04 Μαρτίου 2011

Βουλγαράκης: Ας μας πει ο ΓΑΠ γιατί εμπόδισε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Λιμένα Θεσ\νικης με αποτέλεσμα να χαθούν για τη χώρα 4 δις €

ΓΑΠ προς χαχόλους εθνικοσύμβουλους: «Γνωρίζουμε πώς και γιατί η Ελλάδα έφθασε ως εδώ. Μόνο προδότη δεν με είπαν επειδή συζήτησα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ. Ποιος θα τα πλήρωνε ο κ. Καραμανλής, κ. Σαμαράς, κ. Αλογοσκούφης, Ο κ. Ρουσόπουλους, ο κ. Βουλγαράκης;»

Βουλγαράκης προς ΓΑΠ: «Θα ήταν προτιμότερο να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου γιατί εμπόδισε με τις πρακτικές του κόμματος του να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Λιμένα Θεσ\νικης με αποτέλεσμα να χαθούν για τη χώρα 4 δις € καθώς και γιατί προσπάθησε με όλα τα μέσα να ματαιώσει την παραχώρηση του Λιμένα Πειραιά αναγκάζοντας με να υπογράψω την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα σε πλωτό του Λιμενικού, στη μέση του λιμανιού του Πειραιά !
Φυσικά σήμερα, αγωνία για την παραχώρηση του λιμένα της Θεσ\νικης και υποδέχεται την COSCO με κόκκινο χαλί

Δεξί Εξτρέμ προς ΓΑΠ: «Θα στο κάνουμε πιο λιανά μήπως και το καταλάβεις: Προδότη δεν σε λέμε επειδή μίλησες με τον Στρος Καν. Προδότη σε λέμε επειδή παρόλο που μίλαγες με τον Στρός Καν μας έλεγες "λεφτά υπάρχουν και τα βρήκαμε τα λεφτά" και επειδή δύο εβδομάδες μετά που μίλησες με τον Στρος Καν έδωσες το επίδομα αλληλεγγύης παρόλο που ήξερες ότι δεν το αντέχει η οικονομία και το έκανες σκόπιμα για να γονατίσεις τη χώρα και να υποχρεώσεις τουςΕυρωπαίους να δεχθούν το ΔΝΤ! Got it? »

Απάντηση Ρουσόπουλου στον ΓΑΠ

«Το 2008 ο κ. Παπανδρέου με ονόμασε “συντονιστή του σκανδάλου Βατοπεδίου”. Στις 16 Νοεμβρίου 2010, όλα τα κόμματα της Βουλής και πολλοί Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψήφισαν την πλήρη αθώωσή μου. Αίφνης σήμερα, ο κ. Παπανδρέου μου επιτέθηκε προσωπικά για να δικαιολογήσει τα συνεχή λάθη 18 μηνών. Συμπεριφορά αντάξια ενός πολιτικού που εκβίασε εκλογές το 2009, τις κέρδισε με ψεύδη και σε μυστικές συνομιλίες με τον Στρος Καν, πέρασε στο λαό του τη θηλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου»

"Ικανοποίηση" στη ηγεσία της ΝΔ από τη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ιρλανδό εντολοδόχο πρωθυπουργό Ε. Κένι

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ από την συνάντηση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς με το νικητή των εκλογών της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας για τη νίκη του και συζήτησε μαζί του για τα κοινά προβλήματα των δύο χωρών και το μνημόνιο, για το οποίο συμφώνησαν ότι "δεν λύνει τα προβλήματα των χωρών τους".

Συμφώνησαν επίσης ότι Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν παραπλήσιες πορείες λόγω της υπαγωγής τους στον μηχανισμό στήριξης και κοινά προβλήματα που δημιουργούνται από την ανάγκη ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ των χαμηλών φορολογικών συντελεστών και υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με παράλληλη μείωση του επιτοκίου.

Ο κ. Κένι έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να διαπραγματευθεί την αλλαγή του μνημονίου, κάτι το οποίο προτείνει για την χώρα μας και ο κ. Σαμαράς. "Η Ιρλανδία", σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, "έχει διαπιστώσει την ανάγκη να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που στην χώρα μας ακόμη δεν έχει γίνει".

Η συνάντηση των δύο αρχηγών διήρκεσε περίπου μισή ώρα και όπως έλεγε το επιτελείο του κ. Σαμαρά "ήταν σε εξαιρετικά καλό κλίμα". Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο δεύτερος ηγέτης με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Κένι μετά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μετά τη συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Είχα τη χαρά να συζητήσω με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας τον κ. Έντα Κένι και να τον συγχαρώ για τη μεγάλη εκλογική του νίκη. Οι δυο χώρες μας αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Και οι δυο χώρες μας αντιμετωπίζουν από ένα Μνημόνιο, το οποίο δε λύνει τα προβλήματά τους. Η Ιρλανδία, όμως, έβαλε μπροστά για Ανάπτυξη. Ξεκίνησε τη μάχη της. Εμείς έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Δεν έχουμε καν ξεκινήσει τη δική μας μάχη για Ανάπτυξη. Εύχομαι αυτό να γίνει γρήγορα. Άλλη λύση δεν υπάρχει»

Το απόγευμα άρχισε και η σύνοδος κορυφής του ΕΛΚ στην οποία συμμετέχουν 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενώ απουσιάζει ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Μπράβο σε όσους έστειλαν μηνύματα: Ο Χάρτης διορθώθηκε

"Μπράβο σας", πηγαίνει σε όλους σας που, από το πρωί βομβαρδίσατε το http://www.useefficiency.eu/ με μηνύματα.

Σωστοί πάντως οι άνθρωποι, το διόρθωσαν άμεσα κάτι που δείχνει πως δεν υπήρχε δόλος αλλά βλακεία

Κι επειδή κι εμείς είμαστε σωστοί, στέλνουμε όλοι ευχαριστήριο.

Πληροφορίες υπάρχουν στο αρχικό θέμα στο ταχαλια: Που πήγαν Μακεδονία & Θράκη;

Καστανίδης...ο νέος Γκεϋσω!

Δώρο εξ ουρανού για τον κ. Καστανίδη οι δηλώσεις του ωμοφάγου (εις ό,τι αφορά τους ομοφυλόφιλους τουλάχιστον) Πειραιώς Σεραφείμ.

Λέγοντας μπαρούφες αυτός ο Φαρισαίος μεταθέτει τη συζήτηση σε ένα εύκολο (και χρήσιμο) τεραίν για τους απολογητές των νόμων τύπου «νόμου Γκεϋσώ»...

«Ας προσέχουν οι Υπατοι», κύριε Καστανίδη, αυτά που με καλές ελπίζω προθέσεις εισηγείσθε τα καλύπτει ήδη ο ποινικός κώδικας. Τα περαιτέρω θα καταλήξουν πονηρά, όπως ο Τυποκτόνος Νόμος Βενιζέλου κατέληξε.

Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (ακόμα και των φασιστικών) αντιμετωπίζεται με ιδέες....

Αυτοί λόγου χάριν που αντιμετωπίζουν τις απόψεις Πλεύρη για το Ολοκαύτωμα πηγαίνοντάς τον στο δικαστήριο, αντί με τις δικές τους ιδέες κι έρευνες να τον εξουδετερώσουν, υπολείπονται.

Μπορεί να δηλώνουν προοδευτικοί, αλλά μοιάζουν με εκείνους που πήγαιναν τους κομμουνιστές στη φυλακή για τις ιδέες τους είτε επί χούντας είτε επί μετεμφυλιοπολεμικής κεντροδεξιάς.

Λέει ο κ. Καστανίδης -κι αυτό το παραδέχομαι- ότι ο νόμος είναι πολύ προσεκτικός, δύσκολο να ενεργοποιηθεί εναντίον των ιδεών, αλλά μόνον εναντίον των συνεπειών τους.

Ομως, συχνά, όταν πρόκειται για ιδεολογική τρομοκρατία ή διασπορά του φόβου αρκεί η σκιά (η βαρειά σκιά) ενός νόμου και όχι η ενεργοποίησή του.

Αν αυτός ο νόμος Γκεϋσώ α λα γκρεκ δεν είναι υπαγόρευμα του Εβραϊκού Λόμπυ, καλό είναι να αποσυρθεί. Αν είναι όμως υπαγόρευμα, έχουμε χάσει όλοι έτσι κι αλλοιώς.
Οχι μόνον ως σκιά αυτή η dura lex θα πέφτει πάνω στον δημόσιο διάλογο και βίο, αλλά η ενεργοποίησή της θα είναι εν τέλει συχνή -θα το δείτε!

Βεβαίως, τέτοιοι νόμοι ταιριάζουν σε ένα μεταμοντερνικό και πολιτικώς ορθό πολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο ακμάζει ο πολιτισμός των ΜΚΟ, των Ανεξάρτητων Αρχών και του «εκσυγχρονισμού», όπου πλήθος (;) αντιεξουσιαστών (με κρατικούς μισθούς ή άλλα κυβερνητικά τροφεία) μπορούν να προτάσσουν αυτονόητα ως προς το ήθος τους φλάμπουρα, όπως αυτό του αντιρατσισμού, για να κρύβουν πίσω τους την υποταγή τους στην εκάστοτε εξουσία εις ό,τι αφορά τα μείζονα -το μεροκάματο, τη λαϊκή κυριαρχία, τη διασφάλιση των ελευθεριών.

Αντιθέτως μεγάλοι διανοούμενοι στη Δύση, όπως ο κομμουνιστής ιστορικός Χόμπσμπαουμ έχουν στραφεί εναντίον νόμων όπως ο νόμος Γκεϋσώ. Οι ίδιοι οι Γάλλοι δικαστές, πολλοί απ' αυτούς, ευτελίζουν τον εν λόγω νόμο καθαιρώντας τον στις αίθουσες, όταν φέρ' ειπείν επιβάλλουν ποινές της τάξεως του ενός Ευρώ σε όσους η μισαλλοδοξία εν τέλει και ο ρατσισμός των επιλεκτικώς αντιρατσιστών σέρνει στα δικαστήρια.

Ομως, όπως με την υπόθεση Ρεπούση τότε (ή τώρα με κάποιες πτυχές των εκπομπών του ΣΚΑΪ για το 1821) το θέμα δεν ήταν η ύπαρξη ή όχι του κρυφού σχολειού ή ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κι άλλα ανάλογα της ρητορικής του Χριστόδουλου τότε και του Σεραφείμ σήμερα, αλλά η συνέχεια ή η ασυνέχεια του έθνους, έτσι και στον νόμο Καστανίδη η ουσία βρίσκεται στο σκεπτικό του.

Δηλαδή στην απόφανση ότι η Ελλάδα βαίνει προς ένα πολυπολιτισμικό μοντέλο.
Εχει αποφασίσει η κυβέρνηση ότι αυτό είναι το πέπρωται της χώρας; Πότε; σε ποιον το είπε; με εντολή ποίου κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση;

Ή μήπως πιστεύει ότι ο πολυπολιτισμός είναι μια ντε φάκτο κατάσταση στη χώρα (και την αντιμετωπίζει αφήνοντας ντε γιούρε τους μετανάστες χωρίς χαρτιά να πεθαίνουν καθημερινώς απ' την πείνα κι ενίοτε από απεργίες πείνας) πουλώντας ταυτοχρόνως φύκια (νόμος τύπου Γκεϋσώ) για μεταξωτές κορδέλες;

Το πρόβλημα της ενσωμάτωσης και της διαφορετικότητας των μεταναστών είναι τεράστιο και κυρίως ταξικό. Οπως δεν το έλυσε η (φερτή απ' τις ΗΠΑ) φόρμουλα του πολυπολιτισμού στη Δύση δεν θα το λύσει (μάλιστα ως πρόταγμα με 30 χρόνια καθυστέρηση) ούτε στην Ελλάδα.
«Ας προσέχουν οι Υπατοι», έχουν πλακώσει οι Ανθύπατοι...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 4.ΙΙΙ.2011 stathis@enet.gr

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_6357.html

Λόγω της συνέπειας, μπορούμε και λέμε: Όχι σε νέα μέτρα, που να κόβουν μισθούς και συντάξεις

Ποιος το είπε αυτό;
O κ. Παπανδρέου σήμερα.
Ναι καλά διαβάσατε σήμερα στην 11η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Και τι δεν είπε, τι για την χαμένη συνέπεια-αξιοπιστία, που τώρα την βρήκαμε και δεν θα έχουμε πια νέα μέτρα περικοπών σε μισθούς συντάξεις..

