03 Μαρτίου 2011

Ξέχασα... ήταν και τρελοί παρόντες στο συλαλλητήριο του εκβιαστή

Απολαύστε την παρεμβατικότητα που έχει ο αποκαλυπτικός εκβιαστής στους αποδράσαντες απ το Δαφνί. N'joy από το 20" έως το 1:15":

Παπαγιάννη! Συγκένρωση έξω απ' το σπίτι του Μπόμπολα θα κάνεις ή είσαι κότα;

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ!

Παρότι δεν θεωρούμε το θέμα σημαντικό,αναγκαζόμαστε να πάρουμε θέση επειδή διαπιστώνουμε πως πολλοί Συνέλληνες παρασύρονται-χωρίς κακή πρόθεση-από δήθεν...αυθόρμητες συγκεντρώσεις ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,προκειμένου να διοχετευθεί η αγανάκτηση του κόσμου σε ανώδυνες διαμαρτυρίες,που δεν έχουν καμία επίπτωση στους ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ!

Η συνέχεια στο hellas-orthodoxy.blogspot.com

Δείτε πως προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν...

Δείτε πως πάνε να περάσουν τό κόψιμο επιδόματος ανεργίας..
Δείτε πως πάνε να μας προετοιμάσουν για κάτι που ήδη έχουν υπογράψει οι ίδιοι και είναι γνωστό εδώ και 1 βδομάδα !!

Με παπαγαλάκια και με δηλώσεις άλλων...

Άλλος το είπε όχι εμείς, ο "κακός" Όλι Ρεν έριξε βόμβα..

Έτσι παρουσιάζει το θέμα σήμερα το ΒΗΜΑ .


Εμείς από τις 24 Φεβ.2011, σας είχαμε αποκαλύψει το θέμα ΕΔΩ


Make unemployment benefits means-tested (aiming at savings of euro 500 million)= Σύνδεση-εξάρτηση των επιδομάτων ανεργίας με το εισόδημα, με σκοπό την εξοικονόμηση 500 εκατ.ευρώ

Αυτό που βλέπετε περιλαμβάνεται στο "Memorandum of Understanding on Specific Economic Policy Conditionality (3rd update) 23 Feb.2011" (παράγραφος 3i σελ 114).

Αυτό που διαβάσατε όπως θα δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν το έχει υπογράψει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Προβόπουλος και το έχουν υποβάλλει και στον κ. Όλι Ρεν !!!

Και τι κάνουν προσπαθούν να πετάξουν την μπάλλα αλλού και να παρουσιάσουν ως "κακό" και "μπαμπούλα" τον κ. Όλι Ρεν, με την δήλωση "βόμβα", γιατί κάτι που η ίδια η κυβέρνηση έχει υπογράψει !!!



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_3976.html

Μεγάλη απογοήτευση στους οργανωτές της "αυθόρμητης σύναξης"

Το ύφος του τα λέει όλα... αν μάζεψαν 1000 άτομα στον Σημίτη... στου Καραμανλή δεν πρόκειται να μαζέψει ούτε τόσα... έτσι εξηγείται και η κατεβασμένη μουτράκλα:



Έλα ρε μην κλαις... μορεί να μαζέψεις 1500 αργόσχολους στον Καραμανλή...
μη σε πάρει κι από κάτω...

Λεφτά υπάρχουν στην ΕΡΤ, έτσι ο Λάμπης μετά τους Τούρκους και τον Βαξεβάνη θα προσλάβει κι άλλους

http://nationalpride.files.wordpress.com/2009/12/ert.jpg?w=300&h=296Τελικά απ' ότι φαίνεται λεφτά υπάρχουν για όλους στην ΕΡΤ.... για όλους εκτός απ' τον εκβιαστή εννοείται, που είναι που θα μείνει με τ' όνειρο. Αφού λοιπόν βρέθηκαν λεφτά για τους "Τούρκους δημοσιογράφους" που στη σελίδα τους εκθειάζουν τη Δραγώνα και προσελήφθησαν με φωτογραφική διάταξη... αφού βρέθηκαν 440.000 για τον Βαξεβάνη... περίσσεψαν κι άλλα ώστε το ΔΣ να αποφασίσει κατά την προχθεσινή, νυχτερινή, όπως δείχνουν οι αποφάσεις, συνεδρίαση:

7...
8. Την έγκριση ατομικών και αποκλειστικών συμβάσεων δημοσιογράφων
9...

Εκτός δηλ. από τους 170 που προσέλαβαν μέσω ΑΣΕΠ στα μέσα Φεβρουαρίου θα προσλάβουν κι άλλους πρασινοφρουρούς, εκτός ΑΣΕΠ εννοείται...

Εύγε στον Λάμπη που ήρθε να διορθώσει τις σπατάλες Ρουσόπουλου-Καραμανλή

Παραπληροφόρηση από το παχύδερμο ότι δήθεν έκραξαν τον Μητσοτάκη στην κηδεία του ενός παλικαριού, ενώ κρύβει ότι έκραξαν Ραχωβίτσα-Φράγκο!

Εδώ και ώρα το Παχύδερμο του πρώτου φλέματος γράφει ότι "Βράζει ο κόσμος για τους πολιτικούς-Κακήν κακώς εκδιώχθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον 23χρονο αστυνομικό Γιάννη Ευαγγελινέλη".
Να αρχίσουμε από τα βασικά: το παχύδερμο δεν ξέρει ούτε καν σε ποια εκκλησία έγινε η κηδεία, καθώς δεν έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, αλλά στον Ιερό Ναό Αναστάσεων του Λαζάρου, στο Νεκροταφείο Περιστερίου.
Κι επειδή ήμουν παρόν, φυσικά και δεν εκδιώχθηκε κακήν κακώς ο Μητσοτάκης από τον κόσμο. Ο Μητσοτάκης ήρθε, μπήκε στην εκκλησία, συλλυπήθηκε κι έφυγε. Το τι έγινε μέσα στην εκκλησία, αν οι γονείς του παιδιού του είπαν να φύγει, δεν το ξέρει κανείς. Και κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο, εκείνη την ώρα, έξω από την εκκλησία, όπου βρισκόμουν. Κι ο Επίτιμος ήρθε κι έφυγε χωρίς κανείς να του πει τίποτα, αντίθετα ορισμένοι συζητώντας μεταξύ τους είπαν "μπράβο του που ήρθε τουλάχιστον κάποιος".

Αντίθετα, ο χοντρός του πρώτου φλέματος, αποκρύπτει ότι ο κόσμος "έκραξε" τον Αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο και τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ και "ιδρυτή" της ΔΙΑΣ Ραχωβίτσα, κατά την αποχώρηση τους.
Αποκρύπτει ότι ο κόσμος φώναζε "δώστε όπλα στον λαό, να σταθεί στο πλάι της Αστυνομίας".
Αποκρύπτει τις κατάρες κατά των δολοφόνων, τις φωνές για εκδίκηση και τις φωνές κατά της Αλβανικής μαφίας. Προβάλλει αυτό που τον συμφέρει.
Ως γνωστός, το blog αυτό είναι το τελευταίο που θα υπερασπιζόταν τον Μητσοτάκη. Ωστόσο, όταν σε κάποιο γεγονός είμαστε παρόντες, δεν ανεχόμαστε τη διαστρεύλωση από κανέναν. Ειδικά δε, από παχύδερμα.

Εκτός ελέγχου το Α.Π.Ε.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQRiM1N_NQkvs5idg2u0nw6MFv7hN0ykOS-fgIVF0xBMJyXWZmIW3KWTKCe0E4MVnvwYg9tp4Sbt-sG6mtM1c-4qlvCJQMZOhrPCOO_wZjR4rQ8NFqerJr82IpH08oDtORDsEH-HI3oaD9/s200/matsikas1.JPGTην ίδια ώρα που η Κυβέρνηση επιβάλλει σκληρή λιτότητα στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ ο διευθυντής του ΑΠΕ Ηλ. Μάτσικας έχει βρεί το δικό του τρόπο για να παρακάμψει τους αυστηρούς κανόνες. Προφανώς όχι για όλους αλλά για εκείνους τους λίγους και εκλεκτούς στους οποίους μοιράζει διάφορα οφίκια (συντονιστές, επικεφαλής τμημάτων, αναπληρωτές των παραπάνω κ.ο.κ) έναντι πρόσθετης αμοιβής.

Φυσικά οι υπόλοιποι συντάκτες προετοιμάζονται για τη νέα περικοπή του μισθού τους κατά 10% που έχει ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου.

Φαίνεται λοιπόν ότι εκεί στο ΑΠΕ ο διορισμένος από την Κυβέρνηση Ηλ. Μάτσικας έχει ένα δικό του τρόπο να ερμηνεύει και να υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Σε πείσμα λοιπόν της αυστηρής εντολής Ραγκούση για πάγωμα των προσλήψεων στο ΑΠΕ προχώρησαν σε οκτώ προσλήψεις δημοσιογράφων Αντε μετά να πείσει ο κυρ Ηλίας για τις αγαθές του προθέσεις όταν ο ίδιος κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση ότι προκάλεσε «υπερπληθυσμό των δημοσιογράφων» στο Αθηναικό Πρακτορείο και όταν κατά διαβολική σύμπτωση τρείς από τους επτά (νέο)προσληφθέντες είναι ομόσταβλοι του προερχόμενοι από το Συγκρότημα.

dexios-gr.blogspot.com

Υπάρχουν αυθόρμητες και μή αυθόρμητες αντιδράσεις στους πολίτες...

Μάλιστα ό Έλληνας που είναι και πολύ "μάγκας" και δεν σηκώνει "μύγα στο σπαθί του" (όπου τον "παίρνει"...) αντιδρά αυθόρμητα σχεδόν καθημερινά...

Διαβάστε προς το παρόν τη συνέχεια στον antilogos-gr.blogspot.com και εμείς θα τα πούμε αργότερα για τις δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις

Οι αφίσες του Βερβεσού έκαναν την Αθήνα τριτοκοσμική... ενώ οι αφίσες του εκβιαστή την κάνουν DeLuxe

Ο άνθρωπος δεν πάει καλά και κάνει και τον δημοσιογράφο...
ρόμπα μέσα σε 3 μέρες!!!
Τόσο γρήγορα ούτε ο Νικολάκης δεν αυτοεξευτελίζεται


Με δέκα Ελληνες αθλητές και αθλήτριες ξεκινά αύριο το 31ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

http://www.paris4travel.com/wp-content/uploads/2010/08/Exterior-View-of-Palais-Omnisports-de-Paris-Bercy.jpgΤο "Palais Omnisports Paris Bercy" από σήμερα αρχίζει να στολίζεται προκειμένου όλα αύριο να είναι έτοιμα για την έναρξη του 31ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Η ελληνική ομάδα ξεκινά δυναμικά την πρώτη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης του Παρισιού με συνολικά δέκα αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας να ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών των αγωνισμάτων τους.

"Αυτό που θέλουμε από τα παιδιά στο Παρίσι είναι να σημειώσουν τις φετινές τους επιδόσεις. Εάν συμβεί αυτό τότε θα έχουμε μια πολύ καλή παρουσία. Γενικώς πάντως το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και υπάρχει αισιοδοξία για την παρουσία της Ελλάδας στη διοργάνωση", είπε ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Πρώτες χρονικά στη μάχη του Ευρωπαϊκού θα πέσουν οι τρεις αθλήτριες του τριπλούν. Στις 10.00 (ώρα Ελλάδας) η Βούλα Παπαχρήστου (κάνει 8η κατά σειρά προσπάθεια), η Αθανασία Πέρρα (14η) και η Νίκη Πανέτα (14η) θέλουν άλμα πάνω από τα 14,10 μέτρα έτσι ώστε να περάσουν στον τελικό του αγωνίσματος.

Στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνει το μήκος των ανδρών όπου τελικά ο προκριματικός θα γίνει σε δύο γκρουπ. Στις 11.50 ο Γιώργος Τσάκωνας ξεκινά ουσιαστικά το πρώτο γκρουπ του προκριματικού με το όριο για τον τελικό να έχει τεθεί από τους διοργανωτές στα 8,05 μέτρα. Στις 13.20 σειρά θα πάρει ο Λούης Τσάτουμας, που αγωνίζεται πρώτος στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του μήκους.

Η ελληνική συνέχεια δίνεται το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 17.00 με τον προκριματικό του ύψους των ανδρών με τον Κώστα Μπανιώτη και τον Δημήτρη Χονδροκούκη. Το όριο των διοργανωτών για την πρόκριση στον τελικό είναι στα 2,30 μέτρα.

Στις 17.15 ξεκινά ο προκριματικός του επί κοντώ των ανδρών με το Κώστα Φιλιππίδη να αγωνίζεται δέκατος κατά σειρά και το όριο να είναι στα 5,75 μέτρα. Η Ελενα Φιλάνδρα θα βρεθεί στην εκκίνηση της 2ης σειράς των 800 μέτρων (17.35) και την πρόκριση στον επόμενο γύρο θα πάρουν οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι αθλήτριες με τους τέσσερις καλύτερους χρόνους.

Η ελληνική παρουσία της 1ης αγωνιστικής ημέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου κλείνει με την συμμετοχή του Δημήτρη Τσιάμη στον προκριματικό του τριπλούν (18.20) με το όριο να έχει τεθεί στα 16,95 μέτρα.



* Το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή στο Παρίσι βρίσκεται περίπου 20 λεπτά μακριά από το στάδιο.

* Οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες έκαναν προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο του πανεπιστημίου του Παρισιού καθώς οι διοργανωτές μέχρι και την τελευταία στιγμή εργάζονταν στο κεντρικό στάδιο.

* Σήμερα το απόγευμα έφτασε στο Παρίσι και το δεύτερο γκρουπ της ελληνικής αποστολής οι αθλητές του οποίου ξεκινούν τους αγώνες το Σάββατο.

* Αναλυτικά τα όρια πρόκρισης για τους τελικούς: Στους άνδρες: Υψος: 2,30 μ., Επί κοντώ: 5,75 μ., Μήκος: 8,05 μ., Τριπλούν: 16,95 μ., Σφαιροβολία: 20,10 μ. Στις γυναίκες: Υψος: 1,94 μ., Επί κοντώ: 4,55 μ., Μήκος: 6,60 μ., Τριπλούν: 14,10 μ., Σφαιροβολία: 17,90 μ.



1η ΗΜΕΡΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

Πρωινό πρόγραμμα

10.00 60 μ. εμπ. (Γ) Πένταθλο

10.00 Τριπλούν (Γ) Προκριματικός Παπαχρήστου, Πανέτα, Πέρρα

10.20 60 μ. εμπ. (Γ) Προκριματικός

10.30 Σφαιροβολία (Α) Προκριματικός

10.50 60 μ. εμπ. (Α) Προκριματικός

10.55 Υψος (Γ) Πένταθλο

11.20 400 μ. (Γ) Προκριματικός

11.35 Μήκος (Α) Προκριματικός Τσάτουμας, Τσάκωνας

11.50 400 μ. (Α) Προκριματικός

12.15 3000 μ. (Α) Προκριματικός

13.05 Σφαιροβολία (Γ) Πένταθλο

Απογευματινό πρόγραμμα

16.00 Τελετή έναρξης

16.45 60 μ. εμπ. (Γ) Ημιτελικός

16.50 Μήκος (Γ) Πένταθλο

16.50 Σφαιροβολία (Γ) Προκριματικός

17.00 Υψος (Α) Προκριματικός Μπανιώτης, Χονδροκούκης

17.10 60 μ. εμπ. (Α) Ημιτελικός

17.15 Επί Κοντώ (Α) Προκριματικός Φιλιππίδης

17.25 800 μ. (Γ) Προκριματικός Φιλάνδρα

17.55 800 μ. (Α) Προκριματικός

18.25 1.500 μ. (Γ) Προκριματικός

18.30 Τριπλούν (Α) Προκριματικός Τσιάμης

18.30 Σφαιροβολία (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ

18.45 400 μ. (Γ) Ημιτελικός

19.05 400 μ. (Α) Ημιτελικός

19.20 800 μ. (Γ) Πένταθλο

19.40 60 μ. εμπ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ

19.50 60 μ. εμπ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ

ΔΝΤ: Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές ότι η πτώχευση δεν αποτελεί επιλογή

http://informafrica.com/wp-content/uploads/2011/02/IMF.jpg“Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι η πτώχευση δεν αποτελεί επιλογή”, υπογράμμισε σήμερα με έμφαση η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Ατκινσον, η οποία στο ίδιο πνεύμα επικαλέσθηκε και τις διαβεβαιώσεις της Αθήνας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, η αξιωματούχος του ΔΝΤ τόνισε ότι η αντιμετώπιση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης και του υψηλού χρέους στην οποία είχε περιέλθει η ελληνική οικονομία την περασμένη άνοιξη είχε δύο πυλώνες: αυτόν των μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, και αυτόν που αφορά στη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.

Η κα Ατκινσον εμφανίσθηκε δημόσια αισιόδοξη για την πορεία του μνημονίου δηλώνοντας ότι το ΔΝΤ “αναμένει πως το πρόγραμμα θα πετύχει”. Σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την επιτυχία, και επισήμανε ότι είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα, αλλά πρόσθεσε ότι για την υλοποίησή του έχει δεσμευθεί πλήρως η ελληνική κυβέρνηση.

Το στέλεχος του Ταμείου εκτίμησε ότι οι επαφές του κ. Στρος-Καν με τον κ. Παπανδρέου και τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως και η καλή συνεργασία του ΔΝΤ με την Ευρ. Επιτροπή και την ΕΚΤ, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα επιτυχές πρόγραμμα για την Ελλάδα, και δήλωσε πεπεισμένη ότι η ΕΕ και η Ευρωζώνη στην επικείμενη σύνοδο κορυφής θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν με αποτελεσματικό τρόπο.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει κατά πόσον το περιστατικό της ανακοίνωσης από την Τρόικα, στις 11 Φεβρουαρίου, του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, έχει πλήξει τις σχέσεις του Ταμείου με την Αθήνα, δήλωσε ότι το ΔΝΤ διατηρεί πολύ στενή και ισχυρή σχέση με την κυβέρνηση της Ελλάδας και σέβεται τις πολιτικές που ακολουθεί όπως και τον καθορισμό αυτού που θεωρεί ως τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Πτήσεις στην Βόρεια Ελλάδα προγραμματίζουν από τον Μάιο οι Τουρκικές Αερογραμμές

http://www.havayollarim.com/wp-content/uploads/2009/01/thylogo.jpgΣτην αγορά της Βορείου Ελλάδος εισέρχεται από τον προσεχή Μάιο η αεροπορική εταιρεία «Turkish Airlines», με την έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης.

Όπως ανακοινώθηκε, η επίσημη έναρξη των πτήσεων θα γίνει στις 27 Μαΐου και μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, η εταιρεία θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή, η οποία εντάσσεται στο πλάνο επέκτασης του δικτύου της Turkish Airlines για το 2011, αποτελεί μία στρατηγική κίνηση για την αγορά της Ελλάδας, που σαν στόχο έχει την τόνωση της ελληνικής αγοράς, μέσω της αύξησης της εισροής των τουριστών από τις Ανατολικές χώρες και κατ' επέκταση την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Από την εταιρία δεν ανακοινώθηκε ούτε το ύψος του κομίστρου, ούτε ο τύπος των αεροσκαφών που θα εκτελούν τα δρομολόγια.

ΕΕ: Ευρωπαϊκό πρόστιμο-μαμούθ επιβλήθηκε στη γερμανική εταιρία Siemens.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUtCzLIXbCCmPk_btHJwGLMcMLPJJgK4-C0PTNLcFUOisMfKo6NMJzhHvzHfchtnktp1qkGW67YfRaSNOUoWdhganv08HMxEuj46glanY5kf4pR3Y-3JeiLUrFRQWWXweyZCgh3K8dEHw/s1600/siemens.jpgΟ πολύ γνωστός γερμανικός όμιλος Ζίμενς είδε σήμερα να παραμένει αμείωτο το πάρα πολύ μεγάλο πρόστιμο, που τού είχε επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το Ευρωπαϊκό δικαστήριο το επικύρωσε.

Το εν λόγω πρόστιμο χρονολογείτο από το 2007 κι είναι ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ (550 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Η έφεση που άσκησε η Ζίμενς ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου απορρίφθηκε σήμερα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε έναν επιχειρηματικό όμιλο, για μία μοναδική επιχειρηματική του πράξη.

Η Ζίμενς κρίθηκε τελικά ένοχη, για μονοπωλιακές πρακτικές και πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω της σύστασης καρτέλ στο πεδίο της προηγμένης τεχνολογίας για δίκτυα ηλεκτροδότησης και πιο συγκριμένα για τον εξοπλισμό μεταγωγής με μόνωση αερίου (GIS).

Εντούτοις, μειώθηκαν με την ίδια απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου τα πρόστιμα γιά μικρότερες εταιρείες του καρτέλ, τις γαλλικές Areva, Alstrom, όπως επίσης γιά πολλές θυγατρικές της ίδιας της Ζίμενς.

Εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου, εξέφρασε "λύπη" που δεν εισακούστηκε η επιχειρηματολογία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

H Μπιγιονσέ δηλώνει τώρα ότι δώρησε τα χρήματα που είχε λάβει για την εμφάνισή της σε πάρτι της οικογένειας Καντάφι

http://www.athensdeejay.gr/content_images/18/beyonce3.jpgΗ αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ δήλωσε ότι έχει δωρήσει τα χρήματα που έλαβε για την παρουσία της σε ένα ιδιωτικό πάρτι το 2009 στην Αϊτή μόλις έμαθε ότι ο διοργανωτής συνδέεται με την οικογένεια του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Η 29χρονη τραγουδίστρια είναι η τελευταία από μία σειρά καλλιτεχνών που παίρνουν αποστάσεις από την οικογένεια Καντάφι, μετά τη διεθνή καταδίκη των προσπαθειών του να καταπνίξει την εξέγερση στη Λιβύη και τα δημοσιεύματα που θέλουν πολλούς διάσημους αστέρες να έχουν εμφανιστεί σε πάρτι συνεργατών του Καντάφι τα τελευταία χρόνια.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η καναδή τραγουδίστρια Νέλι Φουρτάδο δήλωσε ότι θα δωρήσει το 1 εκατομμύριο δολάρια που είχε λάβει όταν τραγούδισε για την οικογένεια του Καντάφι στην Ιταλία.

"Όλα τα χρήματα που δόθηκαν στην Μπιγιονσέ για την εμφάνισή της σε ένα ιδιωτικό πάρτι στην παραλία Νίκι του Σεν Μπαρτς την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2009, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας που δόθηκε στην εταιρεία που κλείνει τις δουλειές της, έχουν δοθεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Αϊτής μετά το σεισμό", αναφέρει η Μπιγιονσέ σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της.

"Μόλις έγινε γνωστό ότι ο διοργανωτής συνδεόταν με την οικογένεια του Καντάφι ελήφθη η απόφαση να δοθούν τα χρήματα για καλό σκοπό", συνεχίζει.

