12 Φεβρουαρίου 2011

Αποθεώθηκε ο Καραμανλής στην κηδεία του Έβερτ!

Για μια ακόμη φορά, σε δημόσια εμφάνισή του, ο Κώστας Καραμανλής "έκλεψε" το χειροκρότημα του κόσμου, όπως βλέπετε και στη φώτο δεξιά. Κατά την προσέλευση του στο Α' Νεκροταφείο για την κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ, ο Καραμανλής, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Νατάσα, χειροκροτήθηκε τόσο κατά την είσοδό του στον περιβάλλοντα χώρο του Νεκροταφείου όσο και κατά την είσοδό του στην Εκκλησία.

Υπήρξαν και μερικοί που προσήλθαν στη κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ μάλλον κάνοντας αγγαρεία, όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, που ενώ η κηδεία ήταν στη 1:00, εκείνος ήρθε 2 παρά, ή ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς και η αντιπροσωπία της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, που ήρθε στη 1 και 25. Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς, η διακριτική παρουσία της πριγκίπισσας Ειρήνης, αδερφής του βασιλιά Κωνσταντίνου, πρώην βασιλιά των Ελλήνων. Η πριγκίπισσα Ειρήνη όπως και ο Κωνσταντίνος και η βασίλισσα Σοφία, συνδέονται με μακροχρόνια φιλία από τα νιάτα τους, με το ζεύγος Έβερτ.

Επιμένουν οι ακροδεξιοί οι Αμερικάνοι: Αρχηγός της Επανάστασης του 1821 ήταν ο ΠΠ Γερμανός!!! Την Ψωλή του Βουκεφάλα την ρωτήσατε ρε;

Δείτε τι γράφουν οι "αλήτες οι ανιστόρητοι" οι Αμερικάνοι, την εποχή που εξελίσσονται τα γεγονότα... και όχι 190 χρόνια μετά που η Ψωλή του Βουκεφάλα και ο Βερεμής λένε ότι θέλουν και θεωρούνται η κρατούσα άποψη επειδή βγαίνουν στην τηλεόραση:


-

Από εδώ

«Κορριέρε Ντελλα Σέρα»: Άραβας τρομοκράτης βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου, «ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Σύμφωνα με την «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο συγκεκριμένος νεαρός τρομοκράτης είναι μέλος της οργάνωσης «Φατάχ Αλ Ισλάμ», μίας λιβανέζικης ομάδας, η οποία εκτιμάται ως πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και έχει «υπό τις εντολές του», σειρά εξτρεμιστών.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει πως «ο Ταλέμπ έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο, στους οποίους πρόσφερε χρήματα, πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών του». Σύμφωνα, δε, με συνεργό του, που συνελήφθη πρόσφατα στο Λίβανο, ο τρομοκράτης ξύρισε τα γένια του, ύστερα από σχετική άδεια, που έλαβε από ιμάμη- και κάνει ό,τι μπορεί για να συνδυάσει το "επάγγελμα του τρομοκράτη", με μία άνετη και ευχάριστη ζωή». Στους συντρόφους του συγκαταλέγονται και δύο Λιβανέζοι τρομοκράτες, που είχαν τοποθετήσει βόμβα σε τρένο στη Γερμανία, το 2006. Η έκρηξή της αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Κατά το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, η τρομοκρατική οργάνωση «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στρατολογεί τα μέλη της στη Συρία, την Υεμένη, τις χώρες του Περσικού Κόλπου και την Παλαιστίνη. Η μέθοδος, που ακολουθεί, είναι εκείνη της Αλ Κάιντα και έως τώρα θεωρούσε κύριο στόχο της, τις δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο. Επειδή, εσχάτως, οι επικεφαλής της οργάνωσης μπήκαν στο στόχαστρο των υπηρεσιών δίωξης στη χώρα δράσης τους, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη μέθοδο της «διασποράς των μελών».