Τι για διεθνείς πρωτοβουλίες τύπου ευρωομoλόγο, φόρων Tobin, φόρων διοξειδίου του άνθρακα..

ΟΧΙ στην αύξηση του ΦΠΑ, ΟΧΙ στην πώληση δημόσιας γης.
Διαβάστε προσεκτικά...

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα της σημερινής ομιλίας του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου , στην 11η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος

"Αξιοπιστία - αυτό που είχαμε χάσει. Είμαστε και κάνουμε το παν για να είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις μας, στις υπογραφές μας. Και η συνέπεια αυτή, μας προστατεύει. Όπως και ανοίγει δυνατότητες για πιο κοινωνική πολιτική, για προστασία των αδύναμων στη χώρα μας, για να πρωτοπορούμε σε προτάσεις, όπως το ευρωομόλογο, όπως ο φόρος Tobin ή, αν θέλετε, ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, αλλά και ο φόρος επί του διοξειδίου του άνθρακα.

Και λόγω αυτής της συνέπειας, μπορούμε και λέμε:

Όχι σε νέα μέτρα, που να κόβουν μισθούς και συντάξεις.

Όχι σε μια ισοπέδωση της φορολογίας, αλλά «ναι» σε ένα φορολογικό σύστημα, δίκαιο και διαφανές.

Όπως είπαμε «όχι» στη γενικευμένη αύξηση του ΦΠΑ, παρότι ήταν στο μνημόνιο.

Μπορούμε σήμερα και προτείνουμε και προγραμματίζουμε μια Χάρτα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Για ορισμό και προγραμματισμό του ελάχιστου αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης. Ένας πολύ σημαντικός προεκλογικός μας στόχος και μια δέσμευσή μας.

Όπως μπορούμε και λέμε ότι, ναι, θα αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία, αλλά δεν θα πουλήσουμε δημόσια γη. Αυτή η συνέπεια και αξιοπιστία, όμως, είναι αναγκαίες και για το επόμενο, βασικό μας βήμα, στρατηγικό στοίχημα και διαπραγμάτευση."

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_5459.html

"O Λιάπης πήρε ΕΚΑΣ" και η μαλακ@@ βαράει κόκκινο

Η πιασάρικη είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου και όχι μόνο και λέει:

"Απίστευτο κι όμως αληθινό: Στη φορολογική δήλωσή του το 2009 δηλώνει ότι έλαβε ΕΚΑΣ 6.434,49 ευρώ".

Για να αποδίδουμε τα εύσημα, την "είδηση" έβγαλε το site opinionpost της διαφημιστικής εταιρείας Q ΠΟΛΥΜΕΣΑ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ, στη συνέχεια το έκανε γνωστό το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (εδώ).

Στην περιρέουσα ατμόσφαιρα της ανθροπωφαγίας και του μίσους που βιώνουμε, αξίζει άραγε να κάνει μερικές απλές ερωτήσεις; Όπως, π.χ.

1) τι θα πεί "έπαιρνε ΕΚΑΣ;" Μόνος του το παίρνει, όποιος θέλει το ΕΚΑΣ; Πάει στην εφορία και λέει, "γειά σας, είμαι φτωχός δώστε μου ΕΚΑΣ"; Ή μήπως το ΕΚΑΣ δίδεται αυτόματα με βάση τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος;

2) Ποιός παίρνει ΕΚΑΣ; Όποιος θέλει, ή όποιος "το συνολικό ατομικό φορολογητέο εισόδημα του να μην υπερβαίνει το ποσό των 9.042,16€."


3) Πόσο είναι το ΕΚΑΣ; Το νούμερο που λέει η "είδηση" είναι 6.434,49 και τα πήρε στη χρήση 2008 (οικονομικό έτος 2009, σημαίνει χρήση 2008) .
Έχει καμιά αξία να πούμε, ότι το ΕΚΑΣ, δεν είναι ό,τι να ΄ναι αλλά συγκεκριμένο ποσό, δηλαδή ανάλογα με το εισόδημα, την επίμαχη χρήση ήταν κατ΄ανώτερον 230 ευρώ το μήνα, δηλαδή 3.220 το χρόνο; Ότι το ανώτερο ΕΚΑΣ που υπάρχει είναι 3.220;

4) Ποιοί παίρνουν ΕΚΑΣ; Μόνο οι συνταξιούχοι ! Ήταν ο Λιάπης συνταξιούχος το 2008; Μα ήταν βουλευτής και Υπουργός !

Αλλά ο κόσμος θέλει αίμα! Κι έτσι όποιος θέλει να κάνει "επισκεψιμότητα", "αναγνωσιμότητα" και "ακροαματικότητα", γράφει ό,τι του κατέβει και δε γαμιέται η σοβαρότητα...

Ποιός χέστηκε για τη σοβαρότητα σ΄αυτή τη χώρα;

Χαβαλές να γίνεται, να ικανοποιείται το "λαϊκό αίσθημα" κι ας βουλιάζει η χώρα.


Θα πεθάνουμε, αλλά τουλάχιστον θα ΄χουμε την ικανοποίηση ότι "του τα ΄πα χοντρά του πούστη!" Αυτό το αυτοκτονικό, αυτοκαταστροφικό σκεπτικό βάλανε στα μυαλά του "λαού", που χαίρεται ακόμη και με ανακρίβειες, αρκεί να "βγάζουν στη σέντρα" τους πολιτικούς.


Κανείς δεν σκέφτεται όμως, ότι όποιος ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ θέλει να γλιτώσει το τομάρι του, θα "βγάζει στη σέντρα, άλλους, ακόμη και αθώους, για να φεύγει ο φακός της επικαιρότητας από αυτόν!


Για τους λίγους που δεν θέλουν να συμμετέχουν στο παιχνίδι βλακείας και λαϊκισμού, οι προϋποθέσεις χορήγησης ΕΚΑΣ και τα ποσά του για το 2008, είναι εδώ


http://taxalia.blogspot.com/2011/03/o_3509.html

Κρίσεις Αντιστρατήγων Ελληνικής Αστυνομίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj486KQ4rREJJYfl5L25brIjG19uHjtwVW035w0Jryy5QKvN_qKiPJmcLeWgyKuQ6a6YK9bEAqVtPNchnNOijsGrECavWCIKB0rS_GYvXu_CcAi5yVoNgtFxGMela7XXy5p9FQ6o2oC7S0/s1600/%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%A3.jpgΥπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου και τη συμμετοχή δύο (2) Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους Αντιστρατήγους, ως ακολούθως:

  • Διατηρητέους τους :

Ιωάννη Ραχωβίτσα και
Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο

  • Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους :

Γεώργιο Γαλιάτσο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας και
Κωνσταντίνο Κασαπάκη, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Υποστρατήγων Αστυνομίας.

Ας καλλιεργήσουμε λίγη "εχθροπάθεια" όπως λέει και ο Ρούλης ο Καστανίδης

Πως μπορεί να χαρακτηριστεί ο άνθρωπος ο οποίος ενώ η χώρα του δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα, (οικονομικό, ψυχολογικό, πολιτισμικό, ιστορικό, ηθικό, νομικό), αυτός ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των υπολοίπων, εκτός από τα δικά του και των συμπολιτών του και ονομάζει εθνικιστή φασίστα όποιον ασχολείται με τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας του;

Α) Ηλίθιος
Β) Προδότης
Γ) Οπαδός του Σύριζα ή του ΠΑΜΕ.
Δ) Ολα τα παραπάνω.
Ε) Ανθρωπιστής.

Η μόνη λανθασμένη απάντηση είναι η Ε). Οσοι απαντήσατε οτιδήποτε από τα Α, Β, Γ, Δ, κερδίζετε τον τίτλο του "Λογικά σκεπτόμενου ανθρώπου" που συνοδεύεται από εγχάρακτη επίχρυση πλακέτα σε πολυτελή κασετίνα.

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/03/blog-post_8468.html

Κρίθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj486KQ4rREJJYfl5L25brIjG19uHjtwVW035w0Jryy5QKvN_qKiPJmcLeWgyKuQ6a6YK9bEAqVtPNchnNOijsGrECavWCIKB0rS_GYvXu_CcAi5yVoNgtFxGMela7XXy5p9FQ6o2oC7S0/s1600/%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%A3.jpgΥπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιστρατήγου Ιωάννη Ραχωβίτσα και του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους (20) Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-19- Γενικών Καθηκόντων και -1- Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό).

Ειδικότερα:

  • Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους :

1.

Νικόλαο ΣΕΡΕΤΗ

2.

Γρηγόριο ΜΠΑΛΑΚΟ

  • Έκρινε, διατηρητέους τους κατωτέρω :

1.

Αδαμάντιο ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

2.

Γεώργιο ΜΠΑΛΑΓΚΑ

3.

Δημήτριο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

4.

Βασίλειο ΚΑΝΑΛΗ

5.

Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ

6.

Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ

  • Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω δώδεκα (12) Υποστρατήγους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες,:

1.

Γεώργιο ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ


2.

Κωνσταντίνο ΤΟΥΖΟ


3.

Φώτιο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ


4.

Νικόλαο ΣΤΙΓΚΑ


5.

Σωτήριο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ


6.

Κωνσταντίνο ΣΚΑΛΤΣΑ


7.

Γεώργιο ΚΑΡΑΒΙΤΗ


8.

Ιωάννη ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ


9.

Νικόλαο ΡΙΖΟ


10.

Βασίλειο ΚΟΡΔΑΛΗ


11.

Χρήστο ΔΕΣΠΟΤΕΛΛΗ


12.

Νικόλαο ΧΑΛΙΑΣΟ

Υγειονομικό (με όριο ηλικίας)


Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων Αστυνομίας.

Kαταγγελια τραγέλαφος: Ήθελε να φωτογραφηθεί με τον Σαμαρά ο …Μάτσικας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQRiM1N_NQkvs5idg2u0nw6MFv7hN0ykOS-fgIVF0xBMJyXWZmIW3KWTKCe0E4MVnvwYg9tp4Sbt-sG6mtM1c-4qlvCJQMZOhrPCOO_wZjR4rQ8NFqerJr82IpH08oDtORDsEH-HI3oaD9/s200/matsikas1.JPGΟ Σ. Κεδίκογλου κατήγγειλε τον διευθυντή του ΑΠΕ Ηλια Μάτσικα στην βουλή ότι απείλησε δημοσιογράφο του πρακτορείου γιατί αυτός αρνήθηκε να τον πάει… να φωτογραφηθεί με τον Σαμαρά!!! Όπως καταγγέλθηκε στην βουλή ο Μάτσικας ζήτησε από τον συντάκτη να πάρει συνέντευξη από τον Σαμαρά. Ο δημοσιογράφος του είπε ότι το κανόνισε και ο Ματσικας του ζήτησε να πάει κι αυτός για να βγαλει φωτογραφία με τον Σαμαρά. Ο συντάκτης αρνήθηκε και τότε ο διευθυντής του πρακτορείου τον απείλησε…Tραγέλαφος…

Διαβάστε κι αυτό: http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_5609.html

Λιβύη: Τουλάχιστον 30 νεκροί στη Ζαουίγια την οποία βομβαρδίζουν οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις

http://www.ekirikas.com/ImagesUP/Libya_Hera-proti1.jpgΤουλάχιστον 30 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ζαουίγια, δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, την οποία βομβαρδίζουν δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, όπως δήλωσαν δύο κάτοικοι στο Ρόιτερς.