Ο μουσικός Τύπος έχει αναφερθεί σε πολλούς διάσημους τραγουδιστές που τα τελευταία έξι χρόνια έχουν εμφανιστεί σε πάρτι της οικογένειας Καντάφι λαμβάνοντας υπέρογκες αμοιβές.

Λεφτά υπάρχουν... για τον Βαζεξάνη: 440.000 ευρώ για το "Κουτί της μαλακί@@"

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=263629&w=400&h=300&q=80Απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ στη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου 2011:

Αποφασίζουμε:
...
5. Την έγκριση συνέχισης της μετάδοσης της εκπομπής «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ», με 20 επεισόδια. Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 22.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Σημειώνεται ότι η παραγωγός εταιρεία παραχώρησε έκπτωση 3.672 ευρώ ή ποσοστό 13,5% ανά επεισόδιο.
...

440.000 ευρώ καθαρά χωρίς ΦΠΑ για μια εκπομπή που τη βγάζει ένα άτομο...
άντε να έχει και 2-3 παιδάκια που τρέχουν και τους δίνει 500 ευρώ το μήνα...
χώρια το χαρτζηλίκι από τον Σόρος...

Με τόσα λεφτά για ένα 6μηνο, υπερασπίζομαι και εγώ την αυτοαποκαλούμενη "Ψωλή του Βουκεφάλα" και κάνω και εκπτώσεις

ΥΓ. Στη φώτο η γλυκύτατη Πόπη Τσαπανίδου που την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια μόλις κατάλαβε πεί τίνος πρόκειται...

Επειδή ο εκβιαστής είναι προβλέψιμος...

Να μου το θυμηθείτε:

Η επόμενη συγκέντρωση του εκβιαστή θα είναι στη Ραφήνα, έξω απ΄το σπίτι του Καραμανλή... και εκεί αποσκοπεί το σημερινό ξεκάρφωμα έξω απ' το σπίτι του τελειωμένου Σημίτη... μιας και ο Καραμανλής τους προκαλεί τρόμο... και δικαίως μεταξύ μας

Γιατί όλα αυτά δεν τα οργανώνει ο εκβιαστής, ο οποίος δεν μπορεί να σκεφτεί αλλά εκτελεί απλά εντολές, αλλά ο μεγαλοδημοσιογράφος που είναι το αφεντικό του και ο οποίος ως γνωστόν έχει τα απωθημένα του με τον Καραμανλή που δεν τον έκανε βουλευτή ή έστω Δήμαρχο Αθηνών...

Λάμπη αποδείχθηκε στην πράξη πόσο "αβάσιμες" ήταν οι υποψίες για φωτογραφική πρόσληψη των "Τούρκων" στην ΕΡΑ Κομοτηνής

Πριν από 3 μήνες περίπου ο Ταγματάρχης ο γνωστός Λάμπης της ΕΡΤ, απαντούσε (δείτε την απάντησή του στο τέλος) σε ερώτηση βουλευτών και έλεγε ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη δύο τουρκόφωνων δημοσιογράφων ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ και οι ΕΒΡΕΝ και ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΗ δούλευαν αμισθί επί σχεδόν ένα χρόνο, για την ψυχή της μάνας τους...

Kατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (Τρίτη 1 Μαρτίου 2011) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε τα ακόλουθα:

1.
2.
3.
4. Την πρόσληψη με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μετά από σχετική προκήρυξη και εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής επιλογής- αξιολόγησης, των δημοσιογράφων ΔΕΔΕ ΑΠΔΟΥΡΑΧΙΜ ΕΒΡΕΝ και ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΗ ΜΕΧΜΕΤ ΑΪΤΗΝ, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής.
...

Μετά από την ερώτηση και το κράξιμο ο κουτοπόνηρος Λάμπης νόμιζε ότι τρώμε κουτόχορτο και δεν ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο μαζί με τις υπόλοιπες προσλήψεις τα ονόματα των δύο προσληφθέντων, με φωτογραφική διάταξη όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, αλλά προτίμησε να τα περάσει στα μουλωχτά και νύχτα από το ΔΣ της ΕΡΤ...

Για τόσο ξεφτιλισμένους μιλάμε...


Καρασμάνης: "Πότε θα πληρωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί για την περσινή σοδεία;"

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ : «Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου, ακόμη περιμένουν να πληρωθούν την περσινή σοδειά τους»

Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, χιλιάδες παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου περιμένουν ακόμα να πληρωθούν για τη σοδειά που έχουν παραδώσει στις μεταποιητικές βιομηχανίες, εδώ και έξι μήνες.

Οι μεταποιητές υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν τους έχουν χορηγηθεί δάνεια, ώστε να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους και επιπλέον γιατί δεν τους έχει επιστραφεί ακόμη ο οφειλόμενος Φ.Π.Α., συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση, με μεγάλη καθυστέρηση, εξέδωσε πριν από ενάμιση μήνα απόφαση για τα δάνεια προς τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, μέσω των οποίων θα εξοφλούνταν οι παραγωγοί. Δυστυχώς, πρόκειται για μια απόφαση μνημείο προχειρότητας και ανακολουθίας, καθώς καθ’ υπέρβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας ζητούνται προσωπικές εγγυήσεις από τα μέλη των διοικήσεων για τη σύναψη των δανείων. Ήταν δε τόσο κραυγαλέα η αντινομία, που προσωπικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύθηκε ότι θα τροποποιήσει την σχετική διάταξη. Έχει περάσει ενάμισης μήνας και ακόμη περιμένουμε την τροποποίηση.

Όμως, τα προβλήματα για τους παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου δεν έχουν τέλος, καθώς ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς δεν έχει εισπράξει ακόμη τα 4 λεπτά, ως συμπλήρωμα της τιμής για τη σοδειά του 2009. Παράλληλα, δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από τον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί για τις πρώιμες ποικιλίες, από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω καύσωνα κατά τη διάρκεια της περσινής απεργίας των μεταφορέων φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης.

Επίσης, χιλιάδες ροδακινοπαραγωγοί αλλά και χιλιάδες δενδροκαλλιεργητές καθώς και παραγωγοί άλλων καλλιεργειών, των οποίων υπέστησαν ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, ανεμοθύελλα, βροχόπτωση) οι καλλιέργειες τους, είτε δεν έχουν πάρει εκτιμητήρια για τις ζημιές τους, είτε όσοι τα έχουν πάρει, βλέπουν πως είναι μηδενικά σε αποτίμηση ζημιών.

Εξάλλου, είχε δεσμευθεί η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία όλων των κυβερνητικών Βουλευτών των ροδακινοπαραγωγικών Νομών, πως θα συγκροτούσε επιτροπή η οποία θα παρακολουθούσε την εξέλιξη της τιμής πώλησης της κομπόστας ροδακίνου και εάν προέκυπτε αύξηση της τιμής τότε θα έδινε αύξηση και στη τιμή της πρώτης ύλης των παραγωγών. Η επιτροπή αυτή ουδέποτε συγκροτήθηκε και λειτούργησε.

Τεράστιο πρόβλημα συνιστά και το γεγονός ότι παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις από τον ΕΛΓΑ στην υλοποίηση Προγραμμάτων Ενεργητικής Προστασίας στα θέματα της αντιχαλαζικής θωράκισης των καλλιεργειών, καθώς επίσης καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις και στην καταβολή των επιχορηγήσεων στους αγρότες που έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση των αντιχαλαζικών δικτύων

* Επειδή, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, το σύνολο των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών αντιμετωπίζει όχι μόνο δυσχέρειες στη συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας, αλλά και για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.
* Επειδή, ολόκληρες περιοχές ζουν από τη ροδακινοπαραγωγή, είτε άμεσα ως καλλιεργητές, είτε έμμεσα ως εργαζόμενοι στη συγκομιδή, στις μεταφορές, στη μεταποίηση, το εμπόριο και τις εξαγωγές.
* Επειδή, το σύνολο αυτών των δραστηριοτήτων αφορά ένα συναλλαγματοφόρο κλάδο, που αποφέρει ετησίως στη χώρα μας περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ.
* Επειδή, λόγω της αδιαφορίας και της αναλγησίας της κυβέρνησης, εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς εισόδημα εδώ και έξι μήνες οι ροδακινοπαραγωγοί και χωρίς αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ επί ένα σχεδόν χρόνο οι πληγέντες από θεομηνίες.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η ηγεσία του υπουργείου

1. Ποια πολιτική προτίθεται να εφαρμόσει για τη στήριξη, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, αυτού του τόσο σημαντικού κλάδου της αγροτικής μας οικονομία ;

2. Εάν προτίθεται να υλοποιήσει τη δέσμευση της για δανειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί για τη σοδειά που έχουν παραδώσει ;

3. Εάν είναι στις προθέσεις της να καταστήσει τον ΕΛΓΑ πραγματικό οργανισμό στήριξης της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των καλλιεργητών, διασφαλίζοντας εκτιμήσεις στο πραγματικό ύψος των ζημιών και με ουσιαστικές αποζημιώσεις ;

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ:

1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
4. ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
5. ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
6. ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
7. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
9. ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
10. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ
11. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
12. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
13. ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ
14. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΑΚΟΣ
15. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Καραχάλιε, τα βουλευτιλίκια δεν περνάνε απ' τον Ρετσίνα και τον Μαρινάκη... περνάνε από τη βάση... διάβαζε να μαθαίνεις

http://www.olympiacos24.gr/wp-content/uploads/2011/02/karaxalios_marinakhs-1024x503.jpgΕπειδή, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες υπάρχει και αν δεν υπάρχει μπορεί αιφνιδίως να προκύψει, η Ν.Δ. πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στους εκλογικούς της συνδυασμούς.

Επειδή ήδη βλέπουμε σχεδόν καθημερινά διάφοροι εκλεκτοί των ΜΜΕ να αυτοπροτείνονται και να αυτοπροβάλλονται ως υποψήφιοι, πριν ακόμα ξεκινήσει επισήμως η διαδικασία.

Επειδή, οι πολίτες απογοητευμένοι συνολικά από το πολιτικό σύστημα της χώρας γυρίζουν τις πλάτες τους στα κόμματα και αναζητούν φρέσκα πρόσωπα με νέες ιδέες.

Χρήσιμο είναι να θυμηθούμε τι προβλέπει το άρθρο 21 του Καταστατικού της ΝΔ που ψηφίστηκε στο τελευταίο Συνέδριο:

Επιλογή των υποψηφίων Βουλευτών

Η επιλογή υποψηφίων βουλευτών, ευρωβουλευτών και βουλευτών επικρατείας γίνεται ως εξής:

1. Οι υποψήφιοι βουλευτές επικρατείας επιλέγονται απ΄ ευθείας από τον Πρόεδρο του Κόμματος. Κατά τον ίδιο τρόπο επιλέγονται και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

2. Τα μέλη του κόμματος σε επίπεδο Νομού συμμετέχουν στην διαδικασία επιλογής των υποψηφίων βουλευτών . Σχηματίζεται κατάλογος υποψηφίων βουλευτών και με ψηφοφορία η οργανωμένη βάση σε επίπεδο Νομού προτείνει στον Πρόεδρο:

Ένα [1] υποψήφιο βουλευτή όταν το ψηφοδέλτιο έχει μία έως έξι (1-6) θέσεις

Δύο [2] υποψήφιους βουλευτές όταν το ψηφοδέλτιο έχει από επτά έως δώδεκα(7-12) θέσεις

Το ένα πέμπτο των υποψηφίων βουλευτών όταν το ψηφοδέλτιο έχει περισσότερες από δώδεκα (12) θέσεις

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παρούσης διάταξης καθορίζονται με ειδική εγκύκλιο του προέδρου κλπ κλπ

Η αλλαγή αυτή στο προηγούμενο καταστατικό του κόμματος, η οποία σημειωτέον έγινε ύστερα από πρόταση του Αντώνη Σαμαρά είναι καινοτόμος. Θεμελιώνει στοιχεία άμεσης δημοκρατίας στις διαδικασίες του κόμματος. Για πρώτη φορά η βάση θα προτείνει μετά από εκλογική διαδικασία ,υποψηφίους βουλευτές, οι οποίοι θα συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών δεν μπορεί να είναι πλέον έργο μιας κλειστής κάστας στελεχών πίσω από πόρτες ερμητικά κλειστές, αλλά το αποτέλεσμα της βούλησης των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες με σύνεση και ωριμότητα θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους.