Τέλος, η εφημερίδα δημοσιεύει ότι στην Ελλάδα, ο Ταλέμπ φέρεται να χρησιμοποιεί μικρά διαμερίσματα, να καταφέρνει να βρίσκει χρήματα και διαβατήρια και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει, αν χρειασθεί, πολλαπλούς τρόπους διαφυγής.

Πριν από τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, σημείο αναφοράς της «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στην Αθήνα -σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου- ήταν ο Μοχάμαντ Μούσα, ο οποίος, όμως, «αντικαταστάθηκε» πριν από έναν χρόνο.

Σχόλιο υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ : "Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα"

Γιατί τα βάζουν όλοι με τον Τόμσεν; Ό,τι (του) λέει ο Τζέφρεϊ λέει ο άνθρωπος!

Έπεσαν όλοι να τον φάνε τον Τόμσεν της Τρόικας, επειδή είπε ότι οι αντιδράσεις που υπάρχουν στα μέτρα, είναι από κοινωνικές ομάδες που είχαν προνόμια και τώρα τα χάνουν. Λες και είπε ο άνθρωπος προσωπική άποψη. Τα ίδια δεν λέει τόσο καιρό και ο "μπαμπάς" της Τρόικας, Τζέφρεϊ Papandreou; Τα ίδια δεν λένε και γράφουν κατά καιρούς τα παπαγαλάκια τους σε ΔΟΛ, Μπομπολέικο και Αλαφουζέικα ΜΜΕ; Γιατί δεν τολμάει λοιπόν να κατηγορήσει κάποιος ευθέως αυτόν, αλλά τα βάζουν όλοι με τον κακομοίρη τον Τόμσεν;

Είναι απλή η απάντηση στο γιατί η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ άργησε να βγάλει ανακοίνωση για τα μέτρα που ανακοίνωσε το ΔΝΤ

Μόλις τώρα στο MEGA ο Στραβελάκης ρώτησε τον Χασαπόπουλο γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η Κυβέρνηση να βγάλει ανακοίνωση για τις δηλώσεις της Τρόικα που έγιναν το μεσημέρι και γιατί έπρεπε να περάσουν 6-8 ώρες μέχρι την ανακοίνωση της Κυβέρνησης... Η απάντηση είναι απλή:

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πάρει πρώτα το ΟΚ του ΔΝΤ για να βγάλει ανακοίνωση και προφανώς υπήρξε μια χρονική καθυστέρηση μέχρι να βρούνε κάποιον υπεύθυνο που να του επέτρεπε να βγάλουν μια "σκληρή ανακοίνωση" ;)

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Κοσμόπουλος

http://static.doldigital.net/webstatic/3D5B5361D0F7344A4E2CCE6E21093A24.jpgΠέθανε αργά το απόγευμα από ανακοπή καρδιάς ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Καυτανζόγλειο στάδιο, για την ονομασία του προπονητηρίου αλμάτων και δρόμου σε «Νίκος Ζαχαριάδης». Παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες στην εκδήλωση 3 γιατροί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.

ΝΔ: Ο Παπακωνσταντίνου, όχι μόνον συμφωνεί με την τρόικα, αλλά και ήταν εν γνώσει του οι χθεσινές δηλώσεις τους

«Δυστυχώς για τον κ. Γ. Πεταλωτή, η διάψευση των υβριστικών επιχειρημάτων του έρχεται από τον ίδιο τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το χαρτί που κρατάω στα χέρια μου είναι το ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, λίγη ώρα μετά την προκλητική συνέντευξη Τύπου της τρόικας.

Με αυτό αποδεικνύεται ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όχι μόνον συμφωνεί με την τρόικα, αλλά και ήταν εν γνώσει του το σύνολο των χθεσινών δηλώσεων των εκπροσώπων της.

Δηλώσεις που προσέβαλαν την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.

Ακόμα: Ο ασόβαρος πρωταθλητής του ψεύδους κ. Γ. Πεταλωτής καλά θα κάνει να πάψει να βγάζει ανακοινώσεις λάσπης.