"Πήγα στο νοσοκομείο πριν από λίγα λεπτά. Δεκάδες σκοτώθηκαν και ακόμη περισσότεροι έχουν τραυματιστεί. Έχουμε μετρήσει 30 νεκρούς πολίτες. Το νοσοκομείο ήταν γεμάτο. Δεν μπορούσαν να βρουν χώρο για τους τραυματίες", δήλωσε ο Μοχάμεντ, κάτοικος της Ζαουίγια, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Ρόιτερς.

Ένας άλλος κάτοικος, ο Ιμπραχίμ, δήλωσε ότι 40 με 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις.

"Σημειώνεται σφοδρός βομβαρδισμός στη Ζαουίγια από τις δυνάμεις του Καντάφι και ακούμε ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί. Πόσοι, δεν γνωρίζω", δήλωσε από τη μεριά του ο Μουσταφά Γεριάνι εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Εντωμεταξύ σύγχυση επικρατεί σχετικά με το αν η πόλη έχει πέσει στα χέρια των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Καντάφι.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Λιβύης ο στρατός που είναι πιστός στον Καντάφι έχει ανακαταλάβει την Ζαουίγια.

Από τη μεριά του ο Μοχάμαντ Κάσεμ, ένας αντικαθεστωτικός που βρίσκεται στην Ζαουίγια, μιλώντας απευθείας στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα διέψευσε αυτές τις πληροφορίες. Πάντως παραδέχθηκε ότι η πόλη είναι περικυκλωμένη.

Εξάλλου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Ρας Λανούφ, στην ανατολική Λιβύη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

"Ρίχνουν πυραύλους Γκραντ. Είδα τέσσερις ανθρώπους να σκοτώνονται μπροστά μου. Χτυπήθηκαν από έναν πύραυλο", δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας που δήλωσε ότι το όνομά του είναι Μαράι από το λιμάνι της Ρας Λανούφ, μίας πόλης που βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Νωρίτερα ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είχε μεταδώσει ότι σημειώνονται σφοδροί βομβαρδισμοί κοντά στη Ρας Λανούφ, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Μία ώρα αργότερα οι βομβαρδισμοί και οι βολές ήταν ακατάπαυστες.

Βουλγαρία: Τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της χώρας για τις συνομιλίες Ρωσίας-Τουρκίας περί του αγωγού Σαμψούντα-Τζεϊχάν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7SIyg_sQdTRqvWKyYgZMxFq-H4MsxAehyphenhyphenonOSC9C4cFX39UEYV2-pra3P8csf9hfvv96GZq765Al9i3xBXHQXjutLmONNrPlJdWU1D8L9dGS_WCa3lbJwn6GTZGEVAceLCXpUSrx8XC4/s1600/agogos.jpg"Η Ρωσία και η Τουρκία θα υπογράψουν, σήμερα, σύμβαση για τον αγωγό Σαμψούντα-Τζεϊχάν, ο οποίος θεωρείται εναλλακτικό σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη", αναφέρουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας, επικαλούμενα τη σχετική είδηση που μετέδωσε, σήμερα, ο ανταποκριτής της δημόσιας ραδιοφωνίας ΒΝΡ στη Μόσχα, Βάσκο Μιχάιλοφ.

Σύμφωνα με το Βούλγαρο ανταποκριτή, η σύμβαση θα προσδιορίζει το οικονομικό μοντέλο της κατασκευής του έργου στην επικράτεια της Τουρκίας. Κύριος στόχος του νέου αγωγού θα είναι η διεύρυνση των δυνατοτήτων μεταφοράς του πετρελαίου της περιοχής της Μαύρης και της Κασπίας Θάλασσας προς τις ευρωπαϊκές αγορές, παρακάμπτοντας την "υπερφορτωμένη" θαλάσσια οδό, μέσω του Βοσπόρου και των Στενών των Δαρδανελίων.

Όπως μετέδωσε ο κ. Μιχάιλοφ, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Σματκό, δήλωσε ότι, στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων αναμένεται οι μέτοχοι να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους για την εξασφάλιση της αποδοτικής λειτουργίας του αγωγού μεταξύ της Σαμψούντας και του Τζεϊχάν.

Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό, στο σχέδιο αναμένεται να ενταχθούν, με μερίδια από 25%, οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις της Ρωσίας "Rosneft" και "Transneft" (οι οποίες συμμετέχουν και στη διεθνή εταιρία κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη), ενώ ενδιαφέρον για το σχέδιο δείχνει και η ρωσική εταιρεία "Lukoil".

Η ικανότητα μεταφοράς του αγωγού, με μήκος 550 χιλιόμετρα, αναμένεται να είναι 70 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου σε ετήσια βάση και το κόστος του έργου υπολογίζεται σε περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια.

Την πρωταρχική συμφωνία κατασκευής του αγωγού Σαμψούντα-Τζεϊχάν υπέγραψε, πριν από δεκαοκτώ μήνες, ο κ. Σματκό με τους ομολόγους του από την Τουρκία, Τανέρ Γιλντίζ και την Ιταλία, Κλαούντιο Σκάγιολα.

Όπως ανακοίνωσε, στις 19 Οκτωβρίου του 2009, ο γενικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας ENI (συμμετέχει στο σχέδιο μαζί με την τουρκική Calik Holding) Πάολο Σκαρόνι, την επόμενη δεκαετία αναμένεται η εξόρυξη του πετρελαίου στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας να αυξηθεί με δύο εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενώ η τρέχουσα (τότε) παραγωγή του πετρελαίου (στην περιοχή) είναι 2,4 εκατομμύρια βαρέλια.

Ο Ιταλός αρμόδιος πρόσθεσε στις δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η εταιρία του και η τουρκική "Calik" έχουν υπογράψει μνημόνιο με τις "Rosneft" και "Transneft" να προμηθεύουν πετρέλαιο στο νέο αγωγό.

Στο μεταξύ, σε σημερινή ανάλυση του Ρώσου ειδικού Βίκτωρ Μάρκοφ, της "Zerih Capital Management", που δημοσιεύεται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας τονίζεται ότι "στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη σημειώνεται μεγάλη στασιμότητα το τελευταίο διάστημα, γι’ αυτό η Ρωσία αποφάσισε να 'στραφεί' σε εναλλακτική διαδρομή μεταφοράς του πετρελαίου".

Επίσης, προστίθεται ότι, σήμερα συνεδριάζει στη ρωσική πόλη Καζάν η διακυβερνητική επιτροπή της Ρωσίας και της Τουρκίας για τον πετρελαιαγωγό Σαμψούντα - Τζεϊχάν.

"Σήμερα, η Ρωσία χρειάζεται άλλη διαδρομή μεταφοράς πετρελαίου, προκειμένου να παρακάμψει τα υπερφορτωμένα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Το 2008, Ρωσία, Ελλάδα και Βουλγαρία συμφώνησαν να κατασκευαστεί ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη με μεταφορική ικανότητα 35 εκατ. τόνων το χρόνο και με δυνατότητα αύξησης μέχρι 50 εκατ. τόνους", σημείωσε ο κ. Μάρκοφ.

Ωστόσο --συνέχισε--"ύστερα από τρία χρόνια, το σχέδιο έπαψε να αναπτύσσεται, επειδή η Βουλγαρία διέκοψε (σ.σ. τη συμμετοχή της) στη χρηματοδότησή του" και "η Σόφια έχασε το ενδιαφέρον της προς το σχέδιο μετά την αλλαγή της κυβέρνησης της χώρας (τον Ιούλιο του 2009)".

Σύμφωνα με το Ρώσο ειδικό, η κατασκευή του αγωγού Σαμψούντα-Τζεϊχάν προβλέπεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

"Η προτεραιότητα της κατασκευής ενός νέου αγωγού μεταφοράς πετρελαίου έγινε ακόμα πιο επίκαιρη για τη Ρωσία ως συνέπεια της ενίσχυσης των θέσεων του Καζακστάν στην εξόρυξη", επισήμανε ο κ. Μάρκοφ.

Πρόσθεσε δε ότι η συνολική ετήσια παραγωγή του Καζακστάν το 2010 ήταν 81 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, το 2015 προβλέπεται να ανέλθει σε 100 εκατ. τόνους, ενώ το 2020 θα φτάσει τα 130 εκατομμύρια.

Ο Ρώσος αναλυτής σημείωσε πως με βάση το γεγονός ότι τα αποδεδειγμένα αποθέματα του Καζακστάν διαμορφώνονται σε 6,5 δισεκατομμύρια τόνους πετρελαίου "είναι προφανές ότι η αυξημένη παραγωγή επιβάλλει την αναζήτηση νέων τρόπων για τη μεταφορά του πετρελαίου".

"Η Μόσχα έχει κάθε συμφέρον να αυξάνεται όσο γίνεται περισσότερο η μεταφορά του κοζάκικου πετρελαίου στην επικράτεια της, διαμέσου του πετρελαιαγωγού που καταλήγει στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, Νοβοροσίσκ. Η μεταφορική ικανότητα του αγωγού αυτού, προβλέπεται να ανέλθει σε 67 εκατομμύρια τόνους το χρόνο, το προσεχές μέλλον. Για τον σκοπό αυτό, ωστόσο, χρειάζεται να κατασκευαστεί και "εναλλακτική οδός" του πετρελαίου που να παρακάμπτει τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια", υπογράμμισε ο κ. Μάρκοφ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι "η κατασκευή του αγωγού Σαμψούντα-Τζεϊχάν θα επιτρέψει στη Ρωσία να διατηρήσει την επιρροή της στην περιοχή της Κασπίας και να αυξήσει τα έσοδά της από τα τέλη μεταφοράς της πρώτης ύλης, ενώ οι ρωσικές πετρελαϊκές επιχειρήσεις θα αυξήσουν τον όγκο της παραγωγής τους".

Τουρκία: το 61,2% των Τούρκων πολιτών δηλώνει ευτυχισμένο και αισιόδοξο... ότι μπορεί να σημαίνει το ευτιχισμένος στην Τουρκία

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/TOURKIA/MANTILA_TOURKALES/HANUM4.jpgΤο 61,2% των Τούρκων πολιτών δηλώνει ευτυχισμένο και αισιόδοξο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας από την στατιστική εταιρεία TurkStat. Η έρευνα έγινε το 2010 σε δείγμα 7.027 ατόμων και αφορούσε στην ευτυχία και στην αισιοδοξία που διακατέχει τα άτομα σε σχέση με τη δουλειά και τις απολαβές που έχουν. Σύμφωνα με την έρευνα, το 54,2% των ερωτηθέντων καταναλώνει φθηνότερα προϊόντα.

Το 62,7% των γυναικών δήλωσε ευτυχισμένο και το ποσοστό αυτό στους άνδρες άγγιξε το 59,6%.

Η οικογένεια είναι η βασική πηγή ευτυχίας για τους Τούρκους πολίτες ενώ το 71,2% περιέγραψε την υγεία ως το πολυτιμότερο αγαθό, το 13% θεωρεί ότι αυτό είναι η αγάπη και το 6,9% η επιτυχία.

Αισιοδοξία για το μέλλον εξέφρασε το 72,8% των ερωτηθέντων σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Υεμένη: Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά του στρατού βόρεια της Σαναά

http://images.nationalgeographic.com/wpf/media-live/photos/000/032/cache/yemen_3269_600x450.jpgΤέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά του στρατού βόρεια της Σαναά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Υεμένης κινητοποιήθηκαν για να απαιτήσουν την αποχώρηση ή την παραμονή του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Αυτοί οι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από σφαίρες στρατιωτών που κατέχουν μια στρατιωτική θέση στην κοινότητα της Σέμλα, η οποία αποτελεί τμήμα της πόλης της Χάρφ Σουφιάν, περίπου 170 χλμ. βόρεια της Σαναά, σύμφωνα με πηγές της σιιτικής εξέγερσης και έναν τοπικό αξιωματούχο.