Το ζήτημα αποτελεί τεράστια πρόκληση και για την ηγεσία της ΝΔ.

Ίσως είναι καιρός ο Αντώνης Σαμαράς να υπενθυμίσει σε όλους, ότι εκτός από Πρόεδρος της ΝΔ είναι, πριν και πάνω από όλα, αρχηγός ενός κινήματος πολιτών

Η πρόκληση, αλλά και η εντολή της βάσης στον Αντώνη Σαμαρά είναι να τα αλλάξει όλα αυτά.

Και για να τα αλλάξει, υπάρχει μόνον ένας τρόπος!

Η βάση να υποδείξει τους υποψήφιους που αυτή νομίζει ότι την εκπροσωπούν καλύτερα

Ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη αρχηγός σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία από τη βάση του κόμματος. Πάνω από 800.000 φίλοι και οπαδοί της Ν.Δ. , αν και δικαιολογημένα απογοητευμένοι από την συντριπτική ήττα του 2009, στήθηκαν σε ατέλειωτες ουρές για να ψηφίσουν.

Εκείνη η εκλογή άλλαξε για πάντα τη Νέα Δημοκρατία.

Τώρα πρέπει να γίνει και το επόμενο μεγάλο βήμα...

http://www.antinews.gr/2011/03/03/88737/

Επιβεβαιώνει η ΕΕ την ύφεση 6,6% του ελληνικού ΑΕΠ για το 4ο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με τη φόρα που είχαμε από Καραμανλή το 2009

http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/7767516/2/istockphoto_7767516-recession.jpgΥφεση 6,6% σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 όπου το κράτος λειτουργούς με τα απόνερα του Καραμανλή, σύμφωνα με τις δεύτερες εκτιμήσεις της Εurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και επιβεβαιώνουν τα όσα είχε αναφέρει η κοινοτική στατιστική υπηρεσία στις 15 Φεβρουαρίου.

Την ίδια περίοδο,στην ΕΕ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1 % και στην ευρωζώνη κατά 2%.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, η Ελλάδα (-6,6%) είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης με ύφεση σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ενώ συνολικά στην ΕΕ μόνο δύο χώρες μέλη παρουσιάζουν ύφεση: Η Ελλάδα και η Ρουμανία (-0,6%).

Ακόμη, το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε το τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο κατά 1,4%. Πάντα σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% στην Ευρωζώνη και κατά 0,2% στους «27».

PASOK PANIC!!! Μετά από 130 νεκρούς και με το ξεκίνημα της άνοιξης το Υπουργείο κάνει έκκληση εμβολιασμούς κατά της γρίπης Η1Ν1

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmVNssmEtRPYH2VA4FJLlpBrNUFcBiimduUtLqZoFzww5XMVw&t=1Έκκληση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης Η1Ν1, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, γεγονός που ευνοεί την εξάπλωση της νόσου, έκανε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου, ο υφυπουργός τόνισε ότι από πλευράς υπουργείου έχει γίνει ό,τι ήταν δυνατό, αλλά δεν μπορεί να υποχρεώσει το κράτος τον πολίτη να εμβολιαστεί, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν δέχεται να εμβολιστεί ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ερωτών βουλευτής από την πλευρά του απέδωσε ολιγωρία στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει οι νεκροί από τη γρίπη ήδη στους 132 και τους 120 οι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή και εκτός.

«Κινδυνεύουμε να φτάσουμε τους 200 νεκρούς, δηλαδή ένα μικρό χωριό, εν όψει και της επιδείνωσης του καιρού, και η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανέτοιμη», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

http://www.heart-valve-surgery.com/Images/panic-attack.jpgΟ κ. Αηδόνης απάντησε ότι πέρα από τις ενημερωτικές εγκυκλίους και τα μηνύματα ευαισθητοποίησης, έχουν παραγγελθεί οι απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων και αντι-ιικών φαρμάκων και έχουν δοθεί στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

"Δυστυχώς δεν πάνε να εμβολιαστούν, ούτε καν το νοσηλευτικό προσωπικό", παρατήρησε.

Στη φάση των δευτερολογιών οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν, όταν ο κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε ότι οι ποσότητες φαρμάκων και εμβολίων που παραγγέλθηκαν δεν ήταν επαρκείς για τα 2 εκατ. που συνιστούν τις ευπαθείς ομάδες, ούτε ενημερώθηκαν επαρκώς σχολεία και στρατόπεδα.

http://farm3.static.flickr.com/2501/3860716297_ee3a3e1e89.jpgΠρόσθεσε από την άλλη ότι η ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα τη θνησιμότητα στις μονάδες, που κυμαίνεται στο 42%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 24%, «δηλαδή από τους 132 νεκρούς, το ΕΣΥ ευθύνεται για 50 θανάτους».

Ο κ. Αηδόνης ανταπάντησε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια για ενημερωτική καμπάνια, με αποτέλεσμα ελάχιστα μεγαλύτερη προσέλευση για εμβολιασμούς, ενώ εξοικονομήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση 65 εκατ. ευρώ από τη διάθεση εκατομμυρίων εμβολίων που παραγγέλθηκαν και θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Συμπλήρωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι που προχώρησε σε 3.940 προσλήψεις νοσηλευτών, «αντί των άχρηστων αγροφυλάκων».

"Ποιος φταίει που δεν πείθονται να προσέλθουν να εμβολιαστούν; Το υπουργείο Υγείας θα υποχρεώσει τον πολίτη;" κατέληξε ο υφυπουργός.

Αρχίζει αύριο η διαδικασία για τις ασκήσεις αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών

http://www.banksnews.gr/portal/images/stories/bank_stress_test.jpgΑρχίζουν αύριο οι ασκήσεις αντοχής (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών για το 2011, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA).

Η μεθοδολογία των ασκήσεων και ο αριθμός των τραπεζών που θα υποβληθούν σε έλεγχο, θα ανακοινωθούν στις 18 Μαρτίου, ενώ τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο, αφού προηγηθεί "μία αυστηρή αμοιβαία αξιολόγηση", σύμφωνα με την ανακοίνωση της εποπτικής αρχής.

Στα stress tests που έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι συμμετείχαν 91 τράπεζες και απέτυχαν έξι από αυτές. Υπήρξε, όμως, κριτική ότι οι ασκήσεις δεν ήταν αρκετά αυστηρές και η κριτική εντάθηκε μετά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ιρλανδικές τράπεζες από το Φθινόπωρο, ενώ είχαν περάσει τα stress tests.

Καμμένος-Τζαβάρας: Μία κρύο μία ζέστη

Πάνω που παίρνετε ένα πόντο ρε παιδιά, ρίχνετε μια κλωτσιά και χύνετε την καρδάρα...
Τι μπορεί να προσθέσει στην υπεράσπισή σου ρε Πάνο ο συγκεκριμένος μάρτυρας;



ΥΓ. Προσέχετε με ποιον φωτογραφίζεστε γιατί μπορεί να εκτεθείτε όπως ο Άκης Χατζηνικολάκης που όπως βλέπετε δεξιά ήταν όλα γελάκια με τον Άκη τις εποχές που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι και δεν ήξερε τίποτα ...

Πουπάκης-Κουμουτσάκος: Απειλή οι πρακτικές της Olympic Air και της Aegean για τα δικαιώματα των καταναλωτών και τον ελεύθερο ανταγωνισμό

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/1/1/7/349117/olympic_aegean.jpgΕρώτηση των Ευρωβουλευτών Ν.Δ. στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της Olympic Air για την εκ νέου αναδιάρθρωση του προγράμματος πτήσεων της εταιρείας, αυξάνοντας δρομολόγια στη βαλκανική και στην ελληνική αγορά και καταργώντας δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι Ευρωβουλευτές κκ. Κ. Πουπάκης και Γ. Κουμουτσάκος κατέθεσαν γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για "σιωπηρή" συγχώνευση των δύο εταιρειών και για την αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης ανταγωνισμού και της δημιουργίας σχεδόν μονοπωλιακών καταστάσεων σε ορισμένα δρομολόγια.

Στην ερώτησή τους οι Έλληνες Ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα, πριν την αναγγελία της ενδεχόμενης συγχώνευσης, αλλά ακόμα και τώρα, μετά τη σχετική αρνητική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανταγωνισμού, οι δύο αερομεταφορείς αναδιαρθρώνουν διαρκώς τόσο τους διεθνείς όσο και τους εσωτερικούς προορισμούς. Παρατηρείται δε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εν λόγω εταιρείες μειώνουν ή και αναστέλλουν το πρόγραμμα δρομολογίων τους σε κοινούς προορισμούς ενισχύοντας παράλληλα αερογραμμές όπου η μία εκ των δύο έχει αποσυρθεί.

Δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία με βάση τον κανονισμό συγκεντρώσεων, απέρριψε την προτεινόμενη συγχώνευση, καθώς θα οδηγούσε σε οιονεί μονοπώλιο της ελληνικής αγοράς αεροπορικών μεταφορών, οι Ευρωβουλευτές θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Πώς κρίνει αυτή την σχεδόν παράλληλη αναδιάρθρωση του δικτύου των δύο εταιρειών; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής ποιός αναμένεται να είναι ο αντίκτυπος στις τιμές των εισιτηρίων δεδομένου ότι μειώνεται ο ανταγωνισμός σε ορισμένους προορισμούς; Πιστεύει ότι τέτοιου είδους πρακτικές ωφελούν τoν υγιή ανταγωνισμό και λειτουργούν προς όφελος των καταναλωτών ή προλειαίνουν το έδαφος για τον "εκβιασμό" μιας θετικής απόφασης για την συγχώνευση των δύο εταιρειών;

2. Στο πλαίσιο ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών τί μέτρα έχουν υιοθετηθεί από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των αεροπορικών ναύλων σε λογικά επίπεδα και να ενισχυθεί περαιτέρω ο ανταγωνισμός;

Παρουσίαση του χθεσινού συλλαλητηρίου στα κατεχόμενα από τον τουρκοκυπριακό Τύπο

http://img.protothema.gr/E054721DD68FDDA541D4B1562BB4BCB8.jpgΠρωτοσέλιδο κύριο θέμα σε όλες τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες είναι το χθεσινό ογκώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Ινονού στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Κίπρις'', το κυριότερο μήνυμα που εστάλη στην Αγκυρα ήταν η αύξηση του πληθυσμού στα κατεχόμενα και ότι ο τόπος δεν "σηκώνει" τόσο μεγάλο αριθμό εποίκων. Τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα, προστίθεται, υπολογίζουν τους συγκεντρωθέντες στην πλατεία μεταξύ 60 και 80 χιλιάδες.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μέρος της ομιλίας του προέδρου του σωματείου δημοσίων υπαλλήλων, Μεχμέτ Οζκαρντας, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να αναχαιτιστεί εδώ και τώρα η μεταφορά πληθυσμού στα κατεχόμενα, σημειώνοντας τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τουρκοκύπριοι με τις καθημερινές αξιόποινες πράξεις των ''κουβαλητών'', κατά την έκφρασή του.