Για του λόγου το αληθές θυμίζω τι είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς στο Ζάππειο, τον Ιούλιο του 2010, για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, και σήμερα διαστρεβλώνει ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος:

Λέει ο κ. Σαμαράς: “…αξιοποίηση δεν σημαίνει «εκποίηση». Δεν σημαίνει «να πουλήσουμε ασημικά».

Δεν σημαίνει να «βγάλουμε στο σφυρί» μνημεία ή χώρους που συνδέονται με την ιστορία μας ή με την εθνική μας ασφάλεια. «Αξιοποιώ» σημαίνει δίνω αξία σε κάποιο περιουσιακό στοιχείο που ως τώρα παραμένει ανενεργό ή απαξιώνεται...

…Και χωρίς το δημόσιο να χάσει την κυριότητα των ακινήτων του…”

Λυπούμαστε τον ασόβαρο κ. Γ. Πεταλωτή που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την τεράστια διαφορά των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας από την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δανειστές της από το ΠΑΣΟΚ…»

Οργανωμένο σχέδιο... εν πλήρη γνώση του ΠΑΣΟΚ


Bundesliga 22η αγωνιστική

FC Bayern FC Bayern - Hoffenheim Hoffenheim 4:0
Gomez (2.), Müller (15.), Robben (63.), Robben (81.)
Schalke Schalke - Freiburg Freiburg 1:0
Farfan (49.)

Stuttgart Stuttgart - Nürnberg Nürnberg 1:4
Funk (45.) - Simons (11.), Schieber (28.), Chandler (51.), Ekici (63.)

Wolfsburg Wolfsburg - Hamburg Hamburg 0:1
Petric (33., πεν)

Frankfurt Frankfurt - Leverkusen Leverkusen 0:3
Rolfes (9.), Renato Augusto (32.), Balitsch (84.)

St. Pauli St. Pauli - M'gladbach M'gladbach 3:1
Kruse (37.), Asamoah (53.), Lehmann (58.) - de Camargo (9.)

K'lautern K'lautern - Dortmund Dortmund Σαβ 19:30
1. FC Köln 1. FC Köln - Mainz 05 Mainz 05 Κυρ. 16:30 an
Bremen Bremen Hannover Hannover Κυρ. 18:30


1 Ντόρτμουντ51 21
2 Λεβερκούζεν42 22
3 Μπάγερν Μονάχου39 22
4 Μάιντζ37 21
- Ανόβερο37 21
6 Φράιμπουργκ34 22
7 Αμβούργο33 21
8 Χόφενχαϊμ32 22
- Νυρεμβέργη32 22
10 Σάλκε29 22
11 Αϊντραχτ Φρ.27 22
12 Ζανκτ Πάουλι25 21
13 Βόλφσμπουργκ23 22
- Βέρντερ Βρέμης23 21
15 Κάιζερσλαουτερν22 21
- Κολωνία22 21
17 Στουτγάρδη19 22
18 Γκλάντμπαχ16 22

Το νέο "λεφτά υπάρχουν" ο κ. Παπανδρέου το είπε στην Τρόικα!!

Τους υποσχέθηκε...
50 δις σε 4 χρόνια... από αποκρατικοποιήσεις...
Εάν ξέρεις ότι κάτι δεν θα γίνει ποτέ, τι σημασία έχει το ακριβές ποσό;
Δηλαδή εάν έλεγε τριάντα, σαράντα,εξήντα δις... τι θα άλλαζε;;
Πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις -και επιδιώκεις πλέον- να μην είσαι στην ίδια θέση για τέσσερα ακόμη χρόνια...

