώπιον της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Από νωρίς το πρωί, οι δέκα κατηγορούμενοι, που οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων, ξεκίνησαν να απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας με πρώτους τους τρεις που βαρύνονται για το "μακελειό" στου Ρέντη.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση των απολογιών έκριναν ότι οι έξι κατηγορούμενοι - που βαρύνονται με την δολοφονία των αστυνομικών αλλά και την ληστεία - πρέπει να προφυλακιστούν ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις συγκατηγορούμενοι τους κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Τους επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονται από 10 έως 15 χιλιάδες ευρώ στον καθένα.

Χθες είχαν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι δυο συγκατηγορούμενοι τους που βαρύνονταν με παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος.

Frankfurter Rundschau: «Λεηλατημένο κράτος η Ελλάδα και συνδικάτα όπως η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που αντιμάχονται το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας»

http://rollmops.files.wordpress.com/2007/08/bundestrojaner-nebelgranate.jpg?w=480«Η μάχη της κυβέρνησης με το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η "μονομαχία" ανάμεσα στον πρόεδρο του συνδικάτου Ν. Φωτόπουλο με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα αποβεί η μεγαλύτερη δοκιμασία στη 18μηνη μέχρι τώρα θητεία του πρωθυπουργού» εκτιμά η εφημερίδα «Frankfurter Rundschau» (Φρανκφούρτερ Ρούντσαου, 10.5.11) σε ανταπόκριση του Γκερτ Χέλερ από την Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ απειλούν να κατεβούν σε απεργία διαρκείας με την αναμενόμενη στα τέλη Μαΐου κατάθεση στη βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. «Οι περισσότεροι Έλληνες είναι εξαντλημένοι, όχι όμως ο Νίκος Φωτόπουλος», γράφει ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και τη συμμετοχή του στη γενική απεργία της Τετάρτης. «Όσο ανίσχυρα είναι τα συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα τόσο ισχυρά είναι τα συνδικάτα στο δημόσιο τομέα και μάχονται για τη διατήρηση των προνομίων των μελών τους», σημειώνει. Μόνο στη ΔΕΗ υπάρχουν 24 κλαδικά συνδικάτα και αυτό δείχνει ότι «εδώ πρόκειται για μεμονωμένα συμφέροντα και όχι για αλληλεγγύη και το κοινό καλό».

Ο αρθρογράφος στιγματίζει τη γενικότερη πολιτική στάση των ελληνικών συνδικάτων τονίζοντας ότι «συναίνεση υπάρχει μόνο σε ένα στόχο: να αποτραπεί κάθε αλλαγή. Έτσι τα συνδικάτα είναι το συντηρητικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

Ο ανταποκριτής αμφισβητεί ευθέως τις διαβεβαιώσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και του κ. Φωτόπουλου ότι αγωνίζονται για «φθηνό ρεύμα», εκτιμώντας ότι πρόκειται για τα δικά τους προνόμια. «Την υποψία αυτή έχουν πολλοί Έλληνες, όταν διαβάζουν στις εφημερίδες για τη "ντόλτσε βίτα" των συνδικαλιστικών εκπροσώπων: 31,3 εκ. ενισχύσεις πήρε από την επιχείρηση το συνδικάτο μεταξύ 1999 και 2008. Ακριβά ταξίδια στο εξωτερικό, σουίτες σε πολυτελή ξενοδοχεία γαστριμαργίες σε γκουρμέ εστιατόρια, ακόμη και αποδείξεις βενζίνης για τα αυτοκίνητα των παιδιών πληρώθηκαν με χρήματα της εταιρίας».

Ο ανταποκριτής παραπέμπει στην «έκθεση 100 σελίδων του γενικού επιθεωρητή της ελληνικής διοίκησης που με ακρίβεια έχει καταγράψει όλες τις πληρωμές» και «Τώρα ερευνά η εισαγγελία».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντικρούει την επισήμανση του αρθρογράφου ότι αυτό οδηγεί σε εξάρτηση του συνδικάτου από την εργοδοσία και μάλιστα με το επιχείρημα ότι «εν τέλει κάθε τόσο απεργούμε».

Τα παραπάνω - σύμφωνα με το δημοσίευμα - αποτελούν και μια ερμηνεία, γιατί τα συνδικάτα φοβούνται την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας «όπως ο διάβολος το λιβάνι».

Ο ανταποκριτής περιγράφει το όραμα γενεών Ελλήνων «για μία θέση στη ΔΕΗ ή σε άλλο δημόσιο οργανισμό, που εξυπηρέτησε πρόθυμα το πολιτικό πελατειακό σύστημα οδηγώντας στην υπερδιόγκωση του δημόσιου τομέα».

«Στα κρατικά Ελληνικά Πετρέλαια ο νυχτοφύλακας κερδίζει 72.000 ευρώ το χρόνο… ενώ στον ΗΣΑΠ ο μηχανοδηγός εργάζεται τη μισή από την οχτάωρη βάρδια, με διαλείμματα». Ο ανταποκριτής Γκ. Χέλερ σημειώνει ότι «τώρα με την κρίση μαθαίνουν και όσοι είναι εκτός, τι πραγματικά συμβαίνει στις κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς».

Παραμένουν οι συγκεντρωμένοι στο σημείο που έγινε το πρωί η δολοφονία του 44χρονου. Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή

Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, τόσο στο σημείο που έγινε η δολοφονία το άτυχου 44χρονου άνδρα σήμερα το πρωί, στην διασταύρωση των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, όσο και στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου πριν λίγη ώρα σημειώθηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αναρχικών και ομάδων ακροδεξιών.

Στο σημείο της δολοφονίας αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι κάτοικοι της γύρω περιοχής, στην πλειοψηφία τους, χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Στην περιοχή παραμένουν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είναι έτοιμες να επέμβουν ανά πάσα στιγμή, αν συμβεί κάποιο νέο επεισόδιο.

Για πρώτη φορά δημοσιεύεται φώτο της νεκρής Νταϊάνας που περιλαμβάνεται σε ντοκυμαντέρ...

Μια σοκαριστική παπαράτσι φωτογραφία από το δυστύχημα της Πριγκίπισσας Diana στους δρόμους του Παρισιού, αναμένεται να βγει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας σε ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται τα τρομερά γεγονότα εκείνης της νύχτας... ωστόσο στο τρέιλερ της ταινίας τους ξέφυγε και η εν λόγω φώτο φαίνεται σε μερικά καρέ... δείτε τη:



Δείτε και το τρέιλερ:


Απάντηση Α. Γερντόπουλου για την παρουσία του σε εκδήλωση στο Μέγα Δέρειο και σχόλιό μας

«Σε δημοσιεύματα που είδαν το φώς με αφορμή την ιδιωτική μου παρουσία σε γιορτή «ΧΑΤΙΜ» στο μέγα Δέρειο του νομού Έβρου καταθέτω τα εξής:

Η πρόσκληση ήταν από φίλο μου Έλληνα Μουσουλμάνο και σε προσωπικό επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν ήμουν εκεί ως Αναπληρωτής Εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ψευτομουφτής της Κομοτηνής ήρθε αρκετή ώρα μετά τη δική μου παρουσία στο χώρο και με την έλευσή του αποχώρησα διότι δεν αναγνωρίζω την θέση την οποία οικειοποιείται καθώς η Κομοτηνή έχει νόμιμο Μουφτή.

Οι πολίτες του νομού Έβρου γνωρίζουν από την μακρόχρονη παρουσία μου τις αρχές μου, ότι δεν είχα ποτέ καμία σχέση με το προξενείο και δεν θα δεχθώ την προπαγάνδα που προσπαθεί να λασπώσει το πρόσωπό μου με συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Τίτλοι του τύπου «Ο Άκης Γεροντόπουλος σε τουρκογιορτή στο Δέρειο δίπλα στον ψευτομουφτή Κομοτηνής και παρέα με Σκοπιανούς» και ανυπόγραφα άρθρα είναι πάνω και πέρα από κάθε φαντασία και οπωσδήποτε ψεύτικα. Άλλωστε το «ΧΑΤΙΜ» είναι Μουσουλμανική τελετή και όχι Τουρκική.

Η επίθεση προς το όνομά μου έχει βαθύτερους σκοπούς για να βλάψει όχι μόνο εμένα αλλά και τους Μουσουλμάνους που είναι και αισθάνονται Έλληνες και οι οποίοι είναι αντίθετοι σε εγκάθετες πρακτικές που παραπληροφορούν και εγείρουν την κοινή γνώμη.

Και επειδή οφείλουμε να έχουμε μνήμη, ας μη ξεχνάμε την διαχρονικά ξεκάθαρη θέση μου στο όνομα των Σκοπίων.»

Δεξί Εξτρέμ: Δεκτή η εξήγηση που δίνει ο κ. Γεροντόπουλος και μπράβο του που απαντάει και δεν σκέφτεται όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί του ("εντάξει μωρέ, αύριο θα έχει ξεχαστεί")...

ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν είμαστε ταυτισμένοι με τον Σαμαρά και έχουμε θέση στο κόμμα ... και αφού μας απάντησε ο κ. Γεροντόπουλος ας μας πει και τη γνώμη του για τη Χαρά Νικολοπούλου γιατί και γι αυτό ακούγονται φήμες (ίσως λόγω της στενής σχέσης του με τον Δήμαρχο του Μέγα Δέρειου) ότι διαφωνούσε με την κινητικότητά της και είμαστε σίγουροι ότι είναι ανυπόστατες... αλλά αφού δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο καλό θα ήταν να τμας το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ;)
[Εννοείται ότι εμείς δεν "εξυπηρετούμε βαθύτερους σκοπούς" κ.λπ.]

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 19ΗΣ ΜΑΙΟΥ

Έσπασε τα κοντέρ το φιλικό μας ιστολόγιο ΟΛΥΜΠΙΑ! 18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της WordPress…

Μία ανάσα κάτω από το CNN Politics, πάνω από το CBS δύο πολιτειών. Μία Ελληνόφωνη ιστοσελίδα κατάφερε να κοντράρεται με παγκόσμιους “παίχτες”, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς να εκπορνευθεί μεταφορικά ή κυριολεκτικά. Με όπλο μόνο το πάθος όλων μας. Το πάθος που μεγαλώνει και γίνεται φωτιά στα στήθια μας και υποχρεώνει τους οσφυοκάμπτες της ιδιοτέλειας να σκαρφίζονται χίλιους δυο τρόπους για να μας ανακόψουν.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Δήλωση του προέδρου των οργανώσεων της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, Δ. Βαρτζόπουλου, για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο

Βέβαιος για την αθωότητα του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και των πρώην αντιδημάρχων που κλήθηκαν σε απολογία με κατηγορίες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, δήλωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

«Είναι σαφές ότι η υπεξαίρεση θα πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα ώστε να φανεί ότι η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου έπραξε το καθήκον της. Η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της αρκεί να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της, δίχως πολιτικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές κορώνες», τονίζει σε γραπτή δήλωση του και προσθέτει: «Θέλω για ακόμη μια φορά να τονίσω ότι γνωρίζοντας προσωπικά το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του, είμαι βέβαιος για την αθωότητά τους και περήφανος για το έργο των Διοικήσεων Παπαγεωργόπουλου».

"Απαράδεκτη" χαρακτήρισαν οι γιοι του Μπιν Λάντεν τη ρίψη της σορού του στη θάλασσα, για την οποία θεωρούν υπεύθυνο τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα

Οι γιοι του Οσάμα Μπιν Λάντεν λένε ότι θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο θεωρούν "υπεύθυνο" για την τύχη του πατέρα τους, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, και χαρακτήρισαν "απαράδεκτη" και "ταπεινωτική" τη ρίψη της σορού του στη θάλασσα, σε μήνυμά τους στο Διαδίκτυο το οποίο επικαλείται το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

"Θεωρούμε τον πρόεδρο Ομπάμα προσωπικά, νομικά υπεύθυνο για την τύχη του πατέρα μας Οσάμα Μπιν Λάντεν", αναφέρει το μήνυμα το οποίο υπογράφει ο Όμαρ Μπιν Οσάμα Μπιν Λάντεν, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στο όνομα των αδερφών του.