Η εφημερίδα ''Γενί Ντουζέν'' δημοσιεύει έγχρωμη ολοσέλιδη φωτογραφία με διαδηλωτή που κρατούσε πλακάτ με το σλόγκαν: ''Εμείς είμαστε Τουρκοκύπριοι, εσύ ποιος είσαι;''. Οπως αναφέρει, το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν απάντηση προς την Αγκυρα και τώρα καλείται το κόμμα Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης του Ταγίπ Ερντογάν να σέβεται τη βούληση των Τουρκοκυπρίων. Οι διαδηλωτές αξίωσαν επίσης την παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης στα κατεχόμενα . Η εφημερίδα αναφέρεται και σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μπροστά στο λεγόμενο "προεδρικό", τη ''βουλή'' και την "πρεσβεία" της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Η ''Γενί Ντουζέν'' αναφέρεται επίσης και στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης τουρκοκυπριακές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, τα οποία επέκριναν τον Τούρκο πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του εναντίον των Τουρκοκυπρίων και κρατούσαν πανό που έγραφε ''Η ειρήνη στην Κύπρο δεν παρεμποδίζεται''.

Η εφημερίδα ''Αφρίκα'' γράφει ότι η "αστυνομία" παρενέβη και κατέσχεσε τα πανό του κινήματος "Γιασεμί" αν και δεν περιείχαν υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο. Οπως αναφέρει, η "αστυνομία" άρπαξε με τη βία τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιχείρησε το κίνημα να μεταφέρει στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ινονού.

Στο άρθρο του ο Σενέρ Λεβέντ γράφει ότι ένας οπαδός του κινήματος συνελήφθη.

Η εφημερίδα ''Ορτάμ'' γράφει ότι η πλατεία Ινονού χθες "έγραψε ιστορία" και οι δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωθέντες έδωσαν μάθημα δημοκρατίας και επανέλαβαν την επιθυμία τους για αυτοδιοίκηση. Το συλλαλητήριο, προστίθεται, υποστήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από το κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης του Τουργκάι Αβτζί.

Η εφημερίδα ''Χαμπερντάρ'' έχει τίτλο ''Με το συλλαλητήριο της 2ας Μαρτίου επανελήφθη το μήνυμα της 28ης Ιανουαρίου''. Δημοσιεύει φωτογραφία "αστυνομικών" με πολιτική περιβολή να ελέγχουν την τσάντα νεαρού Ελληνοκυπρίου, τον οποίο και απομάκρυναν από τον χώρο του συλλαλητηρίου. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατόν να πληροφορηθούν κατά πόσο ο νεαρός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σημειώνει δε ότι ενώ η σύζυγος του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, Αϊντίν, έδωσε το "παρών" της στην πλατεία, απουσίαζε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος - γράφει - ήταν ''υποχρεωμένος'' να ακούσει τις συμβουλές του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς θα είναι ''υποψήφιος'' στις επόμενες "προεδρικές" εκλογές.

Η ''Βατάν'' αναφέρει ότι αυτό που κίνησε την προσοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο ήταν ο μεγάλος αριθμός σημαιών της Τουρκίας και της "ΤΔΒΚ".

Η εφημερίδα ''Βολκάν'', με τίτλο ''Ο λαός δεν έδωσε την ευκαιρία στους προβοκάτορες'', γράφει ότι κάποιοι πολίτες επιτέθηκαν κατά των προβοκατόρων - όπως αναφέρει - και η "αστυνομία" κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να αποφευχθεί λιντσάρισμά τους.

Η ''Χαβαντίς'' γράφει ότι αυτή τη φορά στην πλατεία Ινονού συγκεντρώθηκε περισσότερος κόσμος και αυτό αποδίδεται στα όσα έγιναν μετά το συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου, ενώ η εφημερίδα ''Χαλκίν Σεσί'' έχει τίτλο ''Αντιδράσεις κατά του Ερντογάν και της δέσμης οικονομικών μέτρων''.

Η εφημερίδα ''Κίπρισλι'' έχει τίτλο " Ή υπακούστε στη βούληση του λαού ή παραιτηθείτε αμέσως".

Η ''Σταρ'' έχει τίτλο ''Μάθημα δημοκρατίας'' και γράφει ότι οι συγκεντρωθέντες ήταν πέραν των 50.000, ενώ σημειώνει ότι υπήρχαν και πανό με "υβριστικό περιεχόμενο". Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στην εκδήλωση συμπαράστασης των Τουρκοκύπριων φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αγκυρας, οι οποίοι κρατούσαν πανό που έγραφε ''Ανεξάρτητη Κύπρος''.

Η εφημερίδα ''Μπακίς'' χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο ιστορικό και γράφει ότι η πλατεία Ινονού ήταν μικρή για να χωρέσει το πλήθος, ενώ η ''Γκιουνές'' δημοσιεύει φωτογραφία με ομάδα διαδηλωτών να κρατά μεγάλο αριθμό σημαιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και να κατευθύνεται προς την πλατεία Ινονού και γράφει για την κατάσχεσή τους από την "αστυνομία".

Ένας στους οκτώ δήλωσε την πισίνα του στην εφορία, στην Κεντρική Μακεδονία

http://www.liako.gr/news/images/stories/xris/diafora/pool.jpgΜόνο ο ένας στους οκτώ κατέχοντες πισίνες, τις δήλωσαν στην εφορία, στους τρεις νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας!

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, κάνει γνωστό ότι "αξιοποιώντας στοιχεία, πληροφορίες και καταγγελίες", η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας διενήργησε έρευνα για τον εντοπισμό των δεξαμενών κολύμβησης (πισίνες) που υπήρχαν στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής.

"Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν μία ή περισσότερες πισίνες ανέρχονται σε 1.544 και έχουν δηλώσει τις πισίνες μόνον 121 ιδιοκτήτες", ενημερώνει τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Γιουματζίδη, σύμφωνα με την οποία τα αναλογούντα πρόστιμα για αδήλωτες πισίνες καθυστερούν να επιβληθούν από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον βουλευτή ότι τον περασμένο Νοέμβριο διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. πληροφοριακά δελτία, προκειμένου αυτές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και στην επιβολή προστίμων.

Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα και ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ

Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα, ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εργοδότες στο εμπόριο μειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 κατά 11%, οι αυτοαπασχολούμενοι σχεδόν κατά 4% και η κρίση φαίνεται ότι σαρώνει ακόμη και τα πολυκαταστήματα.

Αυτά προκύπτουν από εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που βασίζονται στα δεδομένα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις των δεδομένων, ο συνολικός τζίρος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου εκτός των καυσίμων το 2010, έφτασε περίπου τα 51 δισ. ευρώ, ενώ το 2008 έφτανε τα 57 δισ. ευρώ. Ο συνολικός τζίρος συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων από 65,9 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι το 2010 κυμάνθηκε στα 58,5 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ. Επιβεβαιώνεται, μάλιστα, κατά την ΕΣΕΕ ότι ο Έλληνας καταναλωτής, παρά το γεγονός ότι περιόρισε κατά πολύ τις μετακινήσεις του και μείωσε την κατανάλωση καυσίμων κατά 10% μέσα σ? ένα χρόνο, εντούτοις ελέω Ε.Φ.Κ πλήρωσε 25% περισσότερα.

Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες καταστημάτων, οι οποίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του κύκλου και του όγκου εργασιών το 2010, ήταν οι ακόλουθες:

- «πολυκαταστήματα», -16,4% σε κύκλο εργασιών και -18% σε όγκο,

- «έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, οικιακός εξοπλισμός», -34,5% και -34,6%,

- «ένδυση - υπόδηση», -21,9% και -23,6%,

- «βιβλία-χαρτικά», -14,3% και -16,7%,

- «φαρμακευτικά- καλλυντικά», -12,3% και -9,5%,

- «μεγάλα καταστήματα τροφίμων», -9,9% και -14,4%

- «τρόφιμα-ποτά-καπνός», -15,1 και -20,0%,

- «καταστήματα καυσίμων-λιπαντικών», +13,6% και -20,7%,

- «πωλήσεις εκτός καταστημάτων», -25%.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης αξιολογώντας την επισκόπηση των απολογιστικών στοιχείων του εμπορίου για το 2010 σχολίασε:

«Εξετάζοντας τα στοιχεία και τους δείκτες της πορείας της αγοράς τον τελευταίο χρόνο μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν είναι μόνο η κατάρρευση της κατανάλωσης που έδωσε τη χαριστική βολή στο εμπόριο, αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι όσο βουλιάζουν οι πωλήσεις, η ασφυξία στην αγορά θα γίνεται εντονότερη.

Η αλήθεια των αριθμών για τους εμπόρους είναι σκληρή και τα «διαρκή» αρνητικά πρόσημα δείχνουν ότι ακόμα δεν «πιάσαμε πάτο». Πρέπει, επιτέλους, να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα στο ελληνικό εμπόριο με σοβαρότητα και προσοχή και όχι επιπόλαια και καθησυχαστικά. Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι μας θέλουν λιγότερους, κάποιοι τους βοηθούν σε αυτήν την επιδίωξη και κάποιοι δεν κάνουν τίποτα».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ η κατάσταση στην αγορά και ιδιαίτερα στον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων ήταν τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα προβληματική. Παρόλα αυτά, αυτή η πτωτική τάση δεν αποτελεί καινούργια εξέλιξη, αφού η καθοδική πορεία του τζίρου των επιχειρήσεων και του όγκου των πωλήσεων έχει παγιωθεί. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών το Δεκέμβριο του 2010 σε σύγκριση με το 2009 -χωρίς καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων- είχε μείωση κατά 17,1%, ενώ ο δείκτης του όγκου πωλήσεων παρουσίασε μείωση κατά 19,9%.

Το εμπόριο, λοιπόν, σημειώνει η ΕΣΕΕ, καταγράφει μια «διαρκή» μείωση του τζίρου και συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, ενώ βιώνει την αποχώρηση χιλιάδων Μμε εμπόρων από το επάγγελμα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εργοδότες στο εμπόριο μειώθηκαν το Δεκέμβριο 2010 σε 87.000, καταγράφοντας μία μείωση της τάξεως του 11%, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι σε 200.000 εμφανίζοντας μια μείωση που προσεγγίζει το 4%. Συγχρόνως, η δαμόκλειος σπάθη για λήψη νέων μέτρων απονευρώνει τις όποιες ελπίδες ανάκαμψης, αφού 6 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι δεν τους περισσεύουν χρήματα και 4 στα 10 φοβούνται να καταναλώσουν.

''Ταυτόχρονα, οι δείκτες κύκλου και όγκου εργασιών στο λιανικό εμπόριο επιβεβαιώνουν τη δυσπραγία, τη χαμηλή κατανάλωση, την ανύπαρκτη ρευστότητα και τα χιλιάδες λουκέτα, τα οποία τους τελευταίους μήνες αυξήθηκαν κατά 30%'' σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Λύθηκε το μυστήριο της παρατεταμένης εξαφάνισης των ηλιακών κηλίδων, πιστεύουν οι επιστήμονες

http://www.physics4u.gr/news/images/sunspot.gifΤρεις κορυφαίοι ειδικοί στα θέματα του ήλιου πιστεύουν ότι επιτέλους έλυσαν το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, η οποία μερικές φορές μάλιστα κρατάει περισσότερο από το συνηθισμένο, ένα φαινόμενο που προβληματίζει τους αστροφυσικούς για πάνω από δύο αιώνες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ηλιακό φυσικό Πιτ Μάρτενς του πολιτειακού πανεπιστημίου της Μοντάνα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το “Science”, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ηλιακές κηλίδες εξαφανίζονται, όταν συνδυάζονται ασυνήθιστα ασθενή μαγνητικά πεδία στον ήλιο με μια γενικότερη μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα.