Αυτό που ίσως δεν υπολογίζει ο κύριος Παπανδρέου είναι ότι...
Ο Ελληνικός λαός -ίσως- θελήσει να τον αλλάξει από πρωθυπουργό...
Οι άλλοι που πραγματικά κυβερνούν όμως ΟΧΙ!!
Και τότε θα είναι η πραγματικά δύσκολη κατάσταση...
Όταν θα πρέπει να βρουν τρόπο να μας ξανα-επιβάλουν μία σοσιαλιστική -ακροδεξιά- κυβέρνηση...
Πόσα μεγκάλα κανάλια πρέπει να εφευρεθούν για να γίνει αυτό;
Πόσες τσόντες πρέπει να γυρίσει η τσούλια;
Πόσοι μαύροι πρέπει να την παίρνουν παρέα με κινέζους, εβραίους και σουηδούς μαζί;
Πόσες "τρομοκρατικές" ή άλλες ενέργειες πρέπει να γίνουν... ταυτόχρονα...
...Προκειμένου να τον αναγκάσουν να υλοποιήσει....
...το νέο "λεφτά υπάρχουν" που αυτή την φορά είπε σε αυτούς... στην Τρόικα!!
Διότι η Τρόικα δεν είναι Ελληνικός λαός... που δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα...
Δεν έχει φιλότιμο ούτε ξεχνάει σε δέκα χρόνια...
Θυμάται για πολλά χρόνια.. αιώνες θα έλεγα.

Ειλικρινά αρχίζω να σκέφτομαι διάφορα....
Ελπίζω να μην ισχύει τίποτε από αυτά που σκέφτομαι...
Ελπίζω...


http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_4246.html

Ενισχύεται η φυγή του Μανωλά...

Αναμφίβολα, όταν είσαι ΑΕΚ ξέρεις πως δε θα πλήξεις ποτέ... Η ομάδα του Μανόλο Χιμένθ πρωτοτύπησε για ακόμη μία φορά και με τη μεταγραφή του Ντρπιτς μάλλον δε θα έχει χώρο στα αποδυτήρια...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Που δουλεύει ο κ. Ρετσίνας;

Ο κ. Ρετσίνας που εσχάτως μας προέκυψε και ως γαλάζια διαπλοκή μερικών μέσα στα γραφεία της ΝΔ, για όσους δεν ξέρετε, πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε σε πόσες δουλειές εργάζεται:

1. υπεύθυνος εφημερίδας Metro

2 Πρώτο Θέμα

3 Καρφί

4. Παραπολιτικα

5. Δημοκρατία

Σημειώστε επίσης ότι σταμάτησε να υποστηρίζει Ντόρα μιας και δεν τα βρήκαν στην αμοιβή... κάτι το οποίο έγινε προφανώς με τη ΝΔ. Και επαναλαμβάνω (το έχω ξαναγράψει και παλαιότερα) δεν είναι κακό να πληρώνονται οι δημοσιογράφοι για να λένε κάποια πράγματα (καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή και όλες πρέπει να αμείβονται ειδικά σήμερα που ο κ. Τσάμπας πέθανε)... αλλά κακό είναι να μας το παίζουν ιδεολόγοι ή ανεξάρτητες φωνές...

Αααα ξέχασα να γράψω ότι δουλεύει και στην ΑΞΙΑ

Ρε τι κάνει ο άνθρωπος!

Ο ΓΑΠ είναι αυτή τη στιγμή στην κηδεία του Εβερτ!! Ρε τι κάνει ο άνθρωπος για να φανεί!!

ΝΔ: Η κυβέρνηση τα ήξερε όλα, να παραιτηθεί ο Παπακωνσταντίνου

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα από την κυβέρνηση.

Η μεταμεσονύκτια θεατρική παράστασή της αποτελεί φαρσοκωμωδία.

Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργησή της από την Τρόικα, που προσέλαβε την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας.

Η καθυστερημένη “ιερή αγανάκτησή της” δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στην εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, που αισθάνθηκε οργή για την ταπεινωτική συμπεριφορά των ξένων κυβερνητικών εταίρων.

Γιατί, ήδη η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά και τις προθέσεις και τις αποφάσεις της Τρόικας.

Μαζί της είχαν αποφασίσει, όπως κατ΄ επανάληψη, δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Και προφανώς πήρανε χθες γραμμή από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όταν τον άκουγαν να λέει ότι “δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας”!