Επτά διαδηλωτές εξάλλου τραυματίστηκαν, στην πορεία που οργανώθηκε μετά από έκκληση εξεγερμένων Ζαϊδιτών, οπαδών ενός κλάδου του Σιισμού, που πολεμούν το καθεστώς από το 2004 και προσχώρησαν στη διαμαρτυρία στις 21 Φεβρουαρίου.

Οι συνθήκες του μοιραίου περιστατικού παραμένουν ασαφείς, ιδίως καθώς οι αρχές ισχυρίζονται ότι έδωσαν εντολή στις δυνάμεις της τάξης να μην επέμβουν κατά των πορειών όταν είναι ειρηνικές.

Στη Σαναά, η ημέρα σημαδεύτηκε από δύο συλλαλητήρια και προσευχές εχθρικές και φιλικές προς το καθεστώς του Προέδρου Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία για 32 χρόνια.

Μπροστά από το πανεπιστήμιο, επίκεντρο της αντίθεσης στο καθεστώς, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν στην εβδομαδιαία προσευχή.

"Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτήν την πλατεία μέχρι την πτώση των διεφθαρμένων και των τυράννων", είπε στο κήρυγμά του, ο Σεΐχης Γιάχια αλ-Ντουλάιμι απευθυνόμενος στο μεγάλο πλήθος που υπερκάλυπτε την κεντρική πλατεία.

Κανένα επεισόδιο δεν σημάδεψε την συλλογική προσευχή στην πλατεία, όπου στρατοπεδεύουν συνεχώς επί 12 ημέρες οι ακτιβιστές, κυρίως σπουδαστές που ζητούν την πτώση του καθεστώτος.

Οι ακτιβιστές έχουν βαφτίσει την ημέρα "Παρασκευή της συνοχής" για να υπογραμμίσουν την ενότητα των διαδηλωτών στις διεκδικήσεις τους, μετά τις φήμες που διαδόθηκαν για διαιρέσεις στις τάξεις τους.

Συλλογικές προσευχές, κατά τις οποίες τα συνθήματα επαναλήφθηκαν για την αποχώρηση του Προέδρου Σάλεχ, πραγματοποιήθηκαν επίσης στις πόλεις Τάιζ, νότια της πρωτεύουσας, και Χοντέιντα στα δυτικά, σύμφωνα με τους κατοίκους των δύο αυτών μεγάλων αστικών κέντρων.

Λίγα χιλιόμετρα από το Πανεπιστήμιο της Σαναά, πολλοί υποστηρικτές του καθεστώτος προσευχήθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, αφού φώναξαν "Οχι στο σαμποτάζ, όχι στο χάος και ναι στο διάλογο", ανέφερε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αξιωματούχοι του προεδρικού κόμματος, του γενικού λαϊκού Κογκρέσου, δήλωσαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ότι έχουν κινητοποιήσει "εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές τους" σε όλη τη χώρα για να υποστηρίξουν το αίτημα του προέδρου για διάλογο με την αντιπολίτευση, που έμεινε χωρίς θετική απάντηση.

Στο Άντεν, μεγάλη πόλη στο νότο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις νεκρώσιμες πομπές τριών διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από πυρά από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη συνοικία της Μανσούρα, ένα μεγάλο πλήθος βάδισε πίσω από τα φέρετρα των δύο διαδηλωτών που σκοτώθηκαν στις 16 Φεβρουαρίου, φωνάζοντας "Φύγε Άλι" και "ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος".

Μια άλλη πομπή σχηματίστηκε στη συνοικία της Μουάλα, όπου σημειώθηκαν πολλά αιματηρά επεισόδια, και κατευθύνθηκε προς ένα νεκροταφείο στη συνοικία του Κρατήρα στο κέντρο του Άντεν. Και εκεί μεγάλο πλήθος συμμετείχε στην κηδεία ενός άλλου διαδηλωτή του οποίου το σώμα πρόσφατα επεστράφη στην οικογένειά του.

Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στη Χορ Μακσάρ, μια άλλη συνοικία, για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν εκεί, όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια που συνοδεύουν τις διαδηλώσεις στην Υεμένη από τις 27 Ιανουαρίου, εκτός από τους τέσσερις που σκοτώθηκαν σήμερα βόρεια της Σαναά.

Kύπρος: Μεγάλο ενδιαφέρον από ΗΠΑ για τα κοιτάσματα της Κύπρου

http://www.philenews.com/main/data/2010/08/09/2010_08_09_11_57_36__af00501ae62c42fdb28c2e41d6d23730.jpgΤα κοιτάσματα της Κύπρου είναι στην προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας επιστημόνων, τεχνικών και επιχειρήσεων που ασχολούνται με την εξόρυξη φυσικού αερίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα, επιβεβαίωσε εμμέσως το Εμπορικό Τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Η πρεσβεία, καλώντας ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο Συνέδριο Υπεράκτιας Τεχνολογίας (Οffshore Τechnology Conference) που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 5 Μαΐου στο Χιούστον του Τέξας, σημειώνει, μεταξύ άλλων: "Η Κύπρος, είναι μεταξύ τριών χωρών που έχουν επιλεγεί για την παρουσίαση των ευκαιριών που προσφέρουν για υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου".

Προσθέτει πως στη διοργάνωση του εξειδικευμένου συνεδρίου "εμπλέκονται το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου και οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές και τα Εμπορικά Κέντρα των ΗΠΑ στο εξωτερικό".

Επίσης, καλούνται ενδιαφερόμενες κυπριακές εταιρείες να επικοινωνήσουν με το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας για συμμετοχή. Το συνέδριο είναι η σημαντικότερη παγκόσμια διοργάνωση για την ανάπτυξη υπεράκτιων πηγών στους τομείς εξόρυξης, παραγωγής και περιβαλλοντικής προστασίας. Η συμμετοχή υπερβαίνει τις 2.000 αμερικανικές επιχειρήσεις και οι επισκέπτες προέρχονται από 110 χώρες.

Εξάλλου, τις αμέσως επόμενες μέρες ξεκινά η αξιολόγηση των εννέα εταιρειών που επέδειξαν ενδιαφέρον για το τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό. Αφού αξιολογηθούν οι δυνατότητες των εν λόγω εταιρειών και κοινοπραξιών, θα καταρτισθεί "μικρός κατάλογος", τον οποίο θα εξετάσει η διυπουργική επιτροπή, που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων.

Ανάμεσα στους υποψηφίους, περιλαμβάνονται η ολλανδική Vitol, η οποία σε συνεργασία με άλλο κολοσσό από τη Μαλαισία ίδρυσαν στην Κύπρο την VΤΤΙ που ξεκίνησε την κατασκευή άλλου τερματικού υγρών καυσίμων στο Βασιλικό, με κύριο στόχο τις επανεξαγωγές αλλά και την τοπική αγορά. Επίσης, υποψήφια είναι, όπως αναμενόταν, και η επίσης ολλανδική Vopak, που διεκδίκησε έντονα και την κατασκευή τερματικού αποϋγροποίησης φυσικού αερίου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η υποβολή φακέλου ενδιαφέροντος από δύο ισραηλινές εταιρείες και κυρίως το ενδιαφέρον που επέδειξαν η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα διυλιστήρια και τα τερματικά

Αυστρία: Κατά της εξόδου υπερχρεωμένων χωρών από την Ευρωζώνη ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Πρελ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/50/Josef_Proell.jpg/225px-Josef_Proell.jpgΚατά της εξόδου των υπερχρεωμένων χωρών από την Ευρωζώνη, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε, όπως σημείωσε, ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα προς τις χρηματαγορές, τοποθετήθηκε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ, σε ομιλία του σε εκδήλωση της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας στη Βιέννη.

Σύμφωνα με την έγκυρη αυστριακή εφημερίδα Βίνερ Τσάιτουνγκ, της οποίας εκδότης είναι η Αυστριακή Δημοκρατία, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε τη σημασία των προϋποθέσεων που θα πρέπει να ισχύουν στην Ευρωζώνη προκειμένου να δίνεται έκτακτη οικονομική βοήθεια στα κράτη που την έχουν ανάγκη.

Συγχρόνως ανέφερε ότι και στο μέλλον θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι στόχοι δημοσιονομικής σταθερότητας και τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Πρελ δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά των κρατών που δεν πληρούν τα κριτήρια, ανέφερε μόνο ότι πρόκειται για ένα ακανθώδες ζήτημα.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι καθαρά διευρωπαϊκός, ώστε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του.

Κεδίκογλου για την "τρομοκρατοπάθεια" που καλλιεργεί ο Μάτσικας στο ΑΠΕ

Μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μ.Μ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας, κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

«Εύλογες ανησυχίες προκαλεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μετατροπής του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων σε ΔΕΚΟ. Αυτή ήταν η μόνη ουσιαστική απάντηση που έδωσε στη Βουλή, παρά τις σημαντικές καταγγελίες που περιείχε η ερώτησή μου. Επιχείρησε, μάλιστα, να πετάξει τη “μπάλα στην εξέδρα”, κατηγορώντας ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία (!) και αγνοώντας ότι αντίστοιχες ερωτήσεις έχουν καταθέσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κουβέντα δεν είπε για τις παράτυπες προσλήψεις, για τις εκτός νόμου τοποθετήσεις διευθυντών, για τον εκδότη- διευθυντή τοπικής εφημερίδας που τοποθέτησε προϊστάμενο στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, για τους εκβιασμούς σε δημοσιογράφους, για τις απειλές, προκειμένου να πάρει το βίντεο από τη συγκέντρωση των εργαζομένων ή για την απόπειρά του να αποπέμψει παράνομα τον εκπρόσωπο των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ.

Όσο για την κατηγορία που μου απηύθυνε ότι λειτουργώ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, τη θεωρώ τιμητική...»

Απόπειρα πειρατείας σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, εναντίον του οποίου ρίχθηκαν ρουκέτες και πυροβολισμοί Μικρότερα γράμμ

http://www.newstime.gr/resources/2009-10/piratika-ploia-thumb-large.jpgΤον εφιάλτη βίωσαν για μιάμιση ώρα τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Aegea, 300 ναυτικά μίλια από το Ομάν, το οποίο πειρατές προσπάθησαν να καταλάβουν.

Το δεξαμενόπλοιο, στο οποίο επέβαιναν 27 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 Ελλήνες και 3 Βρετανοί, δέχθηκε επίθεση δύο φορές και για μιάμιση ώρα από οκτώ ενόπλους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος.

Εναντίον του πλοίου έπεσαν πυροβολισμοί και τρεις ρουκέτες, εκ των οποίων οι δύο δεν βρήκαν τον στόχο τους και η τρίτη έπεσε στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου, χωρίς ευτυχώς να εκραγεί.

Κανείς εκ των επιβαινόντων στο δεξαμενόπλοιο δεν τραυματίστηκε, ενώ οι τρεις Βρετανοί αποτελούσαν ομάδα ασφαλείας του πλοίου.

Ο καπετάνιος του Aegea με κατάλληλους ελιγμούς κατάφερε να αποφύγει τελικά τους πειρατές.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Ινδία για το Σουέζ κενό φορτίου και ανήκει στην εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Chandris (Hellas) INC.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο θάλαμος του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας καθώς και η ευρωπαϊκή δύναμη κατά της πειρατείας.