Οι ηλιακές κηλίδες εμφανίζονται στο ανθρώπινο μάτι ως σκούρες περιοχές στην επιφάνεια του ήλιου, μερικές από τις οποίες έχουν πλάτος 80.000 χιλιομέτρων (δηλαδή είναι πολύ μεγαλύτερες από τον πλανήτη μας). Οι κηλίδες προκαλούνται από έντονη μαγνητική δραστηριότητα και συχνά οδηγούν στην εκτόξευση πιδάκων σωματιδίων στο διάστημα με την μορφή πλάσματος.

Το πλάσμα είναι η τέταρτη κατάσταση της ύλης (εκτός από τα στερεά, υγρά και αέρια), στην οποία τα αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια και τα θετικά ιόντα ρέουν ελεύθερα. Οι ροές του ηλιακού πλάσματος δημιουργούν μαγνητικά πεδία και αυτά, με τη σειρά τους, προκαλούν τις κηλίδες, τις καταιγίδες και τις εκλάμψεις του ήλιου. Ο ήλιος περιέχει στο εσωτερικό του τεράστιους «ποταμούς» πλάσματος, παρόμοιους με τα ωκεάνια ρεύματα της Γης, όσον αφορά την αέναη ανακύκλωσή τους. Αυτά τα ρεύματα επηρεάζουν την ηλιακή δραστηριότητα με τρόπους που μόλις τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν οι επιστήμονες, όπως δήλωσε ο ερευνητής Άντρες Μουνιόθ του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν.

Οι κηλίδες είχαν εξαφανιστεί από το 2008 έως το 2010, αλλά τελευταία ο ήλιος «ξύπνησε» ξανά. Αν και ο ήλιος περνάει από διαδοχικές φάσεις (κύκλους) 11ετούς εναλλασσόμενης έντονης και χαμηλής δραστηριότητας, οι κηλίδες σπάνια εξαφανίζονται για μεγάλες περιόδους, όπως συνέβη πρόσφατα. Όσο πιο έντονη φάση δραστηριότητας περνάει ο ήλιος (ηλιακό μέγιστο), τόσο αυξάνονται οι κηλίδες στην επιφάνειά του και μαζί τους οι εκρήξεις δισεκατομμυρίων τόνων καυτού πλάσματος που μπορεί να πλήξουν τον πλανήτη μας. Αντίθετα, στη φάση της μεγαλύτερης ηρεμίας (ηλιακό ελάχιστο), οι κηλίδες και οι ηλιακές καταιγίδες είναι σπάνιες.

Στον τελευταίο όμως τέτοιο ηλιακό κύκλο, παρατηρήθηκε μεγαλύτερη του συνηθισμένου διάρκεια της φάσης «νηνεμίας» (780 μέρες στη διάρκεια των ετών 2008-2010), με συνέπεια η περίοδος χωρίς κηλίδες να κρατήσει υπερδιπλάσιο χρόνο σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους (περίπου 300 μέρες), πράγμα που προβλημάτισε τους επιστήμονες, οι οποίοι πασχίζουν να καταλάβουν γιατί ο ήλιος έμεινε για τόσο καιρό ήσυχος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετά το 1913.

Η κατανόηση του φαινομένου των ηλιακών κηλίδων θεωρείται σημαντική, σύμφωνα με τον Μάρτενς, επειδή αυτές επηρεάζουν τον διαστημικό «καιρό», με τις ανάλογες παρενέργειες για τη Γη. Για παράδειγμα, η εξαφάνιση των κηλίδων του 2009 οδήγησε σε εξασθένηση του ηλιακού «ανέμου» και, κατά συνέπεια, σε μεγάλη αύξηση της κοσμικής ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας που έρχεται από το διαστρικό διάστημα και η οποία μπορεί να αποβεί καταστροφική για αστροναύτες και πιλότους.

Οι τρεις αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από διαστημικά τηλεσκόπια για να συλλέξουν μια πληθώρα δεδομένων σχετικά με τις κηλίδες, τις ηλιακές εκλάμψεις και καταιγίδες και τις μεταβολές των μαγνητικών πεδίων στο βόρειο και στο νότιο πόλο του ήλιου. Οι ποταμοί πλάσματος ρέουν από τον ισημερινό του ήλιου προς τους πόλους του, όπου βυθίζονται, για να επιστρέψουν και πάλι στον ισημερινό του. Αυτός ο αέναος κύκλος, με ταχύτητα περίπου 65 χιλιομέτρων την ώρα, διαρκεί γύρω στα 11 χρόνια. Όμως οι επιστήμονες ανακάλυψαν -μέσα από προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή- ότι τα ρεύματα του ηλιακού πλάσματος μπορούν να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν τη ροή τους, όπως μια κυλιόμενη σκάλα που δυσλειτουργεί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένη εξαφάνιση των κηλίδων.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η δυνατότητα καλύτερης πρόβλεψης των περιόδων ακραίας «ησυχίας» στον ήλιο (το επόμενο ηλιακό ναδίρ αναμένεται το 2019), που οδηγεί σε εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, θα βοηθήσει στην καλύτερη προστασία των γήινων συστημάτων επικοινωνιών, αλλάζοντας τις τροχιές των δορυφόρων ή κλείνοντας περιστασιακά ορισμένα άλλα ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα.

http://www.nature.com/nature/journal/v471/n7336/full/nature09786.html

H τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» αντιστέκεται στις πιέσεις και δεν κατεβάζει πανό από τα γραφεία της

CLOSE WINDOWΜέχρι αργά χθες το βράδυ η εφημερίδα «Αφρίκα» και ο εκδότης της , δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ αντιστέκονταν στις πιέσεις να αποκαθηλώσουν από το μπαλκόνι των γραφείων τους , που βρίσκονται απέναντι από την «Βουλή» της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)» και την «πρεσβεία» της Τουρκίας δύο πανό , που γράφουν:

«Μας ελευθερώσατε; -Άντε στο καλό» και «Δεν θα μας φιμώσετε». Το πρώτο πανό είναι γραμμένο με άσπρα γράμματα σε γαλάζιο φόντο και το δεύτερο με μαύρα γράμματα σε κόκκινο φόντο.

Μετά το χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων άνδρες της «Αστυνομίας» και της «Ασφάλειας» του κατοχικού καθεστώτος πήγαν στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται η «Αφρίκα» για να κατεβάσουν τα πανό. Ειδοποίησαν τον Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος κατέβηκε από το γραφείο του στην είσοδο.

Το ΑΠΕ- ΜΠΕ ήταν την ώρα εκείνη εκεί, όταν οι άνδρες του καθεστώτος πίεζαν τον Σενέρ Λεβέντ. Ο αγωνιστής τουρκοκύπριος δημοσιογράφος δεν κάμφθηκε και μίλησε στον επικεφαλής με πολύ αυστηρή γλώσσα. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε :

-Τους δράστες της επίθεσης με σφαίρες εναντίον των γραφείων μας την περασμένη Παρασκευή και του απειλητικού σημειώματος, που άφησαν δεν τους έχετε συλλάβει και ζητάτε να κατεβάσουμε τα πανό.

-Οι εχθροί μας οπλοφορούν . Αυτό δεν το βλέπετε; Αυτοί και ο Αρίντς κυκλοφορούν ελεύθερα.

-Δεν υπάρχουν ύβρεις, όπως ισχυρίζεστε, στα πανό.

- Κρατούμε την Κυπριακή Σημαία γιατί η Κύπρος είναι η πατρίδα μας. Είναι μια από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί λοιπόν μας επιτίθενται η «αστυνομία» και οι «ειδικές δυνάμεις»;.

- Η αντίσταση μας είναι εναντίον της πολιτικής της Άγκυρας που εφαρμόζει στην Κύπρο. Η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη. Παίρνει αποφάσεις χωρίς να μας ρωτά.

- Δεν είμαστε εναντίον της Τουρκίας και του τουρκικού λαού, αλλά εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει εδώ η Άγκυρα.

Ο Σενέρ Λεβέντ έθεσε τρεις όρους για να κατέβουν τα πανό: Α) να βρεθούν οι ένοχοι της επίθεσης της περασμένης Παρασκευής, β) να εξιχνιαστεί η δολοφονία του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, που δολοφονήθηκε το 1996 έξω από το σπίτι του γ) να επιστραφούν στην πολιτική κίνηση «Γιασεμί» οι Κυπριακές σημαίες, τις οποίες πήρε με βία η «αστυνομία» σήμερα , όταν τα μέλη της πορεύονταν προς το συλλαλητήριο.

Επίσης, ο Σενέρ Λεβέντ σε δήλωση του εξέφρασε πικρία , γιατί όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Ένωση « είναι απαθής και ανέχεται να είναι διχοτομημένη μια χώρα-μέλος της και ο λαός της να υποφέρει».

Πριν από το χθεσινό συλλαλητήριο μέλη πολλών συντεχνιών πέρασαν από τα γραφεία της «Αφρίκα" και χειροκροτούσαν τον Σενέρ Λεβέντ που έστεκε στην είσοδο του κτιρίου.

Στη συνέχεια ο Σενέρ Λεβέντ τέθηκε επικεφαλής πορείας μελών της κίνησης «Γιασεμί» προς το χώρο του συλλαλητηρίου.

Μαζί τους είχαν ένα κυπριακό γαϊδούρι, πάνω στο οποίο υπήρχε πανό που έγραφε : «Είμαστε οι τελευταίοι Κύπριοι, μην αφήσετε να εξαφανιστούμε». Το σύνθημα «υπενθύμιζε» δήλωση πριν από χρόνια του Ραούφ Ντενκτάς ότι «οι Κύπριοι είναι μόνο τα γαϊδούρια» .

Κοντά στο γραφείο της «προεδρίας» της «ΤΔΒΚ» οι διαδηλωτές βρήκαν μπροστά τον δρόμο κλειστό από ειδικές δυνάμεις της «αστυνομίας».

Ζήτησαν να κατεβάσουν τα πανό και τις Κυπριακές σημαίες. Όταν δεν υπάκουσαν έγιναν συμπλοκές. Οι «αστυνομικοί» πήραν βίαια τις σημαίες και τα πανό και άφησαν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν. Συνέλαβαν μόνο έναν , τον Κιαζίμ Ντενιζί. Μετά από μια δύο ώρες τον άφησαν ελεύθερο.

Προσηλωμένο στο στόχο του 1 εκ. ανέργων το ΠΑΣΟΚ-690.000 ήταν τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν μειωμένες κατά 16,71% και οι απολύσεις κατά 7,06%

Αύξηση κατά 5,51% σημείωσε ο αριθμός των ανέργων τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού ανήλθαν στα 689.558 άτομα.

Από αυτούς 295.529 είναι άνδρες (ποσοστό 42,86%) και 394.029 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,14%).

Μειωμένες κατά 16,71% είναι και οι αναγγελίες προσλήψεων και αυξημένες κατά 7,06% οι απολύσεις, ενώ έχει μειωθεί κατά 7,06% ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων.

Συγκεκριμένα:

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 62,31% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,29% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,40%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 45,76% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 38,83%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 14,09% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,32%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,26% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6,15% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,59%.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 258.285 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά 19.619 άτομα (-7,06%) σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 57,21% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 29,27% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, το 10,11% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι, το 3,10% είναι οικοδόμοι επιδοτούμενοι, το 0,20% είναι λοιποί επιδοτούμενοι και το 0,10% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι.