Άλλωστε, ήταν η ίδια η κυβέρνηση που δεν είχε αντιδράσει όταν ο κ. Τόμσεν, στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου της Τρόικας, είχε βάλει ευθέως κατά του θεσμικού ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Πως αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη πρόκληση της Τρόικας η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας κάνει τη χάρη να μην συμπεριλάβει στη γενική εκποίηση τα αρχαία μας μνημεία

Πως αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη ευκολία με την οποία θέλει να βγάλει στο σφυρί όλη τη δημόσια περιουσία.

Πως, αλλιώς, λοιπόν να εξηγήσει κάποιος τις προσβλητικές αναφορές για τις αντιδράσεις του λαού στα σκληρά μέτρα.

Θυμίζουμε ότι, όταν η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τις προτάσεις της τον Ιούλιου του 2010, είχε επιμείνει ότι την περιουσία του Δημοσίου πρέπει να την αξιοποιήσουμε και όχι να εκποιήσουμε τα ασημικά της χώρας.

Μετά το χθεσινοβραδινό κλαυσίγελο τίθεται πλέον άμεσο θέμα απομάκρυνσης του κ. Παπακωνσταντίνου».

Ρε τους ακροδεξιούς τους Αμερικάνους!! Αυτοί έχτισαν, τον Σεπτέμβριο του 1821, τον "μύθο" ότι η Επανάσταση ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821!!!!

Διαβάζω εδώ:

In regard to Greece accounts through Trieste state that a large armed Creek vessel had arrived there from Patras in th Morea for the purpose of purchasing arms and am munition She left Patras on the 4th April wit statements of open war having taken place between the Turcs and Greeks. A general insurrection was expected in the Morea on the 6th April The Turks set fire to the Greek church in Patrass ...

Σχετικά με την Ελλάδα, μαρτυρίες από την Τριέστη, λένε ότι ένα μεγάλο εξοπλισμένο Ελληνικό πλοίο έφτασε εκεί από την Πάτρα από τον Μοριά, με σκοπό να αγοράσει όπλα και πολεμοφόδια. Έφυγε από την Πάτρα στις 4 Απριλίου (23 Μαρτίου) με την κύρηξη του πολέμου να έχει γίνει μεταξύ Τούρκων κι Ελλήνων. Μια γενική επανάσταση ήταν αναμενόμενη στον Μοριά στις 6 Απριλίου (25 Μαρτίου). Οι Τούρκοι έκαψαν την Ελληνική εκκλησία στην Πάτρα,...

Η επιλογή του κειμένου είναι από το

Θα προσέξατε βέβαια πότε εκδόθηκε, και που...

http://cacofonix-cacofonix.blogspot.com/2011/02/1821-25.html


Ο γιός της Λούκας δηλ. δεν δεν είναι πατριώτης αλλά είναι προδότης;

Εκτός εάν η δήλωσή της: "Πατριωτισμός δεν είναι καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά επενδύσεις στον τόπο", αφορά τους υπόλοιπους και όχι την ίδια ή τους λοιπούς "ευπάτριδες" της Κυβέρνησης όπως την Αννούλα που στέλνουν πχ. τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό επενδύοντας έτσι τα λεφτά τους σε ξένα πανεπιστήμια...

Να θυμήσουμε ότι ο γιός της Λούκας Κατσέλη εργάζεται στο Λονδίνο σε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία στον κόσμο για θέματα πράσινης μαϊμού ανάπτυξης, το οποίο όπως έχουμε γράψει παλαιότερα το έχουν κάνει και σύμβουλο του Μαξίμου (Σύμβουλος του Μαξίμου η αγγλική εταιρία που δουλεύει ο γιός της Λούκας Κατσέλη), και δεν νομίζω να επενδύει στην Ψωροκώσταινα τα μπόλικες δεκάδες χιλιάδες ευρώ που βγάζει...

Να προσθέσουμε επίσης ότι η Λούκα στις χθεσινές της δηλώσεις είπε στους μικρούς επιχειρηματίες να κάνουν μέχρι τον Ιούνιο υπομονή και αν δεν έχουν πεθάνει από την πείνα θα τους δανειοδοτήσει από το ΕΤΕΑΝ... δηλ πάρκαραν το ΤΕΜΠΜΕ για να κάνουν δύο χρόνια να ιδρύσουν νέο φορέα (ΕΤΕΑΝ), μόνο και μόνο επειδή το είχε ξεκινήσει και λειτουργήσει ο Καραμανλής παραβλέποντας ότι τη διετία 08-09 το Ταμείο είχε δανειοδοτήσει μερικές χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επιδοτούμενα δάνεια...