Σλοβενία:Σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα στην έκθεση "Οι Αρχαίοι Έλληνες στην Κροατία" που φιλοξενείται στο Μουσείο της Πόλης της Λιουμπλιάνας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnKq_JLePGJDCdVr-Xe8rZ25YvPIveNPxLfRzUINVVeedIC79iGW0BMxj6HZYGMMEyDyuCyygSwZy2hMINlidipQ5JGzobs2sE2gtGAvU2LsCzCwp9W0NhgQjXrY2kDKTmXwCA8zg9gj0d/s1600/Hades_BM_Vase_E82.jpg«Οι Αρχαίοι Έλληνες στην Κροατία», έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν τον ελληνικό αποικισμό στην Κροατία, φιλοξενείται, από χθες, στο Μουσείο της Πόλης της Λιουμπλιάνας.

Για τις ανάγκες της έκθεσης μεταφέρθηκε στη σλοβενική πρωτεύουσα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και προστασίας, ο Κροάτης Αποξυόμενος, το παγκοσμίως γνωστό χάλκινο άγαλμα που είναι πιο κοντά στο πρωτότυπο του Λυσσίππου (4ος αι. π.Χ.).

Το χάλκινο άγαλμα αθλητή, ύψους 192 εκατοστών, ανασύρθηκε από το βυθό της θάλασσας μεταξύ της νησίδας Βέλε Οριούλε και του νησιού Λόσινι το 1998. Είναι το μεγαλύτερο χάλκινο άγαλμα που βρέθηκε μέχρι σήμερα στην ανατολική ακτή της Αδριατικής Θάλασσας.

Ο χάλκινος Αποξυόμενος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα αρχαίας ελληνικής γλυπτικής κι ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα της Κροατίας. Απεικονίζει έναν Έλληνα αθλητή στο τέλος ενός αγώνα να αποξέει το σώμα του με τη στλεγγίδα, ένα εργαλείο που χρησίμευε στην απομάκρυνση του ελαίου, με το οποίο αλείφονταν οι αθλητές. Το άγαλμα έχει μεταφερθεί μία μόνο φορά, στη Φλωρεντία.

Στη συλλογή, που παρουσιάζεται στη Λιουμπλιάνα, περιλαμβάνονται 266 εκθέματα, όπως η χάλκινη κεφαλή της θεάς Αρτέμιδος,

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα. Το πρώτο προβάλλει ένα χρονολογικό χάρτη του ελληνικού αποικισμού και περιλαμβάνει τεχνουργήματα που συνδέονται με τη θάλασσα- αμφορείς και άγκυρες- την ελληνική παρουσία στις ακτές της Αδριατικής, στα νησιά Βις (Ίσσα), Κορτσούλα (Κόρκυρα Μέλαινα) και Χβαρ (Φάρος). Το δεύτερο τμήμα της έκθεσης είναι αφιερωμένο στην αντίληψη των Αρχαίων Ελλήνων για τη μεταθανάτια ζωή και παρουσιάζονται εκθέματα που βρέθηκαν σε τάφους και εκθέματα που συνδέονται με τη μυθολογία, τη θρησκεία και τις τέχνες.

Η Γιασμίνκα Πρόκλετσκι Στόσιτς, έφορος των Ανακτόρων Κλόβιτς, όπου για πρώτη φορά διοργανώθηκε η έκθεση, δήλωσε ότι αν και δεν μεταφέρθηκαν όλα τα εκθέματα στο Μουσείο της Πόλης της Λιουμπλιάνας, επελέγησαν τα ωραιότερα για να συνθέσουν την έκθεση.

Ο διευθυντής των Μουσείων και των Γκαλερί της Πόλης της Λιουμπλιάνας, Μπλαζ Πέρσιν, τόνισε ότι η έκθεση είναι εξαιρετική, λόγω και της ευαίσθητης φύσης των έργων τέχνης.

Την έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού της Κροατίας και της Σλοβενίας, εγκαινίασαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών, Γιάσεν Μέσιτς και Μάιντα Σίρτσα.

Ο κ. Μέσιτς στην ομιλία του υπογράμμισε τη σημασία της έκθεσης, επειδή, όπως τόνισε, η τέχνη των Αρχαίων Ελλήνων αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά, αν και η συγκεκριμένη συλλογή συνδέεται με περιορισμένη χρονικά περίοδο και με μία περιοχή.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Κροατία, χάρη στα ευρήματα, έγινε μέλος της "οικογένειας", που ονομάζεται ελληνική τέχνη, δηλαδή μέρος του φαινομένου, το οποίο σήμερα αποκαλούμε λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Κροατίας ευχαρίστησε όλους τους αρχαιολόγους και συντηρητές, που εργάστηκαν για τη μελέτη και τη διαφύλαξη αυτού του πολιτιστικού θησαυρού και εξήρε τη συνεργασία της Κροατίας και της Σλοβενίας, που υλοποιείται στο πλαίσιο περιφερειακών πρωτοβουλιών.

Το άγαλμα του Κροάτη Αποξυόμενου ή Αποξυόμενου του Λόσινι μεταφέρθηκε με πραγματικά κινηματογραφικό τρόπο στη Λιουμπλιάνα, συνοδευόμενο από κομβόι οχημάτων, στα οποία επέβαιναν ένοπλοι αστυνομικοί και ανελκύθηκε στο δεύτερο όροφο του Μουσείου, με ειδικά μηχανήματα.

Το άγαλμα φυλάσσεται σε αίθουσα με ειδικό μηχανισμό για να διατηρείται το κατάλληλο μικροκλίμα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο χώρο δεν θα πρέπει να εισέρχονται περισσότεροι από 15 επισκέπτες τη φορά, ώστε να μην διαταράσσεται η αναγκαία θερμοκρασία και υγρασία και θα υπάρχουν κάμερες ασφαλείας για 24ωρη παρακολούθηση.

Η έκθεση «Οι Αρχαίοι Έλληνες στην Κροατία», που θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου, οργανώνεται από την Γκαλερί των Ανακτόρων Κλόβιτς, το Κροατικό Ινστιτούτο Συντήρησης, το Ινστιτούτο Προστασίας της Κληρονομιάς της Σλοβενίας-Κέντρο Αναστήλωσης και το Μουσείο και τις Γκαλερί της Πόλης της Λιουμπλιάνας.

Κύπρος: Ανεύρεση οστών Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων του 1964 στην Πάφο

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=222564&w=400&h=300&q=80Ανθρώπινα οστά που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Τουρκοκύπριους αγνοουμένους των διακοινοτικών συγκρούσεων του 1964 εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή του χωριού Κονιά, κοντά στην Πάφο, από μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Τα οστά βρέθηκαν ύστερα από πληροφορία ότι τέσσερις Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είχαν απαχθεί από την Τουρκοκυπριακή της Πάφου στη διάρκεια των δικοινοτικών ταραχών το Φεβρουάριο του 1964, είχαν δολοφονηθεί και ταφεί στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν εκταφεί οστά που ανήκουν σε ένα άτομο, αλλά πιστεύεται ότι θα βρεθούν και άλλα όσο η εκσκαφή προχωρεί σε βάθος.

Γεωλόγος της Επιτροπής Αγνοουμένων δήλωσε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, στις οποίες λαμβάνουν μέρος Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εμπειρογνώμονες.

Ρωσία. Πέθανε ο Μιχαήλ Σιμόνοφ, ο άνθρωπος που επινόησε τα θρυλικά αεροπλάνα Soukhoi

http://s.enet.gr/resources/2010-01/sukhoi-t-50-thumb-large.jpgΟ ρώσος μηχανικός Μιχαήλ Σιμόνοφ, ο άνθρωπος που επινόησε τα καταδιωκτικά αεροπλάνα Soukhoi, τα οποία έφεραν δισεκατομμύρια δολάρια στη ρωσική βιομηχανία, πέθανε στη Μόσχα σε ηλικία 81 ετών, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

"Ο Μιχαήλ Σιμόνοφ είναι νεκρός", δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Τεχνολογικών Αναλύσεων Ρουσλάν Πούχοφ στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγή η οποία διευκρίνισε ότι ο Μιχαήλ Σιμόνοφ υπέκυψε σε μια "σοβαρή ασθένεια".

Πτυχιούχος του Ινστιτούτου Αεροπορίας του Καζάν (Βόλγας), ο Μιχαήλ Σιμόνοφ άρχισε τη σταδιοδρομία του στις αρχές της δεκαετίας του 1960 σε μια εταιρεία που κατασκεύαζε μικρά τουριστικά αεροπλάνα, πριν γίνει το 1983 γενικός διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού του Soukhoi, το οποίο τελειοποίησε το θρυλικό μαχητικό αεροπλάνο Su-27. Το Su-27 έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα καταδιωκτικά του 20ου αιώνα.

Στον Μιχαήλ Σιμόνοφ οφείλονται επίσης και άλλα μοντέλα του Soukhoi, ιδιαίτερα το Su-30, ένα αεροπλάνο που θεωρείται από τους ειδικούς ότι έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του και το οποίο είναι μεταξύ των αεροσκαφών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια.

Πιλότος στρατιωτικών αεροπλάνων και εκπαιδευτής, ο Μιχαήλ Σιμόνοφ υπήρξε επίσης υφυπουργός Αεροναυτικής Βιομηχανίας από το 1979 ως το 1983, την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Το 1998 η Ρωσία απένειμε στον Μιχαήλ Σιμόνοφ τον τίτλο του "θρύλου της αεροδιαστημικής βιομηχανίας", ενώ το όνομά του βρίσκεται δίπλα σε αυτά ενδόξων προσωπικοτήτων στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστηματος στην Ουάσινγκτον.

"Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη" υποστηρίζει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/04/%CE%9D%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AD%CE%BB-%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%AF1.jpg«Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη» έχει τίτλο σημερινό δημοσίευμα της βελγικής οικονομικής εφημερίδας L’Echo, το οποίο φιλοξενεί συνέντευξη του γνωστού Αμερικανού οικονομολόγου, Νουριέλ Ρουμπινί.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν οι χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως η Ελλάδα, πρέπει να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους, ο Αμερικανός οικονομολόγος απαντά: «Μία αναδιάρθρωση του χρέους, είτε δημόσια, είτε ιδιωτική είναι αναπόφευκτη». Ειδικά για την Ελλάδα, συνεχίζει ο Ν. Ρουμπινί, ακόμη και αν η χώρα τηρούσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΔΝΤ και την ΕΕ, θα έφτανε σε δημοσιονομική προσαρμογή της τάξεως του 10% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος της θα σταθεροποιούνταν στο 150% του ΑΕΠ σε δύο χρόνια.

«Το επίπεδο του χρέους είναι ασταθές, διότι το παραμικρό σοκ θα μπορούσε να το διογκώσει. Πρόκειται για πρόβλημα φερεγγυότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Ρουμπινί, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως η Αργεντινή και η Ρωσία πτώχευσαν με χρέος που ανερχόταν στο 50% του ΑΕΠ, δηλαδή τρεις φορές κατώτερο από εκείνο της Ελλάδας. «Το θέμα δεν είναι να ξέρουμε εάν θα γίνει ή όχι αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, αλλά πότε θα πραγματοποιηθεί και με ποιους όρους. Όσο το γρηγορότερο, τόσο το καλύτερο: η καθυστέρηση σημαίνει μεγαλύτερες ζημιές για τους επενδυτές», καταλήγει ο γνωστός οικονομολόγος.

Ερωτηθείς, εξάλλου, τι πρέπει να κάνει η ευρωζώνη για να τονώσει την ανάπτυξη και να βγει από την κρίση χρέους, ο Ν. Ρουμπινί υπογραμμίζει τη σημασία επιστροφής της ανάπτυξης στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία). Σύμφωνα με το Γάλλο οικονομολόγο, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται ναι μεν είναι σημαντικές, αλλά βραχυπρόθεσμα, η αύξηση της φορολογίας και η μείωση των δαπανών, μεγεθύνουν την ύφεση.

«Η κατάργηση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο τομέα και η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, χρειάζονται χρόνο», αναφέρει ο Ν. Ρουμπινί, σημειώνοντας ότι η Γερμανία έκανε 10 χρόνια για να ολοκληρώσει την ενοποίησή της. «Για να επανέλθει η ανάπτυξη γρήγορα, χρειάζεται μια ευέλικτη νομισματική πολιτική και ένα πιο αδύναμο ευρώ, ενώ η Γερμανία θα πρέπει να καθυστερήσει τη δημοσιονομική της λιτότητα για να τονώσει την ανάπτυξή της. Διαφορετικά, δεν θα στηριχθεί η ανάπτυξη των περιφερειακών χωρών», επισημαίνει ο Ν. Ρουμπινί.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το στασιμοπληθωρισμό (συνδυασμό ισχνής ανάπτυξης και πληθωρισμού) και τους κινδύνους για την Ευρώπη, απαντά, μεταξύ άλλων ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που εγκυμονεί μια ενδεχόμενη πετρελαϊκή κρίση για τις βιομηχανικές χώρες, είναι ο κίνδυνος της ύφεσης, παρά ο πληθωρισμός. Για τις αναπτυσσόμενες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι βρίσκονται ήδη με πληθωρισμό της τάξεως του 5% με 7%».

Μιχελάκης για το Μπορντέλον ΠΑΣΟΚ και τον εμφύλιο Βενιζέλου-Ραγκούση

«Τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν χθες, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών. Επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι. Ο Πρωθυπουργός, σε μια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή, αντί να συντονίζει και να καθοδηγεί, γίνεται…”κυανόκρανος” ανάμεσα σε αντιμαχόμενους υπουργούς.

Και ο Εκπρόσωπός του, έφτασε στο σημείο, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, να πανηγυρίζει, με τις συνήθεις πια “ανακοινώσεις της πιτζάμας”, για την επίτευξη… ενδοκυβερνητικής εκεχειρίας. Μετά τα φαινόμενα ασυνεννοησίας και αποσυντονισμού, η κυβέρνηση εκπέμπει τώρα εικόνα αποσύνθεσης»

Ιδεολογία προσοδοθηρίας…

O Γεώργιος Σ. Πρεβελάκης είναι καθηγητής στη Σχολή Γεωγραφίας της Σορβόννης (Paris I) και στο Iνστιτούτο Πολιτικών Σπουδών (Sciences Po) στο Παρίσι.



http://udemand.wordpress.com

Η πολιτική του Κ.Κ.Ε. για το "Μακεδονικό" από τον Μεσοπόλεμο ως τον Εμφύλιο σύμφωνα με τον Μάρκο Βαφειάδη

Μάρκος Βαφειάδης
Ο Μάρκος Βαφειάδης υπήρξε ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ΚΚΕ σε όλη την διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου. Ήταν αρχικαπετάνιος των δυνάμεων του ΕΛΑΣ στην Δυτική Μακεδονία, αρχιστράτηγος του ΔΣΕ και "πρωθυπουργός" της "προσωρινής Δημοκρατικής κυβέρνησης" που σχηματίστηκε στην ζώνη που ήλεγχε ο ΔΣΕ στα χρόνια του εμφυλίου, που όμως δεν αναγνωρίστηκε από καμία κυβέρνηση γιατί δεν είχε εγκατασταθεί σε κάποια μεγάλη πόλη.

Στα τέλη του 1948 παύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τα αξιώματα του από τον Ζαχαριάδη και έμεινε εξόριστος στην ΕΣΣΔ για 23 χρόνια. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφάσισε να καταγράψει τις αναμνήσεις του από την περίοδο στην οποία πρωταγωνίστησε. Τα απομνημονεύματα του Βαφειάδη παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον και αποτελούν μια ολομέτωπη αχαλίνωτη επίθεση κατά του Ζαχαριάδη και του κύκλου των στελεχών που τον στήριξε (Ιωαννίδη, Μπαρτζιώτα, Βοντίτσιο, Ρούσσο, Κίσσαβο κτλ), τους οποίους ο Βαφειάδης τους κατηγορεί ανοιχτά ως προδότες του αγώνα του ΔΣΕ.

Επειδή ακριβώς διετέλεσε αρχηγός του ΕΛΑΣ στην Δυτική Μακεδονία και καταγόταν από την ευρύτερη περιοχή της, γνώριζε αρκετά καλά την πολιτική που ακολούθησε το ΚΚΕ για την Μακεδονία. Την πολιτική αυτή περιγράφει στο ακόλουθο απόσπασμα, υπογραμμίζοντας πάντως πως ο ίδιος αποδοκίμαζε την τακτική αυτή και με την εισήγηση του στην 4η ολομέλεια της κεντρικής επιτροπής το 1948, αλλά και με την πολιτική αφοπλισμού που ακολούθησε για τις μονάδες των σλαβόφονων αυτονομιστών του Goce.

Νίκος Ζαχαριάδης
"...πρέπει να σημειώσουμε πως οι κάθε φορά αλλαγές στην στρατηγική επιδίωξη του ΚΚΕ στο "Μακεδονικό" δεν ήταν πέρα για πέρα αυτόβουλες αλλά και προϊόν αναπροσαρμογής σε θέσεις-αποφάσεις των διεθνών βαλκανικών κομματικών οργάνων, πα να πει ήταν αποφάσεις μισοεξαρτημένες, ίσως όχι και ορεξάτη η αποδοχή τους. Κάποιο χαρακτηριστικό δείγμα για την παραπάνω περίπτωση είναι το σημείο της απόφασης του 6ου συνεδρίου για το "Μακεδονικό", όπου μας πληροφορεί:
"Το κόμμα δεν παύει να διακηρύττει πως τελικά και οριστικά το μακεδονικό ζήτημα θα λυθεί αδελφικά μετά την νίκη της Σοβιετικής εξουσίας στα Βαλκάνια...Μόνο τότε ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλέρια εθνική του αποκατάσταση".

Όμως εκείνο που διαφοροποιεί το ΚΚΕ από τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα των γειτονικών βαλκανικών χωρών είναι τούτο: Ποτέ δεν πρόβαλλε εδαφικές διεκδικήσεις στον μακεδονικό γεωγραφικό χώρο των γειτονικών μας χωρών. Ενώ αντίθετα τα ΚΚ των γειτόνων μας, ιδιαίτερα της Γιουγκοσλαβίας, όχι μόνο στην διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου αλλά και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να θεωρούν την Ελληνική Μακεδονία σαν ζωτικό γεωγραφικό τους χώρο και σαν πρωτεύουσα της Λ. Δ. τους όχι τα Σκόπια αλλά την Θεσσαλονίκη!!

Το 1946 ο Ζαχαριάδης με την συμφωνία Τίτο - Πασχάλη - Ζαχαριάδη τους δίνει την Μακεδονία ολόκληρη μαζί με την Θεσσαλονίκη, όπως και στην 5η ολομέλεια του 1949, δημόσια πια, αποφασίζει για ενιαία και ανεξάρτητη και με δική της κρατική υπόσταση Μακεδονία και Θράκη, παραβιάζοντας ασύστολα την απόφαση του 6ου συνεδρίου του 1935 για τις μειονότητες..."

Σύμφωνα με τον Βαφειάδη πάντα, η αλλαγή πολιτικής του Ζαχαριάδη στην 5η ολομέλεια και η στροφή του για "ανεξάρτητη Μακεδονία" έγινε στην προσπάθεια του να ενεργοποίησει περαιτέρω την συμμετοχή των σλαβομακεδόνων στις γραμμές του ΔΣΕ, αποσπώντας τον καθοδηγητή τους Πασχάλη από την παράταξη του Τίτο στην Γιουγκοσλαβία, που πλέον μετά την ρήξη του με τον Στάλιν δεν είχε διάθεση να βοηθήσει τον ΔΣΕ. Έτσι μετά την (ομόφωνη πλην Βαφειάδη) απόφαση της 5ης ολομέλειας τον Ιανουάριο του 1949, ο Πασχάλης υπουργοποιήθηκε στην "προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση" και ο Βαφειάδης βρέθηκε κατηγορούμενος ως σωβινιστής, στερήθηκε όλων των αξιωμάτων του και του δόθηκε άδεια επ΄ αορίστου για "λόγους υγείας"....

Ι.Β.Δ.

Πηγή

Μάρκου Βαφειάδη, "Απομνημονεύματα" (τόμος 5 "Εμφύλιος"), εκδόσεις Παπαζήση

www.istorikathemata.com

Τι λένε οι Πομάκοι για την επίσκεψη Παπανδρέου στη Θράκη

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας
Εκδότης της Πομάκικης εφημερίδας NATPRESH
Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης

Τα χαρίζει όλα ο Γιώργος Παπανδρέου

Ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά χωριά της ορεινής Ξάνθης επισκέφθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για τον οικισμό Δημάριο του δήμου Μύκης απ’ όπου κατάγονται αρκετοί από εκείνους που εντάσσονται στους λεγόμενους φανατισμένους υποστηρικτές της άποψης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ότι στη Θράκη δεν υπάρχει μουσουλμανική αλλά τουρκική μειονότητα...»

Βέβαια και μόνο η επιλογή του συγκεκριμένου χωρίου από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι κάποιος άλλος οικισμός, σημαίνει πολλά. Οι άνθρωποι που επέλεξαν να φέρουν τον πρωθυπουργός της χώρας στο Δημάριο και όχι οπουδήποτε άλλου, ξέρουν πολύ καλά ποιο είναι το Δημάριο και ποιες οι θέσεις των κατοίκων του περί των μειονοτικών ζητημάτων.

Πέρα από την επιλογή του χωριού που θα επσικέφτονταν ο Γιώργος Παπανδρέου, κανείς μας, ούτε και οι λεγόμενοι μειονοτικοί κύκλοι, δεν περίμεναν να ακούσουν αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό άλλωστε οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα ιστορικό άνοιγμα της κυβέρνησης, εγώ θα το χαρακτήριζα ως ιστορικό ξεπούλημα.
Πραγματικά ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ σε όλα όσα εδώ και χρόνια διεκδικεί η Άγκυρα, είπε ναι σε όλα εκείνα που θα επιτρέψουν στη γείτονα χώρα να αλωνίζει ανενόχλητη στη Θράκη χωρίς κανένας πλέον αν μπορεί να τη σταματήσει.

Καταρχήν είπε εμμέσως πλην σαφώς ΝΑΙ στην εκλογή του μουφτή, εκεί βέβαια τόνισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προηγηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος όχι μόνο ανάμεσα σε μειονοτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες αλλά ένας διακομματικός διάλογος διότι όπως είπε χαρακτηριστικά, το θέμα είναι ευαίσθητο και λεπτό και δεν πρέπει να υπάρχουν πρόχειροι χειρισμοί του. Βέβαια όλοι μας ξέρουμε τι σημαίνει εκλογή του μουφτή αλλά για όσους δεν ξέρουν, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στις μέχρι τώρα δράσεις των δήθεν εκλεγμένων ψευτομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής και θα καταλάβουν αμέσως γιατί η Άγκυρα ζητάει με τόση επιμονή να εκλέγονται στο εξής οι μουφτήδες και όχι να διορίζονται από το κράτος.
Μου κάνει όμως ιδιαίτερη εντύπωση που ο κύριος Παπανδρέου δε ζήτησε να κάνει το ίδιο πράγμα και η Τουρκία, να εκλέγονται δηλαδή κι εκεί οι μουφτήδες διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εκλεγμένος μουφτής. Δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτό δεν το γνωρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μαζί με την εκλογή των μουφτήδων όμως ο πρωθυπουργός της χώρας μας, είπε ΝΑΙ και στην εκλογή των επιτροπών που διαχειρίζονται τη βακουβική επιτροπή, να μπορεί δηλαδή κι εκεί να κάνει κουμάντο η Τουρκία λες και μιλάμε για δική της περιουσία. Εδώ βέβαια θα μου πει κάποιος, «μα γιατί αυτοί που θα εκλεγούν είτε ως μουφτήδες είτε ως μέλη των επιτροπών που θα χειρίζονται τη Βακουβική επιτροπή, να είναι άνθρωποι της Τουρκίας;» η απάντηση είναι απλή, όταν το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής μπορεί και καθορίζει το αποτέλεσμα των εθνικών ή των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θράκη, στις περιοχές δηλαδή όπου ψηφίζουν μουσουλμάνοι, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα κάνει σε αυτές τις εκλογές για μουφτή ή για βακουφικές επιτροπές.

Κι αν σε όλα τα παραπάνω το ΝΑΙ του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο αφού όπως προανέφερα έβαλε ως όρο το διακομματικό διάλογο, σε κάποια άλλα πάγια αιτήματα της Άγκυρας είπε ΝΑΙ με τόνο. Τι ζητάει τόσο καιρό η Τουρκία και οι εδώ άνθρωποι της; Μα φυσιικά να γίνονται περισσότερα μαθήματα στην τουρκική στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία κι αυτό το υποσχέθηκε ο κύριος Παπανδρέου, είπε ξεκάθαρα ότι θα ενισχυθεί η τουρκική γλώσσα στα δημοτικά σχολεία των μουσουλμάνων. Δε μας είπε μόνο σε τι θα βοηθήσει αυτό τους κατά τα άλλα Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης.

Κάτι άλλο το οποίο υποσχέθηκε ευθέως ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ότι στο εξής όσοι από τους μουσουλμάνους επιθυμούν να δίνουν προφορικές εξετάσεις στην τουρκική για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, θα μπορούν να το κάνουν. Αλήθεια, ο μουσουλμάνος που μιλάει μόνο την πομάκικη γλώσσα ή ο Ρομ που μιλάει μόνο τη δική του γλώσσα, πως θα μπορέσει να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης; Εκτός κι αν αυτός δεν είναι άνθρωπος, εκτός κι αν στην κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ανθρώπους μόνο όσους δηλώνουν Τούρκοι.

Επίσης ο πρωθυπουργός μας, υποσχέθηκε ότι στα ΚΕΠ και κατ’ επέκταση σε όλους τους φορείς παροχής υπηρεσιών που λειτουργούν σε περιοχές με μουσουλμάνους κατοίκους, θα προσλαμβάνονται υπάλληλοι οι οποίοι εκτός από την Ελληνική, θα μιλάνε και την Τουρκική γλώσσα. Ούτε εδώ φαίνεται να ενημέρωσαν τον κύριο Παπανδρέου ότι στη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θράκη υπάρχουν δυστυχώς και μουσουλμάνοι οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε την Ελληνική ούτε και την Τουρκική γλώσσα. Αυτοί δηλαδή δε θα εξυπηρετούνται σε καμιά υπηρεσία; Βέβαια με βάση την απλή λογική, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι υπάλληλοι των διαφόρων υπηρεσιών, εκτός από Ελληνικά και Τουρκικά, μιλάνε και Πομάκικα κι άρα θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν και τους καθαρά πομακόφωνους μουσουλμάνους της περιοχής.
Μου κάνει όμως εντύπωση που αυτό δεν αναφέρθηκε από τη μεριά του πρωθυπουργό, δεν είπε ούτε λέξη για Πομάκους, για Πομάκικη γλώσσα ή για Πομακοχώρια. Γιατί άραγε. Μόνο οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούνται στη γλώσσα τους;

Φυσικά εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ζήτημα για το οποίο έχω γράψει αρκετές φορές ως τώρα. Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να μιλάμε για το αν στις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν σε περιοχές με μουσουλμάνους θα προσλαμβάνονται υπάλληλοι που να μιλάνε δύο ή και τρεις γλώσσες ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται όχι κανένας άλλος, αλλά Έλληνες πολίτες οι οποίοι απλά έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι μουσουλμάνοι και όχι χριστιανοί. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί αυτό το κράτος στο οποίο λέγεται πως γεννήθηκε η δημοκρατία δε φρόντισε ποτέ να διδάξει σωστά στους ανθρώπους αυτούς την επίσημη γλώσσα της πατρίδας τους, την Ελληνική; Φυσικά, μην ξεχνάτε πως μια αμόρφωτη μειονότητα είναι πολύ πιο βολική και για την Ελλάδα και για την Τουρκία απ’ ότι μια μορφωμένη. Τον μορφωμένο άνθρωπο δε μπορείς να τον καθοδηγήσεις εκεί που θες ενώ τον αμόρφωτο, φτάνει μόνο να τους πεις πως σε περίπτωση που δηλώσει πως είναι Έλληνας θα βράζει στα καζάνια της κόλασης στον άλλο κόσμο, για να τον πάρεις με το μέρος σου.

Τίποτα λοιπόν απ’ όσα έγιναν και γίνονται αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, δεν είναι τυχαίο, όλα αποσκοπούν στον καλύτερο δυνατό έλεγχο της και από τις δυο πλευρές.

Επίσης ο κύριος Παπανδρέου δεσμεύτηκε για την ταχύτερη δυνατή κατασκευή του κάθετου άξονα Βουλγαρίας - Ελλάδας μέσο του χωριού Δημαρίου. Δε μας έφτανε δηλαδή ο υπάρχον δρόμος από και προς τη Βουλγαρία ο οποίος μόνο προβλήματα μας δημιουργεί, θα μας φτιάξουν και άλλον. Αναρωτιέμαι, δεν το βλέπουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ πως από τότε που άνοιξαν τα σύνορα στον Άγιο Κωνσταντίνο, πενταπλλασιάστηκε η μικροεγκληματικότητα στην Ξάνθη; Δεν τους ενημέρωσε κανείς ότι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής ζουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους επειδή τα χωριά τους έχουν γεμίσει με Βούλγαρους οι οποίοι δεν έχουν αφήσει σπίτι στο οποίο δεν έχουν μπει; Δεν ξέρουν ότι από τότε που άνοιξε ο δρόμος για τη Βουλγαρία, η τοπική μας αγορά, τόσο αυτή της ορεινής περιοχής όσο και αυτή της πόλης, ερημώνει διότι από τη μια όλοι οι Ξανθιώτες τρέχουν για τα ψώνια τους, ακόμα και για τα καύσιμα τους στη γειτονική χώρα όπου όλα είναι πάμφθηνα κι από την άλλη τα πομακοχώρια της Ξάνθης έχουν γεμίσει με παράνομους Βούλγαρους μικροπωλητές οι οποίοι εφοδιάζουν τους καταναλωτές με ότι χρειαστούν σε πολύ καλύτερες τιμές. Κάποτε μας είχαν πει ότι αυτός ο δρόμος θα φέρει ανάπτυξη στην Ξάνθη, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης δε θα χωράνε τους επισκέπτες, ότι οι μικροεπιχειρηματίες της περιοχής θα πλουτίσουν.

Που πήγαν όλα αυτά; Εμείς μέχρι τώρα μόνο λουκέτα στα μαγαζιά μας βλέπουμε, μόνο για διαρρήξεις και ληστείες ακούμε. Μετά από όλα αυτά όμως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσε και τη δημιουργία του νέου κάθετου άξονα ο οποίος μάλλον αποσκοπεί στο να φέρει στη χώρα μας τους Βούλγαρους εκείνους που για την ώρα δεν κατάφεραν αν έρθουν και να μπουν στα σπίτια μας.

Το αστείο στην όλη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο χωριό Δημάριο ήταν που ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η χώρα μας περνάει δύσκολες οικονομικά στιγμές κι ότι ο ίδιος δεν ήρθε για να τάξει. Πράγματι, δεν έταξε τίποτα, πέρα από τον κάθετο άξονα Βουλγαρίας Ελλάδας, που να κοστίζει έστω και ένα ευρώ στη χώρα μας. Όλα όσα όμως υποσχέθηκε δεν ήταν τίποτα άλλο από προεκλογικές υποσχέσεις οι οποίες όπως ξέρουν πολύ καλά στο ΠΑΣΟΚ θα φέρουν χιλιάδες ψήφους στην κυβέρνηση στις διαφαινόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές. Άρα δεν έταξε τίποτα που να κοστίζει σε χρήματα αλλά έταξε πράγματα που συνιστούν αυτό που λέμε ξεπούλημα των πάντων.
Έχοντας προφανώς κατά νου να πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, ήρθε στην Ξάνθη και υποσχέθηκε να κάνει πράξη όλα όσα εδώ και χρόνια ζητάει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το οποίο και ξέρει να κερδίζει για λογαριασμό άλλων εκλογές.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατοίκους τον ρώτησαν γιατί στα χωριά τους δε μπορούν να παρακολουθούν τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, γιατί δεν έχουν σήμα τους αλλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν είπε ούτε κουβέντα ο κύριος Παπανδρέου. Του ζήτησαν την προώθηση του Μπασμά, μια από τις καλύτερες στον κόσμο ποικιλίες καπνού που παράγεται στην Ξάνθη, και σε άλλες χώρες ώστε να αυξήσουν τις ποσότητες που παράγουν και να αρχίζουν να πουλάνε σε καλύτερες τιμές την παράγωγή τους. Ούτε και γι’ αυτό το θέμα όμως είχε να τους πει κάτι, απλά αρκέστηκε στο να τους παραπέμψει στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την πιο σωστή λειτουργία τους. Του παραπονέθηκαν για την απάτη με τα πλαστά ένσημα που έστησαν κάποιοι και εξαπάτησαν εκατοντάδες οικοδόμους πουλώντας τους πλαστά ένσημα, του του ζήτησαν δικαίωση τους και τιμωρία αυτών των ανθρώπων που τους έκλεψαν με αυτό τον τρόπο τα λεφτά αλλά ο κύριος Παπανδρέου ούτε και γι’ αυτό είχε να πει κάτι.

Γενικά δεν απάντησε σε κανένα από τα θέματα που του τέθηκαν, ήρθε με δική του λίστα θεμάτων, ήταν προαποφασισμένο το τι θα πει και τι θα υποσχεθεί και όλα ήταν σα να μην ειπώθηκαν. Φυσικά για όλα όσα ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, κανείς δεν είτε το θάρρος να του πει πως αυτά που λέει βλάπτουν το εθνικό μας συμφέρον, ότι ευνοούν τα παιχνίδια της Άγκυρας στη Θράκη. Άλλωστε δεν ήταν και εύκολο να διαφωνήσει κανείς με τον πρωθυπουργό αφενός μεν γιατί θα διακινδύνευε τη θέση του στο κόμμα κι αφετέρου γιατί δίπλα και απέναντι στον πρωθυπουργό ήταν ορισμένοι από τους πιο φανατικούς υποστηριχτές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των θέσεων που αυτό εκφράζει.

Κακά τα ψέματα, το τουρκικό προξενείο φέρνει ψήφους και το ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι με την πλάτη στο τοίχο, χρειάζεται ψήφους ώστε να έχει κάποιες ελπίδες να κερδίσει τις εκλογές που θα προκηρύξει.

Για να κερδηθούν λοιπόν οι ψήφοι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη η λύση είναι μία. Κάνουνε πράξη όλα όσα ζητάει η Τουρκία και η μειονότητα γίνεται και πάλι πράσινη. Θέλουν περισσότερα τουρκικά στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, τους τα υποσχέθηκαν. Θέλουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης στην τουρκική, σύντομα θα γίνει. Ζητάνε τουρκόφωνους υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες, σε λίγο θα τους έχουμε. Θέλουν εκλογή των μουφτήδων και των επιτροπών που διαχειρίζονται τις βακουφικές περιουσίες, ο δρόμος άνοιξε και πολύ σύντομα θα είναι πλέον γεγονός. Ξεχνάνε όμως στο ΠΑΣΟΚ πως όλα αυτά δεν είναι απαίτηση όλων των μουσουλμάνων της Θράκης αλλά μόνο λίγων οι οποίοι και ζουν έχοντας ως επάγγελμα την παροχή των υπηρεσιών τους στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και κατά συνέπεια στην Άγκυρα.