Οι αναγγελίες προσλήψεων διαμορφώθηκαν σε 49.626, μειωμένες κατά 16,71% σχετικά με τον Ιανουάριο του 2010.

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 30.481 (αυξημένες κατά 2,62% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 25.530 (μειωμένες κατά 17,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.610 (μειωμένες κατά 0,19% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 56.011, το 45,58% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 6,58% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (52.552) και μειωμένο κατά 7,38% από τον Δεκέμβριο (60.476).

Οι καθαρές ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε -28.995 έναντι -16.273 τον Ιανουάριο του 2010 και -33.455 τον Δεκέμβριο του 2010.

Newsroom ΔΟΛ

Και η Γαλλία σταματά να μας επιστρέφει τους λαθραίους-Ο ΓΑΠ πότε θα αρχίσει να τους απειλεί ότι θα τους στείλει μερικλές δεκάδες χιλιάδες;

Η Γαλλία αποφάσισε την αναστολή "μέχρι νεοτέρας" των επιστροφών των αιτούντων άσυλο από την Γαλλία στην Ελλάδα, όπου οι συνθήκες κράτησής τους θεωρείται ότι αντιβαίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με επιστολή του Γάλλου πρώην υπουργού Μετανάστευσης Μπρις Ορτφέ προς την ΜΚΟ France Terre d' Asile.

"Σας πληροφορώ ότι οι νομάρχες έχουν λάβει εντολή να αναστείλουν, μέχρι νεοτέρας, τις επιστροφές στην Ελλάδα και να εφαρμόσουν την πρόνοια περί εδαφικής κυριαρχίας του άρθρου 3.2 του κανονισμού" του Δουβλίνου, αναφέρει η επιστολή.

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε το Βέλγιο στις 21 Ιανουαρίου επειδή αποφάσισε την επιστροφή ενός Αφγανού που ζητούσε άσυλο, εκτιμώντας ότι "οι συνθήκες κράτησης και η ζωή των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα δεν είναι συμβατές με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου". (Τότε είχαμε γράψει ότι η απόφαση αποτελεί ένα πρώτης τάξης διαπραγματευτικό εργαλείο, προκειμένου να εκβιάσουμε (οι διεθνείς σχέσεις δεν έχουν σαβουάρ βιβρ) τους Ευρωπαίους πως αν δεν μας εξυπηρετήσουν στην οικονομία θα φροντίσουμε να τους στείλουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους για να έχουν ν΄ασχολούνται... φυσικά η ελληνική κυβέρνηση κάνει την πάπια γιατί δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να λύσει το πρόβλημα της οικονομίας αλλά αποσκοπεί να μας εξαθλιώσει πλήρως ώστε να δεχθούμε στοϊκά τις προδοτικές επιλογές της σε εθνικά θέματα)

"Μετά από προσεκτική εξέταση των όρων της παρούσας απόφασης ο Μπρις Ορτφέ πήρε την απόφασή του" γράφει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Γαλλίας Terre d' Asile, Πιερ Ανρί.

Πριν από την Γαλλία, η Φινλανδία, η Δανία και η Γερμανία πήραν την ίδια απόφαση.

Ζαφειρόπουλε δεν φταίνε τα blogs για την ήττα... το κεφαλάκι σου και οι συνεργάτες σου φταίνε...

«Δυστυχώς μόλις 46 ψήφοι, παρά τη λυσσαλέα και αήθη πολεμική εναντίον μας με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, τη χρήση blogs, ύβρεων προσωπικών, πληρωμένων δημοσιευμάτων, τη διανομή ανώνυμων προβοκατόρικων επιστολών και τη χρήση θλιβερών μηχανισμών κατάλοιπο ενός νοσηρού παρελθόντος, μας απομάκρυναν προσωρινά από το όραμά μας.

Καλώ τους Αθηναίους δικηγόρους, αυτή τη φορά τουλάχιστον, να επιλέξουν το νέο πρόεδρο του ΔΣΑ με βάση τις προγραμματικές θέσεις του καθενός».

Μην ανησυχείς και θα το κάνουν, όπως το έκαναν και την Κυριακή, βγάζοντας τον Αδαμόπουλο Πρόεδρο...

Περαστικά σου... και άλλη φορά να διαλέξεις καλύτερα ποιοι θα σε αβαντάρουν στο διαδίκτυο γιατί αυτά παθαίνουν όσοι συναναστρέφονται με τον εκβιαστή.

Eλληνοκυπριακές εκτιμήσεις για το συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων

Την εκτίμηση ότι "άρχισε να ανοίγεται μια νέα σελίδα στην ιστορία της Κύπρου, με τους Τουρκοκυπρίους να υπογραμμίζουν την πολιτική τους οντότητα και να εκφράζουν το φόβο αφομοίωσής τους από την Τουρκία" , διατυπώνει ο τουρκολόγος και ειδικός σύμβουλος του προέδρου Χριστόφια σε θέματα τουρκικής πολιτικής, Νίκος Μούδουρος.

Σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ ο κ. Μούδουρος σημείωσε, ωστόσο, ότι οι Τουρκοκύπριοι στέλνουν το μήνυμα και προς την ελληνοκυπριακή κοινότητα ότι "επιθυμούν να είναι πολιτικά ίσοι σε μια ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού".

Ο κύριος Μούδουρος, διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι το Κυπριακό επανήλθε για τα καλά πλέον, τόσο στην επικαιρότητα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, όσο και της Τουρκίας με "μια πολύ ξεκάθαρη γραμμή που φαίνεται να διαπερνά όλους τους πολιτικούς χώρους στα κατεχόμενα". Δηλαδή , ότι το ψευδοκράτος δεν είναι βιώσιμο, ούτε και αντιπροσωπευτικό της βούλησης των Τουρκοκυπρίων.

Το χθεσινό συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Κύριε Ερντογάν τώρα μας ακούς;'' γράφει για ηχηρό μήνυμα των Τουρκοκυπρίων στην Αγκυρα, προσθέτοντας ότι ήταν το πιο μαζικό συλλαλητήριο και πως 50 χιλιάδες κόσμος με σφυρίχτρες και βουβουζέλες φώναζαν ''Αγκυρα, πάρε τα χέρια σου από πάνω μας''.

"Οι Τουρκοκύπριοι σε καμπή" είναι ο κύριος τίτλος του "Πολίτη". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κυρίαρχο στοιχείο του συλλαλητηρίου το αίτημα της αυτοδιοίκησης και πως μεταξύ άλλων έστειλαν μηνύματα προς την Τουρκία, τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους ξένους.

Ο "Φιλελεύθερος" τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του "Δεύτερο ηχηρό μήνυμα" και γράφει ότι ήταν μαζικό το συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων κατά της πολιτικής Ερντογάν, προσθέτοντας ότι μέλη του κινήματος "Γιασεμί" προσπάθησαν να πορευθούν προς το χώρο της εκδήλωσης με σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, η εφημερίδα δημοσιεύει εκτενή σημεία από την αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του εκδότη της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "Αφρίκα" Σενέρ Λεβέντ.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο της "Λύση - Ειρήνη - Τώρα" γράφει ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο ήταν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για λύση τώρα και απόσυρση του νεοφιλελεύθερου πακέτου που επιβάλλει η Αγκυρα.

Η "Σημερινή" γράφει για "δεύτερο χαστούκι της Τουρκίας από τους Τουρκοκύπριους", οι οποίοι , σημειώνει, "αψήφησαν τις απειλές και τον ψυχολογικό πόλεμο και έδωσαν βροντερό "παρών" στο συλλαλητήριο".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της, υπό τον τίτλο ''Τουρκοκύπριοι όχι στην λιτότητα'' και γράφει ότι χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στα οικονομικά μέτρα που επιβάλλει η Αγκυρα, κάνοντας λόγο για 30 χιλιάδες κόσμο στην πλατεία Ινονού στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Απάντηση ΝΔ (Σταϊκούρα) στην πρόσκληση Παπακωνσταντίνου για συμμετοχή σε διάλογο για την Οικονομία

"Η Νέα Δημοκρατία, ασκώντας με υπευθυνότητα το θεσμικό της ρόλο, ψήφισε το Νόμο για τη "Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη" (Ν. 3871/2010). Νόμος που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη σύνταξης, αξιολόγησης και επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (Άρθρα 5 και 6).

Σύμφωνα, όμως, με το Άρθρο 6Β, "το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής συντάσσεται με την καθοδήγηση και εποπτεία του Υπουργού Οικονομικών και υποβάλλεται στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση το αργότερο μέχρι 15 Απριλίου. Μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Οικονομικών το καταθέτει στη Βουλή για ψήφιση το αργότερο μέχρι 15 Μαϊου. Η Βουλή επισκοπεί, συζητεί και ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής".

Η Κυβέρνηση, συνεπώς, οφείλει να ακολουθήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για την ανοικτή και ουσιαστική συζήτηση του Πλαισίου και όχι την επικοινωνιακή διαχείριση με προσχηματικούς διαλόγους, χωρίς τη διατύπωση, από την πλευρά της, συγκεκριμένων θέσεων και μέτρων.

Πράγματι, η συστηματική συζήτηση για τα μείζονα θέματα της χώρας, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Η Κυβέρνηση όμως, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της πολιτικής και της λειτουργίας της, δεν αναζητά συνομιλητές αλλά "συνενόχους" για την επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων.

Δεν πρέπει να λησμονεί όμως ότι:

1ον. Η ίδια, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, "τορπίλιζε" το διάλογο και καταψήφιζε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που περιείχαν διαρθρωτικές αλλαγές, πολλές από τις οποίες υιοθετεί σήμερα. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχει στηρίξει σειρά διαρθρωτικών και χρηματοπιστωτικών μέτρων για τη βιώσιμη διόρθωση των δημοσίων οικονομικών και για την απελευθέρωση δυνάμεων και πόρων στην Οικονομία.

2ον. Η ίδια, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, υποστήριζε ότι "λεφτά υπάρχουν". Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχει καταθέσει, και διαρκώς την εμπλουτίζει, συγκεκριμένη, ρεαλιστική και συμβατή με την ελληνική πραγματικότητα πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Πρόταση την οποία η Κυβέρνηση αγνοεί και διαστρεβλώνει.

3ον. Η ίδια, ως Κυβέρνηση, αγνοεί την έννοια του διαλόγου. Και σήμερα δήθεν τον επιδιώκει αφού πρώτα:

" Μετέτρεψε, με πράξεις και παραλείψεις της, ένα πρόβλημα ελλείμματος και χρέους, κοινό στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, σε κρίση δανεισμού.

" Κατέφυγε σε διαδοχικά εκβιαστικά διλήμματα για να επιβάλλει, δήθεν, "μονοδρομήσεις", χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης.

Όπως αυτόν της προσφυγής στο ΔΝΤ, που όπως αποδεικνύεται σήμερα ήταν εξαρχής, πριν και μετά τις εκλογές, επιλογή της Κυβέρνησης.

" Επέβαλλε μέτρα, εντός και εκτός "Μνημονίου", ύψους 38 δισ. ευρώ τη διετία 2010-2011.

Μέτρα τα οποία έχουν βυθίσει την πραγματική οικονομία στην πιο βαθιά και παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών και έχουν γονατίσει την ελληνική κοινωνία (λουκέτα, ανεργία, πληθωρισμός).

" Απέτυχε στην οικονομική της πολιτική.

Η 3η Αναθεώρηση του "Μνημονίου" αποτυπώνει τα αδιέξοδά της.