Νέο καλσόν ψάχνει να αγοράσει ο Πεταλωτής... το παλίο του σκίστηκε χθες βράδυ με την ανακοίνωση που έβγαλε κατά της τρόικας

Ο λόγος φυσικά του πανικού είναι ότι η τρόικα πρότεινε μεταξύ άλλων και αυτό που λέει ο Σαμαράς εδώ και ένα χρόνο: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΑΧΝΙΑΖΕΙ... Να θυμίσουμε επίσης ότι πριν λίγες μέρες ο Σαχινίδης κάλεσε τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί των οικονομικών σα να μην είχε ακούσει το Σαμαρά που φωνάζει εδώ και ένα χρόνο για το συγκεκριμένο θέμα. Χθες που τους τα είπε η τρόικα και θα τους βάλει στο λούκι να βρούνε τρόπο μέσα σε μερικούς μήνες, τους κακοπήγε και βγήκαν στα κάγκελα να την καταγγείλουν.

Μην αγχώνεσαι όμως κ. Πεταλωτή μου, δεν πρόκειται να πάθετε καμία ζημιά από τις ανακοινώσεις της τρόικας μιας και κανένα ΜΜΕ δεν πρόκειται να αναφέρει, ότι η τρόικα θα σας βάλει να κάνετε αυτό που σας προτείνει ο Σαμαράς τόσους μήνες και το αντιμετωπίζετε με ειρωνικά σχόλια.


Διαβάστε και την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση Πεταλωτή:

"Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.

Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση."

***Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν ότι για να βοηθηθεί η Ελλάδα στη μείωση του δημοσίου χρέους και να στηριχθούν μεγαλύτερες επενδύσεις και ανάπτυξη, πρέπει να ενισχυθούν οι ιδιωτικοποιήσεις. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές πηγές (εσόδων) από αποκρατικοποιήσεις: εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις, τα μερίδια του Δημοσίου σε αυτές τις επιχειρήσεις και εμπορικά ακίνητα», είπαν, μεταξύ άλλων

Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την λίστα του ξεπουλήματος...


'Εγινε χαμός όταν ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Τρόικας, ότι : 
"Ας πάμε τώρα σε ένα νέο τομέα.. Με σκοπό την μείωση του χρέους και την υποστήριξη της ανάπτυξης και επενδύσεων, είναι απαραίτητη  η σταθεροποίηση της οικονομίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει ένα αναλυτικό σχέδιο, που πρέπει να οριστικοποιηθεί, με στόχο αποκρατικοποιήσεις 50 δις για την περίοδο 2011-2015.

Το 2011-2012 θα πρέπει να περιλαμβάνει την 15 δις ευρώ.
Τα πιο πάνω μας τα είπε τρεις φορές για να τα εμπεδώσουμε .. 
Προσέξτε τι είπε ο επίτροπος της Ε.Ε. Deroose :
"Η κυβέρνηση από το τέλος Ιανουαρίου έχει συμπληρώσει μια λίστα από δημόσια ακίνητα και μέσα με εμπορική αξία.."
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO (υποτιτλισμένο)


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_12.html

Ελβετία: Τριετές πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Mubarak

Το “πάγωμα” των περιουσιακών στοιχείων του Hosni Mubarak για τρία χρόνια και της ακολουθίας του διέταξε η κυβέρνηση της Ελβετίας μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Αιγύπτιου προέδρου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η απόφαση της Ελβετίας ισχύει για μετρητά και επενδύσεις σε λογαριασμούς σε τράπεζες της χώρας αλλά και σε ενδεχόμενη πώληση ή μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας.