"Είναι ανθρώπινα και θρησκευτικά απαράδεκτο να ρίχνεις έναν άνθρωπο αυτού του επιπέδου και αυτής της σημασίας στα σκυλιά πετώντας το πτώμα του στη θάλασσα με έναν ταπεινωτικό τρόπο για την οικογένειά και τους οπαδούς του, ο οποίος προσβάλει τα αισθήματα εκατομμύρια μουσουλμάνων", προσθέτει ο Όμαρ Μπιν Λάντεν.

"Ως γιοι του Μπιν Λάντεν διατηρούμε το δικαίωμα να κινηθούμε νομικά εναντίον (των υπεύθυνων) γι' αυτό το έγκλημα και να προσφύγουμε στην αμερικανική και τη διεθνή δικαιοσύνη για να ερευνήσουμε την τύχη του πατέρα μας που εξαφανίστηκε", υπογραμμίζει.

Επιβεβαιώνει ο Ρεν για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα

http://img.protothema.gr/0A0E55B80C26849DDA2279A7E273A78B.jpgΈνα νέο σχέδιο που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το εξωτερικό της χρέος είναι "στο στάδιο της προετοιμασίας" δήλωσε την Τρίτη ο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τα οικονομικά.

Ο επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν δήλωσε ότι είναι "πολύ νωρίς" για να πούμε τι είδους πρόσθετη ενίσχυση μπορεί να χρειάζεται η Ελλάδα, καθώς οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έχουν ακόμη τελειώσει την αποστολή τους στην Αθήνα για να εκτιμήσουν το εύρος των προβλημάτων.

Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο, επιβεβαίωσε ότι οι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για την παροχή "επιπλέον βοήθειας" στην Αθήνα.

"Αυτό είναι τώρα στο στάδιο της προετοιμασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επανέλθουμε σε αυτό κατά τις προσεχείς εβδομάδες", σημείωσε.

De Standaard για την Ελλάδα: τα ελληνικά ομόλογα στο ίδιο επίπεδο με την Μπουρκίνα Φάσο και την Μοζαμβίκη

«Ο οίκος αξιολόγησης S&P εντείνει τις πιέσεις στην Ελλάδα» έχει τίτλο σημερινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Standaard, επισημαίνοντας ότι αιτία της νέας υποβάθμισης είναι η αίσθηση ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει εν ευθέτω χρόνω σε μια ήπια αναδιάρθρωση του χρέους της.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η S&P έφερε τα ελληνικά ομόλογα στο ίδιο επίπεδο με την Μπουρκίνα Φάσο και την Μοζαμβίκη και πως πρόκειται για την έκτη υποβάθμιση του ίδιου οίκου σε διάστημα 14 μηνών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα μεν ελληνικά ομόλογα να έχουν περιέλθει πλέον σε πλήρη ανυποληψία και η δε Ελλάδα να αποτελεί πλέον ένα «βαρίδι» για την ευρωζώνη.

Καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει, παρατηρεί το δημοσίευμα, η χώρα χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια προκειμένου να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες. Σύμφωνα με την De Standaard, παρόλο που η μορφή που θα λάβει η νέα αυτή οικονομική βοήθεια παραμένει άγνωστη, ο οίκος αξιολόγησης προεξοφλεί ότι θα προκριθεί τελικά η λύση μιας ήπιας αναδιάρθρωσης, μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ομολογιακών οφειλών.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο της ING, C. Brzeski, οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων θα κληθούν να καταβάλουν κάποιου είδους τίμημα. Ο σύμβουλος της ING υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει ούτε κούρεμα της αξίας των ομολόγων, αλλά ούτε να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού, διότι θα δοθούν λάθος μηνύματα στους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς. Αντίθετα, εκτιμά ότι η πιο συνετή και εφικτή ενδιάμεση λύση είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Δεν αποκλείει μάλιστα ένα μέρος του παλιού χρέους να μετατραπεί σε νέα ομόλογα ή να ανταλλαχθεί με μετοχές δημοσίων επιχειρήσεων. Με μια τέτοια λύση, τονίζει ο C. Brzeski, αφενός προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις και αφετέρου το χρέος γίνεται σταδιακά βιώσιμο. Ωστόσο, προσθέτει, ακόμα και αυτή η λύση δεν θα είναι αρκετή να βγάλει την Ελλάδα από την μιζέρια. «Η πραγματική πρόκληση είναι η τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και η μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας, η οποία όμως αποτελεί έργο μακράς πνοής», υποστηρίζει.

ΠΓΔΜ: Δεν δεχόμαστε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

Την αντίθεσή του σε ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, που εμφανίστηκε ωστόσο θετικός στην επιλογή «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στη Γενεύη όπου βρίσκεται για τη διάσκεψη του ΟΗΕ, με θέμα τη μείωση των παγκόσμιων κινδύνων από φυσικές καταστροφές, η πρόταση αυτή θα μπορούσε να εξετασθεί σοβαρά από την ΠΓΔΜ και να τεθεί σε δημοψήφισμα για έγκριση από τους πολίτες της χώρας.

Ο Γκόργκι Ιβάνοφ επισήμανε ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου, αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το όνομα.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αναμένεται να έχει, στο περιθώριο της Συνόδου, συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν για το θέμα της ονομασίας.

enet.gr

Συγκέντρωση κατοίκων στο σημείο που σφαγιάστηκε ο 44χρονος

http://static.doldigital.net/webstatic/AADB9CEC7E4D4939400C10F1A31F5164.jpgΠερίπου 100 κάτοικοι του Κέντρου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 44χρονος, τα ξημερώματα.

Η σύζυγος του άτυχου άνδρα γέννησε χωρίς επιπλοκές το μεσημέρι.

Ο 44χρονος άνδρας δολοφονήθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, λίγα μέτρα από την πλατεία Ομονοίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εκείνη την ώρα κατευθυνόταν σε πάρκινγκ όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητό του προκειμένου να μεταφέρει την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μαιευτήριο.

Στα χέρια του κρατούσε μία βιντεοκάμερα για να μαγνητοσκοπήσει τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του.

Έστριψε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και αμέσως τον ακινητοποίησαν τρεις άντρες. Με την απειλή μαχαιριού του ζήτησαν να τους δώσει τη βιντεοκάμερα. Εκείνος φαίνεται ότι αντιστάθηκε και τότε οι δράστες δεν δίστασαν να τον σκοτώσουν μαχαιρώνοντάς τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και το λαιμό.

Οι δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι τρεις, άρπαξαν τη βιντεοκάμερα και τράπηκαν σε φυγή.

in.gr

Ι. Βρούτσης-Χ. Σταϊκούρας για την παταγώδη αποτυχία στην εκτέλεση του προυπολογισμού που δείχνει αύξηση του ελλείμματος κατά 13,6%!!!

«Η δημοσιοποίηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, με τη σημαντική διεύρυνση του ελλείμματος και τη διογκούμενη υστέρηση των εσόδων, αποτυπώνει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και ερμηνεύει “μυστικές συσκέψεις” και κυβερνητικές διαφοροποιήσεις.

Συγκεκριμένα:

1ον Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:

Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 13,6% το πρώτο τετράμηνο του 2011 (από 7,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους) έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%.

2ον Τα έσοδα καταρρέουν:

Τα έσοδα για το πρώτο τετράμηνο του 2011, μειώθηκαν κατά 9,2% (ή 1,5 δις), σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2010, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%. Μάλιστα, η υστέρηση έναντι των στόχων διευρύνεται, αφού η απόκλιση των εσόδων του τετραμήνου από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού είναι 11,5 % (ή 1,8 δις ).

3ον Οι δαπάνες διογκώνονται:

Οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 3,4% (ή κατά 700 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω των, αναμενόμενα, υψηλότερων τόκων και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.

4ον Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει:

Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 42,5% το πρώτο τετράμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%!!!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να το χρησιμοποιεί, για να καλύψει μέρος από τη μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα.

Ένα είναι, πλέον, ξεκάθαρο: Τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού αποκαλύπτουν το ναυάγιο της κυβερνητικής πολιτικής».

Patria: Κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 9 Μαΐου το 27ο τεύχος

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/228287_10150175073024249_48948734248_6713437_3096956_n.jpgΈνα μεγάλο μέρος του νέου τεύχους είναι αφιερωμένο στο ερώτημα αν υπάρχει μια δεξιά στροφή στην κοινωνία καθώς και στο ερώτημα πως μπορεί να προσδιοριστεί αυτή: ως «δεξιά» ή απλά «εθνική»; Διαβάστε επίσης: τους τρόπους με τους οποίους η Τουρκία προσπαθεί να αποκοιμίσει τη χώρα μας με την πολιτική της «μη απειλής». Τέλος, σε μία περίοδο κρίσης ο πάντα επίκαιρος Έβολα προσδιορίζει τις έννοιες έθνος, κράτος και δημοκρατία. Γράφουν οι Δημήτρης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Νίκος Χιδίρογλου, Χρίστος Γούδης, Μάνος Κώνστας, Γιάννης Κολοβός, Κων/νος Τσοπάνης, Δημήτρης Σαββίδης και Ευάγγελος Χανιώτης, μεταξύ άλλων.

ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?

Προς φίλους BLOGGERS. Γιατί βιάζεστε ρε παιδιά να βγάλετε πρώτη τη Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις? Σας φαίνεται ΕΤΟΙΜΗ την Ν.Δ. να κυβερνήσει την χώρα? Σας φαίνεται έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να παραδώσει την ΜΑΣΑ... εεεεεεε ΣΥΓΓΝΩΜΗ την ΕΞΟΥΣΙΑ?

Σας φαίνονται έτοιμοι οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ να ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ?
Σας φαίνονται έτοιμοι οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ να βάλουν ένα δεύτερο αγκάθι στο ΠΟΠΟ ΤΟΥΣ μετά τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?
Σας φαίνεται έτοιμος Ο ΠΑΣΟΚΟΛΑΤΡΗΣ ΛΑΟΣ να φέρει στην ΕΞΟΥΣΙΑ,τόσο σύντομα μάλιστα, την ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ την ΔΕΞΙΑ?

Θα μου πείτε ότι οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν και δείχνουν κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα ΤΟ ΜΕΓΚΑ, ΑΛΛΆΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΉ. Οι ξένοι δίνουν τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΕΓΝΑ και χωρίς στύψιμο...

Ε ΚΑΙ? Σας έχει περάσει η ΙΔΕΑ του ΠΑΣΟΚ, στη μετά ΓΑΠ εποχή? Του ΠΑΣΟΚ στη ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ?

ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΘΕ και καλά θα ήταν να ΒΓΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΌ ΤΟΝ μικρόκοσμο ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Ο μαστρομήτσος,η κυρία Κατίνα,η Αγλαίτσα,ο κυρθόδωρος και οι καφενόβιοι του ΚΑΦΕ του ΧΛΕΜΠΟΥΡΑ δεν ασχολούνται με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ και τους BLOGGERS.

Κάνουνε κάποιες δουλειές και ενδιάμεσα βλέπουν και τις ειδήσεις στο ΜΕΓΚΑ.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΑΓΚΟΥΡΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ.

ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΕ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ.

Ο Άκης Γεροντόπουλος σε τουρκογιορτή στο Δέρειο δίπλα στον ψευτομουφτή Κομοτηνής και παρέα με Σκοπιανούς

Αφού πέτυχε το προξενείο Κομοτηνής -με τη σύμπραξη χριστιανών αυτοδιοικητικών του νομού- την απομάκρυνση της δασκάλας Χαράς Νικολοπούλου από το Μέγα Δέρειο, πάτησε τώρα γερά το πόδι του εκεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκόφωνου περιοδικού Rodop Rüzgârı, στην αυλή του μειονοτικού σχολείου Μ. Δερείου πραγματοποιήθηκε η τελετή χάτιμ με τη συμμετοχή 18 παιδιών που αποστήθισαν και απάγγειλαν αποσπάσματα από το Κοράνι. Συμμετείχαν και παιδιά από το θρησκευτικό σχολείο Ισά Μπέι, από τα Σκόπια.

Στους "επίσημους", δίπλα στον παράνομο μουφτή Κομοτηνής, τους τουρκοπράκτορες και τους μουσουλμάνους από τα Σκόπια, που αναγγέλθηκαν φυσικά ως «Μακεδονία», ο πρώην βουλευτής Έβρου και αποκαλούμενος στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Άκης Γεροντόπουλος, ο μόνος χριστιανός επίσημος που παρευρέθηκε στη τουρκογιορτή...»

Διαβάστε τι γράφει το Rodop Rüzgârı σε μετάφραση του tourkikanea.gr

«Χάτιμ» στο Μέγα Δέρειο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αυλή του μειονοτικού σχολείου Δερείου τελετή χάτιμ με την στήριξη των γονέων των παιδιών και του κόσμου του χωριού. Ο Αμντουραχίμ Κουρού και ο Χιλμί Κουρού ήταν που έβαλαν φέτος 18 παιδιά να αποστηθίσουν από το Κοράνι. Έκπληξη υπήρξε από την συμμετοχή μαθητών από το θρησκευτικό σχολείο Ισά Μπέι, από τα Σκόπια της Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο υποπρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Φατίχ Ακαρτζά, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής (σ.σ.: ψευδομουφτής) Ιμπραήμ Σερίφ, ο βουλευτής Έβρου (σ.σ.: πρώην βουλευτής) Άκης Γεροντόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος του Μειονοτικού Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, ο Αχμέτ Καραχουσείν, πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλαξης του Τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, και χιλιάδες ομογενείς.

Το πρόγραμμα άρχισε με πλακέτες που δόθηκαν στα παιδιά. Οι πλακέτες δόθηκαν στα παιδιά, στους μπαμπάδες και στους συγγενείς τους. Ακολούθως οι μαθητές των Κουράν Κουρσού του Μεγάλου Δερείου ανέγνωσαν μόνοι ή και εν χορώ τα ποιήματα και τους ύμνους που έμαθαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εντύπωση προκάλεσε η άψογη απαγγελία του Κορανίου, καθώς και η σωστή προφορά της μητρικής τους γλώσσας της τουρκικής.

Ο Αμντουραχίμ Κουρού στην σύντομη ομιλία που έκανε, ανέφερε πως η χρονιά ήταν γεμάτη επιτυχίες και ευχαρίστησε για αυτό τις μάνες και τους πατεράδες. Ο Κουρού ανέφερε: «Ευχόμενοι ο Θεός να μας δίνει τέτοιες εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν την ενότητα, την ομοψυχία και την αδερφοσύνη, δηλώνουμε τις ευχαριστίες μας προς τον δάσκαλο των μαθημάτων Κορανίου Χιλμί Κουρού και προς τους δασκάλους Μουμίν Πιρελή και Ακίφ Πιρελή που με την μουσική τους συνόδευσαν τους ύμνους. Ευχαριστούμε όλους τους μουσαφίρηδες που μετείχαν στην τελετή¨

Η συνέχεια του προγράμματος είχε την προσευχή της μέρας, που έκανε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ.

Στην ομιλία που έκανε ο Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως στο Μεγάλο Δέρειο μετά την κούραση μιας χρονιάς τα παιδιά είχαν την γιορτή τους, το πανηγύρι τους. Ο Σερίφ δήλωσε: «Ευχαριστώ τα παιδιά, τους δασκάλους τους που τα ανέθρεψαν και τις αξιότιμες μητέρες των παιδιών. Συγχαίρω για αυτή την ωραία εκδήλωση. Ξέρετε άλλωστε την σημασία της. Θα την επαναλάβουμε και τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε αυτά τα ωραία έθιμα και τις παραδόσεις μας».

Ο υποπρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Φατίχ Ακαρτζά εξέφρασε τον βαθύ του σεβασμό και την αγάπη του προς τα αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο Ακαρτζά είπε: «Είδαμε όλοι μαζί πως σε αυτή την τόσο ωραία εκδήλωση παρά τον δυνατό αέρα και το κρύο, τα παιδιά μας ζέσταναν εσωτερικά με τα ποιήματα και τους στίχους από το Κοράνι. Όπως ανέφερε και ο κύριος μουφτής μας πριν, εκφράζω την ευχαρίστηση μου καθώς με τέτοιες ωραίες εκδηλώσεις συνεχίζεται ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας και ευχαριστώ ιδιαίτερα τα παιδιά μας, τους δασκάλους τους και ξεχωριστά εσάς τους γονείς. Επίσης δίνω τις ευχές μου σε όλες στις μητέρες επ΄ ευκαιρία της ημέρας της μάνας. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ».

Η έκπληξη της ημέρας ήρθε από την Μακεδονία (σ.σ.: FYROM). Ομάδα μαθητών 4ης τάξης μετέχοντας στην τελετή πρόσφεραν αξέχαστες στιγμές στον λαό του Μεγάλου Δερείου. Τα παιδιά είπαν ύμνους στα Αλβανικά, στα Τουρκικά και στα αραβικά και κέρδισαν ζεστό χειροκρότημα.

Η εκδήλωση περατώθηκε με προσφορά φαγητού στους μουσαφίρηδες.

Οι χωρικοί του Μεγάλου Δερείου απέδειξαν για μια ακόμη φορά σήμερα πόση ενότητα και ομοψυχία έχουν και πόσο στηρίζουν τις πνευματικές και εθνικές τους αξίες. Η εκδήλωση ήταν ένα είδος απάντησης στις σκοτεινές δυνάμεις που στο παρελθόν έκαναν τους ανθρώπους μας να περάσουν δύσκολες μέρες και προσπάθησαν να τους διαιρέσουν σε στρατόπεδα.

Σχόλιο:
Σε αυτή την "εκδήλωση" παρευρέθηκε ο Άκης Γεροντόπουλος.
Το γνωρίζουν και τι έχουν να πουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης;

Έτσι είναι, έφυγε η Χαρά Νικοπούλου, χορεύουν τα ποντίκια. Αλήθεια λήφθηκε άδεια από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας για να γίνει η τελετή στον περίβολο του σχολείου; Γιατί είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο τις τελευταίες μέρες. Και τα έξοδα π.χ. για τους μαθητές από τα Σκόπια ποιος τα πληρώνει άραγε;

Κύριε Γεροντόπουλε εσείς αλήθεια τι δουλειά είχατε εκεί στην τουρκογιορτή; Φυσικά δεν ξεχνάμε και την παρουσία σας πριν δύο χρόνια περίπου στην πλατεία του χωριού σε εκδήλωση ενάντια στην παρουσία της Νικοπούλου στο χωριό…
Ελπίζουμε να το θυμούνται και οι ψηφοφόροι σας…

http://alexpolisonline.blogspot.com/2011/05/blog-post_9178.html

Υπουργείο Οικονομικών: Διαψεύδει τις φήμες γιά νέο δάνειο βοήθειας 60 δισ. ευρώ.... ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ...

http://blogs.vrahokipos.net/naumcohen/files/2009/04/xairetismata.jpgΔιαψεύδει (sic) το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα που αναφέρει ότι η χώρα μας θα ζητήσει νέο δάνειο βοήθειας ύψους 60 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι " η χώρα μας δεν κάνει καμιά συζήτηση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την έγκριση νέου δανείου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους 60 δισ. ευρώ."

Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε: " η συζήτηση που γίνεται μεταξύ των υπουργών οικονομικών της Ε.Ε., αφορά στο να βρεθεί μια πειστική λύση έτσι ώστε να μην δημιουργείτε η αίσθηση ότι δεν καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για το 2012. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται".

Νωρίτερα, δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, ανέφερε ότι ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους σχεδόν 60 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει τις δανειακές της ανάγκες έως το 2013, βρίσκεται "στο τραπέζι".

Το δημοσίευμα επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής Κυβέρνησης ο οποίος φέρετε να αναφέρει οτι "αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις μετά τον έλεγχο της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο", προσθέτοντας ότι "το θέμα αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά στο συμβούλιο Ecofin της ερχόμενης εβδομάδας".

Το νέο πακέτο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύψει τις προβλεπόμενες ανάγκες της Ελλάδας ύψους 27 δισ. ευρώ για το 2012 και επιπλέον 32 δισ. ευρώ για το 2013. Μεταξύ των δυνατών επιλογών, οι οποίες συζητούνται, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων και η πρόσβαση της Ελλάδα στους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του γκάλοπ του MEGA και της GPO

Τo χθεσινό γκάλοπ του ΜΕGA, θάφτηκε τελείως απ' όλους. Eίναι ενδεικτικό ότι έψαξα και δεν το βρήκα ούτε στο in.gr ούτε στo tanea.gr. Όλα τα λεφτά ήταν μια κάρτα που έπαιξε προτελευταία αν δεν κάνω λάθος και δείχνει ότι σε σχέση με το προηγούμενο γκάλοπ της ίδιας εταιρίας υπάρχει πλήρης αντιστροφή στο ποιος φταίει και φτάσαμε στο μνημόνιο. Επειδή όμως τα νούμερα δεν τα αναφέρει κανένας και δεν θέλω να τα μεταφέρω λάθος, θα ψάξω και θα τη βρω και θα την παρουσιάσω... ωστόσο υπήρχαν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και τα μεταφέρω από το antinews.gr:

Άποψη για την απόφαση του Α. Σαμαρά να μην ψηφίσει το Μνημόνιο:

Η πλειοψηφία (48,6%) κρίνει θετικά την απόφαση Α. Σαμαρά. Είναι άλλη μια δικαίωση.

Μεταξύ αυτών που κρίνουν θετικά την απόφαση του Σαμαρά να μην ψηφίσει το Μνημόνιο είναι το 22,2% των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και το 63,6% των ψηφοφόρων ΛΑΟΣ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη είχε ψηφίσει το Μνημόνιο.

Ο κ. Παπανδρέου μπορούσε να αποφύγει το Μνημόνιο.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους (60,3%) οι πολίτες πιστεύουν ότι, εάν ο Γ. Παπανδρέου έπαιρνε έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, μπορούσε να αποφύγει το Μνημόνιο. Είναι άλλη μια δικαίωση για τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά, που -από την πρώτη στιγμή- τους φώναζε «ξεκολλήστε».

Στην ερώτηση ποια είναι η σωστή θέση για την αντιμετώπιση της κρίσης το 60,3% απαντά «η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου». Ποιοτικό στοιχείο, που συνιστά μια ακόμη δικαίωση για τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Α. Σαμαρά.

Μια κάρτα κόλαφος για τον κ. Παπανδρέου που προεκλογικά, αλλά και αρκετούς μήνες μετά τις εκλογές, διαβεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν». Το 91,2% των ερωτηθέντων λένε ότι ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε και το πρόβλημα ελλείμματος και το πρόβλημα χρέους.

Γ. Καρασμάνης: κ. Σκανδαλίδη ξεχάσατε τη δέσμευσή σας

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/karasmanis.jpgΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Ξεχάσατε την δέσμευση σας για φράγμα Αλμωπαίου»

Κύριε Υπουργέ,

Προ περίπου δύο μηνών σε συνάντηση μας, είχατε δεσμευθεί ρητά ότι θα δώσετε άμεση εντολή να ανοίξουν οι προσφορές του διαγωνισμού για το φράγμα Αλμωπαίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος της μελέτης.

Για το γεγονός αυτό είχα εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου με το οποίο ανακοίνωνα την κατηγορηματική δέσμευση σας. Μάλιστα σας είχα ανακοινώσει ότι επρόκειτο να εκδώσω το συγκεκριμένο δελτίο και συμφωνήσατε χωρίς αντίρρηση.

Το συγκεκριμένο δελτίο σας το επισυνάπτω στην σημερινή ερώτηση μου.


Κατόπιν τούτων

Σας ερωτώ κύριε Υπουργέ

1) Για ποιο λόγο αν κι έχουν παρέλθει σχεδόν δύο μήνες δεν εκπληρώσατε την δέσμευση σας ;

2) Έστω και τώρα σας καλώ να δώσετε αμέσως εντολή να ανοίξουν οι φάκελοι του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης

Κοσμήτορας της Βουλής

Βουλευτής Πέλλας

Β. Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης και την κλήση του από τον ανακριτή σε απολογία

«Δυστυχώς με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, άνθρωποι που ανάλωσαν τη ζωή τους στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, γίνονται έρμαια του οποιουδήποτε εκβιαστή εξαπολύσει εναντίον τους μια τελείως αναπόδεικτη κατηγορία», δήλωσε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Ο κ.Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος το πρωί κλήθηκε να απολογηθεί στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης και πήρε προθεσμία για τις 2 Ιουνίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια ζήτησε από την ελληνική δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες.

«Πολύ καλά πράττει η δικαιοσύνη, αφού παρουσιάστηκε το φαινόμενο ένας επίορκος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης να θεωρεί ότι για να ελαφρύνει τη θέση του -σύμφωνα και με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο- μπορεί να κατηγορεί συλλήβδην την επί 12ετία διοίκηση του δήμου και να καλούνται με αυτόν τον τρόπο ενώπιον του ανακριτή, επίλεκτα στελέχη της κοινωνίας της πόλης», είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως «ήρθε η ώρα, το ελληνικό κοινοβούλιο να προβληματισθεί και να υπάρξει κάποια νομοθετική πρόβλεψη για το μέλλον».

Ποινή φυλάκισης 31 μηνών στους Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου και 33 μηνών στον Χ. Τζέκο για το δηλωθέν τροχαίο, το 2004.

http://www.kerdos.gr/Images/thanoukenteristzekos.jpgΠοινές φυλάκισης από έξι έως και τριαντατρεις μήνες, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.

Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο Ολυμπιονίκες συνολική ποινή, κατά συγχώνευση,31 μηνών φυλάκισης, και στον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, φυλάκιση 33 μηνών.

Οι κατηγορούμενοι γιατροί του ΚΑΤ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες, ενώ στους δύο αυτόπτες μάρτυρες επιβλήθηκε φυλάκιση 7 και 15 μηνών.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις όλων των κατηγορουμένων.

Λίγο νωρίτερα, με απόφασή του, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο στους αυτόπτες μάρτυρες (πρότερος έντιμος βίος) και στους γιατρούς (μη ταπεινά ελατήρια), γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης των τριών βασικών κατηγορουμένων. Μάλιστα, όπως είπε ο συνήγορος του κ. Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κακοδικίας, θεωρώντας εσφαλμένη την κρίση του δικαστηρίου. Απευθυνόμενος στην έδρα, ο συνήγορος σχολίασε την απόφαση λέγοντας "ετιμήθη η δικαιοσύνη σήμερα".

Πριν την έκδοση της τελικής απόφασης, ο προπονητής Χρήστος Τζέκος αποχώρησε από το δικαστήριο, όταν άκουσε την πρόταση του εισαγγελέα, που ζήτησε ως ποινή βάσης τα 4 χρόνια.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούσαν τα αδικήματα της ψευδορκίας, ψευδούς αναφοράς στις αρχές, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τους δύο αθλητές, παράβαση καθήκοντος και ψευδείς βεβαιώσεις για τους γιατρούς, ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και παράβαση του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών για τον προπονητή και ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις αρχές για τους αυτόπτες.

Η αποκάλυψη της ΔΑΠ για τις μεθοδεύσεις Διαμαντοπούλου

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που έκανε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ και Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας, Νίκος Μπατσικούρας, σε ανάρτηση μέσο του blog της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η αποκάλυψη σχετίζεται με το γεγονός πως απ΄ τα σχέδια που κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας διαρρέουν στον τύπο, σχετικά με τον επερχόμενο «Καλλικράτη» στην Ανώτατη Εκπαίδευση, διαφαίνεται πως η πολιτική ηγεσία αντιμετωπίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά Ιδρύματα που βρίσκονται σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες.

Η συνέχεια στο οpenpress-gr.blogspot.com

Γιάννη Μιχελάκη για δημοσκοπήσεις, δηλώσεις υπουργών, σύσκεψη του Λουξεμβούργου και την δολοφονία 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpgΙκανοποίηση εκφράζεται στη ΝΔ από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που παρουσιάστηκε στη χθεσινή εκπομπή Ανατροπή του Μέγκα.

Αν και επισήμως δεν σχολιάζουν τις δημοσκοπήσεις, ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προχώρησε σε ορισμένες διατυπώσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων έχει μειωθεί στο 1,7% από 5,1% που ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, επισημαίνοντας πως πλέον η ψαλίδα κλείνει και πως η διαφορά είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε επίσης την ανοδική πορεία που καταγράφει ο Αντώνης Σαμαράς την ώρα που ο πρωθυπουργός ακολουθεί μια πτωτική πορεία.

Την ίδια ώρα έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι η πλειοψηφία κρίνει θετικά την απόφαση Σαμαρά να μην ψηφίσει το μνημόνιο, στο γεγονός ότι το 91,2% των πολιτών εκτιμούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε το έλλειμμα και το πρόβλημα χρέους όταν διαβεβαίωνε πως "λεφτά υπάρχουν" και στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα ποσοστά της ΝΔ παραμένουν καθηλωμένα, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως είναι ένα θέμα που προβληματίζει την παράταξη, εξέφρασε όμως την εκτίμηση πως το κλίμα θα αλλάξει και οι πολίτες θα πειστούν από το πρόγραμμα και τις θέσεις που θα παρουσιάσει το κόμμα.

"Δεν είμαστε η αντιπολίτευση του "λεφτά υπάρχουν", κάνουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Για τις δηλώσεις Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου

Για "σκορποχώρι" έκανε, για μια ακόμα φορά, λόγο ο κ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας την εικόνα της κυβέρνησης και τις τελευταίες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου.

"Οι υπουργοί αντιπολιτεύονται εαυτούς και τους συναδέρφους τους. Αντί να παράγουν έργο αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους. Αυτή είναι η εικόνα της κυβέρνησης, ένα σκορποχώρι", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως ο κ. Λοβέρδος αυτά που είπε χθες τα είχε επαναλάβει και κατά το παρελθόν και κανείς δεν συγκινήθηκε.

Για τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου

Υπεύθυνη, επίσημη και καθαρή απάντηση για το τί πραγματικά συζητήθηκε στο Λουξεμβούργο, ζητά η ΝΔ από την κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος τύπου έκανε λόγο για υπόγειες διαβουλεύσεις και διαρροές σε πηγαδάκια δημοσιογράφων, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ο τρόπος της διοχέτευσης πληροφοριών που ακολουθεί για τόσο σοβαρά ζητήματα σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με κύκλους και διαρροές είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος.

"Δεν ταιριάζει στην κρισιμότητα των στιγμών. Και βέβαια δεν μπορεί να υιοθετείται από καμία κυβέρνηση που θέλει να λέγεται υπεύθυνη", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να πει σε όλη την αλήθεια.

"Πέρασαν με διαρροή ένα σοβαρό ζήτημα όπως το ότι πάμε σε νέο μνημόνιο, είτε σε επέκταση του υφισταμένου, μια πληροφορία που σόκαρε όλους τους Έλληνες", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Για τη δολοφονία 44χρονου

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου 44χρονου που δολοφονήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, εξέφρασε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού. " χουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του Υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης κάνοντας λόγο για έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας. " Αντίθετα στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός", τόνισε.

Γ. Κουτρουμάνης σχετικά με τη συμμετοχή ανέργων στο πρόγραμμα της απογραφής

Με αφορμή ερωτήματα ανέργων συμμετεχόντων στην απογραφή που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ και μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Αρχής, κ. Ανδρέα Γεωργίου, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απαραίτητη ρύθμιση έτσι ώστε να μην περικοπεί το επίδομα ανεργίας και να μην ακυρωθεί η κάρτα ανεργίας με αφορμή τη συμμετοχή τους για δυο εβδομάδες στο πρόγραμμα της απογραφής.

Ηγουμενίτσα - Μέρα με τη μέρα οξύνεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQPQENvh2X5QATM-NA99kkrnxfuaaTUdU3ghHJmRJ-lVgb8spNeMlgyJ4gFBelraSZwdB2QMACSuPj7M68e7IPH8Xro_Hh2A5DcDWgzwHpGH1TQWkfgctr9in1mw23s6ju8uYSpu5cH9A/s1600/illegalaliens_12.jpgΣε εξαθλιωμένη κατάσταση, χωρίς νερό και τροφή, 51 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, χθες το βράδυ, μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη νταλίκας, που μετέφερε πλαστικά.

Το φορτηγό είχε προορισμό την Ιταλία, και στο λιμάνι κατά τον έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί, εντόπισαν τους κρυμμένους παράνομους μετανάστες. Ο 33χρoνος Iρανός οδηγός συνελήφθη, ενώ η νταλίκα κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθρομετανάστες που στερούνται όλοι νόμιμων εγγράφων, μπήκαν πριν από 2 ημέρες στην κρύπτη της νταλίκας στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει το Λιμενικό και η Αστυνομία φτάνουν στο λιμάνι από την Αθήνα, όχι μόνο μέσα σε φορτηγά αλλά και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Η ανησυχία των φορέων και των κατοίκων ενόψει και της τουριστικής περιόδου, καθημερινά μεγαλώνει, όπως και η ανάγκη να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ομόφωνα ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το δηλωθέν τροχαίο των Κεντέρη-Θάνου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWI8I5XnK_UbLDoLzf69z4vys35bncOTBJ2If52B2PelVq7XA774yB_3GWtC3krkcWucSN4COd5aO2o_BI6A8Ubuxpu4gattExAZIIFnoYz8EXuskTgUB87BufRcdRIofmffnbSa2uBM4B/s1600/1093694911-00543_high.jpgΤην ενοχή και των 11 κατηγορουμένων για την υπόθεση του τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, αποφάσισε πριν από λίγο το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο Ολυμπιονίκες, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, εφτά γιατρούς του ΚΑΤ και τον κατά δήλωσή του αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου για όλες τις κατηγορίες όπως εισάγονται στο κατηγορητήριο. Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε από τους δικαστές να αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στους δέκα κατηγορουμένους πλην του Χρήστου Τζέκου, όπως είχε εισηγηθεί και στην πρότασή του.

Σε λίγη ώρα το δικαστήριο αναμένεται να λάβει την απόφασή του επί των ποινών.

Παραιτήθηκε από το μισθό του ο πρωθυπουργός... την Ιαπωνίας εννοείται

http://www.greek-radar.gr/wp-content/uploads/2011/04/naoto-kan.jpgΟ Ναότο Καν ανακοίνωσε σήμερα πως παραιτείται του μισθού του ως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας μέχρι να λήξει η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

"Θα συνεχίσω να λαμβάνω την αμοιβή μου ως μέλους του κοινοβουλίου, όμως όχι αυτή που απορρέει από τον τίτλο του πρωθυπουργού, ούτε τα σχετικά πριμ", εξήγησε ο αρχηγός της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου.

"Όπως και η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco), η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη σ' αυτή την κρίση", τόνισε.

Το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι, το οποίο προκλήθηκε από το σεισμό μεγέθους 9 βαθμών και το γιγάντιο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, είναι το χειρότερο έπειτα από εκείνο του Τσερνόμπιλ, το 1986 στην Ουκρανία, και προκάλεσε διαρροές ραδιενέργειας και την απομάκρυνση 85.000 κατοίκων από τις περιοχές γύρω από το σταθμό.

Οι οκτώ επικεφαλής της Tepco, η οποία ήταν υπεύθυνη για το σταθμό και ζήτησε σήμερα επισήμως τη βοήθεια του ιαπωνικού κράτους για να ανταποκριθεί στο οικονομικό κόστος του δυστυχήματος, ανακοίνωσαν επίσης νωρίτερα σήμερα ότι ότι παραιτούνται από ολόκληρο το μισθό τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αποφάσισε να μειώσει τις αμοιβές των μεσαίων στελεχών της κατά 25% και αυτές των απλών μισθωτών κατά 20%.

Μ. Κεφαλογιάννης: Υποχρέωση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για μετάβαση στην Αθήνα για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2011

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό παιδείας κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με την οποία ζητά την δημιουργία εξεταστικού κέντρου στη Κρήτη προκειμένου οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να μην αναγκαστούν να μεταβούν στην Αθήνα για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2011.

το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρεου συνεχίζοντας τη «φιλολαϊκή» πολιτική της επέβαλε στους 166 μαθητές από τη Κρήτη με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να μεταβούν είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα με δικά τους έξοδα για να συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι κάθε οικογένεια θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες ευρώ για να εξασφαλίσει τη μετάβαση και παραμονή στην Αθήνα των παιδιών της με τους απαραίτητους συνοδούς, για να «σώσει» τον κρατικό προϋπολογισμό από 2.500 ευρώ !!! που θα στοίχιζε η λειτουργία ενός εξεταστικού κέντρου στη Κρήτη.

Σε διαφορετική περίπτωση πολλοί από τους μαθητές θα στερηθούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στη μόρφωση, καθώς δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν τελικά στις πανελλαδικές εξετάσεις εξαιτίας του δυσβάσταχτου κόστους

Ερωτάσθε εάν:
1. Προτίθεσθε να αλλάξετε την απόφαση σας έστω και την τελευταία στιγμή και να δημιουργήσετε εξεταστικό κέντρο στη Κρήτη ;

2. Έχει όρια η αναλγησία της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου και η περιφρόνηση των κοινωνικών ομάδων που χρήζουν ειδικής κρατικής προστασίας και μέριμνας ;


Ηράκλειο 7/5/2011
Ο ερωτών
Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης

Αλβανία: Αποτελέσματα εκλογών - Δηλώσεις Έντι Ράμα

http://www.albobserver.com/wp-content/uploads/2010/12/edi-rama.jpg«Οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής (στην Αλβανία) αποτελούν θεαματική νίκη για το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τη Συμμαχία για το Μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που δημοσιεύει στο διαδίκτυο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, από τους 29 δήμους, στους οποίους ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων, στους 18 έχει κερδίσει η Συμμαχία για το Μέλλον, με επικεφαλής το Σοσιαλιστικό Κόμμα και στους 11 η Συμμαχία για τον Πολίτη, με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Εν τω μεταξύ, στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τα Τίρανα, συνεχίζεται με πολύ αργούς ρυθμούς η καταμέτρηση των ψήφων, καθώς εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα ο νυν δήμαρχος, Έντι Ράμα, έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλεζίμ Μπάσα.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται και στον επίσης μεγάλο δήμο του Δυρραχίου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που φθάνουν συνεχώς στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, προηγείται ο νυν δήμαρχος, Βανγκιούς Ντάκο, του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δεύτερος σε ποσοστό ψήφων είναι ο Φερντινάντ Τζαφεράι, του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.

Οικονομικό Βαρόμετρο ΕΒΕΑ: Οι 8 στους 10 Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και της τσέπης τους

http://www.athina984.gr/files/news-images/ebea2k10.gifΟι 8 στους 10 Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της εθνικής μας οικονομίας, αλλά και των οικονομικών των δικών τους νοικοκυριών. Και εξακολουθούν να κρίνουν σε ποσοστό 77% αρνητικά το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία.

Αυτά προκύπτουν από την επικαιροποιημένη ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο» η οποία πραγματοποιείται ανά δίμηνο κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματα της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του επιμελητηρίου. Σημειώνεται ότι η επικαιροποιημένη έρευνα πραγματοποιήθηκε το δεύτερο δίμηνο του 2011, Μαρτίου-Απριλίου, διεξήχθη το διάστημα 28 Απριλίου-5 Μαΐου και τα αποτελέσματα της αποτυπώνουν παρόμοια εικόνα με εκείνη του πρώτου διμήνου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος με αφορμή τα συμπεράσματα της έρευνας: ''η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει κατά μέρος τις εγωιστικές εμμονές για την εφαρμογή μέτρων που είναι αλλά και κρίνονται αναποτελεσματικά από την ίδια την κοινωνία. Να κάνει στην πράξη και όχι στα λόγια τη συναίνεση και τη συνεργασία, προκειμένου να επιλεγεί το κατάλληλο μείγμα πολιτικής που θα βγάλει την ελληνική οικονομία από την ύφεση και την κοινωνία από το μαρασμό».

Στο οικονομικό βαρόμετρο του ΕΒΕΑ αυτού του διμήνου συμπεριλήφθηκαν ερωτήσεις για επίκαιρα ζητήματα, και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, που βρίσκει την πλειοψηφία των ερωτηθέντων αντίθετους, σε ποσοστό 45% και για τις αποκρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων όπου η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ σε ποσοστό 47%.

Τα κύρια ευρήματα της έρευνας είναι:

1. Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 81% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο και μόλις το 15% δηλώνει αισιόδοξο. Ο δείκτης απαισιοδοξίας μεταξύ ανδρών και γυναικών βρίσκεται σε παρόμοια ποσοστά, 81% και 82%, ενώ η απαισιοδοξία διακατέχει περισσότερο τις ηλικίες μεταξύ 25 και 44 ετών. Ο δείκτης απαισιοδοξίας στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερος από ότι στην Αθήνα, με ποσοστά 83% και 79% αντίστοιχα, ενώ λιγότερο απαισιόδοξοι σε ποσοστό 63% εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των άλλων κομμάτων με ποσοστό 95%.

2. Οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 77% δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών οικονομικών ή και της οικογένειάς τους, ενώ μόλις το 17% αυτών δηλώνουν αισιόδοξοι. Στον προσωπικό δείκτη οι γυναίκες εμφανίζονται πιο απαισιόδοξες από τους άντρες σε ποσοστό 79%, ενώ ηλικιακά οι πλέον απαισιόδοξοι εμφανίζονται στις ηλικίες 18-24 ετών και 45-64 ετών. Οι πολίτες της περιφέρειας εμφανίζονται και πάλι πιο απαισιόδοξοι από τους πολίτες της Αθήνας, ενώ και στον προσωπικό δείκτη διατηρείται η ίδια διαμόρφωση ποσοστών σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους των κομμάτων.

3. Το 77% των ερωτηθέντων κρίνουν αρνητικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 15% την κρίνει θετικά. Και σε αυτό το ερώτημα, μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των γυναικών το οποίο κρίνει αρνητικά την οικονομική διακυβέρνηση της χώρας απ' ότι το ποσοστό των αντρών, ενώ τα ποσοστά των ηλικιών που διατηρούν την αρνητική αυτή στάση ανέρχονται στο 80% για τις ηλικίες μεταξύ 25 και 64 ετών, ενώ οι ηλικίες μεταξύ 18-24 ετών και 65+ κυμαίνονται μεταξύ 70%-77%. Χαρακτηριστικό της έντασης των αρνητικών τάσεων είναι ασφαλώς το γεγονός ότι αρνητικά κρίνει την οικονομική πολιτική και το 57% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ η αντιπολίτευση διατηρεί αρνητική στάση σε ποσοστό 91%και τα υπόλοιπα κόμματα ακολουθούν πολύ κοντά, με ποσοστό 89%.

4. Το 45% των πολιτών διαφωνεί με μια απόφαση της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, όταν μόλις το 20% την κρίνει ως αποτελεσματική. Ενδεικτικό είναι ότι και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης σε ποσοστό 45%, ενώ μη σύμφωνοι με την αναδιάρθρωση είναι και το 65% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ. Επιπλέον, οι ψηφοφόροι των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 49% και 47% αντίστοιχα, θεωρούν την αναδιάρθρωση του χρέους ως αναποτελεσματική λύση του προβλήματος.

5. Σε ότι αφορά την συμβολή της ιδιωτικοποίησης δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων στην μείωση του δημοσίου χρέους, οι ερωτηθέντες συμφώνησαν σε ποσοστό 47%, ενώ οι διαφωνούντες στην ερώτηση αυτή άγγιξαν το 30%. Το 56% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απάντησαν θετικά στην ερώτηση αυτή, με το 19% να διαφωνεί, ενώ οι ψηφοφόροι των υπολοίπων κομμάτων είναι οριακά σύμφωνοι με τις ιδιωτικοποιήσεις. Αντίθεση τάση παρουσίασαν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, με το 73% να απαντάει αρνητικά.

Μέρκελ: "Στο τέλος του δρόμου η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη"

http://pnyka21os.files.wordpress.com/2011/02/merkel_neolaia_large.jpgH καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την υλοποίηση του προγράμματος που ακολουθεί.

«Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ότι δεν θα κρατήσει μόνον μερικούς μήνες. Αλλά στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη απ' ότι ήταν στην αρχή του προγράμματος» είπε η κ. Μέρκελ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο.

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε θαρραλέα βήματα» είπε η κ. Μέρκελ για της μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στο διάστημα ενός χρόνου λειτουργίας του προγράμματος βοήθειας.

Η καγκελάριος σημείωσε ότι μένει η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής της 25ης Μαρτίου και υπενθύμισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ.

«Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και η συμβουλή μου είναι να κάνουμε το ένα βήμα μετά το άλλο».

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη μέχρι τώρα εφαρμογή του προγράμματος και το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων η καγκελάριος παρέπεμψε στην έκθεση της τρόικας, αντιπροσωπεία της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Δεν καταρτίζω εγώ τα προγράμματα για την Ελλάδα, αλλά η Κομισιόν και το ΔΝΤ», είπε η καγκελάριος. «Μετά την έκθεση θα αποφασίσουμε για τα μέτρα και εάν θα χρειαστεί να γίνει κάτι», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Το υπουργείο Εργασίας για μείωση ασφαλιστικών εισφορών σε νέους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, που είναι σε χωριά με μικρό πληθυσμό

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, επαγγελματοβιοτέχνες και έμπορους της περιφέρειας, σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια, για τα προβλήματα που προκαλεί στους γουναράδες της Καστοριάς, η υποχρεωτική ένταξή τους στον ΟΑΕΕ και μάλιστα αναδρομικά.

«Οι Υπηρεσίες του υπουργείου μας μελετούν συνεχώς το γενικότερο πρόβλημα της ασφάλισης των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της Περιφέρειας, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των ίδιων των ασφαλισμένων, σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, δεδομένου ότι η διαρκής βελτίωση των παροχών του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους του εξαρτάται προφανώς, από την καλή του οικονομική κατάσταση και, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα αναλάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες», αναφέρει ο κ. Κουτρουμάνης. Και προσθέτει ότι «στο ίδιο πλαίσιο, θα εξεταστούν και οι δυνατότητες μείωσης των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτές ισχύουν σήμερα, για νέους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι υπάγονται στην ειδική αυτή κατηγορία ασφαλισμένων».

Ο κ. Τζηκαλάγιας έχει επισημάνει, ότι «η γούνα στην Καστοριά περνάει σοβαρή κρίση, εδώ και χρόνια, με μεγάλες συνέπειες στον κοινωνικό ιστό της περιοχής, γιατί έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην οικονομική της ανάπτυξη επί πολλές δεκαετίες». Με δεδομένο ότι «πολλοί ασχολούμενοι με τη γουνοποιϊα στα χωριά του νομού Καστοριάς, τα τελευταία χρόνια εξασφαλίζουν μικρό εισόδημα, περιστασιακά και εποχικά, αναγκάζονται να ασχολούνται παράλληλα με γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες», έχει επιπλέον επισημάνει ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι η ένταξη αυτής της κατηγορίας ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, τους δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα ,πολύ περισσότερο που λόγω της αναδρομικής ισχύος θα πρέπει να καταβάλουν 3.000 έως 4.000 ευρώ. Ο κ. Τζηκαλάγιας έχει ζητήσει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα αποτρέπει την αναδρομική ισχύ, και έχει καλέσει την κυβέρνηση να πάρει θέση στην πρόταση, να μην εντάσσονται στον ΟΑΕΕ επαγγελματίες που διαμένουν σε χωριά με λιγότερους των 2.000 κατοίκων και το συνολικό εισόδημα τους δεν ξεπερνάει τα 15.000 ευρώ το χρόνo

Όπως εξηγεί ο κ. Κουτρουμάνης, με το ν. 3846/2010 «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια», η πολιτεία επιδίωξε να θεραπεύσει τις σοβαρές στρεβλώσεις και καταστρατηγήσεις που είχαν διαπιστωθεί, καθώς πληθώρα επαγγελματιών σε όλη την περιφέρεια εξαιρούνταν, μέχρι τότε, από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ και υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΓΑ, με αποτέλεσμα ο ΟΓΑ να έχει πλέον, στην πραγματικότητα, μετατραπεί σε Οργανισμό Ελευθέρων Επαγγελματιών. Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει, ότι με τις διατάξεις του Ν. 3846/2010, ο νομοθέτης επιδίωξε να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου των επαγγελματιών που καταβάλλουν ανελλιπώς και με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο φυσικό τους φορέα. Ο κ. Κουτρουμάνης σημειώνει, πάντως, ότι και με τις νέες διατάξεις, οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της Περιφέρειας, στη μεγάλη τους πλειονότητα, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΓΑ, ύστερα βέβαια από εξέταση των εισοδημάτων τους. Εάν ο μέσος όρος των εισοδημάτων τους την τελευταία τριετία υπερβαίνει το 400πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.

Στην ασφάλιση, επίσης, του ΟΑΕΕ υπάγονται, υποχρεωτικά, για λόγους ίσης μεταχείρισης, και οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι που, ενώ έχουν την έδρα της επιχείρησής τους σε περιοχές ειδικών πληθυσμιακών κριτηρίων, στην πράξη ασκούν τη δραστηριότητα τους και σε περιοχές υποχρεωτικής ασφάλισης του ΟΑΕΕ, υπενθυμίζει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες

10/05/2011, 05:00 π.μ. 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Ένας 44χρονος πέφτει νεκρός από μαχαιριές τριών δραστών οι οποίοι ήθελαν να του κλέψουν την κάμερα που κρατούσε. Κατευθυνόταν στο parking που είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητό του ώστε να πάει την γυναίκα του στο μαιευτήριο για να γεννήσει το δεύτερο παιδί τους.

Άλλος ένας θάνατος, άλλη μια χαμένη ζωή.

Στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον έτσι ονομαζόταν η περιοχή μέχρι το 2007. Κέντρο. Με κίνηση, εμπορική ζωή. Λίγους, επίμονους παλιούς κατοίκους, και πολλούς μετανάστες αλβανικής και πολωνικής καταγωγής οι οποίοι έφτιαξαν τις οικογένειες τους και το μέλλον τους στην περιοχή.

Από τότε και μετά όμως το πράγμα δεν έχει προηγούμενο. Παράνομοι μετανάστες από κάθε γωνιά της γης στριμώχνονται κατά 20σάδες σε διαμερίσματα των 40 τετραγωνικών.

Σας μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΟ κομμάτι διαλόγου με γνωστό μου, που υπηρετεί στην Ασφάλεια.

«Δεχτήκαμε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής του Αγίου Παντελέημωνα, Αλβανικής υπηκοότητας που κατήγγειλε ανυπόφορη βρώμα από το διπλανό διαμέρισμα.

Μεταβήκαμε στην περιοχή. Ο καταγγέλλων μας άνοιξε την κεντρική είσοδο. Στην πόρτα που μας υπέδειξε δεν μπορούσες να σταθείς απέξω ούτε λεπτό. Ζητήσαμε εισαγγελέα. Κατά την έφοδο διαπιστώσαμε σε ότι σε ένα τριάρι διέμεναν περίπου 30 άτομα από το Αφγανιστάν. Όπως στο λέω. Χωρίς νερό και φως.

Ο ιδιοκτήτης δεν ξέρω αν διώχτηκε.

Η χώρα φίλε μου έχει παραδοθεί χωρίς πόλεμο.»

Πράγματι και αφού πρώτα παραδόθηκε ηθικά επιβραβεύοντας την ντόπια ανομία, μετά παραδόθηκε πληθυσμιακά στην συνέχεια παραδόθηκε και οικονομικά.

Η ομάδα Δίας δεν επιχειρεί από τις 01:00 ως τις 06:00 λόγω κόστους…!!!

Στην περιοχή που αναφέρουμε τα συμβάντα είναι αλλεπάλληλα. Ειδικά σε γυναίκες.

Η σύλληψη των δραστών μπορεί να είναι θέμα χρόνου. Η τιμωρία τους ;;;
Αυτό είναι που πονάει τον κόσμο η ατιμωρησία και η επανάληψη ξανά και ξανά των ίδιων πράξεων.

Ελλάδα σημαίνει μέτρο. Και μέτρο σημαίνει νόμος. Αυτό έχει χαθεί, όχι σήμερα, χρόνια πριν.

Κάθε ένας ντόπιος, μετάναστης, παράνομος μετανάστης, μπορεί, σε αυτό το υποτιθέμενο κράτος, να κάνει ότι θέλει. ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ.

Ο Καμίνης που δεν άφηνε να εκφωνήσουν στον 9.84 το Χριστός Ανέστη για να μην παρεξηγηθούν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας (!!!) έχει κάτι να πει στο παιδί που γέννησε σήμερα η γυναίκα του νεκρού;

Τι να πει όμως ο κάτοικος βορείων προαστίων…

http://logia-starata.blogspot.com/2011/05/blog-post_4369.html

Το YouTube νοικιάζει από σήμερα ταινίες του Χόλιγουντ και η Google ετοιμάζει νέα online μουσική υπηρεσία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNQaWYTdnvwIVcWFmal_UBS5SEtJXDdSAGz93pvbFeOmrFxg3EOJhO-k-VE8r9xHQBisYAJvUXURdxEIOpFvQkGowEPlj3WqCKa_ZF3kDJevZjI18pN5EiOf-xLex4BX6FF66ApabROgM8/s1600/youtube.jpgΠέρα από τα εκατομμύρια δωρεάν ερασιτεχνικά βίντεο που οι χρήστες "ανεβάζουν" στο YouTube, θα μπορούν -πλέον- από σήμερα να παρακολουθούν νοικιασμένες πάνω από 3.000 γνωστές κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ.

Το YouTube -που ανήκει στην Google- χρεώνει από 99 σεντς έως 3,99 δολάρια (τα νέα φιλμ) για κάθε ταινία, ενώ οι περισσότερες κοστίζουν 2,99 δολάρια, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό. Εκτός από τις διάσημες ταινίες του Χόλιγουντ, ο χρήστης θα μπορεί να νοικιάσει και ταινίες του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου, αλλά και άλλων χωρών.

Το YouTube έχει συνάψει τις σχετικές συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, όπως Warner Bros, Sony Pictures, Universal Pictures κ.ά., τα οποία βλέπουν στα "κοινωνικά δίκτυα" μια νέα ευκαιρία εσόδων. Ήδη το Facebook έχει μια ανάλογη συμφωνία με τη Warner Bros.

O χρήστης έχει περιθώριο 30 μέρες να αρχίσει να βλέπει μια ταινία, που έχει νοικιάσει, και περιθώριο 24 ωρών να τη δει, από τη στιγμή που θα αρχίσει να την προβάλλει. Πολλές ταινίες θα αρχίσουν να διατίθενται στο YouTube αμέσως μόλις κυκλοφορήσει το σχετικό DVD στην αγορά.

Αρχικά, η νέα υπηρεσία -στη διεύθυνση youtube.com/movies- θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και των εξειδικευμένων online υπηρεσιών ενοικίασης βιντεοταινιών, όπως η Hulu και η Netflix (η τελευταία έχει πια 23,6 εκατ. συνδρομητές).

«Σήμερα κάποιος περνάει μόλις 15 λεπτά τη μέρα στο YouTube και πέντε ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Όμως, καθώς τα σύνορα ανάμεσα στο online (διαδικτυακή σύνδεση) και το offline (εκτός σύνδεσης) συνεχίζουν να θολώνουν, πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει», δήλωσε ο επικεφαλής του YouTube, Σαλάρ Καμανγκάρ.

Ήδη από το 2009, το YouTube άρχισε να προσφέρει δωρεάν την παρακολούθηση εκατοντάδων ολόκληρων ταινιών, πριν ξεκινήσει την υπηρεσία ενοικίασης. Το YouTube συνεχώς εξελίσσεται και δεν είναι πια η αρχική υπηρεσία παρακολούθησης ερασιτεχνικών βίντεο. Ήδη προσφέρει μια online "σκηνή" για ζωντανές παραστάσεις σε πραγματικό χρόνο (youtube.com/live), καθώς και επιμέρους "κανάλια", που ανταγωνίζονται τα τηλεοπτικά.

Το YouTube είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος διαδικτυακός τόπος στον κόσμο και ελπίζει, με τις νέες πρωτοβουλίες του, να κερδίσει περισσότερους χρήστες-θεατές.

Εξάλλου, η "μαμά" Google (που αγόρασε το YouTube το 2006 αντί 1,65 δισ. δολαρίων) ετοιμάζεται να θέσει άμεσα σε λειτουργία μια νέα online μουσική υπηρεσία, παρόμοια με αυτή που ξεκίνησε η Amazon, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ". Η υπηρεσία θα ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση και δεν θα είναι αμέσως διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Τον Απρίλιο, η Amazon παρουσίασε μια νέα υπηρεσία, που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν δωρεάν περίπου 1.000 τραγούδια της επιλογής τους στους κεντρικούς υπολογιστές της, αντί για τους σκληρούς δίσκων των προσωπικών υπολογιστών τους. Στη συνέχεια, μπορούν να ακούνε αυτά τα τραγούδια, μέσω διαδικτύου, όποτε θέλουν.

Το νέο σύστημα -που αναμένεται να ακολουθήσει και η Google- λειτουργεί ως σκληρός δίσκος εξ αποστάσεως. Οι χρήστες θα "ανεβάζουν" τα τραγούδια σε αυτόν και μετά θα τα ακούνε, όμως δεν θα μπορούν να τα αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους.

ΗΠΑ-μπιν Λάντεν: η αμερικανική ομάδα κρούσης ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τον πακιστανικό στρατό

http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20090114/ml-al-qaida-israel/images/2a40e3b1-f3a0-486e-97ec-64034045c1c8.jpg Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δώσει τη διαταγή οι δυνάμεις που εστάλησαν στο Πακιστάν για την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν να είναι τόσο ισχυρές ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πακιστανικό στρατό, γράφουν σήμερα οι New York Times.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, δέκα ημέρες πριν την επιχείρηση της 1ης Μαΐου, είχε θέσει το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης με πακιστανούς στρατιώτες. Για το λόγο αυτό, δύο επιπλέον ελικόπτερα εστάλησαν για την προστασία της ομάδα κρούσης που επιτέθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του Αμποταμπάντ, σύμφωνα με ανώτατους αμερικανούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

"Ο Ομπάμα ήθελε επιπλέον δυνάμεις, σε περίπτωση που αυτό θα ήταν αναγκαίο", τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, δύο ομάδες ειδικών ήταν έτοιμες να αναλάβουν δράση: η πρώτη για τον ενταφιασμό του μπιν Λάντεν αν σκοτωνόταν και η δεύτερη, αποτελούμενη από ανακριτές και διερμηνείς, για την περίπτωση που οι Αμερικανοί τον αιχμαλώτιζαν, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Η δεύτερη ομάδα βρισκόταν στο αεροπλανοφόρο Carl Vinson στη Θάλασσα του Ομάν.

Ζάππειο II: Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας με την Κοινωνία

Η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει, όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση έως και σήμερα, αταλάντευτη στάση ευθύνης, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς λαϊκισμούς.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση έλεγε μόνιμα «όχι», πρωταγωνιστούσε σε κάθε είδους και μορφής διαμαρτυρία και υποσχόταν τα πάντα στους πάντες για να κερδίσει την εξουσία, η Νέα Δημοκρατία δεν ασκεί καταστροφική αντιπολίτευση.

Η υπεύθυνη στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Νέα Δημοκρατία:

  • Ζήτησε εγκαίρως μέτρα που θα απέτρεπαν την κρίση δανεισμού της χώρας, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δυσφημούσε τη χώρα και συζητούσε «υπόγεια» με το ΔΝΤ.
  • Ζήτησε μέτρα Ανάπτυξης, που θα αναζωογονούσαν την οικονομία και θα κτυπούσαν την ύφεση.
    • Τάχθηκε κατά του Μνημονίου, σε μια δύσκολη επικοινωνιακά συγκυρία, εστιάζοντας την κριτική της σε δύο καίρια ζητήματα: α) η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους δανεισμού και β) από τα μέτρα του μνημονίου έλειπε η αναπτυξιακή διάσταση.
    • Προέβλεψε έγκαιρα ότι το μείγμα αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, σε θυσίες χωρίς ελπίδα.

Οι προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση

    • Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε την απαίτηση να σταθούμε όσο πιο σύντομα γίνεται μόνοι μας στα πόδια μας.
    • Ποτέ δεν είπε «όχι» χωρίς να προτείνει αντίστοιχα συγκεκριμένες θέσεις. Για πρώτη φορά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρθρωσε λόγο εποικοδομητικό με μέτρα συγκεκριμένα και κοστολογημένα που στόχευαν στην ανάπτυξη.
    • Η παρουσίαση της Στρατηγικής Εξόδου της Ελλάδας από την Κρίση στις 7 Ιουλίου 2010, το «Ζάππειο Ι», συνιστούσε τομή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Δυστυχώς και αυτή την συνεισφορά η κυβέρνηση αρχικά την λοιδόρησε, στη συνέχεια την αγνόησε και πολύ αργότερα εφάρμοσε αποσπασματικά κάποιες από τις προτάσεις.
    • Η Νέα Δημοκρατία, θεωρώντας ότι πάνω από όλα προέχει το συμφέρον του τόπου με συνέπεια προς τις αρχές της, σε ένα χρόνο έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια που μπήκαν στη Βουλή, και είχαν, σε όποιο βαθμό είχαν, ως στόχο τη μείωση της σπατάλης και τη θεραπεία των διαρθρωτικών παθογενειών.

Η αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης και του Μνημονίου

Τελικά υπήρξε, δυστυχώς, πλήρης επιβεβαίωση της Νέας Δημοκρατίας από την εξέλιξη των γεγονότων. Σήμερα, και αυτοί που τότε ψήφισαν το Μνημόνιο έχουν κάνει στροφή. Ακόμη και κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Ένα χρόνο μετά τη ψήφιση του Μνημονίου τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι ακόμη πιο απογοητευτικά:

    • Η ύφεση για το 2010 έφθασε το 4,5% -με πρόβλεψη στον προϋπολογισμό 0,3%.
    • Η ανεργία είναι πάνω από το 15% με ανοδικές τάσεις.
    • Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται.
    • Η ακρίβεια καλπάζει.
    • Το κράτος πρόνοιας καταρρέει.
    • Τα αδιέξοδα συσσωρεύονται, η κοινωνία βρίσκεται σε καθεστώς κατάθλιψης και η κοινωνική συνοχή βρίσκεται σε κίνδυνο.
    • Σήμερα, η κυβέρνηση συζητά για «Μνημόνιο 2» -αναγνωρίζοντας την παταγώδη αποτυχία του «Μνημονίου 1»- με σκληρότερα μέτρα και υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας.

Και την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρουσιάζει σταθερά στοιχεία διάλυσης, έλλειψης συντονισμού και σαφούς στόχου.

      • Η αξιοπιστία δε του πρωθυπουργού, μετά τις αποκαλύψεις για τη συναλλαγή του με το ΔΝΤ αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ οι μυστικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Λουξεμβούργο επιβεβαιώνουν ότι, η κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια.

Σύγκριση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία

Ενώ στην Ελλάδα οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν στο Μνημόνιο, και τελικά στην ύφεση και στο απόλυτο ναυάγιο της οικονομικής πολιτικής, σε Πορτογαλία και Ιρλανδία οι κυβερνήσεις τους διαπραγματεύτηκαν σκληρά και πέτυχαν πιο ευνοϊκούς όρους δανεισμού.

Η Ιρλανδία κατάφερε να:

  • διατηρήσει χαμηλούς τους φορολογικούς συντελεστές,
  • αυξήσει το ελάχιστο ωρομίσθιο, επαναφέροντάς το στην προ Μνημονίου εποχή,
  • μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους χαμηλόμισθους.

    Το 2011 η ανάπτυξη θα επιστρέψει για την ιρλανδική οικονομία μετά από τρία χρόνια ύφεσης -πρόβλεψη για αύξηση 0,9%- ενώ το 2012 οι προβλέψεις είναι για 2,2%.

Η Πορτογαλία αντίστοιχα:

  • δεν κατάργησε τον 13ο και 14ο μισθό,
  • δεν μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις κάτω των 1500 ευρώ.

Ζάππειο ΙΙ και Πρόταση για επανεκκίνηση της Οικονομίας

Η Νέα Δημοκρατία με αποκλειστικό γνώμονα την ευθύνη που έχει απέναντι στον τόπο και στους πολίτες παίρνει την πρωτοβουλία να παρουσιάσει την επικαιροποιημένη πρότασή της για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Στο Ζάππειο ΙΙ, στις 12 Μαΐου, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει:

  • ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και την απαλλαγή το γρηγορότερο δυνατόν από το Μνημόνιο,
  • ένα Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας με την ελληνική κοινωνία:
  • Για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει.
  • Για να ζωντανέψουμε την επιχειρηματικότητα.
  • Για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες που προκάλεσε η αποτυχημένη πολιτική του ΠΑΣΟΚ στους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική εξουσία.
  • Για να εμφυσήσουμε τη χαμένη αυτοπεποίθηση στη νέα γενιά.
  • Για να δώσουμε και πάλι την χαμένη αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες.

Βενζίνη: Μείωση διεθνώς κατά 15%... στην Ελλάδα μείωση 0,3%... λογικό αφού ο Ρόβλιας σκέφτεται τις διακοπές στο εξοχικό της Πάρου

Από ανακοίνωση του Υπουργείου:

Περαιτέρω πτώση σημειώνει σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης και διαμορφώνεται στο 1,714 ευρώ το λίτρο, από 1,716 χθες και 1,72 στις αρχές του μήνα.

Δείτε εδώ την πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 15 δολ σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη από τα 115 στα 100 δολ:
http://oil-price.net/dashboard.php?lang=en

Στο εξωτερικό λοιπόν πτώση 15% και στην Ελλάδα 0.6 λεπτά!! ή 0,3%

Μας κοροιδεύεουν χωρίς τσίπα...

Νεκρός 38χρονος ναυτικός στη Μύκονο - Εσπασε ο κάβος και τον χτύπησε στο κεφάλι

Τραγικό θάνατο βρήκε 38χρονος ναυτικός του κρουαζιερόπλοιου Zenith με σημαία Μάλτας στο λιμάνι της Μυκόνου, όταν έσπασε ο κάβος και τον χτύπησε στο κεφάλι, προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο 38χρονος ναυτικός που ήταν από την Ινδονησία μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Γερμανία-ΕΚΤ-Ελλάδα: Γιούργκεν Σταρκ: μια αναδιάρθρωση δεν αποτελεί λύση

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ δήλωσε σήμερα ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα "δεν είναι ένα πηγάδι χωρίς πάτο" και ότι η χώρα "δεν είναι αφερέγγυα", σε συνέντευξή του στο δίκτυο της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

"Δεν θεωρώ (τη βοήθεια προς την Ελλάδα) σαν πηγάδι χωρίς πάτο. Αλλά πιστεύω ότι θέσαμε εδώ και έναν χρόνο, μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να εφαρμοσθεί... Η Ελλάδα έχει υψηλό χρέος, αλλά δεν είναι αφερέγγυα", δήλωσε ο Γιούργκεν Σταρκ, προσθέτοντας ότι μία αναδιάρθρωση (του χρέους) δεν αποτελεί λύση.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάτοχος ελληνικών κρατικών ομολόγων, αρνείται κατηγορηματικά να κάνει λόγο για αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσιονομικού χρέους, την οποία θεωρεί αρνητικό μήνυμα προς τις αγορές .

Οι αγορές εμφανίζονται ήδη πεπεισμένες ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά της αρκούμενη σε μία επείγουσα βοήθεια ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε πριν από έναν χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αλ Κάιντα: «Ψεύτικο το βίντεο με τον γερασμένο Μπιν Λάντεν»

http://img.protothema.gr/9082BBD33D7E0F8EE73F9D5062FAC35F.jpgΜε βίντεο το οποίο ανάρτησε στο Ιντερνετ, η Αλ-Κάιντα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έδωσαν στη δημοσιότητα ψευδείς εικόνες που δείχνουν ένα γερασμένο άνδρα, τον οποίο παρουσιάζουν ως τον Οσάμα μπιν Λάντεν, να παρακολουθεί τηλεόραση.

"Πρέπει να επαγρυπνούμε: η Αμερική ψεύδεται", υποστηρίζει η ιστοσελίδα Σουμούχ αλ-Ισλάμ, η οποία συνήθως μεταδίδει τα βίντεο της Αλ-Κάιντα.

Το βίντεο που προέβαλε σήμερα η ιστοσελίδα αυτή παρουσιάζεται ως "απάντηση στο βίντεο που μετέδωσαν αραβικά και ξένα ΜΜΕ, στα οποία ο Οσάμα μπιν Λάντεν παρακολουθεί εικόνες στις οποίες εμφανίζεται ο ίδιος".

Το σημερινό βίντεο δείχνει τις διαφορές, κυρίως στα αυτιά και τα μάτια, ανάμεσα στον ηγέτη της Αλ-Κάιντα και τον άνδρα που εμφανίζεται στις εικόνες που μεταδόθηκαν μετά τη σύλληψή του και του οποίου η γενειάδα είναι λευκή.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις κατάσχεσαν πέντε βίντεο και έγγραφα στην κατοικία του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, στη διάρκεια της επιχείρησης εξόντωσής του στις 2 Μαΐου.

Το ένα από τα βίντεο δείχνει τον Μπιν Λάντεν με λευκή γενειάδα και μαύρο σκούφο στο κεφάλι, τυλιγμένο με μια καφέ κουβέρτα, να παρακολουθεί τηλεόραση. Καθισμένος στο έδαφος χρησιμοποιεί τηλεχειριστήριο για ν΄αλλάξει κανάλια σταματώντας κάθε φορά στο κανάλι που μεταδίδει εικόνες του.

Το σημερινό βίντεο βεβαιώνει ότι παρά το θάνατο του Μπιν Λάντεν "ο ιερός πόλεμος θα συνεχιστεί ως την Ημέρα της Κρίσης".

FT: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την Ελλάδα»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQmdpCg4rNacTwLKL_b05t5NrjdinbGIUXvsxSsDPBPqPXnRK5vi_hkAlmYbp__fQ5gCVVXgmMEZzFsliXB9WCwAGeodaWa3OkLxL1K9Q0OxN4pNvHQeKEc0nHqpEd2sBMCXuMK8uYJbyG/s1600/Financial+Times+Deutschland.jpgΣτο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας που τιτλοφορείται «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την Ελλάδα» τονίζεται πως η ανανέωση του πακέτου διάσωσης 110 δισ. ευρώ που προτάθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, ένα χρόνο μετά την απόδοσή του πρώτου πακέτου διάσωσης, καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έθεσε η τρόικα.

Σύμφωνα με τους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου κατά την έκτακτη σύνοδο υπουργών της Ευρωζώνης πιέσθηκε προκειμένου να εργασθεί πιο εντατικά στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι συντάκτες του άρθρου υποστηρίζουν πως το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα, που έχουν και στο παρελθόν αποτρέψει προσπάθειες ενοικίασης κρατικής γης για τουριστική ανάπτυξη, ενώ αντιμετωπίζει και την αντίσταση των συνδικάτων του δημοσίου τομέα.

«Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που θα αποφέρει πάνω από 20% του ΑΕΠ έως το 2015, σε συνδυασμό με επιπλέον χρηματοοικονομική βοήθεια, θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τους φόβους για την τοποθέτηση φρέσκων κεφαλαίων στην Ελλάδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι Financial Times σημειώνουν πως η Αθήνα θα χρειασθεί το 2012 περίπου 30 δισ. ευρώ επιπλέον για να χρηματοδοτήσει το χρέος της και επιπλέον 30-35 δισ. ευρώ το 2013, αν εξακολουθήσει να είναι απομονωμένη από τις διεθνείς αγορές.

Newsroom ΔΟΛ

τι σημαίνει η λέξη σιλουέτα και τι σχέση έχει με τον Παπακωνσταντίνου;

Ερώτηση: η λέξη σιλουέτα προέρχεται από τη Γαλλική γλώσσα;

Απάντηση: Όχι, ακριβώς...

Ερώτηση: Ο Γάλλος πολιτικός Etienne de Silhouette έχει καμία σχέση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου;

Απάντηση: Ναι...

και οι δύο έβαζαν και βάζουν, συνεχώς, φόρους...

Ερώτηση: Το επώνυμο Silhouette σημαίνει κάτι στη Γαλλική γλώσσα;

Απάντηση: Όχι, αντίθετα σημαίνει κάτι στη Βασκική γλώσσα...

Σιλουέτα: δάνειο τής ελληνικής γλώσσας από την βασκική.


Ο όρος «σιλουέτ(τ)α» τής ελληνικής γλώσσας προέρχεται από τον γαλλικό «silhouette» και έχει την ίδια με αυτόν έννοια: το περίγραμμα, το σκιαγράφημα. Ο γαλλικός όρος γεννήθηκε από το επώνυμο τού Etienne de Silhouette, υπουργού οικονομικών τής Γαλλίας κατά το 1759, ο οποίος πρωτοτύπησε διακοσμώντας τους τοίχους τής κατοικίας του με σκιαγραφήματα ανθρώπινων μορφών. Το επώνυμο Silhouette, όμως, δεν έχει γαλλική προέλευση και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ετυμολογείται μέσω καμμίας νεολατινικής γλώσσας. Την λύση εντοπίζουμε στην βασκική γλώσσα, και συγκεκριμένα στο σχεδόν ομόηχο επώνυμο Zuloeta (σουλοέτα), λέξη σύνθετη, εκ τού «zulo» (οπή, τρύπα) και «eta» (πολύ, επιπλέον), ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα και την βασκική καταγωγή τού Etienne de Silhouette, τού οποίου η οικογένεια καταγόταν από την βασκική πόλη Biarritz τής Βόρειας Γαλλίας και μάλλον απέκρυπτε επιμελώς την εθνικότητά της. Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι στην νέα ελληνική γλώσσα το επώνυμο Silhouette σημαίνει «πολύτρυπος» ή «κατατρυπημένος».

http://www.24grammata.com/?p=12905

Πανελλαδικές εξετάσεις με σύστημα, καλή διατροφή και χωρίς άγχος

http://www.slap.gr/wp-content/uploads/katapolemisi_agxos_large.jpgΤην Πέμπτη, 12 Μαΐου, αρχίζει ο «μαραθώνιος» των πανελλαδικών εξετάσεων με τους υποψήφιους να χάνονται μέσα σ’ έναν όγκο πληροφοριών που πρέπει να αφομοιώσουν. Το «κλειδί» της επιτυχίας για την εισαγωγή σε κάποιο ανώτατο ή ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα, κατά τους εκπαιδευτικούς είναι ο σωστός προγραμματισμός του χρόνου.

Η φιλόλογος Πωλίνα Τσιαμπούση, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, επισημαίνει ότι «σε αυτό το σημείο η οργάνωση του χρόνου είναι πολύ σημαντική. Τα παιδιά πρέπει να έχουν ένα σχέδιο ανάλογα με τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους και να μην παρεκκλίνουν από αυτό. Σημαντικό είναι να κατορθώσουν να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα στα μαθήματα που έχουν κλίση, χωρίς όμως να αμελήσουν τα υπόλοιπα». Οι γονείς, τονίζει, πρέπει να αναλάβουν υποστηρικτικό ρόλο και να τους βοηθήσουν να βάλουν σε σειρά κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.

Συνηθίζεται, όπως υποστηρίζει η φιλόλογος, τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι να μην πηγαίνουν στο σχολείο και να μένουν στο σπίτι για να διαβάσουν, όμως διευκρινίζει ότι ο κίνδυνος κάποιος μαθητής να μείνει εκτός διαδικασίας, επειδή δεν έχει υπολογίσει σωστά τον αριθμό των απουσιών του. Έτσι, συμβουλεύει ότι είναι καλό οι μαθητές πριν αποφασίσουν να λείψουν να περάσουν από το γραφείο καθηγητών και να σιγουρευτούν ότι έχουν το περιθώριο των απουσιών.

Από την πλευρά του, ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας αναφέρεται στο θέμα των γονιών κατά την περίοδο των εξετάσεων και πώς αυτοί πρέπει να συμπεριφέρονται, ώστε να μην μεταφέρουν το δικό τους άγχος στα παιδιά που διαγωνίζονται.

«Οι γονείς πρέπει να αντιληφθούν ότι οι εξετάσεις είναι των μαθητών και δεν αφορούν τους ίδιους. Έτσι πρέπει να συνοδεύσουν στη διαδικασία των εξετάσεων τους εφήβους και όχι να προσπαθούν να εμπλακούν σ’ αυτήν. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να ρωτούν αν τα παιδιά διάβασαν ή αν είναι προετοιμασμένα. Το πιθανότερο είναι έτσι να αγχωθούν οι μαθητές και να αρχίσουν τσακωμοί».

Όπως διευκρινίζει, οι γονείς πρέπει «να σέβονται τις ιδιαιτερότητες των παιδιών τους και να μην τα κοντράρουν. Δηλαδή, σε περίπτωση που τα ίδια θέλουν βοήθεια και το ζητήσουν τότε πρέπει να το κάνουν.'Ομως αν δεν ζητηθεί βοήθεια, οι γονείς δεν πρέπει να πιέσουν τα παιδιά και να ελέγχουν».

«Δεν πρόκειται να καταστραφεί η ζωή των εφήβων αν αποτύχουν στις εξετάσεις», λέει ο κ. Ξηντάρας και προσθέτει πως «τα παιδιά είναι αγχωμένα, ιδιαίτερα φέτος που υπάρχουν αλλαγές στο σύστημα. Ο ρόλος των γονιών πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση του να συγκρατήσουν τον πανικό των παιδιών τους και να τα καθησυχάσουν, όχι να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Σχόλια του τύπου «εγώ τόσα χρόνια πλήρωνα φροντιστήρια, τώρα εσύ πρέπει να κάνεις απόσβεση», κάνουν μία δύσκολη κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Ο ψυχολόγος δεν παραλείπει να αναφέρει ότι οι γονείς δεν πρέπει να κάνουν παρεμβάσεις για τις σχολές που θέλουν να δηλώσουν τα παιδιά στο μηχανογραφικό τους, ειδικά αυτήν την εποχή. «Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να μπλοκάρουμε τους μαθητές και να μεταφέρουμε την απαισιοδοξία μας με σχόλια του τύπου "σε ό,ποια σχολή και αν εισαχθούν τα παιδιά θα είναι άνεργα". Και τούτο γιατί έτσι και αλλιώς δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση σε πέντε χρόνια από τώρα» λέει ο κ. Ξηντάρας.

Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο παίζει κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και η διατροφή των παιδιών. «Καλό είναι η σωστή διατροφή ν’ αρχίζει νωρίς, ώστε να μην έχουν εξαντληθεί από θρεπτικά συστατικά μέχρι την στιγμή των εξετάσεων», λέει η διατροφολόγος Κατερίνα Βάμβουκα.

Οι γονείς, όπως εξηγεί, έχουν το βάρος να φροντίσουν, ώστε οι έφηβοι να έχουν σωστή διατροφή. «Εξαιρετικά σημαντική ομάδα είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα οποία δίνουν στον άνθρωπο ενέργεια. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και τα δημητριακά, καθώς και το μαύρο ψωμί έχουν το προτέρημα ότι δίνουν ενέργεια σε αργό ρυθμό, ώστε ο οργανισμός να τα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», επισημαίνει η κ. Βάμβουκα.

Στην υπερπροσπάθεια των μαθητών πολύ σημαντικό είναι να προσλαμβάνουν και αρκετές βιταμίνες τονίζει και προσθέτει ότι «τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Καταπολεμούν το στρες και βοηθούν αρκετά την μνήμη. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να καταναλώνονται πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως».

Ανάμεσα στα γεύματα περίοπτη θέση πρέπει να έχουν και τα λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα και ο σολωμός. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η διατροφολόγος «τα ψάρια αυτά είναι πλούσια σε ω3, τα οποία επίσης βοηθούν την μνήμη, ενώ είναι ευεργετικά και για το νευρικό σύστημα». Μία άλλη ομάδα τροφίμων που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή των εφήβων στις εξετάσεις είναι τα γαλακτοκομικά. «Το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί είναι πηγή ασβεστίου και αμινοξέων. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα τόσο για την ανάπτυξη των παιδιών όσο και για αρκετές λειτουργίες του οργανισμού».

Άλλες τροφές απαραίτητες κατά την διάρκεια της υπερπροσπάθειας των πανελλαδικών, όπως επισημαίνει η κ. Βάμβουκα, είναι το άπαχο κρέας ή πουλερικά για να γίνεται πρόσμιξη πρωτεϊνών. Ευεργετική τροφή είναι και τα αυγά που περιέχουν σίδηρο και λυσίνη τα οποία βοηθούν το νευρικό σύστημα».

Τέλος η διατροφολόγος συνιστά να αποφεύγουν στη διατροφή τους τα παιδιά, τα ανθυγιεινά σνακ, όπως πατατάκια, κρουασάν και σοκολάτες, αλλά να χρησιμοποιούν ανάλατους ξηρούς καρπούς. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια δίνουν μαγνήσιο μέταλλα και βιταμίνες. Θα πρέπει, επίσης, οι μαθητές να καταναλώνουν αρκετό νερό και επειδή τις ημέρες των εξετάσεων έχει αρκετή ζέστη πρέπει να πίνουν γάλα και φρέσκους χυμούς.