Αναδεικνύει τις Κυβερνητικές αδυναμίες, επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις στους στόχους για το 2010, ενσωματώνει νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το 2011, περικλείει περισσότερα "μη-καθορισμένα" μέτρα ύψους 14,5 δισ. ευρώ για το 2012-2014.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, προ των αδιεξόδων της πολιτικής της, δεν προσπαθεί να συζητήσει υπεύθυνα με τις πολιτικές δυνάμεις.

Επιχειρεί μόνο να τις καταστήσει συνένοχες.

Η Νέα Δημοκρατία, αναλαμβάνοντας και το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, συνέβαλε και θα συμβάλλει με σύνεση, με συνέπεια και με υπευθυνότητα, με θέσεις και προτάσεις, στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Άλλωστε έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά, ότι ασκεί με ευθύνη τον εκάστοτε θεσμικό της ρόλο"

Επαγγέλματα που επαναφέρει η κρίση

Η οικονομική ευρωστία των προηγούμενων χρόνων οδήγησαν πολλά επαγγέλματα σε μαρασμό ακόμα και σε εξαφάνιση. Τα νέα, όμως, οικονομικά δεδομένα αλλάζουν, σταδιακά, τις μέχρι τώρα συνήθειες των καταναλωτών.

Μοδίστρες, τσαγκάρηδες μπακάληδες και πολλές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες που τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν κρίση, επιστρέφουν στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς φαίνεται πως σε δύσκολους καιρούς προσφέρουν λύσεις με ποιότητα και φθηνές τιμές.

Όταν τα χρήματα μιας οικογένειας δεν περισσεύουν για την αγορά καινούριων ρούχων, την "ανανέωση" της γκαρνταρόμπας αναλαμβάνουν οι ράφτες και οι μοδίστρες, η πελατεία των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο, καθώς ολοένα και περισσότεροι έχουν αρχίσει να "ξεθάβουν" από τις ντουλάπες τα παλιά τους ρούχα. Παντελόνια-καμπάνες, σακάκια με βάτες και παλτό μιας άλλης εποχής χρειάζονται τροποποιήσεις για να μπορέσουν να είναι στη μόδα και να ξαναφορεθούν.

Πλέον, οι πελάτες φέρνουν ρούχα που είχαν στις ντουλάπες τους από τις δεκαετίες του '80 και του '90 για επιδιορθώσεις και τροποποιήσεις. Γυναικεία και αντρικά ρούχα που είχαν να φορεθούν για χρόνια τώρα τ' αλλάζουμε, τα κονταίνουμε, τα στενεύουμε και είναι έτοιμα για χρήση. Τίποτα δεν πετιέται και ξαναγίνεται καινούριο", ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η μοδίστρα, Βάνα Μπαταλαμά.

Όπως είπε, τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί είχαν φτάσει στο στάδιο της υπερκατανάλωσης, αλλά τώρα, με την οικονομική κρίση, αρχίζουν να αλλάζουν συνήθειες: "Μας φέρνουν ρούχα με τα καρτελάκια τους, αφόρετα. Τα είχαν αγοράσει πριν από χρόνια, όμως δεν τα φόρεσαν ούτε μία φορά. Τώρα, θέλουν να τους κάνουμε κάποιες επιδιορθώσεις για να τα χρησιμοποιήσουν".

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα τσαγκαράδικα. Τα παπούτσια πλέον φοριούνται περισσότερο καιρό και είναι απαραίτητη η συμβολή του τσαγκάρη για να κολλήσει η σόλα και να επιδιορθωθεί το σπασμένο τακούνι.

"Οι άνθρωποι περιορίζουν τις ανάγκες τους και δεν αγοράζουν τόσο εύκολα καινούρια παπούτσια. Σ' εμάς φέρνουν τα παλιά τους για να τα επιδιορθώσουμε και να βγάλουν τη σεζόν. Τους αλλάζουμε σόλες, τακούνια ακόμη και χρώμα, για να φαίνονται σαν καινούρια", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τσαγκάρης, Αλέκος Παπαδόπουλος.

Η κρίση φαίνεται ν' "ανασταίνει" και τα μπακάλικα της γειτονιάς. Οι στενές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη, η ποιότητα των προϊόντων και οι καλές τιμές οδηγούν ολοένα και περισσότερους ν’ αποφεύγουν τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ.

"Στα συνοικιακά καταστήματα, υπάρχει η διαπροσωπική σχέση με τον πελάτη. Στηριζόμαστε στο τρίπτυχο, ποιότητα, καλές τιμές και στενή σχέση με τους πελάτες", πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηπέτρου, ιδιοκτήτης του καταστήματος "Μπακαλάκος".

Τα περισσότερα προϊόντα στο συγκεκριμένο μπακάλικο πωλούνται χύμα, όπως παλιά. "Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε από την κατανάλωση και τη μεγάλη κίνηση που υπάρχει στο κατάστημα. Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, να μετράνε τα πάντα και κάποιες φορές μας ζητάνε να τους κάνουμε καλύτερη τιμή. Επίσης, αγοράζουν όσο τους χρειάζεται. Μπορεί δηλαδή να πάρουν 300 γραμμάρια φακή, 250 γραμμάρια ρύζι και τρία αβγά αντί για εξάδα, που έπαιρναν παλιότερα", λέει ο κ. Χατζηπέτρου.

Μπράβο ρε: "Δίδυμη" επιτυχία στην 28η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Γεννήθηκαν μαζί και στην κοινή πορεία της ζωής τους, τα μοιράστηκαν όλα: χαρές, λύπες, αλλά και διακρίσεις, όπως η κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στην 28η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Ο Αρχιμήδης", που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ο λόγος για τα δίδυμα αδέλφια Θοδωρή και Νικολέτα Αναγνώστου, μαθητές της Γ' Γυμνασίου, από τα Τρίκαλα, που μαζί με τον επίσης Τρικαλινό μαθητή της Α' Λυκείου και ήδη διακριθέντα σε προηγούμενους διαγωνισμούς, Παναγιώτη Λώλα, κατάφεραν την πανελλαδική πρωτιά για το νομό τους.

"Είναι αλήθεια ότι μαγικές συνταγές για την επιτυχία δεν υπάρχουν. Η βασική συνταγή είναι το μεθοδικό διάβασμα, μέσα από βιβλία, το διαδίκτυο και τη διδασκαλία", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής.

"Το διάβασμα γίνεται συστηματικά, σε καθημερινή βάση, χωρίς προκαθορισμένες ώρες και περιλαμβάνει τακτικές επαναλήψεις. Ακόμη υπάρχει και η ευγενής, μεταξύ μας άμιλλα, η οποία λειτουργεί πολύ θετικά και είναι εξαιρετικά σημαντική στην επιτυχία μας", προσθέτει η Νικολέτα.

Τα δύο αδέλφια δεν παραλείπουν ν' αναφερθούν και στην πολύτιμη βοήθεια του μαθηματικού πατέρα τους και της επίσης εκπαιδευτικού μητέρας τους. "Μας στήριξαν και μας στηρίζουν ηθικά γιατί η προσπάθειά μας είναι πολύ επίπονη. Επιπλέον, η βοήθεια του πατέρα είναι καθοριστική, εφόσον σχετίζεται με το γνωστικό του αντικείμενο. Η προσπάθειά του να μας 'μυήσει' στο θαυμαστό κόσμο των μαθηματικών ξεκίνησε στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και συνεχίζεται έως σήμερα", τονίζει η Νικολέτα.

Πολύτιμη, όμως, είναι και η αρωγή, που τούς προσφέρουν και οι καθηγητές του σχολείου, με τις γνώσεις και την στήριξη που παρέχουν. Στο ερώτημα, αν έχουν σκεφθεί τι θα κάνουν μελλοντικά, και τα δύο αδέρφια απάντησαν πως είναι ακόμη μικροί για τέτοιες αποφάσεις. Όμως, η κλίση τους στα μαθηματικά και η ιδιαίτερη αγάπη που τρέφουν γι' αυτά, κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει γνώμονα για τις επαγγελματικές τους επιλογές.

Αν τελικά οι επαγγελματικές τους επιλογές δεν ταυτιστούν με τα μαθηματικά, τότε θα είναι το "ισόβιο χόμπυ" τους, σημειώνουν, χαριτολογώντας, ο Θοδωρής και η Νικολέτα. Και οι δύο, πάντως, δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην πολύτιμη βοήθεια των έμπειρων μαθητών Παναγιώτη Λώλα και Σιλουάνου Μπραζιτίκο, οι οποίοι μετρούν πολλές και μεγάλες επιτυχίες σε αντίστοιχες Ολυμπιάδες.

Μιλώντας για τα δύο αδέλφια, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Τρικάλων, Στέλιος Αμπράζης, αναφέρει πως πρόκειται για δύο παιδιά που θεωρούν τα μαθηματικά ευχάριστη ενασχόληση και μία διαρκή πνευματική πρόκληση. Η πορεία τους άρχισε με ταυτόχρονες διακρίσεις από την Α΄ γυμνασίου, όταν έλαβαν μέρος στο 'Θαλή' άνευ συναγωνισμού και διακρίθηκαν.

Στη Β΄ γυμνασίου και τα δύο παιδιά διακρίθηκαν στις δύο πρώτες φάσεις και έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό 'Αρχιμήδης'. Φέτος, στη Γ΄ γυμνασίου, διακρίθηκαν και στις δύο φάσεις των διαγωνισμών 'Θαλής' και 'Ευκλείδης' ενώ και στον 'Αρχιμήδη' κατέκτησαν τη μέγιστη δυνατή διάκριση. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δύο μαθητές έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις στα ίδια θέματα και διαφορετικές από τις αναμενόμενες της επιτροπής του διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά δε τον επίσης διακριθέντα, με το χρυσό μετάλλιο, Παναγιώτη Λώλα, ο κ. Αμπράζης τονίζει χαρακτηριστικά πως "τα λόγια περιττεύουν γι' αυτό το μαθητή, αφού κατά τους ειδήμονες των μαθηματικών, θεωρείται ένα από τα αυθεντικότερα ταλέντα, που εκπλήσσει τους πάντες με τη διαύγεια πνεύματος και την κατάρτιση της μαθηματικής σκέψης που διαθέτει".

Οι πρωτότυπες λύσεις και οι εντυπωσιακές ιδέες που περιείχαν οι απαντήσεις των θεμάτων που έδωσε στην εφετινή Ολυμπιάδα ικανοποίησαν απόλυτα ακόμα και τους απαιτητικούς βαθμολογητές, καθώς και την επιτροπή του διαγωνισμού.

Πρόκειται για ένα μαθητή που ασχολήθηκε από μικρός με τα μαθηματικά. Στην Α΄ γυμνασίου, συμμετέχοντας άνευ συναγωνισμού στους διαγωνισμούς 'Θαλής', 'Ευκλείδης' και κατόπιν στον 'Αρχιμήδη', επιλέγεται στην Εθνική Ομάδα, όπου στη Βαλκανιάδα των Νέων πήρε χάλκινο μετάλλιο! Στη Β΄ γυμνασίου και στη Γ΄ γυμνασίου συμμετείχε πάλι στην Εθνική Ομάδα, παίρνοντας χρυσά στον 'Αρχιμήδη'.

Στις Βαλκανιάδες πήρε και τις δύο χρονιές αργυρά μετάλλια, χωρίς να τον ξεπερνά κάποιος άλλος Έλληνας μαθητής. Φέτος, φτάνοντας στην Α΄ λυκείου, αν και είχε το συναγωνισμό μαθητών Β΄ και Γ΄ λυκείου, πήρε και πάλι το χρυσό μετάλλιο, που τού απονεμήθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετο.