23 Μαρτίου 2011

H Σούπερ Λίγκα βάζει για άλλη μία φορά στη θέση του,τον κ.Μπιτσαξή

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας κατά του Γ.Γ ΑΘλητισμού, κ.Μπιτσαξή. Η διοργανώτρια αρχή τόνισε πως :
«Σύντομα ολοκληρώνεται μια πενταετία λειτουργίας της Σούπερ Λιγκ. Πέντε χρόνια πετυχημένης πορείας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα ήταν καλά. Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι ένα καρτέλ ισχυρών όπου αναδύεται σήψη, όπως πιστεύει ο κ. Μπιτσαξής. Η Σούπερ Λίγκα δεν φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν την ενορία του κυρίου Μπιτσαξή. Ένα πρωτάθλημα που θα διοργάνωνε η ενορία του κ. Μπιτσαξή δεν θα ενδιέφερε κανέναν.


Οφείλουμε όχι μόνο να απαντήσουμε, αλλά και να αποδείξουμε όσα λέμε, σε αντίθεση με τον κ. Γενικό που κάνει αόριστες τοποθετήσεις και τα βάζει με .. φανταστικούς εχθρούς. Θα παρουσιάσουμε αληθινά στοιχεία και το ίδιο θα περιμένουμε να κάνει και ο κ. Γενικός, διαφορετικά θα πρέπει να ανασκευάσει.
Είμαστε μαζί του για την πάταξη της βίας, αλλά δεν θα πρέπει να μασάμε την ίδια καραμέλα. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις παραβατών φιλάθλων. Γιατί δεν συλλαμβάνονται αυτοί που κάνουν επεισόδια; Δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων, αλλά πότε χρησιμοποιήθηκαν; Τι ακριβώς προτείνει ο κ. Μπιτσαξής για να παταχθεί η βία, εκτός από το να γίνει αυστηρότερος ο πειθαρχικός κώδικας για τις ομάδες;
Κάθε χρόνο αυξάνονται τα όργανα, κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα στην αστυνομία και σε φόρους. Το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Λίγκα είναι το μεγαλύτερο θέαμα στη χώρα μας και αυτό αποτυπώνεται στον αριθμό εφημερίδων, ιστοσελίδων, τα εισιτήρια και τα ποσοστά τηλεθέασης. Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, που λόγω του ενδιαφέροντος διογκώνονται.
Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα με τη διαιτησία, αλλά πιστεύω πως έχουμε και αξιόλογους διαιτητές και πρώην διαιτητές για τη διαχείριση της ΚΕΔ, αλλά πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο.
Βλέπουμε φέτος πως τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα παίξουν στα play-offs και ποιες θα υποβιβαστούν. Τα έσοδα έχουν τριπλασιαστεί και το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Δείτε τι συμβαίνει σε όσα καταπληκτικά στάδια χτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν παίζει εκεί κάποια ομάδα.
Ο ΟΠΑΠ είναι μια ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο με συμβάσεις που προβλέπουν υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές και δεν κρέμεται η συνεργασία αυτή από αποφάσεις της Πολιτείας.
Δεν προσπαθήσαμε ποτέ να κρύψουμε τα προβλήματα. Πήγαμε στην Πολιτεία, αλλά η στάση της είναι πάντα η ίδια: να αυξήσουμε τις ποινές για τις ομάδες. Λυπάμαι, αλλά έτσι δεν θέλουμε ποδόσφαιρο, αλλά αποδιοπομπαίους τράγους. Κανένας δεν θέλει να παίξει αυτό το ρόλο, ειδικά όταν στηρίζουμε τις ομάδες με δικά μας χρήματα. Είναι σειρά της Πολιτείας να κάνει σοβαρές προτάσεις με σχεδιασμό. Πρέπει κάποιος να συντονίσει το έργο των υπηρεσιών και των ποδοσφαιρικών αρχών για την αντιμετώπιση της βίας.
Να μην πριονίζουν όλοι αυτοί που ζουν από το ποδόσφαιρο-και αναφέρομαι και στους δημοσιογράφους-το κλαδί που κάθονται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να στηριχτεί. Προσφέρει χαρά και αποτελεί καταφύγιο, αποτελεί ιδέα για τα νέα παιδιά και προβάλλει την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με εποικοδομητικό διάλογο και δημιουργική κριτική να βρούμε λύσεις».

olympia.gr

Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο σύντροφος Ζοζέ Σόκρατες-Τι γίνεται τώρα;

http://www.spiegel.de/images/image-195031-panoV9free-xfcm.jpgΟ Σοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες (στη φώτο με τον αρχηγό της αξ. αντιπολίτευσης Κοέλιο) υπέβαλε αργά σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας , Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, δύο ώρες μετά την ομόφωνη απόρριψη από το κοινοβούλιο της χώρας το σχέδιο λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνησή του, ανακοινώθηκε από την πορτογαλική προεδρία, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Lusa.

Εκλογές μπορούν να γίνουν το νωρίτερο σε 55 μέρες από τη στιγμή που θα τις προκυρήξει ο Πρόεδρος Σίλβα, άρα το νωρίτερο τέλος Μαίου. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Πορτογαλία τον Απρίλιο πχ πρέπει να δανειστεί 4,2 δις και μέχρι τον Ιούνιο 9,2 δις. Η μεταβατική Κυβέρνηση θα δυσκολευτεί πολύ να δανειστεί με αξιοπρεπείς όρους και το πιθανότερο είναι να καταφύγει στο μηχανισμό στήριξης... το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει να πάρει τέτοια απόφαση.

Σημειώστε ότι το πακέτο μέτρων (ήταν το 4ο τον τελευταίο 1,5 χρόνο) που πρότεινε ο Σόκρατες και καταψηφίστηκε προέβλεπε μέτρα ίσα με το 0,8% του ΑΕΠ (περικοπές στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές και στις δημόσιες επενδύσεις). Επιπλέον προέβλεπε πάγωμα σσυντάξεων μέχρι το 2013 προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα από το 7% στο 4,6% στο τέλος του έτους... όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μέτρα-χάδια μπροστά στο δικό μας το ξέσκισμα από το ΠΑΣΟΚ

Μιχελάκης: Μας κατηγορούσαν ότι χαρίσαμε 28 δις στις Τράπεζες, έδωσαν 40 και σήμερα μάλωναν πως θα μοιράσουν άλλα 30

Για "λαϊκισμό και ανικανότητα" κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο επί του νομοσχεδίου που προβλέπει την περαιτέρω ενίσχυση των τραπεζών με εγγυήσεις ύψους 30 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζοντας ότι "οι Έλληνες ακόμα θυμούνται τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τα 28 δισ. που τότε διοχετεύτηκαν στις τράπεζες", ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι "σήμερα, οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που εν τω μεταξύ έχουν ήδη διοχετεύσει άλλα 40 δισ. στις τράπεζες, τσακώνονται για το πώς θα δοθούν επιπλέον 30 δισ."

"Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί και καταλαβαίνει και τον λαϊκισμό και την ανικανότητα», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για πρώτη φορά το ιστορικό λάβαρο της Αγίας Λαύρας του 1821, μεταφέρεται στο Σικάγο

Το ιστορικό λάβαρο της Αγίας Λαύρας του 1821 μεταφέρεται στο Σικάγο, για να παρουσιαστεί στις 26 Μαρτίου σε εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει ο Ελληνοαμερικανικός Σύλλογος Καλαβρυτινών Σικάγου «Αγία Λαύρα». Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών της 190ης επετείου της 25ης Μαρτίου και τα 85χρονα του ιστορικού συλλόγου.

Το ιερό λάβαρο της ελληνικής επανάστασης θα μεταφέρει στις ΗΠΑ ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Α. Λαζουράς, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αχαΐας Γεώργιο Σπηλιωτόπουλο.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ο κυβερνήτης του Σικάγου Πατ Κουίν (Pat Quinn) οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόι Τζέσε Γουάιτ (Jesse White) και Τζούντι Μπάαρ Τοπίνκα (Judy Baar Topinka), ο δήμαρχος του Άντισον του Ιλινόι Λάρυ Χάρτγουιγκ (Larry Hartwig) η Επίτροπος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας για την Αποκατάσταση των Υδάτων της Μείζονος περιοχής του Σικάγο, Μαριάννα Σπυροπούλου, πλήθος φιλελλήνων και προσωπικοτήτων της Αμερικανικής και Ελληνοαμερικανικής κοινωνίας.

Η πρωτοβουλία για τη μεταφορά του ιστορικού κειμηλίου ανήκει στον πρόεδρο του Συλλόγου Ιωάννη Μπίρμπα και στον πρόεδρο της επιτροπής διοργάνωσης, Δημήτρη Μητρόπουλο, μία προσπάθεια που είχε την αμέριστη στήριξη του Θεόδωρου Σπυρόπουλου, Συντονιστή ΣΑΕ, Περιφέρεια ΗΠΑ, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα Καλάβρυτα.

«Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση όλων μας, καθώς πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Ελληνισμού της περιοχής στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας», επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σπυρόπουλος. Και συνεχίζει: «Το ιερό λάβαρο της Επανάστασης του ΄21 και παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, ταξιδεύει για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Συγχαίρω τους διοργανωτές και ευχαριστώ τον δήμαρχο των Καλαβρύτων για τη συνεργασία του, που θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση πολλών φιλελλήνων στις ΗΠΑ. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μας δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψει το ιερό λάβαρο και σε άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στόχος του Ελληνοαμερικανικού Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγου, «Αγία Λαύρα», είναι η διατήρηση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς. Από την ίδρυσή του ο Σύλλογος αναπτύσσει έντονη φιλανθρωπική δράση και στηρίζει την ελληνική εκπαίδευση, με την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές Καλαβρυτινής καταγωγής.

Γυαλιά βάζουν στους ΠΑΣΟΚους βουλευτέ οι Πορτογάλοι: Απέρριψαν το πρόγραμμα λιτότητας-Αναμένεται παραίτηση του συντρόφου Σόκρατες

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε στη σημερινή βραδυνή του συνεδρίαση το σχέδιο λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μειοψηφίας , ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, την παραμονή της άκρως σημαντικής ευρωπαϊκής συνεδρίασης για την σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ.

Ντινόπουλος: Συνέχισε να μας παραπλανά, σήμερα μέσα στη Βουλή, ο Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ

Tην ημέρα κατάθεσής του ( 23-03-11) στην αρμόδια υπό- επιτροπή αθλητικών υποθέσεων της Βουλής επέλεξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης για να απαντήσει (με δελτίο τύπου του ΟΠΑΠ) στις αποκαλύψεις μου για τα πεπραγμένα του στον Οργανισμό.

Δυστυχώς τα γεγονότα τον διαψεύδουν.

Αρχικά, τα επουσιώδη:

Ισχυρίζεται ( και στο δελτίο τύπου, αλλά και στην Βουλή !) ότι το ποσό τον 4.400 ευρώ που ο ΟΠΑΠ καταβάλει σε νέο-προσληφθέν διευθυντικό στέλεχος ( του οποίου ο μισθός ξεπερνάει τις 8.000 ευρώ τον μήνα !) είναι το συνηθισμένο επίδομα των 305 ευρώ που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού ως έξοδα παιδικού σταθμού μέχρι τα παιδιά τους να συμπληρώσουν τον 6ο έτος της ηλικίας τους.

Ψεύδεται ,βεβαίως, ( στην Βουλή !) γιατί ο τα 4.400 ευρώ είναι σχολικά δίδακτρα και όχι έξοδα παιδικού σταθμού.

Άλλωστε τα παιδιά ( όλου του κόσμου) όταν συμπληρώσουν το 6ο έτος της ηλικίας πηγαίνουν σχολείο και όχι σε παιδικό σταθμό.

Το δε συγκεκριμένο νέο-προσληφθέν διευθυντικό στέλεχος δεν είναι μέλος του συλλόγου των μονίμων εργαζομένων του ΟΠΑΠ ώστε να δικαιούται το επίδομα των 305 ευρώ.

Το γεγονός δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία αν δεν κατεδείκνυε την μέθοδο με την οποία ο Γιάννης Σπανουδάκης επεχείρησε να παραπλανήσει την Βουλή για ένα τόσο επουσιώδες θέμα.

Επικαλούμενος μάλιστα, για λογαριασμό ενός διευθυντικού στελέχους , τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι απλοί εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ.

Στα ουσιώδη τώρα.

Σήμερα στην αρμόδια υπό- επιτροπή της Βουλής ο Γιάννης Σπανουδάκης.

1. Παραδέχτηκε ( ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις) ότι έλεγε επίσης ψέμματα όταν ισχυριζόταν ( Ιούλιος 2010) ότι η σύμβαση με την Intralot παρατάθηκε μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Σήμερα ομολόγησε ότι η παράταση ( δηλαδή η απευθείας ανάθεση) ισχύει μέχρι τον Ιούλιο του 2013.
2. Αρνήθηκε να παρουσιάσει την συγκεκριμένη σύμβαση στην Βουλή.
3. Παραδέχθηκε ότι οι τρείς διαφημιστικές εταιρίες που διαχειρίζονται την διανομή του διαφημιστικού πακέτου του ΟΠΑΠ ( 29 εκ. ευρώ) λαμβάνουν ως αμοιβή…. 500 ευρώ τον μήνα !
4. Αρνήθηκε να παρουσιάσει στην Βουλή τις συμβάσεις του ΟΠΑΠ με τις τρείς συγκεκριμένες διαφημιστικές εταιρίες για να γίνει κατανοητό πώς αυτές… βγάζουν τα έξοδά τους.
5. Παραδέχθηκε τις προσλήψεις διευθυντικών στελεχών του ΟΠΑΠ αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει τα ίδια και τις αμοιβές τους.
6. Ισχυρίστηκε ότι ο μισθός του ιδίου είναι μόλις…. 15.500 ευρώ τον μήνα και ότι χρησιμοποιεί την εταιρική πιστωτική κάρτα του μόνον στο εξωτερικό.

Το ζήτημα ,βεβαίως , δεν είναι ο ίδιος ο Γιάννης Σπανουδάκης, αλλά ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος που του προσφέρει πολιτική κάλυψη.

Έτσι η απόφαση της πρόεδρου της υπό-επιτροπής Χρύσας Αράπογλου να κληθεί και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα για τον ΟΠΑΠ είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Γκρίνια και για τη Λάμψα στο ΠΑΣΟΚ

Ψυχραιμία προσπαθεί να δείξει επιφανειακά η κυβέρνηση σχετικά με τις αποκαλύψεις του Wikileaks και το γεγονός ότι η γραμματέας διεθνών σχέσεων του ΠΑΣΟΚ (και συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου) φέρεται να σχολιάζει δυσμενώς σε αμερικανούς διπλωμάτες από την τακτική «μυστικής διπλωματίας» της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική μέχρι τον πρόεδρο της Κύπρου Χριστόφια! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε άγνοια επισήμως, αλλά στην πραγματικότητα πολλοί είναι αυτοί που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της. Και μόνο τυχαίο δεν είναι επίσης ότι έχει προβληματικές σχέσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τους συνεργάτες του, καθώς συμπεριφέρονται σαν αντίπαλοι «πόλοι». Να δούμε ποιος θα νικήσει τώρα ή εάν θα υπάρξει «ισοπαλία»…

http://citizengr.wordpress.com/2011/03/23/6007/

Αλησμόνητος Σκλιάς

Θυμάστε τον τελευταίο Γ.Γ. της περιφέρειας Στερεάς, επί ΝΔ., Π. Σκλιά;Αν όχι, τα πεπραγμένα του (που αποκαλύπτονται τώρα, κατόπιν εορτής) θα σας πείσουν για το πώς μοίρασε δημόσιο χρήμα..

Απολαύστε λοιπόν:

- Τόπος εστίασης και αναψυχής "Το στέκι των δειπνοσοφιστών 127.666,28 ευρώ

- Παραθεριστικός οικισμός χωροφυλακής Καρύστου 124.292,38 ευρώ
- Ιδρυση τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών στην Γραβιά 239.005,27 ευρώ
- Σνακ-μπαρ (αγνώστων λοιπών στοιχείων) 215.935,53 ευρώ

Μην θέλοντας να σας κουράσουμε αν και θεωρούμε πως είναι διασκεδαστικό το συνολικό ποσό που μοίρασε, μόνον η περιφέρεια Στερεάς για τέτοιους σπουδαίους σκοπούς, ανήλθε σε 4.087.768,90 ευρώ. Όπως καταλάβατε ο Π. Σκλιάς έθεσε στέρεες βάσεις για να συνεχίσει η διάδοχος (επί ΠΑΣΟΚ) κ. Κ. Διαμαντοπούλου.

http://eviatop.blogspot.com/2011/03/blog-post_2702.html

Δεξί Εξτρέμ: Εμείς να συμπληρώσουμε ότι ο κύριος είναι διευθυντής της γραμματείας προγράμματος, δίπλα στον κ Στυλιανίδη, μισθοδοτούμενος από τη Ν.Δ. βέβαια. Εγώ το βάζω για να προειδοποιήσω μερικούς (αν και πιστεύω ότι δεν ιδρώνει τ' αυτί τους ότι και να τους πει το ΠΑΣΟΚ) επειδή μαθαίνω ότι το ΠΑΣΟΚ Λαμίας μαζεύει στοιχεία για τη...χρηστή διαχείρισή του και για κάτι εταιρείες... προκειμένου να τα χρησιμοποιησει την καταλληλη ώρα.

Οι μετανάστες της Υπατίας ετοιμάζονται να παρελάσουν!

parelash athinaΌχι δεν είναι στον Εβρο, από όπου μπαίνουν 300 με 400 λαθρομετανάστες την μέρα, δηλαδή όσο μία μικρή πόλη των 10.000 κατοίκων τον μήνα! Εκεί η κατάσταση μπορεί και να αντιμετωπιζόταν με κάποιον φράκτη, εάν και εφόσον γινόταν. Τι φράκτη όμως να φτιάξεις στην Κρήτη, για τα λεφούσια που θα έρθουν από Αφρική;

Οι μετανάστες της Υπατίας ετοιμάζονται να παρελάσουν στις 25 Μαρτίου στα Χανιά!! Η κερκόπορτα στην Κρήτη είναι ανοιγμένη από μέσα. Εδώ και χρόνια ξένοι πράκτορες μεθοδεύουν την ιδέα της “Ανεξαρτησίας” του νησιού, εκμεταλλευόμενοι το ισχυρό τοπικό συναίσθημα. Διοχετεύουν έντεχνα ανυπόστατα σενάρια για δήθεν λήξη της Συνθήκης Ενωσης με την Ελλάδα το 2012.

Ταυτόχρονα έχουν πιάσει δουλειά, πάσης φύσεως Μ.Κ.Ο., Οργανώσεις και σύλλογοι υποστήριξης της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. H Αριστερή θολοκουλτούρα διάβρωσε ιδεολογικά τις συνειδήσεις και προβάλλει σαν αυτονόητο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να χάσει την Εθνική της ταυτότητα και να κατακλυστεί από άλλους λαούς, για δήθεν «φιλανθρωπικούς» λόγους. Πρόκειται για μία διεθνή σκευωρία σε πλήρη εξέλιξη!

Δεν είναι μόνο λοιπόν οι μετανάστες της Υπατίας. Είναι τυχαίο που οι αναρχοαριστεροί υποκινητές τους, προσπάθησαν να παρελάσουν και στις 28 Οκτωβρίου στα Χανιά; Είναι τυχαίο που πρόσφατα στην Σούδα πνίγηκαν μετανάστες από την Λιβύη;

Είναι τυχαίο που η Κρήτη κολυμπάει στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο; Είναι τυχαίο που η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία μας στην Γαύδο;

Είναι τυχαίο που στα Χανιά οργανώθηκαν ύποπτες επιθέσεις εναντίον της Συναγωγής και της Ενωσης Μουσουλμάνων; Δεν νομίζω!

Για αυτές τις προβοκάτσιες άλλωστε, συνελήφθησαν ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός! Η εξελισσόμενη κρίση στην Αφρική θα δώσει πλέον το τελειωτικό χτύπημα στο νησί με νέα κύματα μεταναστών.

Τι φράκτη λοιπόν να φτιάξεις στην Κρήτη; Στην Σπάρτη λέγανε: «Δεν χρειαζόμαστε τείχη, γιατί τείχη είναι τα στήθη των ανδρών μας!» Αυτά τα τείχη προσπαθούν εδώ και καιρό να τα γκρεμίσουν στην Κρήτη.

Η Κρήτη των ηρώων, του Αρκαδίου, του Δασκαλογιάννη, του Θερίσου, του Βενιζέλου, των Εθνικών αγώνων, της Παράδοσης και της λεβεντιάς πρέπει να υποκύψει σιωπηλά στο σχέδιο της Νέας Τάξης για αποεθνοποίηση και αποτελμάτωση.

Αυτός ο εχθρός δεν νικιέται με όπλα, αλλά με ψυχή! Η περήφανη Κρητική ψυχή ας ξεχωρίσει επιτέλους πού τελειώνει ο καθοδηγούμενος «ανθρωπισμός» για τους μετανάστες και πού αρχίζει η ανάγκη για υπεράσπιση της Πατρίδας, των βωμών και των εστιών μας...

Δεν θα πάψουμε ποτέ να είμαστε φιλόξενοι και φιλάνθρωποι. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε κιόλας, να αφανιστούμε με το ζόρι!

Μια νέα ‘Εθνική Αντίσταση’ ξεκίνησε πιο δύσκολη από ποτέ. Γιατί ο εχθρός βρίσκεται μεσ’ τα σπίτια μας και φοράει τον μανδύα του υπερασπιστή των αδικημένων και κατατρεγμένων. Θα τον νικήσουμε κι αυτόν όπως όλους τους άλλους, που προσπάθησαν να μας κατακτήσουν. Μόνο που πρέπει να σηκωθούμε, έστω στο παρά 5, από τον παχύ μας καναπέ και να αντιδράσουμε λογικά και οργανωμένα. Ο χρόνος της ανοχής μας τέλειωσε, αγαπητοί συμπατριώτες!

Αρτέμης Κυδωνάκης
Πολιτικός Επιστήμονας
a.kydonakis@parliament.gr

http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2984-2011-03-22-18-06-53

Γ. Καρασμάνης: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ : τον κ. Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη η κατάργηση πλήθους ιατρικών πράξεων στους ασφαλισμένους Δημοσίου»

Έντονο προβληματισμό κι αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου στους ασφαλισμένους του Δημοσίου σχετικά με την κατάργηση ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων καθώς επίσης και δαπανών για ορθοπεδικά είδη, προθεμάτων και λοιπών βοηθητικών μέσων (περίπου 94 στον αριθμό).

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 24 του Ν. 3867/2010 οι ανωτέρω ιατρικές πράξεις δεν εγκρίνονται πλέον από τον ΟΠΑΔ με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου να δέχονται ένα ακόμα πλήγμα σε βάρος της υγείας τους αλλά και του οικογενειακού του προϋπολογισμού.

Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι όλων των άλλων Ταμείων του Ιδιωτικού και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα τις δικαιούνται κι εγκρίνονται από τα Ταμεία τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1) Για ποιο λόγο για τους ασφαλισμένους Δημοσίου δεν εγκρίνονται πλέον οι ιατρικές πράξεις που περιγράφησαν παραπάνω ενώ αντίθετα το ίδιο δεν συμβαίνει με τους ασφαλισμένους όλων των άλλων Ταμείων ;

2) Θα προχωρήσετε στην άμεση κατάργηση της παρ. 3 του άρθρου 24 του Ν. 3867/2010 σύμφωνα με την οποία αυτές οι ιατρικές πράξεις δεν εγκρίνονται από τον ΟΠΑΔ ;


Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης

Κοσμήτορας της Βουλής

Βουλευτής Πέλλας

Μ Κεφαλογιάννης: Το ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει και το τελευταίο φύλλο συκής! Κόβετε συντάξεις από χήρες κ' ορφανά και δίνετε 98 εκ στο Μέγαρο Μουσικής;

http://www.voria.gr/filestore/modules/news/3/8/38624/pic-0-norm.jpg«Είναι δυνατόν κύριοι του ΠΑΣΟΚ εσείς που ελέγχετε τα Μέσα με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να μην μπορείτε να καταλάβετε ότι μία τέτοια διάταξη δεν την φέρνετε –βρε αδελφέ!- σε φορολογικό νομοσχέδιο; Είναι δυνατόν να κόβετε σε παραπάνω διάταξη από τις χήρες και τα ορφανά, από αυτούς δηλαδή που θυσίασαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και να δίνετε 98.000.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής;

Πήρα την αφορμή να πάρω το λόγο, διότι ο κύριος Υπουργός ένιωσε την ανάγκη ουσιαστικά να μιλήσει για το Μέγαρο Μουσικής, να είμαστε καθαροί. Και πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει απολέσει και το τελευταίο φύλλο συκής.

Η έκκληση, κύριοι συνάδελφοι, είναι στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Είσαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι. Είσαστε άνθρωποι που δώσατε αγώνες. Μην ξεφτιλίζετε –και χρησιμοποιώ αυτήν την σκληρή έκφραση- την κοινοβουλευτική σας ιδιότητα πηγαίνοντας ως γατούλες με την ουρά στα σκέλια πίσω από μεθοδευμένες τακτικές της Κυβέρνησης και ενδεχομένως, προσωπικά του κ. Παπακωνσταντίνου.»

«Έκραξαν» στη Θεσσαλονίκη την Κατσέλη

«Έκραξαν» στη Θεσσαλονίκη την Κατσέλη Την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη αποδοκίμασαν έντονα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Φίλκεραμ Τζόνσον, που είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο και πραγματοποιούν κατάληψη. Παρότι η υπουργός έχει εκφράσει αρκετές φορές την αντίθεσή της προς το μνημόνιο...

οι εργαζόμενοι την γιουχάισαν και διέκοψαν τη σύσκεψη της στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με συνθήματα διαμαρτυρίας.

«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία. Είμαστε σε ομηρία», φώναζαν.

http://www.newstoday.gr/

Διάβημα Ελλάδας στην Άγκυρα για τις "παράτυπες" ενέργειες της Τουρκίας σχετικά με τον πλου ερευνητικού πλοίου νοτίως της Κρήτης

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2009/12/map3.jpgΣε διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα για την ενέργεια της γειτονικής χώρας να εκδώσει οδηγίες Navtex -ναυτιλιακές οδηγίες αντίστοιχες των αεροπορικών notam- για τις συμπληρωματικές εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιήσει ιταλικό ερευνητικό πλοίο "Explora" σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο κ. Δελαβέκουρας πρόσθεσε ότι για τις συμπληρωματικές αυτές εργασίες έχει δοθεί σχετική άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές με βάση το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα, ως όφειλε και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, εξέδωσε σχετική αγγελία προς ναυτιλλόμενους Navtex, συνέχισε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την έκδοση ίδιας αγγελίας από την Τουρκία παράτυπη τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή.

"Τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων", κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμπληρωματικές αυτές εργασίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή νοτίως της Κρήτης εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδας. Αφορούν δε σε προπαρασκευαστικές εργασίες ενόψει της πόντισης οπτικής ίνας που θα διασυνδέει το Ισραήλ με την Ιταλία.

RAF: Η λιβυκή πολεμική αεροπορία "δεν υπάρχει πλέον ως μάχιμη δύναμη"-ΗΠΑ: Δεν υπάρχει "χρονοδιάγραμμα" για το τέλος των επιχειρήσεων

http://d.yimg.com/i/ng/ne/pressass/20110320/03/2657500056-raf-jets-attack-libyan-targets.jpg?x=310&y=231&q=75&wc=385&hc=288&xc=26&yc=1&sig=Bp6cnAX3AwOM_4HNFidUHg--Η λιβυκή πολεμική αεροπορία "δεν υπάρχει πλέον ως μάχιμη δύναμη" μετά την επέμβαση της διεθνούς Συμμαχίας στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματικός της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας, ο Γκρεγκ Μπάγκουελ, τον οποίο επικαλούνται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

"Στην πραγματικότητα, οι αεροπορικές τους δυνάμεις (της Λιβύης), δεν υφίστανται πλέον ως μάχιμη δύναμη", εξήγησε ο βρετανός πτέραρχος κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στους πιλότους της RAF στην βάση Γκιόια ντελ Κόλε, στην νότια Ιταλία. Από την βάση αυτή απογειώνονται μερικά από τα αεροσκάφη της RAF που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας στη Λιβύη.

Στο μεταξύ στο Κάιρο ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε ότι δεν υπάρχει "χρονοδιάγραμμα" για το τέλος των επιχειρήσεων της διεθνούς Συμμαχίας στη Λιβύη.

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν δίνει καμία καταληκτική διορία για τη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων. Οπότε νομίζω, ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το τέλος" της επιχείρησης, δήλωσε στον Τύπο ο Γκέιτς.

Στην Κοπεγχάγη το γενικό επιτελείο πολεμικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι δανικά F-16 έκαναν τις πρώτες αποστολές βομβαρδισμού στη Λιβύη τις τελευταίες 24 ώρες.

"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, δανικά F-16 για πρώτη φορά έριξαν βόμβες ακριβείας σε στόχους στη Λιβύη", αναφέρει σε ανακοίνωση του το γενικό επιτελείο.

Διευκρινίζει, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, ότι τα δανικά αεροσκάφη ολοκλήρωσαν 11 αποστολές αέρος-εδάφους και μια αποστολή αέρος-αέρος από την Κυριακή.

Η Κοπεγχάγη διέψευσε, την Τρίτη --αποκαλώντας τις "προπαγάνδα"--, τις κατηγορίες της Λιβύης σύμφωνα με τις οποίες δανικά καταδιωκτικά F-16 είχαν πραγματοποιήσει βομβαρδισμό της Τρίπολης την Κυριακή.

Η Δανία συμμετέχει στις συμμαχικές δυνάμεις με έξι μαχητικά F-16, καθώς και ένα μεταγωγικό αεροπλάνο που έφθασαν το Σάββατο στην ιταλική βάση της Σιγκονέλα στη Σικελία.

«Πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή χωματερών στην Αττική (Κερατέα κ.α.)

http://www.radiokerkyra.gr/articles_objects/photos/2c96dda8b2457f6ce127da908191fe8a.jpgΚανονικά συνεχίζεται η προγραμματισμένη κατασκευή των χωματερών στην Αττική, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις τέσσερις προσφυγές για ακύρωση των αποφάσεων του περιφερειάρχη Αττικής του 2006, με τις οποίες εγκρίθηκε το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην περιφέρεια Αττικής κατά το σκέλος που προβλέπει τη χωροθέτηση εγκατάστασης ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων (ΟΕΔΑ).

Οι σημερινές τέσσερις αποφάσεις του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (901-904/2011) είναι "ουρά" προγενέστερων αποφάσεων του 2007 (965-967/2007 και 1151-1153/2007). Με τις αποφάσεις αυτές του 2007 είχαν απορριφθεί προσφυγές κατά της προέγκρισης κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα, το Γραμματικό και τη Φυλή.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Δήμος Κερατέας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και ο ιδιώτης Σ. Ιατρού.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων περί αντισυνταγματικότητας κατασκευής των εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, όπως ότι πρόκειται να κατασκευαστούν σε δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, σε περιοχές φυσικού κάλλους, κ.λπ.

Ειδικά ως προς την προσφυγή του Δήμου Κερατέας, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί του έχουν ήδη απορριφθεί με τις προγενέστερες αποφάσεις του 2007, χωρίς ωστόσο να επικαλείται νεώτερα δεδομένα ως προς το σκέλος της επιλογής των χώρων εγκατάστασης της μονάδας αποβλήτων.

Από τον κ. Ιατρού υποστηρίχθηκε, μεταξύ των άλλων, ότι η δημιουργία ΟΕΔΑ στην περιοχή της Κερατέας συνεπάγεται πρόκληση κινδύνων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, λόγω της επιλογής της λύσεως της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων σε περιοχή με οικοσυστήματα χρήζοντα προστασίας και αρχαιότητες. Όμως, ο λόγος αυτός ακυρώσεως απορρίφθηκε, προεχόντως γιατί, στην προσβαλλόμενη πράξη περιέχεται, η πρόβλεψη όχι απλής υγειονομικής ταφής των αποβλήτων αλλά, η διάθεση μετά προηγούμενη ειδική επεξεργασία τους.

GAP-Ο άνθρωπος που σταμάτησε το φως! "Το 2012 αντί για το 2011 θα φανεί το φως στο τέλος του τούνελ"

http://bilder.bild.de/BILD/politik/2011/02/24/griechenland-regierungschef-papandreou/papandreou-19807210-mfbq,templateId=renderScaled,property=Bild,width=465.jpgΤο 2012 προσδιόρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ως το έτος στο οποίο η χώρα θα έχει μπει σε ένα δρόμο προς την ανάπτυξη και τότε θα φανεί το φως στο τέλος του τούνελ, διαψεύδοντας τον Παπακωνσταντίνου που συνεχίζει να λέει ότι θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2011...

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής υπάρχουν ενόψει μεγάλες αλλαγές, τις οποίες πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα και ανέφερε τρεις σταθμούς για το διάστημα αυτό.
Ο πρώτος, όπως ανέφερε, είναι το τριετές πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να ενταχθεί σε ένα εθνικό σχέδιο, ο δεύτερος η εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και τρίτο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα χρονοδιαγράμματα, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι πολύ σφιχτά και η δουλειά πολλή, ενώ τόνισε επίσης ότι μπροστά υπάρχουν μάχες για την κυβέρνηση με κατεστημένα, με κεκτημένα προνόμια και ριζωμένες νοοτροπίες που "αρρώστησαν" την πατρίδα μας.

Αναφέρθηκε επίσης στις συγκεντρώσεις μικρών ομάδων πολιτών που αποδοκιμάζουν κυβερνητικά και άλλα πολιτικά στελέχη. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για προσπάθεια περιχαράκωσης και αποκοπής της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ από την κοινωνία και την καθημερινή επαφή με τον πολίτη και τα προβλήματά του. Θα επιμείνουμε και θα είμαστε καθημερινά κοντά στον πολίτη με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, θα συνομιλούμε μαζί του και από κοινού θα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής την χαρακτήρισε κρίσιμη και κρατώντας κάποιες επιφυλάξεις ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά θα επιβεβαιωθούν και θα επισημοποιηθούν οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου, τις οποίες χαρακτήρισε θετικές για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφέρθηκε επίσης και στην αντίδραση των αγορών σε αυτές τις αποφάσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τον ικανοποίησαν, καθώς όπως είπε, υπάρχουν πάντα και οι ακραίες αντιδράσεις τους ακόμα και σε καλές ειδήσεις. Και αυτό, όπως είπε, είναι ένα μάθημα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι αγορές γενικότερα.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Παπανδρέου στην ελληνική πρωτοβουλία για την καθιέρωση του φόρου Τόμπιν, του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών μια πρωτοβουλία η οποία, όπως είπε, υιοθετείται όλο και περισσότερο από τις χώρες της ευρωζώνης.

Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η αφετηρία της προσπάθειας της κυβέρνησης ήταν το σημείο μηδέν. Και τόνισε ότι ένα από τα πρώτα μελήματα είναι να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Γι΄ αυτό τόνισε δεν πρέπει ούτε λεπτό να παρεκκλίνουμε από τους στόχους που έχουμε δεσμευτεί δηλαδή να απελευθερώσουμε τις επόμενες γενιές από τα βάρη του παρελθόντος και να αλλάξουμε τη χώρα.

Αναφέρθηκε και στη λειτουργία της κυβέρνησης και ειδικά στις νομοθετικές της πρωτοβουλίες. Τόνισε ότι προτεραιότητα θα έχει μια καλύτερη ποιότητα της νομοθετικής λειτουργίας, καθώς, όπως αναγνώρισε, πολλές φορές μέχρι τώρα χρειάστηκε να περάσουν νομοσχέδια με γρήγορους ρυθμούς. Θέλω, τόνισε, να κάνουμε μια νέα αρχή, προσθέτοντας ότι οι νόμοι πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένες αξίες, τις οποίες εκφράζει η κυβέρνηση.

Το επόμενο διάστημα, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα σταλεί στα μέλη της κυβέρνησης ένα κείμενο, για το οποίο ζήτησε προτάσεις για τη βελτίωσή του, το οποίο πρέπει να συνοδεύει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και τις αποφάσεις ως μια διαδικασία ωρίμανσης των νομοσχεδίων.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης ότι πρέπει να ξεκαθαρίζονται ποιες είναι οι συναρμοδιότητες και κατά πόσον αυτές έχουν ληφθεί υπόψη μεταξύ των υπουργείων.

Επίσης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, σύντομα θα αρχίσει μια διαδικασία αξιολόγησης των νομοσχεδίων, τα οποία είναι ήδη νόμοι και έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Ο στόχος είναι να δούμε, εξήγησε ο πρωθυπουργός, κατά πόσο οι επιπτώσεις όλων αυτών είναι θετικές ή χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις.

Και ανέφερε ως παράδειγμα τα αποτελέσματα μιας μελέτης, στην οποία καταγράφεται πως παρ΄ όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, ένα σημαντικό μέρος του μισθού ενός μισθωτού χάνεται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του κράτους, δημιουργώντας ένα κράτος "πολύ βαρύ" για τον πολίτη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διεθνείς εξελίξεις, τονίζοντας ότι η ελληνική σχετικά με την πυρηνική ενέργεια και τα πυρηνικά εργοστάσια είναι να υπάρχουν δοκιμές αντοχής σε όποια πυρηνικά εργοστάσια υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή αλλά βεβαίως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη τόνισε ότι προτεραιότητα της Ελλάδας είναι να βρεθεί μια ειρηνική λύση που όμως όπως είπε σημαίνει και την αποδοχή από την πλευρά του Μουαμάρ Καντάφι των όρων του ΟΗΕ για να προστατευτεί ο πληθυσμός και να δρομολογηθούν δημοκρατικές εξελίξεις για να μπορεί ο λαός της Λιβύης να αποφασίζει ελεύθερα και κυρίαρχα για το μέλλον του.

Αίγυπτος: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλει τα "τεστ παρθενίας" σε διαδηλώτριες στη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων

http://assets.tanea.gr/files/2011-02-01/thumbs/cag_450x.jpgΗ Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα την "σοκαριστική" αντιμετώπιση των διαδηλωτριών στην Αίγυπτο, ενώ κάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αιγυπτιακός στρατός τις υπέβαλε σε βασανιστήρια και σε "τεστ παρθενίας".

Η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο ανάφερε ότι αυτά τα βασανιστήρια έγιναν στις 9 Μαρτίου όταν οι στρατιωτικοί διέλυσαν με τη βία μία διαδήλωση που πραγματοποιούνταν στην πλατεία Ταχρίρ και συνέλαβαν τουλάχιστον 18 γυναίκες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία οι διαδηλώτριες χτυπήθηκαν, τους έκαναν ηλεκτροσόκ και τις ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους την ώρα που οι στρατιώτες τις τραβούσαν φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια τις ανάγκασαν να υποβληθούν σε "τεστ παρθενίας".

"Οι αιγυπτιακές αρχές πρέπει να βάλουν τέλος στη σοκαριστική και ταπεινωτική αντιμετώπιση των διαδηλωτριών", επεσήμανε η οργάνωση.

"Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός πρέπει να λάβουν ξεκάθαρες οδηγίες ότι τα βασανιστήρια και άλλες ανάλογες συμπεριφορές, ανάμεσά τους και τα υποχρεωτικά 'τεστ παρθενίας', δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά και θα αποτελούν αντικείμενο έρευνας", πρόσθεσε η Διεθνής Αμνηστία.

"Όσοι κριθούν ένοχοι για τέτοιες πράξεις πρέπει να καταδικαστούν και οι γενναίες γυναίκες που κατήγγειλαν αυτές τις βιαιότητες πρέπει να προστατευθούν από τα αντίποινα", επεσήμανε.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία οι 18 γυναίκες οδηγήθηκαν σε μία αίθουσα του Αιγυπτιακού Μουσείου του Καΐρου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, όπου τους έβαλαν χειροπέδες, τις χτύπησαν με γκλομπ, τους έκαναν ηλεκτροσόκ στο στήθος και τα πόδια και τους συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν "πόρνες".

Συνάντηση Σαμαρά, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μπούζεκ

http://www.deropoli.com/wp-content/uploads/2010/10/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82.jpgΣυνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πια ισχυρή παρέμβαση για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, όπως είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει στις αποφάσεις των Ηγετών για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «είναι αναγκαία, λοιπόν, η συνεχής και στενή επαφή μας με το Κοινοβούλιο, από το οποίο -όπως δήλωσα σήμερα και στο φίλο Πρόεδρό του κ. Μπούζεκ- η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής».

«Είναι, λοιπόν, πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε εδώ. Μάχες που για το καλό του Ελληνικού λαού οφείλουμε να κερδίσουμε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

«Ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη οφείλει να δει, με όσα δραματικά συμβαίνουν γύρω μας, το πόσο απαραίτητη είναι η Ελλάδα για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Αυτό το ρόλο της Ελλάδος δεν το έχουμε ακόμα αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε», κατέληξε ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του.

Ιωάννινα: μαθητής νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση από υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20101102/thumbs/alkool_494x320.jpgΣε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πρέβεζας 15χρονος μαθητής, ύστερα από υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε κατάστημα της πόλης όπου γλεντούσε με συνομήλικους συμμαθητές του.

Το θέμα αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε γονείς μαθητών που έκαναν παρεμβάσεις στις Αρχές της πόλης, ζητώντας τη λήψη μέτρων για να μη σερβίρονται οινοπνευματώδη ποτά σε ανηλίκους, ενώ θα υποβληθούν και μηνύσεις κατά των υπευθύνων.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης, έδωσε ήδη εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς της Δημοτικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει ενημέρωση σε όλους τους καταστηματάρχες και σε περίπτωση που εντοπίζονται παραβάτες οι κυρώσεις θα είναι πολύ αυστηρές.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση στις προτιμήσεις των Γερμανών για διακοπές τα επόμενα δέκα χρόνια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlaRphYX7vS0RgCzSxTtJDeeRPimN6cv0LFSfRrHdu394OPOwZbjDXPJxkqQVloq7FjnZNIaem8_sboLgQF3DbXK1wZeuqWqBP2au1zF8KrgPtiwdj4UtB99_zRwt_y79LPheqK_FXdZc/s400/malia.jpgΗ Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση στις προτιμήσεις των Γερμανών για διακοπές τα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που διενήργησε το Ινστιτούτο Ερευνών B.A.T. (Stiftung fυr Zukunftsfragen), με την ίδια τη Γερμανία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και να ακολουθεί η Ισπανία, ως πιο αγαπημένος προορισμός των Γερμανών για ταξίδια στο εξωτερικό.

Το στοιχείο αυτό "έφεραν" στις αποσκευές τους, με την επιστροφή τους από την ΙΤΒ Berlin, την πρώτη στην κατάσταση αξιολόγησης, τουριστική έκθεση του κόσμου, στην οποία συμμετείχε με περίπτερο η Κρήτη, τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Το 2011 θα είναι μία χρονιά ανόδου για τον τουρισμό της Κρήτης, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν και από τις τουριστικές εκθέσεις που είναι σε εξέλιξη (Μόσχα, Παρίσι), αλλά και δεδομένων των γεγονότων στην Αφρική, της πληρότητας των ανταγωνιστικών προορισμών αλλά και της μείωσης του ΦΠΑ στη διαμονή. Αρκεί βέβαια και σύμφωνα με μηνύματα από Tour Operators / διεθνή πρακτορεία τουρισμού, να υπάρχει κοινωνική ηρεμία στην Ελλάδα. Αν αυτό συμβεί, οι εκπρόσωποι τουρισμού μιλούν για ένα «comeback» της Ελλάδας στη Γερμανία.

Στην έκθεση, που συμμετείχε και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκαν επαφές τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αισιόδοξα για τον νομό, ενώ το περίπτερο γενικά της Κρήτης έγινε τόπος συνάντησης πολλών επαγγελματιών του νησιού με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό. Σύμφωνα τόσο με τον Μανώλη Μενιουδάκη, τμηματάρχη Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, επόπτη του περιπτέρου, όσο και με τα όσα τονίστηκαν τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνο, τον υφυπουργό Γ. Νικητιάδη, του πρόεδρο του ΕΟΤ, Ν. Κανελλόπουλο, τον γγ του ΕΟΤ, Γ. Κολέτσο, και τον πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία, Δ. Ράλλη, που επισκέφτηκαν το περίπτερο, «η ευθύνη που μένει σε μας είναι αυτοί οι νέοι επισκέπτες να μείνουν ικανοποιημένοι για να ξαναρθούν μιας και την καλύτερη και πιο εύστοχη προβολή την κάνει ο ευχαριστημένος επισκέπτης… Πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε καλοί οικοδεσπότες και ότι, παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, εξακολουθούμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους τουρίστες. Θα πρέπει να προβληθεί το γεγονός ότι εξαιτίας της κρίσης οι τιμές έχουν μειωθεί ή έχουν μείνει οι ίδιες και ότι οι διακοπές στην Κρήτη αξίζουν». Αντίστοιχως, τοποθετήθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή.

Την έκθεση επισκέπτονται περίπου 200.000 επισκέπτες, στην πλειονότητά τους επαγγελματίες, που έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν με τους υποψήφιους συνεργάτες τους. Φέτος, 11.200 επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί έδωσαν το «παρών», καθώς και 7.000 δημοσιογράφοι από 188 χώρες του κόσμου. Οι παραγγελίες που έχουν καταγραφεί υπολογίζονται σε περισσότερες από 6 δισ. ευρώ, ενώ το 40% των αγοραστών τουριστικών προϊόντων είναι από το εξωτερικό.

Σημειώνεται πως η Γερμανική αγορά το 1999 έστειλε στην Κρήτη 780.000 επισκέπτες, αλλά στα επόμενα χρόνια έβαζε πάντα αρνητικό πρόσημο στη μεταβολή και έτσι έφτασε το 2010 στους 411.000 (πτώση της τάξης περίπου του 48%), σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, «η γερμανική αγορά είναι πρώτη στην κατάταξη των τροφοδοτριών του κρητικού τουρισμού και γι' αυτό τον λόγο μας ενδιαφέρουν οι τάσεις και οι προοπτικές της. Η οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας θα έχει ως αποτέλεσμα και τη σημαντική αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών των Γερμανών το 2011».

Η τουριστική κίνηση, λοιπόν, για τα ταξίδια διακοπών το καλοκαίρι, εμφανίζεται πολλά υποσχόμενη ενώ τα θετικά μηνύματα, εφόσον βέβαια όλα κυλήσουν ομαλά, προδικάζουν καινούργιο ρεκόρ ανάπτυξης της γερμανικής τουριστικής αγοράς. Ακόμα και οι συντηρητικοί αναλυτές της τουριστικής αγοράς, όπως ενημερώνουν οι συμμετέχοντες στην έκθεση της Γερμανίας, είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και προβλέπουν αύξηση σε όλους τους προορισμούς, που θα τηρήσουν πειθαρχημένη τιμολογιακή πολιτική.

ΥΠΕΞ: Δεν συμμετέχουμε... αλλά ανταποκριμόμαστε στο αίτημα για συμμετοχή

Γρ. Δελαβέκουρας (Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ): “Η Ελλάδα δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που γίνονται στη Λιβύη, αλλά σύμφωνα με την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανταποκρίνεται σε αιτήματα συμμάχων χωρών προκειμένου να εφαρμοστεί η εν λόγω απόφαση, η οποία έχει πολύ ισχυρή νομιμοποίηση”

Δηλ δεν συμμετέχουμε... οι άλλοι μας το ζήτησαν... και συμμετέχουμε

Και για να καταλάβω ρε παλικάρι:
Οι Τούρκοι γιατί δεν ανταποκρίνονται στο "αίτημα συμμάχων";
Ή θες να μας πεις ότι αυτούς δεν τους ζήτησαν να συμμετέχουν;

Στόχος ΠΑΣΟΚ: Το "πέντε προς ένα" να γίνει "πέντε πλην ένα-δυο" δηλ. γιακάθε 5 συνταξιοδοτήσεις να έρχονται και μια-δυο απολύσεις...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPJ28CcCZR4r6J_4tYf5kHP_zNLVXpPYQK7CYiiLZJ2LGk1gMGmIM9Ei94yMZ2cFVC3Wg7RJ_nln71cZbGvloN5S3FjZBh3COq8_Ez5wbpU5KxSJ-StV-JTFOqJGwdReUiki2WKzyfA_Q/s1600/Euro_psalidi2.jpgΣτην πρωινή του συνέντευξη ο Σαχινίδης ρωτήθηκε από τους αβανταδόρους του ΣΚΑΙ, και για το αν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο, παρότι έμμεσα είχε απαντήσει ήδη με το "όποιοι δεν αποδίδουν θα απολύονται". Η απάντησή του υπονοεί και τον επόμενο στόχο του ΠΑΣΟΚ:

"Μέσα από την αναδιοργάνωση και την αναλογία ένα προς πέντε, αλλά και τις συνταξιοδοτήσεις, ο αριθμός των υπαλλήλων μειώνεται και θα συνεχίσει να μειώνεται τα επόμενα χρόνια... εάν όμως προκύψει ανάγκη η αναλογία ένα προς πέντε μπορεί να αλλάξει... "
και να γίνει πχ. πέντε πλήν ένα ή πέντε πλήν δύο...
δηλ για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις να έρχονται και μια-δυο απολύσεις...

Σερβία: Το έργο του αγωγού South Stream θα ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2015.

http://niqnaq.files.wordpress.com/2009/06/45891459_oil_pipelines_nabucco_nord_south_stream.gifΤο έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream θα ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2015, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοπραξίας του έργου, Μαρσέλ Κράμερ, στο Βελιγράδι, στη διάρκεια της παρουσίασης του έργου. Ο κ. Κράμερ υπογράμμισε ότι, η μελέτη βιωσιμότητας του έργου του αγωγού θα εκπονηθεί μέχρι τον Αύγουστο και μέχρι τότε, θα γνωστοποιηθεί η ακριβής διαδρομή του αγωγού.

Ο ίδιος τόνισε ότι, η κατασκευή του αγωγού θα πραγματοποιείται παράλληλα, σε όλες τις χώρες που "διατρέχει" η διαδρομή του.

Η Σερβία θα λαμβάνει 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και αυτή η ποσότητα θα αυξάνεται σταδιακά μέχρι το 2020, πρόσθεσε.

Ο αγωγός South Stream θα "εισέλθει" στο σερβικό έδαφος, σε σημείο κοντά στο Ζάγιετσαρ (ανατολική Σερβία) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το σημείο εξόδου προς την Ουγγαρία, το οποίο δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί, καθώς, προς το παρόν, εξετάζονται δύο εναλλακτικές επιλογές.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης του έργου της Gazprom, Λεονίντ Τσουγκούνοφ σημείωσε ότι το έργο θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2015 και η ποσότητα του αερίου (που θα μεταφέρεται) θα αυξάνεται σταδιακά μέχρι το 2019, όταν αναμένεται ότι θα «αγγίξει» τα 60 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά έτος.

Η Σερβία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού στις 24 Δεκεμβρίου 2008 στη Μόσχα. Η συμφωνία φέρει τις υπογραφές του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και του γενικού διευθυντή της σερβικής εταιρείας διακίνησης φυσικού αερίου, Srbijagas, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς.

Εξάλλου, οι δύο χώρες συνήψαν ενεργειακή συμφωνία, η οποία περιελάμβανε την πώληση του 51% της σερβικής πετρελαϊκής εταιρείας NIS στη ρωσική πλευρά έναντι τιμήματος 400 εκατ. ευρώ και την κατασκευή υπόγειων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στο Μπανάτσκι Ντβορ.

Ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream σχεδιάζεται ώστε να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Αυστρία. Το κόστος του αγωγού εκτιμάται στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μπορεί να κοστίσει πάνω από 1 δις $

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μπορεί να κοστίσει πάνω από 1 δις $ αν η επιχείρηση ξεπεράσει το δίμηνο, υπολόγισαν αναλυτές του Center for Strategic and Budgetary Assessments. Σύμφωνα με τους ερευνητές μόνο η αρχική καταστροφή της επίγειας αεράμυνας του Καντάφι μπορεί να κοστίσει από 400 έως 800 εκ $.

Στη συνέχεια το κόστος επιτήρησης της ζώνης (περιπολίες κ.λπ), και με την προυπόθεση ότι η ζώνη απαγόρευσης δεν αφορά όλη τη Λιβύη αλλά βόρεια του 29ου παράλληλου, μπορεί να ανέρχεται από 30 έως 100 εκ. τη βδομάδα. Για τη σύγκριση, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν στοιχίζει στους Αμερικάνους 9 δις $ το μήνα εννοείται...

Μόνο οι Tomahawk που έριξαν μέχρι τώρα οι ΗΠα και η Μ. Βρετανία κοστίζουν περίπου 200 εκ $.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/F35A_Prototyp_AA1_2.jpg/300px-F35A_Prototyp_AA1_2.jpgΣημειωτέον ότι δεν συμπεριλήφθηκαν και οι απρόβλεπτες απώλειες... ήδη έπεσε ένα F15 το οποίο μάλλον θα αντικατασταθεί με τα νέας γενιάς joint strike fighter δηλ τα F35 Lightning II (φώτο) που κοστίζουν μεταξύ 100 και 150 εκ $... το ένα.

Βέβαια οι ερευνητές δεν είχαν υπολογίσει την σημαντική εμπλοκή-συνεισφορά των συμμάχων των ΗΠΑ παρότι οι ΗΠΑμέχρι τώρα έχουν εκτελέσει πάνω από τις μισές αποστολές και έχουν εκτοξεύσει τους περισσότερους Tomahawk.

Σύμφωνα με τον Άγγλο Υπ. Οικονομικών η βρετανική συμμετοχή θα στοιχίσει κάτω από 100 εκ λίρες

Πέθανε η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ

http://theweddingtiara.com/wp-content/uploads/2009/11/elizabeth-taylor1.jpg Πέθανε σήμερα η αμερικανίδα ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ισραήλ: Εκρηξη σημειώθηκε κοντά σε λεωφορείο με περισσότερα από 20 θύματα.

Βόμβα εξερράγη σήμερα κοντά σε ένα λεωφορείο σε εβραϊκή γειτονιά της Ιερουσαλήμ προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ασθενοφόρα έχουν κατακλύσει την περιοχή κοντά στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων και σε ένα συνεδριακό κέντρο στο κέντρο της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom δεν φαίνεται να υπάρχουν νεκροί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκρηκτικό μηχανισμός εξερράγη κοντά σε ένα λεωφορείο και υπάρχουν περισσότερα από 20 θύματα.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που έδειχναν ένα λεωφορείο με σπασμένα τζάμια και κηλίδες από αίμα στο πεζοδρόμιο. Από αυτές τις εικόνες δεν φαινόταν η έκρηξη να έχει σημειωθεί μέσα στο λεωφορείο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον στο λογαριασμό του στο twitter "προφανώς δεν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας", ενώ επεσήμανε ότι η έκρηξη δεν σημειώθηκε μέσα στο λεωφορείο.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβαλε την αναχώρησή του για τη Ρωσία λόγω της έκρηξης.

Κρούση για Τζαβέλλα εάν...

Στον Ολυμπιακό είναι αλήθεια πως εκτιμούν αφάνταστα τον Έλληνα αμυντικό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γιώργο Τζαβέλλα... Τώρα το αν θα τον αποκτήσει το καλοκαίρι βρίσκεται στα σκαριά...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ...

Αναρωτιέμαι αν το ΠΑΣΟΚ το κάνει επίτηδες να βάζει τους Έλληνες να βρίζουν ανθρώπους που κατά το παρελθόν έχουν γράψει ιστορία.

Ο καημένος ο Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας έχοντας αφήσει λαμπρή παρακαταθήκη στην χώρα, στην νομοθεσία και στην παιδεία της, βρέθηκε να είναι ο πιο μισητός Έλληνας σε δεκάδες έως εκατοντάδες δήμους. Αφού τον βρίσαμε λοιπόν καλά-καλά για χρόνια ολόκληρα, τώρα πιάσαμε τον Καλλικράτη.

Η συνέχεια στο koinos-topos.blogspot.com

Επιφανείς ομογενείς των ΗΠΑ τίμησε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, που μετράει ήδη 36 χρόνια λειτουργίας

Προσωπικότητες του πολιτικού, εκπαιδευτικού, επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού κόσμου της ομογένειας των ΗΠΑ, τίμησε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute- AHI), που μετράει ήδη 36 χρόνια λειτουργίας, με έδρα την Ουάσιγκτον.

Μεταξύ των τιμώμενων ήταν ο πολυβραβευμένος ομογενής ηθοποιός Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Michael Constantine) και η καταγόμενη από τη Θεσσαλονίκη, Ελληνο-αμερικανίδα βουλευτής, Shelley Berkley.

Τον Michael Constantine τον θυμόμαστε όλοι από την επιτυχημένη ταινία "Γάμος αλά Ελληνικά" (My Big Fat Greek Wedding), στην οποία υποδυόταν τον αξέχαστο Κώστα Πορτοκάλο, πατέρα της Τούλας (Νία Βαρντάλος -Nia Vardalos). Μία ερμηνεία που του χάρισε το βραβείο του Χρυσού Δορυφόρου (Golden Satellite).

Ο Michael Constantine έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε περίπου 40 τηλεοπτικές σειρές, κάποιες από τις οποίες παίζονταν πάνω από μια δεκαετία στις ΗΠΑ, ενώ έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους σε περισσότερες από 25 κινηματογραφικές ταινίες. Μεταξύ άλλων, έχει τιμηθεί με το βραβείο "Emmy Award" καλύτερης ερμηνείας δεύτερου ανδρικού ρόλου, για την τηλεοπτική σειρά "Room 222", όπως και με το βραβείο του Συνδέσμου Κριτικών (Drama Critics Circle Award), για το ρόλο του στο έργο "Περίπατος στο Δάσος", που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ, όπου ο ίδιος έχει παίξει πολλές φορές.

Αποδεχόμενος το βραβείο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, ο Michael Constantine είπε ότι είναι περήφανος για την ελληνική κληρονομιά του και επανέλαβε την φράση που είχε πει ως Κώστας Πορτοκάλoς σε μια σκηνή της ταινίας "Γάμος αλά Ελληνικά": «Οι πάντες είναι Έλληνες και όσοι δεν είναι Έλληνες εύχονταν να ήταν Έλληνες».

Στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Η Δημοκρατική βουλευτής από την Πολιτεία Νεβάδα, Shelley Berkley, τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της και τη συμβολή της στην ενίσχυση των σχέσεων της Αμερικής με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Shelley Berkley, συμπρόεδρος της επιτροπής που προωθεί την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του Αμερικανικού Κογκρέσου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναπτύσσει για πάνω από δώδεκα χρόνια αξιόλογη δραστηριότητα, ως μέλος της βουλευτικής ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, ενώ έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα, στο πλαίσιο αποστολών της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας.

Το νομοθετικό έργο της Shelley Berkley περιέχει πολλές πρωτοβουλίες πάνω σε θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ελληνοαμερικανική κοινότητα (Κυπριακό, ονομασία ΠΓΔΜ, Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κ.ά), αλλά και για την κατάργηση της βίζας για Έλληνες πολίτες, που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.

Αποδεχόμενη το βραβείο του ΑΗΙ, η Shelley Berkley, η οποία κατάγεται από εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση όλων αυτών των στόχων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, της οποίας νοιώθει πως είναι αναπόσπαστο μέλος.

Περνάει πλέον στην ηθική βάση...

Το θέμα της ΑΕΚ έχει κουράσει τον κόσμο της αλλά δυστυχώς τα πράγματα δε δείχνουν πρόθυμα να αλλάξουν ροή... Παππάς και Νοτιάς συνεχίζουν το ψάξιμο επενδυτή(λέμε τώρα) αλλά το θέμα δε προχωράει...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Σαχινίδης: "Δεν θα μειωθούν μισθοί-συντάξεις ούτε θα γίνου απολύσεις" είπε και εννοούσε: ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

http://www.slap.gr/wp-content/uploads/miosis-misthon.jpgΔεν θα αφορούν μισθούς, συντάξεις και φορολογικούς συντελεστές τα μέτρα που θα ληφθούν διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ Σαχινίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ... Ο Σαχινίδης αναγνώρισε πως «υπάρχει υστέρηση στα έσοδα» καθώς όπως είπε «οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν μικρότερες ενώ στο φόρο εισοδήματος είχαμε λιγότερα έσοδα». Ξέχασε βέβαια να πει ότι εκτός από τις παραπάνω δικαιολογίες, υπάρχει και υστέρηση εσόδων ΦΠΑ κατά 10%!!! Και το ξέχασε γιατί αυτό αποδεικνύει τη λάθος πορεία που βαδίζουν.

Εξήγησε επίσης ότι η μείωση των εσόδων οφείλεται και στο γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 υπήρξε βαθύτερη ύφεση από αυτήν που περίμενε η κυβέρνηση. Γι αυτό το τρίμηνο πόση ύφεση περιμένουν δηλ.; Για να ξέρουμε να προσθέσουμε κάτι ακόμα αφού παραδέχεται ότι πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι θα μπει σε νέα φάση η λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Μετά από 1,5 χρόνο στην εξουσία είμαστε ακόμα στο "ΘΑ" μπει σε νέα φάση ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός...

Τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή των επιδόσεων στις ΔΕΚΟ και υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε πως το κάθε υπουργείο έχει ευθύνη να βελτιώσει την λειτουργία του για καλύτερα αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο σημείωσε πως με νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις στρεβλώσεις στους μισθούς στο δημόσιο και υπογράμμισε ότι στόχος του ενιαίου μισθολογίου θα είναι οι άνθρωποι με τα ίδια προσόντα να έχουν τον ίδιο μισθό

Αυτό πως θα το κάνει δηλ.; Αφού μας λέει ότι δεν θα μειώσει μισθούς, να συμπεράνουμε ότι δεν θα μειώσει και τους μισθούς στα λαμόγια που χωρίς χαρτιά ή παραγωγή αμοίβονται τ' άντερά τους και θα αυξήσει τους μισθούς όσων αδικούνται και παίρνουν λίγα σε σχέση με τα λαμόγια; Ή θα μειώσει το μισθό όσων παίρνουν πολλά;... Μάλλον το τελευταίο... άρα προετοιμαστείτε για μειώσεις μισθών τουλάχιστον όχι οριζόντιες αυτή τη φορά.

Ανέφερε επίσης ότι οι εργαζόμενοι θα αξιολογούνται και όποιοι δεν πιάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί θα απομακρύνονται... Άρα εκτός απ΄τις μειώσεις μισθών, θα έχουμε και απολύσεις!!!! Ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι η μείωση των δαπανών στο δημόσιο ώστε η κυβέρνηση -όπως είπε- να πετύχει την ανατροπή που θα επιτρέψει να βρεθεί εντός στόχων... Δηλ. Είμαστε από κάτω και κυνηγάμε την ανατροπή; Γιατί εγώ όταν ακούω τον Παπακωνσταντίνου νομίζω ότι πάμε καλά και μέχρι τέλους του έτους θα βγούμε στις αγορές...

Ο Ρέππας στηρίζει Καρχιμάκη για την "περίεργη" πρόσληψή του στο Δημόσιο

Πριν από λίγες ημέρες με κυβερνητική απόφαση έγινε η η μετάταξή του Καρχιμάκη από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο υπουργείο Υποδομών.

Έγινε προφανώς σάλος και ο Ρέππας βγήκε σήμερα να καλύψει τον Καρχιμάκη :

«Ο κ. Καρχιμάκης δεν πληρώνεται από τη θέση στην οποία έχει αποσπασθεί επειδή είναι βουλευτής. Δεν επιβαρύνει το κράτος με μισθό»

Όταν ερωτάται εάν το νόμιμο είναι και ηθικό, με δεδομένο ότι ο κ. Καρχιμάκης είναι Γραμματέας του ΠαΣοΚ, λέει: «Είπαμε να μην έχουν προνόμια, αλλά όχι και να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση».

Και για να είμαστε δίκαιοι το ίδιο έγινε και για την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Βασιλική Τζότζολα. Η οποία όμως δεν δέχτηκε τη θέση και έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Αιφνιδιάστηκα. Το έμαθα από δημοσιογράφους. Οταν άσκησα το δικαίωμα που μου παρείχε ο νόμος 3717/2008 δεν είχα εμπλακεί με την πολιτική. Αυτό συνέβη όταν ασκούσα τη δικηγορία. Δεν ισχύουν άρα τα τότε δεδομένα. Η θέση αυτή δεν με αφορά τώρα... Ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής, δεν θα ασκήσω το εν λόγω δικαίωμα και αρνούμαι τη θέση».

Ο Καρχιμάκης λέξη ακόμα

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_9786.html
http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_4615.html

Ο Παπακωνσταντίνου δίνει 10 εκ ευρώ στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης για υπόθεση που εκκρεμοδικεί... όπως το Βατοπαίδι!!

http://abravanel.files.wordpress.com/2007/05/123.jpgΤην ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από το διαρκές "μαχαίρι" σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, ο Παπακωνσταντίνου και μια Επιτροπή του Υπουργείου που αποφάσισε κατά πλειοψηφία (!!), δίνει ως αποζημίωση το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.943.697 ευρώ στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, για έκταση του Ισραηλιτικού Νεκροταφείου της πόλης (πρόκειται για μέρος της έκτασης που χτίστηκε το ΑΠΘ-σε πλακόστρωτα μονοπάτια γύρω από το Αστεροσκοπείο υπάρχουν ακόμα πλάκες από εβραικά μνήματα), ενώ εκκρεμεί δικαστική διαμάχη για την κυριότητά της. Κάνει δηλ. ότι κατηγορεί την Κυβέρνηση Καραμανλή με το Βατοπαίδι! Η διαφορά είναι ότι ΝΔ-Καραμανλής έχασαν με 10% και φορτώθηκαν την "καταστροφή της Ελλάδος" ενώ εδώ δεν θα ανοίξει ρουθούνι και δεν θα το αναφέρει κανένα τσοντοκάναλο.

Οι ΠΑΣΟΚοι φυσικά θα μας πούνε ότι υπάρχει άλλη μια διαφορά: Αυτό το σκάνδαλο κοστίζει μόλις 10 εκ ευρώ, ενώ το Βατοπαίδι κόστισε 1 δις όπως εκτίμησε ο Ρόβλιας από το εξοχικό του στην Πάρο... εδώ να θυμίσουμε ότι μετά από 1,5 χρόνο ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση ακόμα δεν υπάρχει εκτίμηση της "ζημιάς" του δημοσίου από την υπόθεση Βατοπαιδίου και συνεχίζουν να ισχύουν τα τρία πορίσματα του ΣΟΕ και τα δύο ξένων οίκων που λένε ότι το δημόσιο δεν έχασε δραχμή από τις ανταλλαγές....

http://abravanel.files.wordpress.com/2007/05/ssl20828_touched2-large.jpgΌπως αποκάλυψε λοιπόν η εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής", στις αρχές Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για έκταση 7.349,37 τ.μ, για ένα ζήτημα που ξεκινά από το μακρινό 1928, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, αναγνωρίζει τις απαιτήσεις της ισραηλιτικής πλευράς και είναι πρόθυμη να καταβάλει ως αποζημίωση, το ποσό των 9.943.697 ευρώ, με δύο έντοκα ομόλογα του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι η εβραϊκή πλευρά διεκδικεί άλλα τέσσερα ακίνητα.

Τι αναφέρεται στο νομοσχέδιο
Στο φορολογικό νομοσχέδιο, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά στην παράγραφο VI του άρθρου 45, στη σελίδα 64:
"Ενόψει των ανωτέρω ενδείκνυται η οριστική επίλυση της διαφοράς, η οποία πέραν της αβεβαιότητας ως προς την τελική έκβασή της, δεν έχει αποκλειστικώς νομική διάσταση [Προσέξτε ότι αφορά τους εβραίους... δεν έχει νομική διάσταση... αντίθετα ότι αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αποκλειστικά νομική διάσταση], αλλά συνδέεται και με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, διότι εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αποκατάστασης των συνεπειών του ολοκαυτώματος [Εμείς είμαστε υπεύθυνοι και για το "Ολοκαύτωμα";], ενόψει του γεγονότος ότι συνάπτεται με την προκληθείσα κατά τρόπο βέβηλο καταστροφή, κατά διαταγή των αρχών κατοχής, σχεδόν του συνόλου της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, καθώς και της συνδεδεμένης με το νεκροταφείο μακραίωνης ιστορικής της μνήμης.

Υπενθυμίζεται η διακήρυξη του Συνεδρίου στο Τερεζίν (της 26-30.6.2009), όπου με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας διατυπώνεται η ανάγκη διευθέτησης των ζητημάτων που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία εβραϊκών οργανισμών την περίοδο του ολοκαυτώματος.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται, ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, η αποζημίωσή της για την αξία του ενός από τα πέντε ακίνητα, που διεκδικεί, συνολικής έκτασης 7.349,37 τ.μ., ως προς το οποίο η συσταθείσα από το Δημόσιο Επιτροπή, έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι έχει δικαίωμα κυριότητας συνολικού ποσού 9.943.697 ευρώ, όπως έκρινε η ίδια Επιτροπή, με παραίτηση της Ι.Κ.Θ. τόσο από την ασκηθείσα αγωγή, και από το δικαίωμα για άσκηση αγωγής. Η εξόφληση της οφειλής θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση δύο εντόκων ομολόγων του Δημοσίου πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας. Οι λεπτομέρειες για την έκδοση των ομολόγων θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών".
[ΠΡΟΣΕΞΤΕ!! Η αποζημίωση εντάσσεται «στο πλαίσιο της ευρύτερης αποκατάστασης των συνεπειών του ολοκαυτώματος»!!! Λες και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το Ολοκαύτωμα!!!]

http://abravanel.files.wordpress.com/2007/05/649.jpgΕίχε προϊδεάσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων"

Κατά τη συνάντησή του με το "εβραϊκό λόμπι" ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά "θα κάνω τη Θεσσαλονίκη σαν τα Ιεροσόλυμα". Εξάλλου, έχει εκφράσει από καιρό τις προθέσεις του για επενδύσεις σε εβραϊκά ιστορικά μνημεία και μουσεία, με σκοπό να προσελκύσει Ισραηλινούς τουρίστες. Παράλληλα, θα πρέπει να αναφερθεί και το ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο του πολιτιστικού ενθέτου "Magazine" της ισραηλινής εφημερίδας "Maariv" προς το πρόσωπο του δημάρχου με διθυραμβικά σχόλια.

Ένα ακόμη κομμάτι που ταιριάζει στο παζλ των στενών σχέσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο Ισραήλ είναι η αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης Νετανιάχου της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου, ως 100% ελληνικής, ζώνης που δεν είχε διεκδικηθεί από τη χώρα μας, εξαιτίας της αντιπαράθεσης με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα.

Φυσικά δεν αμφιβάλλει κανείς ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός αναφορικά με το ζήτημα του Ολοκαυτώματος, των ανθρωπιστικών και ιστορικών του προεκτάσεων, όπως και της μακράς ιστορίας της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη. Το ζήτημα είναι, όμως, τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση που το Αριστοτέλειο δικαιωθεί στη δικαστική διαμάχη. Το ελληνικό Δημόσιο θα ζητήσει πίσω τα 10 εκατομμύρια; Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να θυμηθούμε την υπόθεση Βατοπεδίου, στην οποία, η βασική κατηγορία κατά της τότε κυβέρνησης ήταν ότι δεν περίμενε τη δικαστική απόφαση για τις επίμαχες εκτάσεις, αλλά έκανε συμβιβασμό με τη Μονή. Η τότε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυε πυρά κατά των κυβερνώντων για συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι". Τώρα μάλλον δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί ιδιαίτερα αφου οι μπίζνες με την ισραηλινή πλευρά είναι μάλλον σημαντικές.

Πληροφορίες από ΠΑΡΟΝ

Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του ΟΕΚ

Σχετικά με το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου ανακοινώνεται από τον ΟΕΚ ότι:

Α. Από Δευτέρα 28 Μαρτίου οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και από τα ΚΕΠ, όπως και από τα γραφεία του ΟΕΚ, για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Β. Από Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση ενοικίου.

Με προσοχή παρακολουθεί το ΥΠΕΞ το ζήτημα της ανοικοδόμησης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν

http://vatopaidi.files.wordpress.com/2010/08/st-nicolas.jpg?w=336&h=450Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και οι αρμόδιες αρχές μας στις ΗΠΑ "παρακολουθούν με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία" το ζήτημα της ανακατασκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Μανχάταν που βρισκόταν στο "Σημείο Μηδέν" της Νέας Υόρκης, ενημερώνει τη Βουλή ο υπουργός Δημήτρης Δρούτσας με αφορμή σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνη.

Ο κ. Κολοκοτρώνης κατέθεσε την ερώτηση, ζητώντας από την ελληνική Πολιτεία στήριξη των προσπαθειών που καταβάλει η Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, προκειμένου να της επιτραπεί η ανοικοδόμηση του ναού, ο οποίος καταστράφηκε το 2001 με το τρομοκρατικό χτύπημα στους "Δίδυμους Πύργους".

Το ζήτημα της ανακατασκευής του ιστορικού ναού τέθηκε πλέον σε νομική βάση μετά τη μήνυση που κατέθεσαν στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν, στις 14 Φεβρουαρίου, η Ενορία του Αγίου Νικολάου Νέας Υόρκης και η Αρχιεπισκοπή κατά της Λιμενικής Αρχής Νέας Υόρκης και Νέας Iερσέης, καθώς επίσης και εναντίον οποιουδήποτε άλλου φορέα ή ατόμου, με στόχο την προώθηση του αιτήματος για ανοικοδόμηση στο "Σημείο Μηδέν".

Σε αυτή την ύστατη λύση, όπως την χαρακτήρισε, κατέφυγε η Αρχιεπισκοπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της, επειδή η Λιμενική Αρχή, της οποίας η δικαιοδοσία εκτείνεται στην περιοχή του "Σημείου Μηδέν", "απαρνήθηκε την από μακρού συμφωνία με την Εκκλησία για την ανέγερση του ναού στο Σημείο Μηδέν, κατέλαβε το οικόπεδο του Αγίου Νικολάου, εμπόδισε την πρόσβαση της Εκκλησίας σε αυτό, και αρνείται να έχει οποιονδήποτε διάλογο ή συνάντηση με την Ενορία ή την Αρχιεπισκοπή".

Το ζήτημα, όπως επισημαίνει ο κ. Δρούτσας στο έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή, «είναι κατ΄ εξοχήν θέμα εσωτερικής αρμοδιότητας των ΗΠΑ, έχει, όμως ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την ελληνική ομογένεια και τη μεταναστευτική ιστορία της». Προσθέτει δε ότι την πρωτοβουλία και τη διαδικασία ανακατασκευής του Ιερού Ναού έχει και χειρίζεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής σύμφωνα με την εσωτερική έννομη τάξη των ΗΠΑ.

«Οι ελληνικές αρχές εκφράζουν παγίως προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής το αδιάπτωτο ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί, περιλαμβανομένων και των άοκνων προσπαθειών της για την ταχεία και ευτυχή έκβαση της ανακατασκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου», καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.

Διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια, που αφορά τον Άκη και το ΠΑΣΟΚ... Ε και; Αφού ο Καραμανλής κατέστρεψε τη χώρα...

http://assets.tanea.gr/files/2009-09-08/thumbs/tsox_450x.jpgToν δρόμο για τον Άρειο Πάγο παίρνει σήμερα η δικογραφία για την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, με σκοπό να εγκριθεί η διαβίβασή της στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί εκεί αν θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Από την αξιολόγηση των υπαρχόντων στοιχείων που έχει συλλέξει για την υπόθεση το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με την συνδρομή του ΣΔΟΕ, κρίθηκε ότι τίθεται θέμα ενεργοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών ,σε ότι αφορά τον κ.Τσοχατζόπουλο, που θήτευσε στο αρμόδιο υπουργείο το διάστημα 1998 έως και 2002.

Το επίμαχο διάστημα αφορά στην απόφαση για απευθείας ανάθεση του έργου της κατασκευής των υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό σε γερμανικό όμιλο και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την υπογραφή της σχετικής σύμβασης το 2000 και συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά ωφέλη το 2002.

Ήδη 37 εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί για αύριο στην Εισαγγελία, με την ιδιότητα του υπόπτου, για την διάπραξη τριών κακουργημάτων, ενώ άμεσα αναμένεται η κλήση και νέων προσώπων που προκύπτει να είχαν ποινικά ερευνητέο ρόλο το επίμαχο διάστημα.

Η Εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για το μετά το 2002 διάστημα .

Η. Μόσιαλος: "Αν δεν μπορούμε μέχρι σήμερα να προκηρύξουμε το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τι θα γίνει πχ. με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Την αντίθεσή της στις οριζόντιες περικοπές αμοιβών εξέφρασε η κ. Μ. Ξαφά, πρώην στέλεχος του Δ.Ν.Τ., μιλώντας χθες στην ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομικών με θέμα "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής: Δημοσιονομική Εξυγίανση και Ανάπτυξη".

Η κ. Ξαφά χαρακτήρισε σημαντικό το στόχο των 50 δισ.ευρώ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης των λιγνιτωρυχείων σε ιδιώτες, της κατάτμησης του ενιαίου φορέα παροχής ενέργειας σε μικρότερους παρόχους, κάτι που όπως είπε θα ενίσχυε το ενδιαφέρον των επενδυτών και πρότεινε, σαν παράδειγμα, τη δημιουργία οργανισμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Κρήτης.

Σχολιάζοντας τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό η κ. Ξαφά είπε πως είναι σωστές, πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα ενώ τόνισε, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται περικοπή των συντάξεων και την ίδια στιγμή να ενισχύεται με 700 εκατομμύρια ετησίως το Ταμείο της ΔΕΗ.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του καθηγητή της Υγείας, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ηλία Μόσιαλου.

Ο κ. Μόσιαλος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης για την οποία είπε ότι από τα 930 εκατ. ετησίως που ήταν το 2000 εκτινάχθηκε στα 5,1 δις το 2.009 και σήμερα αποτελεί μια από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη και κατά 300% υψηλότερη από την αντίστοιχη της Γερμανίας. Ο κ. Μόσιαλος εγκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ότι καθυστερεί στην ανάσχεση της φαρμακευτικής δαπάνης και την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. "Και μόνο η εξαγγελία του μέτρου", ανέφερε, "διότι πρόκειται για σκανάρισμα συνταγών και όχι για ηλεκτρονικό έλεγχο επέφερε σημαντική μείωση της δαπάνης πόσο μάλλον η εφαρμογή του" και αναρωτήθηκε ότι "αν δεν μπορούμε μέχρι σήμερα να προκηρύξουμε το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τι θα γίνει με μεγαλύτερα έργα, όπως το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων".

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΙΚΑ σημειώνοντας ότι από το σύνολο των εργαζομένων του Ιδρύματος οι 10.500 είναι διοικητικοί και οι 10.000 νοσηλευτικοί και ενώ στη Δανία που έχει τον ίδιο πληθυσμό οι συντάξεις διεκπεραιώνονται από 800 υπαλλήλους, στην Ελλάδα καθυστερούν περισσότερο από τρεις μήνες και τόνισε ότι το 80% των δικαιολογητικών που κατατίθεται για την απονομή συντάξεων είναι χειρόγραφα.

Στη συνέχεια εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της υποχρεωτικής μετάταξης στο ΙΚΑ των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία δεν μπόρεσε να τους προσλάβει εξαιτίας των βαρών της. "Αν τοποθετηθούν χωρίς προετοιμασία στα κατά τόπους Υποκαταστήματα σε τρεις μήνες θα έχουν λοβοτομηθεί" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μόσιαλος τάχθηκε υπέρ της συνένωσης των νοσοκομείων και της αλλαγής του μοντέλου ενώ ανέφερε ότι το 55% -60% της δαπάνης για την περίθαλψη αφορά τους μισθούς προσωπικού.

Χαρακτήρισε αναγκαίες τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ανέφερε ότι στην Ελλάδα το 14,8% των εργαζομένων ανήκει σε αυτή την κατηγορία την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην ευρωζώνη είναι 8% και στη Γερμανία 6%.

Άσκησε κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα, υποστήριξε την ενοποίηση των σχολείων και χαρακτήρισε σταλινικού τύπου το μοντέλο της κεντρικής ρύθμισης της διδακτέας ύλης από το Υπουργείο Παιδείας. Είπε ότι ο χρόνος των 24 έως 21 διδακτικών ωρών την εβδομάδα για τους καθηγητές και 6 για τους διευθυντές είναι ανεπαρκής και υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν καθηγητές να αρνούνται να διδάξουν παρεμφερή μαθήματα, όπως της χημείας ή της βιολογίας οι φυσικοί και το αντίστροφο.

Συνοψίζοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στον τρόπο της οργάνωσης του κράτους για το οποίο είπε ότι πρέπει να αποφασίσουμε πόσο περιφερειακό και πόσο κεντρικό το θέλουμε και πρότεινε οι περιφερειάρχες να εισπράττουν μέρος της φορολογητέας ύλης ώστε να είναι υπόλογοι απέναντι στους ψηφοφόρους και να ενδιαφέρονται περισσότερο για την είσπραξη των φόρων.

Κριτική στην αποτελεσματικότητα του ασφαλιστικού συστήματος άσκησε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ., κ. Σάββας Ρομπόλης. Ο κ. Ρομπόλης υποστήριξε ότι το σύστημα δεν επιτυγχάνει τελικά να είναι ανταποδοτικό και παρατήρησε ότι "αν η δική μας γενιά θα πάρει το 100% της ανταπόδοσης οι σημερινοί 35άρηδες θα πάρουν αντίστοιχα το 30% των εισφορών τους".

Διαφώνησε με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, υποστηρίζοντας ότι είναι σε βάρος της παραγωγικότητας και την μείωση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Αναφέρθηκε στο φαινόμενο της φτώχιας εργαζομένων που οφείλεται όπως είπε στην εκ περιτροπής και στη μερική απασχόληση, ενώ προέβλεψε επίσης ότι μέχρι το τέλος του 2011 οι άνεργοι θα υπερβούν το 1.200.000 και η ανεργία θα φθάσει το 21%.

Στην αποτελεσματικότητα των πολιτικών ενίσχυσης της απασχόλησης που υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας αναφέρθηκε ο διοικητής του Οργανισμού κ. Ηλίας Κικίλας.

Στα προγράμματα αυτά είπε ο κ. Κικίλιας έχουν ενταχθεί 50.000 εργαζόμενοι ενώ διασφαλίστηκαν άλλες 50.000 θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να συγκρατηθεί η ανεργία κατά 3 τουλάχιστον μονάδες. Αναφερόμενος στην εικόνα του εργασιακού χάρτη ο διοικητής του ΟΑΕΔ είπε ότι πάνω από το 50% απασχολούν 3ή 4 εργαζόμενους και μόνο το 20% πάνω από 50.

Από τα 4.300.000 του εργατικού δυναμικού το ένα περίπου απασχολείται στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το 1,5 εκ. είναι αυτοαπασχολούμενοι και τα 2 εκατ. μισθωτοί.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι στη χώρα μας υπάρχει χαμηλής παραγωγικότητας εργασία, ενώ την τελευταία δεκαετία δεκαπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι υψηλών προσόντων οι οποίοι αποτελούν σήμερα το 50% έως 60% με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε τις πολιτικές για την μείωση της ανεργίας αμυντικές και τόνισε ότι η μόνη σοβαρή πολιτική ενεργητικής απασχόλησης είναι η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, η οποία στη χώρα μας όπως είπε βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και είναι κοινωνικά απαξιωμένη.

Σήμερα στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ φοιτούν 12.000 έως 13.000 μαθητές και 3.000 στις σχολές του Υπουργείου Παιδείας ενώ το ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων από την αγορά εργασίας φθάνει το 75% έως 80%.

Κύπρος: το Πανεπιστήμιο Κύπρου στους εγκλωβισμένους μαθητές του Ριζοκαρπάσου

http://www.onlycy.com/wp-content/uploads/2011/03/cyta-rizokarpaso-students.jpgΚοντά στα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου βρέθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο πρύτανης του ιδρύματος, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, επισκέφθηκε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ριζοκαρπάσου και παρέδωσε στους διευθυντές τους, Αντρέα Κυριάκου και Λουκία Λυσσάνδρου, επιταγές ύψους 900 ευρώ, από ίδια έσοδα του Πανεπιστημίου, ως εισφορά.

Η χειρονομία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης του Πανεπιστημίου, αντί αποστολής εορταστικών καρτών στους φίλους και συνεργάτες του.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, απέστειλε 62 βιβλία ως δωρεά, συνεισφέροντας ουσιαστικά στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των σχολείων του Ριζοκαρπάσου και συνεπώς στην παροχή μεγαλύτερων ευκαιριών μάθησης για τους εγκλωβισμένους μαθητές τους.

Την αποστολή του Πανεπιστημίου υποδέχθηκαν οι διευθυντές και οι δάσκαλοι των σχολείων, καθώς και οι 17 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι 18 του Δημοτικού και οι 4 του νηπιαγωγείου, οι οποίοι έλαβαν με χαρά, ως αναμνηστικό δώρο, δισκάκια μνήμης ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και γλυκά.

Οι μαθητές, ως ένδειξη της φιλοξενίας τους, πρόσφεραν στον πρύτανη και την αναπληρώτρια καθηγήτρια, Νιόβη Σανταμά, από μία ανθοδέσμη με κυκλάμινα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη ο πρύτανης, σημείωσε ότι η συγκίνηση που ένιωσε περνώντας μία ημέρα στην Καρπασία και ερχόμενος σε επαφή με αυτά τα παιδιά που ζουν κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες ήταν μεγάλη. Παρά τους περιορισμούς που τους επιβάλλονται, τόνισε, τόσο οι μαθητές, όσο και οι δάσκαλοι, δραστηριοποιούνται έντονα και χαρακτηρίζονται από ενθουσιασμό και αγάπη για τα γράμματα και τη μάθηση.

Αυστραλία: Η ομογένεια τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου

http://www.ineedaholiday.com.au/images/LonelyPlanet/BN1155_3.jpgH ομογένεια της Αυστραλίας ετοιμάζεται να τιμήσει δεόντως, με διάφορες εκδηλώσεις την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Σε αντίθεση με το Σίδνεϊ και την Αδελαΐδα όπου θα γίνουν, δυστυχώς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια ξεχωριστοί εορτασμοί, στη Μελβούρνη ελληνισμός θα εορτάσει ενωμένος αυτή την Κυριακή την εθνική επέτειο της στο Μνημείο Πεσόντων (Shrine of Remembrance).

Εξάλλου, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, στο πλαίσιο της γενικότερης συμφιλίωσης που επέρχεται στις τάξεις της ομογένειας της Μελβούρνης, οι επίσκοποι Δέρβης και Μιλητουπόλεως θα ιερουργήσουν τον εορτάζοντα ναό του Ευαγγελισμού που είναι ο ιστορικότερος ελληνορθόδοξος ναός της Μελβούρνης με μια ιστορία άνω των εκατό χρόνων.

Τρία μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου θα εκπροσωπήσουν το σώμα στον πανομογενειακό εορτασμό της εθνικής μας επετείου. Πρόκειται για τους Ηλία Δημητρίου Καρανίκα, βουλευτή Ευρυτανίας (ΠΑΣΟΚ), Μάριο Γεωργίου Σαλμά, βουλευτή Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ΝΔ), και Ιωάννη Ηλία Ζιώγα, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης (ΚΚΕ).

Τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου θα τιμήσουν, επίσης, ο πρωθυπουργός της Βικτωρίας Τεντ Μπάιλιου, ο φιλέλληνας υπουργός Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τεχνών Σάιμον Κριν, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Ντάνιελ Άντριους, ομογενείς υπουργοί και βουλευτές και αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων Αυστραλίας.

Ο γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Νικολόπουλος, δήλωσε ότι "ο ελληνισμός της Μελβούρνης διατηρεί την μακρά παράδοση του ενωτικού εορτασμού της επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας και ευχαρίστησε τις αρχές και τους φορείς για τη συμβολή τους στη διατήρηση του ενιαίου εορτασμού".

Ιαπωνία: Μαύρος καπνός βγαίνει από τον αντιδραστήρα 3-Στα 217 δις ευρώ οι ζημιές-Το νερό του Τόκιο ακατάλληλο για τα βρέφη

Μαύρος καπνός βγαίνει από τον αντιδραστήρα 3

Μαύρος καπνός βγαίνει από το κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, γεγονός που κατέστησε αναγκαία την απομάκρυνση του προσωπικού, ανακοίνωσε η εταιρία Tokyo Electric Power (Tepco), διαχειρίστρια του σταθμού.

"Δε γνωρίζουμε εάν ο καπνός βγαίνει από το κτίριο που στεγάζει την τουρμπίνα ή από το κάλυμμα του αντιδραστήρα", δήλωσε εκπρόσωπος της Tepco.

"Το προσωπικό απομακρύνθηκε από την αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 3", πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των εργαζομένων που βρίσκονταν εκεί.

Ως 25 τρισεκατομμύρια γεν (217,4 δισεκατομμύρια ευρώ) οι ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι εκτιμά η ιαπωνική κυβέρνηση.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως οι ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου υπολογίζονται ως και 25 τρισεκατομμύρια γεν (217,4 δισεκατομμύρια ευρώ).

Οι εκτιμήσεις αυτές καλύπτουν ζημιές σε δρόμους, κατοικίες, εργοστάσια και άλλες υποδομές, αλλά όχι την χαμένη οικονομική δραστηριότητα από τις διακοπές ρεύματος και το κόστος των ζημιών στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, καθώς και τις επιπτώσεις των διακυμάνσεων στις χρηματαγορές.

"Οι επιπτώσεις από τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος είναι πιθανό να αποδειχτούν ιδιαίτερα σημαντικές", τόνισε ο Φουμιχίρα Νισιζάκι, επικεφαλής των μακροοικονομικών αναλύσεων του υπουργικού συμβουλίου.

"Οι εκτιμήσεις μας δεν λαμβάνουν υπ'όψιν τις επιπτώσεις από το πυρηνικό ατύχημα, συμπεριλαμβανομένων και των φημών που σχετίζονται με τη διαρροή ραδιενέργειας", πρόσθεσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε την αβεβαιότητα που υπάρχει για το πώς η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας στην Ιαπωνία θα αντιδράσουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.

Στο μεταξύ, οι ιαπωνικές τράπεζες δεσμεύτηκαν να χορηγήσουν δάνεια ύψους δύο τρισεκατομμυρίων γεν (17,4 δισεκατομμύρια ευρώ) στην ηλεκτρική εταιρία TEPCO για την χρηματοδότηση των επισκευών στα εργοστάσια που καταστράφηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι και την διάλυση του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.

Η TEPCO ζήτησε τα δάνεια αυτά για να μπορέσει να επιταχύνει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών σε αρκετούς θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία και στην περιοχή του Τόκιο.

Επίσης η εταιρία χρειάζεται τα κεφάλαια αυτά για την απενεργοποίηση της εγκατάστασης της Φουκουσίμα που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Το νερό του Τόκιο ακατάλληλο για τα βρέφη

Ποσοστό ραδιενεργού ιωδίου που ξεπερνά τα επιτρεπτά για τα βρέφη επίπεδα ανιχνεύτηκε στο νερό της βρύσης στο Τόκιο και σε πέντε προάστια της ιαπωνικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Συγκέντρωση ιωδίου 210 μπεκερέλ ανά κιλό ανιχνεύτηκε σε δείγμα τρεχούμενου νερού, ενώ το επιτρεπτό όριο που έχουν ορίσει οι ιαπωνικές αρχές είναι 100 μπεκερέλ για τα βρέφη, διευκρίνισε εκπρόσωπος της μητροπολιτικής κυβέρνησης.

Οι αρμόδιες αρχές συστήνουν στους γονείς να μην δίνουν νερό της βρύσης στα βρέφη, αλλά και να μην το χρησιμοποιούν για την παρασκευή γάλακτος.

To sex σκοτώνει!!! Ήμαρτον πρωί πρωί... θα μας τα κόψουν όλα...

http://www.basketnet.gr/userfiles/CMSFiles/eva-longoria_sex_tape_0_0_0x0_630x376.jpgΣύμφωνα με έρευνα της Dr. Issa Dahabreh του Tufts Medical Center της Βοστώνης, η οποία δημοσιεύεται στο Journal of the American Medical Association (όχι όπου κι όπου), η έντονη άσκηση και το sex μπορεί να σκοτώσουν!!

Η ομάδα ανέλυσε 14 εργασίες προσπαθώντας να συσχετίσει την άσκηση και το sex με το έμφραγμα και τον "ξαφνικό καρδιακό θάνατο".

Βρήκαν ότι είναι 3,5 φορές πιθανότερο να υποστεί κάποιος έμφραγμα ή "ξαφνικό καρδιακό θάνατο" όταν ασκείται έντονα σε σχέση με το όταν δεν ασκείται.

Το σημαντικό όμως είναι ότι βρήκαν πως είναι 2,7 φορές πιθανότερο το έμφραγμα όταν κάνουν sex ή αμέσως μετά, σε σχέση με το να μην κάνουν (αυτά τα ευρήματα δεν αφορούν τον "ξαφνικό καρδιακό θάνατο" μιας και δεν υπήρχαν σχετικές εργασίες προς αξιολόγηση της σχέσης sex και "ξαφνικού καρδιακού θανάτου").

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο κίνδυνος είναι μεγάλος αλλά για μικρό χρονικό σιάστημα, για 1-2 ώρες κατά τη διάρκεια του sex ή της έντονης άσκησης και αμέσως μετά. Αυτό μειώνει το κίνδυνο που διατρέχει το άτομο και μεταφράζεται σε 1-2 θανάτους στα 10.000 άτομα.

Από την άλλη το ενθαρρυντικό είναι ότι άλλες έρευνες λένε ότι τακτική ήπια άσκηση μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο εμφράγματος ή "ξαφνικού καρδιακού θανάτου".

Άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι η άσκηση μπορεί να σκοτώσει... ίσα ίσα που ισχύει το αντίθετο με την προϋπόθεση ότι όποιος δεν ασκείται πρέπει να ξεκινήσει χαλαρά και σταδιακά να αυξήσει την ένταση και το ρυθμό...

http://www.reuters.com/article/2011/03/22/us-heart-exercise-idUSTRE72L6KR20110322