Σημειώνεται πως παρόμοια απόφαση η Ελβετία είχε πάρει και για τον πρώην πρόεδρο της Τυνησίας Zine El Abidine Ben Ali.


Πηγή:www.capital.gr

Σεισμός 6,8 ρίχτερ στη Χιλή

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες στις 23.10 ώρα Ελλάδας, στη Χιλή, όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Σας θυμίζουμε ότι στις 31 Ιανουαρίου είχαμε αναφερθεί στον κίνδυνο μεγάλων σεισμών στην περιοχή, σύμφωνα με έρευνα ιταλών σεισμολόγων.

--Το επίκεντρο της δόνησης προσδιορίστηκε στα 60 μόλις χιλιόμετρα ανατολικά (μέσα στη θάλασσα) από την πόλη Κονθεπσιόν", δηλαδή 395 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από το Σαντιάγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες από την περιοχή που επλήγη από τον σεισμό, "θύματα από αυτόν δεν υπήρξαν", όμως "έχουν διακοπεί πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις", eνώ λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών.

Οι δύο σεισμοί σημειώνονται σχεδόν ένα χρόνο μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 8,8 βαθμών, και το τσουνάμι που είχαν στοιχίσει τη ζωή 523 ανθρώπων κι είχαν προκαλέσει ζημιές 22,5 δις ευρώ την 27η Φεβρουαρίου του 2010. 24 άνθρωποι παραμένουν επίσημα αγνοούμενοι ως και σήμερα.

Μια ακόμα ισχυρή σεισμική δόνηση, 7,2 βαθμών, είχε πλήξει τη Χιλή τον Ιανουάριο, περίπου 171 χλμ. νότια της Κονσεπσιόν.

Αίγυπτος: Ένα απέραντο πανηγύρι έχει στηθεί στην πόλη του Καΐρου.

Egyptians set off fireworks as they celebrate ...Ένα απέραντο πανηγύρι συνεχίζει να αποτελεί ολόκληρο το Κάιρο, με τον κόσμο να έχει ξεχυθεί στους δρόμους, τα κλάξον να χτυπάνε ασταμάτητα, τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδά για την Αίγυπτο, τα πυροτεχνήματα να συνεχίζουν να φωτίζουν τον ουρανό, την πόλη να αποκτά ξανά το γνώριμο χρώμα της.

Με το άκουσμα του νέου της αποχώρησης του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, το πλήθος των διαδηλωτών της πλατείας Ταχρίρ και των γύρω δρόμων ξέσπασαν σε ζητωκραυγές. Κάποιοι γέμισαν από δάκρυα χαράς. Fireworks explode as Egyptian civilians celebrate ...Οι σημαίες ατένιζαν ασταμάτητα τον καθαρό ουρανό του Καΐρου, οι γυναίκες άρχισαν να κάνουν τις «ζαγρούτες», τα επιφωνήματα χαράς που τα ακούμε σε γάμους, κάποιοι αξιωματικοί άρχισαν να πετάνε λουλούδια στο πλήθος κάποιοι άλλοι κατέβηκαν και χόρευαν με το πλήθος που ανέβηκε στα αυτοκίνητα ή στα τανκ, δείχνοντας την μεγάλη τους χαρά που έφτασαν στο ποθητό αποτέλεσμα μετά από 18 ημέρες διαδηλώσεων.

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν: «Εσύ έξω, εμείς μέσα» ή «Είσαι Αιγύπτιος, ψηλά το κεφάλι».

An Egyptian woman celebrates after President ...«Τώρα δεν υπάρχει πλέον εδώ η μουσουλμανική αδελφότητα ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης» μας είπε κάποιος από τους διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει όλες αυτές τις μέρες στην πλατεία Ταχρίρ. Και συνέχισε: «Τώρα, στρατός και λαός είναι ένα. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι ένα».

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι σε ερώτηση που του κάναμε για το πότε θα φύγει από την πλατεία, δεν έδειξε να επιθυμεί κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι «θέλουμε να δούμε τη νέα κατάσταση και αν είμαστε ικανοποιημένοι, πράγματι θα φύγουμε…»