Ξεχνάνε στο ΠΑΣΟΚ ότι τον απλό το μουσουλμάνο δεν το νοιάζει τι είναι αλλά το πώς θα ζήσει αυτός και τα παιδιά του. Τον ενδιαφέρει να πουλήσει πιο ακριβά τον καπνό που παράγει, τον ενδιαφέρει να βρουν μια δουλειά τα παιδιά του, τον ενδιαφέρει να μπει το ψωμάκι μέσα στο σπίτι του. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται αν η μειονότητα της Θράκης είναι μουσουλμανική ή τουρκική και οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στην ομάδα των 3500 έμμισθων συνεργατών της Άγκυρας.

Δυστυχώς όμως εκείνοι καθορίζουν τους όρους του παιχνιδιού, ένα παιχνίδι στο οποίο αποφάσισε να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο η ελληνική κυβέρνηση. Εμπρός λοιπόν, την επόμενη φορά που ο πρωθυπουργός ή κάποιος υπουργός θα επισκεφθεί τη Θράκη, ας μη βάλει κοστούμι, ας φορέσει τη φανέλα της εθνικής Θράκης που δημιούργησαν εκείνοι που ονειρεύονται ένα ανεξάρτητο κρατίδιο στη Θράκη κι ας κρατάει στο χέρι του τη σημαία της ανεξάρτητης Θράκης. Έτσι κι αλλιώς ακόμα και τα τελευταία όπλα που είχαμε στα χέρια μας ως χώρα, ο κύριος Παπανδρέου αποφάσισε όχι να τα πουλήσει διότι όταν πουλάς σημαίνει ότι παίρνεις και κάποιο αντάλλαγμα, αλλά να τα χαρίσει στη Τουρκία.

Ο θεός να βάλει το χέρι του αν και για την ώρα μόνο ο κύριος Παπανδρέου το βάζει.

http://alexpolisonline.blogspot.com/

Μπορντέλον το ΠΑΣΟΚ-Ραγκούσης: Δεν πήγε στο Εθνικό συμβούλιο όπου μιλούσε ο ΓΑΠ

Ο Ραγκούσης-Νταλάρας είναι πολύς για να ασχολείται μαζί τους... έτσι τους έφτυσε και σήμερα τους άφησε μόνους να πούνε τον πόνο τους και να υποστούν το μαρτύριο να ακούσουν τις ασυναρτησίες του ΓΑΠ στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ...

Είχε λέει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί:
Έκτακτη σύσκεψη για τους λαθραίους στο μέγαρο Υπατία...

Σύσκεψη με νόημα...
όταν ο Ραγκούσης εργάζεται για το καλό της χώρας...
ο Βενιζέλος κολοβαράει ακούγοντας ΓΑΠ και Βίσση

Δίωξη για κακουργήματα εναντίον του ΓΓ του Υπ. ΠΡΟΠΟ στην υπόθεση συντήρησης ελικοπτέρων το 2010

http://e-eleftheria.com/wp-content/uploads/2009/06/fireplane1.jpgΣτη Βουλή η υπόθεση ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009 από τον Μαρκογιαννάκη, την οποία κατήγγειλε ο Βούγιας

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει σκέλος της μεγάλης έρευνας του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς κρίνεται ότι πρέπει να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτής Δημόσιας Τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η δικογραφία, που διαβιβάζεται στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δώσει έγκριση για την αποστολή στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αφορά την ενοικίαση πέντε ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική το 2009, ενώ για άλλο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τη συντήρηση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα.

Το θέμα με την ενοικίαση των πέντε ελικοπτέρων είχε φέρει στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι το κόστος για τη μίσθωσή τους από την ΕRICSON AIR-CRANE το 2009, ήταν κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταβλήθηκε το 2010. Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε», όπως λέγεται, σε ενδεχόμενες ευθύνες τού τότε αρμόδιου υφυπουργού, Χρ. Μαρκογιαννάκη, και έτσι, όπως ορίζεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η αρμόδια Εισαγγελέας οφείλει να αποστείλει τα στοιχεία της στη Βουλή για να κριθεί εκεί η υπόθεση.

Για το δεύτερο σκέλος, που σχετίζεται με την συντήρηση άλλων πέντε ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής και σύμβαση που υπογράφηκε το 2010, τα στοιχεία οδηγούν σε ποινικές ευθύνες προσώπων για επιζήμιες στο Δημόσιο ενέργειες. Έτσι, με το πέρας της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του γενικού γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου κ. Τασούλα για το αδίκημα της απιστίας, ενώ άμεση συνέργεια στην απιστία αποδίδεται σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που έχουν εμπλακεί με το θέμα. Η Εισαγγελέας απήγγειλε, επίσης, την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απιστία σε υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας.

Η υπόθεση, κατά το σκέλος που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ανατεθεί σε ανακριτή.

Ερώτηση Αντώναρου-Βαρβιτσιώτη για το "Ίδρυμα Καντάφι" στο Προεδρείο του οποίου ήταν ο ΓΑΠ μέχρι πριν λίγες μέρες

Ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την συμμετοχή του πρωθυπουργού στον «Διεθνή Οργανισμό Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι» (GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION- έχουμε γράψει σχετικά εδώ), πρόεδρος του οποίου είναι ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαϊφ αλ Ισλάμ Καντάφι, υπέβαλαν στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ Ευ. Αντώναρος και Μ. Βαρβιτσιώτης.

Όπως αναφέρουν ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν μέλος του Ιδρύματος από τον Ιούνιο του 2009 και δεν παραιτήθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά μόνο μετά την εξέγερση των Λίβυων σε βάρος του σημερινού καθεστώτος.

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο για την εικόνα του ιδίου αλλά και της χώρας διεθνώς, ανάλογο με αυτόν που προκάλεσε η συμμετοχή του πρώην Προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Παπανδρέου», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβεβαιώσεις Πεταλωτή ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ.... μιας και είναι αξιόλογο μέσο προπαγάνδας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuX0j5XdeYVZRHexUAjuzyNgVL_90Qd5DKrZ31WINe7fQdD9G41y7H_XXPnfE1vSV56_W4y8ZhSZlR4V0dD1lRhqttahnfzMwmonaWsPQKFLq-CrH4cu5-Ug6ZpeytQBeFal57RkgIf_M/s1600/1644.jpg"Εξαιρετικό εργαλείο με εθνική στόχευση", χαρακτήρισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επικείμενης ιδιωτικοποίησης, τους οποίους διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, αναπτύσσοντας σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

«Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί. Ας μην... κυνηγούμε μάγισσες και ας μη μεταφέρουμε στη Βουλή φήμες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το εθνικό πρακτορείο θα ενισχυθεί για να επιτελέσει το ρόλο του. Δεν πρόκειται ωστόσο να γίνει και φορέας μόνιμης επιχορήγησης από το κράτος, χωρίς δικά του έσοδα και χωρίς να αξιοποιεί το ίδιο τις δυνάμεις του», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Ταυτοχρόνως ο κ. Πεταλωτής κάλεσε τον κ. Κεδίκογλου, με την ιδιότητα του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, αλλά και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, να συμμετάσχουν την προσεχή εβδομάδα σε συνάντηση με τη διεύθυνση και τους εργαζομένους του πρακτορείου "για να πούμε τις θέσεις μας και να βρούμε λύσεις, ώστε το ΑΠΕ να επιτελεί τον εθνικό και σύγχρονο ρόλο ενός δημοσιογραφικού εθνικού πρακτορείου".

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ "έχει μετατραπεί σε προπαγανδιστικό μέσο της κυβερνητικής δραστηριότητας", έκανε λόγο για "συστηματική υποβάθμιση της προβολής των δραστηριοτήτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον διαδικτυακό κόμβο του πρακτορείου", αναφέρθηκε "σε απώλειες εσόδων 1 εκατ. ευρώ", μίλησε για άσκηση «κλίματος τρομοκρατίας» και παραγκωνισμούς εργαζομένων, ενώ έβαλε προσωπικά κατά του προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ηλία Μάτσικα, τον οποίο χαρακτήρισε "ανίκανο".

«Μη μπερδεύετε το παρελθόν με το παρόν, όταν η ΝΔ είχε μετατρέψει την επικοινωνία σε επιστημονικό γκεμπελισμό. Σήμερα καμιά δραστηριότητα της αντιπολίτευσης δεν αποκρύπτεται και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στα κείμενα των δημοσιογράφων. Αν αυτό το εννοείτε ως προπαγάνδα, μιλάμε με άλλες λέξεις και όρους» απάντησε ο κ. Πεταλωτής. Και πρόσθεσε: «Δεν παραγκωνίστηκε κανείς. Ακόμα και εργαζόμενοι με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις έχουν αναλάβει διευθυντικές θέσεις και καθήκοντα. Αυτός είναι ο παραγκωνισμός;». Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχουν απώλειες εσόδων, δεν ασκείται καμία τρομοκρατία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί κανενός είδους τρομοκρατία.

Ο κ. Κεδίκογλου επανήλθε στη δευτερολογία του, θέτοντας το ερώτημα εάν επιχειρείται η μετατροπή του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ και αν η κυβέρνηση αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ως το καλοκαίρι, καθώς τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας και τη μισθοδοσία των εργαζομένων ως τον Αύγουστο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχουν γίνει αυξήσεις σε εργαζομένους και επικαλέστηκε κείμενο αγωγής -που δεν έχει κοινοποιηθεί στο πρακτορείο- του υπεύθυνου για την οικονομική διαχείριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Πεταλωτής, αμφισβήτησε τις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ και, αντιθέτως, επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη διεύθυνση του Πρακτορείου, δεν έκανε καμία προσπάθεια να εισπράξει το συντριπτικό ποσοστό των οφειλών εφημερίδων, εκδοτών και υπουργείων.

«Όσον αφορά στο εάν θα γίνει ΔΕΚΟ ή δεν θα γίνει ΔΕΚΟ, είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Αυτά θα αναλυθούν όλα. Σας καλώ από την αίθουσα αυτή, κ. Κεδίκογλου -φυσικά θα υπάρχει πρόσκληση και για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης- να πάμε όλοι μαζί, να κάνουμε μια συζήτηση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον Διευθυντή, με τους εργαζόμενουυς, να πούμε τις θέσεις μας, να βρούμε λύσεις, έτσι ώστε το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να επιτελεί τον εθνικό και τον σύγχρονο ρόλο ενός ειδησεογραγικού εθνικού πρακτορείου», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Ψωμιάδης:«Κάποιοι της Πολιτικής Άνοιξης δεν με έχουν καλέσει» (video)

Αιχμές εναντίον συνεργατών του Α. Σαμαρά, άφησε σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το πρωί ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και ο παρουσιαστής, Γ. Παπαδάκης τον ρώτησε αν τον έχει καλέσει να συζητήσουν τετ – α – τετ για τα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό ο Α. Σαμαράς.

«Έχω μιλήσει με τον κ. Καρατζαφέρη», είπε ο κ. Ψωμιάδης, αλλά η πίεση του κ. Παπαδάκη ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να απαντήσει εκείνος «Όχι, με κάποιους της Πολιτικής Άνοιξης δεν έχω μιλήσει».

Πάντως, νωρίτερα ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Καραμανλή και οι δύο άντρες έχουν συχνή επαφή.

Δείτε τι είπε ο κ. Ψωμιάδης στο βίντεο που ακολουθεί...




star.gr